Wat zijn de modetrends voor deze winter?

Laatste update: 25.02.24

De modetrends voor de komende winterperiode zijn samen te vatten onder de noemer sportief, hip, jong en cool én grijpen moeiteloos terug naar lang vervlogen tijden: de zogeheten jaren 80.
Het is natuurlijk niets nieuws dat modetrends van weleer – vaak in aangepaste vorm naar de huidige tijd – de basis vormen voor een resem nieuwe modetrends. En het beste van allemaal is dat je deze ultra hippe look nu ook kunt terugvinden in de collectie van Anine Bing. Coole sweaters met opdruk worden losjes in de hoog getailleerde denims gestopt, zodat zij over de broek bloezen – hallo mid-eighties!

 

Hippe modetrends deze winter

Wil je deze winterperiode extra hip en cool ogen én volledig mee zijn met de laatste trends? Kies dan vandaag nog voor een hoog getailleerde jeans. En hoewel we hem jarenlang niet meer echt gespot hebben binnen de gangbare modetrends, kan ook de gebleekte jeans aan het rijtje met mogelijkheden worden toegevoegd. Kortom; helemaal terug van weggeweest dus!

 

Jeans, get the look!

Jeans is voorhanden in diverse uitvoeringen en modellen. Zo kun je onder meer kiezen voor een rij knopen – zichtbaar aan de buitenzijde – met (extra) hoge taille én breed uitlopende pijpen of je gaat voor een eerder skinny model. Neem tijdens je zoektocht naar de perfecte jeans ook even de tijd om de Levi Jeans – het oudste jeansmerk ter wereld – aan een grondige check-up te onderwerpen. De Levi 501 wordt niet voor niets beschouwd als een waar begrip; een echte mode-evergreen!

Maar laat ons eerlijk zijn; mode is veel meer dan enkel en alleen jeans. Want naast jeans blijken ook de zwart glanzende coated broeken voor dames weer helemaal “in” deze winterperiode. Combineer een dergelijke look bij voorkeur met stoere workers veterboots zodoende een stoere elegante look te bekomen. Voor extra inspiratie kunnen we jou alvast doorverwijzen naar de collectie van Dr Martens waarin 1001 verschillende soorten veterboots op jou staan te wachten. Je maakt de look vervolgens af door het geheel aan te vullen met een zwart of grijs colbert jasje in combinatie met een eenvoudig wit t-shirt.

Welke jassen dragen we deze winter?

Daarnaast is ook het kiezen van de juiste jas een belangrijk gegeven aangezien je hem vrijwel dagelijks zult dragen. Dat betekent dat hij dus echt bij je outfits én je persoonlijkheid moet passen! Op het gebied van winterjassen zien we deze winterperiode diverse trends de kop opsteken die we hieronder graag even voor jou uit de doeken doen: 

*Wollen trenchcoats (of wol-look) die tot op de knieën vallen en eenvoudig kunnen worden afgewerkt met een brede ceintuur. Hij wordt beschouwd als een geweldige fashionmatch in combinatie met flared broeken. Werk de look af met een paar sneakers of veterboots. Hipper kán het haast niet!

*Kort gewatteerde winterjassen; ogen lekker jong én hip!

*De oversized jas mét knopen. Het betreft hier meestal een wollen jas of wol-look model zonder ceintuur in een A model. Je kruipt er heerlijk in weg en hij matcht super met de wat meer skinny broeken.

*Gewatteerde sportieve, half lange jassen met capuchon. Het is niet alleen een veilige en praktische maar vooral ook fashionable keuze gebleken deze winterperiode. Hoewel een dergelijke jas vrijwel altijd wel een goede optie is, is hij minder geschikt om te combineren met een (té) uitgesproken kledingstijl. Daarvoor is hij misschien toch net iets té alledaags.  

Heb jij voldoende inspiratie opgedaan voor het aankomende winterseizoen? Dan kun jij alvast op pad om enkele nieuwe toppertjes te scoren. Houd daarbij vooral ook de sales in de gaten – wellicht overbodig te melden maar je kunt er zomaar 30 tot 50% mee besparen. Het leuke is dat er tegenwoordig altijd wel een salespage te vinden is binnen kleding webshops zodat je niet hoeft te wachten tot het einde van het seizoen!

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE