8 beste Elektrische tandenborstels Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste elektrische tandenborstels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig raden bijna alle tandartsen aan om met een elektrische tandenborstel te poetsen. Een dergelijk apparaat zorgt ervoor dat alle bacteriën en tandplak op de beste manier worden verwijderd zodat het tandvlees en de tanden gezond blijven. We hebben voor jou alvast 3 toppers uitgekozen om eens op een rijtje te zetten. Zo zie je dat de Oral-B PRO 2 2900 elektrische tandenborstel in een pakket met 2 handvatten en 2 opzetborstels wordt geleverd. Daarnaast is er de Oral-B Pro 2 2500 die ook een uitstekende keuze zou kunnen zijn, omdat de elektrische tandenborstel voorzien is van een oplichtende poetsdruksensor en een timer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste elektrische tandenborstels (Reviews) van 2024

 

Als je een nieuwe elektrische tandenborstel gaat aankopen, zul je merken dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Ben je op zoek naar een duo elektrische tandenborstel zodat jullie beiden je eigen borstelhouder hebben? Of misschien wil je liever een elektrische tandenborstel op batterijen om hem gemakkelijk te kunnen meenemen. We kregen de hulp en het advies van enkele tandartsen om deze lijst met topexemplaren samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle toestellen te bekijken zodat je daarna de beste elektrische tandenborstel kunt uitkiezen.

 

1. Oral-B PRO 2 2900 Elektrische Tandenborstel Duopack 2 Handvatten en 2 Opzetborstels

 

Deze dubbele elektrische tandenborstel van Oral-B maakt gebruik van een ronde opzetborstel die roterende bewegingen maakt, waardoor de tand volledig wordt omhuld en een grondige reiniging krijgt. Doordat een ronde kop accuraat tandplak zal aanpakken zul je ook gezonder tandvlees krijgen.

Daarnaast beschikt deze tandenborstel over een oplichtende poetsdrukcontrole waarbij de rotatiesnelheid zal verminderen en je een signaal krijgt wanneer je te hard aan het poetsen bent. Hij is verder voorzien van een ingebouwde timer die je helpt om de aanbevolen poetstijd van 2 minuten te volbrengen zodat je gebit te beste verzorging krijgt.

Bovendien heeft de Oral-B Pro een uitstekende lithium Ion-batterij die tot wel 2 weken kan worden gebruikt zonder op te laden waardoor je hem gemakkelijk op vakantie kunt meenemen. Dankzij de handige batterij indicator kun je trouwens zien wanneer het tijd is om de tandenborstel op te laden. In de reviews merken we dat deze duo tandenborstelset een uitstekende beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: door de lichtgevende poetsdruksensor kun je veilig je tanden poetsen zonder te veel druk op je tandvlees te zetten.

Timer: omdat de meeste tandartsen en mondhygiënisten een poetsbeurt van minimum 2 minuten aanbevelen zal de ingebouwde timer je daarbij helpen.

Batterij: de lithium Ion-batterij heeft een lange gebruiksduur van wel 2 weken zonder dat je hem moet opladen.

Verpakking: deze set wordt geleverd met een laadstation, 2 tandenborstelhouders in verschillende kleuren en 2 opzetborstels zodat je elk je eigen toestel hebt. 

 

Nadelen: 

Stroomverlies: enkele klanten hebben problemen met de oplaadbare batterij die niet goed werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Oral-B Pro 2 2500 Elektrische Tandenborstel met reisetui

 

De tandenborstels van Oral-B blijken de populairste apparaten te zijn in onze lijst met topproducten. Bovendien is deze Oral-B 2 2500 tijdelijk in de aanbieding waardoor hij een aantrekkelijke en goedkope prijs heeft.

Deze zwarte elektrische tandenborstel is voorzien van een lithium Ion-batterij waarmee hij tot wel 2 weken kan worden gebruikt zonder dat je hem moet opladen. Daardoor is hij trouwens ook handig om bijvoorbeeld op vakantie mee te nemen in het meegeleverde reisetui waarin je hem netjes kunt opbergen. Daarnaast beschikt deze elektrische tandenborstel over 2 poetsstanden, eentje voor gevoelige tanden en eentje voor de dagelijkse poetsbeurt.

Doordat hij voorzien is van een oplichtende poetsdruksensor zul je trouwens nooit te veel druk op je tandvlees zetten. Verder helpt de ingebouwde timer je om een poetsbeurt minimum 2 minuten vol te houden. In de reviews merken we ook hier heel tevreden klanten op die het apparaat zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze tandenborstel heeft 2 verschillende poetsstanden waardoor hij ook voor gevoelige tanden kan worden gebruikt. De elektrische tandenborstel met timer geeft een signaal wanneer je 2 minuten hebt gepoetst.

Batterij: de oplaadbare lithium Ion-batterij kan tot wel 2 weken worden gebruikt zonder laden zodat je de tandenborstel gemakkelijk kunt meenemen als je op vakantie gaat.

Poetsdruksensor: hij is voorzien van een poetsdruksensor waardoor de rotatiesnelheid zal verminderen als je te hard op de borstel drukt.

Verpakking: het pakket wordt geleverd met een handig reisetui, een handvat met de bijbehorende oplader en 1 opzetborsteltje.

 

Nadelen: 

De prijs: hoewel deze tandenborstel tijdelijk in de aanbieding is, vinden enkele klanten hem nog behoorlijk duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Sonicare 2 series HX6232/20 Special Edition Elektrische tandenborstel 

 

De Philips Sonicare elektrische tandenborstel is een speciale uitvoering die je in het zwart en wit kunt aankopen. Hij maakt gebruik van sonische en trillende bewegingen om de tanden op een natuurlijke manier witter te maken en vlekken en tandsteen optimaal te verwijderen. 

Daarnaast heeft deze elektrische tandenborstel van Philips één poetsstand waarmee je op een veilige en zachte manier gevoelige tanden kunt poetsen. Doordat het opzetborsteltje een ovale vorm heeft met een lange gebogen nek, kun je ook op moeilijk bereikbare plaatsen poetsen zodat implantaten, facings en beugels optimaal worden verzorgd.

Bovendien is hij voorzien van een handige timer die elke 30 seconden een pieptoon geeft om je te helpen de aanbevolen poetstijd van 2 minuten aan te houden. Deze tandenborstel heeft een oplaadbare batterij die je eenmaal volgeladen, tot wel 2 weken kunt gebruiken. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze tandenborstel.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze elektrische tandenborstel wordt geleverd met een smalle ovale opzetborstel met een lange nek zodat je overal goed kunt poetsen.

Poetsstand: hij heeft één poetsstand waardoor je op een zachte manier ook beugels, facings, implantaten en gevoelige tanden kunt reinigen.

Timer: de ingebouwde timer geeft elke 30 seconden een piepsignaal om aan te geven dat je een ander deel van je gebit moet poetsen. Hierdoor zul je ook gemakkelijker aan de aanbevolen poetstijd van 2 minuten voldoen.

Gebruiksduur: wanneer de batterij volledig is opgeladen kun je gedurende 2 weken, 2 maal per dag je tanden poetsen.

 

Nadelen: 

Te zacht: enkele klanten vinden dat deze elektrische tandenborstel te zacht poetst waardoor ze geen schoon gevoel hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Oral-B Genius X 20000N Elektrische Tandenborstel met slim reisetui

 

Zoals we reeds hebben opgemerkt, wordt Oral-B door velen als het beste merk voor elektrische tandenborstels beschouwd . Ze hebben dan ook een zeer uitgebreide gamma waarin iedereen wel zijn gading kan vinden. Deze Oral-B elektrische tandenborstel is het neusje van de zalm.

De roze elektrische tandenborstel is ook verkrijgbaar in een rosé gouden kleur of in het zwart voor een meer mannelijke versie. Bovendien is deze mooie tandenborstel voorzien van kunstmatige intelligentie die jouw manier van poetsen zal herkennen zodat hij hierop kan bijsturen om je gebit de beste verzorging te bieden. Hij kan trouwens worden verbonden met een mobiele app die je tijdens het poetsen zal begeleiden waardoor je tanden een optimale reiniging krijgen.

Daarnaast heeft hij 6 verschillende poetsstanden waarmee je onder andere gevoelige tanden kunt poetsen, een tongreiniging uitvoeren of bijvoorbeeld je tandvlees speciaal verzorgen. Hij beschikt verder ook over een poetsdruksensor zodat je nooit te hard kunt poetsen. Hij wordt geleverd met een slim reisetui dat zowel je telefoon als je tandenborstel gelijktijdig kan opladen. In de reviews zien we dat hij een heel goede score van 4,5 sterren kreeg. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze tandenborstel werkt met kunstmatige intelligentie en kan met een mobiele app worden verbonden om je te helpen tijdens het poetsen zodat je gebit een optimale reiniging krijgt.

Instellingen: hij beschikt over een timer en 6 verschillende poetsstanden waarmee je uiteenlopende behandelingen kunt uitvoeren.

Slim reisetui: hij wordt geleverd met een opzetborsteltje en een slim reisetui dat je telefoon en je tandenborstel gelijktijdig kan opladen.

Gebruiksduur: de lithium Ion-batterij kan wanneer hij volledig is opgeladen, gedurende 2 weken worden gebruikt.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat deze tandenborstel in de duurste prijscategorie valt waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Braun SmartSeries 6400 Roterende-oscillerende tandenborstel

 

Deze elektrische tandenborstel van Braun is er eentje uit de Smartseries die via bluetooth met je telefoon kan worden verbonden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijk bijhouden hoelang je hebt gepoetst en welke instellingen je onlangs hebt gebruikt.

Doordat hij voorzien is van 5 verschillende poetsstanden kun je je gebit en je volledige mond in topconditie houden. Zo kun je kiezen voor de “daily clean” voor de dagelijkse reiniging van je gebit, “gum care” om je tandvlees te masseren en “sensitive” wanneer je tanden wat gevoeliger zijn. Daarnaast kun je met de “whitening” instelling je tanden polijsten en met “deep clean” poets je je tanden gedurende 3 minuten voor een extra grondige reiniging.

Bovendien is hij zoals de meeste elektrische tandenborstels ook uitgerust met een poetsdruksensor die zal oplichten wanneer je te hard op je tanden drukt. Hij wordt trouwens geleverd in een pakket met 4 verschillende opzetborstels en een opbergunit, SmartGuide, luxe reisetui en een oplader zodat je meteen van start kunt gaan. We merken in de reviews dat hij de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door de 5 verschillende instellingen kun je je mond en je gebit verzorgen zoals bij de tandarts.

Bluetooth: deze tandenborstel kan via bluetooth met je telefoon worden verbonden om al jouw poetsprestaties en de gebruikte instellingen bij te houden.

Opzetborstels: hij wordt geleverd met 4 opzetborsteltjes die allemaal op een andere manier je tanden zullen helpen reinigen en verzorgen.

Verpakking: het volledige pakket bestaat uit 4 verschillende opzetborstels en een unit om ze op te bergen, een luxe reisetui, SmartGuide en een laadstation.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: deze elektrische tandenborstel valt in de hogere prijsklasse waardoor hij minder goed toegankelijk is voor mensen die over een beperkt budget beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. AEG Sonische tandenborstel EZS 5663-elektrische tandenborstel

 

Deze tandenborstel heeft de laagste prijs in onze selectie met toppers. De AEG elektrische tandenborstel heeft een langwerpige borstelkop die sonische en trillende bewegingen maakt zodat je gebit op de meest efficiënte manier wordt gereinigd.

De sonische trillingen verwijderen niet alleen tandplak maar masseren en stimuleren daarnaast ook het tandvlees zodat je volledige gebit in topconditie blijft. Bovendien kan hij in 2 standen worden gezet zodat je hem kunt gebruiken voor de dagelijkse reiniging of wanneer je tanden iets gevoeliger zijn. Verder is hij voorzien van een 2 minuten timer waardoor je gemakkelijk de aanbevolen poetstijd kunt aanhouden.

De complete set bestaat trouwens uit 2 verschillende opzetborsteltjes met zachte kwaliteitsharen, een houder en een laadstation. Deze elektrische tandenborstel werkt met 2 AA batterijen die apart moeten worden aangekocht. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop waardoor hij met 4 van de 5 sterren werd beloond.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: door de snelle sonische trillingen van de borstelkop komt tandplak gemakkelijk los zodat je op een efficiënte manier je tanden kunt poetsen.

Snelheden: hij kan op 2 verschillende standen worden gezet waardoor hij niet alleen kan worden gebruikt voor de dagelijkse reiniging, maar ook om gevoelige tanden te verzorgen.

De prijs: deze elektrische tandenborstel heeft de laagste prijs in onze lijst zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

Verpakking: hij wordt geleverd met een houder, laadstation en 2 opzetborsteltjes met zachte afgeronde haren.

 

Nadelen: 

Kleine borstelvorm: een klant merkt op dat de langwerpige opzetborstel iets te klein is waardoor hij het kauwvlak van de tanden met een traditionele borstel poetst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Philips Sonicare HX9332/04 DiamondClean Tandenborstel 

 

De Philips Sonicare DiamondClean White HX9332/04 verwijdert wel 7 maal meer tandplak dan een gewone tandenborstel en maakt de tanden witter. Dit apparaat zorgt ervoor dat het tandvlees na 2 weken schoner wordt, doordat de moeilijk bereikbare plaatsen schoongemaakt worden. Het heeft vijf poetsstanden zodat je dit apparaat precies naar jouw behoefte kunt gebruiken en het heeft een gebogen nek zodat je de kiezen beter kunt poetsen.

Dit product behoort gezien de prijs niet tot de categorie van goedkope elektrische tandenborstels. De elektrische tandenborstel komt met een oplaadbaar glas en een mooie oplaadreisetui met usb aansluiting. Je hoeft dit product niet vaak op te laden, want de batterijen gaan ongeveer 3 weken mee.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. Andere kopers vinden de prijs te hoog en vinden dat dit product een matige kwaliteit heeft.

Eén van de populairste merken inzake elektrische toestellen is Philips. Zo staat het voor heel wat personen ook bekend als het beste merk doordat het kwaliteit biedt. De sonische technologie waarop het apparaat gebaseerd is, biedt een stralende glimlach na elke poetsbeurt.

 

Voordelen: 

Poetsstanden: dit apparaat beschikt over 5 verschillende poetsstanden. Zo kun jij je tandvlees zachtjes laten masseren maar het is verder ook mogelijk om je tanden witter te maken. Bovendien kun je met dit apparaat ook oppervlaktevlekken verwijderen.

Batterijduur: de batterijen van dit apparaat gaan ongeveer 3 weken mee. In vergelijking met sommige andere elektrische tandenborstels hoef je deze dus niet vaak op te laden. De indicator laat je weten wanneer je de tandenborstel moet opladen.

Opzetborstel: beschikt over een gebogen nek en redelijk harde borstelharen die gemakkelijk tussen de tanden kunnen poetsen. Zo kun je meer tandplak verwijderen dan met een gewone borstel en zie je na 2 weken al een duidelijk verschil.

 

Nadelen: 

Kostprijs: voor heel wat personen is het product toch net iets te duur in verhouding met de kwaliteit ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Philips Sonicare for Kids HX6321/03 Elektrische tandenborstel

 

De Philips Sonicare for Kids HX6321/03 elektrische tandenborstel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en ouder. Je kunt deze tandenborstel in combinatie met een app gebruiken, zodat poetsen nu leuker wordt voor de kinderen. Als de kinderen poetsen leuk vinden, is de kans groot dat zij ook langer zullen poetsen.

Dit apparaat heeft trouwens ook een timer om aan te geven hoe lang er gepoetst moet worden. De batterij van dit apparaat gaat ongeveer 3 weken mee en het heeft een indicator dat aangeeft dat de batterij binnenkort opgeladen moet worden.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig om te gebruiken. Daarnaast is het ook nog leuk en educatief voor de kinderen als je het gebruikt met de app. Deze kopers geven dus positief advies over dit product. Sommige kopers vinden dat dit product een hoge prijs heeft en dat het lastig in gebruik is.

Met de Philips Sonicare for Kids kun jij het poetsen voor je kind net iets aangenamer maken. Op die manier help je hen om een gezond en stralend gebit te creëren. Het toestel beschikt net zoals het vorige product over een sonische beweging en is ook voorzien van een poetsdruksensor.

 

Voordelen: 

Poetsdruksensor: kinderen kunnen vaak nogal bruut zijn en net iets te hard op het tandvlees drukken of de tanden te hard poetsen. De poetsdruksensor voorkomt dit.

Gebruiksgemak: de rubberen handgreep is niet alleen veel comfortabeler maar ook nog eens ergonomisch. Bovendien wordt aangegeven wanneer de batterij moet worden opgeladen en wordt het scherm verlicht.

 

Nadelen: 

Hoge kostprijs: de aankoopprijs van het toestel is voor velen net iets te hoog. Bovendien zijn ook de opzetborstels heel erg duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische tandenborstels Koopgids

 

Ben je op zoek naar een nieuwe tandenborstel? Dan kunnen we je zeker de aanbeveling geven om te kiezen voor een elektrische tandenborstel die je gebit tot in alle hoekjes gaat reinigen en verzorgen. Je zult tijdens je zoektocht al gauw merken dat er verschillende soorten elektrische tandenborstels te koop worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook toestellen die diverse instellingen hebben om allerlei behandelingen uit te voeren. Neem even de tijd om alles te bekijken en te vergelijken voor je een beslissing neemt. Misschien vind je tussen de aanbiedingen wel het perfecte apparaat.

Waarom je beter elektrisch kunt poetsen

Wanneer je voor het eerst een elektrische tandenborstel gaat gebruiken, zul je merken dat je tanden veel gladder aanvoelen. Dit komt omdat een elektrische tandenborstel met draaiende en/of trillende bewegingen werkt waardoor je tot 46% meer tandplak kunt verwijderen dan tijdens het poetsen met een gewone tandenborstel. Daarnaast is een elektrische tandenborstel heel gemakkelijk te gebruiken doordat je gewoon de borstel tegen je tanden moet plaatsen en hem na een bepaalde tijd naar de volgende tand moet leiden, het apparaat doet de rest.

Als je je tanden met een traditionele tandenborstel poetst, ben je al snel geneigd om vrij grote schrobbewegingen te maken waardoor je je tanden wel reinigt, maar niet alle tandplak verwijdert. Een elektrische tandenborstel maakt kleine bewegingen waardoor je elk hoekje van je gebit gemakkelijk kunt bereiken. Zo wordt alle tandsteen verwijderd en heb je het schone en gladde gevoel die je ervaart wanneer je van de tandarts komt. Bovendien zijn de meeste toestellen uitgerust met een ingebouwde timer waardoor je gemakkelijk de aanbevolen poetstijd van minimum 2 minuten kunt aanhouden.

 

De verschillende types

De elektrische tandenborstels kunnen in 2 categorieën worden onderverdeeld. Zo is er de tandenborstel met een kleine ronde borstelkop die als het ware de tand volledig omhult. Deze tandenborstels maken snelle ronddraaiende of roterende bewegingen terwijl het borsteltje ook op en neer gaat of oscilleert. Doordat de opzetborstel van een roterende tandenborstel over een klein oppervlak beschikt, kan hij heel goed de moeilijk te bereiken plekjes van het gebit poetsen. Als je tandvlees heel gevoelig is, kun je met een roterende tandenborstel wel tandvleesirritatie krijgen waardoor het gaat bloeden.

Daarnaast is er ook de elektrische tandenborstel die met sonische poetsbewegingen werkt. Deze soort tandenborstel heeft meestal een langwerpige ovale borstelkop die met een hoge frequentie minuscuul kleine heen en weer bewegingen maakt alsof je met een gewone tandenborstel zou poetsen, maar dan veel sneller. De sonische tandenborstel maakt eveneens gebruik van een oscillerende of trillende beweging zodat je ook de tandplak tussen de tanden en de kiezen kunt aanpakken.

 

Het poetsgemak

Er zijn enkele functies die voor heel wat gebruiksgemak zorgen tijdens het tandenpoetsen. Niet alle apparaten hebben ze, dus je kunt ook gewoon een elektrische tandenborstel gebruiken zonder deze speciale werkingen. We hebben het dan bijvoorbeeld over een ingebouwde timer. De meeste elektrische tandenborstels zijn voorzien van een timer die je aangeeft wanneer je de aanbevolen poetstijd van 2 minuten hebt afgewerkt. Dit kan visueel zijn met een klokje, met een trilling of een pieptoon. Daarnaast is er de poetsdruksensor die eigenlijk wel heel gemakkelijk is omdat hij je laat weten wanneer je te hard drukt om zo te voorkomen dat je je tandvlees gaat beschadigen.

Sommige tandenborstels zijn uitgerust met meerdere poetsstanden om de opzetborstel met verschillende snelheden te laten roteren of pulseren. Enkele apparaten kun ook worden ingesteld om de tanden te polijsten, gevoelige tanden te behandelen, de tong schoon te maken of bijvoorbeeld het tandvlees te masseren. Er zijn ook heel geavanceerde tandenborstels op de markt die een bluetooth functie hebben om het toestel met een app op je telefoon of tablet te verbinden. Hierdoor kun je een persoonlijke begeleiding krijgen om je gebit op de beste manier te verzorgen.

De accu en de accessoires

De accu of de batterij van een elektrische tandenborstel is heel belangrijk wanneer je vaak op reis moet. Omdat je niet steeds het volledige laadstation en de tandenborstel zou moeten meenemen zijn de meeste exemplaren voorzien van een degelijke lithium Ion-batterij met een lange gebruiksduur. Wanneer een dergelijke batterij volledig volgeladen is, kun je de tandenborstel in de meeste gevallen gedurende 2 weken gebruiken om tweemaal per dag je tanden te poetsen.

De duurdere toestellen worden vaak aangeboden met 2 laders of met een speciaal reisetui waarmee je bijvoorbeeld zowel je tandenborstel als je telefoon tegelijk kunt opladen. Meestal worden er 1 à 2 opzetborstels bij het apparaat geleverd. Bij enkele apparaten zul je verschillende opzetborsteltjes krijgen om diverse behandelingen te kunnen uitvoeren. We denken dan bijvoorbeeld aan een speciale borstel voor gevoelig tandvlees of een borstelkop om implantaten, facetten of beugels te reinigen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoelang gaat een elektrische tandenborstel mee?

Een elektrische tandenborstel moet je, net zoals een gewone tandenborstel, regelmatig eens vernieuwen. Gelukkig moet je niet de volledige tandenborstel vervangen maar dient enkel de opzetborstel te worden vernieuwd. Wanneer je deze moet vervangen, is voor een groot deel afhankelijk van jouw poetsgedrag. Hoe hard je op de borstel drukt en de frequentie waarmee je je tanden poetst zullen bepalend zijn voor de slijtage van de opzetborstel. Algemeen wordt aangenomen dat de opzetborstel van een elektrische tandenborstel om de 10 à 12 weken moet worden vervangen.

Q2: Hoe gebruik ik een elektrische tandenborstel en hoe werkt hij?

Het gebruik van een elektrische tandenborstel is eigenlijk heel eenvoudig. Je doet wat tandpasta op het borstelkopje en je houdt deze in een hoek van 45° tegen je tanden, net zoals je een gewone tandenborstel zou gebruiken. Vervolgens schakel je de elektrische tandenborstel in en ga je tand per tand poetsen. Beweeg de tandenborstel steeds naar voren/achteren en over het kauwoppervlak heen tot de volledige tand gereinigd is. Zelf hoef je enkel de borstel naar de volgende tand te leiden. Door de snelle bewegingen van de borstel wordt je gebit gepoetst. 

Er zijn 2 types elektrische tandenborstels die op een andere manier werken. De ene soort heeft een ronddraaiende borstel, de andere maakt gebruik van een langwerpige borstel met sonische of op en neer gaande bewegingen. Je mag gemiddeld toch wel 2 minuten rekenen om je tanden te poetsen. Wanneer je klaar bent, spoel je gewoon de borstelkop uit met water en plaats je hem terug in zijn laadstation.

 

Q3: Waar kun je een elektrische tandenborstel kopen?

Tegenwoordig kun je in de meeste groothandels, warenhuizen en elektro speciaalzaken een elektrische tandenborstel aankopen. Ze worden trouwens ook bij de apotheek te koop aangeboden. De meest voorkomende elektrisch tandenborstels zijn de verschillende series van de merken Braun en Philips die je trouwens ook bij diverse webwinkels kunt aankopen.

Je zult natuurlijk nog andere toestellen vinden die de klus kunnen klaren. Wees wel aandachtig bij exemplaren die van Chinese webwinkels komen omdat deze vaak niet over voldoende kracht beschikken om je gebit optimaal te onderhouden. 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE