5 Beste heren jeans Test Van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Heren jeans – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Jack & Jones JJIGLENN JJORIGINAL kies je voor een slim fit jeans voor heren die beschikbaar is in meerdere Europese maten en een standaard pasvorm kent. Min of meer binnen hetzelfde genre, zou je eveneens kunnen kiezen voor de 247 Jeans Palm S08 Slimfit; een aansluitende stretch spijkerbroek met een Europese L34-W29 maat. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Zeker de moeite waard om even te bekijken alvorens een uiteindelijke keuze te maken. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste heren jeans (Reviews) van 2024

 

De beste heren jeans hoeft niet noodzakelijkerwijze ook de duurste jeans te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope heren jeans die kwalitatief en comfortabel zijn. Of je nu kiest voor een slim fit jeans dan wel een skinny of bootcut jeans, dat is dan weer een persoonlijke keuze. Bekijk de 5 topproducten hieronder en neem rustig de tijd om ook de online reviews en het bijkomende advies van klanten even door te nemen. En wie weet heb je wel geluk en zit er een leuke heren jeans aanbieding tussen.

 

1. Jack & Jones JJIGLENN JJORIGINAL AM 817 Noos Heren Jeans – Maat W34 X L36

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve geklede slim fit jeans voor heren? Dan kunnen wij jou alvast het advies geven om deze heren jeans van het bekende en populaire merk Jack & Jones eens van naderbij te bekijken. De skinny jeans voor heren is daarbij beschikbaar in 2 stijlvolle kleuren en wordt gekenmerkt door een Europese maat W34 x L36 met een standaard normale pasvorm, wat betekent dat je dus perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. Toch niet helemaal jouw maat? Niet getreurd want deze heren jeans blijkt daarnaast nog in 19 andere maten voorhanden.

De Jack & Jones jeans voor volwassen heren is voorzien van 2 zijvakken in combinatie met 2 steekvakken en een ritssluiting met drukknoop. De broek met stretch is daarbij vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder katoen, elastaan en denim en blijkt geschikt voor machinewas. Bovendien wordt dit alles jou aangeboden tegen een vriendelijk prijskaartje.

Hoewel een enkele koper niet geheel tevreden blijkt over de aangeboden kwaliteit, lijkt de overgrote meerderheid dat duidelijk wel getuige de vele positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen: 

Materiaal: de aansluitende jeans is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder katoen en elastaan.

Zakken: de steekzakken worden moeiteloos aangevuld met een ritssluiting inclusief drukknoop.

Design: de Jack & Jones slim fit jeans wordt gekenmerkt door een Europese W34 x L36 maat en een zwarte kleur.

Pasvorm: de broek kent een standaard normale pasvorm wat betekent dat je dus je eigen persoonlijke maat kunt bestellen.

 

Nadelen: 

Geen ripped jeans: ben je op zoek naar een ripped jeans voor heren dan is dit model niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  247 Jeans Palm S08 Slimfit stretch Spijkerbroek L34-W29

 

Door te kiezen voor deze unieke stretch spijkerbroek van het bekende merk Twentyforseven Jeans 247, kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Dit kan enigszins het hoge prijskaartje verklaren. De slim fit jeans is bovendien te bekomen in maar liefst 26 verschillende pasvormen en is dus een goede optie voor heel wat mannen.

Net zoals het vorige product, is ook deze werkjeans voornamelijk vervaardigd uit duurzaam katoen. Katoen heeft de eigenschap om heel comfortabel aan te voelen en maakt de jeans daarnaast ook makkelijk in onderhoud. Door hem op een normaal wasprogramma van 30 graden te wassen, kun je helemaal niets verkeerd doen. Deze jeans met normale taillehoogte blijkt jammer genoeg niet wind- en waterdicht te zijn. Deze broek is bijgevolg meer geschikt voor de lente of herfstperiode.

Tot op heden heeft er nog maar één koper een reactie geplaatst bij deze heren jeans. De koper blijkt duidelijk tevreden over de uitstekende pasvorm, het prachtige design en de snelle levering. Hierdoor wordt het product beoordeeld met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen: 

Onderhoud: net zoals het vorige product, kun je ook deze Slim fit jeans makkelijk op een standaard wasprogramma van 30º wassen.

Maat: de lange jeans met normale taillevoering kent een Europese maat 29/34 maar blijkt daarnaast nog in tal van andere maten te verkrijgen.’

Materiaal: de 247 Jeans Palm Slim S08 bestaat voor 98% uit katoen en 2% aan elastaan.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: volgens enkele klanten is deze broek best wel prijzig te noemen.

Niet waterdicht: de broek is niet 100% water- noch winddicht en bijgevolg meer geschikt voor gebruik tijdens de lenteperiode.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Blue Seven heren bermuda 345031 denim jogg jeans – L

 

De Blue Seven bermuda van het bekende en gelijknamige merk “Blue Seven” wordt niet voor niets gecatalogiseerd als een Jogg Jeans voor heren. De broek – die overigens gekenmerkt wordt door een normale pasvorm en dus aansluit bij je eigen persoonlijke maat – is beschikbaar in 5 verschillende maten gaande van S tot en met XXL. 

Qua materiaalkeuze heeft men een beroep gedaan op een combinatie van 78% katoen met 20% polyester én 2% elastaan wat bijdraagt aan het uiteindelijke comfort en gebruiksgemak. De zachte jogg jeans stof werd daarbij afgewerkt in een prachtige denim kleur en is bijgevolg makkelijk combineerbaar met een hemd of t-shirt.

We moeten ook hier jammer genoeg vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst bij deze prachtige heren jeans. Het is natuurlijk mogelijk dat het product recentelijk pas in het lijstje werd opgenomen en klanten bijgevolg nog niet de tijd hebben gevonden om een reactie te plaatsen.

 

Voordelen: 

Maat: de Blue Seven heren bermuda blijkt beschikbaar in 5 verschillende maten gaande van S tot en met XXL.

Pasvorm: dankzij de normale pasvorm kun je zonder problemen je eigen persoonlijke maat bestellen.

Materiaal: de bermuda van Blue Seven bestaat voor 78% uit duurzaam katoen en wordt verder aangevuld met 20% polyester en 2% elastaan.

 

Nadelen: 

Geen winterbroek: houd er rekening mee dat je met de Blue Seven bermuda niet meteen voor een herfst- noch winterbroek kiest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Replay Anbass Hyperflex Re-Used Slim Fit Jeans White Shades Medium Blue

 

De Replay Anbass Hyperflex slim fit jeans – jou aangeboden door het gelijknamige merk Replay – kent een prachtige medium blauwe jeans kleur en wordt jou aangeboden in een Europese maat 34/34. Echter, kun je daarnaast nog uit tal van andere Europese maten bekomen waarbij steevast een normale pasvorm wordt gehanteerd. Kortom, je kunt gewoon je eigen persoonlijke kledingmaat bestellen.

De Replay jeans voor heren is daarbij hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam katoen in combinatie met een kenmerkende Denim stofconstructie. Let wel dat deze broek geen stretch patroon kent wat voor sommige klanten misschien als een struikelblok kan worden beschouwd. Na gebruik kun je de broek zonder problemen op een standaard wasprogramma van 30ºC reinigen wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De steekzakken aan de voorkant worden moeiteloos gecombineerd met 2 degelijke achterzakken en een bijbehorende knoop- én ritssluiting. Ondanks de vele positieve kenmerken werd tot op heden nog geen reactie geplaatst en we vermoeden dat het hogere prijskaartje daar misschien wel voor iets tussen zit.

 

Voordelen: 

Maat: de jeans voor heren wordt geleverd in een Europese 34/34 maat maar blijkt daarnaast nog in tal van andere maten voorhanden.

Pasvorm: je geniet een standaard normale pasvorm en kunt bijgevolg perfect je eigen persoonlijke maat bestellen.

Uitvoering: de jeans is voornamelijk uit duurzaam katoen gemaakt in combinatie met de kenmerkende Denim stof en is verder voorzien van 2 achterzakken, 2 steekzakken en een knoop- mét ritssluiting.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: houd er rekening mee dat het hoge prijskaartje mogelijks een domper op de feestvreugde betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. G-Star RAW Jeans Revend Skinny Medium Indigo Aged Mannen Maat – W36 X L34

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke G-Star heren jeans die – hoewel beschikbaar in meerdere maten – wordt aangeboden in een Europese maat W36 x L34. Het eerste getal duidt daarbij op de wijdtemaat terwijl het tweede getal de lengtemaat van de lange jeans bepaalt. Let wel; deze nauwsluitende jeans van G-Star Raw zou behoorlijk ruim uitvallen waardoor het aangewezen is om een maat kleiner te bestellen-

Net zoals heel wat andere jeansbroeken blijkt ook dit exemplaar overigens vervaardigd uit duurzaam katoen en afgewerkt met de nodige steek- én achterzakken. De aanvullende ritssluiting komt het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede. Wat betreft het onderhoud wordt echter wel aangeraden om machinewas te vermijden; de broek wassen met de hand is dus bij deze een oprechte aanbeveling.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog geen klanten hebben gereageerd. Hoewel het om een vrij recent artikel gaat, zou ook het prijskaartje een struikelblok kunnen zijn voor sommigen.

 

Voordelen: 

Patroon: het effen blauwe patroon van deze lange jeans maakt dat hij makkelijk te combineren is met andere kledingstukken.

Maat: de broek kent een Europese W36 x L34 maat maar blijkt daarnaast nog in tal van andere maten te verkrijgen.

Materiaal: de broek blijkt voor het grootste gedeelte uit duurzaam en makkelijk te onderhouden katoen te zijn gemaakt.

 

Nadelen: 

Pasvorm: doordat deze nauwsluitende jeans behoorlijk ruim uitvalt, is het aangewezen om een maat kleiner te bestellen.

Handwas: zodoende de duurzaamheid van de jeans te waarborgen, wordt aangeraden om deze met de hand te wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Heren jeans Koopgids

 

De heren jeans is één van de meest klassieke mode-items uit het ellenlange rijtje. Je kunt er dan ook van op aan dat 85% van de Nederlanders één of meerdere exemplaren in zijn kledingkast heeft liggen. Toch is het belangrijk om een aantal adviezen in beschouwing te nemen en niet zomaar de eerste de beste heren jeans in het winkelmandje te plaatsen. Zo kun je tijdens het vergelijken van de verschillende jeans modellen onder andere letten op het type, de pasvorm en het gewicht. Daar een kwalitatieve heren jeans vaak ook iets meer budget verlangt, lijkt het een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen en promoties in de gaten te houden.


Het gebruiksgemak en comfort

Hét kledingstuk voor mannen bij uitstek is zonder twijfel de heren jeans. Afhankelijk van het model, de pasvorm en de kleur kan de heren jeans zowel casual als iets chiquer gedragen worden. Kortom, de heren jeans is één van de weinige tijdloze items die je op eender welk evenement en in eender welk seizoen kunt dragen.

Echter is het niet de bedoeling om er zomaar eentje uit te pikken. Zo zijn bepaalde pasvormen en types jeans beter geschikt bij een specifieke lichaamsbouw terwijl andere jeans modellen dan weer minder flatterend zullen overkomen. Daarnaast kun je tegenwoordig niet alleen meer kiezen uit die typische traditionele Denim kleur maar bestaan er nu ook grijze en/ of zwarte heren jeans. Kortom, keuze zat en bijgevolg voor elk wat wils.

 

Het type jeans in functie van de pasvorm

Zoals reeds min of meer vermeld, is het gamma aan heren jeans vandaag de dag behoorlijk uitgebreid. Op die manier ontstaan er niet alleen meer mogelijkheden om jezelf iets meer te distantiëren en extra in de kijker te zetten, maar het maakt de keuze natuurlijk ook wel lastiger. Als je dus op zoek gaat naar een unieke en kwalitatieve heren jeans die perfect bij jouw lichaamsbouw en persoonlijkheid past, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende types jeans.

Elk type heren jeans gaat gepaard met een bepaalde pasvorm. Daarom raden wij aan om de broeken niet op het oog te kopen maar de tijd te nemen om even rustig aan te trekken. Zo zul je zien dat je een jeans maar beter net een maatje kleiner koopt aangezien deze na 1 enkele pasvorm vanzelf nog wat uitloopt tot de gewenste maat.

Op die manier kunnen we onder andere de straight fit heren jeans noteren die gekenmerkt wordt door een recht-toe-recht-aan pasvorm. Het is hierbij vooral belangrijk dat de pijpen van de jeans net je schoenen raken. Indien de broek iets te lang is, komt dit vaak slonzig over. Met de slim fit kies je voor een ietwat getailleerde heren jeans die iets meer accentueert en strakker zit ter hoogte van de bovenbenen. Ondanks dit, is het wel één van de meest populaire heren jeans voor diverse lichaamsvormen.

In het verlengde van de slim fit, kun je evenzeer kiezen voor de tapered fit heren jeans. Dit exemplaar zit bij de heupen net iets losser en wordt slanker naar de enkels toe. Tot slot is er nog de skinny fit heren jeans die, zoals de naam doet vermoeden, heel erg strak om de heupen, benen en enkels zit en bijgevolg weinig verhullend is. Houd er wel rekening mee dat iets vollere mannen hierdoor nog voller kunnen lijken en skinny mannen nog skinnier.

 

Het gewicht in verhouding tot het seizoen

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch wordt er aangeraden om evenzeer te letten op het gewicht van de jeans. Men heeft het hierbij vooral over het gewicht van de denim stof die steeds opnieuw wordt weergegeven in “ounce” (oz). Het gewicht wordt bovendien beschouwd als een goede maatstaf om te bepalen voor welk seizoen de jeans geschikt is.

Kies je bijvoorbeeld voor een heren jeans met een gewicht lager dan 12oz dan kies je voor een lichte broek die uitermate geschikt is voor de zomerperiode. Een standaard heren jeans kent een gewicht variërend tussen 12 en 16oz en is perfect om het hele jaar door te dragen.


Selvedge en raw denim

Tot slot willen we het nog even kort hebben over enkele belangrijke termen in de wereld van de heren jeans. Indien je dus “raw denim” op het label van de jeans zit staan dan betreft het een ongewassen uitziende jeans waarbij er dus geen bleekwassing of kleurspoeling aan te pas is gekomen. Met “selvedge” bedoelt men dan weer het kleine lapje stof aan de binnenkant van de heren jeans die dient ter afwerking.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE