5 beste Gel Nagellakken Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste gel nagellakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We willen er allemaal graag goed uitzien en daarbij spelen verzorgde handen en mooie nagels een belangrijke rol. Gel nagellak is een beauty hype waarvoor je zelfs niet meer naar een nagelstyliste of studio hoeft te gaan. De gel nagellak is makkelijk zelf aan te brengen thuis en blijft langer goed zitten dan gewone nagellak. We zetten voor jou de 3 best beoordeelde gel nagellakjes even op een rij. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Lovae Cosmetics Gellak; een 6-delige set die geschikt is om eender welke gelegenheid net dat tikkeltje specialer te maken. Daartegenover staat de SensatioNail Pink Pawn; een unieke gellak die zich makkelijk laat aanbrengen en vervolgens probleemloos uithardt met behulp van een ledlamp. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gel nagellakken (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de beste gel nagellak die lang mooi blijft op je nagels zonder daarvoor naar een nagelstyliste te moeten? Wij hebben voor jou 5 toppertjes geselecteerd aan de hand van het advies van klanten en van stylistes die deze gel nagellakjes voor jou uitgetest hebben. Je vindt gel nagellak die je aan het natuurlijk licht laat drogen en andere die je met een uv-lamp of ledlamp laat uitharden. Kies hier jouw favoriet uit en misschien is deze wel net in de aanbieding.

 

1. Lovae Cosmetics Gellak – 6-delige Set – Gel Nagellak – Mauve – Gellac – 8ML

 

Ben je een creatief persoon en op zoek naar een nieuwe en leuke manier om je creativiteit de vrije loop te laten? Dan kan dit unieke en uitgebreide kleurenpallet gellak van Lovae Cosmetics misschien wel aan je vraag voldoen. De 6-delige set telt 6 stijlvolle kleurtjes gaande van bruin en rouge tot goren, crystal, krijg en honey wat ze geschikt maakt voor verschillende gelegenheden.

Doordat de gel nagellakjes ook nog eens vrij zijn van enige vorm van schadelijke stoffen, behoren ze tot de meest huidvriendelijke opties in het wereldje van de gellak. Daarnaast zijn de kleurtjes eenvoudig aan te brengen en snel uit te harden met behulp van een 48W uv lamp. De kans dat je een degelijke gel nagellak set spot waarbij de gel nagellak zonder lamp kan uitharden, is vandaag de dag bijzonder klein. Toch heeft dit ook voordelen want bij correct aanbrengen, kan een houdbaarheid worden geleverd van ruim 2 weken.

Een blik op de verschillende online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore zien van 4,5 sterren. Toch lijkt een enkele koper niet geheel tevreden. Zo zou het setje niet meteen voorzien zijn van de laagste prijs en zouden de kleuren niet mooi met elkaar matchen.

 

Voordelen:

Set: de set van Lovae Cosmetics telt maar liefst 6 verschillende kleurtjes waarbij elk kleurtje een inhoud van 8 ml kent.

Droogtijd: in amper 60 tot maximaal 90 seconden is deze gellak helemaal uitgehard. Bij correct aanbrengen kan hij makkelijk 2 tot 3 weken houden.

Gebruiksvriendelijk: het product is niet alleen vrij van schadelijke stoffen en daardoor huidvriendelijk, maar blijkt tevens ook dierproefvrij te zijn.

Handig in gebruik: de gellak is niet alleen eenvoudig aan te brengen met behulp van een uv ledlamp maar kan nadien ook makkelijk verwijderd worden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens een enkele koper zouden de 6 kleurtjes allesbehalve goed met elkaar matchen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SensatioNail gel polish Pink Pawn gel nagellak 

 

Met de SensatioNailgel nagellak ontdek je een nieuwe manier van nagels lakken waarbij een uv-gel wordt gecombineerd met een gewone nagellak. Bovendien heeft deze nagellak een korte droogtijd omdat je hem moet laten uitharden in de speciale SensatioNail uv-lamp. Deze gel nagellak is verpakt in flesjes van 7,30 ml en heeft een speciaal borsteltje waardoor hij makkelijk en zonder strepen is aan te brengen. 

De nagellak is goed dekkend en belooft 2 weken superglans. Voor een perfect resultaat heb je naast de color gel polish ook nog een base coat en een top coat nodig. Deze gel nagellak laat zich makkelijk verwijderen door eerst de toplaag af te vijlen. Vervolgens ga je hem met speciale daarvoor bestemde aceton behandelen met de gekende methode. De aceton voor gel nagellak kun je bij elke drogisterij aankopen. 

De SensatioNail gel nagellak is verkrijgbaar in een uitgebreide waaier aan kleurtjes die elke persoonlijkheid die extra touch geven. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van deze gel polish. Wel merken we op dat klanten meermaals vermelden dat de kleuren lichter zijn dan op de kleurplaat wordt getoond.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de gel nagellak is makkelijk aan te brengen zonder strepen en hij is bovendien goed dekkend. 

Houdbaarheid: de SensatioNail gel polish blijft zeker 2 weken goed zitten zonder  afschilferen of krassen waardoor je nagels er mooi en verzorgd blijven uitzien.

Kleuren: er is een uitgebreid kleurenpalet waarin iedereen wel zijn gading zal kunnen vinden.

 

Nadelen: 

Moeilijk verwijderbaar: de gel polish moet met een speciale daarvoor bestemde aceton verwijderd worden en hier ben je toch wel een tijdje zoet mee. Je mag daarvoor toch zeker 15 min rekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. De Sera Gellak 6-delige Set – Gel Naggellak – Neon Edition – Gellac – 10ML – Kleurrijke Kleuren

 

Nu het volop zomer is, wil je je misschien best wel eens aan een neon kleurtje wagen dus wat had je gedacht van deze unieke 6-delige nagellak set van De Sera. De set bestaat – zoals de titel doet vermoeden – uit 6 verschillende neon kleurtjes waaronder blauw, groen, roze, rood, geel en oranje. Elk potje kent daarbij een royale inhoud van 10 ml waardoor je je nagels – indien gewenst – meermaals in hetzelfde kleurtje zou kunnen onderdompelen.

Net zoals de meeste andere gelnagellak, blijkt ook deze set bijzonder eenvoudig aan te brengen. Houd er wel rekening mee dat je een 48W uv lamp nodig hebt om je nagellak optimaal te laten uitharden. Indien correct aangebracht en de uithardtijd van 60 a 90 seconden gerespecteerd werd, kan een houdbaarheid van 2 tot maximaal 3 weken worden beoogd.

Het gebruiksgemak van deze prachtige uv lamp nagels wordt verder aangesterkt doordat ze dermatologisch getest werden en 100% veganistisch zijn. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn, lijkt een enkele koper niet tevreden. Zo zouden bepaalde kleurtjes niet helemaal overeenkomen met de afbeelding.

 

Voordelen:

Inhoud: elk potje gel nagellak kent een royale inhoud van 10 ml.

Set: je geniet een 6-delige gellak set die bestaat uit 6 verschillende doch bijzonder prachtige neon kleurtjes gaande van roze en geel tot oranje, rood, groen en blauw

Gebruiksvriendelijk: de nagellak is eenvoudig aan te brengen en dient daarna met behulp van een geschikte uv lamp te worden uitgehard.

Houdbaarheid: bij correct aanbrengen én uitharden, kan een ruime houdbaarheid van 2 tot 3 weken worden geleverd.

 

Nadelen:

Niet realistisch: volgens een enkele koper zouden sommige kleurtjes niet overeenkomen met de afbeelding en bijgevolg onrealistisch zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Essie Bridal 2018 Nagellak 493 Handmade of Honor Gel Couture

 

De Bridal gel nagellak van Essie is speciaal ontworpen voor het bruiloftsseizoen samen met de beroemde ontwerper Reem Acra. Deze limited edition reeks bestaat uit 6 kleuren waarvan de kleur Nude de populairste is. De Gel Couture nagellak zit in een mooi flesje met een inhoud van 13,5 ml.

De volledige collectie van Essie bestaat uit 53 kleuren, stuk voor stuk even mooi. De gel nagellak is goed dekkend en makkelijk aan te brengen dankzij de speciale brede kwastjes. Om tot een mooi resultaat te komen gebruik je een basis laag, 2 kleurlagen en een toplaag. Deze gel nagellak kun je gewoon door middel van natuurlijk licht laten drogen en blijft 2 weken zitten.

Je nagels voelen luxueus aan en je ziet er stralend en verzorgd uit op je speciale dag. De Gel couture kun je verwijderen met een speciale aceton voor gel nagellak. In de reviews zien we een goede tevredenheid over dit product. Echter, voor één klant voldoet deze gel nagellak niet aan de verwachtingen.

 

Voordelen:

Uitgebreide keuze: naast de 6 kleuren uit de Bridal Collection kun je nog kiezen uit 53 andere kleuren waaronder enkele met glitter.

Kleurvast en houdbaarheid: de kleur blijft gedurende zeker 2 weken mooi glanzend zonder krassen en afschilfering. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je dagelijkse bezigheden zijn.

Gebruiksgemak: dankzij de brede kwastjes is deze nagellak makkelijk en zonder strepen aan te brengen.

 

Nadelen:

Droogtijd: deze gel nagellak heeft een wat langere droogtijd nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Veronica Nail Products uv/led base coat bescherming beste base coat

 

De Veronica Nail base coat is een goedkope, maar kwaliteitsvolle basislaag voor gel nagellak. Deze transparante laag laat zich makkelijk aanbrengen en moet je laten uitharden met de hulp van een uv- of een ledlamp. Het uithardingsadvies voor deze basislaag bedraagt 120 sec om tot het beste eindresultaat te bekomen.

Deze base coat is de beste bescherming tegen verkleuring en beschadiging van je natuurlijke nagels en zorgt voor een goede hechting van de gel nagellak. De basislaag moet je eerst gebruiken voor de Veronica Nails Color coat die bestaat uit een combinatie van gewone nagellak en uv-gel. 

De base coat en de top coat zijn verkrijgbaar in flesjes van 15 ml. Samen zorgen ze voor een mooie glans en een houdbaarheid van 2 à 3 weken. In de reviews zien we een algemene tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. We zien echter dat één klant totaal niet tevreden is.

 

Voordelen: 

Duurzaam: door de goede basislaag blijft de gel nagellak gedurende 2 à 3 weken goed zitten met een mooie glans.

Gebruiksgemak: door het handige kwastje is dit product makkelijk aan te brengen zonder strepen.

Korte droogtijd: deze base coat moet net als de kleurtjes en de top coat uitgehard worden onder de uv-lamp waardoor hij snel droog is. Bij de collectie van Veronica Nails kan trouwens ook een ledlamp gebruikt worden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een klant merkt op dat dit product nogal prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gel nagellakken Koopgids

 

Tegenwoordig is een verzorgd voorkomen belangrijk. Mooie perfecte nagels spelen daarbij een grote rol. Heb je echter niet veel tijd of wil je het graag zelf doen, dan kan je al volledige starterspakketten en de uitbreidingen hiervoor verkrijgen in de online shops of de betere drogisterij. Maar wat is nu precies gel nagellak en hoe verwijder je hem het beste? Neem even rustig de tijd om alle informatie te bekijken en de verschillende producten te vergelijken. Als je de aanbevelingen volgt van de professionele nagelstylistes kom je zeker tot een goede keuze.

Wat is gel nagellak

Veel dames onder ons hebben soms niet de tijd of het budget om naar de nagelstyliste te gaan. Daarom hebben ze gel nagellak op de markt gebracht zodat dit zonder overdreven grote uitgaven en op een eenvoudige manier zelf kan gedaan worden. Gel nagellak is een combinatie van uv-gel en gewone nagellak waarvan de hoofdcomponent acryl is. De acryl zorgt ervoor dat de kleur langer op je nagels blijft.

De gel nagellak wordt aangebracht in verschillende lagen. Afhankelijk van het soort nagellak begin je normaal eerst met een basislaag of base coat. Daarna ga je verder met 2 laagjes van de door jou gekozen kleur en tenslotte eindig je met een topcoat of toplaag. Iedere laag moet je laten uitharden onder een uv-lamp of ledlamp. Dit is afhankelijk van welke soort gel nagellak je gekozen hebt. 

De verschillende lagen vormen na uitharding één geheel waardoor je nagels sterker worden. De gel nagellak is flexibel en hierdoor bestand tegen krassen met als resultaat dat je gedurende 2 à 3 weken mooie verzorgde nagels hebt. De duurzaamheid is natuurlijk wel afhankelijk van je dagelijkse bezigheden. 

 

Het starterspakket 

Om je nagels zelf thuis te lakken met gel nagellak heb je een aantal verschillende hulpmiddelen nodig. Zo moeten de nagels eerst gevijld worden en daarna ontvet. De nagelriemen moeten verzorgd worden en de nagels wat opgeruwd. Als je alle benodigde materialen apart moet gaan uitzoeken dan ben je wel even zoet. Daarom kun je bij de verschillende online winkels een starterspakket kopen waarmee je direct aan de slag kunt. 

Zo een starterspakket is wel aan de dure kant omdat je er meteen een uv-lamp of ledlamp bij hebt. De set bestaat meestal uit verschillende vijltjes, bokkenpootjes voor de nagelriemen, sjablonen, een base coat, top coat en enkele kleurtjes. Afhankelijk van welk pakket je kiest, kunnen er nog extra accessoires bij zitten waaronder stempels, penselen, cleanser doekjes, nagelriemolie en striping tape. Voor de samenstelling van je starterspakket is er een ruim aanbod aan keuze. 

 

Gel nagellak zonder lamp

Een tijdje geleden kwam de gel nagellak op de markt die je laat uitharden onder het natuurlijk licht. Deze methode gaat in 2 stappen en is vrij eenvoudig. Je begint met het vijlen en verzorgen van je nagels waarna je een eerste laag gaat aanbrengen in de speciale gel nagellak met kleur. Nadat je die goed hebt laten drogen mag je een tweede laag aanbrengen. Het is belangrijk dat je na iedere laag steeds voldoende tijd laat zodat deze iedere keer kan uitharden.

Als laatste ga je eindigen met een toplaag en deze vraagt soms nog wat extra droogtijd. Het aanbrengen duurt iets langer dan gewone nagellak maar met dit type gel nagellak ben je toch zeker meer dan een weekje goed. Deze soort van nagellak is goedkoper omdat je maar 2 producten nodig hebt en je geen lamp moet gebruiken.

Het verwijderen van gel nagellak 

Om gel nagellak te verwijderen heb je aceton nodig die geschikt is voor het type gel nagellak die je hebt gebruikt. Die is bovendien verkrijgbaar in alle drogisterijen. Om gel nagellak te verwijderen heb je wel wat meer tijd nodig dan bij gewone nagellak. Je kunt deze nagellak verwijderen op 2 verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld aceton in een kommetje gietjes waarna je hierin kunt je vingertoppen laat weken tot de gel nagellak begint los te komen, daarna kun je hem gewoon afwrijven.

Daarnaast kun je ook wattenschijfjes in aceton drenken en deze rond je vingertoppen wikkelen met aluminiumfolie zodat je afgesloten pakketjes krijgt. Na een 15-tal minuten zul je de gel gemakkelijk kunnen verwijderen.

 

De verzorging van je nagels en het prijskaartje

Nadat de nagellak is verwijderd is het belangrijk om iedere keer je nagels goed te verzorgen met serum en hydraterende olie. Gel nagellak is niet zo lief voor je nagels en daarom laat je ook beter enkele dagen rusttijd vooraleer je start met de volgende lakbeurt.

Gel nagellak is in verschillende prijsklassen te vinden. De prijs is vooral afhankelijk van het merk en de kwaliteit van het product. Je mag rekenen tussen € 10 en € 16 voor een flesje basis-, top- of kleurlaag. Vergeet de aanbiedingen op het einde van het seizoen niet waar soms kleurtjes zijn die met een mooie korting te verkrijgen zijn.

Let er wel op dat je de juiste gel nagellak (uv of led) koopt volgens de lamp die je thuis hebt. Voor een starterset betaal je, afhankelijk van het aantal hulpstukken, verschillende kleuren en welke lamp er is aan toegevoegd gemiddeld tussen € 40 en € 150.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is gel nagellak en hoe laat je hem drogen?

Gel nagellak is een duurzame manicure behandeling die om de 1 à 2 weken wordt uitgevoerd. De gel nagellak bestaat uit een combinatie van gewone nagellak en uv-gel. Deze wordt in verschillende lagen aangebracht en moet laag per laag uitharden. Dit kan gebeuren door het gebruik van een uv-lamp of ledlamp waarin je je handen moet stoppen. 

Er zijn nu echter ook gel nagellakjes op de markt die je gewoon kunt laten uitharden zonder lamp. De verschillende lagen vormen na uitharding 1 geheel waardoor de nagellak lang blijft zitten en je nagels steviger worden.

Q2: Hoe verwijder je gel nagellak?

Om je gel nagellak thuis te verwijderen, vijl je het bovenste laagje weg zodat de aceton makkelijk in de nagellak kan doordringen. Vervolgens drenk je enkele wattenschijfjes in aceton en wikkel je die om je nagels. Doe nu nog aluminiumfolie rond je vingertoppen zodat je als het ware gesloten pakketjes vormt en de aceton niet kan vervliegen. Laat deze ongeveer 15 minuten zitten waarna je de gel nagellak er gemakkelijk kunt afwrijven. Je kunt natuurlijk ook altijd bij een nagelstyliste langsgaan om je gel nagellak te laten verwijderen.

 

Q3: Wat is het verschil tussen gewone nagellak en gel nagellak?

Het belangrijkste verschil is dat gel nagellak langer blijft zitten dan gewone nagellak. Doordat er uv-gel is toegevoegd aan traditionele nagellak maakt het de gel nagellak veel weerbaarder. Hij zal minder snel slijten en je hebt ook minder snel last van krassen. De gel nagellak die je laat uitharden onder een uv-lamp of ledlamp is na 1 à 2 minuten droog.

De gel nagellak die je kunt laten uitdrogen zonder lamp heeft iets meer droogtijd nodig dan een gewone nagellak maar je hebt er ook langer genot van. Tegenover al deze voordelen staat dan wel dat de gel nagellak een stukje duurder is dan gewone nagellak en dat hij moeilijker te verwijderen is. 

 

Q4: Hoe duur is gel nagellak?

Voor gel nagellak zonder lamp zit de gemiddelde prijs rond € 14 voor een flesje. De gel nagellak die moet uitharden met een uv-lamp zit tussen € 10 en € 15 per flesje. Houd er wel rekening mee dat je ook nog een base coat en top coat moet aankopen en soms ook een uv-lamp of ledlamp om het perfecte resultaat te bereiken.

Voor een volledige set waarin alles inbegrepen is betaal je gemiddeld € 65. Het kost een stukje meer dan gewone nagellak, maar je hebt er wel langer plezier aan. Bovendien is het nog altijd goedkoper dan om de 3 weken naar de nagelstyliste gaan.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE