7 beste Pincetten Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste pincetten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten pincetten alsook bijbehorende uiteenlopende toepassingsvelden. Zo heb je pincetten die bedoeld zijn om de wenkbrauwen mooi in model te epileren zoals de Allures Epileer Set die geleverd wordt inclusief lederen etui of de bekende Tweezerman Slant Tweezer. Deze laatste kreeg al heel wat internationale prijzen en wordt tegenwoordig ook aangeboden in diverse kleuren en designs. Daarnaast heb je ook pincetten die hoofdzakelijk in het operatiekwartier of in tal van laboratoria worden gebruikt. In de tabel hieronder bespreken we 3 huidige toppertjes aan de hand van hun voor- en nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste pincetten (Reviews) van 2024

 

Het uitgebreide assortiment pincetten maakt het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Zo bestaan er naast de bekende wenkbrauw pincetten en epileerpincetten ook diverse chirurgische pincetten, anatomische pincetten en zelfs lenzen pincetten. Reden te meer dus om niet overhaast te werk te gaan en rekening te houden met diverse factoren. Wij selecteerden alvast 7 toppertjes inclusief bijbehorend advies vermeld in de online reviews. Bekijk de mogelijkheden even alvorens er het voor jou beste pincet uit te kiezen. En wie weet ga jij achteraf wel naar huis met een leuke aanbieding of één van de (goedkope) populairste pincetten uit het rijtje. 

 

1. Allures Epileer Set – Pincet – Met etui en Wenkbrauwschaar

 

Met het product van Allures kies je meteen voor een kwalitatieve epileerset waarbij kleine en grote pincetten en korte en lange pincetten worden aangevuld met een praktisch wenkbrauwschaartje. Kortom, alles is voorhanden om je wenkbrauwen aan een optimale verzorging te kunnen onderwerpen. 

De set telt maar liefst 3 rechte pincetten die 100% uit duurzaam RVS materiaal vervaardigd zijn en bijzonder eenvoudig kunnen worden ontsmet. Dit wordt aangevuld met een handig wenkbrauwschaartje alsook een lederen bewaar etui waarin je alle onderdelen na elk gebruik weer veilig kunt opbergen. Dit maakt het bovendien ook een pak handiger om de set mee te nemen op reis.

Deze epileerset is dan wel voornamelijk bedoeld om je wenkbrauwen te epileren, toch kan hij ook gebruikt worden als mee-eter pincet wat hem bijzonder veelzijdig maakt. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel 2 kopers niet helemaal overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen: 

Set: de set omvat 3 rechte pincetten van verschillend formaat aangevuld met een wenkbrauwschaartje en een stevig lederen etui.

Materiaal: de losse onderdelen zijn 100% vervaardigd uit bijzonder duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS.

Handig in gebruik: je kunt de set makkelijk overal mee naartoe nemen dankzij het lederen etui dat je er gratis bij krijgt.

Budgetvriendelijk: deze set van Allures is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar kan toch wel tot de goedkope artikelen worden gerekend.

 

Nadelen: 

Uitstraling: volgens één enkele koper kent deze epileerset een bijzonder goedkope uitstraling en zijn bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tweezerman Slant Tweezer Pretty in Pink Pincet – 1 st – Met de hand vervaardigd

 

De Tweezerman pincetten worden al jaren bedolven onder tal van internationale prijzen waardoor een dergelijk exemplaar alvast niet in de selectie kon ontbreken. Zo wordt deze slant pincet, die overigens 100% met de hand vervaardigd werd, gekenmerkt door een schuin aflopende punt waarmee je zelfs het kleinste (ingegroeide) haartje of stoppeltje probleemloos kunt verwijderen.

Verder blijkt deze curved pincet 100% vervaardigd uit RVS materiaal wat alleen maar bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Vervolgens werd het pincet afgewerkt in een prachtig felroze kleurtjes en de bijbehorende initialen van, wat misschien wel als het beste merk kan worden beschouwd, “Tweezerman”. En vind je roze toch maar niets, dan kun je nog uit tal van andere kleuren en designs kiezen.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie score van 4,6 sterren zien. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit, de duurzaamheid en het unieke design alhoewel sommigen zijn prijskaartje toch wel als een struikelblok lijken te beschouwen.

 

Voordelen: 

Materialen: net zoals het vorige product, blijkt ook dit pincet volledig uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal vervaardigd.

Vorm: het blijkt hier om een curved slant pincet te gaan met een schuin aflopende punt.

Uniek: elk van deze Tweezerman pincetten blijkt met de hand vervaardigd waardoor elk exemplaar 100% uniek is.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rojafit Professionele Pincet schuin 9,5 cm-Military – RVS materiaal

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor dit professionele pincet jou aangeboden en geleverd door Rojafit. Hij blijkt eveneens vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal en naast deze afwerking in “Military Olive” groen nog in maar liefst 35 andere kleurtjes beschikbaar. Op die manier kun je het pincet net dat tikkeltje persoonlijker maken.

De rechte pincet valt verder meteen op vanwege de handgeslepen bek waardoor een optimale grip kan worden gegarandeerd. Dit wordt gecombineerd met driepuntslas zodanig dat de pincetten van Rojafit een leven lang meegaan. 

Wanneer we de reacties bekijken dan stellen we vast dat de meeste klanten 100% overtuigd zijn van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Daarnaast weten velen ook de afwerking en het unieke design te waarderen. Slechts één koper is van mening dat de kwaliteit beter had gekund maar laat verder niet weten waarom.

 

Voordelen: 

Design: dit unieke rechte pincet wordt jou aangeboden in een modern “Military Olive” groen design maar blijkt daarnaast nog in 35 andere kleuren beschikbaar.

Materiaal: ook hier heeft men tijdens de productie besloten om gebruik te maken van makkelijk te onderhouden RVS.

Formaat: het pincet kent een maximale lengte van zo’n 9,5 cm.

Gebruiksgemak: het gebruik van driepuntslas zorgt voor een lange duurzaamheid terwijl de handgeslepen bek dan weer een optimale grip aanbiedt.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft de kwaliteit van dit pincet 1 koper niet helemaal weten te overtuigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Set pincetten tweezers van plastic 6 stuks in verschillende maten, Anti-statisch & hittebestendig

 

Je zou natuurlijk ook voor deze unieke set pincetten van HaverCo kunnen kiezen die, zoals de beschrijving meermaals aanduidt, niet alleen antistatisch maar ook 100% hittebestendig zijn. De set bevat bovendien maar liefst 6 plastic pincetten in allerhande verschillende uitvoeringen en met een gemiddelde lengte van zo’n 11,7 cm. 

Zo zul je zien dat sommige pincetten een rechte bek vertonen terwijl anderen dan weer schuin afgeslepen zijn of gekenmerkt worden door een gebogen bek. Dit maakt het niet alleen mogelijk om de meest kleine haartjes moeiteloos te verwijderen maar maakt de set ook geschikt om mee-eters aan te pakken.

Jammer genoeg wordt de set niet aangeboden in een stevig etui of opberghoesje waardoor je dit nog apart zult moeten aankopen, indien gewenst. Dat en het hogere prijskaartje zouden dan ook wel eens een mogelijke verklaring kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties.

 

Voordelen: 

Set: het betreft hier een uitgebreide set die maar liefst 6 afzonderlijke stuks kent met een gemiddelde lengte van 11,7 cm.

Gebruiksvriendelijk: de pincetten blijken niet alleen 100% antistatisch te zijn maar ook nog eens hittebestendig en dus geschikt om mee te nemen op reis.

Materiaal: in tegenstelling tot de vorige pincetten, blijkt deze set vervaardigd uit duurzaam plastic.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het is mogelijk dat het hoge prijskaartje door sommigen als een struikelblok zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Medluxy – Anatomisch Pincet – 14cm / 5.5inch – (Thumb Dressing Forcep)

 

In tegenstelling tot de vorige pincetten die we tot hiertoe besproken hebben, kies je met het Medluxy exemplaar voor een anatomisch pincet. Waar de eerder vernoemde modellen bedoeld zijn om wenkbrauwen te epileren en/ of mee-eters aan te pakken, wordt dit pincet hoofdzakelijk gebruikt om kwetsbare weefselstructuren zoals zenuwen en bloedvaten mee vast te nemen of om weefsels te hechten.

Het pincet dat ongeveer 14 cm lang is (= 5,5 inches) wordt gekenmerkt door een rechte bek in combinatie met een vlak en fijn geribbeld oppervlak. Dankzij de afgeronde stompe punt kan overigens voorkomen worden dat bloedvaten en andere weefselstructuren worden beschadigd. Het pincet is vervaardigd uit 100% veilig en makkelijk te onderhouden chirurgisch roestvrij staal en wordt per stuk verpakt geleverd.

Jammer genoeg is het niet mogelijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen aangezien er nog geen online reviews werden vermeld. Laat je hier niet meteen door afschrikken want misschien voldoet het pincet wel aan jouw verwachtingspatroon.

 

Voordelen: 

Materiaal: het pincet blijkt vervaardigd uit duurzaam chirurgisch roestvrij staal (INOX).

Formaat: het kent een maximale lengte van 14 cm wat ongeveer overeenkomt  met 5,5 inches maar blijkt ook in andere afmetingen te bestellen.

Uitvoering: je zult zien dat het anatomische pincet, dat overigens met de hand vervaardigd werd, gekenmerkt wordt door een vlak en fijn geribbeld oppervlak in combinatie met een rechte en afgeronde stompe punt.

Veiligheid: de afgeronde stompe punt zorgt voor voldoende veiligheid wanneer zachte weefselstructuren en/ of bloedvaten worden vastgepakt.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: zijn prijskaartje ligt uiteraard een pak hoger ten opzichte van de pincetten die bedoeld zijn om de wenkbrauwen te epileren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Medluxy – Adson Brown Chirurgische Pincet 9×9 – 12 cm – Weefselpincet – Hechtpincet

 

Net zoals het anatomische pincet wordt ook dit chirurgisch pincet jou aangeboden door het bekende merk Medluxy. Ook hier ligt het prijskaartje duidelijk een pak hoger dan het gemiddelde wat het gebrek aan online reviews enigszins zou kunnen verklaren. Toch is het pincet een uitstekende aanbeveling voor gebruik in menig operatiekwartier en/ of laboratorium.

Zo blijkt het Adson-Brown chirurgisch pincet 100% vervaardigd uit duurzaam chirurgisch RVS materiaal en voorzien van een totale lengte van 12,3 gram aangevuld met een beperkt gewicht van amper 20 gram. Deze combinatie maakt het pincet niet alleen duurzaam maar ook bijzonder comfortabel en praktisch in gebruik.

Daarnaast valt het pincet, met rechte uitvoering, eveneens op vanwege zijn chirurgische bek en 9 x 9 tanden. Bij levering mag je er trouwens van op aan dat het pincet geïnspecteerd én gereinigd werd alvorens het werd verzonden.

 

Voordelen: 

Formaat: het pincet blijkt maar liefst 12,3 cm lang en wordt verder aangevuld met een licht gewicht van zo’n 20 gram.

Uitvoering: hij kent een rechte uitvoering met bijbehorende chirurgische bek en 9 x 9 rij tanden.

Materiaal: het pincet blijkt vervaardigd uit chirurgisch RVS van een hoogstaande kwaliteit en werd vervolgens gematteerd.

 

Nadelen: 

Prijzig: ook hier moeten we vaststellen dat het hogere prijskaartje misschien wel als een struikelblok zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Trendfield Lenzen Zuiger en Lenzen Pincet – Contactlenzen Zuignap voor Lenzen

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke lenzenzuiger en lenzenpincet die jou worden aangeboden door Trendfield. Net zoals de pincetten van Rubis, Allures en Tweezerman is ook Trendfield een vaste waarde binnen zijn vakgebied en dus de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

Zo omvat de set niet alleen 2 afzonderlijke lenzenzuigers maar ook 2 Trendfield lenzenpincetten en 2 duurzame bewaarcases. Met behulp van de lenzenzuiger kun je de lenzen eenvoudig verwijderen terwijl je ze met het lenzenpincet dan weer makkelijk kunt vastpakken. Zo verminder je de kans op eventuele beschadigingen of mogelijke vuildeeltjes aanzienlijk.

Bovendien zijn zowel de zuignap als het pincet uit 100% duurzaam plastic vervaardigd in combinatie met een siliconen uiteinde zodanig dat de kans op beschadigingen drastisch verminderd wordt. Jammer genoeg blijken er nog geen reacties te zijn geplaatst waardoor het voor ons moeilijk is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

 

Voordelen: 

Materiaal: het grootste gedeelte van de zuignap en het pincet blijken uit plastic te zijn vervaardigd. Het uiteinde echter, dat bijgevolg in aanraking komt met de lenzen, bestaat dan weer uit siliconen.

Formaat: het lenzenpincet kent een maximale afmeting van 7 x 2 x 1 cm en is bijgevolg bijzonder eenvoudig om overal mee naartoe te nemen.

Set: de set telt niet alleen 2 lenzenzuigers maar ook 2 bijbehorende lenzenpincetten en 2 opbergdoosjes.

Budgetvriendelijk: zijn lage prijskaartje maakt het product alvast een pak toegankelijker voor het grote publiek.

 

Nadelen: 

Geen epileerset: ben je op zoek naar een geschikte epileerset om je wenkbrauwen onder handen te nemen dan is dit product niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pincetten Koopgids

 

Ben je op zoek naar het geschikte pincet? Dan zul je wel al gemerkt hebben dat er heel wat keuzemogelijkheden op tafel liggen afhankelijk van het doel en het gebruiksgemak dat je eraan wilt geven. In de onderstaande koopgids proberen we dan ook enkele factoren zoals het type, de vorm, de materialen en de duurzaamheid verder uit te spitten zodat de zoektocht naar het voor jou beste pincet makkelijker wordt. Het is daarbij een aanbeveling om diverse producten te vergelijken en eventuele aanbiedingen niet links te laten liggen.

Wat is een pincet en het gebruiksgemak

Een pincet wordt beschouwd als een bijzonder fijn en handig instrument bestaande uit 2 gelijke stukken gebogen materiaal. Daarbij valt op dat de uiteinden aan 1 zijde met elkaar verbonden zijn terwijl het andere eind dan weer een verende opening vertegenwoordigt die, indien je de 2 bladen naar elkaar gaat toeknijpen, ook precies op elkaar lijken te passen. 

Tegenwoordig bestaan ze in allerlei soorten formaten en materialen waardoor ook hun functie min of meer verandert. Zo zijn bepaalde pincetten vooral bedoeld om ongewenste haartjes, bijvoorbeeld ter hoogte van de kin of wenkbrauwen, te verwijderen terwijl andere pincetten dan weer gebruikt worden in de medische wereld. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

 

Het type pincet in functie van het doel

Zoals hierboven reeds min of meer duidelijk wordt, bestaan er wel degelijk verschillende soorten pincetten in verhouding tot het gebruiksgemak en het doel. Bedenk daarom op voorhand waarvoor je het pincet wilt gebruiken waardoor de zoektocht meteen een pak gerichter wordt. Zo zijn er heel wat exemplaren, zoals de bekende Tweezerman, die bedoeld zijn om de wenkbrauwen feilloos te epileren.

Daarnaast bestaan er ook zogenaamde anatomische en chirurgische pincetten die je dan weer hoofdzakelijk in de medische wereld zult tegenkomen. Daarbij valt het anatomische pincet, veelal uit RVS vervaardigd, meteen op vanwege het gebrek aan tandjes en de aanwezigheid van ribbels waardoor weefsels en andere kwetsbare structuren minder snel zullen beschadigd worden.

Echter biedt de anatomische pincet minder grip dan bijvoorbeeld de chirurgische of atraumatische pincet die wel degelijk is uitgerust met tandjes. Dergelijke tandjes mogen dan wel voor een betere grip zorgen, ze kunnen de weefsels dan weer makkelijker perforeren. 

Is het echter de bedoeling om je contactlenzen feilloos te hanteren en vast te pakken dan kijk je maar beter uit naar een mini lenzen pincet. Dergelijke exemplaren zijn uitgerust met een bijzonder zacht kunststof hoesje om de kans op eventuele beschadigingen aanzienlijk te reduceren.

 

De gebruikte materialen en de vorm van het pincet

Waar de meeste pincetten vroeger voornamelijk uit metaal vervaardigd bleken, kun je vandaag de dag ook heel wat andere materiaalsoorten spotten. Denk bijvoorbeeld maar aan de chirurgische en anatomische pincetten die vooral uit makkelijk te onderhouden RVS gemaakt zijn. Daarnaast kun je ook opteren voor pincetten uit aluminium, plastic, kunststof en gehard staal. 

Naast de ruime keuze op het gebied van materiaalsoorten, blijkt er ook op het vlak van vorm een ruim onderscheid te kunnen worden gemaakt. Zo kunnen we tegenwoordig ook heel wat curved en ronde pincetten tegenkomen hoewel de overgrote meerderheid nog steeds gekenmerkt wordt door een rechte vorm.

Onderhoud in functie van de duurzaamheid

Tot slot willen we het nog even hebben over het onderhoud van de pincetten die, logischerwijze, in rechtevenredig verband staat met de duurzaamheid ervan. Zo is het belangrijk om het pincet na elk gebruik weer grondig schoon te wrijven en/ of te ontsmetten. Dit laatste is uiteraard van levensnoodzakelijk belang in het geval van de anatomische en chirurgische pincetten.

Geef tijdens het ontsmetten de voorkeur aan een bijzonder krachtige ontsmettingsalcohol van maar liefst 96%. Echter kan ook een kwalitatief ontsmettingsproduct alvast wonderen doen. Pincetten voor alledaags gebruik kun je eventueel ook ontsmetten door ze enkele seconden in het blauwe gedeelte van een vlammetje te plaatsen en vervolgens te laten afkoelen. Hetzelfde effect bereik je overigens ook door het pincet uit te koken in een pannetje/ kommetje met kokend water.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar kun je een plastic pincet kopen?

Wil je graag een plastic pincet aankopen om je wenkbrauwen in model te epileren of om je contactlenzen makkelijker te kunnen vastgrijpen, dan zijn er vandaag de dag heel wat mogelijkheden om er eentje aan te kopen. Zo kun je snel even langsgaan bij de plaatselijke drogisterij, action of apotheek.

En wil je liever het huis niet uit dan kun je een plastic pincet ook gewoon even online bestellen. Zo zijn er tal van officiële websites zoals bol.com en beslist.nl waar je diverse producten tegen een betaalbaar prijsje kunt aankopen. En bovendien worden ze in de meeste gevallen al de dag nadien bij jou thuis geleverd.

Q2: Wat is een anatomisch pincet?

Een anatomisch pincet wordt gekenmerkt door zijn geribbelde bek en is dus, in tegenstelling tot heel wat standaard pincetten, helemaal vrij van tandjes. Dergelijke pincetten worden dan ook hoofdzakelijk gebruikt om kwetsbare structuren zoals weefsels, bloedvaten en zenuwen vast te pakken en probleemloos vast te houden. Kortom, de anatomische pincetten zul je hoofdzakelijk in het medische gebied terugvinden.

In vergelijking met de chirurgische en atraumatische pincetten, biedt de anatomische pincet minder grip aan. Anderzijds zal de anatomische pincet, die overigens veeleer uit duurzaam RVS vervaardigd blijkt, het weefsel minder snel beschadigen in tegenstelling tot de eerder vernoemde pincetten. 

 

Q3: Welke pincet gebruik je het best voor epileren?

Het ruime assortiment pincetten maakt het niet altijd makkelijk om een geschikte keuze te maken. Want wat is nu het beste pincet om je wenkbrauwen makkelijk en bijna pijnloos te epileren? Je zult begrijpen dat het antwoord voor iedereen verschillend kan zijn. Echter gebiedt de eerlijkheid ons te vermelden dat, uit diverse studies en onderzoeken, de Tweezerman als één van de betere pincetten beschouwd wordt.

De Tweezerman pincet is één van de weinige pincetten die er in slaagt om zelfs het allerkleinste en fijnste haartje probleemloos te verwijderen wat betekent dat je er heel nauwkeurig werk mee kunt verrichten. Wat je wenkbrauwen uiteraard alleen maar ten goede komt. Dergelijke pincetten zijn niet alleen scherp maar blijven deze scherpte ook aanhouden waardoor ze makkelijk jarenlang meegaan zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast bestaan ze tegenwoordig in allerlei formaten, kleuren en designs waardoor het echt een persoonlijk gadget kan worden.

 

Q4: Hoe kun je het pincet ontsmetten?

Bij de aanschaf van het pincet is het eveneens belangrijk om op de hoogte te zijn van het onderhoud en de correcte ontsmettingsmethode. Na ieder gebruik wordt dan ook aangeraden om het pincet te ontsmetten. Dit kun je makkelijk doen met behulp van een bijbehorende ontsmettingsalcohol met een percentage van minimum 96 procent of door middel van een specifiek ontsmettingsproduct.

Daarnaast kun je een pincet, indien gewenst, ook makkelijk gaan desinfecteren door hem gedurende enkele seconden in het blauwe gedeelte van een vlammetje te houden. Laat hem vervolgens ook even afkoelen. Ook een pannetje met kokend water kan makkelijk dienst doen!

 

Q5: Hoe kun je een splinter verwijderen zonder pincet? 

Velen onder ons zullen wel al eens te maken hebben gekregen met 1 of meerdere splinters. Gelukkig bestaan er heel wat makkelijke én veilige manieren om een splinter te verwijderen alvorens je beroep doet op een pincet.

Zo kun je dunne en/ of broze splinters alvast makkelijk verwijderen met behulp van een stukje plakband. Zorg er wel voor dat je de plakband er in dezelfde richting aftrekt als waarin de splinter in de huid is binnengedrongen. Daarnaast kun je de getroffen plek met behulp van ijsklontjes afkoelen waardoor het minder pijnlijk maakt om de splinter te verwijderen. Ook een half uurtje onderdompelen in warm water met soda en/ of zeep zou ik sommige gevallen alvast soelaas kunnen bieden.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE