Beste reisföhn

Laatste update: 23.05.24

 

Reisföhns test van 2024

 

Als vrouw wil je er altijd zo goed mogelijk uitzien, zelfs wanneer we op reis vertrekken. In dergelijke gevallen is het maar zo handig om voor één van de betere reisföhns te kiezen. Deze reisföhns zijn een pak compacter en veel lichter van gewicht in vergelijking met de standaard föhn. Kortom, een pak comfortabeler om mee te nemen zodra je op reis vertrekt. Wij hebben alvast een selectie gemaak van de 3 best beoordeelde hedendaagse reisföhns en zijn onder andere uitgekomen bij de Beurer HC25. Een handig en krachtig apparaat dat geleverd wordt inclusief opzetkam. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Tristar HD-2333 reisföhn die door vele klanten omschreven wordt als een artikel met een uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Reisföhn Reviews – Top

 

Als we op vakantie gaan of we moeten op zakenreis, dan is een reisföhn wel zo handig. Reisföhns zijn over het algemeen wat praktischer om mee te nemen. Ze zijn kleiner en lichter in de bagage dan de föhn die we dagelijks thuis gebruiken. De reisföhns die nu op de markt zijn, bieden tegenwoordig nagenoeg wel dezelfde kwaliteit. Wij zetten er een aantal op een rijtje, zodat je de voor jou beste reisföhn kunt selecteren.

 

 

1. Beurer HC25 

 

Een krachtige compacte föhn om je haar snel te drogen als je op reis bent. Deze föhn beschikt over een ion-functie om het haar glad en glanzend te drogen. Hij is zo gemaakt dat hij weinig lawaai maakt tijdens het gebruik. Het handvat is ergonomisch ontwikkeld en ligt plezierig in de hand.

Het vermogen van deze reisföhn is 1600 Watt. Naast twee standen voor verwarming en twee ventilator snelheden beschikt hij over een koude luchtfunctie. Hij heeft een automatische beveiliging tegen oververhitting. Het voltage is instelbaar op 110-120 of 220-240 en dus is hij geschikt voor wereldwijd gebruik. Hij heeft een ophanglus en wordt geleverd met een opbergtas.

In de review van klanten wordt gesproken over een zeer praktisch apparaat dat makkelijk in de koffer past. Hij droogt het haar snel en is prettig geluidsarm. Gesproken wordt over een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Vermogen: bij correct gebruik weet deze Beurer HC25 reisföhn een krachtig vermogen van maar liefst 1600 watt te genereren.

Voeding: dankzij het handige snoer kun je de föhn in een mum van tijd op het stroomnet aansluiten waarbij je een dual voltage geniet van respectievelijk 110 – 120V of 220 – 240V.

Gebruiksvriendelijk: de ophanglus zorgt ervoor dat je de föhn makkelijk ergens kunt ophangen wat alleen maar bijdraagt aan het gebruiksgemak. Bij aankoop wordt de set geleverd in een stevige draagtas.

 

Nadelen:

Veel lawaai: hoewel het volgens de beschrijving een geluidsstille föhn betreft, wordt dit door sommige klanten jammer genoeg ontkracht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tristar HD-2333

 

Tristar staat bekend om de productie van artikelen met een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze reisföhn is daar een typisch voorbeeld van. Tegen een zeer gunstige prijs wordt een top product geleverd. Hierdoor krijg je het gevoel met een reisföhn aanbieding te maken te hebben.

Deze  reisföhn weegt slechts 403 gram en heeft een inklapbaar handvat. Dit maakt hem tot een compacte föhn die je makkelijk in de koffer stopt. Het snoer heeft een lengte van 1,80 m. Het vermogen van deze föhn is slechts 1200 watt en is met name geschikt voor het drogen van wat dunner haar.

Klanten beoordelen deze reisföhn zeer positief. Hij levert goede prestaties en met zijn gunstige prijs valt hier zeker te spreken over een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is eenvoudig in gebruik en makkelijk op te bergen door het handige ophangoog.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke en correcte prijskaartje maakt deze reisföhn alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

Inklapbaar: dankzij het inklapbare handvat bespaar je heel wat ruimte waardoor het geheel makkelijk op reis kan worden meegenomen.

Vermogen: bij correct gebruik weet deze reisföhn een aanzienlijk vermogen te produceren van maar liefst 1200 watt.

 

Nadelen:

Geen accessoires: jammer genoeg worden geen extra accessoires meegeleverd wat best wel een meerwaarde had kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Remington Inklapbare Reishaardroger D2400, Wereldwijd voltage 1400 Watt – Reisföhn

 

Op zoek naar een compacte inklapbare reisföhn met diffuser die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan lijkt dit exemplaar van het bekende merk Remington het bekijken alvast meer dan waard. Met behulp van het geïntegreerde snoer kun je de reisföhn makkelijk op het stroomnet aansluiten waarbij je de mogelijkheid hebt van een dual voltage waarbij een invoerspanning van 110 tot 220 Volt geldt.

Eenmaal aangesloten en correct ingeschakeld, kun je moeiteloos schakelen tussen de 2 beschikbare warmtestanden en genieten van het ruime 1400 watt vermogen. Kortom, je gaat in een mum van tijd van nat naar droog haar waardoor je daarna nog heel wat tijd over hebt om je haar te stijlen of diverse andere kapsels op lang haar uit te proberen.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het ingebouwde ophangoog en de inklapbare handgreep. Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren aan alsook heel wat positief advies inzake de prijs-kwaliteitverhouding. Slechts een enkele koper is van mening dat bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan.

 

Voordelen:

Diffuser: het apparaat wordt geleverd inclusief diffuser en zorgt er in een mum van tijd voor dat je van nat naar droog haar kunt gaan zodat je je haar nadien kunt opsteken of in model kunt brengen.

Budgetvriendelijk: bekijken we de prijs-kwaliteitverhouding van dit product in vergelijking met gelijkaardige artikelen binnen dit segment, dan kunnen we besluiten dat de Remington reisföhn tot de goedkope sets behoort.

Vermogen: eenmaal aangesloten en ingeschakeld, geniet je een ruim vermogen van maximaal 1400 watt verdeeld over meerdere warmtestanden.

Voeding: je geniet een duidelijk dual voltage waarbij een invoerspanning geldt van 110 tot maximaal 220 Volt.

 

Nadelen:

Geen keramische warmteverdeling: houd er rekening mee dat het apparaat niet meteen voorzien is van keramische warmteverdeling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Aigostar Diane 32QYD – Föhn – Inklapbaar Reishaardroger – Reisföhn – Grijs

 

De Aigostar Diane 32QYD reisföhn valt ongeveer in dezelfde prijsklasse als het vorige apparaat, wat het eveneens goed toegankelijk maakt bij een brede laag van de bevolking. De online reviews lijken de algemene tevredenheid te bevestigen en laten dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren zien. De moeite waard dus om ook deze Aigostar Diane reisföhn eens even onder de loep te nemen.

Zo is deze compacte reisföhn makkelijk op het stroomnet aan te sluiten dankzij het 1,8 meter lange snoer. Daarbij dien je uiteraard rekening te houden met een standaard invoerspanning van 220 Volt waarna een ruim vermogen tot maximaal 1800 watt kan worden verdeeld. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want daarnaast geniet je de mogelijkheid om te schakelen tussen de 2 beschikbare snelheden en de 3 verschillende warmtestanden zodat je in een mum van tijd van nat naar droog haar kunt gaan. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de meegeleverde blaasmond, het inklapbare handvat en de ophanglus waarmee je de set eenvoudig in de badkamer kunt ophangen. Net zoals het vorige toppertje, beschikt dit apparaat evenmin over een keramische warmteverdeling.

 

Voordelen:

Vermogen: de Aigostar Diane reisföhn is in staat om een ruim vermogen te garanderen verdeeld over 2 snelheden en 3 warmtestanden.

Haartype: in tegenstelling tot diverse andere apparaten, blijkt deze reisföhn geschikt voor eender welk haartype.

Gebruiksvriendelijk: het inklapbare handvat, de meegeleverde blaasmond, de koudeluchtstand en de ophanglus dragen elk op hun beurt bij aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Geen roterend koord: de reisföhn van Aigostar is jammer genoeg niet voorzien van een flexibel roterend koord.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Clatronic HTD 3429 

 

Deze reisföhn met diffuser is geschikt voor het drogen van alle haartypen. Met zijn soft touch behuizing met rubber oppervlak ligt hij heel plezierig in de hand. Hij beschikt over een handige ophanglus en is daarmee makkelijk op te bergen als je op reis bent.

De juiste reisföhn voor diegenen die de aanwezigheid  van een diffuser toch wel heel plezierig vinden. Het vermogen van deze föhn is 1300 Watt. Samen met de föhn wordt een handige opbergtas geleverd, zodat hij ook eenvoudig in de koffer kan worden gestopt.

Kopers van deze reisföhn met diffuser spreken over een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hij is makkelijk op te bergen en handig mee te nemen op reis. De bijgeleverde diffuser wordt als heel positief ervaren en maakt hem tot een top reisföhn. 

 

Voordelen:

Haartype: de Clatronic reisföhn met bijbehorende diffuser is uitermate geschikt om eender welk haartype te drogen.

Comfort: hij is voorzien van een unieke soft touch behuizing met bijbehorend rubber oppervlak waardoor hij aangenaam en prettig in de hand ligt.

Vermogen: hij weet een ruim vermogen van maximaal 1300 watt te genereren, verdeeld over meerdere warmtestanden.

Opbergtas: bij aankoop van deze unieke reisföhn wordt meteen ook een stevige opbergtas geleverd.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één koper had de kwaliteit van deze reisföhn toch wel wat beter gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Reisföhns koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken tussen de beste reisföhns. Welk vermogen moet je kiezen? En over hoeveel warmtestanden moet het toestel beschikken? En wat dan met de snoerlengte en de aanwezigheid van de ionentechnologie. Kortom, heel wat vragen die de keuze er meteen een pak moeilijker op maken. En wij helpen jou daarom graag even op weg. Zo is het alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Ga hierbij de eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet uit de weg.

 

Wat is een reisföhn en het gebruiksgemak

Een reisföhn is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om, door middel van warme wind, je haar in een mum van tijd droog te blazen. Het verschil met andere standaard föhn toestellen is dat een reisföhn vaak veel compacter is Bovendien is ook het gewicht vaak een pak minder dan bij een standaard föhn toestel. Dit maakt de reisföhn het ideale apparaat om mee te nemen wanneer je op reis vertrekt. Het maakt niet uit of dit met de auto, kampeerwagen of misschien wel het vliegtuig is.

Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende reisföhns te bekijken. Op die manier zul je kunnen vaststellen dat sommige apparaten over net iets meer vermogen beschikken en over meer of minder warmtestanden beschikken. Waar ben je zelf naar op zoek en wat zijn zoal je verwachtingen? Welk budget kun je maximaal spenderen aan een duurzame reisföhn? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen die je in het begin zult moeten doorhakken.

 

Het vermogen en de warmtestand

We hebben het misschien al min of meer vermeld, maar reisföhns kunnen van elkaar verschillen op basis van de warmtestanden en het vermogen. Met het vermogen bedoelen we de kracht waarmee de reisföhn werkt. Hoeveel warmte wordt er afgegeven en is het product al dan niet snel gebruiksklaar. Het vermogen wordt dan ook uitgedrukt in Watt en kan, afhankelijk van het toestel sterk variëren. Zo zijn er reisföhns met een maximaal vermogen van 1200 Watt maar je hebt er ook van maar liefst 1800 Watt.

Om het vermogen van de reisföhn te kunnen bepalen, is het best wel handig om rekening te houden met het haartype. Stel dat je bijvoorbeeld tamelijk dik haar hebt met heel wat volume en bovendien ook nog eens kleine fijne krulletjes? Dan kies je maar beter voor een föhn met een krachtig vermogen. Ook de warmtestanden is belangrijk om rekening mee te houden. De meeste toestellen zijn voorzien van 2 tot 3 warmtestanden waar je makkelijk tussen kunt schakelen. Let wel op dat sommige reisföhns niet over een koude stand beschikken.

 

Snoerlengte, ionentechnologie en keramische technologie

Als je op zoek gaat naar een reisföhn is het ook aangewezen om rekening te houden met de lengte van het snoer. Hoe langer het snoer is, hoe meer bewegingsvrijheid je zult genieten. En hoe comfortabeler het wordt om je haar te drogen. Daarnaast zul je merken dat sommige apparaten ook voorzien zijn van een ionentechnologie en/of keramische elementen. Sommige föhns hebben dan weer geen van beide. Ionentechnologie helpt je haar mooi glad en glanzend te föhnen terwijl keramische warmte-elementen voor een gelijkaardige warmteverdeling zullen zorgen.

 


 

Kenmerken, opties, toebehoren en prijskaartje

Tenslotte is het een aanbeveling om ook even stil te staan bij de extra kenmerken. Sommige reisföhns beschikken namelijk over net iets meer mogelijkheden en zullen daardoor niet altijd meer tot de goedkope reisföhns behoren. Echter kun je altijd nog een reisföhn aanbieding spotten die helemaal aan je verwachtingen voldoet. Zo kan het handig zijn indien het geheel geleverd wordt in een duurzame reisetui of een stevige opbergkoffer.

Daarnaast is het een pluspunt indien de reisföhn geleverd wordt in combinatie met enkele praktische opzetstukken en/of toebehoren. Denk onder andere maar aan een duurzame blaasmond. De meeste reisföhns, maar niet allemaal, zijn ook inklapbaar en besparen zo heel wat extra opbergruimte uit. Verder zijn er ook toestellen die voorzien zijn van multivoltage en infraroodverwarming. Kortom heel wat mogelijkheden dus.

Houd er wel rekening mee dat het aantal kenmerken en opties, ook een invloed zal hebben op de prijsbepaling. Een degelijke reisföhn hoeft natuurlijk helemaal niet zo duur te zijn en kun je al snel aanschaffen voor amper 17 euro. Alhoewel er ook apparaten op de markt gebracht zijn van ongeveer 25 euro. Bekijk het alvast even, al dan niet in combinatie met de bijbehorende online beoordelingen. Zo zul je vroeg of laat met een fantastische reisföhn huiswaarts keren.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE