Beste elektrische opzetborstel

Laatste update: 16.06.24

 

Elektrische opzetborstels test van 2024

 

Steeds meer mensen poetsen hun tanden vandaag de dag met behulp van een elektrische tandenborstel. Uiteraard is dit niet mogelijk zonder daarvoor over de perfecte elektrische opzetborstels te beschikken. Omdat jij met de beste elektrische opzetborstels naar huis zou kunnen, zijn we al even op zoek gegaan naar de 3 beste producten. Zo blijkt de Oral-B Cross Action alvast een meer dan goede aankoop te zijn. Zo kun je dit type opzetborstels zonder problemen gebruiken in combinatie met zo goed als alle Oral B elektrische tandenborstels. Met de Philips Sonicare HX6064/07 elektrische opzetborstels mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Bovendien helpen deze borstels om zoveel mogelijk tandplak te gaan verwijderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische opzetborstel Reviews – Top 5

 

 

Als jij in het bezit bent van een elektrische tandenborstel, dan heb jij ook zeker elektrische opzetborstels nodig. Er zijn verschillende merken en soorten te verkrijgen, maar kies alleen voor de beste elektrische opzetborstel die jij comfortabel vindt. Hiermee kun jij elke dag op een leuke en comfortabele manier werken aan een schoner en gezonder gebit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Oral-B Cross Action

 

Oral-B Cross Action. Je kunt deze borstels voor alle Oral B elektrische tandenborstels gebruiken, behalve de Pulsonic.

Deze borstels zijn gemakkelijk op te zetten en je weet ook precies wanneer zij aan vervanging toe zijn doordat de kleur gaat vervagen. De borstels zijn zodanig ontworpen dat zij om en op elke tand grondig schoonmaken zodat je een mooier en gezonder gebit en tandvlees als resultaat hebt.

Aan de hand van het aantal reviews van dit product, kun je merken dat het om een topproduct gaat. Dit product heeft de meeste reviews genoten en bijna alle kopers zijn tevreden met dit product. Het is een voordelige koop, want je krijgt 10 kwalitatieve borstels voor deze prijs.

De borstels zijn duurzaam en handig om te gebruiken. Slechts enkele gebruikers zijn de mening toegedaan dat de prijs te hoog is en dat de kwaliteit ook minder is dan verwacht.

Ben je al geruime tijd op zoek naar degelijke opzetborstels dan kun je misschien dit product van het bekende en misschien ook wel het beste merk Oral-B even bekijken. Het is niet meteen het product met de laagste prijs maar het loont wel de moeite om even op zoek te gaan naar de kenmerken van de opzetborstels.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: doordat de kleur van de borstels gaat veranderen dan weet je dat het tijd is om de opzetborstels even te vervangen.

Ontwerp: de opzetborstels zijn op een bijzondere manier ontwikkelt waardoor ze werkelijk je elk stukje van je tand mooi zullen reinigen.

 

Nadelen: 

Geen Pulsonic: het is belangrijk om te weten dat je deze opzetborstels voor om het even welk type Oral B tandenborstel kunt gebruiken. Toch is het niet mogelijk in combinatie met de Pulsonic elektrische tandenborstel.

Prijskaartje: je zult deze opzetborstels niet meteen tussen de goedkope borstels hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Sonicare HX6064/07

 

Met de Philips Sonicare DiamondClean standaard HX6064/07 kun jij nu ook een mooie en stralende glimlach hebben zoals je dat ziet bij de modellen op tv en in tijdschriften. De reden hiervoor is dat het poetsen met een elektrische tandenborstel ervoor zorgt dat er 100% meer tandplak verwijderd wordt.

Het poetsen met zo een tandenborstel zorgt ook voor een gezonder tandvlees. Dit product is gemakkelijk te gebruiken, want je moet het gewoon klikken in de elektrische tandenborstel.

Het bestaat uit 4 kwalitatieve borstels. Voor een optimaal poetsresultaat wordt aangeraden om de borstel om de drie maanden te vervangen. Deze borstels kun je voor een aantal soorten elektrische tandenborstels gebruiken van Philips.

De meeste kopers zijn van mening dat dit goede borstels zijn die zorgen voor een gewenst resultaat. Dit product is duurzaam en de prijs is ook wel voordelig. Niet alle gebruikers zijn tevreden met de prijs van dit product.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Philips Sonicare DiamondClean elektrische opzetborstels. Net zoals het vorige product merken we ook hier dat er heel wat kopers een positieve online beoordeling hebben gegeven. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van het toestel.

 

Voordelen:

Effect: dankzij deze opzetborstels wordt niet alleen elk stukje van je tand helemaal schoongemaakt maar bovendien wordt ook het tandvlees gereinigd. Op die manier worden vervelende klachten zoals tandplak zoveel mogelijk vermeden.

Set: je zult merken dat de verpakking bestaat uit maar liefst 4 handige en degelijke elektrische opzetborstels. Je kunt elke borstel zonder problemen gedurende 3 maanden lang gebruiken.

 

Nadelen: 

Budget: we merken wel op dat een kleine minderheid van de kopers niet helemaal tevreden is met het prijskaartje van deze elektrische opzetborstels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Oral-B Precison Clean

 

De Oral-B Precison Clean is het ideale product waarvan het hele gezin kan genieten. Dit product bestaat uit 10 kwalitatieve opzetborstels die je heel gemakkelijk en snel kunt opzetten aan jouw elektrische tandenborstel.

Door het poetsen met een elektrische tandenborstel met de juiste opzetborstel kun jij zorgen voor een schoner en gezonder gebit. Op zo een manier kun je 100% meer tandplak verwijderen dan als je met een gewone tandenborstel zou poetsen. Het zorgt voor een diepe reiniging van de tanden en het tandvlees.

Het overgrootste deel van de gebruikers is blij met dit product en geeft er positief advies over. Voor hen is de kwaliteit van dit product goed en is het een voordelige koop als je naar de prijs kijkt. Dit product is ook duurzaam. Andere gebruikers zijn niet zo blij met de prijs, want voor hen is het aan de hoge kant.

Net zoals het eerste product zijn ook deze elektrische opzetborstels afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Oral-B. Daardoor durven we vermoeden dat dit merk wel eens tot de populairste merken zou kunnen behoren. Het is dan ook een goed idee om even de kenmerken ervan op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Set: je zult merken dat de verpakking maar liefst 10 afzonderlijke elektrische opzetborstels telt. Ideaal voor mensen met een groter gezin.

Ontwerp en design: het speciale ontwerp van deze elektrische opzetborstels zorgt ervoor dat problemen zoals tandplak zoveel mogelijk kunnen voorkomen worden. Het reinigt dus niet alleen je tanden maar ook je tandvlees.

Prijskaartje: heel wat kopers zijn duidelijk tevreden over de uitstekende prijs van het product en raden het andere personen ook meteen aan.

 

Nadelen: 

Budget: ondanks het feit dat de meerderheid van de gebruikers duidelijk tevreden is met het prijskaartje, vinden enkele kopers de prijs toch nog iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Sonicare ProResults HX6018/07

 

Met de elektrische opzetborstels van Philips Sonicare ProResults HX6018/07 heb jij altijd een mooi en fris gebit. De borstels hebben een ruim oppervlak, waardoor je ook een groter gedeelte van het gebit per keer kunt reinigen.

De borstelharen zijn schuin gemaakt en volgen de vorm van je tanden, zodat jij je tanden en tandvlees nu schoner kunt krijgen. Bij een verkleuring van de borstelharen weet jij dat je de opzetborstel kunt vervangen. Geadviseerd wordt om de borstel om de 3 maanden te vervangen.

Dat dit product niet behoort tot 1 van de goedkope elektrische opzetborstels is te danken aan het merk Philips.

Dit is een merk dat bekend staat voor kwaliteit. Aan de reviews kun je merken dat sommige kopers de prijs te hoog vinden. De kwaliteit is ook niet wat ze verwacht hadden. De andere gebruikers zijn tevreden met dit product.Net zoals één van de vorige producten die we hierboven al besproken hebben, zul je merken dat ook deze elektrische opzetborstels afkomstig zijn van het bekende merk Philips. Het is niet meteen één van de goedkope apparaten maar toch lijkt het ons een goed idee om eventjes te kijken naar wat de sterke en minder sterke punten van dit apparaat zoal zijn.

 

Voordelen:

Ontwerp: je zult merken dat de elektrische opzetborstels voorzien zijn van een vrij groot oppervlak. Dit wil dus zeggen dat je ook een veel groter oppervlak van je gebit in één keertje kunt gaan reinigen.

Borstelharen: verder zul je kunnen vaststellen dat de elektrische opzetborstels over schuine borstelharen beschikken. Ze volgen op die manier eigenlijk een beetje de vorm van je gebit waardoor het makkelijker is om je tanden en tandvlees grondig te reinigen.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: we merken dat sommige kopers toch wel van mening zijn dat je deze elektrische opzetborstels heel duur moet betalen.

Matige kwaliteit: enkele gebruikers vinden dat de kwaliteit van de elektrische borstels toch niet helemaal voldoet aan het verwachtingspatroon.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Opzetborstels passend op Oral-B

 

De Opzetborstels passend op Oral-B zijn elektrische opzetborstels die je haast op elk apparaat kunt gebruiken, want zij zijn universeel.

Deze opzetborstels passen zelfs op de meeste Oral B elektrische tandenborstels. Hiermee bespaar jij een heleboel geld als jij deze borstels koopt in plaats van de dure borstels van Oral B.

Aan de prijs kun je het al merken dat dit een opzetborstel aanbieding is, want je krijgt er 6 stuks voor en ze passen ook op verschillende Oral B elektrische tandenborstels. Het overgrootste deel van de kopers is blij met hun aanschaf en zij vinden het een super product.

De kwaliteit ervan is goed en het lijkt wel identiek op de opzetborstels van dure merken. Andere gebruikers zijn niet zo blij met de kwaliteit van dit product, want het is kwetsbaar en het past ook niet zoals het moet.

Tot slot zijn er dan ook nog deze handige elektrische opzetborstels die je makkelijk en zonder problemen om op het even welke Oral-B tandenborstel kunt plaatsen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het om universele elektrische opzetborstels gaat. Hieronder kun je alvast even bekijken wat de kenmerken van het apparaat zijn.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze opzetborstels zijn universeel wat dus wil zeggen dat je ze zelfs kunt gebruiken in combinatie met een krachtige Oral-B elektrische tandenborstel. En dit is best wel handig want dan hoef je niet de speciale Oral-B opzetborstels aan te kopen die vaak iets duurder zijn.

Budget: je zult vrijwel meteen merken dat deze elektrische opzetborstels wel degelijk over de laagste prijs beschikken.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de opzetborstels net iets te kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische opzetborstels koopgids

 

Het is al vaker bewezen dat het veel beter is je tanden elektrisch te poetsen dan met een gewone tandenborstel. Als je dan op zoek gaat naar elektrische opzetborstels dan willen wij echt dat je gewoon voor de beste elektrische opzetborstels gaat. Houd daarom zeker rekening met het gebruik, de beweging, de opties en de prijs ervan.

Gebruik

De meeste mensen poetsen hun tanden twee tot driemaal per dag dus ongeveer na elke belangrijke maaltijd. Dit is gewoon belangrijk niet alleen om een mooi en stralend gebit te bekomen maar ook gewoon uit gezondheidsoverwegingen. Als je jouw tanden namelijk niet poetst, dan kun je gemakkelijker last krijgen van gaatjes of zelfs infecties.

Bovendien zullen heel veel mensen gebruik maken van een gewone standaard tandenborstel. Toch is het eigenlijk veel beter om elektrisch te gaan poetsen. Dit wordt trouwens ook aangeraden door de meeste tandartsen. Dankzij de speciale kop van de elektrische opzetborstels in combinatie met de elektrische beweging ervan, kun jij veel gemakkelijker op en rond elke tand gaan poetsen. Bovendien verwijder je zoveel meer tandplak dan bijvoorbeeld met een gewone tandenborstel.

Het aankopen van de elektrische tandenborstel is eenmalig. De elektrische opzetborstels echter zul je achteraf wel nog moeten aankopen doordat je ze regelmatig moet vervangen. Het is daarbij belangrijk dat je beseft dat er verschillende soorten zijn. Zo heb je de borstels met een ronde kop of met een ovale kop. Kortom er zijn heel wat aanbiedingen die je met elkaar zult moeten gaan vergelijken.

 

Beweging

Je zult al heel snel merken dat er een ruim assortiment aan elektrische tandenborstels is. Toch kunnen we een belangrijk onderscheid maken op basis van de beweging van de opzetborstels. Zo zijn er borstels die een oscillerende beweging maken en die voorzien zijn van een ronde kop die continue heen en weer draait. Houd er wel rekening mee dat dit type meer lawaai maakt en iets minder comfortabel is voor mensen met gevoelig tandvlees.

Borstels die een sonische beweging maken beschikken veeleer over een ovale kop die iets meer aanleunt tegen de standaard tandenborstels. Bij dit type komt er bovendien ook een soort vloeistof uit de kop van de opzetborstel vrij die extra diep tussen de tanden door kan dringen en dus iets beter poetst dan de oscillerende borstels.

Welke je ook kiest, beide modellen worden voor de volle honderd procent goedgekeurd en aangeraden door veel tandartsen. De keuze tussen een oscillerende of sonische beweging is er dus eerder één die gebaseerd is op jouw persoonlijke voorkeur en comfort.

 

Opties

Net zoals bij veel elektrische toestellen zul je ook hier elektrische opzetborstels hebben met meer of minder optiemogelijkheden.

Sommige borstels zijn voorzien van een timerfunctie die ervoor zorgt dat elke poetsbeurt ongeveer twee minuten duurt. Dit is geen overbodige luxe want zelfs tandartsen raden al jaren aan dat twee minuten per poetsbeurt het meest ideale is. Kortom dit is een functie die je dagelijks kunt gebruiken.

Om hygiënische redenen wordt ook aangeraden om je borstel na een 3 tal maanden te vervangen. Er zijn elektrische opzetborstels die zelfs zullen verkleuren waardoor je weet dat het tijd is om de borstel te vervangen. Bovendien is het ook beter om voor een toestel te gaan dat werkt op basis van een oplaadbare batterij. Dit is op langere termijn namelijk veel voordeliger dan een batterij die je niet kunt opladen en om de zoveel tijd moet vervangen.

Druksensoren zullen je dan weer waarschuwen wanneer je te hard poetst. En met de quadpacer functie wordt de poetsbeurt van twee minuten opgesplitst in intervallen van 30 seconden. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden maar niet elke functie is van levensnoodzakelijk belang.

Prijs

Tussen de verschillende elektrische opzetborstels kunnen we een enorm prijsverschil gaan waarnemen. Zo kun je al borstels aankopen van 6 of 7 euro maar je hebt ook modellen voor 32 euro of zelfs meer. In eerste instantie is het afhankelijk van het merk. Een merk zoals bijvoorbeeld Philips dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid zal dit misschien ook vertalen in de prijsbepaling.

Daarnaast is het ook zo dat een borstel met meer functies en mogelijkheden niet meer tot de goedkope elektrische opzetborstels zal behoren. Het is dan ook een goede aanbeveling om voor jezelf uit te maken wat je echt verwacht van een borstel. Tussen de verschillende functies zijn er heel wat functies die ook effectief bijdragen tot een betere poetsbeurt. Zoals bijvoorbeeld de timerfunctie. Maar er zijn ook heel wat functies die gewoon een leuk alternatief of een leuke must have zijn. Denk maar aan de verschillende poetsstanden waarbij er een massage gegeven wordt aan het tandvlees of de quadpacer.

Bekijk ook zeker even de reviews van kopers die het product reeds aangekocht hebben en misschien kom je wel een elektrische opzetborstel aanbieding tegen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE