Beste scheermesje

Laatste update: 13.04.24

 

Scheermesjes test van 2024

 

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken uit het ruime aanbod scheermesjes dat tegenwoordig te vinden is. Toch willen wij jou met onze koopgids op enkele belangrijke factoren wijzen die de zoektocht eenvoudiger kunnen maken. Daarnaast zijn we gelijk op zoek gegaan naar 3 topproducten. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Gillette Fusion5 ProGlide. Een set degelijke scheermesjes waarbij niet alleen kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel wordt gedragen maar ook het comfort. Ook de Gillette Mach 3 scheermesjes blijken alvast een schot in de roos te zijn. Zo telt de verpakking maar liefst 16 degelijke wegwerpmesjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Scheermesje Reviews – Top 5

 

Veel mannen maar ook vrouwen hebben een duidelijke voorkeur voor de klassieke manier van scheren. Zij zijn van mening dat dit een gladdere huid oplevert dan scheren met behulp van een elektrisch apparaat. Er is dan ook een groot aanbod van scheermesjes. Wij hebben een vijftal scheermesjes geselecteerd. Zo kun jij makkelijk het beste scheermesje voor jou kiezen.

 

 

1. Gillette Fusion5 ProGlide 

 

Deze niet goedkope scheermesjes van Gillette zijn alweer een verbetering ten opzichte van de Mach3 van dezelfde producent. Zij hebben een combinatie gemaakt van de beste scheermesjes en een handgreep, die vervaardigd is volgens de FlexBall technologie.

Door een maximaal contact met de huid pak je zo veel mogelijk haartjes mee en wordt er zo min mogelijk aan de haartjes getrokken. Aan de achterzijde zijn deze Gillette Fusion scheermesjes voorzien van een precisietrimmer voor de moeilijk bereikbare plekken als neus en bakkebaarden.

Gebruikers van deze mesjes geven in hun review aan zeer tevreden te zijn over dit product. De huid is mooi glad na het scheren en wordt ook niet rood. De mesjes gaan lang mee en hoewel ze niet goedkoop zijn, is er dus een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gillette Mach 3

 

Deze wegwerpmesjes worden in een verpakking van 16 stuks geleverd. Veel kopers gaven aan dat zij hier het gevoel hadden met een scheermesjes aanbieding te maken te hebben. De drie individueel verende mesjes scheren dicht op de huid en pakken daarmee zo veel mogelijk haartjes mee.

Deze Mach3 scheermesjes zorgen voor een mooie gladde huid. Na het scheren wordt de huid niet rood en wondjes behoren tot het verleden. Ze zijn voorzien van een geavanceerd draaiend scheerhoofd dat moeiteloos de lijnen van het gezicht volgt. Bij normaal scheergedrag hebben de mesjes een lange levensduur van ongeveer een maand.

In het advies van gebruikers wordt aankoop van deze mesjes zeker aanbevolen.De huid voelt na het scheren zacht en glad aan en wordt niet rood. Met hun scherpe prijs en goede kwaliteit is het echt een top product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Muhle Double Edge Safety Razor

 

Deze Duitse fabrikant is een begrip op het gebied van klassiek scheren. Of het nu om scheerkwasten of scheermesjes gaat. Zij kunnen het allemaal leveren. Deze Safety razor, vervaardigd uit chrome, is het meest populaire scheermes. Een scheermesje wordt meegeleverd.

Hij kan geleverd worden met een open of een dichte kam. Bij de dichte kam ligt het scheermesje minder bloot en is dus wat zachter voor de gevoelige huid. Hij is eigenlijk bedoeld voor gebruik door mannen, maar ook dames gebruiken deze Safety razor. Het voordeel hier is dat de losse double edge scheermesjes heel goedkoop zijn.

Kopers van dit product zijn zeer positief. Onder de beoordelaars zijn ook een aantal dames. Zij raden dit scheermesje ook zeker aan voor mooie gladde benen en oksels. Het is ook heel geschikt voor de gevoelige huid. Hier is ook echt sprake van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Gillette Venus

 

Zoals de naam al doet vermoeden worden deze Venus scheermesjes geleverd voor dames. De mesjes zijn zo afgesteld, dat ze dicht op de huid scheren en in een beweging alle haartjes meepakken. Dit product wordt geleverd in een verpakking van 4 stuks. Ze passen op alle Venus scheersystemen.

Ze zijn voorzien van een duurzame glijstrip met een vleugje aloë vera voor een zachte en gladde huid. Daarnaast hebben de mesjes beschermende kussentjes, zodat de huid niet beschadigt. De strips van het mesje verkleuren, wanneer de mesjes aan vervanging toe zijn.

Kopers van dit product zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. De mesjes zorgen voor mooie gladde benen en ze blijven ook lang scherp. Ze zijn heel handig in het gebruik met een eenvoudig kliksysteem. De mesjes vallen ook niet van de houder af.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wilkinson Sword

 

Deze leverancier is inmiddels ook een begrip wanneer het om ontharingsproducten gaat. Deze Wilkinson scheermesjes beschikken elk over 4 mesjes, die nauwgezet gesynchroniseerd zijn. Ze zijn zowel door mannen als vrouwen te gebruiken en zorgen voor een mooie gladde huid.

Ze beschikken over een compact ronddraaiende kop. De twee conditioningstrips zijn voorzien van een vleugje aloë vera en vitamine E en zorgen voor een zachte huid. De mesjes zullen zeker geen wondjes achter laten en de huid zal na gebruik ook niet rood worden.

Kopers van deze scheermesjes zijn zeer te spreken over de goede prijs-kwaliteitverhouding. De mesjes gaan bovendien erg lang mee en de huid voelt na gebruik zacht en glad aan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Scheermesjes koopgids

 

Ondanks het ruime aanbod aan elektrische scheerapparaten zijn er nog heel wat mannen en vrouwen die de standaard scheermesjes verkiezen. Maar wat zijn nu de beste scheermesjes? Dat is uiteraard een persoonlijke keuze maar toch kun je rekening houden met bepaalde factoren. Scheer je bijvoorbeeld liever nat of droog? En wat met het haar- en huidtype? Welke voorbereiding gaat aan het scheren vooraf? Kortom, heel wat vragen waarop wij een antwoord trachten te zoeken. Het is een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken en aanbiedingen niet uit de weg te gaan.


Het nut van scheermesjes

Scheermesjes hebben al vaker hun nut bewezen en kunnen zowel door dames als door heren worden gebruikt. De meeste mannen gebruiken zelfs dagelijks scheermesjes. Bovendien zijn scheermesjes vaak compacter en lichter van gewicht. Wat ze dan weer makkelijker maakt om overal mee naartoe te nemen. Of je nu een weekje op reis gaat of gaat kamperen, het is allemaal mogelijk. Bovendien zorgt het vaak voor net iets meer irritatie en beschadigingen van de huid, alhoewel het dan ook nog afhankelijk is van het type mesje dat je gebruikt.

 

De voorbereiding

In elk geval is het belangrijk om evenveel aandacht te besteden aan de voorbereiding als aan de scheerbeurt zelf. Het scheren op zich is vrij eenvoudig en makkelijk. Toch raadt men aan om, voor het scheren, je gezicht of andere zones zoals oksels en benen even te behandelen met een kwalitatieve lotion. Dergelijk product helpt de poriën van de huid open te zetten waardoor het scheren makkelijker, sneller en minder pijnlijk zal verlopen. Bovendien verdwijnt hiermee de kans op irritatie en roodheid van de huid.

 

Welk type scheermesje en de positionering

In je zoektocht naar het perfecte scheermesje zul je merken dat er wel degelijk verschillende mogelijkheden bestaan. Zo kun je een onderscheid maken tussen de single-edged scheermesjes en de double-edged scheermesjes. Een single-edjes scheermesje is een mesje zoals je die vaak in de oude films ziet verschijnen; vlijmscherp en op de slagader geplaatst om vervolgens in 1 vloeiende beweging het haar weg te scheren.

Tegenwoordig gaat de voorkeur uiteraard uit naar een double-edged scheermesje. Veel veiliger en handiger om mee te werken. Daarnaast zijn er ook nog heel wat mogelijkheden om voor een veiligheidsmesje te kiezen of een keuze te maken uit de vele flexibele scheermesjes. Deze worden aangeboden door tal van bekende merken zoals Venus voor dames en Gilette voor mannen.

In elk geval is het belangrijk om ook rekening te houden met de positionering van het scheermesje. Het volstaat om het mesje plat op de te scheren zone te plaatsen en vervolgens in een enkele beweging naar beneden toe te scheren. Maakt niet uit of je je oksels, benen of baard wilt scheren. De beweging en de positionering van het mes blijven belangrijk.


Nat of droog scheren en het huidtype

We hebben het al even kort vermeld in de inleiding maar het is ook belangrijk om even stil te staan bij nat of droog scheren. Indien je het beide al eens geprobeerd hebt, dan zul je vastgesteld hebben dat het droog scheren vaak veel stugger en moeilijker verloopt. Nat scheren gaat echter snel en is geheel pijnloos, wat voor velen niet onbelangrijk is. Echter bepaalt de keuze voor het droog of nat scheren ook het type scheermesje.

Wanneer je bijvoorbeeld een voorkeur hebt om nat te scheren dan is het beter om voor een tweezijdig scheermesje te kiezen. Bij droog scheren kun je het tweezijdig mesje ook gebruiken maar is het niet meteen een noodzaak. Daarnaast wordt nat scheren ook aangeraden voor mensen met een gevoelige huid. Kortom, neem rustig de tijd om het even grondig te bekijken.

 

Mogelijke prijskaartje

De aankoop van een degelijk scheermesje wordt door sommige klanten wel als behoorlijk duur ervaren. Echter zijn er ook heel wat goedkope scheermesjes op de markt gebracht die je voor een appel en een ei kunt aankopen. Zo zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een voordeelverpakking. Het spreekt natuurlijk voor zich dat bepaalde merken iets duurder zullen zijn dan anderen. Scheermesjes van Gilette bijvoorbeeld staan bekend omwille van de kwaliteit en zijn vaak duurder.

Je kiest dan ook zelf hoeveel geld je maximaal wilt spenderen aan een set degelijke scheermesjes. Gebruik je ze vaak of wissel je bijvoorbeeld af met elektrisch scheren?  Ben je van plan om nat of droog te scheren en dus voor een tweezijdig of enkelzijdig mesje te kiezen. Het kan misschien helpen om ook de online reviews van klanten even te bekijken. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke scheermesje aanbieding spotten.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE