Laatste update: 25.01.22

 

Beste IPL lichtontharingsapparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast scheren en epileren kun je je ongewenste lichaamsbeharing ook verwijderen met een IPL- lichtontharingsapparaat. Vroeger moest je naar een schoonheidssalon, nu kun je dit gewoon doen in de comfortabele omgeving van je eigen huis. Door te kiezen voor een degelijk en duurzaam IPL-apparaat is deze behandeling in een mum van tijd geklaard. We hebben voor jou 3 toppers even op een rijtje gezet. Zo zien we dat de Braun Silk-expert BD 5009 in een pakket komt met een sonische exfoliatieborstel om je lichaam te scrubben. Daarnaast heb je de GoSmooth IPL Kit die een inhoud heeft van 400.000 lichtflitsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

IPL lichtontharingsapparaten Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een IPL-ontharingsapparaat dan raak je soms de weg kwijt. Het aanbod van verschillende apparaten wordt alsmaar uitgebreider. Als een leek is het niet altijd evident om er het beste toestel uit te kiezen want wat is nu eigenlijk een IPL-apparaat en waarvoor kun je het gebruiken? Voor welke huidtypes en haarkleuren mag dit toestel gebruikt worden? Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en te vergelijken. De aanbevelingen van de professionelen op dit gebied zullen je zeker verder helpen.

Wat is een IPL-apparaat en de werking ervan

Een IPL-apparaat is een toestel dat het mogelijk maakt om bepaalde lichaamszones snel en probleemloos te ontharen. Denk bijvoorbeeld aan je armen en je benen, je bikinilijn, je oksels en het gezicht. Een grote hoeveelheid lichtflitsen worden naar de haarwortel gestuurd waarbij de warmte het haarzakje gaat beschadigen. Hierdoor gaat het in de rustfase van de haargroeicyclus en zullen de haartjes uitvallen. Ze groeien pas terug wanneer het haarzakje weer actief wordt.

Zowel bij IPL als bij laserontharing zal je haar niet onmiddellijk uitvallen. Dit duurt tot wel 2 weken. Bovendien lijkt het soms dat de haren nog steeds groeien doordat het zich uit de wortel duwt. Het is daardoor mogelijk dat je moet scheren tussen de behandelingen, vooral aan het begin. IPL-ontharing en laserontharing mogen niet aanzien worden als methodes voor permanente ontharing. Alhoewel het haarzakje uitgeschakeld wordt, is deze niet verwijderd. Dit gebeurt alleen bij een elektrolyse behandeling.

 

De effecten op de huidtinten en de haarkleur

Een IPL-ontharingsapparaat is geschikt om te gebruiken op een bleke tot licht getinte huid. De lichtintensiteit die het apparaat voortbrengt zal het donkere pigment in de haarzakjes opwarmen en de lichte huidskleur niet beschadigen. In een donkere huid zit ook donker pigment waardoor de huid  ook zal opwarmen door de lichtenergie. Bij deze huidtypes is er een grote kans op huidreacties zoals het tijdelijk of permanent verdonkeren of verlichten van de huid, sterke roodheid, brandwonden en blaren.

Naast de huidskleur is het ook belangrijk om de haarkleur even te bekijken. Het is aangewezen om het toestel niet te gebruiken voor hele lichte haarkleuren. Net zoals bij een donkere huidskleur zorgen lichte haren ervoor dat de lichtflitsen niet tot in de haarzakjes terechtkomen. Bij lichtblond, rood, wit of grijs haar heb je niet de nodige melanine die het intense licht geleidt om het haarzakje te verwarmen en uit te schakelen. Het gebruik van een IPL-apparaat heeft bij lichte of bleke haarkleuren dus geen enkel effect en is soms zelfs pijnlijk.

 

Welke zones kun je behandelen

Als je kleine gebieden wilt behandelen zoals het gezicht, de oksels, de bikinilijn, de buik en de voorarmen dan heb je een klein precisie behandelingsraampje nodig met een oppervlakte van ongeveer 2 cm 2. Omdat je relatief weinig verbruikt en een klein gebied bovendien ook een minder lange behandeling vraagt, heb je een goede hoeveelheid flitsen nodig maar ook niet te veel.

Grote oppervlakken zoals je borst, de rug en de benen hebben meer nood aan een apparaat met een hoop lichtflitsen zodat je je toestel jaren kunt gebruiken. Hier spreken we dan over enkele honderdduizenden. Dames kunnen hun probleemzones zoals de bovenlip, aan de slapen, de wangen, de kin en de nek behandelen maar houd zeker voldoende afstand van de ogen. Voor mannen wordt het gebruik op het gezicht niet aangeraden. Er zijn minder goede resultaten opgemerkt op de baard door de dikte en de diepte van de haarwortels.

De levensduur van het apparaat

Het aantal lichtflitsen die een apparaat als inhoud heeft, houdt verband met de levensduur ervan. De toestellen die geschikt zijn om een zeer grote hoeveelheid lichtflitsen af te geven gaan gewoonlijk ook jarenlang mee tot deze allemaal opgebruikt zijn.

Bij andere IPL-apparaten die een minder hoge flitscapaciteit hebben, is er meestal de mogelijkheid om lichtcartridges aan te kopen. Dergelijke toestellen gaan iets minder lang mee, maar je kunt steeds weer het aantal lichtflitsen bijvullen. Deze apparaten worden dikwijls alleen maar gebruikt om kleinere oppervlakken te behandelen. 

 

Extra functies en het prijskaartje

Je zult merken dat bepaalde IPL-apparaten over extra mogelijkheden beschikken. Bijvoorbeeld een geïntegreerde sensor om het huidtype te meten en vervolgens de lichtintensiteit aan te passen, draagt bij aan de veiligheid en de betrouwbaarheid van het toestel. Een ingebouwde uv-filter zorgt ervoor dat de huid geen schadelijke uv-stralen opneemt en gaat verbranden. Daarnaast zijn er ook toestellen die draadloos kunnen gebruikt worden of andere waarmee je een behandeling kunt uitvoeren terwijl hij aan het opladen is.

De prijs is net zoals bij alle apparaten afhankelijk van de extra functies, het design en de kwaliteit van de gebruikte materialen. De gemiddelde prijs van een degelijk en duurzaam IPL-apparaat is gemiddeld 200 euro. Uiteraard zijn er ook heel wat apparaten die goedkoper zijn of juist een pak duurder zijn. De prijzen kunnen oplopen tot wel 450 euro. Bekijk zeker ook even de koopjeshoek of een outletstore voor leuke aanbiedingen. 

 

5 beste IPL lichtontharingsapparaten (Reviews) van 2022

 

Door het gebruik van een IPL lichtontharingsapparaat kun je bepaalde zones op je lichaam probleemloos ontharen. We geven je graag het advies om de 5 toppertjes die wij voor jou uitgekozen hebben even rustig te bekijken. Aan de hand van de reviews van de klanten zul je een beter beeld krijgen. Kies er vervolgens het beste IPL lichtontharingsapparaat uit dat het meest bij jouw wensen aanleunt.

 

1. Braun Silk-expert BD 5009 (+ Braun sonische exfoliatieborstel) IPL lichtontharing

 

Braun wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste merken op het gebied van elektrische apparaten. Deze Braun Silk-expert staat dan ook met stip op nummer 1 in onze top 5. Hij kreeg bovendien van alle klanten in de online reviews een quotering met het maximaal aantal sterren. Dit apparaat werd klinisch getest voor een blijvend resultaat van zichtbare haarverwijdering. Bovendien is de behandeling quasi pijnloos.

De SensoAdapt kleursensor zorgt voor de juist lichtintensiteit die past bij jouw huidtint op de verschillende lichaamsdelen. Daarnaast heeft dit toestel 3 standen om de gevoeligheid van je huid met het gepaste energieniveau te behandelen.  Door middel van de glijmodus kun je grote oppervlakken zoals je benen of armen in slechts 8 minuten snel en doeltreffend behandelen.

De precisiemodus met de geïntegreerde huidcontact sensor behandelt nauwkeurig kleinere oppervlakken zoals de bovenlip of de slapen. De Braun Silk-expert werkt op netstroom met een adapter en heeft een snoerlengte van 3 meter waardoor je op een comfortabele manier kunt werken.

 

Voordelen: 

Levensduur: deze Braun Silk-expert heeft een inhoud van 300.000 flitsen waarmee je tot wel 15 jaar lang  je volledige lichaam kunt behandelen.

Veilig: door de unieke SensoAdapt teint sensor zal het apparaat altijd de juiste lichtintensiteit kiezen voor de veiligste en de meest effectieve behandeling van jouw huid. Bovendien is het toestel veilig en klinisch getest voor gebruik zonder veiligheidsbril.

Resultaten: 94% van de vrouwen zien resultaat na slechts 3 maanden behandeling. Bij 89% van de vrouwen is er een zichtbare vermindering van het haar tot wel 12 maanden na de laatste behandeling.

Accessoire: een sonische exfoliatieborstel wordt inclusief bij dit apparaat meegeleverd. Met deze borstel die bedoeld is voor het lichaam, kun je je huid zacht scrubben voor een heerlijk zijdezacht gevoel.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: dit product blijkt nogal prijzig te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. GoSmooth IPL Kit – 400.000 flitsen IPL lichtontharing met beschermingsbril

 

Met de GoSmooth IPL kit komen we in de gemiddelde prijscategorie terecht van onze top 5. Daarnaast kreeg het apparaat een zeer goede beoordeling van alle klanten in de online reviews. De behandelingen zijn eenvoudig en in een korte tijdspanne uit te voeren. Bovendien is het apparaat veilig en pijnloos te gebruiken in het comfort van je eigen omgeving.

Het toestel werkt op netstroom met een adapter en heeft een flexibel meedraaiend snoer. Door de snoerlengte van 1,150 m kun je ook tijdens het opladen een behandeling uitvoeren. De maximale schermgrootte van dit toestel is 4 cm waarmee je zowel grote als kleine oppervlakken effectief kunt behandelen. Dit lichtontharingsapparaat is geschikt voor personen met een zeer bleke  tot een licht donkere huidskleur.

Na slechts enkele behandelingen zul je al zichtbare resultaten boeken en een verminderde haargroei vaststellen. Bovendien kan hij gebruikt worden op het lichaam, de intieme zones, het gezicht, de oksels en de armen en benen. Een uv-filter gaat je huid beschermen tegen verbranding. De kit bevat onder andere een beschermingsbril, een scheermesje en een aloë vera gel die na gebruik de behandelde zones gaat verkoelen en hydrateren.

 

Voordelen:

Levensduur: het IPL-apparaat heeft een inhoud van  400 000 flitsen wat overeenkomt met 8 jaar volledige lichaamsbehandelingen.

Design: het toestel is verkrijgbaar in een witte kleur die afgewerkt is met roze en ligt bovendien goed in de hand.

Extra toebehoren: een aloë vera gel, beschermingsbril en scheermesje worden inclusief in het pakket meegeleverd.

Gebruiksgemak: door het flexibel meedraaiend snoer van 1,150 m kun je op een comfortabele manier de behandelingen uitvoeren.

 

Nadelen:

Niet draadloos: het IPL-ontharingsapparaat kan niet draadloos gebruikt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. OEM Super lichtontharingsapparaat voor lichte en donkere haren

 

Het OEM lichtontharingsapparaat met uv-filter is geschikt om te gebruiken op een zeer lichte tot een licht getinte huidskleur.  Bovendien is dit toestel ideaal voor het verwijderen van licht blonde tot donkere haren. Het apparaat kan gebruikt worden om delen van het gezicht, de oksels, bikinilijn, rug, borst en armen en benen te behandelen.

De lichtpulsen van dit apparaat gaan de wortels tot diep onder de huid raken waardoor verdere haargroei voorkomen wordt. Na enkele behandelingen zul je al zichtbaar resultaat hebben en krijg je bovendien een zijdezachte huid. Het zwarte IPL-apparaat van OEM heeft een flexibel meedraaiend snoer van 1,20 m en werkt bovendien met een adapter op netstroom.

Het toestel van OEM heeft een levensduur van 600.000 lichtflitsen wat overeenkomt met 10 jaar behandelingen over het volledige lichaam. Er wordt aangeraden om voor gebruik van het OEM Super lichtontharingsapparaat eerst na te vragen bij je dokter of dermatoloog of dit toestel geschikt is voor jouw huid. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit apparaat.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: ook moeilijk bereikbare plekjes kunnen met dit apparaat pijnloos behandeld worden.

Zuinig: bij dit toestel dat werkt op netstroom hoeven geen lampjes of andere onderdelen vervangen te worden waardoor er geen verborgen kosten zijn.

Gebruiksgemak: het IPL-apparaat kan zowel op lichte als op donkere haren gebruikt worden.

Extra voordelen: het toestel wordt geleverd in een mooie verpakking samen met een beschermingsbril, een scheermesje en een adapter.

 

Nadelen:

Werking: het apparaat moet goed dicht tegen de huid gehouden worden anders werkt het niet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Lumea Prestige BRI956/00 IPL licht ontharing

 

Eén van de populairste apparaten onder de IPL-ontharingssystemen is de Philips Lumea Prestige. Dankzij de unieke gebogen opzetstukken kan dit apparaat eenvoudig gebruikt worden op het lichaam, oksels, gezicht en de bikinilijn. De gratis Lumea-app zal je persoonlijk begeleiden bij de verschillende behandelingen.

De Smart Skin sensor zorgt voor de ideale lichtintensiteit voor jouw huidtype. Dankzij het speciale opzetstuk voor het gezicht kun je op een veilige manier het gezichtshaar behandelen. Bovendien zorgt de IPL-technologie ervoor dat de groeicyclus van de haarwortel doorbroken wordt waardoor het haarzakje in rustpauze gaat. Bij regelmatige behandelingen belooft Philips minimaal 6 maanden een zachte huid zonder de groei van vervelende haartjes.

Het IPL-ontharingsapparaat is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen voor een eenvoudige en effectieve behandeling van de ongewenste haargroei. Daarnaast is het apparaat ook klinisch getest. In de reviews zien we dat er een algemene tevredenheid heerst over de kwaliteit van dit apparaat. Toch zijn er enkele opmerkingen over de resultaten na de behandeling en ook de hoge prijs is een struikelpunt.

 

Voordelen:

Smart Skin-sensor: een geïntegreerde huidtint sensor meet de huidskleur zodat de lichtsterkte automatisch aangepast wordt aan jouw huidtype.

Verschillende haar- en huidtypes: het toestel kan gebruikt worden op (natuurlijk) donkerblond, bruin en zwart haar en op huidtinten variërend van zeer wit tot lichtbruin.

Opzetstukken: de opzetstukken verschillen door combinaties van vorm, venstergrootte en venster en kunnen zo op meerdere lichaamsdelen gebruikt worden.

Draadloos: dit toestel werkt op netstroom met adapter en kan eventueel draadloos gebruikt worden.

 

Nadelen:

Niet voor alle haartypes: dit IPL-apparaat kan niet worden gebruikt voor wit/grijs, licht blond of rood haar en is niet geschikt voor een zeer donkere huid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. IPL lichtontharingsapparaat 600.000 flitsen met vervangbare lamp

 

Het IPL-apparaat van This is Goods is een leuke aanbieding en valt in de laagste prijscategorie van ons lijstje. De goedkope prijs van dit product mag je echter niet misleiden. Het lichtontharingsapparaat voorkomt het teruggroeien van ongewenste lichaamsbeharing voor een periode van zeker 3 maanden. Bovendien zal  je huid zijdezacht aanvoelen door regelmatig gebruik dankzij de verschillende lichtpulsen.

Door de schermgrootte van 6,4 cm is dit IPL-ontharingsapparaat geschikt om te gebruiken voor je armen, benen, je rug, borst, oksel en bikinilijn. Het toestel van This is Goods heeft dankzij zijn 600.000 lichtflitsen een lange levensduur. Bovendien wordt hij opgeladen door middel van een USB-kabel. Het toestel kan ook  gebruikt worden tijdens de oplaadtijd die 45 minuten duurt. Het meedraaiende snoer heeft een lengte van 1,5 m wat ruim voldoende is om een behandeling in alle comfort uit te voeren. Dit apparaat is jammer genoeg niet snoerloos te gebruiken.

Het witte lichtontharingsapparaat wordt geleverd met een beschermende bril die tijdens de behandeling je ogen tegen de lichtflitsen gaat beschermen. Dit toestel kan gebruikt worden bij vrijwel alle huidtinten gaande van een zeer lichte tot een zeer donkere huid. In de reviews zien we dat er zowel voor- als tegenstanders zijn voor dit apparaat dat uiteindelijk wel een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Glijmodus: dit apparaat beschikt over de glijmodus waardoor hij heel vlot kan gebruikt worden voor de grotere oppervlakken van je lichaam.

Zuinig: door de vervangbare lamp is dit geen weggooi-product en kan het gedurende meerdere jaren gebruikt worden.

Levensduur: de lamp heeft met zijn 600.000 lichtflitsen een lange levensduur.

Het prijskaartje: het IPL-lichtontharingsapparaat is in aanbieding door een fikse korting.

 

Nadelen:

Niet draadloos: enkele klanten merken op dat het spijtig is dat het toestel niet draadloos kan gebruikt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES