Laatste update: 30.06.22

 

Beste IPL lichtontharingsapparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast scheren en epileren kun je je ongewenste lichaamsbeharing ook verwijderen met een IPL- lichtontharingsapparaat. Vroeger moest je naar een schoonheidssalon, nu kun je dit gewoon doen in de comfortabele omgeving van je eigen huis. Door te kiezen voor een degelijk en duurzaam IPL-apparaat is deze behandeling in een mum van tijd geklaard. We hebben voor jou 3 toppers even op een rijtje gezet. Zo zou je kunnen kiezen voor het Philips Lumea Advanced BRI923/00 IPL lichtontharingsapparaat dat bij aankoop wordt aangevuld met meerdere opzetstukken inclusief bijbehorend opbergetui. Daartegenover staat de GoSmooth IPL Kit die gekenmerkt wordt door een ruime levensduur van wel 400.000 lichtflitsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste IPL lichtontharingsapparaten (Reviews) van 2022

 

Door het gebruik van een IPL lichtontharingsapparaat kun je bepaalde zones op je lichaam probleemloos ontharen. We geven je graag het advies om de 5 toppertjes die wij voor jou uitgekozen hebben even rustig te bekijken. Aan de hand van de reviews van de klanten zul je een beter beeld krijgen. Kies er vervolgens het beste IPL lichtontharingsapparaat uit dat het meest bij jouw wensen aanleunt.

 

1. Philips Lumea Advanced BRI923/00 – IPL lichtontharing

 

Gedaan met naar het schoonheidssalon rennen! Vanaf nu kun jij er zelf voor zorgen dat belangrijke zones zoals onder meer de armen, benen, oksels en het gezicht prachtig haarvrij én aangenaam voelbaar glad worden. Gebruik daarvoor het Philips Lumea Advanced BRI923/00 IPL lichtontharingsapparaat waarbij gesteund wordt op het principe van “IPL” (Intense Pulsed Light). Daarbij gaan een reeks zachte lichtpulsen rechtstreeks naar de haarwortel waardoor de groeicyclus onderbroken wordt.

Met behulp van het snoer kun je het apparaat eenvoudig op het stroomnet aansluiten, rekening houdend met een aansluitspanning van 100 – 240V. Eenmaal correct geactiveerd, kun je vervolgens probleemloos schakelen tussen de 5 verschillende lichtsterktes die overigens 100% aanpasbaar zijn aan je huidtype. Het gebruiksgemak wordt daarbij verder aangedikt dankzij de geïntegreerde uv-filter, het ingebouwde veiligheidssysteem en de praktische huidtintsensor.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt een enkele koper het prijskaartje toch wel net iets te duur te vinden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Philips Lumea Advanced BRI923/00 wordt jou aangeboden inclusief 2 opzetstukken, een opbergetui, een pentrimmer, een reinigingsborsteltje, een 24V adapter en een instructieve handleiding.

Behandeltijd: afhankelijk van de zone kan de behandeltijd variëren van zo’n 2 tot 15 minuten. Delen van het gezicht kunnen worden behandeld in ongeveer 2 minuten terwijl het onderbeen vaak zo’n 15 minuten van je tijd in beslag neemt.

Veiligheid: het apparaat speelt eveneens in op je veiligheid dankzij de geïntegreerde uv-filter en het ingebouwde veiligheidssysteem waarmee verhinderd wordt dat het lichtontharingsapparaat onopzettelijk lichtpulsens afgeeft.

Huidtintsensor: het apparaat is uitgerust met een ingebouwde huidtintsensor die in staat is om je huidskleur te achterhalen en de lichtsterkte hier automatisch op aan te passen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: volgens één koper is het prijskaartje toch wel net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. GoSmooth IPL Kit – 400.000 flitsen IPL lichtontharing met beschermingsbril

 

Met de GoSmooth IPL kit komen we in de gemiddelde prijscategorie terecht van onze top 5. Daarnaast kreeg het apparaat een zeer goede beoordeling van alle klanten in de online reviews. De behandelingen zijn eenvoudig en in een korte tijdspanne uit te voeren. Bovendien is het apparaat veilig en pijnloos te gebruiken in het comfort van je eigen omgeving.

Het toestel werkt op netstroom met een adapter en heeft een flexibel meedraaiend snoer. Door de snoerlengte van 1,150 m kun je ook tijdens het opladen een behandeling uitvoeren. De maximale schermgrootte van dit toestel is 4 cm waarmee je zowel grote als kleine oppervlakken effectief kunt behandelen. Dit lichtontharingsapparaat is geschikt voor personen met een zeer bleke  tot een licht donkere huidskleur.

Na slechts enkele behandelingen zul je al zichtbare resultaten boeken en een verminderde haargroei vaststellen. Bovendien kan hij gebruikt worden op het lichaam, de intieme zones, het gezicht, de oksels en de armen en benen. Een uv-filter gaat je huid beschermen tegen verbranding. De kit bevat onder andere een beschermingsbril, een scheermesje en een aloë vera gel die na gebruik de behandelde zones gaat verkoelen en hydrateren.

 

Voordelen:

Levensduur: het IPL-apparaat heeft een inhoud van  400 000 flitsen wat overeenkomt met 8 jaar volledige lichaamsbehandelingen.

Design: het toestel is verkrijgbaar in een witte kleur die afgewerkt is met roze en ligt bovendien goed in de hand.

Extra toebehoren: een aloë vera gel, beschermingsbril en scheermesje worden inclusief in het pakket meegeleverd.

Gebruiksgemak: door het flexibel meedraaiend snoer van 1,150 m kun je op een comfortabele manier de behandelingen uitvoeren.

 

Nadelen:

Niet draadloos: het IPL-ontharingsapparaat kan niet draadloos gebruikt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Stane IPL lichtontharing Ontharing Laser

 

Met behulp van het Stane IPL ontharingsapparaat ben je niet alleen sneller maar ook veel langer van jouw lichaamshaar af. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen ervan eens even onder de aandacht te brengen. Zo kent het IPL lichtontharingsapparaat een relatief compact formaat van 14 x 8,5 x 3,5 cm en kan het eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 100 – 240V.

Eenmaal correct aangesloten, kun je eigenhandig een keuze maken uit de 5 beschikbare intensiteitsniveaus. Maak daarbij gebruik van de huidtintsensor die je huidskleur bepaalt en vervolgens de lichtsterkte automatisch gaat aanpassen. Net zoals de meeste andere IPL ontharingsapparaten binnen deze selectie, blijkt ook dit exemplaar geschikt voor gebruik op het volledige lichaam waarbij je de keuze hebt tussen een handmatige dan wel automatische flitsstand.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren zien waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts enkelen beschouwen de kwaliteit als matig en de prijs bijgevolg als te duur.

 

Voordelen:

Flitsstand: je geniet 2 afzonderlijke flitsstanden gaande van de flash mode (handmatige flitsstand) tot de glide mode (automatische flitsstand). Daarbij is de flash mode geschikt voor kleinere plaatsen terwijl je met de glide mode makkelijk grote zones kunt ontharen. 

Display: het apparaat is uitgerust met een LCD display waarop alle gegevens en instellingen feilloos worden weergegeven.

Voeding: door het apparaat op het stroomnet aan te sluiten (rekening houdend met een specifieke aanvoerspanning van 100-240V), kun je genieten van 5 verschillende intensiteitsniveaus.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele klant is van mening dat de kwaliteit wel wat te wensen overlaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Braun Silk Expert Pro 5 PL5223 IPL Lichtontharingsapparaat

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan lijkt het een goed idee om het IPL lichtontharingsapparaat van Braun eens van naderbij te bekijken. Zo wordt de Braun Silk Expert Pro 5 PL5223 alvast geleverd inclusief een reisetui, een beschermkap, een precisiehoofd, een mini scheerapparaat voor het gezicht, een Venus scheermesje en een instructieve handleiding die allen op hun beurt bijdragen aan het gebruiksgemak.

Net zoals de voorgaande exemplaren, dien je ook dit IPL lichtontharingsapparaat op het stroomnet aan te sluiten waarna je hem veilig kunt inschakelen. Eenmaal correct ingeschakeld, zal de Braun Silk Pro Expert 5 – met behulp van de ingebouwde SensoAdapt sensor – je huidtint bepalen en de lichtsterkte hier automatisch op aanpassen. Daarbij kun je moeiteloos schakelen tussen 3 beschikbare standen waarbij comfort en gebruiksvriendelijkheid steevast vooraan lijken te staan.

Hoewel zijn prijskaartje duidelijk een heel pak boven het gemiddelde ligt, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat alsnog een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren oplevert.

 

Voordelen:

IP67: het apparaat wordt gekenmerkt door een IP67 certificering die aanduidt dat de Braun Silk Pro Expert 5 niet alleen stof- maar ook dompeldicht is.

Voeding: je dient het apparaat op het stroomnet aan te sluiten waarna je kunt kiezen uit meerdere standen alsook gebruik kunt maken van de ingebouwde huidtintsensor.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat wordt geleverd inclusief verschillende accessoires en opzetstukken en is geschikt om de armen, benen, oksels en intieme lichaamszones onder handen te nemen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven stellen dat zijn hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. IPL lichtontharingsapparaat 600.000 flitsen met vervangbare lamp

 

Het IPL-apparaat van This is Goods is een leuke aanbieding en valt in de laagste prijscategorie van ons lijstje. De goedkope prijs van dit product mag je echter niet misleiden. Het lichtontharingsapparaat voorkomt het teruggroeien van ongewenste lichaamsbeharing voor een periode van zeker 3 maanden. Bovendien zal  je huid zijdezacht aanvoelen door regelmatig gebruik dankzij de verschillende lichtpulsen.

Door de schermgrootte van 6,4 cm is dit IPL-ontharingsapparaat geschikt om te gebruiken voor je armen, benen, je rug, borst, oksel en bikinilijn. Het toestel van This is Goods heeft dankzij zijn 600.000 lichtflitsen een lange levensduur. Bovendien wordt hij opgeladen door middel van een USB-kabel. Het toestel kan ook  gebruikt worden tijdens de oplaadtijd die 45 minuten duurt. Het meedraaiende snoer heeft een lengte van 1,5 m wat ruim voldoende is om een behandeling in alle comfort uit te voeren. Dit apparaat is jammer genoeg niet snoerloos te gebruiken.

Het witte lichtontharingsapparaat wordt geleverd met een beschermende bril die tijdens de behandeling je ogen tegen de lichtflitsen gaat beschermen. Dit toestel kan gebruikt worden bij vrijwel alle huidtinten gaande van een zeer lichte tot een zeer donkere huid. In de reviews zien we dat er zowel voor- als tegenstanders zijn voor dit apparaat dat uiteindelijk wel een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Glijmodus: dit apparaat beschikt over de glijmodus waardoor hij heel vlot kan gebruikt worden voor de grotere oppervlakken van je lichaam.

Zuinig: door de vervangbare lamp is dit geen weggooi-product en kan het gedurende meerdere jaren gebruikt worden.

Levensduur: de lamp heeft met zijn 600.000 lichtflitsen een lange levensduur.

Het prijskaartje: het IPL-lichtontharingsapparaat is in aanbieding door een fikse korting.

 

Nadelen:

Niet draadloos: enkele klanten merken op dat het spijtig is dat het toestel niet draadloos kan gebruikt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

IPL lichtontharingsapparaten Koopgids

 

Wanneer je op zoek bent naar een IPL-ontharingsapparaat dan raak je soms de weg kwijt. Het aanbod van verschillende apparaten wordt alsmaar uitgebreider. Als een leek is het niet altijd evident om er het beste toestel uit te kiezen want wat is nu eigenlijk een IPL-apparaat en waarvoor kun je het gebruiken? Voor welke huidtypes en haarkleuren mag dit toestel gebruikt worden? Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en te vergelijken. De aanbevelingen van de professionelen op dit gebied zullen je zeker verder helpen.

Wat is een IPL-apparaat en de werking ervan

Een IPL-apparaat is een toestel dat het mogelijk maakt om bepaalde lichaamszones snel en probleemloos te ontharen. Denk bijvoorbeeld aan je armen en je benen, je bikinilijn, je oksels en het gezicht. Een grote hoeveelheid lichtflitsen worden naar de haarwortel gestuurd waarbij de warmte het haarzakje gaat beschadigen. Hierdoor gaat het in de rustfase van de haargroeicyclus en zullen de haartjes uitvallen. Ze groeien pas terug wanneer het haarzakje weer actief wordt.

Zowel bij IPL als bij laserontharing zal je haar niet onmiddellijk uitvallen. Dit duurt tot wel 2 weken. Bovendien lijkt het soms dat de haren nog steeds groeien doordat het zich uit de wortel duwt. Het is daardoor mogelijk dat je moet scheren tussen de behandelingen, vooral aan het begin. IPL-ontharing en laserontharing mogen niet aanzien worden als methodes voor permanente ontharing. Alhoewel het haarzakje uitgeschakeld wordt, is deze niet verwijderd. Dit gebeurt alleen bij een elektrolyse behandeling.

 

De effecten op de huidtinten en de haarkleur

Een IPL-ontharingsapparaat is geschikt om te gebruiken op een bleke tot licht getinte huid. De lichtintensiteit die het apparaat voortbrengt zal het donkere pigment in de haarzakjes opwarmen en de lichte huidskleur niet beschadigen. In een donkere huid zit ook donker pigment waardoor de huid  ook zal opwarmen door de lichtenergie. Bij deze huidtypes is er een grote kans op huidreacties zoals het tijdelijk of permanent verdonkeren of verlichten van de huid, sterke roodheid, brandwonden en blaren.

Naast de huidskleur is het ook belangrijk om de haarkleur even te bekijken. Het is aangewezen om het toestel niet te gebruiken voor hele lichte haarkleuren. Net zoals bij een donkere huidskleur zorgen lichte haren ervoor dat de lichtflitsen niet tot in de haarzakjes terechtkomen. Bij lichtblond, rood, wit of grijs haar heb je niet de nodige melanine die het intense licht geleidt om het haarzakje te verwarmen en uit te schakelen. Het gebruik van een IPL-apparaat heeft bij lichte of bleke haarkleuren dus geen enkel effect en is soms zelfs pijnlijk.

 

Welke zones kun je behandelen

Als je kleine gebieden wilt behandelen zoals het gezicht, de oksels, de bikinilijn, de buik en de voorarmen dan heb je een klein precisie behandelingsraampje nodig met een oppervlakte van ongeveer 2 cm 2. Omdat je relatief weinig verbruikt en een klein gebied bovendien ook een minder lange behandeling vraagt, heb je een goede hoeveelheid flitsen nodig maar ook niet te veel.

Grote oppervlakken zoals je borst, de rug en de benen hebben meer nood aan een apparaat met een hoop lichtflitsen zodat je je toestel jaren kunt gebruiken. Hier spreken we dan over enkele honderdduizenden. Dames kunnen hun probleemzones zoals de bovenlip, aan de slapen, de wangen, de kin en de nek behandelen maar houd zeker voldoende afstand van de ogen. Voor mannen wordt het gebruik op het gezicht niet aangeraden. Er zijn minder goede resultaten opgemerkt op de baard door de dikte en de diepte van de haarwortels.

De levensduur van het apparaat

Het aantal lichtflitsen die een apparaat als inhoud heeft, houdt verband met de levensduur ervan. De toestellen die geschikt zijn om een zeer grote hoeveelheid lichtflitsen af te geven gaan gewoonlijk ook jarenlang mee tot deze allemaal opgebruikt zijn.

Bij andere IPL-apparaten die een minder hoge flitscapaciteit hebben, is er meestal de mogelijkheid om lichtcartridges aan te kopen. Dergelijke toestellen gaan iets minder lang mee, maar je kunt steeds weer het aantal lichtflitsen bijvullen. Deze apparaten worden dikwijls alleen maar gebruikt om kleinere oppervlakken te behandelen. 

 

Extra functies en het prijskaartje

Je zult merken dat bepaalde IPL-apparaten over extra mogelijkheden beschikken. Bijvoorbeeld een geïntegreerde sensor om het huidtype te meten en vervolgens de lichtintensiteit aan te passen, draagt bij aan de veiligheid en de betrouwbaarheid van het toestel. Een ingebouwde uv-filter zorgt ervoor dat de huid geen schadelijke uv-stralen opneemt en gaat verbranden. Daarnaast zijn er ook toestellen die draadloos kunnen gebruikt worden of andere waarmee je een behandeling kunt uitvoeren terwijl hij aan het opladen is.

De prijs is net zoals bij alle apparaten afhankelijk van de extra functies, het design en de kwaliteit van de gebruikte materialen. De gemiddelde prijs van een degelijk en duurzaam IPL-apparaat is gemiddeld 200 euro. Uiteraard zijn er ook heel wat apparaten die goedkoper zijn of juist een pak duurder zijn. De prijzen kunnen oplopen tot wel 450 euro. Bekijk zeker ook even de koopjeshoek of een outletstore voor leuke aanbiedingen. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES