10 beste IPL lichtontharingsapparaten Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Lichtontharing test van 2024

 

Een schoonheidsbehandeling in een daarvoor specifiek salon zorgt al vaak voor een groot prijskaartje. Vanaf nu is het mogelijk om gewoon bij jou thuis je lichaam te gaan ontharen. Daarvoor hoef je enkel maar een lichtontharing toestel aan te kopen. Door middel van de koopgids is het mogelijk om te weten te komen op welke elementen je eventueel zou kunnen letten om tot het beste apparaat te komen. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks doorklikken naar onze top 3. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Philips Lumea Prestige SC2009/00 een degelijk apparaat in huis zult halen. Met dit apparaat kun je zowel je gezicht alsook de rest van je lichaam gaan ontharen. De Braun Silk-expert BD 5001 is zeker en vast een waardig alternatief. Het is ook voorzien van de typische en bekende IPL-technologie waardoor je zult merken dat het haar helemaal niet meer zal terug groeien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lichtontharing reviews – top 10

 

 

Ben jij het moe om steeds naar een schoonheidssalon te gaan voor het ontharen van je lichaam? En wil jij niet meer zoveel geld uitgeven aan al die dure behandelingen? Wees dan slim en investeer jouw geld in een lichtontharingsapparaat, zodat je thuis zelf het haar van je lichaam permanent kunt verwijderen. Kies voor de beste lichtontharing.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Philips Lumea Prestige SC2009/00

 

Met de Philips Lumea Prestige SC2009/00 kun jij een mooie en gave huid krijgen. Het heeft IPL technologie die ervoor zorgt dat het groeien van haar op het lichaam en gezicht voorkomen wordt.

Als je dit apparaat regelmatig gebruikt, zal je als resultaat van de zachte lichtpulsen een gladde huid hebben. Dit product heeft een extra opzetstuk voor de bikinilijn en een extra opzetstuk voor het gezicht.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope lichtontharing. En dat kun je ook merken aan de reviews van dit product.

Een aantal personen vinden dat dit product een te hoge prijs heeft. Het is lastig in gebruik en de accu loopt snel leeg. Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Voor deze kopers heeft het ook een redelijke prijs.

Het beste merk kiezen voor lichtontharing is moeilijk, grote merken zoals Philips en Braun komen zeker in aanmerking. De Lumea Prestige zorgt voor een gave huid en voorkomt haargroei op je lichaam en je gezicht. Het apparaat is wel nogal duur.

 

Voordelen:

IPL-technologie: de technologie zorgt ervoor dat het haar niet terug groeit. Bovendien kun je genieten van een hele zachte huid.

Accessoires: er worden drie hulpstukken meegeleverd om makkelijk je gezicht, je lichaam of je bikinilijn te kunnen behandelen. Bovendien ontvang je ook een schoonmaakdoekje om het apparaat te reinigen en een etui om het toestel op te bergen.

Veilig: je kunt kiezen tussen vijf verschillende lichtsterktes om het apparaat aan te passen aan jouw type huid. De ingebouwde UV-filter beschermt je huid tegen schadelijke straling en het veiligheidssysteem voorkomt dat het toestel ongewenste pulsen afgeeft.

 

Nadelen:

Hoge prijs: vele kopers worden afgeschrikt door de dure prijs van het product en gaan liever op zoek naar een goedkoper alternatief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Braun Silk-expert BD 5001

 

Met de Braun Silk-expert BD 5001 kun je nu IPL behandelingen van huis uit doen en hoef je nooit meer naar een salon om permanent haar te verwijderen van je lichaam.

Dit product kan gebruikt worden om haar in het gezicht en op het lichaam te verwijderen. Het werkt snel, want binnen een paar minuten heb jij je benen of armen behandeld. Er komt een Gillette scheermes meegeleverd bij het aanschaffen van dit product.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Je kunt het haar gemakkelijk ontharen en na een paar behandelingen kun je al resultaat zien.

Deze kopers geven positief advies voor dit product. Andere kopers vinden dat dit product een te hoge prijs heeft. Doordat het klein is ben je er een poosje mee bezig en is het tijdrovend. Daarnaast vinden enkele kopers de flitsen te fel.

Gebruik de Silk-expert om thuis je gezicht en lichaam te ontharen. Het apparaat werkt snel en heeft slechts enkele minuten nodig om je haar te verwijderen. Bovendien ontvang je ook een extra scheermes bij dit product om eventuele zones handmatig te scheren.

 

Voordelen:

Hoge gebruiksduur: het apparaat kan tot maximaal 300000 flitsen afgeven. Dit staat gelijk aan een gebruiksduur van wel 15 jaar.

Standen: je kunt kiezen tussen drie verschillende standen. Voor beginners is het aanbevolen om het apparaat op extra gevoelig te zetten. Als je het toestel gewoon raakt kun je overschakelen naar gevoelig of normaal.

Veilig en snel: dankzij de IPL-technologie gebruikt het apparaat automatisch de beste lichtintensiteit voor een efficiënte behandeling. Bij een ongeschikt huid- of haartype zal het zelfs niet flitsen. Bovendien kun je een zone in minder dan 10 minuten behandelen.

 

Nadelen:

Hoge prijs: ook hier zijn sommige kopers niet tevreden over de hoge prijs. Dit zal hen ervan weerhouden om het product te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Lumea Essential BRI862/00

 

Met de Philips Lumea Essential BRI862/00 kun je met de IPL technologie haar verwijderen van je oksels, gezicht en benen. Let wel dat dit product niet geschikt is om te gebruiken bij je bikinilijn.

Het heeft een groot behandelvenster dus je bent sneller klaar met de behandeling. Na een paar behandelingen kun je al resultaat zien met dit apparaat. Dit product is licht van gewicht en heeft een compacte vormgeving. Je zou het dus overal kunnen meenemen.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik.

Er is een duidelijke handleiding bij dus dat scheelt veel. Met dit apparaat kun je pijnloos haar verwijderen. Enkele minpunten die de kopers ervaren zijn de hoge prijs en dat dit product niet draadloos is, waardoor het soms lastig wordt om te gebruiken.

Philips is één van de populairste merken bij de kopers, die wil zeggen dat de meesten tevreden zijn over de toestellen van dit merk. Dit apparaat is geschikt voor je gezicht, lichaam en oksels maar kun je best niet gebruiken voor een bikinilijn. De compacte vorm en het lichte gewicht zorgen voor een optimaal gebruiksgemak.

 

Voordelen:

Glide functie: dankzij deze functie hoef je tijdens de ontharing het apparaat niet van je huid te halen. Je kunt het toestel eenvoudig over je huid laten glijden om haartjes te verwijderen.

Veilig: de ingebouwde UV-filter beschermt je huid tegen schadelijke straling en het veiligheidssysteem zorgt ervoor dat er geen ongewenste flitsen worden afgegeven.

Snel: je kunt je onderbenen in 10 minuten behandelen en voor de andere zones heb je slechts één minuut nodig om ze te ontharen.

 

Nadelen:

Snoer: het apparaat moet van stroom worden voorzien via het lichtnet dus je hebt altijd een stopcontact nodig om het te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Silk’n Glide 150.000

 

Met de Silk’n Glide 150.000 heb je zoveel voordelen. Met dit apparaat kun je op een pijnloze manier haar verwijderen van het hele lichaam en gezicht, dus ook van je bikinilijn. Dit apparaat kan ook gewoon door heren gebruikt worden. Het is trouwens geschikt voor mensen met een donker huidtype.

De snelheid is instelbaar en het heeft 5 energiestanden. Het komt met een handige opberg tasje, zodat je het na gebruik gemakkelijk kunt wegzetten.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews te lezen. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een lichtontharing aanbieding en dat is het ook voor de kopers, want dit is zeker een voordelige koop. Voor deze kopers is dit een top product.

Als je pijnloos haren wilt verwijderen dan is dit product van Silk’n perfect voor jou. Het apparaat heeft bovendien de laagste prijs vergeleken met de andere lichtontharingstoestellen. Het toestel is geschikt voor je gezicht, lichaam en zelfs voor je bikinilijn.

 

Voordelen:

Unisex: het apparaat is geschikt voor zowel vrouwen als mannen en je kunt het gebruiken om je gezicht en je lichaam mee te behandelen.

Gliding-methode: dankzij de glide functie hoef je het apparaat niet op te heffen maar kun je gewoon over je huid glijden om ongewenste haartjes te verwijderen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de klassieke pulse methode waarmee je elke plek apart behandelt.

Standen: het apparaat beschikt over vijf verschillende energiestanden en is ook geschikt voor personen met een donker huidtype of zongebruinde mensen.

 

Nadelen:

Momenteel zijn er nog geen minpunten gevonden over dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. BaByliss IPL G946E Homelight

 

Met de BaByliss IPL G946E Homelight kun je op een pijnloze manier haar verwijderen van je gezicht en lichaam. Dit product is veilig, want de UV stralen worden gefilterd en er is een contactsensor voor bescherming. Het is verder ook betrouwbaar, want je kunt na een paar behandelingen al snel resultaat zien.

Let wel dat dit product niet bestemd is voor alle huidtypes. Het is ook niet geschikt voor grijs, wit en lichtblond haar. Het is licht van gewicht en heeft een zeer compact model.

Voor dit apparaat zijn er tot nu toe maar twee beoordelingen geplaatst. De kopers zijn op enkele minpunten na wel tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. Je bent wel snel klaar met de behandelingen, maar het duurt toch wel even voordat je resultaat kunt zien. Voor 1 van de kopers is dit product kwetsbaar.

Met dit apparaat kun je makkelijk haren verwijderen op je lichaam en gezicht zonder pijn te ervaren. De UV stralen van het toestel worden gefilterd waardoor het veilig is in gebruik. Het toestel is echter niet geschikt voor alle huidtypes of personen met licht haar.  

 

Voordelen:

Veilig: de ingebouwde UV-filter beschermt je huid tegen schadelijke straling door deze volledig te filteren. Er zit bovendien ook een contactlens op het apparaat.

Minder haargroei: na 8 behandelingen keert er opvallend minder haar terug op de plaatsen die je behandeld hebt.

Duurzaam: het apparaat kan maximaal 300000 flitsen afgeven, dit betekent dat je dit apparaat gedurende vele jaren kunt gebruiken.

 

Nadelen:

Duur: het duurt een lange tijd eer je de resultaten van de behandeling ziet. Je moet dus wel even geduld hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Philips Lumea Advanced BRI923/00 – IPL lichtontharing

 

Gedaan met naar het schoonheidssalon rennen! Vanaf nu kun jij er zelf voor zorgen dat belangrijke zones zoals onder meer de armen, benen, oksels en het gezicht prachtig haarvrij én aangenaam voelbaar glad worden. Gebruik daarvoor het Philips Lumea Advanced BRI923/00 IPL lichtontharingsapparaat waarbij gesteund wordt op het principe van “IPL” (Intense Pulsed Light). Daarbij gaan een reeks zachte lichtpulsen rechtstreeks naar de haarwortel waardoor de groeicyclus onderbroken wordt.

Met behulp van het snoer kun je het apparaat eenvoudig op het stroomnet aansluiten, rekening houdend met een aansluitspanning van 100 – 240V. Eenmaal correct geactiveerd, kun je vervolgens probleemloos schakelen tussen de 5 verschillende lichtsterktes die overigens 100% aanpasbaar zijn aan je huidtype. Het gebruiksgemak wordt daarbij verder aangedikt dankzij de geïntegreerde uv-filter, het ingebouwde veiligheidssysteem en de praktische huidtintsensor.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt een enkele koper het prijskaartje toch wel net iets te duur te vinden.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de Philips Lumea Advanced BRI923/00 wordt jou aangeboden inclusief 2 opzetstukken, een opbergetui, een pentrimmer, een reinigingsborsteltje, een 24V adapter en een instructieve handleiding.

Behandeltijd: afhankelijk van de zone kan de behandeltijd variëren van zo’n 2 tot 15 minuten. Delen van het gezicht kunnen worden behandeld in ongeveer 2 minuten terwijl het onderbeen vaak zo’n 15 minuten van je tijd in beslag neemt.

Veiligheid: het apparaat speelt eveneens in op je veiligheid dankzij de geïntegreerde uv-filter en het ingebouwde veiligheidssysteem waarmee verhinderd wordt dat het lichtontharingsapparaat onopzettelijk lichtpulsens afgeeft.

Huidtintsensor: het apparaat is uitgerust met een ingebouwde huidtintsensor die in staat is om je huidskleur te achterhalen en de lichtsterkte hier automatisch op aan te passen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: volgens één koper is het prijskaartje toch wel net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. GoSmooth IPL Kit – 400.000 flitsen IPL lichtontharing met beschermingsbril

 

Met de GoSmooth IPL kit komen we in de gemiddelde prijscategorie terecht van onze top 5. Daarnaast kreeg het apparaat een zeer goede beoordeling van alle klanten in de online reviews. De behandelingen zijn eenvoudig en in een korte tijdspanne uit te voeren. Bovendien is het apparaat veilig en pijnloos te gebruiken in het comfort van je eigen omgeving.

Het toestel werkt op netstroom met een adapter en heeft een flexibel meedraaiend snoer. Door de snoerlengte van 1,150 m kun je ook tijdens het opladen een behandeling uitvoeren. De maximale schermgrootte van dit toestel is 4 cm waarmee je zowel grote als kleine oppervlakken effectief kunt behandelen. Dit lichtontharingsapparaat is geschikt voor personen met een zeer bleke  tot een licht donkere huidskleur.

Na slechts enkele behandelingen zul je al zichtbare resultaten boeken en een verminderde haargroei vaststellen. Bovendien kan hij gebruikt worden op het lichaam, de intieme zones, het gezicht, de oksels en de armen en benen. Een uv-filter gaat je huid beschermen tegen verbranding. De kit bevat onder andere een beschermingsbril, een scheermesje en een aloë vera gel die na gebruik de behandelde zones gaat verkoelen en hydrateren.

 

Voordelen:

Levensduur: het IPL-apparaat heeft een inhoud van  400 000 flitsen wat overeenkomt met 8 jaar volledige lichaamsbehandelingen.

Design: het toestel is verkrijgbaar in een witte kleur die afgewerkt is met roze en ligt bovendien goed in de hand.

Extra toebehoren: een aloë vera gel, beschermingsbril en scheermesje worden inclusief in het pakket meegeleverd.

Gebruiksgemak: door het flexibel meedraaiend snoer van 1,150 m kun je op een comfortabele manier de behandelingen uitvoeren.

 

Nadelen:

Niet draadloos: het IPL-ontharingsapparaat kan niet draadloos gebruikt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Stane IPL lichtontharing Ontharing Laser

 

Met behulp van het Stane IPL ontharingsapparaat ben je niet alleen sneller maar ook veel langer van jouw lichaamshaar af. De moeite waard dus om de kenmerkende eigenschappen ervan eens even onder de aandacht te brengen. Zo kent het IPL lichtontharingsapparaat een relatief compact formaat van 14 x 8,5 x 3,5 cm en kan het eenvoudig op het stroomnet worden aangesloten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 100 – 240V.

Eenmaal correct aangesloten, kun je eigenhandig een keuze maken uit de 5 beschikbare intensiteitsniveaus. Maak daarbij gebruik van de huidtintsensor die je huidskleur bepaalt en vervolgens de lichtsterkte automatisch gaat aanpassen. Net zoals de meeste andere IPL ontharingsapparaten binnen deze selectie, blijkt ook dit exemplaar geschikt voor gebruik op het volledige lichaam waarbij je de keuze hebt tussen een handmatige dan wel automatische flitsstand.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren zien waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts enkelen beschouwen de kwaliteit als matig en de prijs bijgevolg als te duur.

 

Voordelen:

Flitsstand: je geniet 2 afzonderlijke flitsstanden gaande van de flash mode (handmatige flitsstand) tot de glide mode (automatische flitsstand). Daarbij is de flash mode geschikt voor kleinere plaatsen terwijl je met de glide mode makkelijk grote zones kunt ontharen. 

Display: het apparaat is uitgerust met een LCD display waarop alle gegevens en instellingen feilloos worden weergegeven.

Voeding: door het apparaat op het stroomnet aan te sluiten (rekening houdend met een specifieke aanvoerspanning van 100-240V), kun je genieten van 5 verschillende intensiteitsniveaus.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele klant is van mening dat de kwaliteit wel wat te wensen overlaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Braun Silk Expert Pro 5 PL5223 IPL Lichtontharingsapparaat

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van weinig tot geen belang? Dan lijkt het een goed idee om het IPL lichtontharingsapparaat van Braun eens van naderbij te bekijken. Zo wordt de Braun Silk Expert Pro 5 PL5223 alvast geleverd inclusief een reisetui, een beschermkap, een precisiehoofd, een mini scheerapparaat voor het gezicht, een Venus scheermesje en een instructieve handleiding die allen op hun beurt bijdragen aan het gebruiksgemak.

Net zoals de voorgaande exemplaren, dien je ook dit IPL lichtontharingsapparaat op het stroomnet aan te sluiten waarna je hem veilig kunt inschakelen. Eenmaal correct ingeschakeld, zal de Braun Silk Pro Expert 5 – met behulp van de ingebouwde SensoAdapt sensor – je huidtint bepalen en de lichtsterkte hier automatisch op aanpassen. Daarbij kun je moeiteloos schakelen tussen 3 beschikbare standen waarbij comfort en gebruiksvriendelijkheid steevast vooraan lijken te staan.

Hoewel zijn prijskaartje duidelijk een heel pak boven het gemiddelde ligt, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat alsnog een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren oplevert.

 

Voordelen:

IP67: het apparaat wordt gekenmerkt door een IP67 certificering die aanduidt dat de Braun Silk Pro Expert 5 niet alleen stof- maar ook dompeldicht is.

Voeding: je dient het apparaat op het stroomnet aan te sluiten waarna je kunt kiezen uit meerdere standen alsook gebruik kunt maken van de ingebouwde huidtintsensor.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat wordt geleverd inclusief verschillende accessoires en opzetstukken en is geschikt om de armen, benen, oksels en intieme lichaamszones onder handen te nemen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: we durven stellen dat zijn hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. IPL lichtontharingsapparaat 600.000 flitsen met vervangbare lamp

 

Het IPL-apparaat van This is Goods is een leuke aanbieding en valt in de laagste prijscategorie van ons lijstje. De goedkope prijs van dit product mag je echter niet misleiden. Het lichtontharingsapparaat voorkomt het teruggroeien van ongewenste lichaamsbeharing voor een periode van zeker 3 maanden. Bovendien zal  je huid zijdezacht aanvoelen door regelmatig gebruik dankzij de verschillende lichtpulsen.

Door de schermgrootte van 6,4 cm is dit IPL-ontharingsapparaat geschikt om te gebruiken voor je armen, benen, je rug, borst, oksel en bikinilijn. Het toestel van This is Goods heeft dankzij zijn 600.000 lichtflitsen een lange levensduur. Bovendien wordt hij opgeladen door middel van een USB-kabel. Het toestel kan ook  gebruikt worden tijdens de oplaadtijd die 45 minuten duurt. Het meedraaiende snoer heeft een lengte van 1,5 m wat ruim voldoende is om een behandeling in alle comfort uit te voeren. Dit apparaat is jammer genoeg niet snoerloos te gebruiken.

Het witte lichtontharingsapparaat wordt geleverd met een beschermende bril die tijdens de behandeling je ogen tegen de lichtflitsen gaat beschermen. Dit toestel kan gebruikt worden bij vrijwel alle huidtinten gaande van een zeer lichte tot een zeer donkere huid. In de reviews zien we dat er zowel voor- als tegenstanders zijn voor dit apparaat dat uiteindelijk wel een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Glijmodus: dit apparaat beschikt over de glijmodus waardoor hij heel vlot kan gebruikt worden voor de grotere oppervlakken van je lichaam.

Zuinig: door de vervangbare lamp is dit geen weggooi-product en kan het gedurende meerdere jaren gebruikt worden.

Levensduur: de lamp heeft met zijn 600.000 lichtflitsen een lange levensduur.

Het prijskaartje: het IPL-lichtontharingsapparaat is in aanbieding door een fikse korting.

 

Nadelen:

Niet draadloos: enkele klanten merken op dat het spijtig is dat het toestel niet draadloos kan gebruikt worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lichtontharingen koopgids

 

Met een lichtontharingsapparaat kun je haarzakjes verwijderen door middel van IPL (Intense Pulsed Light). Dit werkt volledig pijnloos en is daardoor een populair product om je lichaam te ontharen. Bij de keuze van een goede lichtontharing moet je letten op de huids- en haarkleur, wil je het gebruiken voor je lichaam of je gezicht, de lichtflitsen en -sterkte, enzovoort.

 

 

Kleur van je huid en je haar

 

Een IPL gebruikt licht en licht wordt aangetrokken door pigment dus dit apparaat is niet altijd geschikt voor personen met een donkere huidskleur. Het licht kan niet doordringen tot de haarzakjes omdat het opgenomen wordt door de donkere huid. De behandeling is dan niet optimaal en kan zelfs pijn veroorzaken.

Er bestaan ook laserapparaten die je kunt gebruiken in plaats van een IPL. Deze zijn meestal wel duurder maar zorgen voor een langdurige of in sommige gevallen zelfs een permanente ontharing. Je moet er wel preciezer mee werken, een IPL is makkelijker in gebruik.

De haarkleur mag ook niet te licht zijn want anders worden de lichtflitsen van de IPL gereflecteerd en dringen ze niet door tot de haarzakjes. Als er een duidelijk verschil is in kleur tussen haar en huid werkt een IPL het best. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zullen een effectieve behandeling kunnen teweegbrengen met een IPL.

Toch blijft de technologie niet stil staan en beginnen er nieuwe apparaten op de markt te komen die geschikt zijn voor iedereen. Let dus op de kenmerken van een IPL tijdens de aankoop om zeker te weten dat het toestel geschikt is voor jouw huid en haar.

 

 

Voor je gezicht of je lichaam

 

De meeste lichtontharingsapparaten zijn geschikt voor het hele lichaam maar er zijn er ook die speciaal ontwikkeld zijn voor je gezicht of bikinilijn. De regel is: hoe kleiner de oppervlakte, hoe minder lichtflitsen je nodig hebt. Sommige modellen zijn klein maar beschikken over een opzetstuk met een groter lichtvenster om grotere oppervlakken te kunnen ontharen op je lichaam.

Dit opzetstuk is nodig want anders duurt het lang om je ganse lichaam te kunnen ontharen. Er bestaan apparaten die beschikken over een snelflits of glide functie. Met de glide stand kun je op een vluggere manier ontharen want je hoeft het apparaat niet van je huid te halen na elke flits. Zoals de naam aangeeft glijd je over je huid en blijf je flitsen, op die manier bespaar je veel tijd.

Als je een IPL wilt gebruiken om je gezicht te ontharen dan moet je er op letten dat het apparaat over een geschikt opzetstuk beschikt. De lichtflitsen zijn namelijk veel te fel om het apparaat dicht bij je ogen te gebruiken. Het is daarom aanbevolen om een opzetstuk te gebruiken met een speciale rand zodat het licht niet in je ogen komt. Sommige modellen zijn voorzien van een speciale lichtfilter zodat je het apparaat kunt gebruiken voor je gezicht.

 

 

Aantal lichtflitsen en hun sterkte

 

Wanneer je begint met online verschillende apparaten te vergelijken zul je opmerken dat bij vele toestellen het aantal lichtflitsen verschilt. Een lichtontharing met 100000 lichtflitsen zou genoeg moeten zijn om kleine oppervlakten te ontharen. Wil je echter allebei je benen volledig ontharen dan is het aangeraden om een apparaat met meer dan 100000 lichtflitsen te kopen. Sommige modellen kun je bijvullen met losse cartridges.

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel lichtflitsen je nodig hebt om je haar te verwijderen, dit hangt af van verschillende factoren zoals de oppervlakte van de behandeling, de grootte van het lichtvenster en hoe vaak je je lichaam of gezicht wilt behandelen.

De lichtsterkte van een lichtontharing wordt aangeduid in Joule per vierkante centimeter. De sterkte die je nodig hebt is afhankelijk van het type huid en haar die je hebt. In de handleiding van het apparaat kun je hier meer informatie over vinden.

 

 

Andere belangrijke punten

 

Een IPL is niet voor iedereen geschikt. Het is zelfs belangrijk dat je dit apparaat in sommige gevallen zeker niet gebruikt. Het is aanbevolen om het niet te gebruiken als je jonger bent dan 15 jaar. Gebruik dit soort toestel ook niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is verder ook niet geschikt voor mensen met een lichtallergie of als je een huidaandoening hebt. Je leest best eerst de gebruiksaanwijzing om te weten of je een IPL kunt gebruiken of niet. Je eigen veiligheid eerst dus informeer je goed voordat je overgaat tot een aankoop.

Gelukkig kun je verschillende aanbiedingen vergelijken in je plaatselijke winkel of zelfs op verschillende websites. De reviews van andere kopers kunnen ook veel nuttige informatie bevatten want deze mensen hebben het product al gebruikt.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE