5 Beste Tondeuses Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Tondeuses – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een kwalitatieve tondeuse kun je zonder problemen je haar en/ of je baard trimmen zoals jij dat wilt. Op die manier hoef je niet elke keer naar het kapsalon te lopen, maar kun je het makkelijk zelf of door je partner laten uitvoeren. Het ruime assortiment maakt een vlotte keuze echter niet altijd vanzelfsprekend. Daarom zijn wij voor jou op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten die we in de tabel hieronder even kort zullen toelichten. Zo blijkt de BaByliss Pro V-Blade tondeuse alvast een goede optie te zijn. Bovendien wordt het apparaat geleverd inclusief een trimmer opzetstuk, onderhoudsolie en een reinigingsborsteltje. De Wahl Super Taper tondeuse hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het apparaat beschikt over een magneetmotor die tot wel 4000 rpm draait.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

5 Beste Tondeuses (Reviews) van 2024

 

Een tondeuse is het ideale product voor mensen die graag hun baard trimmen maar niet volledig glad scheren. Je kunt het ook gebruiken om je haar mee kort te scheren, vooral tijdens de zomer is dat geschikt om meer te kunnen genieten van het warme weer. Kies uit de volgende vijf verschillende apparaten de beste tondeuse uit.

 

1. BaByliss Pro V-Blade Tondeuse FX685E

 

Door te kiezen voor de BaByliss PRO FX685E kies je voor een kwalitatieve en nauwkeurige tondeuse die gekenmerkt wordt door zijn V-Blade design. Dergelijke V-snijhoek aangevuld met een krachtige long-life motor, maken het mogelijk om het haar snel en soepel te trimmen. Maak hierbij gebruik van het meegeleverde verstelbare trimmer opzetstuk waarbij de lengte kan variëren van 0,8 tot 25 mm.

De BaByliss tondeuse is voorzien van een 2,8 meter lang snoer dat je eenvoudigweg met het lichtnet kunt verbinden, rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt. Eenmaal vervolgens correct ingeschakeld en afgesteld kan de tondeuse gebruikt worden op nat, droog, dik of dun haar. Overigens omvat de verpakking ook een reinigingsborsteltje en een bepaalde hoeveelheid onderhoudsolie zodat je meteen aan de slag kunt.

Een blik op de online reacties laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren zien. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit in verhouding tot het uiteindelijke prijskaartje.

 

Voordelen:

Materiaal: de messen van deze tondeuse werden vervaardigd uit duurzaam makkelijk te onderhouden Japans staal dat vlijmscherp aanvoelt. De behuizing daarentegen is gemaakt uit RVS en voelt comfortabel aan.

Voeding: het 2,8 meter lange snoer, dat overigens voor heel wat bewegingsvrijheid zorgt, maakt het mogelijk om deze tondeuse in het stopcontact te pluggen.

Verpakkingsinhoud: de tondeuse met 4 opzetkammen wordt geleverd inclusief een verstelbaar trimmer opzetstuk, een reinigingsborsteltje en wat onderhoudsolie.

V-Blade: de zogenaamde V-Blade of V-snijhoek techniek zorgt voor een soepele snijtechniek en maakt het mogelijk om het gezicht en het haar probleemloos en soepel onder handen te pakken.

 

Nadelen:

Te zwaar: slechts één koper maakt melding van een vrij zwaar toestel dat na verloop van tijd toch wel begint door te wegen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Wahl Super Taper Tondeuse

 

De Wahl Super Taper is de meest verkochte tondeuse met snoer in de kapperswereld. Het is een hoogwaardige tondeuse die ideaal is voor alle soorten trim- en knipwerk. Hij werkt enkel maar met snoer en heeft verchroomde snijbladen met een breedte van 40 mm.

Hij beschikt over 4 verschillende opzetkammen van 3, 6, 10 en 13 mm en heeft een sterke magneetmotor die 4000 rpm draait. Hij wordt geleverd inclusief met een mesbeschermer, een Nederlandse gebruikshandleiding, reinigingsolie en een reinigingsborstel.

De online reviews zijn overweldigend positief over dit top product. De kopers vinden het apparaat eenvoudig in gebruik en zijn heel tevreden over de goede kwaliteit. Het is een krachtige tondeuse en je hoeft hem minder schoon te maken. De prijs is wel wat aan de hoge kant en sommigen vinden hem relatief zwaar in gewicht.

Aan de vele overwegend positieve reacties van de klanten te zien, zou deze tondeuse van het merk Wahl misschien wel eens tot de topproducten kunnen behoren. Het apparaatje is voorzien van maar liefst 4 kammen en je kunt het zowel gebruiken voor droog of nat te scheren.

 

Voordelen:

Toebehoren: bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen heel wat spulletjes bij zoals een reinigingsolie en een handige reinigingsborstel. Verder krijg je ook een handleiding mee en een degelijke mesbeschermer.

Opzetkam: deze handige tondeuse is uitgerust met maar liefst 4 handige opzetkammen met elk een verschillende trimlengte. Zo heb je een opzetkam van 3, 6, 10 en zelfs van 13 mm.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een krachtige magneetmotor die maar liefst 4000 rpm draait.

 

Nadelen:

Budget: het is niet meteen de meest goedkope tondeuse uit onze lijst.

Gewicht: een kleine minderheid van de gebruikers merkt op dat de tondeuse behoorlijk zwaar weegt en daardoor niet echt handig is om gedurende een lange tijd te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips HC9450/15 9000 serie Tondeuse Met gemotoriseerde kammen

 

Mag het net dat tikkeltje meer zijn dan is deze tondeuse van Philips misschien wel wat voor jou. Hij wordt geleverd inclusief een krachtige oplaadbare batterij waardoor je hem perfect draadloos kunt gebruiken. Echter is hij evengoed op het lichtnet aan te sluiten waarna hij onbeperkt van stroom wordt voorzien.

Net zoals heel wat andere tondeuses uit het lijstje, blijkt ook dit exemplaar voornamelijk uit kunststof vervaardigd en voorzien van vlijmscherpe zelfslijpende messen uit RVS materiaal. In amper 60 minuten is hij bovendien volledig opgeladen waarna je hem makkelijk 120 minuten lang kunt gebruiken. Daarnaast wordt de tondeuse eveneens gekenmerkt door een duidelijk en helder display, een turbo- én geheugenfunctie alsook een meegeleverd trimmer opzetstuk.

Een blik op de online reviews toont aan dat velen overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid en het apparaat meteen aanbevelen. Echter, blijkt de tondeuse niet aan alle verwachtingen te hebben voldaan. Zo vinden enkele klanten het apparaatje ingewikkeld en lastig in gebruik.

 

Voordelen:

Voeding: je hebt de mogelijk om de tondeuse aan te sluiten op het lichtnet of draadloos te gebruiken met behulp van meegeleverde krachtige én oplaadbare accu.

Oplaadtijd en gebruiksduur: in amper 60 minuten kan het apparaatje volledig worden opgeladen waarna je de tondeuse maximaal 120 minuten lang kunt gebruiken. Bovendien kan de tondeuse ook gebruikt worden tijdens het opladen.

Lengte-instelling: je kunt de lengte makkelijk instellen variërend van 0,5 tot maximaal 42 mm.

Handig in gebruik: de solide RVS messen blijken niet alleen zelfsmerend maar ook zelfslijpend te zijn.

 

Nadelen:

Geen opbergetui: bij aankoop krijg je er jammer genoeg geen opbergkoffertje of etui bij.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Moser 1400 Silver Tondeuse Bruikbaar tijdens laden

 

In vergelijking met het vorige apparaatje, lijkt deze tondeuse van Moser wel meteen een aanbieding te zijn. Hij is voornamelijk uit duurzaam kunststof vervaardigd en, dankzij het lange beweeglijke snoer, makkelijk op de netstroom aan te sluiten. Je moet dan wel altijd een stopcontact in de buurt hebben, je bent dan wel verzekerd van onbeperkte stroom. Houd er rekening mee dat je deze tondeuse maar beter niet onder de douche gebruikt.

Daarnaast blijkt de tondeuse uitgerust te zijn met enkele vlijmscherpe zelfslijpende RVS messen alsook een variabele opzetkam waarmee je de lengte kunt instellen van 4 tot 18 mm. Hij wordt geleverd inclusief een reinigingsborsteltje, onderhoudsolie, een snijmes beschermer en een trimmer opzetstuk. Kortom, alles wat je nodig hebt om je coupe te onderhouden.

We zien dat heel wat kopers overtuigd blijken te zijn van de aangeboden kwaliteit alsook de verhouding met het betaalbare prijskaartje. Slechts één klant vindt het best wel jammer dat de tondeuse niet geleverd wordt in een opbergetui of koffertje.

 

Voordelen:

Voeding: de tondeuse is voorzien van een 2 meter lang snoer dat je zonder problemen in het stopcontact kunt pluggen.

Toebehoren: de verpakking bevat eveneens een snijmes beschermer, een reinigingsborsteltje, een bepaalde hoeveelheid onderhoudsolie en een variabele opzetkam.

Opzetkam: dankzij de variabele opzetkam is het mogelijk om de lengte-instellingen aan te passen van minimaal 4 tot maximaal 18 mm.

 

Nadelen:

Geen opbergetui: ook hier zul je er jammer genoeg rekening mee moeten houden dat er geen opbergetui of koffer wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Panasonic ER1611 Oplaadbaar 3 opzetkammen 3 tot 15 mm

 

Indien je op zoek bent naar een duurzame en degelijke tondeuse dan kun je misschien kiezen voor dit exemplaar van Panasonic. Me de ER1611 kies je bovendien voor een professioneel apparaat met heel wat kracht en mogelijkheden. Zo kun je bijzonder nauwkeurig te werk gaan dankzij de snijkanten die net iets scherper zijn. Ideaal dus voor korte en/of middellange kapsels.

De tondeuse is voorzien van een oplaadbare batterij die makkelijk tot wel 50 minuten lang kan gebruikt worden. De accu is bijzonder krachtig en kan in een mum van tijd weer helemaal worden opgeladen. Bovendien geeft het apparaat ook aan wanneer de batterij bijna leeg is en dus ook moet worden opgeladen. Dankzij het draadloze aspect, beschik je over heel wat bewegingsvrijheid.

Verder is het mogelijk om ook de lengte instellingen aan te passen van minimaal 3 tot maximaal 15 mm. Bij de levering krijg je er meteen ook nog 3 opzetkammen bij. Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn. Slechts één persoon vindt het jammer dat de tondeuse niet waterdicht is.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar een degelijke tondeuse. Toch kunnen wij jou aanraden om dit product van het bekende en sterk gewaardeerde merk Panasonic even te bekijken. Hieronder geven we jou alvast een overzicht van de belangrijkste en meest populaire kenmerken.

 

Voordelen:

Gebruiksduur: het is een bijzonder handig toestel dat makkelijk en snel kan worden opgeladen. Zodra de accu helemaal is opgeladen kun je de tondeuse makkelijk 50 minuten lang gebruiken.

Lengte instellingen: het is mogelijk om de lengte instellingen van dit apparaat zonder problemen aan te passen. Hierbij kun je variëren tussen 3 en 15 mm.

Nauwkeurig: met deze tondeuse kun je bijzonder nauwkeurig werken dankzij de vlijmscherpe snijkanten. Vandaar dat het toestel ook aangeraden wordt voor professioneel gebruik.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: echter is het wel belangrijk om te beseffen dat je de tondeuse niet onder de douche kunt gebruiken aangezien het product niet waterdicht blijkt te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tondeuses koopgids

 

Mensen die graag met een kort kapsel rondlopen doen er beter aan om een tondeuse te kopen. Zo kun je zelf je kapsel kort houden zonder teveel geld te moeten uitgeven aan een kapsalon. Maar waar moet je nu op letten wanneer je een tondeuse koopt? Er zijn verschillende factoren die een invloed hebben, wij bespreken even enkele zoals de prijs, het gebruiksgemak, de accessoires en de soorten tondeuses.

Soorten tondeuses

Hoewel er veel verschillende soorten tondeuses bestaan en je ze kunt indelen gebaseerd op vele soorten functies of kenmerken, zullen wij in onze koopgids drie verschillende modellen onderscheiden: de standaard tondeuse, de mini tondeuse en de professionele tondeuse.

De standaard tondeuse is het klassieke toestel die je voor thuis koopt, dit model heeft de nodige functies om je kapsel of baard kort te houden of te trimmen en wordt meestal verkocht met enkele opzetkammen om de lengte te kiezen. Je kunt hier kiezen tussen een toestel met kabel of een toestel die je draadloos met batterijen kunt gebruiken.  Elke soort heeft z’n voor- en nadelen maar daar gaan we straks even dieper op in.

Ten tweede kun je kiezen voor een mini tondeuse. Dit is een kleiner en lichter model van de standaard tondeuse die ideaal is voor mensen die veel moeten reizen voor het werk of personen die graag lange reizen maken.  Je kunt dit toestel eenvoudig meenemen dankzij de compacte vorm en het lichte gewicht.

Tenslotte bestaan er nog professionele tondeuses die vooral geschikt zijn om het kapsel van verschillende personen mee te trimmen. Deze apparaten beschikken over een krachtig vermogen zodat ze intensief gebruikt kunnen worden. Meestal worden ze ook geleverd met meer accessoires.

 

Gebruiksgemak: draadloos of niet?

Tegenwoordig kun je makkelijk een tondeuse kopen die werkt op batterijen. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Je geniet van meer bewegingsvrijheid en de meeste nieuwe modellen zijn voorzien van een indicator die aangeeft hoe lang je het apparaat nog kunt gebruiken voordat je de batterij(en) terug moet opladen.

Het snoer zit niet in de weg en je loopt dus ook geen risico om het snoer te beschadigen tijdens het trimmen. Je hebt geen stopcontact nodig dus je kunt het apparaat zelfs gebruiken in een hut in de jungle.

Natuurlijk kan de batterij wel leeg raken als je aan het trimmen bent, vooral bij oudere modellen zonder indicator is dit een probleem. Het is niet leuk als je zonder batterij valt wanneer je nog maar half het werk gedaan hebt.

Een model met kabel heeft ook meer kracht dan een draadloos model. Voor mensen met veel en dik haar is dit beter want sommige apparaten op batterijen zullen niet krachtig genoeg zijn om je haar te trimmen.

 

Accessoires

De meest voorkomende accessoires van een tondeuse zijn de verschillende opzetkammen die je erbij kunt krijgen. Deze kammen zijn geschikt om te trimmen op verschillende lengtes maar ze kunnen ook helpen om op verschillende manieren te trimmen. Er zijn zelfs opzetkammen die ontworpen zijn speciaal voor je baard of je snor.

Als dit belangrijk is voor jou dan let je beter op de soorten opzetkammen die je bij de tondeuse krijgt. Het is ook mogelijk dat je tondeuse over een trimmerfunctie beschikt die nuttig is om kleinere haartjes te trimmen zoals in je nek of van je bakkebaarden.

Naast opzetkammen kan een tondeuse over nog vele verschillende accessoires beschikken. Zo kan het product geleverd worden met een opbergkoffertje om het toestel in te bewaren. Zo kun je het ook veilig en eenvoudig meenemen op verplaatsing. Je kunt ook bij een professioneel model een kappersschort krijgen zodat je niet al het haar op je kledij krijgt.

Kostprijs van een tondeuse

De beste tondeuse is vooral een kwestie van je eigen voorkeur. Het hangt ook grotendeels af van het gebruik van het apparaat. Als je af en toe je hoofd wilt scheren dan kun je een simpel toestel kopen met de mogelijkheid om te trimmen op de lengte van jouw keuze. Als je liever wat meer verscheidenheid in je kapsel wilt steken dan moet je al beginnen letten op de verschillende opzetkammen die meegeleverd worden met het artikel.

Als je voor een draadloos toestel kiest, opteer dan voor een model met een indicator zodat je nog precies weet hoe lang je kunt trimmen voordat je de accu terug moet opladen. Je beschikt over vele mogelijkheden en dankzij de opkomst van online winkels kun je eenvoudig aanbiedingen vinden van goedkope tondeuses.

Ben je op zoek naar een goede aanbeveling? Neem dan even de tijd om de beoordelingen van andere kopers te lezen en de voor- en nadelen van elk model te vergelijken. Zo vergaar je genoeg informatie om de juiste beslissing te maken.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE