Beste elektrische scheerapparat

Laatste update: 15.07.24

 

Elektrische scheerapparaten test van 2024

 

Met behulp van een elektrisch scheerapparaat is het mogelijk om in een mum van tijd je baard te scheren of zelfs te trimmen zoals jij het wenst. Omdat wij willen dat je echt met het beste elektrische scheerapparaat naar huis zou kunnen gaan, raden wij jou aan om eerst eens even onze koopgids te raadplegen. Daarin wordt duidelijk uitgelegd met welke factoren je eventueel zou kunnen rekening houden om tot het beste elektrische scheerapparaat te komen. Je kunt natuurlijk ook altijd een kijkje nemen naar onze top 3. Zo haal je met de Philips AquaTouch S5420/06 een zeer degelijk toestel in huis waarbij het ook mogelijk is om nat te scheren. Het Braun Series 3 3040 elektrische scheerapparaat hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen. Het is een compact toestel dat behoorlijk snel werkt. Daardoor is de kans op mogelijke huidirritaties miniem.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrisch scheerapparaat reviews – top 5

 

 

Is je baard al weer iets te lang en groeit hij dagelijks? Scheer jezelf nu makkelijker met een elektrisch scheerapparaat. Wij hebben verschillende elektrische scheerapparaten vergeleken gebaseerd op de online reviews van kopers om je zo te helpen bij je keuze. Als je op zoek bent naar het beste scheerapparaat dan moet je zeker verder lezen!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Philips AquaTouch S5420/06

 

Het Aquatouch scheerapparaat beschermt je huid door nat te scheren. Dankzij het MultiPrecision- systeem met afgeronden scheerhoofden glijdt dit apparaat soepel over je huid en tilt alle haartjes op om ze beter af te scheren.

Schoonmaken is heel gemakkelijk want je kunt hem gewoon afspoelen. Met de Aquatec Wet & Dry-afdichting kun je kiezen tussen een droge scheerbeurt of nat scheren met gel of schuim, zelfs onder de douche!  Hij komt inclusief met de SmartClick-precisietrimmer om uw snor of bakkebaarden te onderhouden.

De online gebruikers geven een positief advies over dit apparaat. Grote voordelen voor hen zijn dat je kunt nat scheren en het scheerapparaat kunt schoonmaken met water.

Hij is eenvoudig te gebruiken en zelfs droog scheert hij goed. Een volledig opgeladen batterij geeft je een gebruikstijd van 45 minuten. Sommige mensen vinden dat de prijs wel te hoog is.

De AquaTouch van Philips is het populairste elektrische scheerapparaat. Het apparaat zorgt voor een optimale bescherming van de huid door nat te scheren. Je kunt het toestel eenvoudig afspoelen om het schoon te maken en zelfs onder de douche gebruiken.

 

Voordelen:

MultiPrecision-systeem: de afgeronde scheerhoofden glijden eenvoudig over de huid en zorgen voor bescherming tegen sneetjes en wondjes. De haartjes worden opgetild en afgeschoren samen met de stoppels.

Aquatec: je kunt zowel droog als nat scheren met dit toestel. Je kunt zowel schuim als gel gebruiken en bovendien is het toestel waterdicht zodat je het onder de douche kunt gebruiken. Zo kun je het ook makkelijk afspoelen onder de kraan om het apparaat schoon te maken.

Li-ion batterij: de batterij heeft slechts 1 uur nodig om volledig op te laden. Daarna kun je het scheerapparaat 45 minuten lang draadloos gebruiken. Bovendien beschikt het apparaat over een batterij-indicator.

 

Nadelen:

Plaatsing: er wordt geen houder of staander meegeleverd om het toestel in te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Braun Series 3 3040

 

Dit is het bestverkochte scheerapparaat voor mannen in de wereld. Hij werkt snel en zo heb je minder kans op huidirritatie. Zijn drie onafhankelijke bewegende scheerelementen passen zich gemakkelijk aan je gezicht aan om zelfs haartjes op lastige plekken beter af te scheren.

Je hebt een betere houvast door de rubberen gripzone, zelfs als hij nat is. Dankzij de MicroComb-technologie worden haartjes die naar verschillende richtingen groeien samen naar de scheerdelen gevoerd voor een beter resultaat. Ook dit apparaat kun je onder de douche gebruiken!

Enkele positieve reacties van kopers voor dit apparaat. Ze zijn tevreden over de verbeteringen van Braun ten opzichte van oudere modellen. Hij is eenvoudig te gebruiken, ligt goed in de hand en heeft een lange batterijduur.

Bijna even glad als met een scheermesje maar zonder irritatie! De prijs is wel duurder dan de meeste elektrische scheerapparaten maar toch blijft dit een top product!

Zowel Braun als Philips behoren tot de beste merken op het vlak van gezichtsverzorging. Dit scheerapparaat is geschikt voor gebruik onder de douche en zorgt voor een efficiënte verwijdering van de haartjes. Dankzij de snelle werking heb je veel minder last op irritatie van de huid.

 

Voordelen:

Drie scheerelementen: deze elementen bewegen onafhankelijk en passen zich aan de vorm van je gezicht aan. Op die manier is het makkelijk om haartjes op moeilijk bereikbare plaatsen af te scheren.

Waterdicht: het apparaat is speciaal ontworpen om onder de douche te kunnen gebruiken. Je kunt eenvoudig nat scheren met scheergel of -schuim.

Batterijduur: de batterij laadt volledig op in 1 uur en daarna kun je het toestel 45 minuten gebruiken. Door de batterij 5 minuten op te laden heb je al genoeg energie voor een enkele scheerbeurt.

 

Nadelen:

Accessoires: je ontvangt geen standaard bij de bestelling om het toestel op te plaatsen en er wordt ook geen opzetstuk voor trimmen meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Panasonic ES-RL21-S503

 

Ook de Panasonic ES-RL21-S503 kan zowel droog als nat gebruikt worden. Dus ja, je kan er ook mee onder de douche scheren en hij kan dus ook makkelijker schoongemaakt worden. Het duurt wel 8 uur om het apparaat op te laden. Hij beschikt over 3 scheerbladen en heeft een bedrijfstijd van 30 minuten.

De online reviews geven een overwegend positief advies over dit apparaat. Hij scheert mooi glad en je hebt geen last van huidirritatie. De batterij gaat lang mee en hij ligt soepel in de hand.

Ondanks de beschrijving online zeggen de kopers dat je dit apparaat niet kan gebruiken als het op het lichtnet ingeschakeld is, hij zou dan enkel opladen.

Verder blijft de tondeuse ook soms hangen in het gezichtshaar. Maar gezien de prijs/kwaliteit verhouding blijft dit toch een mooie elektrische scheerapparaat aanbieding.

Net als de vorige producten kun je de ES-RL21-S503 van Panasonic onder de douche gebruiken. Hierdoor kun je het apparaat ook eenvoudig schoonmaken door het gewoon af te spoelen onder de kraan. Het toestel kan 30 minuten lang gebruikt worden en ligt soepel in de hand.

 

Voordelen:

Waterdicht: je kunt zowel droog als nat scheren. Het apparaat is geschikt voor gebruik onder de douche en kun je eenvoudig afspoelen onder de kraan om het schoon te maken.

Stroomvoorziening: het toestel werkt op het lichtnet maar beschikt ook over oplaadbare batterijen. Met een volle batterij kun je dertig minuten lang scheren.

Mogelijkheden: de drie scheerbladen zorgen voor een glad resultaat en je kunt met de ingebouwde tondeuse ook je baard gewoon trimmen.

 

Nadelen:

Oplaadtijd: de batterij moet 8 uur lang opladen en daarna werkt het slechts 30 minuten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Camry CR-2913

 

Dit scheerapparaat voor mannen beschikt over drie beweegbare scheerkoppen en zorgt voor een glad scheerresultaat van het gezicht en de hals. Hij heeft ook een uitklapbare tondeuse en een batterij-indicator.

Dankzij z’n onafhankelijke bladen om zich beter aan te passen aan het gezichtscontour zorgt hij voor een ultiem resultaat.

De meeste mensen zijn tevreden over dit apparaat. Hij behoort tot de goedkope elektrische scheerapparaten.

Hij maakt weinig geluid en ligt lekker in de hand. Hij scheert mooi glad en heeft een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Volgens één persoon scheert hij echter niet glad en is hij heel kwetsbaar.

De drie scheerkoppen van dit apparaat zorgen voor een gladde huid. Je kunt bovendien ook de tondeuse gebruiken als je je baard enkel wat wilt trimmen. Het apparaat is niet zo duur en dankzij de indicator weet je wanneer je de batterijen moet vervangen of opladen.

 

Voordelen:

Scheren en trimmen: de drie bewegende scheerkoppen passen zich aan de contouren van je gezicht aan zodat je een glad resultaat bereikt. Bovendien kun je met de trimfunctie ook gewoon je baard trimmen en een stoppelbaard laten staan.

Werking: het toestel werkt op batterijen waardoor je het makkelijk kunt meenemen op reis. De indicator geeft de laadtoestand van de batterij weer en met een volle batterij kun je het toestel 60 minuten lang gebruiken.

 

Nadelen:

Resultaat: volgens meerdere kopers scheert het apparaat niet altijd even goed en kan het zijn dat je veel tijd nodig hebt om een glad resultaat te bekomen.

Stroomvoorziening: je kunt dit apparaat niet op het lichtnet aansluiten, als je met een lege batterij zit kun je je dus niet scheren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Adler AD-93

 

Dit elektrische scheerapparaat is uitgerust met drie afzonderlijke scheerelementen voor een maximale precisie van het scheren van je gezicht en hals.

Hij werkt op een ingebouwde oplaadbare batterij dus je kan hem op elk moment en op elke plaats gebruiken. De maximale oplaadtijd van de batterij is 8 uur. Je kunt er comfortabel en veilig mee scheren. Hij komt inclusief met een reistas en een reinigingsborstel. Hij werkt tot wel 60 uur lang nadat hij volledig opgeladen is.

Er zijn nog maar weinig reviews te vinden over dit product. Toch geven ze een positief advies. Hij behoort tot de goedkope elektrische scheerapparaten.

Voor een lage prijs krijg je er echt top kwaliteit voor terug. We kunnen dus enkel besluiten dat dit een mooie elektrische scheerapparaat aanbieding is.

Het scheerapparaat van Adler is het product met de laagste prijs en is daarom heel interessant voor kopers met een beperkt budget. Het toestel zorgt voor een optimaal resultaat dankzij het gebruik van drie scheerelementen. Dankzij de oplaadbare batterij kun je het apparaat eenvoudig meenemen op verplaatsing.

 

Voordelen:

Goedkoop: voor slechts €30 haal je dit apparaat al in huis. Je hoeft dus niet veel geld uit te geven als je je slechts af en toe eens wilt scheren.

Scheren en trimmen: de drie afzonderlijke scheerkoppen verwijderen alle haartjes en met de pop-up trimmer kun je je baard ook gewoon trimmen tot een stoppelbaard.

Accessoires: je ontvangt een reistas en een reinigingsborstel bij dit product om het scheerapparaat respectievelijk mee te nemen op reis en schoon te maken.

 

Nadelen:

Niet waterdicht: het toestel is niet geschikt om nat te scheren. Je kunt het dus ook niet onder de douche gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrisch scheerapparaten koopgids

 

Een elektrisch scheerapparaat is perfect om je vlugger te kunnen scheren, maar om een goede aankoop te maken moet je rekening houden met enkele factoren. Wil je droog of nat scheren? Welke baardgroei heb je? Welk scheersysteem verkies je? Stroom of batterijen? Ingebouwde trimmer? En natuurlijk is de prijs ook belangrijk.

Type baardgroei

We onderscheiden de soorten baardgroei in drie groepen: licht, middelzwaar of normaal en zwaar. Personen met een lichte baardgroei hebben dunne en zachte haren en de baard groeit vaak niet overal evenredig. Voor deze mensen is het een uitdaging om een volle baard te laten groeien. Als iemand met een lichte baardgroei zich een dag of twee niet scheert zal dat niet meteen opvallen, je hebt dus al genoeg met een scheerapparaat die over één scheerblad of scheerring beschikt.

Een normale of middelzware baardgroei valt ook nog mee. Als jij zo’n baardgroei hebt dan hoef je je niet elke dag te scheren en heb je na enkele dagen een korte baard. Deze personen scheren zich 2 à 3 keer per week en hebben genoeg aan een scheerapparaat met 2 scheerbladen of scheerringen.

Tenslotte, bij mannen met een zware baardgroei zie je na 1 dag al een redelijke stoppelbaard en kost het ook meer moeite om te scheren door de dikheid van de haren. Voor deze mannen is een scheerapparaat met 3 bladen of scheerringen beter, hoewel ze ook kunnen opteren voor een model met een turbofunctie.

 

Droog of nat

Droog scheren betekent dat je scheert zonder water, gel of scheerschuim. Alle scheerapparaten zijn daarvoor geschikt en je spaart ook tijd uit als je voor deze optie kiest. Het grote nadeel is dat mensen met een gevoelige huid last kunnen krijgen van irritaties door het directe contact van de mesjes met de huid.

Je kunt ook kiezen voor een scheerapparaat om mee nat te scheren. Je kunt dan scheerschuim of scheergel gebruiken samen met het apparaat. Dit brengt enkele voor- en nadelen met zich mee. Zo heb je minder kans op irritaties en kunnen de haartjes makkelijker worden afgeschoren. Je huid wordt gehydrateerd door gebruik van de gel of het schuim en je geniet van een fris gevoel na het scheren. Het apparaat kun je makkelijk schoonmaken door het onder de kraan te houden.

Deze apparaten zijn wel duurder dan de scheerapparaten voor droog scheren. Je kunt ook niet goed zien of je je goed geschoren hebt door het schuim op je gezicht en je moet die schuim of de gel natuurlijk ook aankopen wat extra kosten met zich meebrengt.

Tenslotte zijn sommige apparaten volledig waterdicht zodat je ze onder de douche kunt gebruiken om je te scheren terwijl je een douche neemt. Deze apparaten werken op batterijen of een oplaadbare accu.

 

Soort scheersysteem

Er bestaan twee verschillende systemen: apparaten met scheerkoppen of -ringen en apparaten met foliekoppen. Het scheerapparaat met scheerkoppen is voorzien van drie ronde en lossen scheerkoppen die elk 1 of meerdere scheerringen bevatten. Met dit toestel maak je ronddraaiende bewegingen om je gezicht te scheren. Ze zijn bedoeld om snel mee te scheren en zijn geschikt voor iets langere haren. De scheerringen kunnen verschillende functies hebben. Dit toestel is geschikt voor mensen met een lichte baardgroei.

Ten tweede zijn er de apparaten met een foliekop. Deze toestellen beschikken over een recht scheerblad met één of meerdere bladen. Je scheert je gezicht door het maken van lange rechte bewegingen. Deze apparaten scheren dichter op de huid en zijn geschikt voor mensen met een zware baardgroei. Met dit systeem heb je ook minder kans op huidirritaties.

Stroomvoorziening, trimmer en prijs

Je kunt kiezen voor apparaten die op netstroom of batterijen werken, maar er bestaan ook apparaten met beide mogelijkheden. Een toestel die enkel via netstroom werkt heeft enkele duidelijke nadelen: je moet altijd een stopcontact in de buurt hebben en er zit altijd een kabel om je heen.

Oplaadbare toestellen kun je meestal opladen via het stopcontact of via een laadstation. Apparaten met een laadstation zijn eenvoudig in gebruik, gewoon het toestel in het laadstation plaatsen om het op de laden. Sommige modellen beschikken zelfs over een schermpje waar je de resterende batterijduur kunt aflezen. Andere toestellen gebruiken gewone batterijen met het nadeel dat je ze moet vervangen als ze leeg zijn.

Je kunt kiezen voor een scheerapparaat met een ingebouwde tondeuse of trimmer. Zo kun je je bakkebaarden en je snor stijlen. Of je kunt je baard eerst inkorten voordat je begint met scheren.

De prijs van een elektrisch scheerapparaat is afhankelijk van de soort die je koopt. Een scheerapparaat voor zware baardgroei is duurder dan een scheerapparaat voor lichte baardgroei. Een goede aanbeveling is om online aanbiedingen te vergelijken voordat je een apparaat kiest. Zo kun je jezelf beter informeren.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE