5 Beste Koffers Test Van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Koffers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je regelmatig onderweg bent of op vakantie gaat dan is een degelijke koffer werkelijk zo goed als onmisbaar geworden. Toch is het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Zo zul je moeten beslissen over het formaat, het materiaal en tal van andere opties en mogelijkheden. Daarom willen wij het jou allemaal iets makkelijker maken en zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen. Zo haal je met de Samsonite Termo Young Spinner alvast een topproduct in huis. Dit product is bovendien volledig vervaardigd uit bijzonder duurzame en stevige thermoplastische kunststof. De Ceruzo handbagage ABS koffer hoeft alvast niet onder te doen. De koffer is duurzaam en stevig maar tegelijk licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste koffers (Reviews) van 2024

 

Voor iedere vakantie of verblijf buitenshuis is er een goede koffer nodig om al jouw toebehoren mee te kunnen nemen. Afhankelijk van wat je allemaal wilt meenemen, kun je het formaat bepalen. Een koffer moet stevig genoeg zijn om wat erin zit goed te beschermen. Kies daarom de beste koffer die bij jou past.

 

1. Samsonite Reiskoffer Termo Young Spinner

 

De Samsonite Termo Young Spinner reiskoffer van Samsonite is gemaakt van een thermoplastische kunststof voor een mooie uitstraling.

Het biedt verder veel ruimte en een goede bescherming dankzij de speciale kunststof waarvan het gemaakt is, de 3-puntsluiting dat is verzegeld door een TSA slot en de overige verzonken componenten. Dit product heeft aan de bovenkant en aan de zijkant een handvat. Aan de onderkant bevinden zich 4 soepele draaibare wielen en er is een tussenschot met een ritsvak.

De Termo Young Spinner behoort zeker niet tot de categorie van goedkope koffers als dat het aspect is waarop er wordt gelet. Het is toch zo dat alle gebruikers een positieve review hebben geplaatst voor deze reiskoffer. Voor hen is dit product heel praktisch en uitstekend in kwaliteit. Het is duurzaam en ziet er professioneel uit. Overigens valt er niets over te klagen.

Als je vaak op reis gaat dan is een degelijke koffer best wel een goede aanbeveling. Met dit model van het bekende en misschien ook wel het beste merk Samsonite haal je een handige reiskoffer in huis. Het lijkt ons dan ook een goed idee om samen even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van het toestel.

 

Voordelen:

Materiaal: deze prachtige reiskoffer is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit een degelijke en duurzame thermoplastische kunststof. Dit zorgt meteen ook voor een stijlvolle uitstraling.

Veiligheid: deze reiskoffer is bijzonder goed beveiligd. Zo is er onder andere een 3-puntsluiting voorzien. Deze sluiting is bovendien verzegeld met behulp van een handig TSA slot.

Comfort: de transportwieltjes zorgen ervoor dat je de koffer op een eenvoudige manier kunt verplaatsen. De handgrepen bieden dan weer extra comfort.

 

Nadelen: 

Budget: jammer genoeg zul je deze koffer niet meteen tussen de goedkope reiskoffers hoeven te verwachten. Het is dus niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ceruzo handbagage koffer 30 liter

 

De Ceruzo ABS is een super lichte handbagage koffer die klein genoeg is om als handbagage mee te nemen in de cabine. Deze koffer is gemaakt van harde kunststof van ABS en het is heel stevig en duurzaam.

Dit product heeft 4 zwenkwielen die 360 graden draaibaar zijn en aan de binnenkant van deze koffers is er een afsluitbaar vak en pakbanden. Er is een ingebouwd cijferslot en een aluminium trekgreep die gemakkelijk uitschuifbaar is. Deze trolley heeft aan de bovenkant ook een stevige handgreep.

Dit product is voor de meeste gebruikers een koffer aanbieding, want naast de goede prijs en de goede kwaliteit is het ook een blikvanger. Verder is het heel eenvoudig om te gebruiken en het voldoet aan al de verwachtingen van deze personen. Het voldoet voor een handvol gebruikers niet aan alle verwachtingen.

Ook met de koffer van Ceruzo mag je rekenen op een product van uitstekende kwaliteit. In vergelijking met het voorgaande toestel zul je merken dat deze koffer iets compacter is. Daardoor is dit model ideaal om mee te nemen als handbagage op het vliegtuig bijvoorbeeld.

 

Voordelen:

Materiaal: deze reiskoffer is vervaardigd uit bijzonder harde en stevige kunststof meer bepaald ABS. Bovendien is het ook heel erg duurzaam en kan deze koffer zeker tegen een stootje.

Comfort: je kunt het handvat van de koffer uitschuiven. Daarnaast zijn er ook 4 zwenkwielen voorzien zodat je de koffer gemakkelijk kunt verplaatsen.

Prijs en design: voor heel wat kopers is de prijs van deze koffer zeker en vast goed. Ook het design en de vormgeving spreekt heel wat gebruikers meteen aan.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal kopers is niet helemaal overtuigd van de voordelen en de kwaliteit van deze koffer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Travelz Big Bars Handbagagekoffer 55 cm

 

Deze koffer is voorzien van een wereldwijd erkend TSA slot, dat verplicht is in sommige landen. Het trolleysysteem van deze koffer heeft 4 draaibare wielen.

Je kunt dit product gebruiken als handbagage of als klein koffer materiaal, want het is licht van gewicht. Deze koffer heeft een lengte van 20,8 centimeter dat ingedrukt kan worden tot 20 centimeter, een breedte van 40 centimeter en een hoogte van 55 centimeter met een inhoud van 35 liter.

Het slot van dit product valt tegen en het is voor enkele gebruikers teleurstellend om een bepaalde verwachting te hebben voor een product, maar iets totaal verschillends te beleven. Dit is niet de ervaring van de overige gebruikers, want zij geven goed advies voor dit product. Deze koffer is gebruiksvriendelijk en het is heel efficiënt. Ook zijn de kwaliteit en de prijs van dit product naar hartenwens.

Met deze koffer van het bekende merk Travelz mag je volgens heel wat kopers zeker zijn van een duurzaam product. Dit product kun je bovendien zowel als reiskoffer alsook als gewone handbagage gebruiken. Je hebt dus verschillende mogelijkheden indien je besluit om deze koffer aan te kopen.

 

Voordelen:

TSA slot: de koffer is voorzien van het TSA slot. Dit is een slot dat niet alleen wereldwijd erkend is maar in heel wat landen bovendien ook verplicht is.

Comfort: het toestel is voorzien van een uitschuifbare handgreep en 4 handige zwenkwielen. Op die manier is het meteen iets eenvoudiger om de koffer te transporteren.

Formaat: deze koffer is voorzien van een totaal volume van maar liefst 35 liter. Daardoor kun je dit model zowel als reiskoffer alsook als standaard handbagage gaan gebruiken.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de kopers is niet zo tevreden met deze koffer. Zo zou het slot niet naar behoren werken en dat vinden ze best wel jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Top Lite Vlinders Reistas Trolley Koffer

 

De Top Lite trolley koffer van Top Line heeft over de hele tas leuke vintage vlinders. Door het design ziet dit product er mooi en hip uit.

Dit product heeft een uittrekbare trekstang met een lengte van 52 centimeter, handvatten aan de bovenkant en ook aan de zijkant. Het heeft ook 4 compartimenten, waarin jij al jouw spullen op een ordelijke manier kunt opbergen. Het heeft voordelige ritsvakken en het voldoet aan de toegestane groottes voor handbagage van de meeste landen. Dit product heeft een volume van 36,5 liter. Deze koffer beschikt over 2 wielen en handige rust pootjes.

Voor de gebruikers van deze koffer is dit een topproduct, want het ziet er vrij praktisch uit en het is van goede kwaliteit. Het ziet er heel mooi uit en het is gemakkelijk om te gebruiken. Deze koffer heeft ook een heel gunstige prijs. Zij raden dit product daarom aan.

Met deze Top Lite trolley koffer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Top Line haal je niet alleen een degelijk product maar meteen ook een echte blikvanger in huis. De koffer heeft een lichte paarse kleur en is afgewerkt met een heleboel leuke en vrolijke vlindertjes. Je zult je koffer dus meteen kunnen herkennen wanneer je met het vliegtuig op reis vertrekt.

 

Voordelen:

Comfort: het toestel is voorzien van een uitschuifbare trekstang en enkele handige handvatten. De wieltjes zorgen ervoor dat het gemakkelijker is om de koffer te verplaatsen. Verder zijn er ook handige rust pootjes voorzien.

Formaat: deze reiskoffer beschikt over een totale inhoud van maar liefst 36,5 liter. Je kunt dit toestel dus ook gewoon als handbagage gebruiken. Er zijn verder ook heel wat compartimenten voorzien.

 

Nadelen: 

We merken dat de kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over deze koffer. Ze raden het product ook meteen aan iedereen aan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Marvel legends spinner alfatwist marvel comics

 

De Marvel legends spinner is vervaardigd uit een unieke kunststof van ABS. Het is zeer stevig, maar het is toch ook heel erg licht van gewicht. Dit product voldoet aan de internationale norm van handbagages.

De Marvel legends heeft een lengte van 55 centimeter, een breedte van 35 centimeter en een hoogte van 25 centimeter. Het heeft een licht gewicht van 2,7 kg en een volume van 32 liter. Dit product beschikt over 4 wielen die de koffer de mogelijkheid biedt om 360 graden te draaien.

De enige gebruiker is vol lof voor deze koffer en geeft er ook positief advies voor. Het is terecht ook, want als je let op de beoordeling van deze persoon kun je tot de conclusie komen dat deze koffer eenvoudig is om te gebruiken. Voor het kind is het comfortabel en het ontwerp is op zichzelf staand.

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Marvel legends spinner koffer. Dit model is afkomstig van het merk American Tourister. De koffer ziet er heel apart en uniek uit. Het is dan ook een echte blikvanger en ideaal voor de durvers. Hieronder kun je alvast even de eigenschappen van deze koffer rustig bekijken.

 

Voordelen:

Materiaal: deze koffer is helemaal gemaakt uit een bijzonder stevige en duurzame kunststof van ABS. Je zult dus merken dat de koffer zeker tegen een stootje kan maar toch behoorlijk weinig weegt.

Formaat: deze koffer is maar liefst 55 cm lang, 35 cm breed en 25 cm hoog. Verder heeft het een totale inhoud van maar liefst 32 liter.

 

Nadelen: 

Design: de koper is duidelijk tevreden met deze koffer. Toch vermoeden we dat het design voor andere potentiële klanten een tegenvaller zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koffers koopgids

 

Wanneer je vaak reist of onderweg bent voor het werk dan is een koffer onmisbaar. Je kunt er al je bezittingen zoals kleding, schoenen, boeken en zoveel meer in opbergen en verplaatsen. Momenteel is er een ruim assortiment aan koffers zodat je zeker een model kunt vinden naar jouw wensen. Houd rekening met het type, het materiaal, de sluiting, de afmeting en het gewicht en natuurlijk ook de prijs.

Type koffers

De eerste koffers die op de markt kwamen waren standaard modellen gemaakt uit zwaar leer of textiel. De koffer had geen wieltjes of uitschuifbaar handvat, enkel een handvat uit leer of textiel. Uiteraard zijn er vandaag de dag veel meer aanbiedingen te vinden.

De gewone koffer uit leer is gemoderniseerd en is vervangen door een exemplaar uit kunststof of aluminium. Bovendien is de koffer voorzien van een handvat dat al dan niet uitschuifbaar is en twee of meer wieltjes. De standaard koffer is met andere woorden geëvolueerd naar een verrijdbare koffer die door velen ook wel de trolley genoemd wordt.

Ook reistassen worden steeds meer gezien als koffer. De vroegere reistassen zagen er veeleer uit als gewone sporttassen met twee stoffen handvaten of gewoon één grote riem die je over je schouder moest hangen. Vandaag zijn de reistassen geëvolueerd naar sporttassen op wieltjes voorzien van een uitschuifbaar handvat.

 

Materiaal

Koffers kunnen uit verschillende materialen gemaakt zijn. De koffers van vroeger die je bij een speciale koffer aanbieding eventueel nog kunt spotten zijn nog altijd gemaakt uit leer of textiel.

De hedendaagse modellen zijn gemaakt uit kunststof. Hierbij heb je de mogelijkheid tot koffers gemaakt uit de kunststof polycarbonaat dat zeer sterk en schokbestendig is of polypropyleen dat ook zeer sterk maar iets goedkoper is in vergelijking met het polycarbonaat. Vroeger werd er ook gebruik gemaakt van vinyl maar dit is een kwalitatief minder sterke kunststof. Een koffer gemaakt uit vinyl zal dus misschien wel tot de goedkope koffers behoren omwille van zijn mindere kwaliteit.

Sommige koffers en trolleys zijn gemaakt uit aluminium. Deze koffers worden over het algemeen beschouwd als duurzame koffers van een degelijke kwaliteit die sterk maar ook heel licht zijn. Daardoor behoren deze koffers zeker tot de beste koffers.

 

Sluitingen en sloten

De meeste koffers zijn sowieso voorzien van een onbeveiligd vergrendelsysteem waarmee je de koffer al goed kunt afsluiten, denk hierbij aan ritssystemen bijvoorbeeld. Naast dit onbeveiligd vergrendelsysteem beschikken de meeste hedendaagse koffers nu ook over een schuifslot met een sleuteltje of een ingebouwd cijferslot dat je zelf kunt instellen of veranderen.

Iets exclusiever is het TSA-slot, een systeem dat men ontwikkeld heeft voor de iets recentere reiskoffers. Het is een slot waarbij medewerkers op de luchthaven een loper hebben waarmee ze de sluiting zonder problemen kunnen openen en je bagage kunnen controleren. Het is zeker een aanrader aangezien het in steeds meer landen verplicht is om een reiskoffer met dit type sluiting te hebben.

 

Afmetingen en gewicht

Vroeger reisden mensen hoofdzakelijk met de auto of met de trein en was er niet echt een limiet op de afmetingen en het gewicht van je bagage. Vandaag reizen steeds meer mensen met het vliegtuig, en in tegenstelling tot reizen met de wagen moet je je hier wel aan bepaalde afmetingen en volumes houden. En daar houden ook steeds meer fabrikanten van koffers rekening mee.

Een handbagage bijvoorbeeld mag namelijk niet hetzelfde gewicht en formaat hebben als een koffer die meegaat in het bagageruim van het vliegtuig. Een koffer, reistas of kleine trolley die dienst doet als handbagage mag meestal niet meer dan 5 kg zijn. De afmetingen van een handbagage liggen gemiddeld rond de 55 cm lengte op 40 cm breedte op 25 cm diepte.

Een koffer die meegaat in het ruim van het vliegtuig mag vaak een gewicht hebben van 23 kg en de hoogte mag hierbij niet groter zijn dan 86 cm en de breedte niet meer dan 115 cm.

Een correcte aanbeveling is dat je ook best even de vliegmaatschappij contacteert aangezien elke maatschappij bepaalde normen heeft omtrent de afmetingen en het volume van de bagage.

Prijs

Doordat er zo een ruim assortiment aan koffers te vinden is, zal het ook niet verbazen dat er ook verschillende prijsklassen voorkomen. Het is belangrijk dat je zelf goed weet waar je naar op zoek bent en met welk doel je de koffer aankoopt.

Het is daarom aan te raden verschillende koffer aanbiedingen met elkaar te gaan vergelijken. Een koffer die gemaakt is uit aluminium bijvoorbeeld weegt veel minder dan een koffer die gemaakt is uit de kunststof polypropyleen maar zal hierdoor ook meteen veel duurder zijn.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE