5 Beste Zonnebrilen Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Zonnebrillen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heel veel mensen kiezen tegenwoordig vaak een zonnebril op basis van het design veeleer dan de kwaliteit. Toch raden wij jou aan om in eerste instantie vooral met de kwaliteit en duurzaamheid rekening te houden. Aangezien het toch de bedoeling is dat een zonnebril je ogen en dus ook je zicht gaat beschermen tegen UV straling. Uit onderzoek is gebleken dat de Ray-Ban Erika RB4171 865/13 één van de beste zonnebrillen is die er momenteel op de markt is. Dit model is niet alleen kwalitatief heel sterk maar combineert dit met heel wat accessoires en een prachtig design. Met de Ray-Ban RB3447 001 haal je zeker en vast een waardig alternatief in huis. Het is wel iets duurder maar beschikt dan wel over een goede kwaliteit en een prachtig design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Zonnebrilen (Reviews) van 2024

 

Vaak genoeg denkt men dat een zonnebril alleen gedragen wordt om er mooier of leuker uit te zien. Dat is niet helemaal waar, want een zonnebril heeft ook een andere heel belangrijke functie. Het is gemaakt om jouw ogen te beschermen tegen de UV stralen van de zon. Gelukkig zijn er verschillende modellen te verkrijgen en kun je daarom kiezen voor de beste zonnebril die bij jou past.

 

1. Ray-Ban RB4171 Erika 865/13 Zonnebril 54 mm

 

De Ray-Ban Erika RB4171 865/13 zonnebril heeft een eigentijds design en is het ideale product voor modebewuste personen. Dit product heeft een aparte kleur, namelijk bruin en is de perfecte finish voor jouw uiterlijk.

Het is gemaakt van kunststof en is voorzien van ronde lenzen. De kleur van de lenzen combineert goed met het montuur en maakt dit product onweerstaanbaar. Deze sierlijke zonnebril heeft een lensbreedte van 54 mm.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope zonnebrillen. Ondanks de hoge prijs van dit product, zijn er een aantal beoordelingen geschreven hiervoor. De meeste kopers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het ziet er mooi uit. Dit product heeft een fraai design en een goede prijs. De bril zit lekker en het beschermt goed tegen de zon.

Zodra de zon fel schijnt, kan een zonnebril echt wel handig zijn. Dit Ray-Ban model is dan ook echt wel een goede aankoop als je de vele positieve reacties bekijkt. Veel personen beschouwen dit ook als het beste merk en we durven dus zeker stellen dat het misschien wel één van de populairste zonnebrillen zou kunnen zijn uit onze lijst.

 

Voordelen:

Design: deze zonnebril is gemaakt uit kunststof en dus vrij stevig en duurzaam. Dit model is beschikbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren.
Accessoires: bij de aankoop krijg je er meteen ook een brillenkoker bij. Zo kun jij ten alle tijde je bril veilig opbergen en bewaren.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen één van de meest goedkope zonnebrillen. Sommige kopers zouden dit eventueel wel als een struikelblok gaan zien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ray-Ban RB3447 001 Round Metal Zonnebril

 

Met de Ray-Ban RB3447 001 zonnebril maak je jouw uiterlijk helemaal compleet. Deze stoere bril heeft een tijdloos model met een mooie metalen frame.

Het is een prachtige uitvoering van een retro design, de Ray-Ban Round want het is voorzien van ronde spiegellenzen. Deze spiegellenzen zijn te verkrijgen in een breed assortiment aan schitterende kleuren. Dit product behoort tot de Ray-Ban Round Metal (Flash Lenses) en kan door zowel mannen als vrouwen gedragen worden.

Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van een goede kwaliteit en het beschermt goed tegen de zon. Dit product heeft een fraai design en het ziet er erg mooi uit. De prijs van dit product is goed en deze zonnebril zit lekker. Enkele kopers vinden dat dit product van de neus eraf glijdt en dat het fragiel is.

Net zoals het vorige product is ook deze zonnebril afkomstig van het bekende merk Ray-Ban. En ook hier merken we dat de reacties praktisch allemaal positief zijn waardoor het zeker één van de populairste merken hoeft te zijn. Laten we daarom even kijken naar de voordelen en eventuele nadelen die dit product met zich meebrengt.

 

Voordelen:

Ontwerp: het metalen frame is niet alleen stevig maar ook heel duurzaam. In combinatie met de ronde glazen krijg je een beetje een retro design dat er heel klassevol en elegant uitziet.

Veiligheid: de spiegellenzen beschermen heel goed tegen de UV stralen van de zon en bieden dus voldoende veiligheid.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is de duurste zonnebril uit onze lijst. Ook al zijn heel wat kopers bereidt om deze prijs te betalen, er kunnen altijd gebruikers zijn die vinden dat de bril toch iets te prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Gucci Zonnebril Mod. GG0511S-003-57 // Pasvorm: normaal Met sluiting

 

Net zoals de eerder besproken Ray Ban zonnebrillen, behoort ook dit model van Gucci tot de absolute toppertjes. Of je hiermee ook gelijk voor een zonnebril aanbieding kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijkt deze dames zonnebril om verschillende redenen het bekijken meer dan waard. Want met de GG0511S kies je niet zomaar voor een Gucci zonnebril maar wel degelijk voor een ultiem fashionstatement!

De zonnebril wordt daarbij gekenmerkt door een uitgesproken montuur dat zich uit in een volle rand en een glasbreedte van 57mm. Zowel de lenzen als het frame blijken vervaardigd uit duurzaam kunststof en werden afgewerkt in een prachtige Havana gold brown wat betreft het frame én brown wat betreft de glazen. Zijn gebruiksgemak wordt aangesterkt met een 100% gegarandeerde uv400 bescherming waardoor de bril zowel als functioneel alsook esthetisch gezien bijzonder hoog scoort.

Ondanks de vele positieve kenmerken werden tot op heden nog geen online reviews geplaatst wat het moeilijker maakt om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen. Houd er wel rekening mee dat het geen zonnebril voor heren betreft.

 

Voordelen:

Dames: de zonnebril is speciaal ontworpen voor dames en kan – naast het functionele aspect – eveneens als fashionstatement worden aangewend.

Uv bescherming: de lenzen van de bril werden afgewerkt met een gegarandeerde uv400 bescherming.

Montuur: het montuur van deze prachtige Gucci bril werd vervaardigd uit duurzaam kunststof en vervolgens afgewerkt in een unieke Havana gold brown design.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze zonnebril worden tevens ook een brillenkoker en bijbehorende beschrijving aangeboden.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. PB Sunglasses Gipsy Gradient, Randloze zonnebril

 

Net zoals de eerder vermelde Ray-Ban zonnebrillen, behoort ook dit setje van PB Sunglasses tot het rijtje populaire en beste zonnebrillen. En bovendien valt, in tegenstelling tot de eerder vernoemde zonnebrillen, het prijskaartje hier ook hartstikke goed mee waardoor de PB Sunglasses goed toegankelijk zijn voor een breed publiek. 

De randloze Gipsy zonnebril, die overigens zowel voor mannen als vrouwen geschikt is, wordt gekenmerkt door een stijlvol retro design waardoor hij op eender welk moment kan worden gedragen gaande van een festival tot een avondje in de club of een gezellig terrasje in het stad. Het randloze rechthoekige montuur van de Gipsy PB Sunglasses zonnebril blijkt vervaardigd uit duurzaam metaal terwijl men voor de lenzen, die overigens in 3 verschillende kleuren te bekomen zijn, gekozen heeft voor kunststof. 

Na gebruik kun je de zonnebril feilloos opklappen wat het net iets handiger maakt om hem overal mee naartoe te nemen. Echter, wat misschien wel een meerwaarde had kunnen zijn, was een stevige brillenkoker die jammer genoeg niet wordt meegeleverd. Klanten zijn echter overtuigd van hun aankoop en belonen het product unaniem met 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: terwijl het randloze rechthoekige montuur uit metaal vervaardigd is, blijkt men voor de lenzen de voorkeur te hebben gegeven aan kunststof.

Unisex: deze unieke PB Sunglasses zonnebril kent een gewicht van amper 25 gram en wordt gekenmerkt door normale pasvorm die geschikt blijkt voor mannen en vrouwen.

Budgetvriendelijk: vanwege zijn vriendelijke prijskaartje zou je dit exemplaar wel eens tussen de goedkope zonnebrillen mogen verwachten.

 

Nadelen:

Niet spiegelend: je dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat de lenzen niet spiegelend zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Polaroid PLD 7005/S Zonnebril Blauw Heren – Polaroid zonnebril

 

Net zoals de bekende Tom Ford zonnebrillen, de zonnebrillen van Gucci of de eerder vernoemde – misschien wel populairste – Ray Ban zonnebrillen, behoort ook dit model van Polaroid tot de beste merken. De Polaroid zonnebril kent daarbij een opvallende uitvoering bestaande uit de combinatie van een donkerblauw montuur met bijpassende donkergrijze lenzen. Dit maakt het design net dat tikkeltje stoerder en robuuster waardoor het een uitstekende zonnebril voor heren is.

Terwijl het volledig omrande rechthoekige montuur voornamelijk uit duurzaam rubber bestaat, werd voor de lenzen – met bijbehorende lenshoogte – gekozen om te werken met kunststof. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want deze Polaroid PLD 7005/S zonnebril kenmerkt zich voornamelijk vanwege de traditionele polariserende filter die ervoor zorgt dat de lens vrijwel onbreekbaar is. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de toevoeging van 4 uv-filters en een bijpassende antikraslaag wat het geheel veilig én duurzaam maakt.

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren zien. Zo geven verschillende klanten onder meer een positief advies over de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de verhouding met het prijskaartje. Het mag dan wel geen zonnebril op sterkte zijn, voor velen is hij de moeite waard!

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: rekening houdend met de verhouding tot de geleverde kwaliteit, kunnen we stellen dat dit exemplaar wel degelijk tot de goedkope zonnebrillen behoort.

Filter: dankzij de geïntegreerde polariserende filter blijkt de lens van de Polaroid zonnebril vrijwel onbreekbaar.

Lens: de lens wordt verder aangevuld met maar liefst 4 uv-filters en een bijbehorende antikraslaag die het geheel nog eens extra veilig en duurzaam maken.

Brillenkoker: bij aankoop van deze zonnebril wordt gelijk een bijpassende brillenkoker meegeleverd.

 

Nadelen:

Geen dames: ben je op zoek naar een zonnebril voor dames dan is dit model net iets minder geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonnebrillen koopgids

 

Kies niet te vlug de eerste zonnebril die je ziet liggen. Een zonnebril beschermt je ogen tegen UV straling en voorkomt dus schade aan je zicht. Het is natuurlijk ook een stijlicoon in het dagelijkse leven. Zo zijn er heel veel celebs die hun zonnebril kiezen op basis van de handbagage koffer die ze die dag gebruiken. Let daarom bij het kopen van een nieuw model op de volgende punten: de vorm van je gezicht, het soort montuur, bescherming van de bril en de kostprijs.

Vorm van je gezicht

Er zijn vele verschillende soorten zonnebrillen op de markt en elk jaar komen er nieuwe modellen bij. Om te weten welk model het beste bij jou past dan moet je rekening houden met de vorm van je gezicht. We kunnen verschillende vormen onderscheiden zoals rond, ovaal, hartvormig, langwerpig, diamant en vierkant. We leggen deze vormen even uit en je kunt dan zelf uitmaken welke vorm jouw gezicht heeft.

Een rond gezicht heeft brede wangen met een smalle kin en smal voorhoofd. Voor een rond gezicht is een bril met een rechthoekige montuur geschikt, je gezicht lijkt daardoor langer. Een ovaal gezicht heeft dezelfde kenmerken als een rond gezicht: een smalle kin en een smal voorhoofd maar brede wangen. De wangen zijn minder breed dan bij een rond gezicht en de kin en het voorhoofd zijn smaller. Een ovaal gezicht past bij vele monturen. Voor een vrouw is een cat eye montuur heel geschikt.

Een hartvormig gezicht heeft brede wangen en een smalle kin. Het voorhoofd heeft een normaal formaat. Een langwerpig gezicht heeft een hoger voorhoofd en hogere jukbeenderen. Een diamantvormig gezicht heeft brede jukbeenderen en een smalle kin en smal voorhoofd en een vierkant gezicht heeft hoekige lijnen en gelijke breedtes van de wangen, de kin en het voorhoofd.

 

Soorten monturen

Omdat zonnebrillen tegenwoordig gebruikt worden als mode accessoire zijn er ook veel meer soorten monturen te verkrijgen dan vroeger. We hebben enkele van de populairste modellen opgezocht om ze even te bespreken. We gaan het hebben over de aviator, de cat eye, de ronde zonnebril en de wayfarer.

De aviator is ook wel bekend als de pilotenbril omdat ze vroeger heel geliefd was bij piloten. Deze zonnebril heeft grote glazen in de vorm van druppels en een dunne rand. Sinds de bril meer en meer gebruikt werd door beroemde personen is de populariteit altijd maar gestegen.

De cat eye montuur heeft een vorm die een beetje lijkt op de vleugels van vlinders. Dit type was al populair in de jaren ‘60 en vele mensen kiezen nog altijd voor zo’n model. De vorm van de bril lijkt op de ogen van een kat, vandaar de naam cat eye. Deze bril is vooral geschikt voor vrouwen.

De ronde bril heeft vooral een retro look maar wordt tegenwoordig weer veel gespot, vooral op festivals. Het ronde model is zowel voor mannen als vrouwen geschikt en is in verschillende maten te verkrijgen.

Tenslotte hebben we de wayfarer. Ook dit model heeft al een lange weg afgelegd sinds de opkomst in de jaren ‘50. Het kan zowel bij vrouwen als mannen worden gedragen en heeft dikkere randen en zorgt voor een stijlvolle look bij eender welke outfit.

 

Beschermt de bril genoeg

Of een zonnebril nu van plastic of glas gemaakt is, het maakt niet veel uit. Beiden beschermen ze namelijk tegen UV stralen. Je hoeft dus niet zoveel rekening te houden met de grote getallen die fabrikanten op hun brillen zetten want elke zonnebril is goed genoeg.

Let wel op de coating van de bril. Een betere coating zorgt voor meer reflectie en je krijgt dan een beter beeld. Ook is het belangrijk om een bril te kopen die beschikt over een CE-label. Een andere aanbeveling is om een bril te kopen met donkere glazen. Het zorgt voor een beter contrastbeeld, voor skiën of zeilen heb je bijvoorbeeld een bril nodig met een donkerheid van 4 om het sterke licht aan te kunnen. Voor het dagelijkse leven is een donkerheidsniveau van 2 of 3 al genoeg.

De kleur van de glazen van een zonnebril zijn belangrijk dan de meesten denken. Om van een optimaal contrast te kunnen genieten is het beter om te kiezen voor grijze, bruine of donkergroene glazen.

Prijs

Er zijn verschrikkelijk veel verschillende zonnebrillen die verschillen van montuur of de kleur van de brillenglazen. Eenmaal je een bepaalde montuur gekozen hebt kun je al in meer detail op zoek gaan naar een geschikte zonnebril door producten te vergelijken op basis van kenmerken. Het is makkelijk om interessante aanbiedingen te vinden dankzij het grote online aanbod van zonnebrillen.

Je hoeft dus zelfs je huis niet te verlaten om een zonnebril te kopen. Online zullen de brillen meestal goedkoper zijn maar je moet wel nog rekening houden met eventuele extra kosten zoals voor verzending. Houd rekening met deze tips en factoren om je een goede zonnebril aan te schaffen waar je lang plezier zult van hebben.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE