5 Beste Naaimachines Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

 Naaimachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je graag je eigen kledingstukken of gordijnen kunnen naaien/ stikken dan heb je daar in de eerste plaats een kwalitatieve naaimachine voor nodig. Als je niet voldoende tijd hebt om de koopgids grondig door te nemen dan is het misschien een goed idee om gelijk over te stappen naar de bijbehorende top 3. Zo zul je zien dat je met de Brother Innovis A16 voor een duurzame elektrische naaimachine kiest die voorzien is van allerlei (automatische) functies die bijdragen aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Daartegenover staat de Uten – 2685A naaimachine die, eenmaal aangesloten, een ruim variabel toerental weet te bereiken van 150 tot maximaal 700 toeren per minuut. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Naaimachines (Reviews) van 2024

 

Het is altijd handig als je zelf je kleren, gordijnen, tafelkleedjes en nog veel meer kunt stikken. Hiervoor heb je natuurlijk een goede naaimachine nodig. Met zo een product kun je afhankelijk van het model zoveel naaiwerk zelf verrichten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste naaimachine.

 

1. Brother Innovis A16 Naaimachine Elektrisch

 

Net zoals de bekende Bernina naaimachines behoren ook de Brother Innovis modellen tot de populaire en beste naaimachines. Zo valt deze elektrische Brother Innovis A16 alvast op vanwege de automatische naaldstop, de automatische draadinrijger en de bijbehorende elektronisch regelbare snelheid. Verder biedt deze gebruiksvriendelijke Innovis A16 naaimachine maar liefst 16 ingebouwde steken aan aangevuld met 3 automatische 1-fase knoopsgaten.

De Innovis naaimachine, die overigens geleverd wordt inclusief 6 naaivoeten, een stofhoes en een voetpedaal met snelheidsregeling, is voorzien van een bijbehorende verlicht LCD display waarop je alle belangrijke informatie duidelijk en snel kunt aflezen. In tegenstelling tot heel wat andere apparaten, is de Innovis A16 ook uitgerust met een extra vrije arm waardoor het naaien van mouwen én broekspijpen meteen een fluitje van een cent wordt.

Kortom, deze Innovis A16 naaimachine van Brother is een echt paradepaardje dat dan ook positief beoordeeld wordt door klanten, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Voeding: je kunt deze elektrische naaimachine eenvoudig op het stroomnet aansluiten waarna een maximaal vermogen van wel 70 Watt wordt geleverd.

Handig in gebruik: de naaimachine wordt geleverd inclusief een stofhoes, een accessoirebakje, 6 naaivoeten en een voetpedaal met snelheidsregeling. Verder is hij voorzien van een snoeropbergruimte en een aan/ uitschakelaar.

Instellingen: de automatische naaldstop en automatische draadinrijger worden verder aangevuld met een geheugenfunctie, een verlicht LCD display, een variabele steekbreedte- én lengte en een elektronische snelheidsregeling.

 

Nadelen: 

Prijzig: ben je van plan om deze Innovis A16 naaimachine van Brother aan te kopen, dan zul je echter wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Uten – 2685A naaimachine – elektronische naaimachine met vrije arm – met 200 steken

 

Net zoals de bekende Singer naaimachine of de befaamde Brother naaimachines, behoort ook dit exemplaar van Uten tot de absolute toppertjes. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard dus om deze naaimachine eens even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Uten 2685A elektronische naaimachine gekenmerkt door een handzame uitvoering van 40 x 17,5 x 31 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 5 à 6 kg. Eenmaal de naaimachine correct op het stroomnet werd aangesloten – weliswaar rekening houdend met een ingangsspanning van 100-240V – kan een vermogen tot 36 watt worden geleverd in combinatie met een variabel toerental van 150 tot maximaal 700 rpm. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder garandeert deze unieke Uten naaimachine nog diverse functies en extra mogelijkheden. Zo geniet je onder meer 200 ingebouwde steken, 8 knoopsgat stijlen, 100 ingebouwde  tekens, een helder en duidelijk LCD display mét achtergrondverlichting, een start/ stopfunctie, een dubbele naaldinstelling, een handmatige snelheidsregeling, een automatische naaldinrijger en een druppel transportsysteem. 

 

Voordelen: 

Voeding: net zoals ook diverse Pfaff naaimachines en andere modellen, wordt ook dit exemplaar van Uten elektronisch aangedreven en aangesloten op het stroomnet waarna een vermogen van 36 watt wordt geleverd.

Handig in gebruik: het apparaat biedt tal van mogelijkheden aan en kenmerkt zich onder meer door 200 ingebouwde steken, 8 knoopsgat stijlen, 100 ingebouwde tekens, een start/ stopfunctie en een naald omhoog/ omlaag positie.

Ledlampje: de naaimachine is tevens uitgerust met een ingebouwd ledlampje dat een lange levensduur kent en de mogelijkheid biedt om ook tijdens het schemerdonker verder te werken.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: wil je deze naaimachine kopen dan zul je er rekening mee moeten houden dat het niet meteen een aanbieding betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Singer Tradition F2259 – Naaimachine ,Type naaimachine: Mechanisch

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke Singer naaimachine die, als we afgaan op de online reviews en de mooie score van 4,7 sterren, bijzonder positief beoordeeld wordt. Zo kent de Singer Tradition F2259 naaimachine een maximaal formaat van 21 x 35 x 45 cm aangevuld met een gewicht van ongeveer 7,4 kg. Dit maakt de naaimachine niet alleen makkelijk te verplaatsen maar ook voldoende stevig om stabiel te blijven staan.

Het betreft een mechanische naaimachine die tot wel 19 basissteken aanbiedt waartussen we 5 stretch steken en maar liefst 6 nuttige steken onderscheiden. Dit wordt verder aangevuld met een automatische 4-fase knoopsgat, een aan/ uitschakelaar en een variabele steekbreedte- én lengte.

Ben je van plan om dit apparaat aan te kopen dan zul je zien dat hij onder andere geleverd wordt inclusief een stofhoes, een standaardpersvoet, een ritsvoet, een knoopsgatenvoet, een set naalden, 3 spoelen en een stopplaat.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de naaimachine inclusief stofhoes worden verder aangevuld met een set naalden, 3 spoelen, een garenkloshouder, een stopplaat, een kant-/quiltgeleider, een stofkwastje, een haakse schroevendraaier, een standaardpersvoet, een ritsvoet, een knoopsgatenvoet en een knoopaanzetvoet.

Gebruiksgemak: het is een relatief compacte naaimachine die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Basissteken: de mechanische naaimachine levert maar liefst 19 basissteken waaronder 6 nuttige steken en nog eens 5 verschillende stretch steken.

 

Nadelen: 

Handleiding: één van de klanten vindt het echter bijzonder jammer dat er geen Nederlandstalige handleiding wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Singer HD4423 Naaimachine

 

Ben je op zoek naar een degelijke Singer naaimachine? Dan kun je alvast even het Heavy Duty 4423 exemplaar rustig bekijken. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat voorzien is van maar liefst 23 verschillende soorten steken. Zo zijn er bijvoorbeeld 9 stretchsteken aanwezig die goed van pas kunnen komen.

De maximale steekbreedte van het apparaat bedraagt zo’n 6 mm en verder is het toestel ook uitgerust met een 1 staps knoopsgat. Dit wordt aangevuld met de geleverde knoopsgatslede waardoor je zeker kunt zijn van een perfect mooi rond knoopsgat. Naast al deze meegeleverde accessoires en toebehoren zul je merken dat het toestel ook bijzonder stevig is.

De combinatie van het metalen frame en de grondplaat die gemaakt is uit RVS, zorgt ervoor dat deze naaimachine best wel tegen een stootje kan. Verder wordt het apparaat voorzien van een krachtige motor en valt het prijskaartje ook hartstikke goed mee. Toch is slechts één enkele klant niet overtuigd van de kwaliteit van het frame.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijke naaimachine te vinden die dan ook nog eens wordt aangeboden aan een mooi prijskaartje. Maar misschien is het vandaag wel jouw geluksdag? Wij sommen alvast even de voordelen en nadelen van deze Singer naaimachine voor jou op.

 

Voordelen: 

Accessoires en toebehoren: op het moment van de aankoop zul je merken dat je er heel wat handige accessoires bij krijgt. Denk zoal maar aan ritsvoet, een standaard persvoer en een voetpedaal.

Naaisnelheid: het is een krachtig toestel dat is uitgerust met een bijzonder hoge naaisnelheid van maar liefst 1100 steken per minuut.

Materiaal: de Singer naaimachine is voorzien van een grondplaat die vervaardigd is uit duurzaam RVS, in combinatie met een frame dat bestaat uit metaal.

Knoopsgatslede: het apparaat is uitgerust met een 1 staps knoopsgat maar wordt ook nog voorzien van een handige knoopsgatslede. Zo kun je steeds over mooie en verzorgde knoopsgaten beschikken.

 

Nadelen: 

Slechte kwaliteit: slechts één enkele gebruikt blijkt echter helemaal niet overtuigd te zijn van de matige kwaliteit van het frame.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Handnaaimachine – Inclusief USB-Kabel + 4 AA Batterijen – Met 3 Spoelen Garen en Accessoires

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke mini handnaaimachine die jou wordt aangeboden door Eyslife en geleverd wordt inclusief USB-kabel, 4 AA batterijen, 3 spoelen garen en tal van bijkomende accessoires zodat je meteen van start kunt. Kortom, de moeite waard om deze elektrische mini naaimachine eens even grondig te bekijken.

Het apparaatje valt natuurlijk meteen op vanwege zijn compacte en lichtgewicht uitvoering die maakt dat hij makkelijk overal mee naartoe kan worden genomen. Je geniet daarbij een aparte aan/ uit drukknop, een bijbehorende vergrendelknop, een ingebouwde minuscule spoelhouder inclusief draaiwiel, een spanningsregelaar, een naaldspanmoer en een aparte naaldarm. Let wel; deze handnaaimachine is vooral bedoeld om kleinere klusjes tot een goed einde te brengen zoals het herstellen van scheurtjes in je kledij of het aannaaien van een los knoopje.

Een blik op deze wit/rode handnaaimachine laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,1 sterren zien waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en mogelijkheden. Slechts een kleine minderheid is minder tevreden en vindt het onder meer jammer dat er geen handleiding werd meegeleverd.

 

Voordelen: 

Draadloos: de handnaaimachine kent een compacte lichtgewicht uitvoering en functioneert daarnaast ook nog eens 100% draadloos waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Verpakkingsinhoud: de handnaaimachine wordt geleverd inclusief een USB-kabel, 4 AA batterijen en 3 spoelen garen met bijkomende accessoires.

Handig in gebruik: de naaimachine wordt zo goed als startklaar geleverd en werkt snel én efficiënt. Geschikt in combinatie met eender welke stof en makkelijk op te bergen/ te verplaatsen.

Prijskaartje: zijn budgetvriendelijke prijskaartje maakt het apparaat meteen een pak toegankelijker én bijgevolg aantrekkelijker voor heel wat klanten.

 

Nadelen: 

Kleine klusjes: houd er rekening mee dat deze naaimachine enkel en alleen geschikt is om kleine naaiklusjes tot een goed einde te brengen zoals het aannaaien van een knoopje of herstellen van scheurtjes in kledij/ gordijnen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Naaimachines koopgids

 

Het gebeurt regelmatig dat er een scheurtje in je kledij komt of dat er een naad loskomt. Je kunt dit makkelijk repareren met gebruik van een naaimachine. Als je een naaimachine wilt kopen dan zijn er enkele belangrijke punten waar je moet op letten zoals de prijs, het type naaimachine, de kenmerken en de functies, de grootte en het gewicht en de accessoires.

Type naaimachine

We onderscheiden twee soorten naaimachines waaruit je kunt kiezen: de mechanische naaimachine en de elektronische naaimachine. Het klassieke model is de mechanische naaimachine waar je zelf de steken handmatig moet instellen. Als het model over een draaiknop beschikt dan gaat dat redelijk makkelijk.

Ze beschikken over een elektrisch motortje die je meestal laat werken via een voetpedaal zodat je makkelijker kunt naaien. Er kunnen handige opties op het apparaat zitten zoals een automatische draadinsteker.

De elektronische naaimachine is heel nauwkeurig want dit type wordt gestuurd door een computer. Het toestel beschikt over een elektronische printplaat en een digitaal display waarop je kunt zien wat je gaat doen. Meestal bevatten ze ook nog verschillende steekprogramma’s om uit te kiezen. Dit type is wel duurder dan de mechanische naaimachine en als er een reparatie nodig is kunnen de kosten ook hoog oplopen.

 

Functies en kenmerken

Het is handig om een naaimachine te kopen die beschikt over een vrije arm. Dit wil zeggen dat je het hoekgedeelte kunt verwijderen zodat je andere oppervlakken kunt naaien, denk maar aan broekspijpen of mouwen.

Soms wil je ander garen gebruiken op je toestel en wil je de spoel snel een eenvoudig kunnen verwisselen. Het is ook prettig als het spoelsysteem vlug werkt bij het plaatsen van nieuw garen, zo kun je vlugger beginnen met naaien.

Met de knoopsgatfunctie kun je knoopsgaten maken in je kleding op de grootte die je zelf wilt. Als je dus een extra knoop op een hemd wilt is dit mogelijk.

Als je liever geen voetpedaal gebruikt dan kun je kiezen voor een apparaat met een start/stopfunctie. Je kunt dan gewoon een knop indrukken om te kunnen naaien. Sommige modellen beschikken ook over de mogelijkheid om de snelheid te regelen. Deze functies zijn vooral nuttig voor beginners.

Met de naaldstopfunctie kun je zelf de stand van de naald bepalen wanneer het stopt. Dit is handig als je van richting wilt veranderen. Als je dan ook nog eens een automatische draadinsteker hebt wordt het naaien echt wel makkelijk.
Het is niet nodig dat je apparaat over een waaier aan steekpatronen beschikt. Met vijf steken heb je al genoeg. Als je toestel een rechte steek, een zigzagsteek, een blindzoomsteek, een overlocksteek en een stretchsteek kan maken dan heb je een goede naaimachine.

 

Grootte en gewicht

Denk eraan dat een naaimachine ook nogal wat ruimte kan innemen. Als je dus over een beperkte ruimte beschikt dan is het beter om een zo klein mogelijk apparaat te kopen. Je wilt dit toestel natuurlijk ook opbergen wanneer je het niet gebruikt dus je moet ook nog rekening houden met de beschikbare opbergruimte bij jou thuis.

Het gewicht is ook belangrijk bij een naaimachine. Het toestel moet stabiel genoeg staan om goed te kunnen werken. Als je een licht apparaat koopt dan moet je de stabiliteit controleren en kijken of het eventueel over een manier beschikt om het toestel aan de tafel vast te klemmen.

Een licht apparaat is natuurlijk makkelijker om te verplaatsen, vooral als het beschikt over een handvat zodat je het makkelijk kunt meenemen. 

Accessoires en prijs

Je hebt natuurlijk naaigaren nodig om te kunnen naaien. Vergeet ook niet het belang van naaispoelen en stofscharen om comfortabel te kunnen werken. Deze accessoires zijn heel belangrijk en denk eraan dat dit nog een extra kost zal zijn bovenop de aankoopprijs van je naaimachine. Je kunt al deze accessoires opbergen in een naaidoos die je kunt opbergen in de kast. Bij sommige modellen zit er een opbergvak in de naaiplaat.

Een naaimachine hoeft niet meteen duur te zijn, je kunt goedkope aanbiedingen vinden en een goede manier om deze te zoeken is door verschillende producten online te vergelijken. Ben je op zoek naar een aanbeveling? Lees dan de reviews van vorige kopers om meer informatie in te winnen over de voor- en nadelen van elk apparaat. Als je van plan bent om eenvoudig naaiwerk te verrichten dan heb je al genoeg aan een goedkopere naaimachine. Voor uitgebreide opdrachten koop je beter een toestel met meer mogelijkheden.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE