10 beste Epilators Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Epilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als vrouw wil je er ten allen tijde verzorgd uitzien. Bepaalde toestellen zoals een epilator kunnen dan ook niet ontbreken. Met een epilator toestel kun jij in een mum van tijd weer gladde benen bekomen. Uiteraard is het niet zo eenvoudig om het voor jou beste toestel te spotten aangezien er heel wat verschillende modellen op de markt zijn. Daarom is het raadzaam om onze koopgids even grondig te lezen of gewoon door te klikken naar onze top 3 van beste epilator toestellen. Zo zul je merken dat de Braun Silk-épil 9 9-961e een zeer handig toestel is waarbij je zowel droog alsook nat kunt scheren. De Philips Satinelle HP6540/00 hoeft zeker niet onder te doen. Met dit apparaat kun je zowel je benen alsook je oksels, bikinilijn en zelfs je gezicht probleemloos ontharen. De handige etui biedt de mogelijkheid om het apparaat na gebruik veilig op te bergen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 Beste Epilators (Reviews) van 2024

 

Als vrouw is het handig om een epileerapparaat in huis te hebben. Op zo een manier kun je zelf op een gemakkelijke en snelle manier haar verwijderen van je gezicht, benen of een ander lichaamsdeel. Er zijn verschillende soorten epileerapparaten te vinden. Bekijk de vijf hieronder en kies het beste epileerapparaat voor jezelf.

 

1. Braun Silk-épil 9 9-961e Nat&Droog Epilator

 

De Braun Silk-épil 9 9-961e nat en droog – Epilator is oplaadbaar en je kunt het ongeveer 40 minuten lang gebruiken. Je kunt dit apparaat droog gebruiken, maar je kunt het ook onder de douche gebruiken.

Dit kan voordelen met zich meebrengen, want water vermindert de pijn bij het epileren. Dit apparaat heeft een brede epileerkop, waardoor je meer haartjes in 1 keer kunt verwijderen.

Verder heeft dit apparaat een massagefunctie, wat helpt om de huid te ontspannen, zodat het epileren gemakkelijker gaat. Je kunt de scrub borstels gebruiken om dode huidcellen en ingegroeide haartjes te verwijderen. Hierdoor krijg je een mooie en gave huid. Met dit apparaat kun je niet alleen je benen ontharen, maar ook je armen, gezicht en bikinilijn vanwege de flexibele kop en verschillende opzetstukken.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product ondanks de hoge prijs, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Voor sommige kopers behoort dit zeker niet tot de goedkope epileerapparaten die er te vinden zijn en is het epileren toch pijnlijk.

Aan het aantal commentaren te zien die bij dit product verschenen zijn, zou deze epilator van Braun weleens tot de populairste epileerapparaten kunnen behoren. Als je wilt genieten van een gladde en zachte huid dan is dit toestel echt wel een aanwinst.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit toestel kun je droog gebruiken maar is ook geschikt voor in het bad of onder de douche. Dit is echt wel een aanrader aangezien het epileren als minder pijnlijk ervaren kan worden in combinatie met water.

Batterij: dit apparaat kun je gemakkelijk opladen en nadien zonder problemen 40 minuten lang gebruiken.

Doeltreffend: de epileerkop van dit apparaat is relatief breed in vergelijking met sommige andere producten. Zo kun je in één keer meer haartjes verwijderen. De massagefunctie kun je dan gebruiken om de huid de doen ontspannen na de epileerbeurt.

 

Nadelen:

Pijnlijk: voor heel wat gebruikers blijkt het epileerproces met dit apparaat toch vrij pijnlijk te zijn. Daarnaast duurt het scheren ook te lang.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Satinelle HP6540/00 Epilator

 

Met de Philips Satinelle HP6540/00 – Epilator kun je je benen, oksels, bikinilijn en gezicht ontharen. Dit apparaat heeft 2 epileer standen en komt met een precisie epilator, een pincet, etui en spiegel.

Het etui ziet er elegant uit en heeft verlichting zodat je dit product met gemak kunt gebruiken. In tegenstelling tot het vorige apparaat heeft dit geen flexibele kop of massage functie en kun je het ook niet onder de douche gebruiken. Het epileerhoofd kun je afspoelen, wat het gemakkelijk en hygiënisch in gebruik maakt.

De gebruikstijd van dit apparaat is 40 minuten en de oplaadtijd is 90 minuten. Als je de reviews leest zijn de meeste kopers tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken.

Na het een paar keer te gebruiken wordt het epileren minder pijnlijk. Dit product voldoet aan de verwachtingen en is daarom een top product. Voor sommige kopers heeft dit product een matige kwaliteit, hoge prijs en is het luid.

Philips is uiteraard een heel bekend merk als het om elektrische toestellen gaat en kan misschien zelfs het beste merk zijn door de kwaliteit die het biedt. Laten we deze positieve punten toch even bespreken en vergelijken met eventuele negatieve punten. Daarnaast heeft het product ook de laagste prijs.

 

Voordelen:

Toepassing: dit apparaat is niet alleen geschikt voor de oksels maar kun je ook gebruiken voor de bikinilijn en de rest van je lichaam.

Accu: het toestel is voorzien van een accu die op twee AA batterijen werkt. Bovendien krijg je bij de aankoop 2 AA batterijen meegeleverd. Door middel van de adapter kun je het toestel eenvoudig opladen.

Gebruiksvriendelijk: dankzij de ergonomische handgreep ligt het apparaat comfortabel in de hand. Je kunt zelf de snelheidsstand selecteren en zorgen voor een optimaal resultaat. Het epileerhoofd is eenvoudig te reinigen aangezien je het kunt afspoelen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: niet alle gebruikers zijn overtuigd van dit product. Het is niet alleen kwetsbaar maar het verwijdert ook niet alle fijne haartjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Braun Silk-expert BD 5001 IPL lichtontharing

 

Met de Braun Silk-expert BD 5001 + Gillette Venus scheermes – IPL Lichtontharing kun je op een veilige en snelle manier haar verwijderen van je gezicht, armen en benen, bikinilijn en oksels.

Dit product is klinisch getest en het kan gebruikt worden zonder dat een veiligheidsbril ter sprake komt. Dit apparaat heeft 300.000 flitsen die je ongeveer 15 jaar lang kunt gebruiken. Een investering die lang meegaat. Er zijn 3 standen waaruit je kunt kiezen namelijk normaal, gevoelig of extra gevoelig voor in het bijzonder de beginners.

Je kunt hetzelfde resultaat krijgen van een IPL behandeling in een salon of een professionele wax behandeling, alleen kun je het nu zelf thuis doen. Dit product flitst niet bij ongeschikte huid- en haartypes, ga dus na of jij dit apparaat kunt gebruiken. Een groot deel van de kopers is tevreden met dit product en de kwaliteit ervan.

Het is eenvoudig te gebruiken en voldoet aan de verwachtingen. Voor sommige kopers is dit product veel te duur en zijn de flitsen te fel.

Dankzij dit apparaat zul je permanent gladde en zachte benen hebben. Het toestel past zich bovendien aan je huid aan en is ideaal voor het gezicht, je armen en benen, de oksels en de bikinilijn. In vergelijking met de andere toestellen is deze epilator van Braun iets duurder.

 

Voordelen:

Doeltreffendheid: als je echt voor permanente haarverwijdering wilt gaan dan zit je met dit toestel goed. De 300.000 flitsen die je gedurende 15 jaar kunt gebruiken zorgen daarvoor. Bovendien flitst het apparaat helemaal niet wanneer het huidtype of haartype ongeschikt blijkt te zijn.

Verschillende standen: het product heeft 3 verschillende standen waaronder normaal, gevoelig of extra gevoelig. Dit kan dus ideaal zijn voor mensen die voor de eerste maal een epilator gebruiken.

Gebruiksvriendelijk: grotere zones zoals de benen kunnen in een recordtempo behandeld worden dankzij de glijmodus. Kleinere zones zoals de bovenlip die om meer nauwkeurigheid vragen, met de precisiemodus.

 

Nadelen:

Kostprijs: voor enkele gebruikers blijft de prijs van het product toch net iets te hoog. Bovendien kun je het als zwangere vrouw helemaal niet gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Satinelle Prestige BRE650/00 Epilator

 

De Philips Satinelle Prestige BRE650/00 – Epilator kun je gebruiken voor het verwijderen van haar van je benen, oksels, gezicht en bikinilijn. Je kunt dit apparaat droog gebruiken, maar je kunt het ook onder de douche gebruiken.

Het is tevens ook draadloos en je kunt het ongeveer 40 minuten lang gebruiken, waarna het 1,5 uur opgeladen moet worden. Dit apparaat heeft een breed epileerhoofd van 30mm en unieke keramische pincetten waarmee je meer haar in 1 keer verwijdert. Hierdoor verwijder je ook de dunne haartjes van je lichaam.

Daarnaast heeft dit apparaat een massagefunctie, wat ervoor zorgt dat je huid ontspant bij het verwijderen van haar. De meeste kopers zijn redelijk tevreden met dit product.

Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig te gebruiken. De gebruikers geven positief advies over dit product. Andere gebruikers vinden de prijs te hoog en dat het niet alle haren verwijdert. Het heeft ook nog een kleine epileerkop.

Net zoals één van de vorige epileerapparaten is ook deze epilator van Philips. Het toestel is ideaal om droog te gebruiken en laadt snel op. Nadat het toestel is opgeladen kun je het ongeveer 40 minuten probleemloos gebruiken. Nadien kun je genieten van extra gladde en zachte benen.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dankzij de S-vormige handgreep ligt het toestel gemakkelijk en comfortabel in de hand. Het brede epileerhoofd van 30 mm zorgt ervoor dat je meer haartjes kunt verwijderen in één keer en is bovendien ook geschikt voor fijne haartjes.

Accu: het toestel beschikt over een accu en heeft ongeveer anderhalf uur nodig om op te laden. Daarna kun je het 40 minuten gebruiken.

Extra accessoires: dankzij de massagefunctie kun je de huid na het epileren laten ontspannen. Er is ook een trimkam en een kap voor de gezichtszone meegeleverd.

 

Nadelen:

Slechte kwaliteit: het toestel blijkt toch niet altijd even doeltreffend te zijn als het op kleine dunne haartjes aankomt. Hierdoor is de kwaliteit voor sommige personen niet goed genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Silk’n Glide Xpress 300.000 IPL lichtontharing

 

Met de Silk’n Glide Xpress 300.000 – IPL Lichtontharing kun je haar verwijderen van heel je lichaam en je gezicht. Dit apparaat heeft in totaal 300.000 flitsen, waarvan je de snelheid kunt stellen op 1 puls per seconde of 1 puls per 2 seconden.

Het apparaat beschikt over 5 energiestanden en werkt op basis van een pulsing & gliding methode. Dit apparaat is ook bestemd voor mensen met een donker huidtype en staat bekend als 1 van de snelste IPL apparaten dat haar verwijdert. Er wordt verzekerd dat je je haar nu pijnloos kunt verwijderen en dat bevestigen sommige kopers ook.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het werkt uitstekend en voldoet aan de verwachtingen. Het is ook gemakkelijk te gebruiken en verwijdert haar pijnloos. Voor sommige klanten heeft dit product een hoge prijs en matige kwaliteit.

Met deze epilator van Silk’n haal je echt een degelijk toestel in huis als we afgaan op de beoordelingen van gebruikers. Bovendien wordt het beschouwd als één van de snelste ontharingsapparaten die momenteel op de markt gebracht zijn.

 

Voordelen:

Snelheid: je kunt de snelheid van dit toestel gemakkelijk instellen en kiezen tussen 1 impuls per seconde of 1 impuls per 2 seconden. Bovendien duurt het geen 20 minuten om je lichaam volledig te behandelen.

Handig in gebruik: het product is ook geschikt voor personen met een donkere huidskleur en mag ook na het zonnen gebruikt worden.

Nadelen:

Prijs: voor enkele gebruikers is de prijs in verhouding met de kwaliteit toch net iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Braun Silk-épil SensoSmart 9-890 epileerapparaat

 

De Braun epilator Silk-épil is één van de populairste producten in onze lijst met toppers. Het toestel werkt met een innovatieve druksensor technologie waardoor er een evenredige druk wordt uitgevoerd zodat alle haartjes in één keer worden verwijderd.

De epileerkop is extra breed om alle haartjes zowel kort als lang in één beweging te epileren waardoor je tot wel 4 weken lang van een haarvrije huid kunt genieten. Bovendien zorgt de micro-pincet technologie ervoor dat zelfs de allerkleinste haartjes worden verwijderd. De draaiende epileerkop volgt mooi de contouren van het lichaam voor een optimale werking.

De Sensosmart kan zonder probleem ook draadloos onder de douche worden gebruikt. Hij heeft trouwens een snelle oplaadfunctie waardoor hij vlug gebruiksklaar is. Daarnaast wordt dit toestel geleverd met 7 extra opzetstukken zodat hij voor het ganse lichaam kan worden gebruikt. In de reviews zien we dat hij een heel goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de Silk-épil van Braun kan op een droge huid worden aangewend maar je kunt hem ook gebruiken wanneer je onder de douche staat.

Efficiënt: door de speciale epileerkop, de Sensosmart druktechnologie en de microgriptechnologie worden alle haartjes volledig verwijderd.

Accessoires: het toestel wordt geleverd met 7 extra accessoires waaronder een opzetstuk voor het gezicht, scheerhoofd, een huidcontact- en een trimmeropzetstuk. Daarnaast krijg je er ook nog een lichaams- en gezichtstrimmer bij en een mooi etui om alles in op te bergen.

Oplaadbaar: deze epilator werkt met een geïntegreerde oplaadbare batterij die over een snellaadfunctie beschikt waardoor hij vlug gebruiksklaar is.

 

Nadelen:

Kwaliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de werking van het apparaat omdat het na iedere behandeling moet worden opgeladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Carmen 2-in-1 Advance Satin Set LS170 epileerapparaat, Ladyshave en epilator 

 

De epilator van Carmen heeft de laagste prijs in onze selectie en hij kreeg in de reviews een goede beoordeling met 4,3 van de 5 sterren. Hij wordt bovendien geleverd met 2 verwisselbare koppen waardoor je met het apparaat zowel kunt epileren als scheren.

Het toestel werkt op 2 voltages 100 en 240 Volt zodat hij overal ter wereld kan worden gebruikt om ook tijdens je vakantie te kunnen genieten van een mooie gladde huid. Bovendien kan de epilator worden opgeladen om hem ook draadloos te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om te epileren wanneer je onder de douche staat.

Daarnaast beschikt de epileerkop over 18 pincetten waarmee de haartjes snel worden verwijderd. Door de afneembare scheer- en epileerkop is de epilator heel eenvoudig schoon te maken met het borsteltje. Na het epileren kan de huid heel gevoelig en geïrriteerd zijn en daarom wordt er aangeraden om een kalmerende bodylotion te gebruiken.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de verwisselbare scheer- en epilatorkop kun je zowel scheren als epileren met één apparaat.

Efficiënt: de epileerkop is voorzien van 18 pincetten waarmee alle haartjes snel worden verwijderd.

Draadloos: het toestel kan worden opgeladen op 2 voltages zodat hij wereldwijd kan worden gebruikt. Daarnaast kun je hem op een droge huid maar ook onder de douche gebruiken.

Onderhoud: door de afneembare koppen en dankzij het meegeleverde borsteltje is de epilator heel gemakkelijk te reinigen.

 

Nadelen:

Vaste koppen: de beide koppen zijn niet draaibaar waardoor je op bepaalde plaatsen op het lichaam meer druk moet uitoefenen omdat het apparaat de lichaamscontouren niet volgt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Philips Lumea Advanced BRI922/00 IPL lichtontharing

 

Philips komt steeds over de brug met innovatieve technologieën waardoor het ook als het beste merk wordt beschouwd voor apparaten met een uitstekende kwaliteit die bovendien efficiënt werken. De Philips laser epilator werkt met zachte lichtimpulsen waardoor de haarzakjes worden verzwakt. Door het apparaat regelmatig te gebruiken ben je minimaal 3 maanden haarvrij en zullen de haartjes voor minstens 85% niet meer terug groeien.

Dankzij de speciale Skin Tone-sensor kun je ook veilig werken. Deze sensor schakelt automatisch het apparaat uit wanneer de huid geïrriteerd raakt. Met het precisiehulpstuk kan het toestel trouwens ook voor het gezicht worden gebruikt. Bovendien is het grote behandelvenster ideaal om grote oppervlakken zoals de benen en de oksels te bewerken.

Deze Philips Lumea kan echter niet worden gebruikt op een zeer donkere huid omdat deze de lichtimpulsen te veel zou absorberen. Hij is daarnaast ook niet geschikt voor wit/grijs tot licht blond en rood haar. In de reviews zien we dat de klanten dit toestel sterk aanraden. Hij kreeg dan ook een uitstekende beoordeling.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat kan op verschillende haar- en huidtypen worden gebruikt. Dankzij de ingebouwde huidtint sensor wordt de huidskleur constant opgemeten zodat de lichtsterkte naar jouw huidskleur wordt aangepast. 

Accessoires: er worden 2 opzetstukken bij het toestel geleverd om zowel het lichaam als het gezicht te kunnen behandelen.

Efficiënt: na 3 behandelingen zal de haargroei al voor 85% verminderd zijn. Bovendien kun je ook minimaal 3 maanden van een gladde en haarvrije huid genieten.

Veiligheid: de geïntegreerde lichtfilter zorgt ervoor dat het apparaat veilig op het gezicht en op andere gevoelige plaatsen kan worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Niet draadloos: het toestel kan niet draadloos worden gebruikt waardoor je toch steeds moet werken in de nabijheid van een stopcontact.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Philips Series 8000 BRE735/00 Wet & Dry epilator

 

De Philips epilator wordt geleverd met verschillende opzetstukken waardoor je hem voor het ganse lichaam kunt gebruiken. Hij beschikt over een brede epileerkop met wel 32 pincetten waarmee je op een zachte manier kunt epileren met als resultaat dat je 4 weken lang kunt genieten van een gladde en haarloze huid. De meegeleverde exfoliërende borstel gaat de dode huidcellen verwijderen om met een goed voorbereide huid aan de behandeling te kunnen beginnen.

Daarnaast worden ook een scheerkop en een trimkam meegeleverd waardoor je het toestel ook kunt gebruiken om haar te scheren of te trimmen. De mini trimkam zorgt er trouwens voor dat de bikinizone gemakkelijk kan worden bijgewerkt. Bovendien heeft hij een beschermende kap om de haartjes op gevoelige zones te verwijderen en een aparte kap die zorgt voor een optimaal contact met de huid. 

De ergonomische S-vormige handgreep ligt comfortabel in de hand waardoor je vlot kunt werken. Het toestel kan trouwens draadloos worden gebruikt op een droge huid en in bad of onder de douche. Dankzij het ingebouwde licht zijn alle haartjes goed zichtbaar. We zien in de reviews dat dit product een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Functioneel: dankzij de verschillende opzetstukken en de exfoliërende borstel kun je met dit toestel een volledige verzorgende behandeling uitvoeren.

Epileerkop: de epileerkop is voorzien van 31 pincetten waardoor alle haartjes snel en efficiënt worden verwijderd.

Gebruiksvriendelijk: de ergonomische S-vormige handgreep zorgt voor een vlotte hanteerbaarheid van het apparaat. Daarnaast is er ook een geïntegreerd lampje waardoor zelfs de fijnste haren goed zichtbaar zijn.

Draadloos: het toestel kan droog worden gebruikt en ook terwijl je aan het baden bent of onder de douche. Hij kan trouwens in 2 verschillende snelheden worden ingesteld om de gevoelige zones te behandelen.

 

Nadelen:

Beperkt gebruik: jammer genoeg wordt deze epilator zonder opzetstukken voor het gezicht geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Cocora wenkbrauw trimmer, wenkbrauw epilator, precisietrimmer, USB oplaadbaar

 

De Cocora wenkbrauw epilator is het goedkope product in onze lijst. Hij kreeg bovendien in de reviews een maximale score met 5 van de 5 sterren. Het toestel is een precisietrimmer die je toelaat om snel, eenvoudig en pijnloos de wenkbrauwen bij te werken zodat je er steeds op je best uitziet.

Daarnaast heeft de trimmer een handig formaat waardoor je hem gemakkelijk in je handtas kunt meenemen. Hij heeft een heel elegant design in een witte kleur met een rosé gouden afwerking. Dit toestel kan trouwens draadloos worden gebruikt en met een meegeleverde USB-kabel kun je hem overal opladen.

Daarnaast beschikt hij over een ingebouwde ledverlichting om op de meest efficiënte manier te kunnen werken. Deze trimmer wordt bij voorkeur gebruikt op een gereinigde en droge huid. Voor een optimale behandeling trek je de huid strak en verplaats je het toestel met kleine cirkelvormige bewegingen.

 

Voordelen:

Compact formaat: deze compacte en handige wenkbrauwtrimmer is niet veel dikker dan een dikke stift. Hierdoor kan hij gemakkelijk in de handtas worden meegenomen.

Pijnloos: deze trimmer belooft een pijnloos en veilige verwijdering van de overtollige wenkbrauwhaartjes.

Oplaadbaar: het toestel kan worden opgeladen met de meegeleverde USB-kabel zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Het prijskaartje: de wenkbrauwtrimmer heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen toegankelijk is. Bovendien komt hij in de aanbieding wanneer je meerdere stuks aankoopt.

 

Nadelen:

Geen epilatie: doordat dit toestel een trimmer is en geen epilator worden de haarwortels niet verwijderd waardoor de haartjes snel zullen terug groeien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Epilators koopgids

 

Met een epilator ben je enkele weken verzekerd van een mooie en gladde huid. Om de beste epilator te kopen houd je beste rekening met de volgende aanbevelingen. Vergelijk verschillende aanbiedingen op basis van de prijs, je eigen huidtype, de snelheid van het apparaat, het aantal mesjes, enzovoort. We bespreken enkele belangrijke factoren zodat het makkelijker is om een geïnformeerde aankoop te maken.

Huidtype en prestaties

Je weet van jezelf als je huid gevoelig is voor bepaalde handelingen of snel geïrriteerd raakt. De meeste personen zullen geen last ondervinden maar andere vrouwen kunnen pijn en irritatie ervaren bij de traditionele scheermethodes. Daarom is het beter om een epilator te kopen die het best is voor jouw type huid.

Er bestaan epilators met functies die de huid beschermen. Enkele voorbeelden zijn een antimicrobiële wering, het gebruik van hypo-allergische tangetjes of mesjes of zelfs een ingebouwd massage apparaat zodat je huid ontspant tijdens het scheren. Met zo’n apparaat zal je huid geen last ondervinden van allerlei irritaties.

Je wilt natuurlijk ook weten hoe goed een epilator presteert. Dit kun je jammer genoeg het best weten als je het enkele keren gebruikt hebt, maar omdat dit niet mogelijk is heb je tegenwoordig wel de mogelijkheid om reviews van andere gebruikers te lezen. Je kunt online honderden reviews terugvinden van epilators zodat je makkelijk verschillende aanbiedingen kunt vergelijken. Het is heel belangrijk dat een epilator zowel droog als nat goed functioneert.

 

Snelheid van het toestel

Je koopt best een epilator die over verschillende snelheden beschikt, zo scheer je veel veiliger. Een apparaat met slechts één snelheid werkt niet grondig genoeg. De haargroei op verschillende huidzones zijn namelijk ook verschillend, op sommige plaatsen zijn de haartjes dikker en groeien ze sneller. Als je dus een epilator koopt die zowel een trage als snelle snelheid heeft dan kun je alle huidzones even goed bewerken.

Hoe dikker en hoe langer de haartjes, hoe groter de snelheid van je toestel zal moeten zijn. Zo kunnen de pincetten of mesjes de haartjes preciezer afscheren. Je vermijdt daarmee zones met ongelijke resultaten en zelfs huidirritaties. Het hangt er ook van af welke zone je wilt scheren op je lichaam. Voor sommige zones zul je hulpstukjes nodig hebben omdat deze niet gemakkelijk te bereiken zijn met een gewone epilator. Je kunt ook verschillende epilators kopen voor de verschillende huidzones maar je zult dan wel veel geld verspillen.

 

Aantal pincetten of mesjes

Hoe meer pincetten of mesjes een epilator heeft, hoe sneller je het ongewenste haar kunt verwijderen. Kijk daarom uit naar een apparaat met een groot aantal pincetten. Om het scheren makkelijker te maken kun je best eerst je huid scrubben, zo verwijder je dode huidcellen en voorkom je ingegroeide haartjes. Gelukkig worden sommige epilators met een scrubborstel geleverd zodat je dit probleem meteen kunt oplossen.

Met meer pincetten kun je ook een grotere huidzone scheren. Dit kan wel pijn veroorzaken als je een gevoelige huid hebt. Deze apparaten kosten meer geld omdat ze meer bladen hebben. De goedkope toestellen hebben meestal een twintigtal mesjes terwijl duurdere apparaten tot wel 72 pincetten kunnen hebben.

Beginnende gebruikers van een epilator scheren zich best eerst met een epilator met klein oppervlak. Daarna kun je overstappen naar een toestel met middelgrote oppervlakte zodat je minder tijd verliest aan het scheren. Je kunt ook zoeken naar een apparaat dat voorzien is van een meebewegende kop, zo verkrijg je een gladder en mooier resultaat na de scheerbeurt.

Prijs en kwaliteit

Een epilator kost niet overdreven veel geld. Je hoeft dus niet over een groot budget te beschikken om al een kwalitatief product te kunnen kopen. Voor enkele tientallen euro kun je al een goed toestel kopen met kabel en als je meer geld wilt uitgeven dan kun je zelfs opteren voor een draadloos toestel met vele nuttige accessoires.

Houd in gedachten dat je een inverstering maakt die verschillende jaren kan meegaan. Er bestaan toestellen die op batterijen werken en die je onder de douche kunt gebruiken. Deze worden meestal ook geleverd met verschillende opzetstukjes zodat je bepaalde huidzones beter kunt bewerken. Deze liggen natuurlijk in een hogere prijsklasse.

Draadloze epilators zijn duurder maar je kunt deze bijna altijd zowel in droge als natte omstandigheden gebruiken. Ze hebben dus een grote gebruiksvriendelijkheid, je kunt ze zelfs meenemen op verplaatsing. Het enige nadeel is dat je ze bijna altijd na gebruik terug moet opladen om te voorkomen dat je tijdens het scheren zonder stroom valt. Epilators met draad kun je meteen gebruiken door ze in het stopcontact te steken terwijl je draadloze apparaten eerst moet laten opladen voordat je ze kunt gebruiken. Merken kunnen ook belang spelen, enkele van de bekende en kwaliteitsvolle merken zijn Braun en Philips.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een epilator en hoe werkt  hij?

Een epilator is een elektrisch apparaat dat de lichaamshaartjes gaat verwijderen zonder ze af te scheren. Door de snel draaiende kop met een spiraal of met pincetjes worden de haartjes vastgegrepen om ze daarna razendsnel uit te trekken. De haartjes worden volledig vanaf de wortel verwijderd waardoor het een tijdje zal duren vooraleer deze teruggroeien. Een epilator werkt eigenlijk op dezelfde werkwijze alsof je zou epileren met hars of met een pincet maar dan veel sneller en eenvoudiger.

Q2: Hoe moet je epileren met een epilator?

Epileren doe je het best ‘s avonds zodat alle rode vlekjes en bobbels tegen de volgende dag verdwenen zijn. Voor je gaat epileren is het goed om de huid voor te bereiden. Neem een warme douche waarbij je een exfoliërende scrub gebruikt om de dode huidcellen te verwijderen en vervelende ingegroeide haartjes te vermijden. Sommige apparaten kunnen zelfs onder de douche worden gebruikt. Zoek een plaatsje uit waar je rustig kunt neerzitten. Vervolgens houd je het toestel in een hoek van 90° op je benen en maak je dezelfde bewegingen alsof je aan het scheren bent.

Je kunt je huid met je andere hand wat strakker trekken zodat de epilator gemakkelijk over de benen gaat. Je hoeft niet te duwen met het apparaat, je zet hem gewoon op je huid. Doe dit langzaam anders loop je het risico dat enkele haartjes zullen afbreken waardoor ze kunnen ingroeien. Ga steeds met het apparaat tegen de haargroei in om het beste resultaat te bereiken. Na het epileren kun je beter je huid wat verwennen met een hydraterende bodylotion. 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE