Laatste update: 30.06.22

 

Beste epilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er zijn verschillende manieren om ongewenste lichaamsbeharing te verwijderen. Door gebruik te maken van een epilator heb je in een wip opnieuw gladde benen en ben je toch wel enkele weken van die vervelende haartjes verlost. Om het voor jou wat eenvoudiger te maken hebben we er 3 uitgekozen om eens de voor- en nadelen te bekijken. Zo merk je dat het Braun Silk-épil SensoSmart epileerapparaat ook draadloos onder de douche kan worden gebruikt. De Carmen 2-in-1 Advance Satin Set heeft een verwisselbare kop waardoor het een epileerapparaat en een Ladyshave in één toestel is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste epilators (Reviews) van 2022

 

Bijna alle dames willen graag mooie gladde benen en al zeker wanneer de lente eraan komt. Hiervoor kun je gebruik maken van de beste epilator zodat je toch gedurende enkele weken kunt genieten van een haarvrije huid. Kies je voor een aanbieding waarin verschillende epileerkoppen zitten of ga je voor een Flawless face epilator die geschikt is voor het gezicht. De selectie die we voor jou hebben samengesteld zal je alvast op weg helpen om een goede keuze te maken. Het advies van de klanten in de online reviews is bovendien een goede leidraad om een beslissing te nemen.

 

1. Braun Silk-épil SensoSmart 9-890 epileerapparaat

 

De Braun epilator Silk-épil is één van de populairste producten in onze lijst met toppers. Het toestel werkt met een innovatieve druksensor technologie waardoor er een evenredige druk wordt uitgevoerd zodat alle haartjes in één keer worden verwijderd.

De epileerkop is extra breed om alle haartjes zowel kort als lang in één beweging te epileren waardoor je tot wel 4 weken lang van een haarvrije huid kunt genieten. Bovendien zorgt de micro-pincet technologie ervoor dat zelfs de allerkleinste haartjes worden verwijderd. De draaiende epileerkop volgt mooi de contouren van het lichaam voor een optimale werking.

De Sensosmart kan zonder probleem ook draadloos onder de douche worden gebruikt. Hij heeft trouwens een snelle oplaadfunctie waardoor hij vlug gebruiksklaar is. Daarnaast wordt dit toestel geleverd met 7 extra opzetstukken zodat hij voor het ganse lichaam kan worden gebruikt. In de reviews zien we dat hij een heel goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de Silk-épil van Braun kan op een droge huid worden aangewend maar je kunt hem ook gebruiken wanneer je onder de douche staat.

Efficiënt: door de speciale epileerkop, de Sensosmart druktechnologie en de microgriptechnologie worden alle haartjes volledig verwijderd.

Accessoires: het toestel wordt geleverd met 7 extra accessoires waaronder een opzetstuk voor het gezicht, scheerhoofd, een huidcontact- en een trimmeropzetstuk. Daarnaast krijg je er ook nog een lichaams- en gezichtstrimmer bij en een mooi etui om alles in op te bergen.

Oplaadbaar: deze epilator werkt met een geïntegreerde oplaadbare batterij die over een snellaadfunctie beschikt waardoor hij vlug gebruiksklaar is.

 

Nadelen:

Kwaliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de werking van het apparaat omdat het na iedere behandeling moet worden opgeladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Carmen 2-in-1 Advance Satin Set LS170 epileerapparaat, Ladyshave en epilator 

 

De epilator van Carmen heeft de laagste prijs in onze selectie en hij kreeg in de reviews een goede beoordeling met 4,3 van de 5 sterren. Hij wordt bovendien geleverd met 2 verwisselbare koppen waardoor je met het apparaat zowel kunt epileren als scheren.

Het toestel werkt op 2 voltages 100 en 240 Volt zodat hij overal ter wereld kan worden gebruikt om ook tijdens je vakantie te kunnen genieten van een mooie gladde huid. Bovendien kan de epilator worden opgeladen om hem ook draadloos te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om te epileren wanneer je onder de douche staat.

Daarnaast beschikt de epileerkop over 18 pincetten waarmee de haartjes snel worden verwijderd. Door de afneembare scheer- en epileerkop is de epilator heel eenvoudig schoon te maken met het borsteltje. Na het epileren kan de huid heel gevoelig en geïrriteerd zijn en daarom wordt er aangeraden om een kalmerende bodylotion te gebruiken.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de verwisselbare scheer- en epilatorkop kun je zowel scheren als epileren met één apparaat.

Efficiënt: de epileerkop is voorzien van 18 pincetten waarmee alle haartjes snel worden verwijderd.

Draadloos: het toestel kan worden opgeladen op 2 voltages zodat hij wereldwijd kan worden gebruikt. Daarnaast kun je hem op een droge huid maar ook onder de douche gebruiken.

Onderhoud: door de afneembare koppen en dankzij het meegeleverde borsteltje is de epilator heel gemakkelijk te reinigen.

 

Nadelen:

Vaste koppen: de beide koppen zijn niet draaibaar waardoor je op bepaalde plaatsen op het lichaam meer druk moet uitoefenen omdat het apparaat de lichaamscontouren niet volgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Lumea Advanced BRI922/00 IPL lichtontharing

 

Philips komt steeds over de brug met innovatieve technologieën waardoor het ook als het beste merk wordt beschouwd voor apparaten met een uitstekende kwaliteit die bovendien efficiënt werken. De Philips laser epilator werkt met zachte lichtimpulsen waardoor de haarzakjes worden verzwakt. Door het apparaat regelmatig te gebruiken ben je minimaal 3 maanden haarvrij en zullen de haartjes voor minstens 85% niet meer terug groeien.

Dankzij de speciale Skin Tone-sensor kun je ook veilig werken. Deze sensor schakelt automatisch het apparaat uit wanneer de huid geïrriteerd raakt. Met het precisiehulpstuk kan het toestel trouwens ook voor het gezicht worden gebruikt. Bovendien is het grote behandelvenster ideaal om grote oppervlakken zoals de benen en de oksels te bewerken.

Deze Philips Lumea kan echter niet worden gebruikt op een zeer donkere huid omdat deze de lichtimpulsen te veel zou absorberen. Hij is daarnaast ook niet geschikt voor wit/grijs tot licht blond en rood haar. In de reviews zien we dat de klanten dit toestel sterk aanraden. Hij kreeg dan ook een uitstekende beoordeling.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat kan op verschillende haar- en huidtypen worden gebruikt. Dankzij de ingebouwde huidtint sensor wordt de huidskleur constant opgemeten zodat de lichtsterkte naar jouw huidskleur wordt aangepast. 

Accessoires: er worden 2 opzetstukken bij het toestel geleverd om zowel het lichaam als het gezicht te kunnen behandelen.

Efficiënt: na 3 behandelingen zal de haargroei al voor 85% verminderd zijn. Bovendien kun je ook minimaal 3 maanden van een gladde en haarvrije huid genieten.

Veiligheid: de geïntegreerde lichtfilter zorgt ervoor dat het apparaat veilig op het gezicht en op andere gevoelige plaatsen kan worden gebruikt.

 

Nadelen: 

Niet draadloos: het toestel kan niet draadloos worden gebruikt waardoor je toch steeds moet werken in de nabijheid van een stopcontact.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Elektrische epilator vrouw, Epilady epileerapparaat dames, massageborstel

 

Deze 5 in 1 epilator van Sody wordt geleverd met een epilator voor het gezicht die voorzien is van een precisie-opzetstuk. Daarnaast wordt er een extra scheerkop, elektrische voetvijl, een gezichtsreinigingsborstel, een massagekop en een epilatorkop bij het toestel geleverd zodat het ganse lichaam kan worden behandeld.

Het oplaadbare apparaat heeft 2 spanningen van 100 en 240 Volt waardoor hij overal ter wereld bruikbaar is en je hem dus ook op vakantie kunt meenemen. Het toestel kan bovendien op 2 snelheden worden ingesteld zodat je hem op gevoelige zones kunt gebruiken.

Daarnaast zorgen de brede epileerkop en het ingebouwde licht ervoor dat je snel en efficiënt kunt werken en zelfs de fijne haartjes kunt wegwerken die anders niet goed zichtbaar zijn. In de reviews kreeg deze epilatorset een zeer goede beoordeling en bovendien zijn de klanten heel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen:

Functioneel: dit 5 in 1 apparaat is heel divers in zijn gebruik. Naast het epileren zijn er ook opzetstukken om te scheren, het gezicht te reinigen, de voeten te behandelen en een gezichtsmassage uit te voeren.

Instelling: het toestel kan op 2 verschillende snelheden worden ingesteld zodat hij ook op een gevoelige huid kan worden gebruikt.

Gebruiksgemak: door de extra brede epileerkop en het ingebouwde licht kun je de behandeling in optimale omstandigheden uitvoeren. Daarnaast wordt er ook een gezichtsepilator meegeleverd.

Oplaadbaar: het toestel kan worden opgeladen op dual stroom met 100 en 240 Volt om ook draadloos te gebruiken.

 

Nadelen: 

Vermogen: een klant merkt op dat het apparaat niet voldoende kracht heeft om alle behandelingen optimaal uit te voeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips Series 8000 BRE735/00 Wet & Dry epilator

 

De Philips epilator wordt geleverd met verschillende opzetstukken waardoor je hem voor het ganse lichaam kunt gebruiken. Hij beschikt over een brede epileerkop met wel 32 pincetten waarmee je op een zachte manier kunt epileren met als resultaat dat je 4 weken lang kunt genieten van een gladde en haarloze huid. De meegeleverde exfoliërende borstel gaat de dode huidcellen verwijderen om met een goed voorbereide huid aan de behandeling te kunnen beginnen.

Daarnaast worden ook een scheerkop en een trimkam meegeleverd waardoor je het toestel ook kunt gebruiken om haar te scheren of te trimmen. De mini trimkam zorgt er trouwens voor dat de bikinizone gemakkelijk kan worden bijgewerkt. Bovendien heeft hij een beschermende kap om de haartjes op gevoelige zones te verwijderen en een aparte kap die zorgt voor een optimaal contact met de huid. 

De ergonomische S-vormige handgreep ligt comfortabel in de hand waardoor je vlot kunt werken. Het toestel kan trouwens draadloos worden gebruikt op een droge huid en in bad of onder de douche. Dankzij het ingebouwde licht zijn alle haartjes goed zichtbaar. We zien in de reviews dat dit product een goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen: 

Functioneel: dankzij de verschillende opzetstukken en de exfoliërende borstel kun je met dit toestel een volledige verzorgende behandeling uitvoeren.

Epileerkop: de epileerkop is voorzien van 31 pincetten waardoor alle haartjes snel en efficiënt worden verwijderd.

Gebruiksvriendelijk: de ergonomische S-vormige handgreep zorgt voor een vlotte hanteerbaarheid van het apparaat. Daarnaast is er ook een geïntegreerd lampje waardoor zelfs de fijnste haren goed zichtbaar zijn.

Draadloos: het toestel kan droog worden gebruikt en ook terwijl je aan het baden bent of onder de douche. Hij kan trouwens in 2 verschillende snelheden worden ingesteld om de gevoelige zones te behandelen.

 

Nadelen:

Beperkt gebruik: jammer genoeg wordt deze epilator zonder opzetstukken voor het gezicht geleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Cocora wenkbrauw trimmer, wenkbrauw epilator, precisietrimmer, USB oplaadbaar

 

De Cocora wenkbrauw epilator is het goedkope product in onze lijst. Hij kreeg bovendien in de reviews een maximale score met 5 van de 5 sterren. Het toestel is een precisietrimmer die je toelaat om snel, eenvoudig en pijnloos de wenkbrauwen bij te werken zodat je er steeds op je best uitziet.

Daarnaast heeft de trimmer een handig formaat waardoor je hem gemakkelijk in je handtas kunt meenemen. Hij heeft een heel elegant design in een witte kleur met een rosé gouden afwerking. Dit toestel kan trouwens draadloos worden gebruikt en met een meegeleverde USB-kabel kun je hem overal opladen.

Daarnaast beschikt hij over een ingebouwde ledverlichting om op de meest efficiënte manier te kunnen werken. Deze trimmer wordt bij voorkeur gebruikt op een gereinigde en droge huid. Voor een optimale behandeling trek je de huid strak en verplaats je het toestel met kleine cirkelvormige bewegingen.

 

Voordelen:

Compact formaat: deze compacte en handige wenkbrauwtrimmer is niet veel dikker dan een dikke stift. Hierdoor kan hij gemakkelijk in de handtas worden meegenomen.

Pijnloos: deze trimmer belooft een pijnloos en veilige verwijdering van de overtollige wenkbrauwhaartjes.

Oplaadbaar: het toestel kan worden opgeladen met de meegeleverde USB-kabel zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Het prijskaartje: de wenkbrauwtrimmer heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen toegankelijk is. Bovendien komt hij in de aanbieding wanneer je meerdere stuks aankoopt.

 

Nadelen:

Geen epilatie: doordat dit toestel een trimmer is en geen epilator worden de haarwortels niet verwijderd waardoor de haartjes snel zullen terug groeien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Epilators Koopgids

 

Door een epilator te gebruiken ben je een tijdje voorzien van een mooie en gladde huid. We geven je graag het advies om te kiezen voor een degelijk apparaat dat over voldoende pincetjes of klemmetjes beschikt. Daarnaast is een goede snelheid ook heel belangrijk  om de behandelingen zo pijnloos mogelijk te  kunnen uitvoeren. Er zijn diverse aanbiedingen op de markt die verschillende functies met één apparaat mogelijk maken. Neem rustig je tijd om alles eens goed te vergelijken alvorens je keuze te maken.

Wat is een epileerapparaat en waarvoor wordt het gebruikt

Een epileerapparaat is een elektrisch toestel waarmee de lichaamsharen worden verwijderd. In tegenstelling tot een scheerapparaat worden de haren niet geschoren maar volledig uit het haarzakje verwijderd. Ze worden als het ware uit de huid getrokken zodat het haar en de wortel volledig weg zijn. Een epileertoestel kun je gebruiken op de benen, de oksels, de bikinilijn en voor het gezicht. Een behandeling met een epilator is wel wat pijnlijk waardoor je nadien toch enkele uurtjes een gevoelige huid zult hebben.

Met een degelijk toestel kun je alle probleemzones behandelen waardoor je toch voor enkele weken een mooie gladde en haarloze huid hebt. Het apparaat is trouwens heel gemakkelijk te gebruiken en je hebt er geen specifieke vaardigheden voor nodig. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het harsen of scheren heeft epilatie bijna geen invloed op de huid waardoor je ook minder irritatie hebt. Het kan toch wel een pijnlijke behandeling zijn maar het voordeel is dat je dit na een tijdje minder zal voelen. Bovendien hoef je het ook veel minder frequent te ondergaan dan een scheerbeurt of een ontharing met een chemisch middel.

 

De verschillende soorten ontharingsapparaten 

Om een gladde huid te hebben kun je kiezen uit verschillende soorten ontharingstoestellen. Met een scheermesje of ladyshave kun je de haren van je oksels, je benen en de bikinilijn eenvoudig en snel wegscheren. Na enkele dagen zul je echter al gauw zwarte stoppeltjes zien verschijnen die aangeven dat je de behandeling binnen de kortste keren zult moeten herhalen. Door gebruik te maken van een epilator ga je een stapje verder en worden de haartjes met de wortel uit het haarzakje getrokken. Hierdoor duurt het toch wel enkele weken voordat je terug beharing zult beginnen opmerken.

Daarnaast is er het IPL ontharingstoestel wat staat voor Intense Pulse Light waarbij een techniek wordt gebruikt met een zeer krachtige lichtbundel die meteen de haarzakjes gaat verzwakken. Hierdoor zul je merken dat er steeds minder haren teruggroeien. Het laserontharingsapparaat maakt gebruik van een gelijkaardige techniek maar werkt fijner waardoor je de lichtbundel geconcentreerd kunt gebruiken zodat bepaalde plekken efficiënter worden behandeld. De behandeling met een laser is permanent en hoeft gemiddeld slechts 3 maal te worden herhaald.

 

De snelheid van het toestel

De meeste epilators beschikken over verschillende snelheden waardoor je ook grondiger en veiliger op verschillende huidzones kunt werken. Sommige haarzones hebben meer haargroei dan andere plaatsen waar de haartjes ook fijner van structuur zijn. Hoe dikker de haren, hoe meer kracht en snelheid het toestel nodig heeft om deze grondig te kunnen verwijderen. Zachte en fijne haren vergen minder kracht om ze uit het haarzakje te trekken waardoor je het toestel dus beter op een lage snelheid kunt zetten.

Door op elke plaats de juiste instelling te gebruiken vermijd je huidirritaties en bekom je een optimaal resultaat. De juiste snelheid en kracht zal er ook voor zorgen dat het ontharingsproces veel minder pijnlijk is. We hoeven er geen doekjes om te winden, epileren doet toch wel wat pijn maar het is eigenlijke best draaglijk. Bovendien zal de huid steeds minder gevoelig worden waardoor je de pijn ook minder gaat ervaren.

 

De epilatorkop

Een epileertoestel kan meerdere koppen hebben die de verschillende zones kunnen behandelen. Andere apparaten hebben slechts één kop en zijn meer geschikt om te gebruiken op grote huidzones zoals de benen en de oksels. Elke epilatorkop is voorzien van een aantal pincetten of klemmetjes die de haartjes gaan uittrekken. Meestal varieert dit aantal tussen 20 en 40 stuks en deze kunnen zowel in lengte als in rangschikking verschillend zijn.

Bij een epileerkop met minder pincetten of klemmetjes zal de behandeling langer duren maar het zal minder pijnlijk zijn. Bij meer pincetten zul je veel sneller klaar zijn maar daartegenover staat dan ook weer een behandeling die wat gemener is. Om het meest efficiënt  te kunnen werken kies je het best voor een apparaat dat met meerdere koppen wordt aangeboden.

De diverse mogelijkheden en het onderhoud

Sommige epilators worden verkocht met diverse koppen om bijvoorbeeld het gezicht, de wenkbrauwen en de bikinilijn apart te bewerken. Er zijn ook toestellen waarbij een scheerkop wordt geleverd. Daarnaast zijn er epilators die waterdicht zijn waardoor je gevoelige zones kunt epileren wanneer je onder de douche staat. Warm water kalmeert de huid en zorgt ervoor dat de behandeling minder pijnlijk zal zijn. Een apparaat dat draadloos kan worden gebruikt is bovendien veel gemakkelijker omdat je hem om het even waar kunt gebruiken.

Meestal wordt een epilator geleverd in een handig opbergtasje met verschillende borsteltjes. Bij een toestel dat enkel droog kan worden gebruikt is dit wel belangrijk omdat je de epileerkop goed moet schoonborstelen. Men geeft de aanbeveling om steeds na ieder gebruik het toestel goed te reinigen omdat er haartjes tussen de pincetten kunnen blijven zitten. Bij een toestel dat onder de douche kan worden gebruikt kun je de epilatorkop gewoon eens uitspoelen zodat alle haartjes weg zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een epilator en hoe werkt  hij?

Een epilator is een elektrisch apparaat dat de lichaamshaartjes gaat verwijderen zonder ze af te scheren. Door de snel draaiende kop met een spiraal of met pincetjes worden de haartjes vastgegrepen om ze daarna razendsnel uit te trekken. De haartjes worden volledig vanaf de wortel verwijderd waardoor het een tijdje zal duren vooraleer deze teruggroeien. Een epilator werkt eigenlijk op dezelfde werkwijze alsof je zou epileren met hars of met een pincet maar dan veel sneller en eenvoudiger.

Q2: Hoe moet je epileren met een epilator?

Epileren doe je het best ‘s avonds zodat alle rode vlekjes en bobbels tegen de volgende dag verdwenen zijn. Voor je gaat epileren is het goed om de huid voor te bereiden. Neem een warme douche waarbij je een exfoliërende scrub gebruikt om de dode huidcellen te verwijderen en vervelende ingegroeide haartjes te vermijden. Sommige apparaten kunnen zelfs onder de douche worden gebruikt. Zoek een plaatsje uit waar je rustig kunt neerzitten. Vervolgens houd je het toestel in een hoek van 90° op je benen en maak je dezelfde bewegingen alsof je aan het scheren bent.

Je kunt je huid met je andere hand wat strakker trekken zodat de epilator gemakkelijk over de benen gaat. Je hoeft niet te duwen met het apparaat, je zet hem gewoon op je huid. Doe dit langzaam anders loop je het risico dat enkele haartjes zullen afbreken waardoor ze kunnen ingroeien. Ga steeds met het apparaat tegen de haargroei in om het beste resultaat te bereiken. Na het epileren kun je beter je huid wat verwennen met een hydraterende bodylotion. 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES