Beste zwembroek

Laatste update: 16.06.24

 

Zwembroeken test van 2024

 

Of je nu besluit een dagje naar het strand of het zwembad te trekken, of je wilt in de tuin even van het lekkere weer genieten; een degelijke zwembroek is dan alvast geen overbodige luxe. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het steeds ruimer wordende assortiment. Om de zoektocht voor jou net iets aangenamer te maken, zijn we daarom op zoek gegaan naar enkele toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Björn Borg Loose Shorts Sylvester zwemshort die jou wordt aangeboden in verschillende Europese maten met een normale pasvorm. Daartegenover staat de Speedo Scope Watershort; een zwemshort voor heren die te verkrijgen is in meerdere kleuren en maten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zwembroek Reviews – Top 5

 

Als je vaak naar het strand trekt of misschien wekelijks op zwemles gaat, dan is een degelijke zwembroek uiteraard een aanbeveling. Het is niet eenvoudig om op zoek te gaan naar de voor jou beste zwembroek. Dit komt vooral door de enorme keuzemogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Zo heb je zwembroeken van Nike, Speedo of Adidas. Verder zijn er ook nog verschillende stoffen en kleuren. Daarom hebben wij 5 topproducten geselecteerd door rekening te houden met de vele online reviews en het advies van onze klanten.

 

 

1. Björn Borg Loose Shorts Sylvester Tropicana Baltic Sea – heren zwemshort maat S

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve en designvolle zwembroek voor heren? Dan loont het misschien de moeite om dit model van het bekende en populaire merk Björn Borg eens onder de loep te nemen. Of je hier ook meteen voor een aanbieding laat staan één van de goedkope heren zwembroeken kiest, valt wel nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, wat resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

Maar wat maakt deze zwembroek nu eigenlijk zo speciaal en in welk opzicht verschilt hij misschien van de bekende speedo zwembroeken? Wij zoeken het graag even voor jou uit. Zo kies je met de Björn Borg voor een kwalitatieve zwemshort in een maat S met een opvallend en vrolijk “Sylvester Tropicana Baltic Sea” design waarin lichtblauwe, gele en groene tinten centraal staan. Toch niet helemaal jouw ding? Dan kun je gelukkig nog uit 9 andere kleuren en designs alsook 4 andere maten kiezen.

Verder is de zwemshort vervaardigd uit duurzaam 100% gerecycleerd polyester in combinatie met een mesh binnenbroek. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de bijbehorende zijzakken en de elastische aansnoerbare taille waarmee je de pasvorm enigszins kunt aanpassen.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke zwembroek is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder 100% gerecycleerd polyester en mesh materiaal.

Maat: hoewel de zwembroek in een Europese maat S wordt aangeboden, blijkt hij daarnaast nog in 4 andere maten voorhanden.

Pasvorm: de zwembroek kent een normale standaard pasvorm wat betekent dat je perfect je eigen maat kunt bestellen. Met behulp van de geïntegreerde koordsluiting kun je de pasvorm enigszins aanpassen.

 

Nadelen:

Prijs: dat deze heren/ jongens zwembroek niet meteen over de laagste prijs beschikt, wordt jammer genoeg snel duidelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Speedo Scope Watershort Heren Zwembroek – Marine-Wit – S

 

De Speedo Scope watershort voor heren is te verkrijgen in maar liefst 10 verschillende kleuren en 5 kledingmaten waarbij een normale pasvorm wordt gehanteerd. Dat betekent dus dat je perfect je eigen kledingmaat kunt bestellen. Zo wordt deze Speedo zwembroek voor heren gekenmerkt door een neutraal doch bijzonder casual marine-wit design en een kledingmaat S.

De Speedo scope zwemshort is daarbij hoofdzakelijk vervaardigd uit sneldrogend én chloor-resistent polyester materiaal in combinatie met een mesh binnenbroek die bijdraagt aan het comfort en gebruiksgemak. De short kent daarbij een pijplengte van ongeveer 16 inches groot die overeenkomt met een standaard korte broek. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt dankzij de 2 steekzakken, de achterzak met klepsluiting en de elastische band die een uitstekende pasvorm hanteert.

Hoewel een enkele koper niet geheel tevreden is over de maatvoering en de Speedo zwemshort behoorlijk kort vindt uitvallen, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd. Dit resulteert dan ook in een mooie eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Maat: de zwembroek wordt jou aangeboden in een maat S met bijkomende normale pasvorm waardoor je perfect je eigen kledingmaat kunt bestellen.

Materiaal: de zwemshort is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polyester materiaal in combinatie met een mesh binnenbroek.

Handig in gebruik: de zwemshort is niet alleen sneldrogend en chloor-resistent maar blijkt daarnaast ook voorzien van een elastische band, 2 steekzakken en een achterzak met bijbehorende klepsluiting.

 

Nadelen:

Handwas: houd er rekening mee dat deze zwembroek 100% handwas is zodoende de duurzaamheid te waarborgen.

Geen kind:ben je op zoek naar een zwembroek voor kinderen dan is dit model van Speedo uiteraard niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nike Swim 5 Volley Short Heren Zwembroek – Zwart – Maat XXL

 

De Nike Swim 5 springt meteen in het oog vanwege zijn multifunctionele karakter waarbij hij niet alleen als volley short maar tevens ook als zwembroek dienst kan doen. Daarbij kent de heren zwembroek een Europese kledingmaat XXL met bijbehorende normale pasvorm, wat betekent dat je je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. Toch lichtjes te groot of is zwart niet geheel jouw kleur, kies dan uit 1 van de vele andere designs en kledingmaten die momenteel voorhanden zijn.

De Nike zwembroek blijkt – net zoals de bovenstaande toppertjes – hoofdzakelijk uit sneldrogend en duurzaam polyester te zijn vervaardigd in combinatie met een mesh binnenbroek die bijdraagt aan het comfort. Het gebruiksgemak wordt verder aangesterkt door de aanwezigheid van 2 steekzakken en een elastische tailleband met bijbehorend aantrekkoord.

Bekijken we de online reviews, dan stellen we vast dat klanten tot op heden positief reageren inzake de pasvorm, de kleur en de prijs-kwaliteitverhouding. Kortom de ideale zwembroek voor jongens en heren en dit tegen een relatief betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Maat: de Nike Swim zwembroek wordt jou aangeboden in een XXL met standaard normale pasvorm maar blijkt daarnaast nog in tal van andere kledingmaten voorhanden.

Materiaal: de zwemshort bestaat hoofdzakelijk uit duurzaam polyester materiaal in combinatie met een mesh binnenbroek.

Gebruiksgemak: de aanwezige steekzakken, de elastische band en het geïntegreerde aantrekkoord dragen eveneens bij aan het draagcomfort.

 

Nadelen:

Geen kinderen: voor jonge kindjes is deze zwemshort uiteraard veel te groot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Korte Broek en Zwembroek Heren Sanwin – Rood Tampa Dots – Maat 40 – XXL

 

De Sanwin Beachwear zwembroek voor heren springt meteen in het oog vanwege zijn rode design met witte stippen maar kan daarnaast ook in een donkergroene kleur worden besteld. De broek wordt aangeboden in een maat XXL of Europese maat 40 en blijkt daarnaast eveneens beschikbaar in 7 andere formaten. Let wel; ervaringen tonen aan de zwemshort behoorlijk klein valt waardoor het aangewezen is om steeds een maatje groter dan je persoonlijke maat te bestellen.

De zwemshort is vervaardigd uit duurzaam en 100% sneldrogend polyester en werd uitvoerig getest in chloor, zoutwater én uv-licht wat de short een pak gebruiksvriendelijker maakt. Verder geniet je ook nog eens 2 zijzakken, een extra binnenzakje voor kleingeld en/ of sleutels, elastische beenopeningen en een luxe sluiting met drukknopen.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop wat opnieuw resulteert in een mooie eindscore van 5/5 sterren. Houd er wel rekening mee dat deze short, net zoals de bekende Stone Island zwembroek, de zwembroeken van Calvin Klein of de Ralph Lauren zwembroeken niet meteen tot de goedkope alternatieven behoort.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de zwemshort wordt gekenmerkt door 2 zijvakken, een extra binnenzakje en een luxe sluiting met drukknopen.

Maat: deze unieke heren zwemshort is beschikbaar in verschillende Europese maten.

Materiaal: de zwemshort van Sanwin Beachwear is uit duurzaam en 100% sneldrogend polyester gemaakt.

 

Nadelen:

Pasvorm: houd er rekening mee dat de zwemshort behoorlijk klein uitvalt en je dus maar beter een maat groter besteld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Versace Jeans Couture Print Garland Shorts // Versace zwembroek heren

 

We sluiten het rijtje af met deze opvallende zwembroek van Versace Jeans Couture die meteen in het oog springt vanwege zijn iconische baroque bedrukking. De Versace zwembroek is – net zoals de meeste andere shorts binnen dit segment – vervaardigd uit duurzaam en sneldrogend polyester. 

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want verder wordt de short – die overigens tot net boven de knieën uitkomt – gekenmerkt door de aanwezigheid van 2 steekzakken, een slim fit uitvoering én een geïntegreerde koordsluiting waarmee je de pasvorm enigszins kunt aanpassen. De zwembroek is beschikbaar in 4 verschillende Europese maten en kent daarbij een 100% normale pasvorm.

Hoewel deze zwemshort best wel heel wat positieve eigenschappen weet naar voren te schuiven, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het hogere prijskaartje hier vast en zeker een verklaring voor zou kunnen bieden.

 

Voordelen:

Maat: de zwemshort is te verkrijgen in 4 verschillende Europese maten.

Pasvorm: verder geniet je een geheel normale pasvorm waardoor je perfect je eigen persoonlijke maat kunt bestellen. Met behulp van de geïntegreerde koordsluiting kun je de pasvorm enigszins aanpassen.

Materiaal: net zoals de meeste andere shorts, blijkt ook dit model voornamelijk uit sneldrogend polyester te zijn vervaardigd.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs maakt deze zwemshort net iets minder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking en dat is uiteraard jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zwembroeken koopgids

 

Een zwembroek behoort tot één van de kledingstukken dat bijna zo goed als onmisbaar geworden is. Of je nu naar het zwembad of naar de zee gaat of gewoon een zonnig dagje in de tuin hebt, een zwembroek is dan altijd handig. We raden jou dan ook aan om niet alleen naar het prijskaartje of het design te kijken maar ook rekening te houden met de pasvorm van de zwembroek. Sommige zwembroeken zullen bovendien over iets meer kenmerken beschikken. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken. Vervolgens kun je dan makkelijk een beslissing nemen uit de beste zwembroeken. Ga alvast eventuele aanbiedingen niet uit de weg.

 

 

Het gebruiksgemak van een zwembroek

Een zwembroek is iets dat al geruime tijd bestaat. Het spreekt uiteraard voor zich dat er door de jaren al heel wat verschillende modellen ontstaan zijn. Een zwembroek is het ideale kledingstuk wanneer je binnenkort een dagje naar het strand of het zwembad gaat. Ook wanneer je even gewoon van een aangenaam zomerdagje in de tuin wilt genieten dan kan een zwembroek wel van pas komen.

Toch zul je versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden die je vandaag de dag hebt. Dit is enerzijds wel leuk maar anderzijds wordt het ook heel wat moeilijker om een beslissing te nemen. Het is dan vooral een goed idee om zoveel mogelijk zwembroeken te bekijken en te passen. Het is belangrijk dat een zwembroek er niet alleen goed uitziet maar vooral ook comfortabel en aangenaam aanvoelt. Bovendien kan een zwembroek zowel door mannen alsook door vrouwen gedragen worden.

 

Het soort zwembroek

Zoals we het reeds al min of meer vermeld hebben, zul je echt wel versteld staan van het ruime aanbod aan zwembroeken. Zo is het belangrijk dat je eerst voor jezelf uitmaakt waar je naar op zoek bent. Zo is er natuurlijk de gewone standaard zwembroek die de meeste personen wel zullen herkennen. De standaard zwembroek ziet er eigenlijk qua ontwerp en vorm uit zoals een gewoon onderbroekje. Uiteraard wel in een speciale en comfortabele zwemstof.

Toch bestaan er nog heel wat andere soorten zwembroeken. Zo heb je de moderne zwemshort. Dit type zwembroek lijkt, zoals de naam doet vermoeden, op een zomerse short. Dit blijkt vooral bij tieners en volwassen mannen een echt topproduct te zijn. Je hebt zwembroeken die aanspannend of aansluitend zijn. De zwemshort zal echter in de meeste gevallen een los ontwerp zijn dat heel comfortabel aanvoelt.

 

Design en prijskaartje

Aangezien er zoveel onderscheid is tussen de verschillende zwembroeken zul je merken dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Zo zul je vast en zeker goedkope zwembroeken tegenkomen net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren zijn. Je kiest uiteindelijk helemaal zelf welk bedrag je maximaal kunt en wilt spenderen aan een leuke zwembroek. Toch kunnen we opmerken dat bepaalde factoren een invloed zullen hebben op de prijsbepaling. De belangrijkste factor die de prijs kan bepalen of beïnvloeden is uiteraard het design.

Zo zal een zwembroek van het bekende merk Nike of O’Neill alvast een hoger prijskaartje hebben dan een zwembroek die je in de H&M koopt. Dat wil niet zeggen dat een lage prijs gelijk staat aan een slechte kwaliteit. Alhoewel er in veel gevallen toch wel een duidelijk verschil is. Het kan misschien helpen om ook even stil te staan bij de verschillende online beoordelingen. Daarin geven meerdere klanten een positief of een negatief advies over een bepaald product. Ga alvast de promoties niet uit de weg en wie weet kun je zo wel een aantrekkelijke zwembroek aanbieding tegenkomen.

 

 

Het gebruikte materiaal en de pasvorm

De meeste zwembroeken zullen bovendien vervaardigd zijn uit een speciale soort textielstof. In de meeste gevallen hebben we hier dan over polyester. Polyester wordt zowel gebruikt voor standaard zwembroeken alsook zwemshorts. Polyester voelt in de eerste plaats zeer aangenaam en comfortabel aan. Maar tevens biedt het ook nog heel wat andere voordelen. Zo zal een zwembroek die vervaardigd is uit polyester niet alleen veel sneller gaan opdrogen maar bovendien ook bestand zijn tegen chloor.

In het geval van de zogenaamde zwemshorts zul je merken dat de binnenkant van het kledingstuk vooral gemaakt is uit Mesh materiaal. Mesh materiaal zorgt in de eerste plaats voor een aangenaam en comfortabel gevoel. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je rekening houdt met de juiste pasvorm. Een zwembroek die veel te klein is, zal veel te hard aanspannen en niet langer comfortabel zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een zwembroek die 1 maat te groot aangekocht is.

 

Extra kenmerken en opties

Sommige zwembroeken zullen voorzien zijn van een handig koordje. Op die manier kun je de zwembroek iets meer gaan aanspannen of juist wat losser maken. En dat is natuurlijk altijd aangenaam en geruststellend. Verder zul je merken dat er ook heel wat exemplaren zijn die voorzien zijn van 1 of meerdere steekzakken. Dit kan handig zijn om eventueel een zakdoek of een sleuteltje veilig in te bewaren. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE