5 beste tandenbleeksets Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste tandenbleeksets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wie van mooie parelwitte tanden droomt, kan met een degelijke tandenbleekset een prachtig resultaat bekomen. Echter, laat je niet door goedkope producten verleiden, want deze blijken niet altijd ongevaarlijk te zijn. Om je te helpen bij je keuze hebben we alvast 3 toppertjes voor jou uitgezocht om eens met elkaar te vergelijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de Tandenbleekset SmileWhite. Het betreft een gel die uitsluitend met natuurlijke ingrediënten werd samengesteld en geen schadelijk peroxide bevat. Daarnaast blijkt de Optimal White zeker een evenwaardig alternatief te zijn. Deze 100% veilige tandenbleekgel komt in 5 tubes met een inhoud van 10 ml. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste tandenbleeksets (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een tandenbleekset met waterstofperoxide om stralend witte tanden te verkrijgen? Of gaat je voorkeur uit naar een tandenbleekset met biologische ingrediënten zodat je gebit zeker niet beschadigd raakt. We vroegen de hulp en het advies van enkele tandartsen om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er de beste tandenbleekset uitkiest die aan al jouw wensen voldoet.

 

Smile White tandenbleekset

 

1. Tandenbleekset SmileWhite – LED – geen peroxide – met herbruikbaar mondstuk

 

SmileWhite wordt door velen als het beste merk voor tandenbleekgel beschouwd. Deze complete tandenbleekset van SmileWhite blijkt dan ook één van de populairste producten in ons assortiment te zijn en dit merken we ook in de reviews waar hij van bijna alle klanten een uitstekende beoordeling kreeg.

Deze tandenbleekgel wordt namelijk gekenmerkt door zijn unieke samenstelling waarbij uitsluitend natuurlijke ingrediënten werden gebruikt. Doordat de bleekgel op basis van een peroxidevrij bleekmiddel werkt, kun je op een veilige en pijnloze manier je gebit behandelen.  

Verder bestaat deze set uit een herbruikbaar mondstuk, ledbooster met batterij en 3 handige tubes bleekgel die volstaan om een cyclus van 6 dagen te volgen zodat je een prachtig resultaat bekomt. Dankzij deze uitstekende tandenbleekset kunnen je tanden tot wel 8 tinten witter worden.

 

Voordelen:

Verpakking: het pakket bevat onder andere 3 handige tubes bleekgel, ledbooster met batterij en een herbruikbaar mondstuk.

Werking: met deze complete set kun je een behandelcyclus van 6 dagen uitvoeren en deze kan maandelijks worden herhaald om het gewenste resultaat te bekomen.

Samenstelling: deze tandenbleekgel werkt op basis van “PAP”; een peroxidevrij bleekmiddel. Dit werd met andere natuurlijke ingrediënten aangevuld zodat je pijnloos en veilig je tanden kunt bleken.

Resulaat: door deze gel op regelmatige basis te gebruiken, kunnen je tanden tot 8 tinten witter worden.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: hoewel anders beloofd, merken enkele klanten op dat ze na een eerste cyclus nauwelijks tot geen verschil zien. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Optimal White tandenbleekset

 

2. Optimal White – Navulling – Bleekgel – Thuis tanden bleken – Witte tanden 

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt deze navulverpakking een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt. Deze tandenbleekgel werd trouwens uitvoerig getest en voldoet volledig aan de Europese normen en wetgeving waardoor je hem zonder gevaar op tandbeschadiging kunt aanwenden.

De Optimal White tandenbleekset bevat slechts 0,01% waterperoxide en garandeert dan ook een veilige en effectieve behandeling. Het pakket bevat 5 tubes bleekgel met een inhoud van 2 ml wat ruimschoots voldoende blijkt om je tanden 6 à 7 maal te behandelen. 

De bijbehorende herbruikbare bitjes en led-booster kunnen steeds apart worden aangekocht of je zou voor een startpakket kunnen kiezen waarin alle benodigdheden aanwezig zijn. In de reviews zien we dat de meningen over de werking van dit product verdeeld zijn.

 

Voordelen:

Verpakking: deze navulverpakking bevat 5 tubes met een inhoud van 2 ml waarmee je 6 à 7 maal je tanden kunt behandelen.

Goedgekeurd: doordat dit product uitvoerig werd getest en aan de Europese wetgeving omtrent cosmetica voldoet, kan hij zonder probleem worden aangewend. 

Prijsvoordeel: bij aankoop van meerdere verpakkingen kun je dit product aan een voordeliger prijs krijgen.

Resultaat: als deze bleekgel correct en in combinatie met een ledbooster wordt gebruikt, zul je quasi meteen verschil zien.

 

Nadelen:

Gevoelige tanden: enkele klanten merken op dat de tanden na de behandeling vrij gevoelig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandenbleekset professioneel

 

3. Professioneel Tanden Bleken – Tandbleek Set – Tandenbleekset – Tandbleekset Premium

 

De professionele tandenbleekset van JSJ bevat 3 tubes bleekgel met een inhoud van 3 ml, een herbruikbaar mondstuk en een handige ledbooster zodat je meteen van start kunt gaan. Met dit pakket kun je 6 maal je gebit behandelen om een prachtige glimlach te bekomen.

Doordat dit product een actief bleekmiddel bevat en peroxidevrij is, werd deze bleekgel door de Europese wetgeving goedgekeurd. Hij garandeert een bijzonder effectieve en pijnloze behandeling zonder dat je tanden of tandvlees beschadigd raken. 

Bovendien werd deze set door een testpubliek aan praktische proeven onderworpen en hieruit is gebleken dat 95% van deze personen hun tanden tot 9 tinten witter zagen worden. In de reviews merken we dan ook dat deze tandenbleekset de maximale score van 5 sterren kreeg voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Peroxidevrij: deze tandenbleekgel werkt met een actief bleekmiddel en blijkt peroxidevrij waardoor hij de tanden en het tandvlees niet zal beschadigen.

Goedgekeurd: het product voldoet aan alle normen en werd door de Europese wetgeving goedgekeurd.

Verpakking: de set bestaat uit een voorgevormd bit, 3 tubes gel met een inhoud van 3 ml en een handige ledbooster.

Resultaat: door deze bleekgel 6 dagen te gebruiken verkregen 95% van de testpersonen een opmerkelijk resultaat met tanden die 9 tinten witter waren.

 

Nadelen:

De prijs: hoewel deze starterkit vrij voordelig blijkt, zijn de navullingen heel wat duurder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Optismile tandenbleekset

 

4. OptiSmile Teeth Whitening Kit Tandenbleekset met Peroxide

 

Deze OptiSmile tandenbleekset kent de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het pakket bevat een herbruikbaar bit, ledbooster, opbergdoos, 3 tubes bleekgel (voor 9 behandelingen) en een handige tintengids waarop je de progressie van het bleken goed kunt volgen.

Daarnaast is deze kit vrij eenvoudig te gebruiken door vooraf de tanden goed te poetsen en vervolgens het bit met de bleekgel 15 minuten op je tanden te plaatsen. Dankzij de ledbooster wordt de 0,01% peroxide geactiveerd en zul je een stralend witte glimlach bekomen.

Na gebruik dient de mond grondig te worden gespoeld zodat er geen gel in het lichaam terechtkomt. De fabrikant geeft het advies om het bleekproces regelmatig te herhalen. In de reviews zien we dat de klanten vrij tevreden zijn over de werking van het bleekmiddel.

 

Voordelen:

Gebruik: om het product optimaal te laten werken moet het gebit grondig worden gepoetst. Vervolgens dien je de bleekgel in het mondstuk te doen en hem 15 minuten te laten inwerken.

Ledbooster: de ledbooster zal de waterstofperoxide activeren waardoor je al snel resultaat zult zien.

Verpakking: het pakket bestaat uit 3 tubes bleekgel, een led-booster, handig opbergdoosje, tintengids en een herbruikbaar mondstuk.

De prijs: doordat deze set de laagste prijs in onze selectie kent, kan hij door vrijwel iedereen worden aangekocht.

 

Nadelen:

Peroxide: hoewel deze gel slechts 0,01% waterstofperoxide bevat, bestaat de kans dat het tandglazuur beschadigd raakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Whitelight tandenbleekset

 

5. B-Deal Whitelight TandenbleekSet, Snel & Veilig Uw Tanden Stralend Wit

 

Deze set bestaat uit 2 flexibele boven- en onderbitjes, een ledbooster en 2 tubes bleekgel waarmee je je gebit 8 à 10 keer kunt behandelen. Doordat deze gel tot diep in de ingekapselde vlekken dringt, zal je tandoppervlak terug mooi en egaal wit worden.

De Whitelight tandenbleekset van B-Deal werkt met de gekende technologie waarbij het actief bleekmiddel door de ledlamp wordt geactiveerd. Om het beste resultaat te bekomen, kun je de behandeling een paar dagen na elkaar herhalen met een maximum van 30 minuten per sessie. 

Voor je het mondstuk met de bleekgel gaat plaatsen, dienen de tanden grondig te worden gepoetst. Dit zorgt ervoor dat het product optimaal kan inwerken en dat eventuele onzuiverheden de werking niet verstoren. We konden voor dit recent toegevoegde product nog geen reviews vinden. 

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met deze complete set kun je je tanden gemakkelijk thuis bleken zodat je hiervoor niet naar de tandarts moet gaan.

Werking: de actieve werkstoffen in het bleekmiddel worden door de handige ledbooster geactiveerd waardoor je vrij snel de eerste resultaten zult zien.

Behandeltijd: elke behandeling neemt maximum 30 minuten tijd in beslag.

Verpakking: het pakket bestaat uit 2 tubes bleekgel, een ledbooster en 2 aparte onder- en bovenbitjes zodat je meteen met de eerste sessie kunt starten.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat deze variant in de hogere prijsklasse valt waardoor hij minder goed toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandenbleeksets Koopgids

 

Als je van mooie witte tanden droomt, zou je kunnen opteren om je gebit door een tandarts te laten behandelen of zelf met een tandenbleekset aan de slag te gaan . Maar bestaan er eigenlijk verschillende tandenbleeksets? En hoe moet je een tandenbleekset gebruiken. Door even onze koopgids te bekijken, zul je meteen al heel wat wijzer worden. Houd zeker ook rekening met de diverse promoties en aanbiedingen als je de testen gaat vergelijken.

Wat is een tandenbleekset 

Het blijkt tegenwoordig een enorm populaire trend te zijn om zelf je tanden te bleken zodat je een stralende witte glimlach bekomt. Er zijn dan ook diverse tandenbleeksets op de markt die heel eenvoudig te gebruiken zijn. De meeste sets bestaan uit 3 à 4 onderdelen waaronder een bleekgel met actieve ingrediënten die de tanden een aantal tinten lichter zal maken. Verder bevat hij een ledbooster of voorgevormde ledlamp om deze werkstoffen te activeren. Het mondstuk of bit is bedoeld om op je tanden te plaatsen zodat het product optimaal zijn werk kan doen.

Sommige mondstukken zijn reeds voorgevormd en andere moet je zelf naar jouw gebit vormen om een maximaal contact te bekomen. Bij de meeste tandenbleeksets wordt er tevens een handige tintengids aan toegevoegd waarop je perfect de progressie van het bleekproces kunt volgen en bepalen welke tint je wilt bekomen.

 

De verschillende types bleekgel

Er zijn 3 verschillende soorten bleekgels op de markt die zich door hun actieve werkstoffen onderscheiden. Zo is er het product zonder peroxide dat 100% veilig kan worden gebruikt. Een dergelijke gel draagt meestal een goedkeuringslabel om aan te geven dat hij uitvoerig werd getest en volledig aan de Europese wetgeving voor cosmeticaproducten voldoet. Een tandenbeekgel zonder peroxide geniet dan ook de voorkeur en blijkt bovendien een echte aanbeveling om je tanden op pijnloze, niet-agressieve manier witter te maken.

Daarnaast heb je de tandenbleekgel mét peroxide. Deze producten bevatten slechts een zeer minieme hoeveelheid waterstofperoxide, namelijk 0,01%, zodat ze toch nog vrij veilig kunnen worden aangewend. Evenwel, kunnen dergelijke gels met peroxide voor een zekere tandgevoeligheid zorgen waardoor je bewust zijn voor- en nadelen moet afwegen.

Tenslotte zijn er nog de producten die enkel met natuurlijke ingrediënten werden samengesteld. We denken dan bijvoorbeeld aan een bleekgel met “activated charcoal” die door de actieve werkstoffen van houtskool voor wittere tanden zorgt. Uiteraard dragen deze natuurlijke tandenbleeksets het Europese goedkeuringslabel waaruit blijkt dat ze veilig en pijnloos kunnen worden aangewend.

Wanneer je een tandenbleekgel gaat aankopen moet je dus enkele aspecten in overweging nemen. Laat je zeker niet verleiden door onrealistische marketingcampagnes en de bijbehorende spotgoedkope prijs die je vaak in Aziatische webshops terugvindt. Bekijk altijd goed de ingrediëntenlijst én of het product al dan niet aan de Europese normen voldoet. Op deze manier kun je jezelf heel wat ellende besparen.

Het gebruik

Wanneer je voor het eerst een tandenbleekset gaat gebruiken, zul je merken dat dit eigenlijk heel eenvoudig is. Elke kit bevat namelijk alle benodigdheden zodat je meteen van start kunt gaan. Voor je het product gaat aanbrengen, is het vrij belangrijk om je tanden optimaal te reinigen. Wanneer je gebit niet helemaal zuiver blijkt, kan de werking van de actieve ingrediënten worden verstoord waardoor je een minder goed resultaat bekomt.

Na het poetsen, breng je aan beide kanten van het mondstuk de bleekgel aan zodat zowel de boven- als de onderkant worden behandeld. Sommige exemplaren worden met 2 aparte bitjes geleverd waardoor je zelf kunt kiezen of je je volledige gebit of enkel de boven-/onderkant bleekt. Nadat je het mondstuk(jes) op je tanden hebt geplaatst, bevestig je de led-booster tussen je lippen. De meeste ledlampen zijn voorzien van een timer en zullen zichzelf na een bepaalde tijd uitschakelen.

Als de volledige inwerktijd verstreken is, hoef je enkel nog je mond goed te spoelen zodat alle gelresten worden verwijderd. De behandeling kan volgens de gebruiksaanwijzing een aantal dagen na elkaar worden herhaald om het mooiste resultaat te bekomen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE