5 beste droogkappen Test Van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Droogkappen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

5 beste droogkappen (Reviews) van 2024

 

Wanneer u de tijd niet hebt om uw haren los in de wind te laten drogen of op korte tijd een weelderige krullenbol verkiest, kan een goede droogkap een oplossing bieden. Gezien het ruime aanbod is het niet altijd makkelijk om de beste droogkap uit te kiezen. Daarom hebben wij 5  topprodukten voor u getest en goed bevonden. Vergelijk de verschillende mogelijkheden en zoek de droogkap uit die het beste bij jou past. De online reviews van klanten kunnen je helpen om de juiste keuze te maken.

 

1. Krups CF 6000 Ionic droogkap 600 Watt

 

Krups biedt je deze energiebesparende en krachtige droogkap aan tegen een aantrekkelijke prijs. Het zou zomaar eens een droogkap aanbieding kunnen zijn. De robuuste, krachtige droogkap heeft een vermogen van 600 Watt en is eenvoudig in het gebruik. De compacte, lichtgewicht uitvoering laat toe de droogkap makkelijk op te bergen en mee te nemen dankzij de bijgeleverde handige opbergtas.

De Krups droogkap is uitgerust met 2 verwarmingsstanden en een knop voor de koude luchtfunctie. Een pluspunt van deze droogkap is dat de antistatische werking ervan voorkomt dat het haar gaat pluizen.

De meeste klanten weten de prijs-kwaliteitverhouding en de voordelen van de droogkap te waarderen. Uit de reviews blijkt ook dat in de hoogste warmtestand de temperatuur hoog kan oplopen, wat niet echt aangenaam is. Lees het advies van klanten in de reviews er op na om je persoonlijke oordeel te vormen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BaByliss BAB6910E Pro Portable Hood droogkap 1200 Watt

 

Ga je liever voor het echte kappersgevoel? En nog wel tegen een voordelige prijs? Dan is de bij de vele thuiskappers alom geprezen BaByliss droogkap echt iets voor jou. Vanwege de lage prijs zul je dit apparaat makkelijk tussen de goedkope droogkappen kunnen spotten.

De compact uitgevoerde BaByliss droogkap is eenvoudig in gebruik en voorzien van een draagband. Dit compacte tafelmodel is opvouwbaar en makkelijk op te bergen en te verplaatsen. De grote kap is voorzien van extra opbergruimte om je krulspelden, rollers en het snoer in op te bergen.

De BaByliss droogkap is voorzien van 2 warmte- en snelheidsinstellingen.  Het vermogen bedraagt niet minder dan 1200 Watt. De verzorgende en beschermende antistatische werking garandeert een optimaal en professioneel resultaat. De ergonomische en moderne uitstraling van de BaByliss droogkap is een bonus die u er gratis bovenop krijgt.

Algemeen kan men stellen dat klanten in hun reviews de BaByliss droogkap overwegend positief beoordelen. Sommige maken gewag van de kwetsbare en matig kwalitatieve uitvoering.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Carmen Handy Hood 600 droogkap 600 Watt

 

Carmen biedt je deze comfortabele en makkelijk te gebruiken droogkap aan tegen een erg aantrekkelijk prijs. De verstelbare riem zorgt voor een optimaal draagcomfort. Het opbergen van de droogkap gaat erg makkelijk met de bijgeleverde luxe opbergtas.

De Carmen droogkap kent 2 warmtestanden en is voorzien van een koude luchtstand. Deze ‘cool shut’ functie zorgt voor het snel en goed tot stand brengen van de haarfixatie. De prijs-kwaliteitverhouding en het gebruiksgemak in acht genomen, zijn de meeste klanten tevreden over de Carmen droogkap.

Er wordt wel aangegeven dat het snoer iets langer had mogen zijn en ook de meningen over de warmtestanden zijn verdeeld. Laat u hierdoor echter niet afschrikken en oordeel zelf.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Proficare HTH3003 Droogkap 3-in-1 400 Watt

 

Het wel erg aantrekkelijke prijskaartje maakt de aanschaf van een Proficare droogkap het overwegen waard. De Proficare droogkap is een praktische droogkap die je ook als losse haardroger én als losse krulborstel kunt gebruilken dankzij de bijgeleverde opzetstukken. De compacte uitvoering en de ergonomische handgreep zorgen voor een optimaal gebruik en comfort.

De Proficare droogkap is uitgerust met 2 warmte- en vermogensstanden en is beveiligd tegen oververhitting. De antistatische koude blaasfunctie voorkomt een pluizig resultaat en beschermt het haar. De droogkap wordt geleverd met een extra lange kabel die ruim 1,80 m lang is.

We stellen vast dat de meeste klanten in de reviews melding maken van de voordelige prijs-kwaliteitverhouding maar ook opmerken dat de kap in de 2de warmtestand te heet kan worden. Weeg alle voor- en nadelen rustig tegen elkaar af, zodat u de juiste keuze kunt maken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Comair Droogkap Super Equator met statief 1050 Watt

 

De Comair droogkap behoort tot de absolute top van de droogkappen. Als thuiskapster zal u zich een echte professional kunnen wanen. Het prijskaartje van deze droogkap staat uiteraard in verhouding tot zijn mogelijkheden.

De krachtige droogkap met zijn in hoogte verstelbaar statief, kent niet minder dan 4 droogsnelheden (van normale tot supersnelle droogtijd) en is uitgerust met een timerfunctie. De thermostaat zorgt voor de beveiliging en regulering van de warmtestanden terwijl het controlelampje aangeeft wanneer er iets mis dreigt te gaan.

De Comair droogkap Super Equator oogt niet alleen erg professioneel, hij is het ook. Misschien iets te hoog gegrepen voor de particuliere gebruiker?  Er zijn spijtig genoeg geen reviews terug te vinden online over de Comair droogkap. Je zult je dus moeten baseren op de professionele bevindingen van kappers en kapperszaken en vervolgens zelf oordelen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Droogkappen Koopgids

 

Wat is een droogkap en waarvoor wordt een dergelijk apparaat zoal gebruikt? Bestaan er meerdere types of kun je zomaar de eerste de beste droogkap die je tegenkomt in huis halen? En hoe zit het dan met het prijskaartje? Bestaat er eventueel een mogelijkheid om de droogkap te huren? Je hoort het al; er steken heel wat vragen de kop op! Alvorens je dus de verschillende droogkappen met elkaar gaat vergelijken, lijkt het ons een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even grondig door te nemen. Dit maakt het nemen van een uiteindelijke aankoopbeslissing een pak eenvoudiger.


Wat is een droogkap en in welke situaties is hij een meerwaarde

Een droogkap is een handig apparaat dat je eenvoudigweg over je hoofd dient te plaatsen zodat je haren van alle kanten kunnen worden gedroogd. Je kunt hem dus eigenlijk beschouwen als een grote praktische haardroger met de bedoeling om je haren te drogen en in model te brengen. In de meeste gevallen zul je een dergelijk apparaat alleen tegenkomen in een erkende kapperszaak. Tegenwoordig kun je ze echter ook als particulier aanschaffen en in huis halen.

Toch willen wij er even op wijzen dat het niet aangewezen is om zomaar de eerste de beste droogkap in het winkelmandje te plaatsen. Bedenk dat er meerdere types droogkappen ontwikkeld zijn die op meer of minder vlakken van elkaar kunnen verschillen. Zo zal de droogkap die jij als particulier sporadisch eens een keertje gebruikt misschien minder mogelijkheden aanbieden dat de droogkap die door professionele kappers wordt aangeschaft.

 

Het type droogkap

Het ruime assortiment aan droogkappen laat toe verschillende types te detecteren. Zo kun je eerst en vooral opteren voor één van de eenvoudige exemplaren die je gewoonweg op de haardroger of föhn kunt aansluiten. Dergelijke droogkappen zijn vrij compact en licht van gewicht en maken het mogelijk om ondertussen nog andere klusjes uit te voeren. Houd er wel rekening mee dat hun mogelijkheden beperkt worden tot deze van de haardroger of föhn waaraan ze gekoppeld zijn.

Wil je dus graag een droogkap aankopen met iets meer mogelijkheden en functies en is budget hierbij geen enkel probleem? Dan raden wij jou aan om even een kijkje te nemen tussen de droogkappen die functioneren op basis van stroom. In de meeste gevallen gaat het hier om een droogkap op een staander alhoewel er ook heel wat wandarmige exemplaren te spotten zijn. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier dus effectief hoger zal liggen en dat je dus op één en dezelfde plaatst moet blijven zitten gedurende de volledige droogtijd.

 

Extra kenmerken en/ of functiemogelijkheden in verhouding tot de prijs

Sommige droogkappen zullen wel degelijk iets meer mogelijkheden aanbieden ten opzichte van andere. Indien je bijvoorbeeld kiest voor een staander dan kan het handig zijn om een instelbare hoogte te genieten. Ook verschillende droogsnelheden variërend van normaal tot supersnel, kunnen een meerwaarde bieden.

Daarnaast zijn sommige exemplaren eveneens uitgerust met een controlelampje, een lang snoer dat voor heel wat bewegingsvrijheid zorgt en een thermostaat die zorgt voor de beveiliging enerzijds en de regulering anderzijds van de warmtestanden. Indien er extra opzetstukken worden meegeleverd, dan is dat altijd mooi meegenomen.

Uiteraard zal dit alles wel zijn prijskaartje hebben. Zo zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van 140 tot 150 euro voor een standaard droogkap. Wil je graag een professioneel exemplaar aanschaffen met alles erop en eraan dan kan de prijs in sommige gevallen oplopen tot 500 euro of meer.

Bekende en degelijke merken

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bekende merken die de aankoop van een kwalitatieve droogkap kunnen garanderen. Zo behoort Carmen alvast tot het belangrijke lijstje. Carmen is één van die merken die, op het gebied van verzorgingstoestellen en producten, van alle markten thuis is. De droogkappen van Carmen zijn dan ook kwalitatief en in verhouding tot hun prijskaartje.

Mag het net dat tikkeltje meer zijn dan lijkt BaByliss een goede aanbeveling. Dit merk wordt bovendien niet alleen door particulieren maar ook door heel wat professionals gebruikt. En tot slot zijn er dan nog de droogkappen van Comair, een op het eerste zicht misschien minder bekend merk. Toch zal Comair in de erkende kapperswereld vast en zeker een belletje doen rinkelen. Dergelijke apparaten zijn voorzien van alle luxe en comfort, wat jammer genoeg resulteert in een hoger prijskaartje. Echter bestaat er altijd een waterkansje op aanbiedingen en/ of promoties.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE