5 Beste Bodygrooms Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Bodygrooms – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De bodygroom is een handig en compact apparaatje om lichaamshaar te verwijderen. Zo kun je het gebruiken om je baard af te scheren of te trimmen of borsthaar te verwijderen. Indien je op zoek gaat naar een bodygroom dan raden wij jou natuurlijk aan om meteen voor het beste toestel te kiezen. De Philips BG2036/32 bodygroom is de aankoop absoluut waard. Het apparaat is in slechts 1 uur volledig opgeladen waarna je het tot wel 50 minuten probleemloos kunt gebruiken. Toch hoeft de Philips TT2040/32 bodygroom helemaal niet onder te doen en behoort dit ook duidelijk tot de 3 beste bodygroom apparaten. Dit heeft te maken met het feit dat je het apparaat zowel kunt gebruiken om te trimmen alsook om te scheren. De zachte ergonomische handgreep zorgt bovendien voor net dat tikkeltje meer comfort.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Bodygrooms (Reviews) van 2024

 

Met een bodygroom kun je gemakkelijk ongewenste haren van op je lichaam verwijderen. Als jij iemand bent die graag haarloos door het leven gaat dan komt dit apparaat zeker van pas. Neem een kijkje naar de volgende producten die we voor je uitgekozen hebben. Elk apparaat is van topkwaliteit, jij moet er enkel nog de beste bodygroom uit kiezen.

 

1. Philips BG2036/32 5000 serie Body groom

 

Deze bodygroom van Philips is hypoallergeen en het voorkomt irritatie van de huid dankzij de parelvormige uiteinden van de trimmer. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat die nog eens 100% waterdicht is dus je kunt het makkelijk onder de douche gebruiken en eenvoudig schoonmaken.

Dankzij de lange handgreep is het mogelijk om ook je rug te scheren en je kunt het apparaat 50 minuten lang gebruiken als je het 1 uur oplaadt. Dankzij het batterijlampje kun je de status van de batterij zien. Het product wordt geleverd met een houder om het makkelijk op te bergen en je beschikt over een garantie van 2 jaar.

Volgens de kopers is het een handig apparaat, vooral het verlengstuk is nuttig want zo kun je tot op je rug komen. Het toestel ligt goed in de hand en heeft een perfecte prijs/kwaliteitverhouding. Voor één koper zijn de mesjes niet scherp genoeg en voor een andere koper is het product te duur.

Zodra mensen de naam Philips horen vallen denken de meesten meteen aan degelijkheid en kwaliteit. Het zal dus niet verwonderen dat deze bodygroom afkomstig is van misschien wel het populairste en het beste merk Philips. Laten we even de voor- en nadelen grondig bespreken.

 

Voordelen:

Trimkam: bij de aankoop van het product krijg je er meteen ook nog eens 3 trimkammen bij van 3, 5 en 7 mm. Verder zit er ook nog een hulpstukje bij om de rug te kunnen trimmen.

Oplaadtijd: de bodygroom heefts slechts 1 uur nodig om volledig te kunnen opladen. Vervolgens kun je het zonder problemen gebruiken.

Gebruiksduur: zodra het toestel helemaal opgeladen is dan kun je het maar liefst 50 minuten gebruiken. Bovendien wordt door middel van een lampje de status van de batterij aangegeven. Zo weet jij perfect wanneer je de bodygroom opnieuw dient op te laden.

Handig in gebruik: het apparaat is waterdicht wat dus wil zeggen dat je het ook zonder problemen onder de douche kunt gebruiken. Bovendien is het toestel ook bijzonder eenvoudig in onderhoud.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ondanks de vele kwaliteiten en opties, blijven sommige klanten zich toch wel storen aan de hoge prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips TT2040/32 Bodygroomer

 

Deze bodygroom is speciaal ontworpen voor mannen. Je kunt makkelijk schakelen tussen trimmen en scheren en het scheerhoofd past zich aan de contouren van je lichaam aan. Het apparaat wordt geleverd met een opbergstandaard en een XS trimkam. Het toestel heeft 5 lengte instellingen en dankzij de zachte handgreep ligt het ook goed in de hand.

Deze bodygroom is waterdicht dus je kunt het toestel ook onder de douche gebruiken. Je hoeft het apparaat slechts 1 uur op te laden en daarna kun je het 50 minuten lang gebruiken. Wanneer het indicatielampje in een oranje kleur gaat knipperen, dan kun je nog 10 minuten lang scheren.

Het grootste minpunt voor de kopers is de hoge prijs van het product. Voor de rest zijn ze tevreden over de topkwaliteit en de handigheid van het toestel. Je hebt geen last van pijn tijdens het scheren en de oplaadtijd van de batterij is redelijk kort.

Net zoals het voorgaande product is ook deze bodygroom afkomstig van het meer dan bekende merk Philips. Het apparaat is iets duurder in aankoop maar dit kan misschien verklaard worden door de verschillende opties en mogelijkheden die het biedt. Daarom is het belangrijk eerst even op zoek te gaan naar de positieve en negatieve eigenschappen van dit bijzondere apparaat.

 

Voordelen:

Oplaadbaar: het toestel heeft slechts 1 uur nodig om volledig te kunnen opladen. Vervolgens kun je het maar liefst gedurende de 50 minuten probleemloos gebruiken.

Comfort: doordat deze bodygroom helemaal waterdicht is, kun je het apparaat zowel gebruiken om droog te scheren of wanneer je onder de douche staat.

Accessoires: zodra je besluit om het product aan te kopen, zul je er meteen ook een XS trimkam bij krijgen net zoals je er ook een opberg- en oplaadstandaard bij krijgt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier merken we dat een kleine minderheid van de kopers de prijs van het apparaat toch best wel hoog vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Braun BG5010 MN Blackmatt scheerapparaat

 

Deze bodygroom van Braun is 100% waterdicht dus je kunt het apparaat zonder problemen onder de douche gebruiken. Je kunt zowel trimmen als scheren en je krijgt drie verschillende trimkammen bij de levering om op verschillende lengtes te kunnen trimmen.

Het toestel heeft kleinere trimtandjes waardoor je minder sneetjes of wondjes oploopt en zodat je makkelijk gevoelige zones zoals de oksels kunt trimmen. Je kunt het apparaat makkelijk reinigen onder stromend water en na een oplaadtijd van 14 uur kunt je het apparaat 50 minuten lang gebruiken.

Voor de kopers die het apparaat al uitgebreid getest hebben is het formaat van de bodygroom te groot om effectief de gevoelige zones te kunnen scheren. Als trimmer werkt het wel perfect, de opzetstukjes voelen fijn aan op de huid en je kunt het gewenste resultaat behalen.

Het merk Braun is ook een vaste waarde wanneer we het hebben over elektrische toestellen. Deze bodygroom is afkomstig van dit bekende merk en is niet alleen een heel degelijk apparaat maar ook nog eens behoorlijk goedkoop. Je zult het zeker bij de goedkopere bodygrooms kunnen terugvinden.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat de bodygroom helemaal waterbestendig is, is het mogelijk om het apparaat ook onder de douche te gebruiken indien je dit wenst.

Gebruiksduur: zodra het toestel helemaal is opgeladen dan kun je het maar liefst 50 minuten probleemloos gebruiken.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van 3 trimkammen van 0,6 mm, 3 mm en 8 mm. De combi methode maakt het mogelijk om zowel te trimmen alsook te scheren op hetzelfde moment.

 

Nadelen:

Lastig in gebruik: niet alle kopers zijn helemaal overtuigd en een aantal personen vinden dat het toestel vrij moeilijk te gebruiken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Remington BHT250 Bodygroomer + Tondeuse

 

Als je op zoek bent naar goedkope bodygrooms dan is de Remington BHT250 het ideale product voor jou. Je beschikt over drie vaste kammen die verschillende lengtes hebben: 2 mm, 4 mm en 6 mm. Je kunt het toestel onder de douche gebruiken en gewoon onder stromend water afspoelen.

Als de batterij volledig opgeladen is kun het apparaat 60 minuten lang gebruiken. Deze bodygroom is licht van gewicht en is voorzien van roestvrijstalen bladen. Dankzij de afgeronde snijbladen heb je minder last van sneetjes en wondjes.

De kopers zijn tevreden over de gunstige prijs die ze betalen voor goede kwaliteit. Voor één koper werkt deze bodygroom aanbieding een beetje te traag maar het resultaat is uitstekend en het apparaat maakt ook weinig geluid.

Ben je op zoek naar een degelijke bodygroomer maar wil je er liever niet zoveel geld aan spenderen dan kun je altijd eens dit model van het merk Remington bekijken. In vergelijking met de andere 4 apparaten die we in onze lijst hebben opgenomen, heeft deze bodygroom wel degelijk de laagste prijs. Bekijk dus zeker even de sterke en zwakke kanten van het toestel.

 

Voordelen:

Prijskaartje: dit toestel zul je zonder twijfel in de categorie van de goedkope bodygrooms terugvinden omwille van de lagere prijs.

Comfort: je kunt de bodygroom zowel gebruiken om droog te scheren alsook om nat te scheren. Dit heeft te maken met het feit dat het apparaat helemaal waterbestendig is.

Trimkam: het apparaat is uitgerust met verschillende trimkammen waardoor je dus op die manier ook verschillende lengtes kunt trimmen. Zo kun je kiezen tussen 2, 4 en 6 mm.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een aantal kopers vinden dat het product behoorlijk kwetsbaar is en dus helemaal niet zo lang meegaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. BaByliss for Men Bodygroomer E824E Trimmerset

 

Deze set is geschikt om je baard, lichaam, neus en oren te trimmen. Je beschikt daarvoor over verschillende opzetstukken die elk bedoeld zijn voor een bepaalde zone. De messen zijn 3D elektrochemisch geslepen en zijn gemaakt van 100% roestvrij staal.

Je krijgt er verder nog verschillende opzetkammen bij en een neus- en oortrimmer. Het apparaat kan tot 30 minuten lang werken met een opgeladen batterij.

De reviews geven voornamelijk goed advies. Het toestel is compact en makkelijk op te bergen dankzij de meegeleverde standaard. Het apparaat werkt naar behoren en je hoeft er ook niet te veel geld voor neer te tellen. Voor één koper zijn de kammen te grof en werkt het toestel niet goed zonder kammen.

Ook deze bodygroom van BaByliss For Men zou je zomaar tussen de goedkopere apparaten kunnen terugvinden. Het lijkt ons dan ook een goed idee om het apparaat een beetje beter te leren begrijpen door de voor- en nadelen ervan eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: dit apparaat is geschikt voor het trimmen en scheren van de baard, de neus, de oren en het lichaam.

Gebruiksduur: zodra het toestel helemaal is opgeladen, kun je het tot wel 30 minuten probleemloos gaan gebruiken.

Toebehoren: bij de aankoop van de bodygroom krijg je er ook een oplaad- en opbergstandaard bij net zoals een kam, olie en zelfs een reinigingsborsteltje.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: één enkele koper is van mening dat de kwaliteit van het toestel te wensen overlaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bodygrooms koopgids

 

Een bodygroom zul je ook kennen als een tondeuse en is een apparaat die je kunt gebruiken om haren van je lichaam te verwijderen. Vele personen gebruiken een bodygroom aanbieding om hun baard of haar te trimmen of borsthaar te verwijderen. We geven je enkele tips waar je moet op letten als je de beste bodygrooms wilt vinden. Houd rekening met de soorten bodygrooms, de opzetkammen, de haarlengte, de stroomvoorziening en de functies.

Soorten

De gewone bodygroomer heeft ook nog twee andere versies die voor bepaalde situaties handig kunnen zijn. Zo kun je kiezen voor een mini bodygroomer die je makkelijk kunt meenemen op reis vanwege het compacte formaat en het lichte gewicht. Bovendien werken de meeste op batterijen zodat je zelfs geen stopcontact nodig hebt om het apparaat te kunnen gebruiken.
Ook voor zakenmannen of -vrouwen kan dit handig zijn. Deze personen moeten regelmatig reizen voor het werk en zijn het gewoon om zich te scheren in een toilet of in een hotelkamer. Je kunt een mini bodygroomer eenvoudig meenemen.

Ten tweede is er nog een professioneel model die over een hoog vermogen beschikt. Dit toestel is geschikt voor intensief gebruik zodat je er ook vrienden en familieleden mee kunt scheren. Deze apparaten worden gebruikt door kappers en worden geleverd met verschillende accessoires om je kapsel op meerdere manieren te stijlen.

 

Haarlengte en opzetkammen

Een bodygroom kan haren verwijderen tot op een bepaalde lengte die je meestal zelf beperkt kunt instellen. Het is dus handig om op voorhand te weten welke haarlengte je verkiest zodat je dit kunt vergelijken met de minimale en maximale haarlengte van het apparaat.

Zoals we net hebben vermeld zijn de meeste toestellen instelbaar zodat je zelf de gewenste haarlengte kunt kiezen. Dit wordt meestal weergegeven in millimeter maar kan eventueel nog aangepast worden via bepaalde opzetstukken.

Het is ook mogelijk dat je het haar niet volledig kunt verwijderen, om dit op te lossen bestaan er apparaten die beschikken over een scheerfunctie zodat je de laatste stoppels ook kunt verwijderen.

De opzetstukken kun je gebruiken om een bepaalde haarlengte te kunnen kiezen maar ook om specifiek te kunnen trimmen. Er bestaan niet alleen opzetkammen voor je hoofd maar ook voor andere zones zoals je snor of baard. Het is een aanbeveling om een apparaat te kopen met vele opzetkammen zodat je meerdere opties hebt.

 

Stroomvoorziening

De meeste apparaten worden via het lichtnet van stroom voorzien en worden dus geleverd met een kabel. De voordelen hiervan zijn dat je nooit zonder stroom zit waardoor je scheerbeurt niet onderbroken kan worden. Deze apparaten zijn meestal ook krachtiger dan de toestellen die werken op een accu. Het nadeel is dat je altijd een stopcontact nodig hebt.

Als je kiest voor een draadloos model dan kun je een keuze maken tussen toestellen die werken met een oplaadbare accu of toestellen die gewone batterijen gebruiken. Als je kiest voor de tweede optie dan moet je er rekening mee houden dat je af en toe een extra kost moet maken om batterijen te kopen, maar je hoeft nooit een accu op te laden dus je kunt meteen verder met scheren door nieuwe batterijen in het apparaat te plaatsen.

Een bodygroom met een oplaadbare batterij is handig maar je moet wel op de accuduur letten zodat je weet hoe lang je het apparaat maximaal kunt gebruiken voordat de accu leeg raakt. Zorg er ook voor dat je een oplaadstation bij het toestel krijgt zodat je na gebruik de bodygroom eenvoudig in het oplaadstation kunt plaatsen.

Beide opties zijn handig want je beschikt over veel meer bewegingsvrijheid om je te kunnen scheren en trimmen.

Functies en accessoires

De trimmerfunctie van een bodygroom is handig om kleine haartjes te kunnen trimmen. Deze functie wordt vooral gebruikt om haartjes op je gezicht of hoofd bij te werken terwijl het groomen beter is voor het lichaam. Bij goedkope bodygrooms is het mogelijk dat deze functie niet aanwezig is. Geef liever iets meer geld uit om een apparaat met een trimmerfunctie te kopen zodat je het toestel kunt gebruiken voor meerdere doeleinden.

Let er tenslotte nog op hoeveel accessoires je bij een product krijgt. De beste aanbiedingen worden geleverd met tal van nuttige accessoires zoals een opbergkoffer of -etui, een schaar en enkele kammetjes. Sommige apparaten worden zelfs inclusief een kappersschort verkocht, dit zul je vooral zien bij professionele toestellen.

Vergeet ook niet te letten op de prijs van het apparaat. De meeste mensen zullen een budget opstellen om een bodygroom te kopen en willen niet meer uitgeven. Online kun je interessante promoties vinden die enkele dagen later aan huis worden geleverd.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE