9 beste tongschrapers Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste tongschrapers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De keuze voor een tongschraper – naast het meermaals dagelijks poetsen van je tanden – draagt alvast bij aan een optimale mondhygiëne en verzorging. Of je keuze daarbij uitgaat naar een tongschraper uit RVS dan toch eerder verchroomd zilver of koper; blijft alvast een persoonlijke keuze. Om het jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de 1 Koperen Tongschraper die meteen in het oog springt vanwege zijn ergonomische vormgeving en hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast lijkt ook de Halita tongreiniger een schot in de roos. Makkelijk in gebruik, eenvoudig te onderhouden en vanaf nu steevast een frisse adem!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste tongschrapers (Reviews) van 2024

 

Heb je nog geen directe tongschraper ervaringen maar ben je wel benieuwd om een tongschraper te gebruiken? Dan raden wij aan om de onderstaande top 5 even rustig te bekijken rekening houdend met het advies uit de online reviews. Bedenk of je keuze uitgaat naar een koperen tongschraper dan wel metalen versie of toch liever een tongschraper uit roestvrij staal? En kies je daarbij voor de populairste Halita tongschraper, de tongschraper van Ayurveda, de gum tongschraper of toch liever een aanbieding, het beste merk of het laagste geprijsde exemplaar? Bekijk de opties even alvorens er de beste tongschraper uit te kiezen.

 

Koperen tongschraper

 

1. Koperen Tongschraper / Van Nature Antibacterieel / Tegen Orale Aandoeningen 

 

Heb je al eens geprobeerd om je tong schoon te maken zonder tongschraper? Dan zul je wel al gemerkt hebben dat dit niet altijd van een leien dakje loopt. Een goede oplossing is daarom deze unieke Ayurvedische tongschraper die jou wordt aangeboden door het bekende merk “Artista”. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd van zijn kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat hem gelijk een mooie eindscore van 5 sterren oplevert.

De Artista tongschraper werd vervaardigd uit hoogwaardig puur koper waardoor hij niet alleen makkelijk te onderhouden is maar bovendien ook erg duurzaam en bijgevolg een leven lang kan meegaan. Dit maakt hem meteen een pak aantrekkelijker om een eventuele aankoop te overwegen.

Verder wordt hij gekenmerkt door een unieke ergonomische uitvoering die zich uit in een dubbele lange greep waardoor een krachtige gelijkmatige druk op het volledige tongoppervlak kan worden uitgeoefend. Bij aankoop van deze antibacteriële tongschraper, wordt tevens een handig opbergzakje meegeleverd.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze tongschraper heeft men ervoor gekozen om te werken met puur koper.

Uitvoering: hij kent een ergonomische vormgeving die bijdraagt aan het gebruiksgemak. Zo zorgt de dubbele lange greep voor een gelijkmatige krachtige druk waardoor alle bacteriën en voedselresten kunnen worden verwijderd.

Antibacterieel: de tongschraper blijkt van nature ook 100% antibacterieel te zijn.

Budgetvriendelijk: hoewel de prijs op het eerste gezicht behoorlijk duur lijkt, vinden klanten hem recht evenredig met de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Nadelen:

Geen beginners: indien je nog nooit een tongschraper hebt gebruikt, dan kan dit product – vanwege de krachtige druk – misschien wat teveel van het goede zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Halita tongschraper

 

2. Halita tongreiniger – 1 stuk – Tongreiniger // 1 of 2x per dag reinigen 

 

Net zoals de Scrapy en Orabrush tongschraper behoort ook dit exemplaar van Halita steevast tot de bekende en populaire producten, gequoteerd met een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,7 sterren. De Halita tongschraper rekent in een mum van tijd af met achtergebleven voedselrestjes en eventuele bacteriën waardoor je na iedere sessie geniet van een frisse adem en dito mondhygiëne.

Bovendien wordt de Halita tongreiniger gekenmerkt door een unieke vormgeving die volledig werd afgestemd op de anatomie van de tong. Dat betekent dat je met de Halita tongschraper maar liefst 2 verschillende zijden geniet waarmee je de vervelende plaklaag en bacteriën van je tong kunt schrapen. 

Zijn unieke materialen dragen bij aan het onderhoud en de duurzaamheid. In combinatie met zijn goedkope prijskaartje is hij dus op alle vlak een echte must have!

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met heel wat andere tongschrapers, blijkt hij voorzien van een budgetvriendelijk prijskaartje.

Vormgeving: de tongreiniger werd ontworpen op basis van de anatomie van de tong en blijkt bijgevolg een efficiënt en gebruiksvriendelijk product.

Handig in gebruik: de Halita tongschraper wordt gekenmerkt door 2 verschillende zijden waarmee je het tongoppervlak alsook de zijkanten probleemloos onder handen kunt nemen.

Onderhoud: hij is makkelijk en snel schoon te maken met behulp van wat warm water en een geringe hoeveelheid reinigingsmiddel.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: hoewel heel wat klanten de Halita tongschraper als gebruiksvriendelijk beschouwen, wordt hij door menig expert enkel aangeraden indien er een geringe mate aan bacteriën op de tong wordt geconstateerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tongschraper roestvrij staal

 

3. RX Goods RVS Tongschraper voor Mondverzorging – 4 Stuks – Tongreiniger, Tongborstel & Tong Schraper

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je specifiek op zoek naar een duurzame tongschrapersset? Dan loont het de moeite om deze vierdelige set van RX Goods even van naderbij te bekijken. De set bestaat uit een gebogen tongschraper, waarmee je het centrale gedeelte van je tong onder handen kunt nemen, een rechte zijkanten tongschraper, een rechte open achterkant tongschraper en een stevige opbergcase.

Bovendien is elk van de tongschrapers uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal vervaardigd waardoor je de set – indien correct schoongemaakt – meermaals kunt hergebruiken. Handig in gebruik en ideaal om mee te nemen op reis.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten tevreden zijn met hun aankoop en onder meer een positief advies weten te geven over de uitstekende kwaliteit, de unieke vormgeving en de optimale doeltreffendheid waarmee de set werkt.

 

Voordelen:

Set: het product wordt jou aangeboden als een vierdelige set bestaande uit een gebogen tongschraper, een rechte zijkanten tongschraper, een rechte open achterkant tongschraper en een stevige opbergtas.

Materiaal: bij de productie van deze vierdelige set werd gekozen om te werken met eco-vriendelijk RVS materiaal.

Onderhoud: de tongschrapers zijn bijzonder handig in gebruik en makkelijk en snel schoon te maken na ieder gebruik.

Prijskaartje: hoewel de prijs hoger ligt in vergelijking met de vorige 2 producten, betreft het hier wel een volwaardige set bestaande uit 4 stuks. Dit maakt hem op termijn voordeliger. Bovendien staat hij momenteel extra scherp geprijsd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat het prijskaartje op het eerste gezicht misschien wel wat afschrikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gum tongschraper

 

4. Gum Tongreiniger – 1 stuk // 2 rijen borstelharen en tongschrapers

 

Met de Gum tongreiniger kies je gelijk voor een betaalbaar en ogenschijnlijke doeltreffend product waarmee je zonder problemen overtollig plak en eventuele bacteriën van de tong kunt schrapen. Op die manier draag je niet alleen bij aan een frisse adem maar tevens ook aan een optimale mondverzorging én immuniteit.

De Gum tongreiniger wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 2 afzonderlijke rijen borstelharen in combinatie met 2 evenwaardige rijen tongschrapers. Op die manier kun je de tong netjes schrobben alvorens de plaklaag en bacteriën effectief te verwijderen. Zijn handvat doet denken aan dat van een standaard tandenborstel en draagt alvast bij aan het comfort en de gebruiksvriendelijkheid.

Hoewel één koper toch wel zijn bedenkingen heeft, lijkt de overgrote meerderheid wel degelijk overtuigd wat alsnog resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Vormgeving: de tongschraper van Gum wordt gekenmerkt door 2 afzonderlijke rijen borstelharen in combinatie met evenveel rijen tongschrapers.

Gebruiksgemak: schrob het centrale oppervlak van de tong alsook de zijkanten alvorens de plaklaag en eventuele bacteriën met behulp van de 2 rijen tongschrapers te verwijderen.

Uitvoering: de Gum tongschrapers doen qua uitvoering op het eerste gezicht denken aan een standaard tandenborstel en blijken in meerdere kleuren beschikbaar.

 

Nadelen:

Geen set: let wel dat het geen volwaardige tongschrapersset betreft.

Geen opbergtasje: bij aankoop van deze tongreiniger wordt jammer genoeg geen opbergtasje meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tongschraper Ayurveda

 

5. Maharishi Ayurveda Tongschraper (RVS) – Aantal artikelen in verpakking: 1

 

We sluiten het rijtje af met de Maharishi Ayurveda tongschraper die jou wordt aangeboden door Racket Service Stadshagen. De tongschraper blijkt daarbij vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal en wordt gekenmerkt door een unieke ergonomische vormgeving. De dubbele lange greep maakt het onder meer mogelijk om een krachtige doch gelijkmatige druk uit te oefenen op het volledige tongoppervlak.

Na gebruik kun je de tongreiniger met behulp van wat warm water en een geringe hoeveelheid reinigingsmiddel, schoonmaken om nadien te gaan hergebruiken. Let wel dat bij aankoop geen opbergtasje wordt meegeleverd.

Hoewel deze tongschraper alles in huis heeft om in een optimale mondhygiëne te voorzien, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reacties geplaatst. We durven stellen dat het om een vrij recente uitgave gaat waardoor klanten misschien nog niet de tijd gevonden hebben om een review neer te pennen.

 

Voordelen:

Materiaal: ook deze unieke tongschraper werd vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig RVS materiaal.

Gebruiksvriendelijk: zijn lange dubbele greep maakt het mogelijk om een gelijkmatige druk op het volledige tongoppervlak uit te oefenen. Dit resulteert dan ook een in optimaal gebruiksgemak.

Handig in gebruik: met behulp van deze tongreiniger kun je zonder problemen overtollige voedselresten alsook andere achtergebleven bacteriën van je tong verwijderen.

 

Nadelen:

Geen trekpleister: ben je op zoek naar een tongschraper trekpleister dan is dit product niet meteen de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. E Shopper Effectieve Tongschraper Rose Goud Persoonlijke Verzorging

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke tongschraper dan kun je eventueel dit product even grondig onder de loep nemen. Het product wordt jou aanbevolen door het, al dan niet bekende merk E Shopper en staat garant voor heel wat voordelen. Zo draagt de tongschraper niet alleen bij aan een perfecte mondhygiëne maar wordt ook een eventuele slechte adem zonder problemen aangepakt.

Het is een duurzaam en stevig product dat vervaardigd is uit kwalitatief koper en vervolgens werd afgewerkt in een goud/roze kleur. Je zult merken dat het heel eenvoudig is om dit product te gebruiken. Zo hoef je alleen maar de uiteinden stevig te gaan vastpakken, om vervolgens met het gebogen gedeelte zachtjes over de tong te schrapen. Herhaal dit meerdere keren per dag, telkens wanneer je je tanden gaat poetsen.

Een blik op de vele online beoordelingen leert ons dat de kopers tot op heden alleen maar positieve reacties hebben geplaatst. Zo blijkt het product niet alleen kwalitatief heel sterk te zijn maar valt ook het prijskaartje voor heel wat kopers goed mee.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Yogi & Yogini Tongreiniger Superior Koper Multi Colour

 

Ook met dit product van het sterk gewaardeerde merk Yogi & Yogini kies je voor een koperen tongschraper. Koper is niet alleen heel degelijk en stevig maar gaat ook behoorlijk lang mee. Daarnaast blijkt het product ook heel eenvoudig af te wassen en te onderhouden.

Het is een degelijke tongschraper die niet zo heel veel weegt en daardoor eenvoudig is om te gebruiken. Opnieuw hoef je alleen maar de uiteinden van de tongschraper stevig vast te houden, zodanig dat je met het gebogen gedeelte gewoon over de tong kunt schrapen. Dit product pakt niet alleen het probleem van een slechte adem aan, maar helpt gewoon ook bij de dagelijkse mondhygiëne.

We stellen vast dat de meeste kopers wel degelijk bijzonder positief reageren op dit product en dat ook laten merken in de uiteindelijke beoordeling ervan. Zo wordt niet alleen positief advies gegeven op de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. CleverCool Scrapy Tongschraper Transparant Tongreiniger

 

Ben je op zoek naar een echte tongschraper aanbieding? Dan kan dit product van CleverCool misschien wel iets voor jou zijn. In vergelijking met de andere 2 producten die we hiervoor besproken hebben, lijkt het hier echt wel om een koopje te gaan.

De tongschraper is ontworpen door de bekende professor Edwin Winkel en wordt gekenmerkt door de 4 verschillende kanten. Daardoor wordt het mogelijk om eender welke tong zonder problemen en in een recordtempo te reinigen. Dit draagt bovendien niet alleen bij aan de dagelijkse mondhygiëne maar kan ook andere kwaaltjes, zoals een slechte adem en smaak, aanpakken.

Tot op heden zijn er dan ook nog helemaal geen negatieve beoordelingen bij dit product geplaatst. We merken dat de klanten niet alleen positief reageren op de gebruiksvriendelijkheid maar ook op het fraaie design en de uitstekende kwaliteit van het product. Kortom, het voldoet helemaal aan hun verwachtingen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Montana Holland Set Tegen Slechte Adem RVS Met Opbergdoos

 

Tenslotte is er ook nog altijd de tongschraper van het Montana Holland. Het prijskaartje ligt misschien iets hoger, maar je krijgt er dan ook wel heel wat kwaliteit voor terug. Zo gaat het hier om een degelijke en duurzame tongschraper, vervaardigd uit makkelijk te onderhouden RVS. Bovendien wordt alles geleverd in een prachtig en bovenal antibacteriële opbergdoos. Ideaal dus indien je de tongschraper bijvoorbeeld wilt meenemen als je op reis gaat.

De tongschraper wordt bij voorkeur meerdere malen per dag gebruikt, telkens wanneer je je tanden poets. Zo wordt niet alleen de mondhygiëne aanzienlijk verbeterd maar kun je ook heel wat andere vervelende problemen aanpakken. Denk maar aan een slechte adem.

Tot op heden hebben er nog maar 2 klanten een reactie geplaatst en het product een maximum score van maar liefst 5 sterren gegeven. Daardoor durven wij vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het prijskaartje iets hoger ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tongschrapers Koopgids

 

Hoewel het gebruik van een tongschraper nog steeds niet voldoende ingeburgerd lijkt, zien we het gebruik én de populariteit ervan wel gestaag toenemen. Een goede zaak volgens diverse tandartsen die blijven hameren op het gebruik en de doeltreffendheid van een degelijke tongschraper. Toch is het belangrijk om bij je keuze voor een bepaalde tongschraper ook even stil te staan bij de vele voordelen, materiaalkeuzes, onderhoud en prijskaartjes. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens de verschillende tongschrapers en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is een tongschraper en het gebruiksgemak

Een tongschraper is een handig instrument dat bedoeld is om bacteriën en/ of eventuele overgebleven etensresten probleemloos van de tong te verwijderen. Op die manier kunnen problemen zoals een slechte/ onfrisse adem alvast grondig worden aangepakt. Bovendien betreft het in de meeste gevallen een vrij compact en lichtgewicht voorwerp – veelal vervaardigd uit duurzaam RVS – dat makkelijk op te bergen is en overal mee naartoe genomen kan worden.

Uiteraard willen wij jou aanraden om niet zomaar de eerste de beste tongschraper in het winkelmandje te plaatsen. Neem de tijd om de verschillende tongschrapers op een rijtje te plaatsen en de voor- én nadelen tegenover elkaar af te wegen. Besef dat er heel wat materiaalkeuzes mogelijk zijn en dat deze – al dan niet – een invloed kunnen hebben op het uiteindelijke onderhoud en prijskaartje. Ben je benieuwd? Aarzel dan niet en lees rustig verder.

 

De gebruiksvoordelen van een degelijke tongschraper

Dat een tongschraper een volwaardige aanvulling blijkt bij het dagelijkse tandenpoetsen, hoeft alvast niet te verwonderen. Onderzoek en studies tonen onder meer aan dat het tweemaal dagelijks gebruik van een tongschraper op allerhande gebied voor heel wat voordelen kan zorgen. Zo draagt het in eerste instantie bij aan een frisse adem door het verwijderen van de bacteriën en/ of overgebleven voedselresten die aan de basis liggen van een slecht geurende adem. Als logische gevolg hiervan, zullen ook je smaakpapillen er met rasse schreden op vooruit gaan. 

Aangezien dergelijke bacteriën en schimmels vaak ook voor heel wat maag- én darmproblemen lijken te zorgen kan het gebruik van een tongschraper eveneens bijdragen aan een sterk verbeterd immuunsysteem en bijgevolg minder maag- en/ of darmklachten. Kortom, een tongschraper zorgt niet alleen voor een betere mondhygiëne maar gaat ook de rest van het inwendige lichaam gaan aanbelangen. 

 

Het formaat, gewicht en de gebruikte materialen

Zoals hierboven reeds meer of min aangegeven, worden de meeste tongschrapers gekenmerkt door een vrij compacte lichtgewicht uitvoering wat het makkelijker maakt om ze overal mee naartoe te nemen. Extra handig als je ergens gaat logeren of wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt. 

Ook wat betreft de gebruikte materiaalsoorten zien we over het algemeen heel wat gelijkenissen opduiken. Zo blijken de meeste tongschrapers uit duurzaam, stevig, roestbestendig én makkelijk te onderhouden RVS materiaal te zijn vervaardigd. In beperkte mate kun je eveneens tongschrapers spotten uit metaal, zilver of koper. Aan jou de keuze dus om te bekijken wat je zelf het meest handige lijkt.

Extra kenmerken en/ of bijkomende opties in verhouding tot de prijs

Wanneer je de verschillende tongschrapers met elkaar gaat vergelijken, zul je uiteraard merken dat bepaalde modellen net iets meer mogelijkheden aanbieden. Zo kun je opteren voor de aankoop van 1 enkele individuele tongschraper of ervoor kiezen om een volwaardige set aan te schaffen. In het laatste geval worden vaak 2 of 3 tongschrapers aangeboden die qua vorm en uitvoering lichtjes van elkaar verschillen. Zo betreft het bij de meeste sets een tongschraper die bedoeld is voor de zijkanten en een ander exemplaar waarmee je het centrale gedeelte van de tong onder handen neemt.

Het spreekt voor zich dat dit alles een invloed zal hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 3 à 4 euro voor een enkelvoudige RVS tongschraper tot maar liefst 40 euro voor een volwaardige set of een enkelvoudige premium tongschraper uit zilver.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een tongschraper?

Niet alleen het principe maar ook het gebruik van een tongschraper is vrij eenvoudig en kan bijgevolg door iedereen – jong en oud – worden toegepast. Zo is het de bedoeling om het instrument zo ver mogelijk achteraan op de tong te plaatsen. In het begin kan dit gevoel – bij sommigen – leiden tot mogelijke braakneigingen waarna het geleidelijk aan begint te wennen.

Vervolgens trek je de tongschraper van helemaal achteraan de tong naar voren toe. In het begin volstaat een lichte tot middelmatige druk. Eenmaal je het gevoel van de tongschraper gewoon bent, wordt aangeraden om de druk tijdens het krabben ietwat op te drijven zodanig dat alle aanwezige voedselresten en bacteriën probleemloos kunnen verwijderd worden. Herhaal dit proces zo’n 4 tot 8 keer waarbij de tongschraper tussen elke sessie door uiteraard grondig dient te worden gereinigd.

Q2: Hoe vaak dien je een tongschraper te gebruiken?

Het advies van menig tandarts luidt steevast om het proces van het tongreinigen meermaals te herhalen. Zo wordt aangeraden om je tong tweemaal daags te schrapen – bij voorkeur ‘s ochtends en ‘s avonds – en per ingelaste sessie het schraapproces gemiddeld zo’n 5 keer te herhalen. Bovendien tonen studies en onderzoeken aan dat het reinigen van je tong met behulp van een tongschraper duidelijk doeltreffender is dan wanneer je dit zou doen met een tandenborstel.

 

Q3: Waar kun je een tongschraper kopen?

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een geschikte tongschraper? Dan zijn er vandaag de dag verschillende mogelijkheden om er eentje aan te kopen. Zo kun je even langsgaan bij de plaatselijke apotheek, Kruidvat of Hema. 

Echter kun je – net zoals het geval is met heel wat andere producten en voorwerpen – ook online enkele handige tongschrapers op de kop tikken. Klik daarvoor door naar bekende webpagina’s zoals onder meer bol.com, tongschrapers.nl, kruidvat.nl etc.

 

Q4: Wat is een tongschraper en hoe werkt het?

Een tongschraper is een handig – vaak compact en relatief lichtgewicht – instrument waarmee het mogelijk wordt gemaakt om eventuele achtergebleven voedselresten en bacteriën te verwijderen. Op die manier kun je allerhande bijkomende problemen in de kiem smoren gaande van een slechte/ onfrisse adem tot een middelmatige mondhygiëne. Regelmatig gebruik van de tongschraper zorgt echter niet alleen voor resultaten op korte termijn maar biedt ook heel wat langetermijnperspectieven. Zo draagt het bij aan een beter smaakvermogen én sterker immuunsysteem.

Bovendien is het gebruik van een tongschraper vrij eenvoudig. Plaats de schraper zo ver mogelijk achteraan op de tong en trek het instrument vervolgens van de achterkant van je tong naar voren toe. Indien je het gebruik van de tongschraper niet gewoon bent, is het aan te raden om de eerste keren niet teveel druk te zetten. Eenmaal je eraan gewend bent, kun je de druk op de tong verhogen wat het instrument alleen maar doeltreffender maakt. Herhaal deze krab-beweging zo’n 4 tot 8 keer en spoel de schraper tussen elke sessie grondig af. 

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE