Beste scheerschuim

Laatste update: 16.06.24

 

Scheerschuimen test van 2024

 

Tegenwoordig zijn er heel wat merken die verschillende soorten scheerschuim op de markt hebben gebracht. De keuze wordt er dus niet altijd makkelijker op. Toch zijn wij alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de eventuele beoordeling door klanten maar ook de gebruikerservaringen en de kwaliteit van het product. Zo zou je kunnen kiezen voor het Gillette Basic scheerschuim dat tegelijk een verzorgende werking aanbiedt. Echter blijkt ook het Nivea Men Sensitive scheerschuim alvast een schot in de roos te zijn. Gebruik van dit type scheerschuim resulteert in een bijzonder gladde en zacht aanvoelende huid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Scheerschuim Reviews – Top 5

 

Wil je je echtgenoot, vriend of partner verrassen met een origineel en geslaagd geschenk? Dan heb je vast en zeker degelijk scheerschuim overwogen? Aangezien er tegenwoordig heel wat verschillende soorten scheerschuimen worden aangeboden, willen wij het je iets makkelijker maken. Zo zijn we op zoek gegaan naar 5 topproducten. Neem rustig de tijd om de 5 opties hieronder even door te nemen en kies er vervolgens het voor jou beste scheerschuim uit.

 

 

1. Gillette Basic

 

In vergelijking met sommige andere scheerschuim producten zul je merken dat dit product van Gillette niet meteen tussen de goedkope scheerschuimen zal te vinden zijn. Toch kunnen we vaststellen dat de meeste kopers zich daar niet meteen lijken aan te storen.

Als je weet dat het om een voordeelverpakking gaat dan zul je ook beseffen dat het prijskaartje eigenlijk best nog wel meevalt. Zo telt de verpakking maar liefst 6 flesjes scheerschuim met elk een totaal volume van zo’n 200 ml. Als je vaak last hebt van een gevoelige of geïrriteerde huid na het scheren, dan is dit type scheerschuim van Gillette een echte aanrader. Het biedt bovendien ook een verzorgende werking en het ruikt ook nog eens goed.

Een blik op de verschillende online reviews, leert ons dat de overgrote meerderheid een duidelijk positief advies geeft over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Echter blijkt slechts één enkele gebruiker toch niet helemaal overtuigd te zijn van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nivea Men Sensitive

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor het scheerschuim van NIVEA. Opnieuw gaat het hier om een voordeelverpakking waarbij je maar liefst 6 flesjes geleverd krijgt. Elk flesje heeft een totale inhoud van maar liefst 250 ml. Je zou hier dan ook kunnen spreken van een aantrekkelijke scheerschuim aanbieding.

Opnieuw is het een product dat vooral aangeraden wordt als je last hebt van een gevoelige en of licht geïrriteerde huid. Het scheerschuim heeft daarnaast ook een verzorgende en kalmerende werking. Na het scheren zul je dan ook vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de huid zacht en glad aanvoelt.

Het feit dat het product ook dermatologisch is getest en goedgekeurd zorgt voor heel wat vertrouwen. En dat uit zich dan weer in vooral heel veel positieve online beoordelingen. Zo geven klanten niet alleen positief advies over de kwaliteit maar ook over de prijs en de duurzaamheid.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Proraso Green

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan scheerschuim? Of heb je geen nood aan een voordeelverpakking van 5 tot 6 flesjes? Dan kun je altijd nog kiezen voor dit product geleverd door Proraso. Bovendien valt het prijskaartje bijzonder goed mee als je weet dat de fles scheerschuim een totale inhoud van maar liefst 400 ml bevat.

Of je nu last hebt van een droge, gevoelige of vette huid, dit scheerschuim is geschikt om te gebruiken op eender welk huidtype. Het scheerschuim zorgt bovendien ook voor een verzorgende werking. Na het scheren voelt de huid zacht en glad aan.

We merken dat heel wat klanten bijzonder tevreden zijn over de correcte prijs-kwaliteitverhouding van het product. Verder zijn er ook heel wat kopers die vinden dat het product duurzaam en vooral bijzonder gebruiksvriendelijk is. Kortom, waar wacht je nog op? Neem zeker de tijd om dit product even grondig onder de loep te nemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Williams Sensitive

 

Als je last hebt van een ietwat droge of gevoelige huid, of wanneer je huid irritaties vertoont na het scheren, dan is dit product van het merk Williams precies wat jij zoekt. Williams is voor velen een bekend werkt en staat garant voor kwaliteit en degelijkheid. Bovendien valt het prijskaartje bijzonder goed mee als je weet dat de verpakking maar liefst 6 flesjes scheerschuim bevat. Elk flesje met een totale inhoud van maar liefst 200 ml.

Het scheerschuim bevat bovendien deeltjes allantoïne. Allantoïne zorgt er namelijk voor dat de kans op snijwondjes of eventuele irritatie tijdens het scheren aanzienlijk verminderd wordt. Bovendien kun je na het scheren genieten van een bijzonder zachte en vooral gladde huid.

Een blik op de online beoordelingen bij dit product, leert ons vooral dat de kopers tevreden zijn over dit product. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar ook over de voordelige koop en zelfs over de duurzaamheid van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tabac Original Shaving Foam

 

Tenslotte wordt het rijtje afgesloten met scheerschuim geleverd door het bekende merk Tabac. Het scheerschuim maakt deel uit van de bekende Tabac Original serie en heeft een totale inhoud van maar liefst 150 ml.

Het scheerschuim is geschikt om te worden gebruikt op eender welk huidtype. Of je nu last hebt van een droge of gevoelige huid, het kan werkelijk allemaal. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het prijskaartje want je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat het scheerschuim tegen een mooi en vooral betaalbaar prijskaartje wordt geleverd.

Op dit moment hebben er nog maar 2 kopers een reactie geplaatst bij dit product. Toch geven beide klanten de maximum topscore van maar liefst 5 sterren. We durven dan ook stellen dat het hier wel om een topproduct blijkt te gaan. Kwaliteit gecombineerd met duurzaamheid en dit alles aan een mooi prijsje.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Scheerschuimen koopgids

 

Wat is scheerschuim en is er een wezenlijk verschil met scheergel, of komt het toch allemaal op hetzelfde neer? Wat zijn de mogelijke voordelen en hoe gebruik je scheerschuim nu eigenlijk het best? Klopt het dat scheerschuim van bekende merken vaak iets duurder is of kun je regelmatig leuke aanbiedingen tegenkomen? Het is alvast een goede aanbeveling om de beste scheerschuimen even met elkaar te vergelijken. Ga eventuele promoties zeker niet uit de weg en wie weet kun je zo nog wel een scheerschuim aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt.


Wat is scheerschuim

Scheerschuim kun je beschouwen als een soort van degelijk cosmetisch product dat voornamelijk zal worden toegepast tijdens het scheren. Het is dan ook een product dat niet noodzakelijkerwijs alleen door mannen moet worden gebruikt maar evengoed ook door vrouwen. Wil je je baard, snor, benen of oksels scheren? Dan is scheerschuim alvast een handige aanbeveling. Maar wat zijn nu zoal de mogelijkheden en de eventuele pluspunten bij het gebruik van degelijke scheerschuim? En is er een verschil met gel?

In deze koopgids streven wij ernaar om je een antwoord te bieden om tal van belangrijke vragen omtrent scheerschuim. Aarzel dan ook niet en lees rustig verder. Zo zul je onder andere ontdekken dat je scheerschuim zowel tijdens het nat en droog scheren kunt gebruiken. Toch is het iets frequenter bij mensen die nat scheren. Scheerschuim is namelijk voorzien van bepaalde zeepachtige stoffen die het scheren niet alleen makkelijker zullen laten verlopen maar nadien ook voor een glad gevoel zullen zorgen.

 

Mogelijke voordelen van scheerschuim

In het vorige stukje zul je al min of meer gemerkt hebben dat het gebruik van scheerschuim absoluut wordt aanbevolen. Het biedt namelijk tal van voordelen. Zo zal een degelijke scheerschuim de huid in de eerste plaats gaan hydrateren. Daardoor worden de haartjes meteen een pak zachter waardoor het scheren veel makkelijker, en zelfs geheel pijnloos verloopt. Een comfortabele scheerbeurt is dus vast en zeker meegenomen.

Verder zal het gebruik van een duurzame scheerschuim er ook voor gaan zorgen dat er een bepaalde beschermingslaag wordt gecreëerd. Meer specifiek tussen enerzijds je huid en anderzijds het scheermesje. Daardoor kun je huidirritatie en roodheid van de huid makkelijk helpen voorkomen. Scheerschuim helpt verder ook traceren en zo weet je meteen welk stukje je reeds geschoren hebt en welke nog niet. Tot slot, helpt scheerschuim de huid ook verfrissen en verzachten. Na de scheerbeurt kun je genieten van een zacht babyvelletje.

 

Het type scheerschuim

Eigenlijk kunnen we een onderscheid maken tussen maar liefst 2 verschillende soorten scheerproducten. Zo kun je enerzijds kiezen voor standaard scheerschuim en anderzijds voor scheergel. Beide scheerproducten staan in voor hetzelfde doel en worden bekomen onder de vorm van spuitbussen. Het grote verschil is dat scheerschuim vrijwel meteen als een soort van aangenaam schuim uit de verpakking komt. Scheergel daarentegen zal pas gaan schuimen zodra het op de huid wordt open gewreven.

Scheerschuim kan ook bijzonder makkelijk weer worden afgespoeld terwijl dit bij gel toch net iets moeilijker is. Echter, scheergel kun je dan weer makkelijker opensmeren en zal op termijn ook iets schuimiger nog zijn dan gewoon scheerschuim. Kortom, aan jou de keuze om te kiezen tussen het schuim of de gel.


De mogelijke verpakking

Zoals we reeds min of meer hebben vermeld, kun je scheerschuim en scheergel voornamelijk aankopen in de vorm van een spuitbus. Dat is niet alleen handig in gebruik maar ook makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Dergelijke spuitbussen werden onder een bepaalde druk gevuld en bevatten ook een bepaalde hoeveelheid drijfgassen. Houd er wel rekening mee dat je dergelijke spuitbussen maar beter niet in de zon laat staan. Bewaar scheerschuim dus altijd op kamertemperatuur.

 

Design, merk en mogelijke prijskaartje

Tenslotte is het ook belangrijk om even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Een degelijke scheerschuim hoeft eigenlijk niet zoveel geld te kosten. Zo zul je kunnen vaststellen dat heel wat goedkope scheerschuimen worden aangeboden aan amper 8 euro of misschien zelfs nog minder. Echter is ook het tegenovergestelde waar en kun je scheerschuimen van 14 euro of misschien zelfs meer aanschaffen.

Alles is afhankelijk van het merk, de inhoud van de spuitbus, het type scheerschuim en natuurlijk het design van de verpakking. Bedenk daarom op voorhand hoeveel geld je bereid bent om hieraan uit te geven. Ben je van plan het scheerschuim vaak te gebruiken of toch maar niet? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere scheerschuimen, dan kan een blik op de online reviews misschien wel soelaas bieden.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE