Beste contactlens

Laatste update: 13.04.24

 

Contactlenzen test van 2024

 

Ben je niet zo dol op het dragen van een bril en ben je daarom op zoek naar contactlenzen? Dan helpen wij jou graag even verder. Uiteraard is het belangrijk om eerst en vooral een oogarts te bezoeken. Eenmaal je naar lenzen op zoek kunt, is het aangewezen om met bepaalde kenmerkende eigenschappen net iets meer rekening te houden. Indien je echter dringend op zoek bent naar een paar degelijke lenzen, dan verwijzen wij jou graag door naar onze top 3. Zo zijn de Optie-Free PureMoist MPDS contactlenzen alvast een topproduct gebleken. Gedaan met droge en/of pijnlijke en rode ogen, dankzij deze unieke kwalitatieve lenzen. Heb je binnenkort een leuk themafeestje op de agenda staan? Kies dan voor deze Partylenzen Blue Out.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Contactlens Reviews – Top 5

 

Mensen die een bril dragen, durven op sommige momenten ook kiezen om contactlenzen te gebruiken. Toch is het belangrijk om hierbij goed op te letten of je wel de lenzen met de juiste sterkte kiest. Je kunt natuurlijk ook altijd multifocale contactlenzen aankopen. Dan heb je contactlenzen die over verschillende sterktes beschikken. We hebben voor jou even 5 topproducten geselecteerd door enerzijds rekening te houden met de online reviews en anderzijds met het advies van de klanten. Bekijk de lijst even rustig en kies er voor jou de beste contactlens uit.

 

 

1. Optie-Free PureMoist MPDS

 

Indien je op zoek bent naar degelijke contactlenzen dan hoef je dit product van het bekende merk Opti-Free zeker eens te bekijken. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je het vanwege de hoge prijs niet meteen tussen de goedkope contactlenzen zult hoeven te zoeken.

Met dit product is het mogelijk om je lenzen tot maar liefst 16 uur lang vochtig te houden. Zo krijg je geen last van droge of geïrriteerde en pijnlijke ogen. Je zult de hele dag kunnen genieten van een comfortabel en aangenaam gevoel. De set is voorzien van 3 flacons die elk een volume bezitten van ruim 300 ml. Daarnaast krijg je er ook nog een flesje met een vloeistof van 90 ml bij.

Ondanks het hogere prijskaartje blijken de meeste kopers wel degelijk overtuigd te zijn van de voordelen van dit product. De meesten geven dan ook een positief advies over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Partylenzen Blue Out

 

In vergelijking met het voorgaande product zou dit zomaar eens een contactlens aanbieding kunnen zijn zodra je de gunstige prijs ziet. Deze kleur contactlenzen zijn afkomstig van het merk Partylens en kun je bovendien in meerdere kleuren verkrijgen. Ideaal bijvoorbeeld tijdens een halloween feestje.

Je zult merken dat de lenzen bijzonder comfortabel en aangenaam zijn om te dragen doordat ze vervaardigd zijn uit bijzonder zachte materialen. De felle kleuren kunnen een halloween outfit net dat tikkeltje specialer maken.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze gekleurde lenzen jaarlenzen zijn en dus niet over een bepaalde sterkte beschikken. Dit zorgt ervoor dat de meningen over deze contactlenzen eerder verdeeld zijn. Voor sommigen is het een topproduct terwijl anderen toch hun twijfels hebben over de kwaliteit ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eye Fresh Voordeelverpakking

 

Wanneer je besluit om je bril te vervangen door contactlenzen dan is het wel belangrijk om ook aandacht te besteden aan een degelijke lenzenvloeistof. Deze vloeistof zorgt er namelijk voor dat je lenzen vochtig blijven en je dan ook geen last krijgt van pijnlijke of geïrriteerde ogen.

Deze lenzenvloeistof is afkomstig van het bekende merk Eye Fresh en is werkelijk ideaal in combinatie met zachte contactlenzen. De set bestaat uit maar liefst 6 flesjes die afzonderlijk elk een inhoud van ruim 240 ml bevatten. Verder kun je de vloeistof ruim 90 dagen bewaren zodra je het flesje hebt opengedaan.

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat de kopers enthousiast zijn over dit product. De meesten geven dan ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Anderen zijn dan weer overtuigd van de duurzaamheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Air Optix Aqua

 

In vergelijking met de voorgaande producten zul je voor deze contactlenzen misschien net iets meer hoeven te betalen. Toch lijken de meeste kopers daar niet meteen een probleem van te maken.

De lenzen zijn afkomstig van het bekende merk Air Optix en zijn vervaardigd uit een materiaal op basis van siliconen. Dit materiaal is bovendien ook uitgerust met het Aqua Moisture System waardoor het vocht wordt vastgehouden. Zo blijven de lenzen altijd mooi vochtig en glad aanvoelen zodat ze heel comfortabel op het oog blijven zitten.

De lenzen zitten volgens verschillende kopers bijzonder goed en bovendien kun je ook de juiste sterkte kiezen. Andere gebruikers geven daarnaast ook een positief advies over de uitstekende kwaliteit ervan. Kortom volgens hen gaat het hier wel degelijk om een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Eye Fresh 3 maandlenzen

 

Net zoals één van de voorgaande producten zijn ook deze contactlenzen afkomstig van het bekende merk Eye Fresh. Ook hier is het mogelijk om zelf de sterkte van de lenzen te bepalen.

Deze verpakking bevat 4 contactlenzen dus dit komt overeen met 2 keer 2 stuks. De lenzen voelen bijzonder zacht aan waardoor de kans op irritatie veel kleiner wordt. Bovendien zijn de lenzen ook vrij dun en soepel en houden ze een groot gedeelte van het vocht vast. Daardoor blijft de lens altijd voldoende vochtig.

Doordat er momenteel nog geen online reviews zijn geplaatst is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven over dit product. We vermoeden dat het hier om een vrij recent artikel gaat dus laat je hierdoor zeker niet afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Contactlenzen koopgids

 

Heel wat brildragers proberen vroeg of laat ook altijd even contactlenzen uit. Uiteraard is het belangrijk om hierbij alleen maar de beste contactlenzen met elkaar te vergelijken. Je zou eventueel kunnen letten op verschillende factoren zoals het nut, het mogelijke prijskaartje, de sterkte en de voordelen ervan. Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn wij al even op onderzoek gegaan. Het is dan ook een goede aanbeveling om deze koopgids even rustig door te nemen en wie weet kun je zo wel een aantrekkelijke contactlens aanbieding tegenkomen. Het is in elk geval altijd leuk om een koopje te kunnen doen.

Het nut van degelijke contactlenzen

Contactlenzen of een bril, het komt steeds vaker voor. Zo heb je heel veel personen die resoluut kiezen voor een bril, terwijl anderen toch opteren voor een paar degelijke contactlenzen. En dat heb je ook nog personen die beide opties tot de mogelijkheden rekenen. Contactlenzen bieden namelijk iets meer vrijheid volgens verschillende personen. Je ziet de zijkant van je bril niet continue waardoor je kunt genieten van een ruimer gezichtsveld. Toch is het belangrijk dat je je niet zomaar tevreden stelt met het eerste het beste paar contactlenzen.

Het is belangrijk om rekening te houden met je ogen en de sterkte die je nodig hebt. Heb je bovendien enkel een paar lenzen nodig om ver te kunnen zien, of is het ook voor dichtbij? Het is daarom een goede aanbeveling om de contactlenzen bij een opticien aan te kopen. Die persoon kan je bovendien bijstaan met raad en daad. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je met een paar degelijke en duurzame lenzen naar huis gaat. En wie weet behoren ze wel tot de goedkope contactlenzen.

 

Welk budget hoef ik te voorzien

Wanneer je besluit om je bril te vervangen door een paar degelijke contactlenzen dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Sommige lenzen zullen echt een koopje lijken terwijl je voor andere contactlenzen dan weer net iets meer budget zult hoeven te voorzien. Uiteraard is de kwaliteit het belangrijkste, maar toch beslis je zelf hoeveel je wilt en maximaal kunt uitgeven aan een paar degelijke contactlenzen. Eigenlijk kan het prijskaartje van contactlenzen door een aantal factoren worden beïnvloedt.

Zo kan het type lens er alvast een bepaalde invloed op uitoefenen. Ook de sterkte en eventuele andere aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat het prijskaartje eventueel iets hoger ligt. In dat geval kan het best wel handig zijn om uit te kijken naar eventuele aanbiedingen. Het is altijd leuk indien je een promotie of korting tegenkomt zodanig dat je dat paar contactlenzen kunt aankopen. Neem rustig je tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken alvorens je besluit een keuze te gaan maken. Vroeg of laat zul jij het voor jou geschikte paar contactlenzen vast en zeker vinden.

 

De verschillende voordelen

We hebben het hiervoor al even kort vermeld, maar het dragen van contactlenzen gaat gepaard met een heleboel voordelen. Zo vinden heel wat gebruikers dat het gezichtsveld groter wordt. Als je een bril draagt, wordt het gezichtsveld toch altijd wat belemmerd doordat je vanuit je ooghoeken altijd een deeltje van de bril zult blijven zien. Dat ongemak valt bij contactlenzen helemaal weg. Een breder gezichtsveld staat dus voor heel wat kopers dan ook gelijk aan iets meer bewegingsvrijheid.

Daarnaast kunnen je lenzen niet bedampen, of kunnen er geen vervelende regendruppels of sneeuw opvallen. Wat wel het geval is bij een bril en waar heel wat brildragers zich dan ook aan ergeren. Als je zelf een bril draagt, dan zul je het wel herkennen dat je meermaals per dag de glazen van je bril moet schoonmaken. Bij lenzen hoef je daar alvast niet meer aan te denken en dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Het type contactlenzen

In je zoektocht naar de voor jou ideale contactlenzen zul je merken dat er heel wat mogelijkheden op de markt gebracht zijn. Zo kun je kiezen voor contactlenzen zonder sterkte en die enkel en alleen bedoeld zijn voor bepaalde gelegenheden of themafeestjes. Denk maar aan Halloween bijvoorbeeld, wanneer mensen op zoek gaan naar pikzwarte of witte contactlenzen om er toch maar wat enger uit te zien. Uiteraard hebben de meeste contactlenzen echter een belangrijkere functie, namelijk het zicht van iemand zoveel mogelijk proberen te herstellen.

Of je nu problemen hebt om dichtbij iets te zien of te lezen, of je hebt problemen om iets wat verder afstaat te zien, met contactlenzen is het mogelijk om deze problemen op te lossen. Je zult dus merken dat je ook hier rekening moet houden met de sterkte die je nodig hebt om te kunnen zien. Zijn er eventueel nog andere aanpassingen die moeten gemaakt worden, dan is ook dit mogelijk met contactlenzen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor een paar multifocale contactlenzen. Dergelijke lenzen zijn uitgerust met meerdere sterktes en daardoor extra praktisch om te gebruiken.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE