6 Beste Massageapparaten Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Massageapparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Jammer genoeg zorgt de hoge werkdruk en het haastige ritme van de maatschappij bij velen voor heel wat stress en oververmoeidheid. Een goede en correct aangebrachte massage kan in dergelijke situaties alvast wonderen verrichten. Door te investeren in een duurzaam massage apparaat vermijd je bovendien tal van bezoekjes aan het plaatselijke schoonheidssalon wat eveneens bijdraagt aan een – op langere termijn – lagere kost. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Donnerberg Het Origineel premium massageapparaat dat gebaseerd is op de bekende Shiatsu massagetechniek. Daartegenover staat de Circulation Maxx Leg Revitaliser; een waardig alternatief en een goede optie indien je kampt met pijnlijke of verkrampte voeten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 Beste Massageapparaten (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig hoef je niet meer uit huis om te genieten van een goede massage. En waarom zou je dat ook moeten als je dat thuis voor elkaar kunt krijgen. Hieronder kan je voor het beste massageapparaat kiezen, dat geschikt is om je van top tot teen van stress te verlossen.

 

1. Donnerberg Het Origineel premium nekmassageapparaat Shiatsu NM089

 

Wist je dat veel dagelijkse activiteiten een negatieve invloed kunnen hebben op onze lichaamsspieren? We denken hierbij automatisch aan typen op een laptop, surfen op je smartphone of zelfs gewoon autorijden; dagelijkse handelingen die – bij frequente toepassing – best wel voor heel wat stress op de lichaamsspieren kunnen zorgen. Dit uit zich dan ook in gespannen spieren en/ of spierpijnen. Herken je dit gevoel? Dan kan het misschien een idee zijn om een kwalitatief massageapparaat aan te schaffen.

Zo is het bekende Donnerberg NM089 Shiatsu nek-schouder massageapparaat gericht op een instant pijnverlichting én pure ontspanning dankzij de combinatie van een diepe kneedmassage met trillingen enerzijds en de rustgevende infraroodwarmte anderzijds. Hoewel het nek-schouderkussen in eerste instantie bedoeld is om deze 2 zones te masseren, kan het tevens ook andere lichaamszones zoals de onder/bovenrug, voeten, buik en benen behandelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van roterende – uit kunststof vervaardigde – massagekoppen die de Shiatsu technieken toepassen en waarbij zowel de richting alsook de rotatiesnelheid kunnen worden aangepast.

Deze natuurlijke kneedmassage wordt aangevuld met de perfecte infraroodwarmte die de spieren doet ontspannen en de bloedsomloop stimuleert. Het apparaatje – dat voornamelijk uit kunstleer vervaardigd is – kent een relatief compact ontwerp van 40,5 x 25,5 x 16,3 cm en is voorzien van een 2,8 m lang snoer. Bovendien bevestigen niet alleen het Duits Olympisch Comité (DOSB) en tal van fysiotherapeuten maar ook het TÜV-certificaat dat het Donnerberg NM089 nekmassage apparaat zijn investering waard is.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: wil je graag een veelzijdig massageapparaat aankopen, dan is het Donnerberg NM089 Shiatsu apparaat een schot in de roos. Geschikt voor schouders, nek, rug, voeten, benen én buik!

Gebruiksgemak: de krachtige trilfunctie én de infraroodwarmte stimuleren de bloedcirculatie, verminderen eventuele spierspanningen en dragen bij aan een instant pijnverlichting.

Verpakkingsinhoud: het massageapparaat wordt geleverd inclusief een stroomadapter, een auto-adapter, een zachte stoffen hoes, een stevige opbergtas, 3 verwisselbare hoezen en een instructieve handleiding.

Onderhoud: zowel de 3 verwisselbare hoezen alsook de hoes voor mensen met een gevoelige huid, kunnen zonder problemen op een wasprogramma van 30º worden gereinigd.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel de prijs misschien afschrikt, bevestigen niet alleen het Duits Olympisch Comité maar ook het TÜV-certificaat en de aanbeveling van menig fysiotherapeut de waarde van het massageapparaat.

 

 

 

 

 

2. Circulation Maxx Leg Revitaliser

 

Heb je te lang gelopen of gestaan? Of houden jouw dagelijkse werkzaamheden in dat je uren achtereen druk op de benen en voeten moet zetten. Dan is dit product er om je wat rust te bieden. De Circulation Maxx Leg Revitaliser geeft jouw voeten de juiste behandeling om fit te zijn voor de volgende dag door elektrische impulsen toe te passen op de zolen van je voet. Dit product heeft een LCD scherm en het is voorzien van een afstandsbediening.

De Circulation Maxx Leg Revitaliser is ten eerste niet geschikt voor kinderen vandaar dat er in de reviews wat dat betreft vele opmerkingen zijn. Dit product is groot en niet aantrekkelijk voor sommige gebruikers.

Het is ook niet een van de goedkope massageapparaten. Toch is dit een topproduct voor de meeste gebruikers en is het volgens sommige personen wel geschikt voor kinderen. Dit product doet precies wat het beschrijft.

Dankzij het Circulation Maxx massageapparaat kun je niet alleen de bloedsomloop gaan stimuleren en verbeteren maar ook de spieren. Het is iets duurder in vergelijking met het voorgaande apparaat maar toch lijken de meeste kopers zich daar niet aan te storen. Het is daarom de moeite om de voor- en nadelen even onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat is voorzien van een duidelijk LCD scherm. Bovendien krijg je er ook nog een handige afstandsbediening bij.

Type massage: dit massageapparaat is werkelijk ideaal om de spieren en de bloedsomloop in je voeten aan te pakken en te verbeteren. Ideaal na een lange stresserende werkdag.

Niet voor kinderen: een aantal kopers laten weten dat het massageapparaat bijzonder oncomfortabel aanvoelt voor het kind.

 

Nadelen: 

Design: een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat het design nogal ouderwets en onaantrekkelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Northwall Massage Gun Klop en Vibratie Massage Kunststof

 

Kom je na een lange vermoeiende werkdag thuis, dan is een heerlijke ontspannende massage misschien wel wat je nodig hebt. Met dit unieke apparaatje van Northwall kun je op een eenvoudige manier je armen, benen, nek, rug, schouders én voeten masseren.

Met een formaat van 25 x 23 x 6,5 cm is hij behoorlijk compact en eenvoudig om overal mee naartoe te nemen. Hij wordt geleverd met een krachtige oplaadbare batterij die een gebruiksduur garandeert van 2 tot 4 uren en tot maar liefst 6 vibratiestanden aanbiedt. Daarnaast ben je verzekerd van 4 verschillende opzetstukken die niet alleen instaan voor het verbeteren, stimuleren en ontspannen van spierherstel maar ook voor het behandelen van spierknopen en trigger points.

Op het digitale lcd schermpje kun je bovendien alle gegevens aflezen alsook het type massage selecteren. Met een eindscore van 4,6 sterren voldoet dit apparaatje aan de verwachtingen van de meeste klanten. Slechts één koper vindt de kwaliteit eerder matig en is van mening dat het om een tweedehands product gaat.

 

Voordelen:

Opzetstukken: op het moment van aankoop, krijg je er meteen 4 opzetstukken bij waaronder een round head, een spinal head, een bullet head en flat head. Ze zorgen onder andere voor spierherstel én behandelen triggerpoints en spierknopen.

Massagetechniek: het apparaatje is in staat om 2 verschillende massagetechnieken aan te bieden waaronder de klop- en vibratiemassage.

Batterijduur: het massageapparaat werkt op basis van een krachtige oplaadbare batterij, die overigens wordt meegeleverd en een batterijduur verzekert van 2 tot 4 uren.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: jammer genoeg is 1 koper van mening dat de kwaliteit van het massageapparaat toch wel wat beter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beurer MG16 Mini Massagehand

 

De Beurer MG16 is een mini massageapparaat met 3 verlichte massagekoppen. Als je aan het schaften bent of even op de bank relaxt, kunt je dit product gebruiken. Het is best geschikt voor de armen, benen, rug en nek.

Dit product is klein en handig om overal mee te nemen en op te bergen. Het heeft een aantrekkelijke rode kleur en het geeft vibratie massages. Dit snoerloos apparaat heeft geen afstandsbediening en het heeft een gewicht van 300 gram. Dat betekent dat zelfs een kind dit massageapparaat kan gebruiken.

De Beurer MG16 is een massageapparaat aanbieding die volgens 1 gebruiker niet geschikt is voor het kind, maar het wordt door de overige gebruikers zeer geprezen. Het is voor hen wel comfortabel voor zowel volwassenen als kinderen en het is heel handig om te gebruiken. Dit product is duurzaam en het voldoet aan de verwachtingen.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke massageapparaat maar liefst niet zoveel geld wenst uit te geven, dan kun je dit apparaat van Beurer eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 massageapparaten uit deze top 5 lijst, heeft dit product werkelijk de laagste prijs.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met de voorgaande toestellen gaat het hier om een vrij compact massageapparaat. Daardoor kun je het gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Type massage: dit massageapparaat maakt vooral gebruik van de comfortabele vibratie massage. Dit toestel is bovendien vooral ideaal om je rug te laten masseren.

Handig in gebruik: verder beschikt dit toestel ook nog over een handige LED verlichting om de massage beleving helemaal compleet te maken. Je krijgt er bovendien de 3 AAA batterijen gewoon bij inbegrepen.

 

Nadelen: 

Niet krachtig: slechts enkele gebruikers laten weten dat de vibratie massage niet voldoende krachtig is. Het toestel had iets krachtiger mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Rose Quartz Jade Roller Gezichtsmassage

 

Ben je op zoek naar een degelijk en duurzaam massageapparaat dat bovendien betaalbaar is? Dan lijkt dit product van Jade Roller misschien wel de moeite waard. Deze luxe roller lijkt wel het ideale massageapparaat voor het gezicht te zijn. De typische rollende beweging zorgt ervoor dat dit een perfect voorbeeld van de bekende rolmassagetechniek is.

Maar waarom hoef je dergelijk massageapparaat eigenlijk te gebruiken? Het is nu eenmaal belangrijk om je gezicht zo goed mogelijk te verzorgen en dit apparaatje is daarvoor het ideale hulpmiddel. Zo kun je eventuele huidirritatie en roodheid gaan verminderen met behulp van de Jade Roller. Verder stimuleert het de bloedcirculatie, vermindert het wallen en rimpels en zorgt het voor een perfecte gladde huid.

Het is een compact massageapparaat dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De dubbelzijdige roller biedt verzorging en ontspanning aan. Al deze voordelen zorgen ervoor dat de klanten een positief advies hebben gegeven bij dit product.

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden en de eigenschappen van de Jade Roller? Dan is het alvast de moeite waard om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we hieronder een selectie gemaakt van de belangrijkste puntjes.

 

Voordelen:

Type massage: het is een handig massageapparaat die gebruik maakt van de rolmassage techniek. Ideaal om een glad en stralend gezicht te bekomen.

Formaat: het is het ideale massageapparaat om mee te nemen onderweg vanwege het compacte formaat ervan.

Effecten: de Jade Roller zorgt voor heel wat positieve effecten zoals het verminderen van huidirritatie, wallen, rimpels en roodheid. Verder helpt het de bloeddoorstroming in de huid te verbeteren.

 

Nadelen: 

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties en commentaren op het product waarnemen. Daardoor is het voor ons niet makkelijk om jou verder advies te geven over mogelijke minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Dapoda Cellulite Cups Massage

 

Er is tegenwoordig heel wat onderscheid tussen de verschillende massageapparaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dit handige apparaat van het bekende merk Dapoda Products. We kunnen alvast opmerken dat het toestel over heel wat positieve online beoordelingen beschikt.

De set wordt geleverd met maar liefst 4 afzonderlijke doch originele Cellulite Cups met elk een verschillend formaat. Dit product kun je niet alleen gebruiken om je lichaam te masseren maar het zorgt bovendien ook voor een betere doorbloeding. De cups kun je op je hele lichaam gebruiken aangezien er verschillende formaten worden meegeleverd.

Verder zijn de cups doorzichtig en ook nog eens makkelijk te reinigen en te onderhouden. Momenteel kunnen we dan ook alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Zo zijn er gebruikers die een positief advies geven over de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Doordat er zoveel verschillende soorten massageapparaten bestaan, is het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken. Het merk Dapoda Products doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar kan toch op heel wat positieve online reviews van klanten rekenen. Laten we alvast even een kijkje nemen naar de verschillende eigenschappen.

 

Voordelen:

Set: je zult merken dat de set uit maar liefst 4 verschillende cups massageapparaten bestaat. Deze cups zijn niet alleen transparant maar hebben bovendien ook een verschillend formaat.

Effectief: het apparaat kun je gebruiken om je lichaam en eventuele vetophopingen weg te masseren. Verder helpt het ook om de bloeddoorstroming te gaan stimuleren.

Lichaamszone: je kunt dit massageapparaat op het volledige lichaam gaan gebruiken dankzij het verschil in formaat tussen de diverse cups.

 

Nadelen: 

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat werkelijk alle kopers helemaal overtuigd zijn van de voordelen en de kwaliteiten van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Massageapparaten koopgids

 

Na een lange stressvolle werkdag is er niets dat ontspannender werkt als een goede massage. Met een massageapparaat kun je bovendien specifieke pijnlijke zones gaan aanpakken. Als je de beste massageapparaten met elkaar gaat vergelijken probeer je liever rekening te houden met een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld maar aan het gebruiksgemak, de techniek, de opties en de prijs.

Gebruiksgemak

Een massageapparaat kan werkelijk in heel wat verschillende situaties een goede oplossing zijn. Stel dat je na een lange werkdag pijnlijke voeten hebt dan kun je dit met een massageapparaat gemakkelijk verhelpen. Bovendien helpt het om de pijn enorm te verlichten. Uiteraard helpt het niet alleen stramme of stijve spieren op te lossen. Een massageapparaat kan de bloedsomloop ook helpen stimuleren en kan bovendien ook gebruikt worden bij psychische klachten.

Als je bijvoorbeeld veel cellulitis hebt en ook je buikspieren nog wat extra wilt trainen, dan kan zelfs dit met een massageapparaat. Afhankelijk van de massagetechniek kun jij er voor zorgen of het gaat om de behandeling van pijn en stramme spieren of werkelijk om vetverbranding en het wegwerken van cellulitis.

Dit wil dus ook zeggen dat er heel wat massageapparaten bestaan die gericht zijn op een specifieke zone van het lichaam. Zo heb je toestellen die zich vooral richten op de spieren ter hoogte van de nek en schouders. Maar je kunt ook gaan voor een toestel dat je voor meerdere lichaamsdelen kunt gaan gebruiken.

 

Techniek

Op het eerste zicht zou je hier misschien niet aan denken maar het is toch belangrijk dat je weet dat er verschillende technieken bestaan. Zo zul je merken dat bepaalde toestellen maar één enkele massagetechniek aanbieden en andere toestellen kunnen meerdere technieken aanbieden.

Bij de klopmassagetechniek wordt er gebruik gemaakt van een eenvoudige en gemakkelijke klopbeweging. De beweging van kloppende handen wordt dus gewoon nagebootst. Dit kan de bloedcirculatie op peil houden en stijve of stramme spieren helpen voorkomen. Ook de rolmassagetechniek zal de bloedsomloop helpen stimuleren net zoals ook het onderliggende weefsel. Deze techniek kan er dus voor zorgen dat je huid veel gladder en strakker wordt. De meeste toestellen zullen beschikken over deze techniek. Bovendien is het ook minder intensief als de klopmassage.

Net zoals de rolmassage beschikken ook heel wat toestellen over de vibratietechniek. Deze massagetechniek zorgt ervoor dat je werkelijk helemaal tot rust kunt komen waardoor het ideaal is na een lange stressvolle werkdag. In tegenstelling tot deze techniek, is de shiatsu massagetechniek veel minder gekend. Met deze techniek kun je zowel psychische als lichamelijke klachten gaan aanpakken.

 

Opties

Uit de vorige puntjes is duidelijk gebleken dat er heel wat verschillende toestellen bestaan. Afhankelijk van de zone van het lichaam die je wilt behandelen en uiteraard de verschillende technieken die beschikbaar zijn. Het zal dus ook niet verbazen dat sommige toestellen nog heel wat extra mogelijkheden kunnen aanbieden. Uiteraard zul je dit ook voelen in de prijs want deze zullen niet meer tussen de goedkope massageapparaten staan.

Zo bestaan er toestellen die voorzien zijn van een warmtefunctie waardoor je spieren gemakkelijker gaan ontspannen. Als je vaak last hebt van stijve en stramme spieren dan kan deze functie echt wel een goede aanbeveling zijn. Ook een goede aanrader zijn de toestellen die je zowel in breedte als hoogte kunt gaan verstellen.

Het is ook belangrijk of toch aan te raden dat je vooral uitkijkt naar massageapparaten waarbij je de hoes gemakkelijk van het kussen kunt gaan afnemen. Een toestel met een afneembare hoes is namelijk veel gemakkelijker te wassen en daardoor natuurlijk ook veel hygiënischer. Vooraleer je een definitieve keuze maakt is het altijd aan te raden om zoveel mogelijk aanbiedingen te bekijken en met elkaar te vergelijken.

Prijs

Ook de prijs is iets om rekening mee te houden. Het is namelijk belangrijk om te weten dat er heel wat verschillende prijsklassen zijn aangezien er ook heel wat verschillende massageapparaten zijn. Op die manier kom je dus zeker niet voor verrassingen te staan wanneer je op zoek gaat naar het beste apparaat.

Uiteraard zal de combinatie van meerdere massagetechnieken mee de prijs gaan bepalen. Als je een toestel aankoopt dat enkel over een rolmassagetechniek beschikt dan zal dit minder duur zijn dan bijvoorbeeld een toestel dat ook over de shiatsu techniek beschikt. Uiteraard zullen ook de verschillende functiemogelijkheden een doorslag geven in de uiteindelijke prijs.

Een warmtefunctie kan bijvoorbeeld echt wel interessant zijn aangezien je spieren hierdoor extra ontspannen zullen zijn. Maar dit komt niet voor bij elk toestel. Het is misschien een idee om eerst eens een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers hebben geplaatst. Op die manier kun je alvast een beter idee krijgen over bepaalde toestellen en zul jij vroeg of laat misschien ook wel een leuke massageapparaat aanbieding tegenkomen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE