Laatste update: 26.09.21

 

Beste pedicuresets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast een manicure is een pedicure minstens even belangrijk. Vaak worden de voeten verwaarloosd omdat we toch meestal sokken en schoenen dragen. Echter, tijdens de zomermaanden lopen we vaak met onze voeten bloot. Om het ganse jaar door verwende en verzorgde voeten te hebben kun je gebruik maken van een pedicureset. We hebben voor jou 3 sets uitgezocht om eens wat nader te bekijken. Je kunt zien dat de Medisana MP 815 een manicure- en pedicureset is die elektrisch werkt en een automatische stop heeft. Daarnaast is er de Pedicuresets van AlwaysCare die uit wel 8 verschillende onderdelen bestaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pedicuresets Koopgids

 

Wanneer je de verschillende pedicuresets gaat vergelijken zul je merken dat je enkele overwegingen moet maken. Durf je het aan om met een elektrisch toestel te werken of kies je liever voor een manuele set? Welke onderdelen in de set zijn zeker een aanbeveling en hoe geef je jezelf een pedicure? Soms zijn er aanbiedingen waarbij je zowel een manicure- als een pedicureset kunt aankopen voor een leuke prijs. Neem even een momentje om alles te bekijken en er daarna de beste set uit te kiezen die jou het meest geschikt lijkt.

Wat is een pedicureset en waarvoor wordt hij gebruikt

Een pedicureset bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je je voeten zelf kunt verzorgen en verwennen. De meeste sets zijn gemaakt uit roestvrijstaal dat je, om hygiënisch te kunnen werken, steeds goed kunt ontsmetten. Hij wordt vooral gebruikt om de nagels bij te snijden en eelt te verwijderen zodanig dat je voeten er gezond en verzorgd uitzien. Voetverzorging is een belangrijk onderdeel van de lichaamsverzorging waarmee veel problemen kunnen worden vermeden vooral als je diabetes hebt of wanneer je aan een reumatische aandoening lijdt.

We denken dan aan ingegroeide teennagels, kalknagels en een dikke eeltlaag waardoor je heel pijnlijke voeten kunt hebben. Daarnaast zijn verzorgde voeten nu eenmaal mooier om te zien. Door gebruik te maken van een pedicureset kun je dit zelf thuis doen. De meeste dames willen tijdens de zomermaanden graag mooi gelakte teennagels en dan kun je beter ook meteen voor een volledige pedicurebehandeling gaan. 

 

De soorten pedicuresets 

We merken dat er verschillende soorten pedicuresets op de markt zijn. Zo is er de basisset die eenvoudige gereedschappen bevat om een pedicure uit te voeren. Deze set is vrij compact en kan gemakkelijk worden meegenomen in de handtas of in de reiskoffer. Deze set bestaat meestal uit een clipper en een vijltje of verschillende vijltjes en een eeltschraper. Daarnaast zien we dat er ook een pedicurepakket is die volledig uit voetverzorgingsproducten is samengesteld en waarin je onder meer een scrub, een lotion en andere crèmes kunt vinden.

De elektrische pedicureset is de meest interessante omdat hij vaak heel uitgebreid is waardoor hij perfect is voor voeten die veel te verduren krijgen. Deze elektrische set bestaat uit meerdere tools om zowel de nagels als de voeten goed aan te pakken waardoor een stevig eelt probleem snel wordt opgelost. Tenslotte is er ook de Spa-set die zorgt voor een complete voetverzorging met een massagevoetbad waardoor je een echt wellnessgevoel hebt.

 

De verschillende onderdelen 

Een pedicureset is meestal ook geschikt om een manicure uit te voeren en bestaat uit verschillende gereedschappen. Zowel de manuele set als de elektrische set hebben gelijkaardige onderdelen. Zo zul je steeds verschillende nagelknippers en nageltangen terugvinden om de nagels mee te knippen en om scherpe hoekjes te verwijderen. Het schaartje dient om de nagelriemen bij te knippen en om eventueel wat harde huid rond de teennagel weg te knippen. De bokkenpootjes dienen om de nagelriemen wat terug te duwen zodat je je nagels mooi kunt lakken.

Verschillende vijltjes of vijlkegels worden gebruikt om de nagels te vijlen. Nagelpennetjes dienen om overtollige kalk onder de nagels te verwijderen waardoor het risico op kalknagels wordt verminderd. Vervolgens is er de puimsteen en de eeltschrapper om de voeten zacht te maken en eelt te verwijderen. Een nagelborsteltje wordt gebruikt om de nagels goed te reinigen en een teenspreider dient om de tenen uit elkaar te halen zodat je overal gemakkelijk bij kunt. Tenslotte wordt er soms ook een voetbad aan toegevoegd om de voeten te weken zodat de eeltlaag zachter wordt om deze gemakkelijk te verwijderen.

Hoe geef je jezelf een basis pedicure

Een pedicureset kan uit zoveel onderdelen bestaan dat je even niet goed weet hoe eraan te beginnen. Je kunt beter eerst de eventuele nagellak verwijderen om daarna de voetzolen te verzachten met de puimsteen zodanig dat de dode huidcellen verwijderd zijn. Doe dit vooral op de hiel, de bal van de voet en onderaan de tenen. Laat nu je voeten even weken om de huid zacht te maken en droog ze dan goed af. Vervolgens kun je het eelt verwijderen met de eeltschraper of met de speciale eelt kegeltjes op het elektrische apparaat.

Smeer nu je voeten goed in met een exfoliërende crème waarna je ze even gaat afspoelen en opnieuw drogen. Nu kun je aan de nagels beginnen werken door ze te knippen en te vijlen. Gebruik de pinnetjes om kalk of dode huid onder de nagels te verwijderen en de bokkenpootjes om de nagelriemen terug te dringen. Tenslotte zijn je nagels klaar om een kleurtje aan te brengen. Eindig steeds met een rustgevende en voedende voetcrème. 

 

5 beste pedicuresets (Reviews) van 2021

 

Wanneer de eerste lentestralen komen piepen denken we al aan blote benen en open schoenen en daar horen natuurlijk goed verzorgde voeten bij. Bij de aanschaf van een pedicureset kom je voor een groot aanbod te staan. Kies je voor een elektrische pedicureset of gaat je voorkeur uit naar de beste pedicureset die je manueel kunt gebruiken? Met het advies van enkele mensen die aan medische pedicure doen hebben we een selectie gemaakt met 5 topproducten. Neem rustig je tijd om alle sets eens goed te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

1. Medisana MP 815 manicure-en pedicureset links- en rechtsdraaiend

 

Medisana is producent en leverancier van medisch gecertificeerde producten die het leven een stuk aangenamer en gemakkelijker maken. Het wordt beschouwd als het beste merk voor mensen die om medische redenen zich tot gespecialiseerde hulpmiddelen moeten wenden.

De Medisana pedicureset is zowel geschikt voor manicure als voor pedicure waardoor je meteen volledig bent voorzien van alle nodige onderdelen om eksterogen, eelt en andere problemen aan te pakken. Hij wordt geleverd met 7 verschillende hulpstukken waaronder een grove saffieren kegel, een fijne saffieren schijf, een vlammenfrees, een viltkegel, een cylindervijl en een naaldfrees.

Bovendien kan deze elektrische set op 2 snelheden worden ingesteld. Daarnaast beschikt hij over een automatische stop die bij hoge druk het apparaat gaat uitschakelen zodat hij ook door diabetici veilig kan worden gebruikt. Het apparaat ligt heel comfortabel in de hand en is hij links- en rechtsdraaiend waardoor iedereen ermee overweg kan. In de reviews kunnen we merken dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelig: 

Medisch gecertificeerd: door het automatische stopsysteem dat stopt bij te hoge druk, kan deze pedicureset worden gebruikt door diabetici die absoluut geen voetwonden mogen hebben. 

Instelling: hij kan op 2 verschillende snelheden worden gebruikt zodat je hem voor elke persoon individueel kunt instellen.

Opzetstukken: deze pedicureset wordt geleverd met een naaldfrees, viltkegel, cylindervijl, saffieren grove kegel en een saffieren schijf waarmee je elke behandeling kunt uitvoeren.

Gebruiksvriendelijk: de set is heel gemakkelijk in gebruik en de opzetstukken kunnen eenvoudig worden veranderd.

 

Nadelen:

Kracht: hij zou onvoldoende krachtig zijn om efficiënt te werken waardoor sommige behandelingen echt niet lukken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Pedicuresets van AlwaysCare cadeau voor vrouw en man 8-delig

 

De pedicureset van AlwaysCare kan niet meteen als een aanbieding  worden beschouwd maar  krijgt een goedkope prijs bij aankoop van meerdere sets. De manicure- pedicureset kreeg bovendien een heel goede beoordeling in de reviews. De klanten zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

De roestvrije manuele set bestaat uit 8 verschillende gereedschappen waarmee je zowel je handen als je voeten optimaal kunt verzorgen om goed voor de dag te komen. Hij bestaat uit een nagelkipper met beschermkapje zodat de geknipte nagels niet in het rond vliegen en een eeltverwijderaar. Daarnaast krijg je ook een professionele vijl die samen met de nagellifter en de smalle vijl wordt gebruikt om ingegroeide teennagels te behandelen.

Bovendien  worden er ook een bokkenpootje en reinigingspennen bij de set geleverd om de nagelriemen terug te dringen en om onder de nagels te kunnen reinigen. Door wekelijks je voeten goed te behandelen en te verzorgen kunnen heel wat problemen worden voorkomen die pijnlijk en soms wel heel problematisch kunnen zijn  voor mensen met diabetes en reuma.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de complete set die uit 8 onderdelen bestaat heb je alles in huis om een manicure en pedicure uit te voeren.

Nagellifter: met de meegeleverde nagellifter kunnen ingegroeide teennagels worden vermeden en verholpen.

Medisch aangeraden: deze pedicureset wordt zeker aangeraden voor mensen die diabetes hebben of die aan een reumatische aandoening lijden.

Het prijskaartje: deze set valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Gebruiksaanwijzing: een klant merkt op dat het heel spijtig is dat er geen handleiding bij deze gereedschappen zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Luxe 12-delige manicureset & pedicureset voor (French) manicure & pedicure

 

Met deze luxe pedicure set voor thuis ben je volledig uitgerust om je handen en voeten perfect te verzorgen. De 12-delige set uit roestvrijstaal is compleet om een (French) manicure en pedicure te kunnen uitvoeren. Hij wordt bovendien geleverd in een mooi en handig etui waardoor je de set gemakkelijk kunt meenemen op vakantie.

Hij bestaat uit een nagel- en maar liefst 3 teennagelknippers waarvan eentje speciaal gevormd om  moeilijk bereikbare stukjes weg te knippen. Een nagelriemknipper en de nagelriemtrimmer zorgen ervoor dat je nagels mooi zijn om ze te lakken. De 2 bokkenpootjes en een nagelreiniger worden trouwens gebruikt om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk onder de nagels kunt reinigen.

Tenslotte werden ook een schaartje, een dubbelzijdige nagelvijl, een wenkbrauw pincet en een oorreiniger aan de set toegevoegd om meteen alles bij de hand te hebben. In de reviews zien we dat de meningen van de klanten verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Onderhoud: de set is gemaakt uit roestvrijstaal en kan gemakkelijk onder de kraan worden schoongemaakt.

Gebruiksvriendelijk: de verschillende gereedschappen worden geleverd in een handig etui zodat je hem ook op vakantie kunt meenemen.

Complete set: hij bestaat uit een schaar, wenkbrauw pincet, oorreiniger en nagelvijl. Daarnaast kun je er ook 3 verschillende types nagelknippers in vinden en een nagelriemknipper en –trimmer. Tenslotte zijn er ook 2 bokkenpootjes en een nagelreiniger aan het pakket toegevoegd.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn toch minder tevreden over de kwaliteit van bepaalde onderdelen die nogal kwetsbaar blijken te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nagelfreesmachine set professioneel nagelfreesmachine motor 65 Watt

 

Deze professionele pedicureset is het populairste instrument bij ervaren voetverzorgers en mensen die manicures doen en gelnagels plaatsen. Het elektrische apparaat werkt met een motor die een vermogen heeft van 65 Watt waardoor alle behandelingen moeiteloos kunnen worden uitgevoerd.

De snelheid van het apparaat is instelbaar en het aantal omwentelingen kan op de handige display worden afgelezen. De frees kan trouwens zowel links- als rechts draaien waardoor hij door iedereen kan worden bediend. Bovendien wordt deze freesmachine geleverd met een set freesbitjes en een schuurrolletje zodat je onmiddellijk van start kunt gaan. De extra opzetstukken zijn ook apart verkrijgbaar. 

Daarnaast heeft de  frees heeft een ergonomische greep waardoor hij bijzonder comfortabel in de hand ligt. Het handstuk kan in de houder aan het toestel worden geplaatst of in een losse houder die ook wordt meegeleverd. Je krijgt er trouwens een voetpedaal bij om hem gemakkelijk te kunnen bedienen. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Capaciteit: dit instrument werkt met een krachtige motor van 65 Watt waarmee alle behandelingen vlot kunnen worden uitgevoerd.

Instellingen: de snelheid kan worden ingesteld zodat je hem voor elke verzorging kunt aanwenden. Bovendien kan de frees links en rechts draaien en kunnen het aantal omwenteling op de display worden afgelezen.

Gebruiksgemak: er hoort een voetpedaal bij dit apparaat dat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt bedienen.

Basisstation: dit apparaat is een basisstation dat je ook kunt meenemen als je klanten thuis gaat verzorgen.

 

Nadelen: 

Enkel professioneel gebruik: we zouden deze set niet aanraden aan iemand die niet gewoon is om met dergelijke apparaten te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Professionele nagelschaar 3-in-1 set ingegroeide teennagel kalknagel normale nagel

 

De 3-in-1 set bestaat uit een stevige professionele nageltang, een kleine nagelschaar en een fijne nagelvijl waarmee je vlot je nagels kunt verzorgen. Bovendien is deze pedicureset voor kalknagels en ingegroeide teennagels de ideale oplossing. 

Daarnaast kan deze professionele nageltang moeiteloos verdikte nagels knippen zonder dat je hiervoor veel kracht moet gebruiken. Hij is zodanig ontworpen dat hij ook geschikt is voor linkshandigen en voor mensen die minder kracht in hun handen hebben. De nageltang heeft trouwens een gebogen bek waarmee je de nagels goed in model kunt knippen.

Met het kleine schaartje kunnen de nagelriemen worden bijgeknipt om er verzorgd uit te zien. Bovendien zorgt de nagelvijl ervoor dat je perfecte nagels hebt met een mooie vorm zonder spitse hoekjes. Er zijn voor deze set nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gevormde bektang: de professionele tang heeft een voorgevormde bek waarmee de nagels mooi in model kunnen worden geknipt.

Gebruiksvriendelijk: de nageltang kan ook door linkshandigen worden gebruikt en hij is daarnaast geschikt voor mensen met een verminderde kracht in de handen.

Toepassing: de nageltang is ideaal om ingegroeide nagels, kalknagels en verdikte nagels te behandelen.

Toebehoren: naast de nageltang wordt er ook een handige vijl en een klein schaartje meegeleverd om de nagelriemen weg te knippen.

 

Nadelen:

Onvolledige set: enkele belangrijke gereedschappen worden in deze set wel gemist waardoor je nog accessoires apart moet aankopen om een volledige verzorging te kunnen doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een pedicureset?

Eigenlijk is het goed om wekelijks je voeten te verzorgen maar toch zeker minimum éénmaal per maand. Wanneer je voetproblemen hebt kun je beter een professionele pedicure je voeten laten verzorgen. Heb je geen last aan je voeten dan kun je zelf aan de slag. Neem een teiltje met lauwwarm water met wat badzout of badolie in. Laat je voeten weken om vervolgens met een scrub de dode huidcellen te verwijderen. Nadat je voeten goed afgedroogd zijn kun je met een eeltschrapper de eeltlaag op de voetzool verwijderen.

De teennagels moeten recht worden afgeknipt om ze daarna bij te vijlen zodat er geen scherpe hoekjes in de huid kunnen prikken. Wees steeds voorzichtig met de vijlen om geen wondjes te veroorzaken die kunnen ontsteken. Kijk bij een elektrische set goed na welke opzetstukjes je het best kunt gebruiken. Er zijn opzetstukjes om de ruimte tussen de nagelriem en de huid wat breder te maken en er zijn ook smalle stukjes met een spitse punt waarmee je gemakkelijk een scherp stukje nagel kunt bijvijlen. Tenslotte kun je de voeten ontsmetten en insmeren met voetcrème.

Q2: Hoe werkt een pedicureset?

Er zijn pedicuresets die uit verschillende onderdelen bestaan zoals diverse soorten vijltjes, een eeltschraper, bokkenpootjes, kniptangen en dergelijke meer die je gewoon handmatig moet gebruiken. Daarnaast zijn er ook pedicuresets op de markt die elektrisch werken. Het apparaat wordt dan geleverd met verschillende opzetstukken die dezelfde functies hebben als de gewone handmatige set maar dit alles in één toestel. Deze apparaten zijn vaak voorzien van een automatisch stopsysteem om veilig te kunnen werken.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES