8 beste Pedicuresets Test van 2024

Laatste update: 13.04.24

 

Beste pedicuresets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast een manicure is een pedicure minstens even belangrijk. Vaak worden de voeten verwaarloosd omdat we toch meestal sokken en schoenen dragen. Echter, tijdens de zomermaanden lopen we vaak met onze voeten bloot. Om het ganse jaar door verwende en verzorgde voeten te hebben kun je gebruik maken van een pedicureset. We hebben voor jou 3 sets uitgezocht om eens wat nader te bekijken. Je kunt zien dat de Medisana MP 815 een manicure- én pedicureset is die elektrisch werkt en een automatische stop heeft. Daartegenover staat dan weer de Nageltang & Nagelknipper set die een meer dan goede aanbeveling blijkt indien je te kampen hebt met harde en/ of ingegroeide teennagels. 

ModeMode
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste pedicuresets (Reviews) van 2024

 

Wanneer de eerste lentestralen komen piepen denken we al aan blote benen en open schoenen en daar horen natuurlijk goed verzorgde voeten bij. Bij de aanschaf van een pedicureset kom je voor een groot aanbod te staan. Kies je voor een elektrische pedicureset of gaat je voorkeur uit naar de beste pedicureset die je manueel kunt gebruiken? Met het advies van enkele mensen die aan medische pedicure doen hebben we een selectie gemaakt met 5 topproducten. Neem rustig je tijd om alle sets eens goed te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

1. Medisana MP 815 manicure-en pedicureset links- en rechtsdraaiend

 

Medisana is producent en leverancier van medisch gecertificeerde producten die het leven een stuk aangenamer en gemakkelijker maken. Het wordt beschouwd als het beste merk voor mensen die om medische redenen zich tot gespecialiseerde hulpmiddelen moeten wenden.

De Medisana pedicureset is zowel geschikt voor manicure als voor pedicure waardoor je meteen volledig bent voorzien van alle nodige onderdelen om eksterogen, eelt en andere problemen aan te pakken. Hij wordt geleverd met 7 verschillende hulpstukken waaronder een grove saffieren kegel, een fijne saffieren schijf, een vlammenfrees, een viltkegel, een cylindervijl en een naaldfrees.

Bovendien kan deze elektrische set op 2 snelheden worden ingesteld. Daarnaast beschikt hij over een automatische stop die bij hoge druk het apparaat gaat uitschakelen zodat hij ook door diabetici veilig kan worden gebruikt. Het apparaat ligt heel comfortabel in de hand en is hij links- en rechtsdraaiend waardoor iedereen ermee overweg kan. In de reviews kunnen we merken dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelig: 

Medisch gecertificeerd: door het automatische stopsysteem dat stopt bij te hoge druk, kan deze pedicureset worden gebruikt door diabetici die absoluut geen voetwonden mogen hebben. 

Instelling: hij kan op 2 verschillende snelheden worden gebruikt zodat je hem voor elke persoon individueel kunt instellen.

Opzetstukken: deze pedicureset wordt geleverd met een naaldfrees, viltkegel, cylindervijl, saffieren grove kegel en een saffieren schijf waarmee je elke behandeling kunt uitvoeren.

Gebruiksvriendelijk: de set is heel gemakkelijk in gebruik en de opzetstukken kunnen eenvoudig worden veranderd.

 

Nadelen:

Kracht: hij zou onvoldoende krachtig zijn om efficiënt te werken waardoor sommige behandelingen echt niet lukken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nageltang & Nagelknipper + Dubbelzijdige Nagelvijl – voor dikke – harde – Ingegroeide teennagel

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve en volwaardige pedicureset en kun je je gading niet meteen vinden tussen de talrijke pedicuresets in het Kruidvat of Action? Dan raden wij jou aan om deze set eens even onder de loep te nemen. Afgaande op het positieve advies vermeld in de talrijke online reviews én de bijbehorende gemiddelde eindscore van 4,9 sterren, durven we stellen dat je met deze pedicureset alvast voor een toppertje kiest.

Zo kies je met dit product meteen voor een complete 7-delige nagelset geleverd in een handig en duurzaam etui en vervaardigd uit duurzaam en 100% hygiënisch roestvrij staal in combinatie met rubberen handvat. Dat deze set dus niet alleen inzet op efficiëntie maar tevens ook op comfort en gebruiksgemak mag onderhand wel al duidelijk zijn.

De veelzijdige set bestaat onder meer uit een nageltang met gebogen bek, een nagelvijl met ruwe én fijne kant, een schuine nagelknipper, een rechte nagelknipper, een nagelriemtrimmer, een nagelschoonmaker én een V-vorm dode huid verwijderaar. Kortom, een pedicureset die professioneel tot zijn recht komt en bijgevolg geschikt om in verschillende situaties van pas te komen.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de meerdelige set bestaat onder meer uit een nageltang met gebogen bek, een nagelvijl met ruwe én fijne kant, een rechte én schuine nagelknipper, een V-vorm dode huid verwijderaar, een nagelriem trimmer en een nagelreiniger.

Opberghoes: het geheeld wordt geleverd in een stevige lederen opberghoes.

Materiaal: de set is vervaardigd uit duurzaam en 100% hygiënisch roestvrij staal inclusief rubberen handvat.

 

Nadelen: 

Niet elektrisch: ben je bewust op zoek naar een elektrische pedicureset, dan is dit product jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. 7-delige Pedicure en Manicure Set – Nagelknipper – Pedicureset – Nagelvijl – Nageltang

 

Met de Vaive pedicureset kies je voor een unieke combinatie tussen duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid, wat lijkt te worden bevestigd door de positieve reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren. De moeite waard dus om deze veelzijdige en meerledige pedicure set eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de 7-delige pedicureset van Vaive geleverd in een stevige opbergtas waardoor deze makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder werden de verschillende apparaatjes en toebehoren uit een combinatie van ecologisch verantwoord polypropeen en roestvrij staal gemaakt; wat het uiteindelijke gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

De zwart-zilveren set bestaat daarbij uit 2 stevige nagelknippers, een nageltang, een nagelvijl, een nagelcorrector, een nagelriemmesje en een vuilverwijderaar. Hoewel het product als pedicureset wordt aangeboden, kunnen de nagelknipper en vijltjes ook perfect gebruikt worden om een grondige manicure uit te voeren. Kortom, een professioneel pedicureset tegen een correct prijskaartje.

 

Voordelen: 

Opbergtas: bij aankoop wordt de set geleverd in een stevige opbergtas die het mogelijk maakt om het geheel makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Verpakkingsinhoud: de pedicure/ manicure set bestaat uit 2 afzonderlijke nagelknippers, een nageltang, een nagelvijl, een nagelcorrector, een nagelriemmesje en een vuilverwijderaar.

Materiaal: de set is vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder roestvrij staal en ecologisch verantwoord polypropeen.

 

Nadelen: 

Niet elektrisch: ben je bewust op zoek naar een elektrische pedicureset, dan zul je begrijpen dat deze veelzijdige set niet meteen de beste aanbeveling is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nagelfreesmachine set professioneel nagelfreesmachine motor 65 Watt

 

Deze professionele pedicureset is het populairste instrument bij ervaren voetverzorgers en mensen die manicures doen en gelnagels plaatsen. Het elektrische apparaat werkt met een motor die een vermogen heeft van 65 Watt waardoor alle behandelingen moeiteloos kunnen worden uitgevoerd.

De snelheid van het apparaat is instelbaar en het aantal omwentelingen kan op de handige display worden afgelezen. De frees kan trouwens zowel links- als rechts draaien waardoor hij door iedereen kan worden bediend. Bovendien wordt deze freesmachine geleverd met een set freesbitjes en een schuurrolletje zodat je onmiddellijk van start kunt gaan. De extra opzetstukken zijn ook apart verkrijgbaar. 

Daarnaast heeft de  frees heeft een ergonomische greep waardoor hij bijzonder comfortabel in de hand ligt. Het handstuk kan in de houder aan het toestel worden geplaatst of in een losse houder die ook wordt meegeleverd. Je krijgt er trouwens een voetpedaal bij om hem gemakkelijk te kunnen bedienen. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Capaciteit: dit instrument werkt met een krachtige motor van 65 Watt waarmee alle behandelingen vlot kunnen worden uitgevoerd.

Instellingen: de snelheid kan worden ingesteld zodat je hem voor elke verzorging kunt aanwenden. Bovendien kan de frees links en rechts draaien en kunnen het aantal omwenteling op de display worden afgelezen.

Gebruiksgemak: er hoort een voetpedaal bij dit apparaat dat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt bedienen.

Basisstation: dit apparaat is een basisstation dat je ook kunt meenemen als je klanten thuis gaat verzorgen.

 

Nadelen: 

Enkel professioneel gebruik: we zouden deze set niet aanraden aan iemand die niet gewoon is om met dergelijke apparaten te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 8-Delige Pedicure Set – Teennagelknipper – Eeltverwijderaar – Manicureset – Nagelknipper

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke 8-delige pedicureset van Thumbs Up die bestaat uit een nageltang met gebogen bek, een teennagel corrector, een eeltverwijderaar, een nagelvijl, een nagellifter, een nagelriemduwer, een teennagelvijltje specifiek voor ingegroeide teennagels en een stevige opberghoes. En dit alles tegen een betaalbare prijs wat deze pedicureset voor eelt alvast de moeite waard maakt.

Net zoals de meeste andere pedicuresets, blijkt ook dit exemplaar voornamelijk uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal te zijn vervaardigd. Na gebruik kun je de set eenvoudig met water en zeep schoon spoelen alvorens droog te wrijven en op te bergen. Dankzij de meegeleverde opberghoes kun je de set overigens zonder problemen meenemen op reis. 

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit, het fraaie design van de set en de optimale gebruiksvriendelijkheid wat een mooie eindscore van 4,9 op 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Materiaal: de set blijkt voornamelijk uit duurzaam RVS materiaal te zijn gemaakt en is bijgevolg makkelijk te onderhouden.

Multifunctioneel: de 8-delige set kent een multifunctioneel karakter en is geschikt om verschillende problemen aan te pakken. Zo kun je er niet alleen je teennagels mee knippen maar is hij tevens ook geschikt om eelt, ingegroeide teennagels, kalk- en/of schimmelnagels te behandelen.

Set: de set bestaat uit een nageltang met gebogen bek, een teennagel corrector, een eeltverwijderaar, een nagelvijl, een nagellifter, een nagelriemduwer, een teennagelvijl voor ingegroeide teennagels en een bijbehorende opberghoes.

 

Nadelen: 

Geen nepnagels: ook hier wordt aangeraden om het gebruik op nepnagels zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beurer MP62 Manicure-en Pedicureset

 

Misschien is dit voor jou de geschikte keuze. Met deze Beurer manicure- en pedicureset kun je op professionele wijze je handen en voeten verzorgen. Hij wordt geleverd met maar liefst 10 hoogwaardige saffier opzetstukken en in een fraai opbergetui. Het resultaat na behandeling mag zeker worden gezien.

De snelheid wordt eenvoudig traploos geregeld, zodat hij makkelijk op iedere behandeling kan worden aangepast. Deze pedicureset beschikt over een LED lamp waarmee je ook in wat donkere ruimtes een goed zicht hebt op het te behandelen oppervlak. Hij draait zowel rechts als linksom en heeft een krachtige motor.

In de reviews van klanten wordt gesproken over een professionele pedicureset. Hij biedt alle mogelijkheden die je van zo’n apparaat verwacht. Het is een zeer gebruiksvriendelijk apparaat dat aangenaam in de hand ligt. Met zijn krachtige motor en vele hulpstukken is hij zijn prijs zeker waard. Over de prijs-kwaliteitverhouding wordt dan ook positief geoordeeld.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het is een handig en makkelijk te bedienen set. Zo geniet je niet alleen een heldere ledlamp maar blijkt de set ook nog eens links- en rechtsdraaiend in te stellen en kun je de snelheid van het apparaat traploos gaan regelen.

Toebehoren: De pedicureset wordt geleverd inclusief tal van toebehoren en opzetstukken. Zo geniet je maar liefst 10 verschillende saffier opzetstukken aangevuld met zo’n 10 schuurpapier wegwerp onderdelen.

Diabetici: dit apparaat blijkt bovendien ook bijzonder geschikt te zijn om te gebruiken bij diabetici patiënten.

Voeding: het apparaat wordt van stroom voorzien door middel van een krachtige adapter.

 

Nadelen: 

Fragiel: één enkele koper is van mening dat het apparaat behoorlijk fragiel en kwetsbaar is bij intensief gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. 7-delige Pedicure en Manicure Set – Nagelknipper – Pedicureset – Nagelvijl – Nageltang

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke 7-delige pedicure inclusief manicureset die jou wordt aangeboden en geleverd door het bekende en populaire merk VAIVE. De set bestaat daarbij uit 2 afzonderlijke nagelknippers, een nageltang, een nagelvijl, een nagelcorrector, een nagelriemmesje en een vuilverwijderaar. Geleverd in een stevige – met rits afsluitbare – opberghoes, kun je deze set zelfs handig meenemen op reis.

Net zoals de meeste andere pedicure- én/ of manicuresets blijkt ook dit geheel voornamelijk vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal dat bovendien makkelijk te onderhouden is en 100% hygiënisch.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren aan waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van het gebruiksgemak en het fraaie design. Slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de set vrij kwetsbaar is en snel stuk gaat.

 

Voordelen:

Opberghoes: de set wordt geleverd in een stevige opberghoes die voorzien is van een handige ritssluiting.

Materiaal: vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal is de set makkelijk te onderhouden.

Verpakkingsinhoud: de set bestaat uit een nageltang, 2 nagelknippers, een nagelvijl, een nagelcorrector, een nagelriemmesje en een vuilverwijderaar.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: volgens een enkele koper zouden bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en bijgevolg geen lang leven beschoren zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Carmen Soft Skin Manicure en Pedicure set

 

Deze pedicureset behoort tot de categorie goedkope manicuresets. Wil je niet te veel betalen en toch een goed kwaliteitsproduct hebben, dan kan je keuze wel eens op deze vallen. Qua prijs krijg je zelfs het gevoel met een pedicureset aanbieding te maken te hebben. Hij heeft een ergonomisch ontworpen handgreep waarmee hij heel comfortabel in de hand ligt.

Deze goedkope pedicureset wordt geleverd met maar liefst 8 hulpstukken. Hieronder een 40 mm lange roller voor het verwijderen van eelt op de voeten. Voor verwijderen van eelt tussen de tenen heeft hij een 12.5 mm lange roller. Hij wordt gevoed door 2 AA batterijen, zodat je hem ook heel makkelijk meeneemt op vakantie.

Klanten beoordelen deze Carmen pedicureset erg goed. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer zeker goed te noemen. Met de vele hulpstukken doet hij alles, wat je ervan verwacht. Hij maakt het vijlen van nagels tot een fluitje van een cent.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke prijskaartje van deze unieke set.

Handgreep: de handgreep van de manicure- en pedicureset is ergonomisch ontworpen wat dan weer bijdraagt aan het comfort.

Voeding: het is een degelijke en duurzame set die gebruik maakt van 2 krachtige AA batterijen en bijgevolg volledig draadloos te werk gaat.

Handig in gebruik: de set wordt geleverd met diverse handige hulpstukken. Verder is hij behoorlijk compact en licht van gewicht wat hem dan weer handzaam maakt.

 

Nadelen: 

Slechte kwaliteit: slechts één gebruiker heeft in de online reviews melding gemaakt van een matige tot slechte kwaliteit en dat is uiteraard behoorlijk jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pedicuresets Koopgids

 

Wanneer je de verschillende pedicuresets gaat vergelijken zul je merken dat je enkele overwegingen moet maken. Durf je het aan om met een elektrisch toestel te werken of kies je liever voor een manuele set? Welke onderdelen in de set zijn zeker een aanbeveling en hoe geef je jezelf een pedicure? Soms zijn er aanbiedingen waarbij je zowel een manicure- als een pedicureset kunt aankopen voor een leuke prijs. Neem even een momentje om alles te bekijken en er daarna de beste set uit te kiezen die jou het meest geschikt lijkt.

Wat is een pedicureset en waarvoor wordt hij gebruikt

Een pedicureset bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je je voeten zelf kunt verzorgen en verwennen. De meeste sets zijn gemaakt uit roestvrijstaal dat je, om hygiënisch te kunnen werken, steeds goed kunt ontsmetten. Hij wordt vooral gebruikt om de nagels bij te snijden en eelt te verwijderen zodanig dat je voeten er gezond en verzorgd uitzien. Voetverzorging is een belangrijk onderdeel van de lichaamsverzorging waarmee veel problemen kunnen worden vermeden vooral als je diabetes hebt of wanneer je aan een reumatische aandoening lijdt.

We denken dan aan ingegroeide teennagels, kalknagels en een dikke eeltlaag waardoor je heel pijnlijke voeten kunt hebben. Daarnaast zijn verzorgde voeten nu eenmaal mooier om te zien. Door gebruik te maken van een pedicureset kun je dit zelf thuis doen. De meeste dames willen tijdens de zomermaanden graag mooi gelakte teennagels en dan kun je beter ook meteen voor een volledige pedicurebehandeling gaan. 

 

De soorten pedicuresets 

We merken dat er verschillende soorten pedicuresets op de markt zijn. Zo is er de basisset die eenvoudige gereedschappen bevat om een pedicure uit te voeren. Deze set is vrij compact en kan gemakkelijk worden meegenomen in de handtas of in de reiskoffer. Deze set bestaat meestal uit een clipper en een vijltje of verschillende vijltjes en een eeltschraper. Daarnaast zien we dat er ook een pedicurepakket is die volledig uit voetverzorgingsproducten is samengesteld en waarin je onder meer een scrub, een lotion en andere crèmes kunt vinden.

De elektrische pedicureset is de meest interessante omdat hij vaak heel uitgebreid is waardoor hij perfect is voor voeten die veel te verduren krijgen. Deze elektrische set bestaat uit meerdere tools om zowel de nagels als de voeten goed aan te pakken waardoor een stevig eelt probleem snel wordt opgelost. Tenslotte is er ook de Spa-set die zorgt voor een complete voetverzorging met een massagevoetbad waardoor je een echt wellnessgevoel hebt.

 

De verschillende onderdelen 

Een pedicureset is meestal ook geschikt om een manicure uit te voeren en bestaat uit verschillende gereedschappen. Zowel de manuele set als de elektrische set hebben gelijkaardige onderdelen. Zo zul je steeds verschillende nagelknippers en nageltangen terugvinden om de nagels mee te knippen en om scherpe hoekjes te verwijderen. Het schaartje dient om de nagelriemen bij te knippen en om eventueel wat harde huid rond de teennagel weg te knippen. De bokkenpootjes dienen om de nagelriemen wat terug te duwen zodat je je nagels mooi kunt lakken.

Verschillende vijltjes of vijlkegels worden gebruikt om de nagels te vijlen. Nagelpennetjes dienen om overtollige kalk onder de nagels te verwijderen waardoor het risico op kalknagels wordt verminderd. Vervolgens is er de puimsteen en de eeltschrapper om de voeten zacht te maken en eelt te verwijderen. Een nagelborsteltje wordt gebruikt om de nagels goed te reinigen en een teenspreider dient om de tenen uit elkaar te halen zodat je overal gemakkelijk bij kunt. Tenslotte wordt er soms ook een voetbad aan toegevoegd om de voeten te weken zodat de eeltlaag zachter wordt om deze gemakkelijk te verwijderen.

Hoe geef je jezelf een basis pedicure

Een pedicureset kan uit zoveel onderdelen bestaan dat je even niet goed weet hoe eraan te beginnen. Je kunt beter eerst de eventuele nagellak verwijderen om daarna de voetzolen te verzachten met de puimsteen zodanig dat de dode huidcellen verwijderd zijn. Doe dit vooral op de hiel, de bal van de voet en onderaan de tenen. Laat nu je voeten even weken om de huid zacht te maken en droog ze dan goed af. Vervolgens kun je het eelt verwijderen met de eeltschraper of met de speciale eelt kegeltjes op het elektrische apparaat.

Smeer nu je voeten goed in met een exfoliërende crème waarna je ze even gaat afspoelen en opnieuw drogen. Nu kun je aan de nagels beginnen werken door ze te knippen en te vijlen. Gebruik de pinnetjes om kalk of dode huid onder de nagels te verwijderen en de bokkenpootjes om de nagelriemen terug te dringen. Tenslotte zijn je nagels klaar om een kleurtje aan te brengen. Eindig steeds met een rustgevende en voedende voetcrème. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een pedicureset?

Eigenlijk is het goed om wekelijks je voeten te verzorgen maar toch zeker minimum éénmaal per maand. Wanneer je voetproblemen hebt kun je beter een professionele pedicure je voeten laten verzorgen. Heb je geen last aan je voeten dan kun je zelf aan de slag. Neem een teiltje met lauwwarm water met wat badzout of badolie in. Laat je voeten weken om vervolgens met een scrub de dode huidcellen te verwijderen. Nadat je voeten goed afgedroogd zijn kun je met een eeltschrapper de eeltlaag op de voetzool verwijderen.

De teennagels moeten recht worden afgeknipt om ze daarna bij te vijlen zodat er geen scherpe hoekjes in de huid kunnen prikken. Wees steeds voorzichtig met de vijlen om geen wondjes te veroorzaken die kunnen ontsteken. Kijk bij een elektrische set goed na welke opzetstukjes je het best kunt gebruiken. Er zijn opzetstukjes om de ruimte tussen de nagelriem en de huid wat breder te maken en er zijn ook smalle stukjes met een spitse punt waarmee je gemakkelijk een scherp stukje nagel kunt bijvijlen. Tenslotte kun je de voeten ontsmetten en insmeren met voetcrème.

Q2: Hoe werkt een pedicureset?

Er zijn pedicuresets die uit verschillende onderdelen bestaan zoals diverse soorten vijltjes, een eeltschraper, bokkenpootjes, kniptangen en dergelijke meer die je gewoon handmatig moet gebruiken. Daarnaast zijn er ook pedicuresets op de markt die elektrisch werken. Het apparaat wordt dan geleverd met verschillende opzetstukken die dezelfde functies hebben als de gewone handmatige set maar dit alles in één toestel. Deze apparaten zijn vaak voorzien van een automatisch stopsysteem om veilig te kunnen werken.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE