10 beste handcrèmes Test van 2024

Laatste update: 13.04.24

 

Beste handcrèmes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Onze handen worden constant aan invloeden van buitenaf blootgesteld waardoor de huid vrij gevoelig is. Het is dan ook vrij belangrijk om je handen dagelijks met een degelijke handcrème te verzorgen. Door even onze huidige top 3 te bekijken, zul je al gauw merken dat je met de Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm een uitstekend product in huis haalt. Hij werd speciaal ontwikkeld om droge handen te herstellen en bestaat uit 95% natuurlijke bestanddelen. Daarnaast blijkt de Vaseline Handcreme zeker een evenwaardig alternatief te zijn. Hij zal de huid niet alleen hydrateren en herstellen, maar zorgt tevens voor sterkere nagels.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste handcrèmes (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een natuurlijke handcrème om je handen optimaal te verzorgen? Of gaat je voorkeur uit naar een handcrème met een SPF die je tijdens de zomer kunt gebruiken? We vroegen de hulp en het advies van enkele dermatologen om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens er de beste handcrème uit te kiezen.

 

Rituals handcrème

 

1. Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm – 70 ml

 

De Rituals handcrème blijkt één van de populairste producten in onze selectie te zijn en dat merken we ook in de reviews waar hij een uitstekende score van 4,8 sterren kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding. Deze handbalsem kan in 5 verschillende geuren en samenstellingen worden aangekocht zodat je er zeker eentje kunt vinden die aan al jouw wensen voldoet.

De Ritual of Sakura handcrème wordt gekenmerkt door zijn zoete volle aroma van de Japanse kersenbloesem of Sakura. Hij kent een samenstelling die meer dan 95% natuurlijke bestanddelen bevat en werd speciaal ontwikkeld om de droge handen te hydrateren en verzorgen.

Zijn uitstekende eigenschappen worden nog verder uitgebreid door de toevoeging van rijstmelk die de huid zal herstellen, verzachten en soepeler maken waardoor je handen er goed verzorgd uitzien. De hele mooi knijptube kent een inhoud van 70 ml en is vrij compact zodat je hem gemakkelijk in je handtas kunt meenemen.

 

Voordelen: 

Uitvoering: de Rituals handcrème is in 5 uitvoeringen te verkrijgen met verschillende geuren en ingrediënten zodat je zeker een gepast product kunt vinden.

Samenstelling: deze handbalsem kent een samenstelling die uit meer dan 95% natuurlijke componenten bestaat.

Toepassing: door de toevoeging van rijstmelk zal deze crème droge handen voeden, verzorgen en zachter maken.

Inhoud: de luxueus uitziende knijptube kent een inhoud van 70 ml en is vrij compact waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen.

 

Nadelen: 

Geur: enkele klanten vinden de geur van deze Ritual of Sakura handbalsem vrij zoet en overheersend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vaseline handcrème

 

2. Vaseline Handcreme – 6 x 75 ml – Voordeelverpakking – zeer droge huid

 

Deze Vaseline handcrème wordt geleverd in een voordeelverpakking en kent een vrij goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het pakket bestaat uit 6 knijptubes met een inhoud van 75 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien.

De handbalsem van Vaseline kent het vermogen om heel droge handen te voeden, herstellen en beschermen. Doordat hij verrijkt werd met Vaseline Original Protecting Jelly, zal hij een beschermlaag op de huid vormen om het vochtverlies te beperken. Daarnaast wordt de droge huid gekalmeerd waardoor het jeukend gevoel verdwijnt.

Zijn verzorgende eigenschappen worden zelfs nog een tikkeltje versterkt door de toevoeging van keratine dat versterkende eigenschappen kent zodat de nagels minder snel afbreken. Deze handcrème wordt optimaal door de huid en nagels opgenomen en voelt niet plakkerig aan. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de kwaliteit van dit product.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze handcrème is geschikt om zeer droge handen te hydrateren en verzorgen zodat ze er terug stralend uitzien. Hij wordt snel door de huid en nagels opgenomen en voelt niet vettig aan.

Beschermend: door de toevoeging van Vaseline Original Protecting Jelly microdruppels wordt er een beschermlaag op de huid aangebracht.

Versterkend: hij werd verrijkt met keratine om de nagels te versterken waardoor je binnen 2 weken gezonde nagels hebt die niet afbreken.

Verpakking: het voordeelpakket bevat 6 handige knijptubes met een inhoud van 75 ml zodat je er op verschillende plaatsen eentje kunt bewaren. 

 

Nadelen: 

Consistentie: enkele klanten merken op dat deze handcrème een waterige structuur kent waardoor je soms te veel gebruikt. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Neutrogena Handcrème

 

3. Neutrogena Ongeparfumeerd Handcrème – met glycerine – geconcentreerde formule

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijg je de Neutrogena handcrème aan een voordeliger prijs als je meerdere stuks aankoopt. Deze hydraterende handcrème wordt gekenmerkt door zijn Noorse formule met glycerine waarbij uitdroging wordt tegengegaan. 

Daarnaast zorgt hij er niet alleen voor dat droge en ruwe handen zich optimaal herstellen, maar zal hij tevens de huid tegen agressieve koude temperaturen beschermen waardoor hij ideaal is voor mensen die vaak buiten vertoeven. Deze handcrème is verkrijgbaar in 2 varianten namelijk met of zonder parfum zodat hij op bijna alle huidtypes kan worden aangebracht.

Doordat dit product een sterk geconcentreerde samenstelling kent, heb je slechts een kleine hoeveelheid nodig. Hij wordt aangeboden in handige knijptubes van 100 ml waardoor hij heel gemakkelijk in je jas of handtas kan worden meegenomen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en dit product zeker aanraden.

 

Voordelen: 

Gebruik: door de toevoeging van glycerine is deze handcrème perfect voor mensen die vaak buiten in koude temperaturen werken. Hij kent een sterk hydraterende werking en houdt het vocht in de bovenste huidlagen vast.

Zuinig: dankzij de geconcentreerde formule heb je heel weinig van deze crème nodig om droge en ruwe handen te herstellen en beschermen.

Prijsvoordeel: deze knijptubes met een inhoud van 100 ml krijgen bij aankoop van meerdere stuks een voordeliger prijs.

Huidtype: hij wordt aangeboden met of zonder parfum waardoor hij voor quasi elk huidtype geschikt is.

 

Nadelen: 

De prijs: doordat deze tubes slechts 100 ml bevatten, vinden sommige klanten hem best wel prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Clarins handcrème

 

4. Clarins Hand & Nail Treatment Cream Handcrème – 100 ml

 

De Clarins handcrème wordt aangeboden in een handige knijptube van 100 ml die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Hij wordt gekentekend door zijn verzorgende eigenschappen die de droge en gevoelige huid van de handen behandelen én de nagels verstevigen. 

Doordat de samenstelling van deze handbalsem onder andere sesamolie bevat, zal de huid kalmeren waardoor het jeukend gevoel wegtrekt. Daarnaast werd hij verrijkt met extracten van de Japanse moerbeiboom en karitéboter die ervoor zorgen dat de huid en nagelriemen tot in de diepste lagen worden gevoed en verstevigd zodat je handen er steeds stralend uitzien.

Bovendien zal deze handcrème de huid tegen allerlei weersinvloeden beschermen en de huidveroudering tegengaan. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over dit product dat snel door de huid wordt opgenomen en niet plakkerig aanvoelt.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze handcrème wordt snel door de huid opgenomen en is verpakt in een handige knijptube met een inhoud van 100 ml.

Werking: de heerlijk ruikende handbalsem werd ontwikkeld om droge en gevoelige handen te verzachten en de nagels te versterken.

Samenstelling: het product werd verrijkt met sesamolie, karitéboter en extract van de Japanse moerbeiboom om de huid te kalmeren, verzorgen en beschermen.

Anti-aging: de crème zal de tekenen van huidveroudering tegengaan en pigmentvlekjes laten vervagen.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken op dat deze uitvoering vrij prijzig is waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Dr. Swaab handcrème

 

5. Dr. Swaab Glyca Kamfer – 100 ml – Handcrème – tegen huidkloven

 

De handcrème van Dr. Swaab kent de laagste prijs in ons assortiment waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Dit product wordt aangeboden in een pot met een inhoud van 100 ml die gemakkelijk op je nachttafeltje kan worden gezet om voor het slapengaan nog even je handen in te smeren.

Door zijn farmaceutische samenstelling zal hij op een intensieve manier de ruwe en schrale huid van je handen optimaal verzorgen en herstellen. Zijn helend effect wordt nog verder uitgebreid door de toevoeging van ontstekingswerend glyca en verkoelend kamfer die de huidkloven optimaal zullen behandelen.

Deze handbalsem met heerlijke rozengeur legt tevens een beschermlaagje op de handen om de huid tegen vrije radicalen te beschermen. In de reviews merken we dat bijna alle klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen: 

Inhoud: de Dr. Swaab handcrème is verpakt in een pot van 100 ml die je gemakkelijk op je wastafel of bureau kunt zetten.

Gebruik: hij herstelt huidkloven en zorgt ervoor dat ruwe en gesprongen handen op een efficiënte manier worden verzorgd.

Huidtype: deze handcrème wordt getypeerd door zijn huidvriendelijk samenstelling waardoor hij door iedereen kan worden aangewend.

Samenstelling: door de toevoeging van glyca en kamfer wordt de huid tegen ontstekingen beschermd en kent hij tevens een verkoelend effect.

 

Nadelen: 

Verpakking: doordat deze handcrème in een pot zit, is hij minder handig om mee te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Atrix handcrème

 

6. Atrix Intensief Beschermende Crème Handcrème – 100 ml – met kamille extracten

 

De Atrix handcrème is verkrijgbaar in knijptubes van 100 of 250 ml en deze zijn bij aankoop van meerdere stuks meteen een pak voordeliger zodat je gerust een voorraadje kunt inslaan. Doordat de 100ml tube een handig formaat kent, kun je hem gemakkelijk in je jas of tas meenemen.

Deze handbalsem wordt gekentekend door zijn intensief beschermende formule met kamille extracten die de ruwe en beschadigde huid gladdere en zachter zal doen aanvoelen. Hij kent tevens een diepgaande hydratatie die tot in de onderste huidlagen dringt waardoor je handen er in no-time terug stralend en jeugdig uitzien.

Daarnaast blijkt deze crème over een aangename geur en textuur te beschikken die vrij snel door de huid wordt opgenomen. In de reviews zien we dat de meningen over de product verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over de verpakking.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: doordat deze handcrème in knijptubes met een inhoud van 100 en 250 ml wordt aangeboden, kun je zelf bepalen of je kiest voor een kleine tube om mee te nemen of een grote om in je bureaulade te leggen.

Toepassingen: deze samenstelling met kamille extracten zal de huid beschermen en je handen heerlijk zacht maken.

Textuur: de licht vloeibare crème wordt snel door de huid opgenomen waardoor je handen niet vettig aanvoelen.

Hydraterend: hij zorgt voor een diepe hydratatie van de huid zodat je handen er verzorgd en stralend uitzien.

 

Nadelen: 

Verpakking: enkele klanten merken op dat de dop tijdens de levering was losgekomen waardoor een deel van de crème uitgelopen was.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nivea handcrème

 

7. Nivea Express – Handcrème – Droge huid – 6 x 100ml – met zeemineralen en bamboe

 

Nivea wordt sinds jaar en dag door velen als het beste merk voor huidverzorgingsproducten beschouwd en dit merken we ook in de reviews waar deze Nivea handcrème de maximale score kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Deze hydraterende handcrème met bamboe-extract en natuurlijke zeemineralen zal de handen optimaal voeden en verzorgen zodat ze terug heerlijk zacht aanvoelen. Door zijn licht vloeibare textuur, wordt deze crème bijzonder snel door de huid opgenomen zonder plakkerig aan te voelen.

Daarnaast wordt hij gekenmerkt door zijn aangename doch subtiele geur waardoor je handen altijd fris ruiken. Deze handcrème werd dermatologisch getest en blijkt geschikt voor de normale tot droge huid. Het voordeelpakket van Nivea bevat 6 flacons met een inhoud van 100 ml zodat je meteen voldoende voorraad in huis hebt om je volledige gezin te voorzien. 

 

Voordelen: 

Huidtype: deze Nivea handcrème werd dermatologisch getest en is geschikt voor mensen met een droge tot normale huid.

Samenstelling: hij werd verrijkt met bamboe-extract en zeemineralen die voor een diepgaande hydratatie en aangename frisse geur zorgen.

Textuur: de lichte handbalsem wordt snel door de huidlagen opgenomen en voelt niet vettig aan waardoor je hem gerust overdag kunt aanbrengen.

Voordeelpakket: het voordeelpakket bevat 6 handige flacons met een inhoud van 100 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien.

 

Nadelen: 

Niet parfumvrij: we merken op dat deze handcrème niet parfumvrij is waardoor niet iedereen hem zal kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Eucerin handcrème

 

8. Eucerin 5% Urea Herstellende Handcrème – voor droge tot extreem droge handen

 

De handcrème van Eucerin werd speciaal ontwikkeld om droge tot extreem droge handen intensief te voeden waardoor de huid snel terug gladder en zachter zal aanvoelen. Uit diverse klinische testen is overigens gebleken dat deze crème voor een onmiddellijke verlichting van de ruwe en gespannen huid zorgt en dit tot wel 48 uren lang. 

Daarnaast versterkt hij de natuurlijke huidbarrière die ervoor zorgt dat de handen door het veelvuldig wassen niet verder uitdrogen. Doordat deze handcrème met 5% ureum en ceramiden werd verrijkt, blijkt hij ideaal voor mensen met psoriasis, dermatitis en diabetes.

Deze substantie kent een lichte structuur en wordt bijgevolg bijzonder snel door de huid opgenomen zonder dat hij een vettige laag achterlaat. De parfumvrije handcrème wordt aangeboden in een handige knijptube met een inhoud van 100 ml. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende beoordeling van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze handcrème is geschikt voor mensen met droge tot extreem droge handen om de huid gedurende 48 uren te beschermen en hydrateren.

Samenstelling: door de toevoeging van 5% ureum en diverse ceramiden zal hij de natuurlijke huidbarrière optimaal herstellen.

Huidtypes: dit klinisch geteste product blijkt bijzonder doeltreffend als aanvullende verzorging voor mensen die aan dermatitis, psoriasis en diabetes lijden.

Textuur: de handcrème kent een licht vloeibare structuur waardoor hij snel in de huid trekt en niet plakkerig aanvoelt.

 

Nadelen: 

Geur: hoewel dit product heel effectief blijkt te werken, merkt één klant op dat deze handcrème niet echt fris ruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Glycerona handcrème

 

9. Glycerona Calendula – Handcreme – 2 x 150 ml – Voordeelverpakking

 

De Glycerona handcrème komt in een voordeelverpakking met 2 potten die een inhoud van 150 ml hebben zodat je voor een tijdje bent voorzien. Deze uitstekende handcrème kent een huidvriendelijke pH-waarde waardoor hij door quasi iedereen kan worden gebruikt.

Hij wordt gekenmerkt door zijn bijzondere samenstelling die niet alleen voor een voedende en kalmerende werking zorgt, maar tevens antibacteriële eigenschappen kent. Door de toevoeging van het ontstekingsremmende calendula wordt de bloeddoorstroming maximaal gestimuleerd zodat de huid zich sneller kan herstellen.

Daarnaast is hij verrijkt met allantoïne om de handen te beschermen en provitamine B5 om de huid te hydrateren en het vochtgehalte terug in balans te brengen. Deze handcrème ruikt heerlijk fris en wordt snel door de huid opgenomen. In de reviews merken we dat dit product de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Werking: deze handcrème kent herstellende, vochtinbrengende en ontstekingsremmende eigenschappen waardoor hij ideaal is voor droge en ruwe handen waarvan de huid barstjes vertoont.

Huidtype: doordat dit product over een lage pH-waarde beschikt, kan hij door elk huidtype worden aangewend.

Samenstelling: hij bevat onder andere antibacterieel calendula, het huidbeschermend element allantoïne en provitamine B5 dat een hydraterende werking kent.

Voordeelpakket: deze voordeelverpakking bestaat uit 2 potten met een inhoud van 150 ml.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: de crème is verpakt in een vrij grote pot en bijgevolg niet handig om mee te nemen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

O’Keeffe’s handcrème

 

10. O’Keeffe’s – Working hands – tube 85ml – 2 pak – extreem droge handen

 

De O’Keeffe’s handcrème werd speciaal ontwikkeld om de huid te beschermen en het vochtgehalte in balans te houden zodat je geen droge en ruwe handen krijgt. Wanneer je vaak buiten vertoeft, zal de natuurlijke beschermingslaag worden aangetast waardoor de huid uitdroogt en er barstjes ontstaan wat vaak heel pijnlijk is.

Deze Working Hands handcrème wordt getypeerd door zijn geconcentreerde formule waarmee extreem droge en beschadigde handen zich vrij snel herstellen. Hij zal tevens voor een doeltreffende pijnverlichting zorgen en de huid kalmeren. Zijn verzorgende eigenschappen worden zelfs nog iets krachtiger door zijn sterk hydraterend vermogen dat de vochtbalans quasi meteen reguleert.

Dit product blijkt een afgeleide versie te zijn voor de Europese markt en kent bijgevolg een andere samenstelling dan de Amerikaanse variant. Hij wordt geleverd in een pakket met 2 handige knijptubes die een inhoud van 85 ml hebben zodat je de tube gemakkelijk in je zak kunt meenemen. Er werden voor deze handcrème nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Inhoud: deze parfumvrije handcrème wordt aangeboden in een pakket van 2 knijptubes met een inhoud van 85 ml.

Huidtype: de geconcentreerde formule is geschikt voor de extreem droge huid die barstjes vertoont.

Werking: door zijn actieve ingrediënten is hij ideaal voor mensen die dagelijks buiten werken. Hij zal de huid namelijk voeden, herstellen en beschermen.

Prijsvoordeel: bij aankoop van meerdere stuks krijg deze handcrème een voordeliger prijs.

 

Nadelen: 

Levering: we merken op dat de leverancier naar willekeur de Europese of Amerikaanse variant levert waardoor je niet altijd hetzelfde product krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handcrèmes Koopgids

 

Om je handen optimaal te verzorgen en beschermen, willen we je graag de aanbeveling geven om in een degelijke handcrème te investeren. Maar welke ingrediënten zijn belangrijk in een handcrème en hoe moet je hem gebruiken? Moet je rekening houden met je huidtype? In onze koopgids zul je de nodige informatie vinden om de beste keuze te maken. Neem ook even de rustig de tijd om alle aanbiedingen uit de verschillende testen te vergelijken.

Waarom is het gebruik van handcrème zo belangrijk

Hoewel de handen tijdens de dagelijkse huidverzorging vaak worden vergeten, is het toch vrij belangrijk om er voldoende aandacht aan te besteden. De handen worden namelijk altijd blootgesteld aan invloeden van buitenaf zodat ze heel wat te verduren krijgen. We denken dan bijvoorbeeld aan koude, zon, water en diverse detergenten en producten die de huid beschadigen. Daarbovenop komt het veelvuldig wassen en ontsmetten van onze handen waardoor de natuurlijke beschermlaag wordt aangetast.

Wanneer deze huideigen barrière beschadigd is, zal de huid zijn vochtgehalte minder goed in balans kunnen houden en zullen de handen heel droog worden waarna ze er rood en ruw gaan uitzien. Dit kan zelfs tot pijnlijke huidkloven en andere wondjes leiden die heel moeilijk te genezen zijn. 

Door een degelijke handcrème te gebruiken wordt de huid voldoende gehydrateerd waardoor de vochtbalans zich zal herstellen. Daarnaast wordt de natuurlijke beschermlaag hersteld en versterkt zodat de huid beter tegen vrije radicalen bestand is. Je zult vrijwel meteen merken dat de huid van je handen anders aanvoelt en dat ze er terug stralend en gezond gaan uitzien.

 

De samenstelling

Het belangrijkste aspect waar je bij je aankoop rekening mee moet houden, is de samenstelling van het product. Een degelijke handcrème moet namelijk over diverse actieve bestanddelen beschikken die de huid optimaal hydrateren. Als je een heel gevoelig huid hebt, moet je ook op de andere elementen letten want niet elk product kent dezelfde kwaliteit. Zo zijn handcrèmes met alcohol, parfum, parabenen en sulfaten beter te vermijden omdat deze ingrediënten vaak voor irritaties en verdere uitdroging zorgen.

De hoofdbestanddelen van een degelijke handbalsem zijn water en oliën om de huid optimaal te hydrateren en verzorgen. Daarnaast worden er occlusieve stoffen aan toegevoegd (afgeleiden van petroleum) die een extra beschermlaag aanbrengen zodat de huid geen vocht verliest. De vochtinbrengende elementen zoals glycerine, ureum en honing zorgen er tevens voor dat het vocht in de huid beter wordt vastgehouden.

Bijna elke handcrème bevat verzachtende ingrediënten die voor een aangenaam gevoel zorgen. De vitamines A, C en E kennen voedende en verzorgende eigenschappen en stimuleren de collageenproductie waardoor eventuele littekens en huidverouderingstekenen zullen vervagen. Om de huid soepel en jeugdig te houden en het vochtverlies tegen te gaan, wordt een handcrème meestal met hyaluronzuur of melkzuur verrijkt.

 

De huidtypes

Net zoals bij alle andere huidverzorgingsproducten worden handcrèmes voor verschillende huidtypes aangeboden. Voor droge en/of ruwe handen kun je een handcrème gebruiken die de huidbeschadigingen herstelt én de huidconditie gezond houdt. Mensen met gebarsten handen hebben baat bij een sterk hydraterende en herstellende handbalsem die natuurlijke oliën bevat. We denken hierbij aan karitéboter, avocado-olie of arganolie die de huid maximaal zullen voeden en herstellen.

Als je last hebt van diepe huidkloven zal een regenererende handcrème met antibacteriële en genezende werking de beste optie zijn om de huid volledig te herstellen. Daarnaast is de verzorging van de rijpere huid minstens even belangrijk want dit huidtype heeft wat extra aandacht nodig. Voor een oudere huid is een handcrème met een SPF van vrij groot belang. Een balsem met vitaminen en voedende bestanddelen zullen de souplesse en elasticiteit van de rijpere huid herstellen waardoor je handen er terug jeugdig en stralend zullen uitzien.

 

Hoe moet je handcrème gebruiken

Er is eigenlijk geen juiste of foute manier om handcrème te gebruiken. Het feit dat je er eentje gebruikt is veel belangrijker dan de manier waarop je hem op je huid smeert. Wel kunnen we stellen dat je bij het eerste gebruik beter met een kleine hoeveelheid van het product start om te zien hoe snel hij door de huidlagen wordt opgenomen.

Handcrème is vooral doeltreffend op de rug van je handen omdat de huid daar vrij delicaat is. De bovenkant van je handen zal veel sneller uitdrogen doordat, in vergelijking met de handpalmen, daar veel minder talgklieren aanwezig zijn. Sommige mensen moeten meerdere keren per dag smeren en voor anderen is het voldoende om de handcrème enkel ’s avonds net voor het slapengaan aan te brengen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE