5 Beste Elektrische Voetvijlen Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Elektrische Voetvijlen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je op zoek gaat naar een elektrische voetvijl dan is het aangewezen om op voorhand even stil te staan bij het verwachtingspatroon. Wil je de elektrische voetvijl regelmatig dan wel sporadisch gebruiken of wil je het toestelletje vooral kunnen meenemen op reis? Daar er tegenwoordig best wel wat keuze voorhanden is, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes op een rijtje te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Scholl Velvet Smooth; een handig apparaatje dat is uitgerust met de nodige vervangbare rollers en in staat is om de eelt op je voeten te verwijderen. Daartegenover staat de FreshDragon Elektrische Eelt Verwijderaar die geleverd wordt inclusief 3 verschillende rollers. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Elektrische Voetvijlen (Reviews) van 2024

 

Heb jij ook last van ruwe huid aan de onderkant van jouw voeten? Dan heb jij waarschijnlijk eelt en droge huid dat verwijderd moet worden. Hiervoor kun je liever de beste elektrische voetvijl gebruiken, zodat je kunt genieten van een gladde en verzorgde huid aan de onderkant van je voeten.

 

1. Scholl Velvet Smooth 

 

Met de Scholl Velvet Smooth elektrische voetvijl heb je altijd mooie en gladde voeten zonder eelt.

Dit apparaat is ideaal voor het verwijderen van eelt of harde huid op een snelle en effectieve manier. De rollers zijn vervangbaar en zijn voorzien van heel fijne synthetische diamantkristallen die zorgen voor een optimaal resultaat. Het is gemakkelijk en handig om te gebruiken.

In vergelijking met de andere producten zijn er voor dit product heel veel reviews geplaatst en wel meer dan 500. Voor enkele van de gebruikers verwijdert het niet alle eelt en zijn de rollers duur.

De kwaliteit ten opzichte van de prijs is ook niet wat het wezen moet. Voor het grootste deel van de gebruikers is dit een prima apparaat, want het werkt goed en doet wat het moet doen. Het is gemakkelijk om te gebruiken en ziet er ook leuk uit.

Als je vaak last hebt van eeltplekken en harde droge stukken huid dan kan deze elektrische voetvijl van Scholl misschien wel wonderen doen. Het is zeker één van de populairste merken. Of het ook het beste merk is dat is dan weer afhankelijk van de voordelen ervan. We bekijken deze even grondig en wegen ze af tegen de eventuele nadelen ervan.

 

Voordelen: 

Rollers: de verpakking bevat 2 afneembare rollers die je kunt plaatsen in het “Scholl Velvet Smooth” apparaat.

Prijs-kwaliteitverhouding: uit de vele beoordelingen leren we dat de rollers echt wel van een degelijke kwaliteit zijn en voor velen helemaal niet zo duur.

 

Nadelen: 

Prijzig: een aantal kopers zijn van mening dat het apparaatje toch wel vrij duur is. Ook de rollers zijn in aankoop volgens hen best prijzig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. FreshDragon Elektrische Eelt Verwijderaar – Voetvijl – Inclusief 3 Rollers – Oplaadbaar

 

Net zoals de eerder besproken elektrische voetvijl van Scholl, behoort ook dit exemplaar van FreshDragon tot de absolute toppertjes binnen het segment. En dit lijkt te worden bevestigd door de vele positieve online reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren. Kortom, de moeite waard om deze elektrische voetvijl eens even onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat de FreshDragon elektrische voetvijl of eeltverwijderaar geleverd wordt inclusief 3 aparte rollers, een USB-oplaadkabel en een instructieve handleiding zodoende het apparaat op een correcte manier te gebruiken. Daarbij wordt al snel duidelijk dat de elektrische voetvijl is uitgerust met een krachtige oplaadbare 1200 mAh batterij die – na 3,5 uur opladen – een ruime gebruiksduur van maar liefst 90 minuten levert. Bovendien kun je op het LCD display volgen hoe het met de accustatus gesteld is.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want eenmaal correct ingeschakeld, kun je schakelen tussen 2 geïntegreerde snelheidsstanden waarmee je de intensiteit van de behandeling naar wens kunt aanpassen. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij het ingebouwde ledlicht en het ergonomische design waardoor hij met rede naast de bekende Scholl voetvijlen mag komen te staan.

 

Voordelen: 

Voeding: de voetvijl is uitgerust met een krachtige 1200 mAh batterij die met behulp van de meegeleverde USB-kabel, makkelijk kan worden opgeladen.

Schuurrollers: bij aankoop worden meteen 3 verschillende schuurrollers aangeboden waarmee je lichte tot zware eeltvorming probleemloos kunt aanpakken.

Handig in gebruik: het apparaat is uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar LCD display, beschikt over een ingebouwd hulplicht én biedt de mogelijkheid om te schakelen tussen 2 verschillende snelheden.

Gebruiksduur: na een oplaadtijd van ongeveer 3,5 uren kun je de voetvijl tot wel 90 minuten lang onophoudelijk gebruiken.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper had de bediening van het apparaat toch wel wat anders gemogen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. LifeWise Elektrische Eelt Verwijderaar – Elektrische Voetvijl 60 Vervangbare Schuurpads

 

Of je met de LifeWise eeltverwijderaar ook meteen één van de goedkope elektrische voetvijlen op de kop tikt, is nog maar te bezien. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van deze professionele voetvijl, wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren weet te verklaren. Kortom, de moeite waard om de LifeWise voetvijl en eeltverwijderaar eens even van dichterbij te bekijken.

Zo kent het apparaatje een vrij handzaam formaat van 10,2 bij 4,5 cm en wordt het geleverd inclusief een bijbehorende netstroomadapter, een afstandsbediening, 60 vervangbare schuurpads en een instructieve handleiding. Door de elektrische voetvijl op het stroomnet aan te sluiten, kan een constante kracht worden geleverd wat de kwaliteit van de behandeling alleen maar ten goede komt.

Daarbij kun je gebruik maken van de geïntegreerde afstandsbediening waarmee je niet alleen de draairichting maar ook de snelheid – en bijgevolg de intensiteit van de behandeling – kunt aanpassen. Zo kan de snelheid maximaal worden aangepast tot ongeveer 1200 toeren per minuut. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld dankzij het stevige ontwerp, zijn multifunctionele karakter en het grote 360º ronddraaiende oppervlak.

 

Voordelen: 

Plug and Play: dankzij het Plug and Play systeem is de elektrische voetvijl meteen klaar voor gebruik zodra deze op het stroomnet werd aangesloten.

Snelheid: naast de draairichting, is het eveneens mogelijk om de snelheid van het apparaat aan te passen waarbij je een snelheid geniet tot maximaal 1200 toeren per minuut.

Schuurpads: bij aankoop van het apparaat worden eveneens 60 vervangbare schuurpads aangeboden wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het hygiënische aspect ervan.

 

Nadelen: 

Prijzig: de hogere prijs – hoewel te rechtvaardigen – zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Elektrische Eelt Verwijderaar – Voetvijl – Krachtige Motor 2500rpm – Geïntegreerde Zuigfunctie

 

In tegenstelling tot de vorige eeltverwijderaars, lijk je met dit product wel voor een elektrische voetvijl aanbieding te kiezen. Zijn vriendelijke prijskaartje maken het apparaat alvast een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking, wat eveneens bijdraagt aan de mooie eindscore van 4,8 op 5 sterren.

De elektrische voetvijl kwam pas recentelijk in 2021 op de markt en steunt op het gebruik van een bijzonder krachtige accu die, met behulp van een USB-kabeltje, eenvoudig op te laden is en vervolgens een snelheid garandeert tot maximaal 2500 toeren per minuut. Deze snelheid kun je aanvullen met 1 van de 3 meegeleverde vijlschijven om dode huidschilfers dan wel lichte tot harde eeltplekken te behandelen.

Maar dat is uiteraard nog lang niet alles want verder zorgen zijn compacte formaat van 14 bij 8 cm en ergonomische uitvoering voor een handzaam toestelletje dat makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Bij aankoop worden tevens ook een schoonmaakkwastje, 2 filters en een Nederlandstalige handleiding aangeboden.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de eeltverwijderaar wordt geleverd inclusief 3 verschillende minerale vijlen, een USB-oplaadkabel, een schoonmaakkwastje, 2 filters en een Nederlandstalige handleiding.

Zuigfunctie: in tegenstelling tot sommige andere eeltverwijderaars, blijkt deze elektrische voetvijl eveneens uitgerust met een geïntegreerde zuigfunctie.

Voeding: je kunt de krachtige ingebouwde batterij makkelijk opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel.

 

Nadelen: 

Niet krachtig: volgens een kleine minderheid van de kopers zou de elektrische voetvijl niet voldoende krachtig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beeperfect Elektrische Eeltverwijderaar met Stofzuigsysteem – Voetvijl – Eeltvijl

 

We sluiten het rijtje af met de bekende elektrische eeltverwijderaar van Beeperfect die – net zoals het voorgaande toppertje – gekenmerkt wordt door een geïntegreerd stofzuigsysteem en een IPX7 waterdichte behuizing. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij de verschillende meegeleverde schuurschijven én de gratis bijbehorende pedicureset, wat zijn prijskaartje duidelijk lijkt te rechtvaardigen.

De Beeperfect eeltverwijderaar is uitgerust met een krachtige ingebouwde batterij die, met behulp van de meegeleverde USB-kabel, makkelijk en snel op te laden is. Vervolgens kun je gebruik maken van de 2 beschikbare snelheden van respectievelijk 1900 en 2300 toeren per minuut, de vacuüm functie en het heldere duidelijk leesbare LCD display.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren zien waarbij heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper is niet tevreden over de kwaliteit en vindt het apparaat niet krachtig genoeg.

 

Voordelen: 

Behuizing: de eeltverwijderaar geniet een IPX7 behuizing die aanduidt dat het toestel 100% waterdicht blijkt te zijn.

Voeding: de elektrische voetvijl is uitgerust met een krachtige ingebouwde batterij die met behulp van de USB-kabel makkelijk kan worden opgeladen. Eenmaal opgeladen geniet je een gebruiksduur van wel 120 minuten.

Snelheid: je geniet 2 verschillende snelheidsstanden van 1900 en 2300 toeren per minuut die kunnen worden gecombineerd met 1 van de 3 meegeleverde schuurpads.

 

Nadelen: 

Niet krachtig: een enkele koper is van mening dat het apparaat net niet voldoende krachtig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Elektrische voetvijlen koopgids

 

Heb jij ook vaak last van eelt en een droge huid aan de onderkant van je voeten? Het is dan ook belangrijk dat je die regelmatig verwijdert zodat je van een gladde en verzorgde huid kunt genieten. Een elektrische voetvijl kan je hier zeker en vast bij helpen. Wanneer je de aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken probeer dan te letten op het gebruik, de mogelijkheden en de prijs.

 

Gebruik

Sommige mensen hebben vaak last van een ruwe huid aan de onderkant van de voeten. In de meeste gevallen gaat het hier dan vaak over een droge huid en dan kan een goede hydraterende crème al soelaas bieden. In andere gevallen kan het ook zijn dat je last hebt van eelt. Eelt is eigenlijk gewoon een plaatselijke verdikking van de opperhuid dus de bovenste huidlaag. Door wrijving of veel druk door bijvoorbeeld het lopen van lange afstanden en marathons kan eelt ontstaan.

Eelt is tot op een bepaald punt echt wel functioneel in die zin dat het de opperhuid dus die bovenste laag kan helpen beschermen. Toch is het niet goed om te veel eelt op je voetzool te hebben. Want dit kan er dan weer voor zorgen dat je op een bepaald moment last gaat krijgen van infecties en schimmels. En bovendien ziet het er ook gewoon niet gezond en hygiënisch uit. Het is daarom dus ook aan te raden om regelmatig de eelt van je voetzolen te krabben.

En dit kan dus gemakkelijk met de elektrische voetvijl. Dit is over het algemeen zelfs volledig pijnloos en gaat daarnaast ook nog eens heel snel. Er zijn apparaten die je gemakkelijk mee kunt nemen onder de douche. Er zijn ook toestellen waarbij je naast het apparaat ook enkele leuke toebehoren bijgestopt krijgt. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden en misschien stoot je wel op een elektrische voetvijl aanbieding die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

Mogelijkheden

Bij de zoektocht naar een elektrische voetvijl zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn en er een ruim assortiment op de markt gebracht is. Dit maakt het natuurlijk niet altijd even gemakkelijk om het voor jou geschikte toestel te vinden. Maar tegelijkertijd ben je wel echt zeker dat er ergens in dat ruime assortiment een toestel bestaat dat echt volledig ideaal zal zijn voor jou.

Er zijn bijvoorbeeld elektrische voetvijlen die werkzaam zijn op batterijen die je moet vervangen na een bepaalde periode. Maar je hebt ook de elektrische modellen die voorzien zijn van oplaadbare batterijen. Op die manier hoef je het toestel gewoon maar op te laden. Vaak is dit bijvoorbeeld ook mogelijk door het met een usb kabel aan de computer te verbinden. Een elektrische voetvijl die oplaadbaar is, is bovendien ook veel praktischer omdat je dan niet elke keer naar de winkel moet voor nieuwe batterijen.

Bij heel wat hedendaagse elektrische voetvijlen krijg je er ook vaak een aantal extra toebehoren bij. Zo zijn er toestellen die bijvoorbeeld een of twee extra rollers meegeven of wat extra verzorgingscrème en een reinigingsproduct. Houd er wel rekening mee dat als je zelf de rollers moet aankopen dat soms wel handiger kan zijn. Er bestaan namelijk rollers met een fijne korrel en met een grove korrel voor als je meer last hebt van eelt. Een product dat je zowel droog als nat kunt gebruiken is bovendien een goede aanbeveling.

 

Prijs

Je zult al gauw zien dat er heel wat toestellen zijn in de categorie van elektrische voetvijlen. Het zal dan ook niet verwonderen dat er verschillende prijsklassen waar te nemen zijn. Het is mogelijk om goedkope elektrische voetvijlen te spotten maar uiteraard zijn er ook dure exemplaren te koop. Belangrijker dan de prijs is dat je vooral gaat voor één van de beste elektrische voetvijlen die ook volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Als je vaak en veel last hebt van een ruwe huid en eeltplekken op je voetzool dan is het misschien beter om voor een duurder exemplaar te gaan met iets meer mogelijkheden en extra verzorging. Uiteindelijk beslis je wel zelf welk bedrag je wilt en natuurlijk ook kunt spenderen aan dit product. Het is namelijk het belangrijkste dat jij zelf voor de volle honderd procent tevreden bent met je aankoop.

Het is ook altijd aan te raden om de reviews van kopers te lezen. Deze beoordelingen kunnen je een bepaald idee geven over een specifiek toestel. Zo kun jij beter inschatten of het wel iets voor jou is of misschien juist niet. Houd ook zeker rekening met eventuele promoties en op die manier zul jij beslist een toestel vinden dat volledig aan jouw verwachtingen en persoonlijke voorkeur voldoet.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE