7 beste inlegkruisjes Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste inlegkruisjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heel wat vrouwen hebben al meermaals te maken gehad met vaginale afscheiding en/ of licht bloedverlies als gevolg van beginnende regels. Het gebruik van een inlegkruisje – dat overigens kan beschouwd worden als een compacte vorm van maandverband – is dan alvast een welkome aanbeveling. Daar het aanbod tegenwoordig behoorlijk uitgebreid is en de keuze bijgevolg niet altijd vanzelfsprekend, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Always Dailies Extra Protect Long Plus inlegkruisjes die meteen in het oog springen vanwege de voordeelverpakking die wordt aangeboden. Daartegenover staan de Sanature 100% Katoenen inlegkruisjes die – zoals de naam doet vermoeden – geheel uit duurzaam ademend katoen vervaardigd zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste inlegkruisjes (Reviews) van 2024

 

Het beste inlegkruisje is uiteraard datgene waarmee jij je 100% voelt. Of daarbij je voorkeur uitgaat naar wegwerpbare dan wel wasbare inlegkruisjes, witte dan wel zwarte inlegkruisjes; is eerder persoonlijk. Wij maakten alvast een selectie van 7 toppertjes inclusief het advies uit de bijbehorende reviews. Neem even een kijkje en bepaal of je kiest voor het populairste en beste merk dan wel de voorkeur geeft aan een aanbieding of laagst geprijsde set inlegkruisjes. Zo namen wij onder meer de inlegkruisjes van Always, de Yoni inlegkruisjes en de Tena Lady inlegkruisjes in het rijtje op.

 

Always inlegkruisjes

 

1. Always Dailies Extra Protect Long Plus Inlegkruisjes – Voordeelverpakking – 232 Stuks

 

Last van een onregelmatige menstruatiecyclus of heb je regelmatig te kampen met vaginale afscheiding. Alvast niets om je over te schamen daar heel wat vrouwen er vroeg of laat mee te maken krijgen. Kies daarom vandaag nog voor de Always Dailies Extra Protect Long Plus inlegkruisjes die bekend staan vanwege hun optimaal absorberende zone én geurneutraliserende technologie. Dankzij de inlegkruisjes van Always Dailies hoef jij niet langer voor verrassingen te komen staan.

De inlegkruisjes worden jou aangeboden in een stevige voordeelverpakking die maar liefst 232 afzonderlijke stuks telt. Op die manier kun je best een hele poos verder en hoef je je niet langer ongemakkelijk te voelen. De large inlegkruisjes kennen een normaal absorptievermogen en zijn uitgerust met een neutrale frisse geur. Hoewel ze niet voorzien zijn van de bij maandverband kenmerkende vleugels, zijn ze heel eenvoudig in gebruik en vormen ze een geheel met het dagelijkse ondergoed.

Hoewel heel wat vrouwen overtuigd zijn van het fijne draagcomfort en de subtiele geur, lijkt een kleine minderheid dat jammer genoeg niet. Zo zorgt het gebruik van deze Always Dailies inlegkruisjes bij één enkele dame voor ongemakkelijke irritaties.

 

Voordelen:

Voordeelverpakking: het betreft een heuse voordeelverpakking die maar liefst 232 afzonderlijke inlegkruisjes telt.

Dermatologisch getest: de inlegkruisjes werden uitvoerig dermatologisch getest door het Skin Health Alliance team en werden voorzien van het FSC keurmerk.

Maat: de large inlegkruisjes staan bekend vanwege hun grotere formaat en bijgevolg extra bescherming bij eventuele vaginale afscheiding en/ of onregelmatige menstruatie.

Gebruiksvriendelijk: de inlegkruisjes garanderen een neutraal absorptievermogen en maken gebruik van de bekende geurneutraliserende technologie. 

 

Nadelen:

Irritatie: volgens één koper zou het gebruik van deze inlegkruisjes tot irritatie leiden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sanature inlegkruisjes

 

2. Sanature 100% Katoenen Inlegkruisjes Normaal 6 x 24 stuks 

 

Of de Sanature inlegkruisjes tot de goedkope alternatieven behoren of niet, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten alvast overtuigd van de geleverde kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 op 5 sterren oplevert. De moeite waard om deze katoenen inlegkruisjes eens even van naderbij te bekijken.

Zo lopen de Sanature inlegkruisjes alvast goed in de kijker vanwege de gebruikte materialen zoals katoen. Katoen is een duurzame stof die niet alleen ademend maar tevens ook beschermend werkt en daardoor geschikt is voor vrouwen met een gevoelige huid. Roodheid, jeuk, een branderig gevoel of eender welke andere vorm van irritatie krijgt met de Sanature inlegkruisjes helemaal geen kans.

De inlegkruisjes kennen daarbij een normaal formaat met een groot absorptievermogen en worden geleverd in een heuse voordeelverpakking die maar liefst 144 stuks telt. Echter, in vergelijking met het voorgaande product gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat de prijs toch net iets hoger ligt in verhouding tot het aantal.

 

Voordelen:

Materiaal: de inlegkruisjes werden vervaardigd uit katoen en kennen daardoor een ademend en beschermend karakter.

Hypoallergeen: verder blijken de inlegkruisjes ook 100% hypoallergeen en bijgevolg geschikt voor vrouwen met een gevoelige huid.

HyDri filter: de katoenen HyDri filter zorgt voor een extra droog gevoel en draagt daardoor meteen bij aan het uiteindelijke draagcomfort.

Gebruiksvriendelijk: verder garanderen de normaal gebouwde inlegkruisjes een groot absorptievermogen en werden bij de productie geen geurstoffen noch bleekmiddelen toegevoegd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel het een voordeelverpakking betreft, blijkt de prijs in verhouding tot het aantal hoger te liggen in vergelijking met het voorgaande product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wasbare inlegkruisjes

 

3. Imsevimse inlegkruisjes van biologisch jersey katoen – dun en soepe wasbare inlegkruisjes

 

Ben je specifiek op zoek naar wasbare inlegkruisjes? Dan raden wij jou aan om de ImseVimse inlegkruisjes eens even onder de loep te nemen. De inlegkruisjes – die overigens meteen opvallen vanwege hun unieke zwarte design – werden vervaardigd uit duurzaam biologisch jersey katoen. Het ademende en beschermde karakter geeft irritatie, jeuk en/ of roodheid alvast geen kans wat ze geschikt maakt voor de gevoelige huid.

De katoenen inlegkruisjes kennen een normale pasvorm en kunnen dankzij de elasticiteit en vleugels makkelijk op het ondergoed worden aangebracht. Het normale absorptievermogen alsook de dunne en soepele uitvoering dragen eveneens bij aan het gebruiksgemak van deze wasbare inlegkruisjes.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren waarbij klanten tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het ultieme draagcomfort. 

 

Voordelen:

Wasbaar: de inlegkruisjes kunnen na gebruik eenvoudig door de wasmachine gereinigd worden.

Verpakking: hoewel de verpakking “slechts” 3 inlegkruisjes telt, zijn ze wel wasbaar én bijgevolg herbruikbaar waardoor de prijs te rechtvaardigen is.

Design: de inlegkruisjes worden gekenmerkt door een dunne doch soepele uitvoering voorzien van vleugels en een normaal absorptievermogen. Qua design geniet je een prachtige zwarte kleur.

 

Nadelen:

Geen geur: het gebrek aan geur zou een minpunt kunnen betekenen voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Libresse inlegkruisjes

 

4. Libresse Extra Long inlegkruisjes – 6 x 22 stuks – halgjaar voorraad

 

De Libresse Extra Long inlegkruisjes worden geleverd in een multipack van 6 x 22 wat het totaal op maar liefst 132 stuks brengt zodat je makkelijk een half jaartje verder kunt. De ongeparfumeerde Libresse inlegkruisjes worden daarbij gekenmerkt door een praktische CurveFit pasvorm die de lijnen van je lichaam automatisch weet te volgen, wat resulteert in een optimale en comfortabele pasvorm.

De inlegkruisjes kennen daarbij een large formaat met een kern die voldoende absorberend is en daarbij tevens in staat is om voldoende warmte én lucht door te laten. Op die manier kan de huid de hele dag door op een natuurlijk manier ademenen waardoor eventuele irritaties geen kans maken.

Hoewel de inlegkruisjes op het eerste gezicht alle kenmerken in huis hebben om een heus topproduct te worden, werden er tot op de dag van vandaag nog geen reviews geplaatst. Dit maakt het bijzonder lastig om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Ademend: de inlegkruisjes vallen meteen op vanwege hun ademende karakter dat doet denken aan katoenen ondergoed.

CurveFit: dankzij de CurveFit technologie zullen de inlegkruisjes niet verschuiven wat een ideale pasvorm garandeert.

ProSkin Formula: de ProSkin Formula toont aan dat de inlegkruisjes verrijkt werden met pH neutraal melkzuur zodoende de gevoelige huid van de intieme zone zo goed mogelijk te beschermen/ verzorgen.

 

Nadelen:

Met vleugels: de inlegkruisjes kennen een standaard uitvoering zonder vleugels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inlegkruisjes string

 

5. Libresse String inlegkruisjes – 8 x 30 stuks – halfjaar voorraad 

 

Draag je regelmatig een string? Dan zijn deze string inlegkruisjes – jou overigens net zoals het vorige product aangeboden door Libresse – alvast een schot in de roos. De inlegkruisjes worden dan ook gekenmerkt door een typische string-achtige uitvoering en blijken vervaardigd uit vrij dun materiaal met een licht absorptievermogen. 

Maar dat is natuurlijk niet alles want verder springen de inlegkruisjes in het oog vanwege hun ademende karakter waardoor de kans op huidirritaties meteen een pak kleiner wordt. Het gebruiksgemak wordt nog net dat tikkeltje verder aangedikt doordat de inlegkruisjes uitvoerig dermatologisch getest werden en geleverd worden in een milieuvriendelijke verpakking.

Ondanks de vele positieve kenmerken lijken de reacties van kopers eerder verdeeld. Zo zijn sommige klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid terwijl andere klanten van mening zijn dat de inlegkruisjes behoorlijk oncomfortabel aanvoelen. 

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking blijkt vervaardigd uit 100% hernieuwbare vezels en telt een inhoud van maar liefst 240 inlegkruisjes.

Getest: de inlegkruisjes werden uitvoerig dermatologisch getest en zijn geschikt voor dagelijks gebruik.

Parfumvrij: net zoals heel wat andere inlegkruisjes, blijkt ook deze set 100% parfumvrij en gekenmerkt door een ademend karakter.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: volgens enkele kopers zouden de inlegkruisjes allesbehalve comfortabel aanvoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Yoni inlegkruisjes

 

6. Yoni inlegkruisjes Extra Lang, 100% Biologisch Katoen, 20 stuks 

 

De Yoni inlegkruisjes kennen een standaard formaat en werden vervaardigd uit een combinatie van 72% biologisch katoen én 28% bioplastic, wat ze meteen biologisch afbreekbaar én composteerbaar maakt. Dé ideale oplossing voor wie op zoek is naar milieuvriendelijke inlegkruisjes.

Maar dat is natuurlijk niet alles want hun gebruiksvriendelijke karakter wordt verder aangesterkt doordat ze gekenmerkt worden door een licht absorberende kern, 100% parfumvrij zijn en tevens ook hypoallergeen. Bij aankoop worden de inlegkruisjes geleverd in – eveneens – een milieuvriendelijke verpakking die maar liefst 20 stuks telt.

Ondanks het feit dat deze inlegkruisjes heel wat positieve kenmerken naar voren weten te brengen, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Laat je hier niet gelijk door afschrikken want misschien voldoen deze inlegkruisjes wel aan jouw verwachtingen.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 20 afzonderlijke long+ inlegkruisjes.

Materiaal: de inlegkruisjes werden voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam biologisch katoen in combinatie met een bioplastic achterkant die 100% afbreekbaar én composteerbaar is.

Hypoallergeen: de inlegkruisjes bieden een uitstekende absorptievermogen, zijn hypoallergeen en volledig parfumvrij.

 

Nadelen:

Te weinig: in vergelijking met de voorgaande toppertjes, omvat deze verpakking slechts 20 stuks waardoor je minder lang verder kunt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tena Lady inlegkruisjes

 

7. Tena Lady Discreet Mini’s – 20 stuks // microPROTEX technologie

 

We sluiten het rijtje af met de Tena Lady Discreet mini inlegkruisjes die jou worden geleverd in een stevige verpakking bestaande uit maar liefst 20 stuks. De inlegkruisjes staan bekend omwille van hun drievoudige werking waarbij ze niet alleen bescherming bieden tegen urineverlies maar tevens ook tegen geurtjes en/ of een vochtig gevoel. 

Maar dat is natuurlijk niet alles want de Tena Lady inlegkruisjes blijken tevens ook uitgerust met de bekende microPROTEX technologie waardoor een uitstekend absorptievermogen wordt beoogd. Het geheel wordt verder aangevuld met een perfecte pasvorm, een ultiem comfort en een 100% veilig gevoel daar de inlegkruisjes ook nog eens dermatologisch getest zijn.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen reacties zijn geplaatst waardoor het voor ons bijzonder moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen:

Dermatologisch getest: de inlegkruisjes werden meermaals uitvoerig dermatologisch getest en vervolgens goedgekeurd.

Veelzijdig: de inlegkruisjes van Tena Lady worden gekenmerkt door een drievoudige werking waarbij niet bescherming geboden wordt tegen doorlekken, geurtjes en/ of een vochtig gevoel.

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 20 afzonderlijke mini inlegkruisjes.

 

Nadelen:

Geen vleugels: de inlegkruisjes kennen ook hier een uitvoering zonder bijbehorende vleugels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Inlegkruisjes Koopgids

 

Wat zijn inlegkruisjes en waarvoor worden ze gebruikt? Is er een verschil met het standaard maandverband en hoe uit zich dat? Bestaan er meerdere types, formaten en designs en welke mogelijkheden bieden deze dan? Kortom, heel wat vragen die meteen de kop opsteken wanneer het gaat over inlegkruisjes. Wij hebben in de onderstaande koopgids getracht om een zo duidelijk mogelijk antwoord te bieden zodoende de zoektocht makkelijker/ aangenamer te maken. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende soorten inlegkruisjes en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat zijn inlegkruisjes en waarvoor worden ze gebruikt?

Inlegkruisjes zijn dunne absorberende stukjes stof die bedoeld zijn om in het ondergoed te worden gedragen. In de volksmond worden ze ook wel eens omschreven als partyliners of gewoon kortweg “liners”; verschillende termen die naar één en hetzelfde product verwijzen. En hoewel ze op het eerste gezicht heel wat gelijkenissen lijken te vertonen met het klassieke maandverband, is hun gebruiksgemak toch net een tikkeltje verschillend.

Zo worden inlegkruisjes hoofdzakelijk gebruikt als een voor de hand liggende barrière tegen (dagelijkse) vaginale afscheiding, lichte urine-incontinentie en tegen een eventuele afscheiding na het vrijen. Maar dat is natuurlijk niet alles want inlegkruisjes hebben ook al meermaals hun dienst bewezen als back-up bij een onregelmatige menstruatiecyclus en kunnen daarnaast eveneens worden ingezet aan het begin en/ of het einde van de menstruatiecyclus. Kortom, heel wat toepassingsvelden waarin het inlegkruisje handig van pas lijkt te komen.

 

Het verschil met klassiek maandverband

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd, lijkt het klassieke maandverband en het traditionele inlegkruisje qua uitvoering behoorlijk goed op elkaar; maar toch kennen ze een verschillend toepassingsveld. 

Zo is het klassieke maandverband alvast veel dikker qua structuur en daarbij voorzien van een hoger absorptievermogen. Dit maakt het dan ook uitermate geschikt om tijdens de meest zware dagen van de menstruatiecyclus het bloed probleemloos op te vangen en daarbij doorlekken te voorkomen.

Inlegkruisjes daarentegen zijn niet alleen dunner qua structuur maar bieden tevens ook een licht tot matig absorptievermogen wat ze minder geschikt maakt voor gebruik tijdens de zware dagen van de cyclus. Anderzijds zijn ze dan weer wel een aanrader bij vaginale afscheiding, lichte urine-incontinentie, als back-up bij een onregelmatige cyclus, als bijkomende extra naast het gebruik van een tampon of menstruatiecup en voor gebruik aan het begin en/ of einde van de cyclus.

 

Het type inlegkruisje

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar het voor jou perfecte inlegkruisje? Dan is het in eerste instantie aangewezen om een keuze te maken uit de verschillende types. Algemeen kunnen we 2 grote groepen onderscheiden gaande van de wegwerpbare modellen tot de wasbare exemplaren; elkeen met bijkomende voor- én nadelen.

Zo worden de wegwerpbare inlegkruisjes tot op heden het meest frequent aangekocht; al dan niet in voordeelverpakking. Dergelijk inlegkruisjes zijn vaak een pak goedkoper in de aankoop maar kunnen – zoals de naam doet vermoeden – slechts eenmaal worden gebruikt. Wasbare inlegkruisjes daarentegen richten hun pijlen op milieuvriendelijkheid én duurzaamheid. Ietwat duurder in de aankoop maar – vanwege hun wasbare karakter – meermaals te hergebruiken.

Binnen elke groep kunnen vervolgens meerdere subcategorieën worden genoteerd die nauw samenhangen met het type ondergoed waarvoor het inlegkruisje bedoeld is. Ben je op zoek naar de standaard klassieke inlegkruisjes of ga je specifiek op zoek naar modellen die geschikt zijn voor string of tanga ondergoed?

Het formaat en bijkomende kenmerken

Tot slot willen we nog even kort wijzen op het formaat van het inlegkruisje en de eventuele bijkomende kenmerken die mogelijks een meerwaarde kunnen betekenen. Zo zijn er – net zoals bij het klassieke maandverband – heel wat mogelijkheden op het gebied van maat en uitvoering gaande van gevormd tot ultradun, naar mini, medium, large of meer. 

Daarbij zullen sommige inlegkruisjes – waaronder vooral de wasbare modellen – uitgerust zijn met extra vleugels zodoende het inlegkruisje stevig aan het ondergoed vast te maken. Daarnaast kan het voor sommige gebruikers eveneens een pluspunt zijn indien de inlegkruisjes biologisch geproduceerd zijn, parfumvrij, hypoallergeen en dermatologisch getest werden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat zijn inlegkruisjes?

Een inlegkruisjes – in de volksmond ook wel eens omschreven als een partyliner of kortweg liner – is een dun stukje absorberende stof dat zonder problemen in ondergoed kan worden gedragen. Qua uitzicht lijken ze veel weg te hebben van het klassieke maandverband maar in tegenstelling tot maandverband, worden inlegkruisjes eerder gebruikt bij lichte ongesteld, lichte incontinentie en/ of beperkte vaginale afscheiding.

The sanitary napkin lying with blossom on pink background.

Q2: Wat is het verschil tussen maandverband en inlegkruisjes?

Zoals in het antwoord bij vraag 1 reeds min of meer duidelijk werd, lijken inlegkruisjes en maandverband op het eerste gezicht bijzonder goed op elkaar. Toch is er een wezenlijk verschil tussen de beide producten te noteren waardoor ze niet zomaar door elkaar kunnen worden gebruikt. 

Zo is het inlegkruisje qua uitvoering vaak dunner dan het klassieke maandverband waardoor het absorptievermogen ook eerder beperkt zal zijn. Dit maakt inlegkruisjes hoofdzakelijk geschikt op dagen van lichte/ beginnende menstruatie, bij vaginale afscheiding en/ of lichte incontinentie. Heb je een vrij zware menstruatiecyclus met heel wat bloedverlies dan is het absorptievermogen van een inlegkruisjes bijvoorbeeld veel te beperkt waardoor de voorkeur aan maandverband wordt gegeven.

 

Q3: Waar kun je katoenen inlegkruisjes kopen?

Ben je specifiek op zoek naar een setje katoenen inlegkruisjes? Dan zijn er vandaag de dag heel wat opties voorhanden. Zo kun je tegenwoordig in diverse supermarkten terecht alsook in tal van andere winkelketens zoals het Kruidvat. Daarnaast kun je vaak ook katoenen inlegkruisjes vinden bij de plaatselijke apotheek en/ of drogisterij.

En indien je de inlegkruisjes bij jou thuis geleverd wilt hebben, dan kun je ze ook gewoon online bestellen. De meest voor de hand liggende webpagina waarop heel wat katoenen inlegkruisjes te vinden zijn, is bol.com. 

 

Q4: Waarom worden inlegkruisjes gedragen?

Inlegkruisjes worden gekenmerkt door een dunne stof uitvoering met een licht tot matig absorptievermogen waardoor ze voornamelijk geschikt zijn bij (lichte) vaginale afscheiding (bijvoorbeeld na het vrijen), lichte/ beginnende menstruatie of lichte incontinentie. In tegenstelling tot maandverband, kunnen inlegkruisjes zonder problemen dagelijks worden gebruikt mits ze regelmatig te vervangen.

 

Q5: Waar kun je wasbare inlegkruisjes kopen?

Hoewel de wegwerpbare inlegkruisjes tot de meest bekende en meest frequent gekochte varianten behoren, lijken de wasbare inlegkruisjes aan een niet mis te verstane opmars bezig. Op het eerste gezicht misschien wat duurder qua prijs maar niet als je het bekijkt op de lange termijn. Doordat dergelijke inlegkruisjes wasbaar zijn – vaak op een programma van 60 of 90ºC – kun je ze meermaals gaan hergebruiken.

Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat bedrijven die inspelen op deze vorm van inlegkruisjes daar het concept bijdraagt aan een milieuvriendelijke en ecologische gedachte. Neem daarom even een kijkje bij de plaatselijke drogisterij of bestel online bij tal van bekende webpagina’s zoals bol.com, beslist.nl of greenjump.nl.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE