5 beste Make-up Organizers Test van 2024

Laatste update: 25.02.24

 

Beste make-up organizers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Vaak bewaren de dames hun make-up in een make-up tasje of een toiletzak waardoor het steeds een ware zoektocht is naar het juiste potlood en de benodigde borstel. Een goede make-up organizer zorgt ervoor dat je al je make-up netjes en geordend kunt bewaren. We hebben voor jou 3 top exemplaren uitgezocht om hun voor- en nadelen even te bekijken. Zo kun je zien dat de BO Make up organizer 5 lades heeft die voorzien zijn van een mooie knop in diamantvorm. Daarnaast merk je de Relaxdays make-up organizer die uit twee aparte delen bestaat die je op elkaar kunt plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste make-up organizers (Reviews) van 2024

 

Om je make-up netjes en ordelijk op te bergen kun je gebruik maken van een make-up organizer. Alles zit gesorteerd en je kunt onmiddellijk alles terugvinden zonder dat je je lade moet overhoop halen. Kies je voor een organizer die transparant is en die je op je kaptafel kunt laten staan? Of ga je voor een exemplaar dat alles netjes bijhoudt in de lade. Wat de beste make-up organizer is hangt af van de hoeveelheid producten die je wilt opbergen. We hebben met de hulp en het advies van schoonheidsconsulentes er voor jou enkele uitgezocht om te bekijken.

 

1. BO Make up organizer 5 lades transparant groot formaat

 

Deze make-up organizer is een groot model dat beschikt over 5 lades die afgewerkt zijn met super mooie knopen die lijken op een diamant. Beauty Organizer is gespecialiseerd in opbergmogelijkheden voor alle beautyproducten en wordt dan ook het beste merk genoemd voor exemplaren voor professioneel gebruikt.

Deze organizer is door zijn grote omvang en handige opbergruimtes het populairste exemplaar bij make-up artiesten en nagelstylistes. De organizer beschikt naast de 5 uitneembare lades ook nog over 2 vakverdelers zodat je 4 aparte vakken kunt creëren om al je spulletjes te sorteren. Hij heeft bovendien een afmeting van 25 x 25 x 35 cm waardoor hij veel ruimte biedt voor alle kwasten, borstels, penselen, potloden en zoveel andere dingen.

Daarnaast is dit exemplaar gemaakt uit transparant en hoogwaardig acryl zodat je alles snel kunt terugvinden. In de reviews merken we een zeer hoge tevredenheid op over de prijs-kwaliteitverhouding van deze make-up organizer.

 

Voordelen:

Formaat: door zijn grote formaat van 25 x 25 x 35 cm biedt deze organizer zeer veel plaats om alle mogelijke make-up spullen in op te bergen.

Uitneembare lades: de organizer beschikt over 5 uitneembare lade waardoor je gemakkelijk overal bij kunt, ook aan de spulletjes die achteraan in de lade worden bewaard.

Transparant: doordat dit exemplaar gemaakt is uit transparant acryl zijn alle producten goed zichtbaar.

Onderverdeling: de 2 bijgeleverde vakverdelers zorgen ervoor dat je nog 4 extra vakken kunt bijmaken.

 

Nadelen: 

De prijs: deze make-up organizer blijkt heel prijzig te zijn waardoor hij bijna niet toegankelijk is voor mensen die minder te besteden hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Relaxdays Make-up Organizer tweedelig cosmetica opbergdoos

 

Deze transparante make-up organizer bestaat uit een tweedelig set die zowel samen als apart kunnen worden geplaatst. Hij wordt trouwens in wel 6 verschillende kleuren aangeboden zodat er voor elk interieur wel een versie te vinden is.

De stapelbare organizer heeft een totale afmeting van 19 x 24 x 13,5 cm en beschikt over 4 lades waarin alle mogelijke producten kunnen worden bewaard. Daarnaast zijn er 16 vakjes voorzien om je materiaal in te sorteren.

Deze acryl opbergbox kan heel gemakkelijk in een sopje of met een vochtige doek worden gereinigd. Hij is bovendien ook geschikt om te gebruiken om je bureauspulletjes in op te bergen of om je juwelen in bij te houden. We zien in de reviews dat deze organizer een zeer goede beoordeling kreeg.

 

Voordelen:

Functioneel: deze organizer kan worden gebruikt om je make-up in op te bergen maar kan ook dienen om op je bureau te plaatsen en om juwelen in op te bergen.

Gebruiksgemak: hij bestaat uit 2 stapelbare delen die wanneer je over veel plaats beschikt apart kunnen worden gebruikt.

Opbergmogelijkheden: de make-up organizer heeft 4 lades en beschikt over 16 vakjes zodat je veel ruimte hebt om alles apart te sorteren.

Gebruikte materialen: hij is gemaakt uit transparant acryl en daarnaast is hij te verkrijgen in 6 verschillende kleuren die al dan niet doorzichtig zijn.

 

Nadelen: 

Ondiepe vakken: enkele klanten merken op dat er te veel ondiepe vakjes zijn in vergelijking met diepe opbergvakken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Practico Make-up organizer tweedelig cosmetica opbergdoos

 

De Practico make-up organizer met lades is een heel handig en tweedelige opbergdoos voor al je make-up spullen. Dit product is een aanbieding dat door aankoop van meerdere stuks een goedkope prijs krijgt. Bovendien kreeg deze organizer het maximale aantal sterren in de reviews.

Deze make-up organizer heeft 4 ruime lades om al je oogschaduw kleurtjes, je blush en andere materialen in bij te houden. In het losse gedeelte zijn 16 vakjes waarin je gemakkelijk je kwasten, penselen, potloden en borsteltjes  kwijt kunt alsook enkele lippenstiften en/of nagellak.

Bovendien heeft hij een afmeting van 23,3 x 13,5 x 18,2 cm waardoor je hem zonder probleem op je wastafel kunt plaatsen. Hij is gemaakt uit transparant acryl zodat je kunt zien waar alles zit. Je krijgt er trouwens ook nog een make-up sponsje bij ter waarde van 4,99 euro. 

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze make-up organizer is onderverdeeld in 16 vakjes en 4 lades waardoor je veel ruimte hebt om alles te sorteren.

Materiaal: hij is gemaakt uit hoogwaardig transparant acryl zodat je snel kunt zien waar je alles hebt weggestopt.

Formaat: de make-up organizer heeft een grootte van 23,3 x 13,5 x 18,2 cm en bestaat uit 2 aparte delen die gestapeld of apart op de wastafel kunnen worden geplaatst.

Aanbieding: bij aankoop van meerdere stuks zul je een goedkopere prijs krijgen waardoor hij goed van pas komt in een beautysalon.

 

Nadelen: 

Ondiepe vakje: de kleine vakjes vooraan zijn niet diep genoeg waardoor een mascara er steeds uitvalt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Confibel XXL acryl make-up cosmetica organizer verstelbare lades 

 

De extra grote acryl make-up organizer van Confibel bestaat uit 4 losse onderdelen die je kunt stapelen tot een toren om al je make-up in op te bergen. Hij is trouwens voorzien van antislip-steuntjes waardoor hij mooi stevig en stabiel op je make-up tafel staat.

Daarnaast heeft hij een totale omvang van 40 x 40 x 24 cm waardoor je heel veel opbergruimte heeft. Hij is onderverdeeld in 11 lades en het bovenste deel heeft veel verschillende vakjes zodat je alles netjes en geordend kunt bijhouden.

Door de transparante kleur kun je in een oogopslag zien waar je alles hebt opgeborgen zodat je iets gemakkelijk kunt terugvinden. In de reviews zien we dat hij een goede beoordeling kreeg voor zijn prijs en de kwaliteit van het product.

 

Voordelen:

Gebruikte materialen: hij is gemaakt uit transparant acryl waardoor je onmiddellijk een overzicht hebt van waar je alles hebt opgeborgen.

Gebruiksgemak: deze organizer bestaat uit 4 aparte onderdelen zodat je hem apart of gestapeld kunt gebruiken. De opbergdoos is niet alleen geschikt om make-up in op te bergen, hij kan ook dienen voor diverse andere mogelijkheden zoals onder andere klein bureaumateriaal.

Onderverdeling: hij is onderverdeeld in 11 lades en het bovenste gedeelte beschikt over verschillende aparte vakjes waar je onder andere penselen, lippenstiften en ander materialen kunt plaatsen.

 

Nadelen:

Afmeting: een klant maakt de opmerking dat deze organizer iets hoger komt dan wat er op de website staat vermeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Relaxdays make-up organizer 8 vakken transparant voor in lade

 

De make-up organizer voor in de lade heeft de laagste prijs in onze selectie met toppertjes. Door gebruik te maken van dit exemplaar kun je gemakkelijk je make-up spullen in je lade terugvinden zonder dat je daarvoor alles moet overhoop halen.

Hij is bovendien in 8 aparte vakken onderverdeeld zodat je je materiaal overzichtelijk kunt sorteren waardoor je snel alles kunt terugvinden. Daarnaast heeft de organizer een totale afmeting van 4,5 x 22 x 8,5 cm zodat hij perfect in de meeste lades past.

Hij is trouwens gemaakt uit transparant acryl waardoor hij heel eenvoudig kan worden schoongemaakt in een sopje. Er zijn voor deze make-up organizer nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: de make-up organizer heeft een afmeting van 4,5 x 22 x 8,5 cm zodat hij in de meeste lades kan worden gebruikt.

Onderverdeling: hij is onderverdeeld in 8 aparte vakjes om alle spulletjes gemakkelijk en geordend bij te houden.

Gebruikte materialen: de organizer is gemaakt uit transparant acryl waardoor hij heel eenvoudig in een sopje kan worden gereinigd.

Functioneel: deze organizer kan ook dienst doen als pennenhouder om op een bureau te plaatsen.

 

Nadelen: 

Gelijke vakken: we merken dat deze organizer onderverdeeld is in 8 gelijke vakken waardoor je een poederdoos rechtop moet bewaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Make-up organizers Koopgids

 

De meeste dames onder ons houden wel van wat orde en organisatie zodat we sneller aan de dag kunnen beginnen. Daarom is een make-up organizer een goede aanbeveling om al je make-up overzichtelijk in te bewaren. Neem even een momentje de tijd om de diverse mogelijkheden te vergelijken. Voor de professionele make-up artiesten zijn er soms aanbiedingen waarbij je door aankoop van meerdere stuks een fikse korting kunt krijgen.

De verschillende types

We merken dat er verschillende types van make-up organizers zijn. Je kunt exemplaren vinden die je op de was- of kaptafel kunt zetten. Deze zijn vaak gemaakt uit verschillende losse onderdelen die zowel kunnen worden gestapeld als los van elkaar worden gebruikt. Ze zijn meestal gemaakt uit transparant acryl waardoor je in een oogopslag kunt zien waar je bepaalde spulletjes hebt opgeborgen. Daarnaast zijn er ook organizers die speciaal gemaakt zijn om in een lade te plaatsen. Dit type zorgt ervoor dat je niet alles overhoop moet halen om iets terug te vinden.

Ook bestaan er tassen en koffertjes die in verschillende vakjes en niveaus zijn onderverdeeld zodat je ook hierin alles snel kunt vinden. Een tasje is veelal gemaakt uit nylon en heeft het voordeel dat je het gewoon in je reiskoffer kunt steken. Tenslotte is er nog de make-up koffer die over het algemeen wordt gebruikt door make-up artiesten die zich vaak moeten verplaatsen om mensen op filmsets of op trouwlocaties te maquilleren.

 

Het formaat

De afmetingen of het formaat van je make-up organizer is een persoonlijke keuze en is vooral afhankelijk van hoeveel make-up je er in wilt stoppen. Wanneer je niet zo veel make-up gebruikt of je wilt er enkel je dagelijkse producten in bewaren, dan kun je gerust voor een klein model kiezen. Als je over veel make-up beschikt en je wilt alles graag netjes en geordend bij de hand houden, dan kun je beter voor een groter model kiezen.

Er zijn ook hele grote exemplaren die kunnen worden gebruikt op de toonbank van een nagelstudio of een schoonheidssalon om producten in te bewaren die te koop worden aangeboden. Doordat een organizer meestal transparant is hebben de klanten de mogelijkheid om een mooi en overzichtelijk aanbod te zien van de spulletjes die te koop zijn.

 

Waar kun je een make-up organizer plaatsen

Doordat er verschillende soorten make-up organizers bestaan kun je er zeker wel eentje vinden die in jouw ruimte past. Wanneer je weinig plaats hebt aan je wastafel kun je kiezen voor een hoog exemplaar dat uit meerdere onderdelen bestaat die je kunt stapelen. Je hoeft daarbij niet elk onderdeel aan je wastafel te plaatsen. Je kunt gerust ook een stuk gebruiken om bijvoorbeeld op het nachtkastje te plaatsen waarin je je juwelen kunt bewaren. Of je plaats een onderdeel bij de spiegel aan de voordeur om je make-up nog snel even bij te werken voor je de deur uitgaat.

Bij de aankoop van een organizer voor in de lade kun je beter even nameten of er genoeg ruimte is om hem erin te plaatsen. De make-up tasjes nemen niet zo veel plaats in en kunnen gemakkelijk op de was- of de kaptafel worden geplaatst en ze kunnen zelfs in een diepe lade worden gestopt. De grootste organizers zijn hoofdzakelijk bedoeld om op een werktafel of een toonbank te zetten in het schoonheidssalon of bij de nagelstyliste. De make-up koffers zijn meestal een heel stuk groter en dienen niet echt om ergens te plaatsen, ze zijn eigenlijk gewoon bedoeld om de make-up mee te nemen op verplaatsing.

Het onderhoud en de prijs

Doordat bijna alle make-up organizers gemaakt zijn uit acryl of een andere soort kunststof kunnen ze gemakkelijk in een sopje worden schoongemaakt. De make-up tasjes zijn meestal gemaakt uit nylon of hebben een binnenlaag is een soort plastic dat gemakkelijk kan met een vochtige doek worden schoongemaakt. Ook de make-up koffers zijn gemaakt uit kunststof zodat ze gewoon kunnen worden schoongeveegd.

De prijs van een make-up organizer is vooral afhankelijk van de grootte van het product en de gebruikte materialen waaruit hij is gemaakt. De grote exemplaren die vaak worden gebruikt door professionele zijn gemaakt uit een uitstekende kwaliteit acryl waardoor deze zo goed als krasvrij zijn. Voor een dergelijk exemplaar betaal je al gauw tussen 100 à 130 euro. Voor de kleiner formaten die je gewoon thuis gaat gebruiken mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 30 euro.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE