5 beste whitening tandpasta’s Test Van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Whitening tandpasta’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is het aanbod aan whitening tandpasta’s bijzonder uitgebreid waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Daarom willen wij jou graag even verder op weg helpen. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten die we jou dan ook graag even willen voorstellen. Zo zou je kunnen opteren voor de Parodontax Whitening Duo tandpasta die jou wordt aangeboden in een mooie voordeelverpakking. Een kwalitatieve tandpasta aan een mooi en betaalbaar prijskaartje. Daarnaast blijkt ook de Sensodyne Rapid Relief tandpasta een schot in de roos te zijn. Een degelijke tandpasta die, op basis van frequent en consequent gebruik, resulteert in een stralende witte glimlach.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste whitening tandpasta’s (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig zijn er heel wat nieuwe whitening tandpasta producten op de markt gebracht. Het ruime assortiment maakt het niet altijd makkelijk om de beste whitening tandpasta eruit te kiezen. Sommige gebruikers zweren nu eenmaal bij Oral B terwijl anderen toch kiezen voor Vitis of misschien wel Ap24. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een selectie gemaakt van 5 topproducten. Deze kun je hieronder rustig raadplegen. Bekijk alvast ook even de online reviews en het advies van klanten.

 

1. Parodontax Whitening Duo Tandpasta Met fluoride Voor gezond tandvlees

 

Parodontax behoort tot de bekende en sterk gewaardeerde merken op het gebied van mondverzorging en hygiëne. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze Parodontax whitening tandpasta door alle klanten bijzonder goed werd beoordeeld. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar ook over het schuimige aspect en de frisheid van de tandpasta. Dit resulteert in een mooie maximumscore van maar liefst 5 sterren.

De verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke tubes tandpasta die samen een totaal volume aanbieden van 150 ml. Dat komt dus overeen met 75 ml tandpasta per dispenser. Doordat de tandpasta een bepaalde hoeveelheid fluoride bevat, maakt hij je tanden op termijn niet alleen witter maar ook sterker. En hetzelfde geldt voor je tandvlees. Indien je dus vaak last hebt van pijnlijke tanden en/ of een gevoelig tandvlees, dan is deze Parodontax tandpasta een goede aanbeveling.

Besef wel dat het gebruik van de tandpasta steeds consequent en frequent dient te zijn. Daarmee bedoelen we dus dat je je tanden liefst na elke maaltijd even met deze Parodontax tandpasta gaat poetsen. Gebruik van deze tandpasta bij jonge kindjes wordt weliswaar afgeraden vanwege de hoeveelheid fluoride.

 

Voordelen:

Malkron: in tegenstelling tot sommige andere tandpasta’s, is dit product voorzien van malkron. Dat is een soort van formuleringstechnologie die inhoudt dat de tandpasta een aanzienlijke hoeveelheid natriumcarbonaat bevat. Zo kunnen tandvleesproblemen worden vermeden.

Fluoride: dankzij de fluoride kun je pijnlijke tanden en/ of gevoelig en ontstoken tandvlees verhelpen en bovendien je tanden op termijn er heel wat witter laten uitzien.

Inhoud: je zult zien dat de levering 2 afzonderlijke dispensers bevat. Elke tube tandpasta is bovendien voorzien van maar liefst 75 ml inhoud.

 

Nadelen:

Niet voor kinderen: echter wordt wel aangeraden om deze whitening tandpasta bij voorkeur niet te gebruiken op een melkgebit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sensodyne Tandpasta Rapid Relief Whitening 75ml met Fluoride

 

Indien je liever nog minder wenst te betalen voor een degelijke whitening tandpasta dan loont het ook de moeite om dit product even te bekijken. Deze tandpasta wordt jou aangeboden door het sterk gewaardeerde merk Sensodyne en lijkt wel een whitening tandpasta aanbieding te zijn.

Last van gevoelige tanden en/ of een pijnlijk tandvlees? Dan kies je maar beter voor deze unieke tandpasta van Sensodyne. Doordat het product voorzien is van een bepaalde hoeveelheid fluoride, zul je merken dat je tanden en tandvlees vrij snel minder pijnlijk aanvoelen. Met andere woorden, dankzij de fluoride zullen je tanden sterker worden. 

Bovendien zorgt deze whitening tandpasta er tegelijk ook voor dat je tanden er witter en gezonder zullen uitzien. De tandpasta wordt geleverd in de typische Sensodyne verpakking en heeft een totale inhoud van 75 ml. Ondanks de aanvaardbare prijs merken we toch dat er nog enkele klanten zijn die het prijskaartje te duur vinden. Dat neemt niet weg dat de meerderheid het erover eens is dat de kwaliteit uitstekend is.  

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: vanwege het vriendelijke en betaalbare prijskaartje zul je deze whitening tandpasta vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Gebruiksvriendelijk: Sensodyne is een bekend, zoniet het beste merk, op het gebied van tandpasta’s. Hij is met name geschikt voor gebruik bij gevoelig en/ of pijnlijk tandvlees.

Inhoud: de tube tandpasta bevat een behoorlijk royale inhoud van maar liefst 75 ml waardoor je toch wel enkele poetsbeurten verder kunt.

 

Nadelen:

Budget: ondanks het feit dat het prijskaartje bijzonder goed meevalt, is een kleine minderheid van de gebruikers van mening dat het product nog steeds te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Oral-B 3D White Whitening Therapy Grondige Reiniging Tandpasta – Voordeelverpakking 12x75ml

 

Een stralende witte glimlach betekent een veelbelovend visitekaartje in tal van situaties gaande van een sollicitatiegesprek tot een belangrijke meeting of een afspraakje met je – eventueel toekomstige – partner. Het bekende merk Oral B weet daar dan ook handig op in te spelen door toedoen van deze befaamde Oral B 3D white whitening therapy tandpasta waarbij een grondige reiniging én een stralende witte glimlach centraal staan.

De Oral B whitening tandpasta kent een stevige verpakking met bijbehorende draaidop en een royale inhoud van maar liefst 75 ml. Bovendien kun je een koopje doen door te kiezen voor deze heuse voordeelverpakking waarbij maar liefst 12 aparte tubes tandpasta van Oral B worden aangeboden, wat een totale inhoud betekent van wel 900 ml. Kortom, daar kun je best wel eventjes mee verder lijkt ons.

Qua samenstelling omvat de tandpasta een geringe hoeveelheid fluoride in combinatie met de nodige houtskool extracten waarmee eventuele lichte verkleuringen op het tandoppervlak probleemloos kunnen verwijderd worden. De tandpasta zelf wordt gekenmerkt door een zwart-wit gestreepte kleur met een unieke pepermuntsmaak. Klanten zijn alvast overtuigd van de aangeboden kwaliteit en belonen deze Oral B whitening tandpasta met maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Houtskool: de tandpasta omvat een bepaalde hoeveelheid houtskool extracten die de basis vormen van een unieke reinigingsformule die garant staat voor een stralende witte glimlach.

Inhoud: 1 tube tandpasta kent een totale inhoud van 75 ml. Doordat deze voordeelverpakking 12 afzonderlijke tubes levert, komt dit neer op een inhoud van maar liefst 900 ml.

Smaak: de gladde zwart-wit gestreepte tandpasta werd afgewerkt met een aanwezige pepermuntsmaak die eveneens bijdraagt aan een frisse adem.

Fluoride: de tandpasta bevat ook een bepaalde hoeveelheid fluoride die bijzonder zacht aanvoelt voor het tandglazuur.

 

Nadelen:

Geen kinderen: de aanwezigheid van fluoride en houtskool extracten maakt deze tandpasta minder geschikt voor gebruik door (jonge) kinderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Aloë Vera Dent Whitening 100 ml Tandpasta

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke whitening tandpasta van het bekende merk Aloe Dent. Ondanks de hoge prijs merken we toch voornamelijk positieve reacties van klanten op. De tandpasta wordt geleverd in een stevige verpakking en biedt een totale inhoud van maar liefst 100 ml aan.

Hebben je tanden aanzienlijk te lijden onder het drinken van koffie, thee, rode wijn of door het roken? Dan hoef je alvast niet langer te panikeren. Deze tandpasta zal, dankzij zijn unieke formule, je tanden niet alleen gezonder maken maar tevens ook veel witter laten ogen. De productie van deze whitening tandpasta gebeurt bovendien op geheel natuurlijke wijze. Dat wil dus zeggen dat er geen gebruik werd gemaakt van fluor of andere polijstende stoffen.

Wanneer we de online beoordelingen aandachtig bekijken dan stellen we vast dat alle kopers momenteel de maximumscore van 5 sterren, aan het product hebben toegekend. We durven dus stellen dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Neem rustig de tijd om het product even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Inhoud: in tegenstelling tot sommige andere tandpasta’s uit dit lijstje, geniet je hier een royale inhoud van maximaal 100 ml.

Gebruiksvriendelijk: deze unieke whitening tandpasta zal je niet tanden niet alleen witter maken maar ze bovendien ook verzorgen en versterken.

Natuurlijk: de productie van deze whitening tandpasta is helemaal vrij van polijstende stoffen en fluor. Kortom, een milieuvriendelijke alternatief dat garant staat voor mooie sterke en verzorgde tanden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het zal meteen duidelijk worden dat de tandpasta niet voorzien is van de laagste prijs waardoor hij misschien door sommigen niet langer als het populairste product zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vitis Whitening Tandpasta 4 Pack Dentaid Herstellend en Witmakend

 

Ben je op zoek naar een tandpasta die het gebit niet alleen gaat herstellen en gezonder gaat maken maar tegelijk ook voor wittere tanden zorgt? Dan raden wij jou aan om deze unieke Vitis whitening tandpasta alvast even grondig te bekijken. Het product wordt jou aangeboden door het bekende merk Dentaid.

De verpakking telt maar liefst 4 tubes tandpasta die in totaal garant staan voor maar liefst 300 ml whitening tandpasta. Dankzij zijn unieke formule mag je er zeker van zijn dat de tandpasta een goede aanbeveling is als je last hebt van cariës, tandsteen en verkleuringen. Bovendien is de tandpasta polijstend zonder dat deze hierbij voor een schurend effect zorgt.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verdere informatie geven omtrent de gebruikerservaring van dit product. Dat heeft vooral te maken met het ontbreken van online beoordelingen. Laat je hierdoor echter niet afschrikken maar neem de tijd om het product even rustig te bekijken.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking van dit product telt 4 afzonderlijke tandpasta tubes die samen een royale inhoud van wel 300 ml garanderen.

Gebruiksvriendelijk: last van een gevoelig en/ of pijnlijk tandvlees? Heb je regelmatig te kampen met verkleuringen, tandaanslag en/ of cariës? Dan is deze whitening tandpasta vast en zeker een meer dan goede aanbeveling.

Met fluoride: de hoeveelheid fluoride zorgt niet alleen voor sterkere maar ook wittere tanden.

 

Nadelen:

Geen melkgebit: deze whitening tandpasta is bij voorkeur niet geschikt voor gebruik op een melkgebit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Whitening tandpasta’s koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat tandpasta’s die je een stralende witte glimlach beloven. Bijna elk merk biedt naast het standaard aanbod, tegenwoordig ook één of meerdere whitening tandpasta’s aan. Maar wat is nu het effect van dergelijk type tandpasta en hoe zit het met het gebruiksgemak? En welke invloed heeft dit op het uiteindelijke prijskaartje? Alvorens je de verschillende whitening tandpasta’s gaat vergelijken, willen wij jou uitnodigen om de koopgids hieronder even grondig door te nemen.

Couple brushing teeth in bathroom

 

Wat is whitening tandpasta en het gebruiksgemak ervan

Zoals de naam doet vermoeden, is een whitening tandpasta bedoeld om je tanden witter te maken. En zeg nu zelf, wie droomt er niet van een stralende witte glimlach? Toch zijn er heel wat tandartsen die het veelvuldig gebruik van een whitening tandpasta afraden. De grote hoeveelheid natriumcarbonaat en fluoride blijken er op termijn namelijk voor te zorgen dat je tanden er niet witter maar wel geler uit zullen zien.

De reden hiervoor is vrij eenvoudig. Je tanden zijn voorzien van een laagje tandglazuur die een zekere vorm van bescherming aanbiedt. Veelvuldig gebruik van een whitening tandpasta zorgt er dan ook voor dat deze beschermingslaag beetje bij beetje wordt afgebroken, wat zorgt voor een gelig effect. Indien je dus toch van plan bent om whitening tandpasta te gebruiken dan wordt aangeraden om dit slechts 2 tot maximaal 3 dagen per week te doen. Besef ook dat het minder geschikt is voor gebruik bij jonge kindjes omdat zij nog over een melkgebit beschikken.

 

Mogelijke voordelen bij het gebruik van whitening tandpasta

Uit de verschillende reclamespotjes en dergelijke blijkt dat de mogelijke voordelen van whitening tandpasta alvast niet gering zijn. Zo helpen ze in eerste instantie bijdragen aan een stralende en bovenal witte glimlach. Echter gaat het veel verder dan uiterlijke schijn. Zo zou het gebruik van een kwalitatieve whitening tandpasta evenzeer een positief effect garanderen bij gevoelige en/ of pijnlijke tanden en ontstoken tandvlees.

Indien je dus vaak last hebt van je tanden en/ of tandvlees en het verschil tussen koud en warm minder goed kunt verdragen, dan blijken merken als Sensodyne en Parodontax alvast een goede oplossing aan te bieden.

 

Het merk en het mogelijke prijskaartje

Zoals reeds min of meer vermeld, biedt vrijwel elk merk 1 of meerdere whitening tandpasta varianten aan. De keuze is bijgevolg bijzonder uitgebreid en niet altijd even makkelijk. Zo zweren sommige gebruikers bij de producten van Sensodyne terwijl anderen dan weer de voorkeur geven aan Oral-B of Parodontax. In elk geval heeft de merknaam ook een invloed op het uiteindelijke prijskaartje. Tandpasta’s van dergelijke bekende merken zullen vaak duurder zijn dan een gelijkaardig huisproduct.

Ook het verschil in prijs tussen een gewone tandpasta en een whitening variant, is behoorlijk aanzienlijk. Zo zul je opmerken dat de whitening variant een heel pak duurder is in de aankoop. Zo mag je toch wel rekenen op een gemiddeld prijskaartje van 20 euro. In vele gevallen is het dan ook een goede aanbeveling om uit te kijken naar aanbiedingen of andere leuke promoties. Zeker voor grote gezinnen kan een voordeelverpakking echt wel een aanrader zijn.


Inhoud en mogelijke samenstelling

De inhoud van de tubes of dispensers tandpasta kan uiteraard variëren. Zo heb je tubes met een compacte inhoud van ongeveer 50 ml, net zoals er ook grote tubes met een volume van 100 ml kunnen gespot worden. In de meeste gevallen zullen de dispensers een maximaal volume aanbieden van gemiddeld 75 ml, waarmee je toch wel al enkele poetsbeurten verder kunt.

Daarnaast raden wij aan om ook even aandachtig te zijn voor de mogelijke samenstellingen. Zo zullen de meeste whitening tandpasta’s niet alleen voorzien zijn van een royale hoeveelheid fluoride maar daarnaast ook over een bepaald aandeel natriumcarbonaat beschikken. Fluoride zorgt voor het witter maken van de tanden maar helpt ook pijnlijk en gevoelig tandvlees aan te pakken. Ook natriumcarbonaat draagt overigens bij aan het vermijden van heel wat tandvleesproblemen.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE