5 beste Gezichtsepilators Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste gezichtsepilators – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ongewenste gezichtsbeharing willen we liever snel kwijt. Om netjes en verzorgd voor de dag te komen kun je gebruik maken van een gezichtsepilator om de haartjes in het gezicht te verwijderen. Er is een enorm aanbod op de markt waardoor het niet zo gemakkelijk is om een keuze te maken. We hebben voor jou alvast 3 apparaten uitgezocht die je aandacht meer dan waard zijn. Zo kun je zien dat de Braun Face 810 Gezichtsepilator wordt geleverd met een reinigingsborstel als extra opzetstuk. Daartegenover staat het Luxe IPL Ontharingsapparaat – Epileerapparaat. Een compact en handzaam toestelletje dat ook draadloos en onder de douche kan worden gebruikt. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gezichtsepilators (Reviews) van 2024

 

Mogelijk heb je al enkele gezichtsepilator ervaringen achter de rug en ben je nu op zoek naar een degelijk toestel waarmee je vervelende haartjes snel en pijnloos kunt weghalen. Kies je voor een klein apparaatje dat je kunt meenemen in je handtas? Of ga je voor een gezichtsepilator met verschillende opzetstukken. We kregen de hulp en het advies van enkele schoonheidsconsulentes om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem de tijd om alle mogelijkheden te bekijken voordat je er de beste gezichtsepilator uitkiest die jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Braun Face 810 Gezichtsepilator En Reinigingsborstel met reisetui en AA-batterijen

 

Braun wordt soms genoemd als het best merk voor innovatieve apparaten die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die de gebruiker ervan verwacht. Deze Braun gezichtsepilator wordt geleverd met een reinigingsborstel waardoor je twee behandelingen kunt uitvoeren met slechts één toestel.

Met het epilatoropzetstuk kun je heel nauwkeurig gezichtsbeharing verwijderen zodat je bijvoorbeeld de ongewenste haartjes rond je wenkbrauwen kunt weghalen. De epilator zal zelfs de kortere haartjes verwijderen die na het waxen altijd achterblijven. Daarnaast zal de reinigingsborstel de huid van je gezicht schoonmaken tot diep in de poriën zodat je er fris en gezond uitziet.

Bovendien kan het toestel gemakkelijk onder de douche worden gebruikt want hij is 100% waterbestendig. Deze gezichtsepilator met reinigingsborstel werkt op een AA-batterij die bij het pakket wordt meegeleverd. We merken in de reviews dat de meningen over dit product verdeeld zijn.

 

Voordelen:

Functioneel: deze gezichtsepilator wordt geleverd met een reinigingsborstel als extra opzetstuk. Hiermee kun je de huid van je gezicht grondig reinigen.

Efficiënt: de epilator zal de kleine haartjes verwijderen die altijd achterblijven na een waxbeurt. 

Gebruiksgemak: hij kan op alle huidtypes worden gebruikt. Daarnaast is de fijne epilatorkop uitermate geschikt voor het delicate epileerwerk van bijvoorbeeld de wenkbrauwen of de bovenlip.

Waterbestendig: het apparaat kan ook onder de douche of in bad worden gebruikt.

 

Nadelen:

Vermogen: we merken dat enkele klanten minder tevreden zijn over de kracht van het toestel. Dit komt vermoedelijk doordat hij maar op één AA-batterij werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Luxe IPL Ontharingsapparaat – Epileerapparaat Dames Gezicht – Gezichtsepilator Vrouw

 

Net zoals de eerder besproken Braun epilator en de al even bekende gezichtsepilator van Philips, behoort ook dit luxe IPL ontharingsapparaat van EZ Goods tot de populairste toppertjes binnen deze selectie. Of je met dit apparaat ook meteen voor een aanbieding dan wel voor één van de goedkope gezichtsepilators uit het rijtje kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijkt dit handige apparaatje de moeite waard om bij te dragen aan een optimale gezichtsverzorging.

Zo wordt het luxe IPL ontharingsapparaat gekenmerkt door een relatief compacte en handzame uitvoering van 15,1 bij 6,7 cm wat het net iets makkelijker maakt om eventueel mee te nemen op reis. Hoewel de epilator hoofdzakelijk als gezichts epilator wordt aangeboden, blijkt hij eveneens geschikt om de benen, de oksels, de armen, de wenkbrauwen en zelfs de intieme delen onder handen te nemen wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Het toestelletje wordt geleverd inclusief een bijbehorende oplader en biedt een ruim vermogen tot wel 24 watt aan in combinatie met maar liefst 990000 flitsen en een bestralingsoppervlak van 3 cm². Daarbij kun je ook nog eens kiezen tussen 5 geïntegreerde snelheden zodoende de intensiteit per lichaamszone eigenhandig in te stellen. Hoewel het product heel wat positieve kenmerken naar voren weet te schuiven, werden er nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Uitvoering: het apparaat werd hoofdzakelijk uit duurzaam ABS materiaal vervaardigd en wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 15,1 bij 6,7 cm.

Vermogen: eenmaal de batterij volledig is opgeladen, kan een totaal vermogen van 24 watt worden gegarandeerd alsook de mogelijkheid om te schakelen tussen maar liefst 5 verschillende snelheden.

Verpakkingsinhoud: het epileerapparaat voor het gelaat wordt aangevuld met een scheermes, een oplader en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou sommige klanten op het eerste gezicht misschien wel eens durven afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ontharingsapparaat Gezichtsepilator Gezichtsontharing Ladyshaves voor Vrouwen

 

Hoewel dit niet echt een aanbieding is, krijg je bij aankoop van meerdere stuks wel een goedkope prijs aangeboden. De gezichtstrimmer van ROX99 is in feite een trimmer die snel en zonder pijn de haartjes in het gezicht zal verwijderen.

Bovendien is dit ontharingsapparaat bijzonder compact en licht van gewicht zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen. Het toestel kan voor elk huidtype op het ganse lichaam worden gebruikt zonder dat je last krijgt van irritaties. Je kunt hem trouwens zowel op een natte als een droge huid aanwenden want hij is waterbestendig.

Daarnaast werkt hij op 1 AA-batterij waarmee je toch wel een werktijd van 2,5 uur hebt. Hij wordt geleverd met een scheerkopje, een schoonmaakborsteltje en een batterij. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop, hij kreeg 4 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het apparaat kan voor het ganse lichaam worden aangewend. Daarnaast kan hij zowel op een droge als natte huid worden gebruikt.

Werking: hij werkt op 1 AA-batterij waarmee je zonder probleem een werktijd van 2,5 uur hebt.

Huidtype: het ontharingsapparaat is geschikt voor elk huidtype. Na gebruik zul je geen last hebben van roodheid of huidirritaties.

Formaat: hij heeft een compact formaat en een licht gewicht waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen.

 

Nadelen: 

Trimmer: we merken dat dit toestel een trimapparaat is dat de haartjes afscheert in plaats van uittrekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trimz Wenkbrauw Trimmer Precisietrimmer Wenkbrauw epilator Gezichtsepilator

 

De precisietrimmer van Trimz is een gezichtsontharingsapparaat dat de haartjes afscheert waardoor je pijnloos en snel resultaat hebt. Hij heeft trouwens de laagste prijs in onze lijst met toppers. We merken in de reviews dat hij een goede beoordeling kreeg met 3,7 van de 5 sterren.

Bovendien is dit toestel gemakkelijk te gebruiken omdat hij een scheerkop heeft in de vorm van een kammetje. Hierdoor kun je mooi de vorm van je wenkbrauwen volgen om de ongewenste haartjes te verwijderen.

Daarnaast kan hij bijvoorbeeld ook voor de beharing op de bovenlip en voor de bikinilijn worden gebruikt. Hij werkt op een AA-batterij die apart moet worden aangekocht. Het lichte en compacte toestel kan trouwens gemakkelijk in de handtas of de rugzak worden meegenomen.

 

Voordelen: 

Trimkop: doordat de scheerkop de vorm heeft van een kleine kam, kun je gemakkelijk de vorm van de wenkbrauwen volgen om de overtollige haartjes te verwijderen.

Gebruiksgemak: het apparaat kan ook worden gebruikt om de bikinilijn te onderhouden en/of de ongewenste haartjes op de bovenlip te verwijderen.

Werking: hij werkt op één AA-batterij die niet bij de levering is inbegrepen. De precisietrimmer verwijdert de haartjes op een snelle en pijnloze manier.

Formaat: dit trimapparaat heeft het formaat van een pen waardoor je hem gemakkelijk in je make-uptasje kwijt kunt.

 

Nadelen:

Kwaliteit: één klant is totaal niet tevreden over de kwaliteit van dit apparaat. Waarschijnlijk heeft zij een defect toestel ontvangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Finishing Touch Flawless met 18-karaat vergulde scheerkop

 

De Flawless gezichtsepilator heeft een scheerkop die verguld is met 18-karaat goud. Hierdoor is hij hypoallergeen zodat je hem op elk huidtype kan gebruiken. Bovendien is hij heel compact waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen.

Door met ronddraaiende bewegingen over de haartjes te gaan worden deze op een snelle en pijnloze manier verwijderd. Hij neemt zelfs zonder probleem de donshaartjes onder handen. Dankzij het geïntegreerde lampje zijn de haartjes goed zichtbaar zodat je er geen enkel mist.

Daarnaast werkt deze trimmer op een AA-batterij die samen met een reinigingsborstel in het pakket wordt meegeleverd. In de reviews kunnen we zien dat de klanten minder tevreden zijn over hun aankoop omdat sommige apparaten al heel snel stuk gingen.

 

Voordelen:

Hypoallergeen: doordat het scheerkopje verguld is met 18-karaat goud is dit toestel hypoallergeen waardoor het geschikt is voor elk huidtype.

Formaat: hij is bijzonder compact en licht van gewicht waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen.

Voeding: De gezichtsepilator werkt met een AA-batterij waarmee je een werktijd van 2,5 uur hebt.

Gebruik: door ronddraaiende bewegingen te maken worden de haartjes kort bij de wortel afgesneden. Het ingebouwde lampje zorgt ervoor dat je geen enkel haartje mist.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten merken op dat hij na een korte tijd gebruik al stuk was waardoor ze hem gewoon moesten weggooien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gezichtsepilators Koopgids

 

De meeste dames onder ons hebben wel eens last van ongewenste haargroei in het gezicht. Om piekfijn voor de dag te komen is het een goede aanbeveling om een degelijke gezichtsepilator te gebruiken. Waarvoor dit toestel allemaal kan worden aangewend en waar je vooral moet op letten bij de aankoop, dat kun je in onze koopgids lezen. Neem de tijd om de verschillende producten te vergelijken en ga zeker ook de diverse aanbiedingen in de koopjeshoek niet uit de weg.

Wat is een gezichtsepilator en waarvoor wordt hij gebruikt

Een gezichtsepilator is een toestel waarmee de haartjes in het gezicht heel precies kunnen worden weggehaald. Sommige apparaten zijn ook geschikt om je bikinilijn en benen te behandelen. Je moet er wel rekening mee houden dat deze haartjes zwaarder zijn van structuur waardoor je hiervoor een epilator met meer kracht nodig hebt. Een gezichtsepilator is eigenlijk enkel bedoeld om gezichtsbeharing en donshaartjes weg te nemen bij dames. Met de zwaardere en dikkere beharing van een man heeft hij wat meer moeite.

Daarnaast zorgt een dergelijk toestel ervoor dat in één beweging ook de poriën van je huid worden gereinigd. Een gezichtsepilator is namelijk voorzien van micro openingen die de kleine haartjes vastgrijpen en deze met de wortel verwijderen. Hierdoor worden meteen ook alle onreinheden uit de poriën en ook de dode huidcellen verwijderd zodat je een stralende zachte huid krijgt met een gezonde teint.

 

De verschillende soorten ontharingsapparaten

We kunnen eigenlijk niet echt over verschillende soorten spreken. Je hebt enerzijds de gezichtsepilator en anderzijds de gezichtstrimmer. Er is echter een wezenlijk verschil tussen de werking van beide toestellen. Een gezichtsepilator zal de haartjes vastgrijpen om ze met de wortel te verwijderen. Hoewel de meeste fabrikanten beweren dat dit volledig pijnloos is, klopt dit niet. Bij het epileren zul je hoe dan ook een licht prikkerig gevoel hebben. Dit kan ook niet anders omdat de haren met de wortel als het ware uit de huid worden gerukt.

Daarnaast heb je de gezichtstrimmer die de haartjes met minuscule mesjes dicht bij de wortel gaat afsnijden. Een gezichtstrimmer is eigenlijk niet meer dan een verfijnd scheerapparaat dat speciaal ontworpen is om bijvoorbeeld heel precies de wenkbrauwen in model te brengen of om de haartjes op de wangen en de bovenlip te verwijderen. Met dit toestel kun je snel en pijnloos haartjes weghalen. Hij is minder geschikt voor gebruik op zwaardere haarstructuren zoals een man baard omdat de fijne mesjes hierdoor kapot gaan.

 

Waar moet je bij aankoop op letten

Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten die je moet overwegen wanneer je een gezichtsepilator gaat aankopen. Zo heb je toestellen die je de mogelijkheid bieden om zowel droog als nat te epileren. Mensen met een lage pijngrens kunnen beter voor een apparaat kiezen dat ook op een natte huid kan worden gebruikt. Epileren als je net uit de warme douche komt is minder pijnlijk omdat de poriën openstaan. Daarnaast zijn er toestellen die je kunt opladen met een USB-kabel zodat je steeds de behandeling kunt uitvoeren.

De duurdere toestellen hebben dankzij een reinigende borstelkop ook een exfoliërende werking waardoor je minder last zult hebben van ingegroeide haren. Een apparaat met meerdere pincetten werkt sneller en efficiënter waardoor je minder pijnprikkels zult hebben. Er zijn ook gezichtsepilators op de markt waarbij je de snelheid kunt instellen omdat niet alle plaatsen in het gezicht dezelfde intensiteit nodig hebben. Een geïntegreerd ledlampje is altijd handig om te zien of je wel alle haartjes hebt verwijderd.

De opzetstukken en het onderhoud

Bij de meeste gezichtsepilators worden verschillende opzetstukken geleverd om de specifieke zones in het gezicht precies te kunnen behandelen. Daarnaast krijg je er ook soms een trimmeropzetstuk bij om de haartjes op de gevoeligste plaatsen te verwijderen. Hiermee kun je de bikinilijn behandelen of tussen de wenkbrauwen de haartjes wegscheren. 

Doordat de scheerkopjes of de opzetstukken kunnen worden afgenomen is het heel wat gemakkelijker om je toestel te onderhouden. In bijna alle pakketten zit een reinigingsborsteltje om de achtergebleven haren uit het kopje te verwijderen. Sommige apparaten zijn waterbestendig waardoor je deze onder de kraan kunt reinigen. Deze zijn het meest hygiënisch omdat je op die manier alle huidschilfers en eventuele bacteriën wegspoelt.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE