5 Beste Baardtrimmers Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Baardtrimmers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je op zoek bent naar het ideale geschenk voor je vriend of echtgenoot dan kun je eventueel eens denken aan een handige baardtrimmer. Met behulp van dit toestel is het mogelijk om de baard van je partner tot op een zekere lengte te trimmen zonder dat het helemaal gladgeschoren is. Dit zorgt meteen voor een heel verzorgde look. De Philips 3000 serie QT4005/15 behoort niet voor niets tot de top 3 van beste baardtrimmers. Dit heeft te maken met het feit dat het apparaat heel wat opties en mogelijkheden aanbiedt tegen een relatief lage prijs. Ook de BaByliss For Men E846E baardtrimmer is een meer dan waardig toestel waarbij je kunt kiezen uit maar liefst 30 verschillende soorten trimhoogtes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Baardtrimmers (Reviews) van 2024

 

Vele mensen vinden een lange baard nogal ongemakkelijk maar gaan ook niet graag gladgeschoren door het leven. Als jij één van die personen bent dan schaf je je beste een baardtrimmer aan. Zo kun je eenvoudig je baard trimmen zonder dat je alles hoeft af te scheren. In ons lijstje zul je vijf verschillende apparaten vinden vergeleken op basis van gebruikerservaringen. Kies zelf de beste baardtrimmer.

 

1. Philips 3000 serie QT4005/15 Baardtrimmer

 

Met de Philips 3000 serie QT4005/15 kun je je baard styleren zoals je zelf wilt. Hij heeft een precisie van 0,5 mm tot 10 mm zodat je gemakkelijk een stoppelbaard kunt hebben maar ook een korte baard zonder er teveel af te moeten scheren. Dit allemaal dankzij de 20 vergrendelbare lengtestanden.

De messen blijven scherp en de afgeronde uiteinden van de bladen en kammen voorkomen irritatie. Door zijn ergonomisch ontwerp is hij eenvoudig te gebruiken, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen. Je kunt het snoer wel enkel maar gebruiken om hem op te laden. Na 10 uur opladen kun je hem 45 minuten lang gebruiken.

Aan de vele online reviews te zien zijn de meeste kopers heel tevreden over dit apparaat. Hij behoort tot de goedkope baardtrimmers en je krijgt er nog kwaliteit voor terug. Hij is makkelijk om te bedienen maar ook om te onderhouden. Sommigen vinden het apparaat wel iets te kwetsbaar.

Een lange baard komt niet altijd heel verzorgd over. Toch is er met een baard helemaal niets mis. Met de handige baardtrimmer van Philips kun jij er vanaf nu voor zorgen dat je baard verzorgd en trendy overkomt. Philips staat niet alleen bekend als één van de populairste merken maar wordt door heel wat gebruikers ook als het beste merk omschreven.

 

Voordelen:

Tarief: bij de aankoop van dit toestel zul je meteen versteld staan van de bijzonder lage prijs. We kunnen je zelfs garanderen dat deze baardtrimmer over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere 4 toestellen uit onze lijst.

Doelgroep: deze baardtrimmer is ideaal voor mannen met een lichte baardgroei. Je kunt de baardtrimmer instellen vanaf 0,5 mm tot en met 10 mm.

Hulpstukken: bij de aankoop krijg je er ook een aantal accessoires bij zoals bijvoorbeeld een handig reinigingsborsteltje.

Oplaadtijd: het apparaat heeft 10 uur nodig om volledig op te laden. Vervolgens kun je het gedurende 45 minuten probleemloos gebruiken.

 

Nadelen:

Oplaadtijd: een kleine minderheid van de gebruikers vindt de oplaadtijd behoorlijk lang.

Kwetsbaar: het toestel is niet zo heel duurzaam en behoorlijk kwetsbaar volgens een aantal kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. BaByliss For Men E846E Baardtrimmer

 

De BaByliss For Men E846E baardtrimmer beschikt over wel 30 verschillende trimhoogtes, hij gaat van 0,5 mm tot 15 mm. Dankzij de Wtech messen en hun speciale CMS 9200000041322689heb je altijd het beste resultaat want deze messen blijven altijd scherp en zijn onverslijtbaar.

Na het opladen kun je hem 40 minuten lang gebruiken om ononderbroken te scheren. Gebruik deze baardtrimmer aanbieding om je baard kort te houden zoals een stoppelbaard of zelfs gevorderde baarden te trimmen tot een lengte van 1,5 cm.

De meeste kopers vinden dit apparaat top en dat zie je ook aan hun online reviews. Ze geven een positief advies voor dit product. De baardtrimmer is eenvoudig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor een goedkope prijs. Hij sluit goed aan aan de contouren van het gezicht en werkt efficiënt. Minpunten zijn dat hij volgens sommigen te kwetsbaar is en dat er niet genoeg informatie in de handleiding staat.

Ook met behulp van de BaByliss baardtrimmer kun jij vanaf nu verzorgd naar de sollicitatie gaan of naar het trouwfeest van je vrienden. In vergelijking met het vorige toestel is het misschien iets duurder maar toch is de prijs nog redelijk te noemen. Laten we even de voor- en nadelen van het apparaat op een rijtje zetten.

 

Voordelen:

Doelgroep: de baardtrimmer is ideaal voor mannen met een lichte baardgroei en is vooral gericht op het droog scheren.

Gebruiksduur: je kunt het toestel 40 minuten lang gebruiken nadat het volledig werd opgeladen.

Trimhoogte: het toestel beschikt over maar liefst 30 verschillende trimhoogtes die je kunt instellen vanaf 0,5 mm tot en met 15 mm.

Handig in gebruik: je kunt de baardtrimmer zowel met alsook zonder snoer gebruiken. Verder is het mogelijk om het toestel eventjes af te spoelen onder de kraan.

 

Nadelen:

Accu: volgens een aantal kopers laadt de batterij vrij snel op maar is deze ook weer heel snel leeg zodra je het apparaat gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Braun BT5090 Baardtrimmer

 

Deze Braun baardtrimmer is perfect om te trimmen en te stylen dankzij de twee afneembare baardkammen. Hij beschikt over 25 lengte-instellingen en scherpe messen die nooit bot worden om verzekerd te zijn van een nauwkeurige trimbeurt.

Met zijn dubbele batterij kun je het apparaat tot wel 50 minuten lang gebruiken en je kunt hem eenvoudig reinigen door hem af te spoelen onder stromend water. Je kunt hem ook op netstroom gebruiken en de batterij laadt op in slechts één uur. De uitschuifbare precisietrimmer is perfect voor mensen die graag met een stoppelbaard rondlopen maar hij werkt ook als de kam erop bevestigd is om zo je baard wat langer te houden.

Het merendeel van de kopers geeft een positief advies over deze baardtrimmer aanbieding. De prijs ligt iets hoger maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug en hij is eenvoudig in gebruik. Hij beschikt over vele verschillende standen en is ideaal om mee te nemen op reis. Toch is er één gebruiker die niet tevreden is over het scheerresultaat.

Indien je besluit om de Braun baardtrimmer aan te kopen dan hoef je net iets meer budget te voorzien. Dit apparaat is namelijk dubbel zo duur in vergelijking met het voorgaande toestel. Toch merken we overwegend positieve reacties op bij de vele klanten. Dit doet ons vermoeden dat dit apparaat toch heel wat sterke punten zal hebben.

 

Voordelen:

Baardgroei: deze baardtrimmer is vooral geschikt voor mannen met een lichte tot middelgrote baardgroei.

Gebruiksduur: het toestel laadt bijzonder snel op en kun je dan gedurende 50 minuten probleemloos gebruiken. Je kunt de baardtrimmer zowel onder de douche gebruiken alsook tijdens het droog scheren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een enkele koper is niet geheel overtuigd van het product omwille van het slechte scheerresultaat.

Kwetsbaar: een andere gebruiker merkt op dat het opzetstuk er niet altijd even gemakkelijk kan worden opgezet of worden afgenomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Remington MB320C Baardtrimmer

 

Ook de Remington behoort tot de goedkope baardtrimmers en de mesjes zijn bedekt met een laagje diamantachtige koolstof om je te verzekeren van een langdurige scheerprestatie. Hij beschikt over 9 lengte-instellingen en een uitschuifbare trimmer voor een strakke baardlijn.

De mesjes hoeven nooit meer geolied te worden en ze kunnen eenvoudig gereinigd worden. Kies voor een lengte tussen 1,5 mm en 18 mm en gebruik de pop-up trimmer voor smalle lijnen, je snor en je bakkebaarden. Je kunt zowel met adapter als snoerloos gebruiken en na het opladen gaat hij tot 40 minuten lang mee.

Over dit apparaat zijn nog maar drie gebruikerservaringen geschreven maar deze zijn overwegend positief. De kopers zijn tevreden over de goedkope prijs en over de kwaliteit die ze ervoor terugkrijgen en vinden het apparaat eenvoudig in gebruik. Volgens enkelen maakt hij wel te veel geluid en kun je hem niet onder de kraan afspoelen om hem te reinigen.

Als we mogen afgaan op de vele reacties van de klanten die bovendien overwegend positief zijn, dan zou het hier misschien wel eens over een topproduct kunnen gaan. Alvorens we dit kunnen besluiten, is het natuurlijk een goed idee om eventjes op zoek te gaan naar de voor- en nadelen die dit product te bieden heeft.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de baardtrimmer is ideaal voor mannen met een lichte of middel baardgroei. Bovendien is het vooral geschikt om tijdens het droog scheren te gebruiken.

Gebruiksduur: eenmaal het toestel werkelijk volledig is opgeladen, kun je het met gemak 40 minuten gebruiken.

Duurzaamheid: de mesjes van de baardtrimmer zijn volledig afgewerkt door middel van een laagje koolstof. Dit zorgt voor een optimale en vooral langdurige snijprestatie.

 

Nadelen:

Lawaai: volgens één enkele gebruiker zou het toestel toch wel behoorlijk veel lawaai maken tijdens het gebruik ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Panasonic Baardtrimmer Milano Design ER-GB40

 

De Panasonic Milano Design ER-GB40 maakt het eenvoudiger om je baard de vormen en contouren te geven die jij wilt. Het apparaat is speciaal ontworpen om je baard makkelijker te stylen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Hij beschikt over 19 verschillende lengte-instellingen en moet tot 8 uur opladen om hem daarna 50 minuten lang te kunnen gebruiken. Hij weegt slechts 150 gram en heeft een mesbreedte van 1 mm. Hij is enkel geschikt voor droog gebruik.

De meningen zijn verdeeld over dit apparaat maar de meesten zijn er tevreden over. Het apparaat is niet overdreven duur en is van goede kwaliteit en volgens sommigen is hij eenvoudig in gebruik. Anderen vinden hem lastig in gebruik en zijn niet tevreden dat je hem niet op het stroomnet kunt aansluiten. Ook hadden ze graag een tasje gehad bij de levering om hem in op te bergen.

Vanaf nu hoef jij je helemaal geen zorgen meer te maken over je uiterlijk. Dankzij de baardtrimmer van het merk Panasonic verschijn jij op elk evenement heel trendy en verzorgd. Het is misschien niet meteen het goedkoopste apparaat maar volgens de meeste gebruikers staat het wel garant voor kwaliteit en duurzaamheid.

 

Voordelen:

Baardgroei: met deze baardtrimmer kunnen mannen met een lichte baardgroei werken aan een verzorgd uiterlijk.

Gebruiksduur: je kunt het toestel maar liefst 50 minuten zonder onderbrekingen gebruiken. Uiteraard is het wel belangrijk dat het hiervoor volledig opgeladen is.

 

Nadelen:

Geen tasje: sommige kopers hadden er bij de aankoop toch wel graag een tasje bij gekregen waarin de baardtrimmer veilig kan worden opgeborgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Baardtrimmers koopgids

 

Een baardtrimmer is het ideale product als je niet graag gladgeschoren rondloopt. Houd je liever van een stoppelbaardje of wil je je baard stijlen, koop dan een goede baardtrimmer. Houd rekening met de volgende factoren bij de aankoop om een zo goed mogelijk product te kopen: de prijs, functies en eigenschappen, de lengte van je baard, merk en stroomvoorziening.

Lengte van je baard

We kunnen de soorten baarden indelen in drie verschillende groepen: de stoppelbaard, de korte baard en de volle baard. Als je liever glad geschoren bent dan koop je beter een scheerapparaat.

De stoppelbaard is het resultaat van 2 of 3 dagen niet scheren, afhankelijk van de baardgroei die bij elke persoon verschillend is. Een stoppelbaard groeit vlug terug en met een baardtrimmer kun je het op de gewenste lengte houden of kun je er zelfs vorm aan geven. Een opzetstuk met een lengte van 3 mm of minder is ideaal voor een stoppelbaard.

De korte baard heeft meestal een lengte tussen 3 en 9 mm. Als je dus liever met een korte baard rondloopt dan kun je beter een apparaat kopen met een opzetstuk voor 3 tot 9 mm. Zorg er ook voor dat de nekharen en andere haren die dicht bij je baard zitten regelmatig geschoren worden zodat je baard er niet onverzorgd uitziet.

De volle baard, tenslotte, is een baard die langer dan 9 mm lang is. Daar moet je veel geduld voor hebben want bij de ene persoon duurt het een stuk langer dan bij de andere om een volle baard te groeien. Dit type heeft ook veel meer verzorging nodig. Als je een volle baard wilt stijlen koop dan een trimmer met opzetstukken van 9 mm of langer.

 

Stroomvoorziening

Sommige modellen hebben een snoer die je in het stopcontact moet steken om het apparaat van stroom te voorzien. Het voordeel is dat je zo niet zonder stroom kunt vallen maar het nadeel is dat de kabel in de weg zit en het trimmen moeilijker kan maken.

Het is dus veel handiger als je kiest voor een apparaat dat werkt op een herlaadbare batterij. Zo kun je het draadloos gebruiken zonder dat er een kabel in de weg zit en wanneer de batterij leeg is kun je het toestel gewoon opnieuw opladen.

Nieuwere modellen zijn voorzien van een Li-ion batterij die beschikken over een hogere capaciteit en een langere levensduur. Een herlaadbare trimmer vereist veel energie om te gebruiken dus je zult geen model kunnen kopen die werkt op wegwerpbatterijen.

Er bestaan natuurlijk apparaten die beide manieren verenigen. Zo kun je kiezen om op netstroom te trimmen en dan laadt de batterij op terwijl je het apparaat gebruikt. Wanneer je dan geen stopcontact in de buurt hebt kun je het toestel nog altijd gebruiken met de batterij.

 

Functies en eigenschappen

Een nuttige eigenschap van een baardtrimmer is de mogelijkheid om het apparaat onder de douche te gebruiken. Dit maakt het toestel ideaal voor mannen die ‘s morgens weinig tijd hebben want je kunt zo tegelijk douchen en trimmen. Let er ook kop of er veel verschillende opzetstukken bij je baardtrimmer zitten. Hoe meer opzetstukken hoe beter jij je baard zult kunnen stijlen. Er bestaan zelfs opzetstukken waar je je lichaamshaar mee kunt trimmen.

Zorg er zeker voor dat de baardtrimmer comfortabel is om te gebruiken. Dit hangt voor een deel af van je eigen voorkeur maar ook van de grootte van je handen. Als de trimmer te klein is moet je meer druk uitoefenen en als het te groot is dan is dan kan het ook te zwaar zijn en ongemakkelijk aanvoelen.

Sommige trimmers hebben een motor die veel meer geluid maakt en harde trillingen veroorzaakt. Als je geen zo’n product wilt kopen dan geef je beter wat meer geld uit voor een product van hoge kwaliteit, deze zullen meestal minder geluid maken en ook minder trillen.

Merk en prijs

De kwaliteit en de prijs van een baardtrimmer hangt in grote mate af van het merk. Er zijn vele bekende merken die trimmers van hoge kwaliteit maken, denk maar aan Philips, Braun, Remington,… Het is belangrijk om eerst vele producten te vergelijken zodat je een baardtrimmer koopt die duurzaam is en voor een lange tijd zal werken.

Het kan daarom ook interessant zijn om een model te kopen waarvan je de onderdelen kunt vervangen als ze kapot zijn, zo hoef je niet meteen een nieuw apparaat te kopen. Zoek tussen de aanbiedingen naar een baardtrimmer met mesjes die zichzelf scherp houden. Dit is de beste aanbeveling die we je kunnen geven. Deze mesjes hebben een veel langere levensduur dan bij andere trimmers.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE