5 Beste Waterflossers Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Waterflossers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een waterflosser kun je op een eenvoudig en snelle manier vervelende etensresten van tussen je tanden verwijderen. Indien je op zoek bent naar één van de beste waterflossers dan kunnen wij jou zeker aanraden om onze koopgids even grondig te bestuderen. Indien je gehaast bent dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3 die we geselecteerd hebben na een grondig onderzoek. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de iSmile Waterflosser – Monddouche die gekenmerkt wordt door een krachtige oplaadbare batterij die makkelijk 20 dagen meegaat. De Waterpik WP-450 is zeker en vast een meer dan waardig alternatief. Het is een draadloze waterflosser waardoor je het toestel dus ook kunt gebruiken wanneer er geen stopcontact in de buurt is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Waterflossers (Reviews) van 2024

 

Hygiëne begint in de mond en niets is zo uitnodigend als schone tanden. De tandenborstel bereikt nooit echt alle hoeken en spelingen waar er voedselresten komen te liggen. Voor een grondige schoonmaak en eliminatie van schadelijke bacteriën is de waterflosser een grote hulp. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste waterflosser.

 

1. iSmile Waterflosser – Monddouche – GRATIS Reistas – Waterflosser Draadloos

 

Net zoals de bekende Waterpik waterflosser behoort ook deze set van iSmile tot de populairste – en misschien ook wel meteen beste – waterflossers uit het rijtje. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door de vele positieve klantenreviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren. Kortom, de moeite waard dus om deze waterflosser maar even aan de “tand” te voelen.

De iSmile waterflosser – beschikbaar in 2 verschillende neutrale designs én geleverd inclusief een gratis reistas – steunt op de kracht van een ingebouwde krachtige 2000mAh batterij die via het stopcontact of de aanwezige USB-poort makkelijk kan worden opgeladen. Eenmaal volledig opgeladen, dan geniet je een gebruiksduur van maar liefst 20 dagen, waardoor je best wel een tijdje verder kunt.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want verder is deze – uit ABS plastic vervaardigde waterflosser – voorzien van een makkelijk navulbare 300 ml watertank en de mogelijkheid om te schakelen tussen 5 geïntegreerde reinigingsstanden. Dit maakt het apparaat niet alleen geschikt om tandsteen te verwijderen maar tevens ook in staat om bij te dragen aan een optimale tand- én tongreiniging die resulteert in een frisse adem. Kortom, op zoek naar een complete tandverzorging? Dan zit je iSmile vast en zeker goed!

 

Voordelen:

Multifunctioneel: dankzij de verschillende reinigingsstanden blijkt deze waterflosser niet alleen geschikt om gevoelige tanden en/ of tandvlees onder handen te nemen maar tevens ook in staat om bij te dragen aan een optimale tand- én tongreiniging en intense mondverzorging.

Voeding: het apparaat steunt op een krachtige 2000mAh batterij die makkelijk via het stopcontact of USB kan worden opgeladen.

Oplaadtijd: de oplaadtijd bedraagt ongeveer 4 uren waarna een ruime gebruiksduur van maar liefst 20 dagen kan worden gegarandeerd.

Stand: je hebt de mogelijkheid om zonder problemen tussen de 5 geïntegreerde reinigingsstanden te schakelen waaronder zacht, rustig, normaal, stevig en hard.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens een enkele koper zouden bepaalde onderdelen aan het apparaat vrij kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Waterpik WP-450 Flosapparaat

 

De Waterpik WP-450 is een draadloze waterflosser die veel effectiever is dan flossen en het verwijdert bijna 100% van alle tandplak van behandelde gebieden. Dit snoerloos product kun je overal gebruiken, ook op plaatsen zonder stopcontact.

Het is ergonomisch en ideaal voor het reinigen tussen de tanden en onder de rand van het tandvlees. Ook is het geschikt voor het reinigen van vaste beugels, bruggen, kronen en implantaten. Het vermindert bloedingen aan het tandvlees en het telt 2 standen. De Waterpik WP-450 gaat ook een slechte adem tegen.

Voor de Waterpik WP-450 zijn de meeste beoordelingen positief. Deze personen zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een goede prijs en het heeft handige accessoires. Aan de andere kant is dit product van matige kwaliteit en het heeft een hoge prijs. Verder is het lastig in gebruik.

Net zoals het voorgaande product is ook deze waterflosser afkomstig van het bekende merk Waterpik. Daardoor durven wij vermoeden dat dit misschien ook wel eens het beste merk zou kunnen zijn op gebied van dergelijke apparaten. Bovendien is het ook een tikkeltje goedkoper in vergelijking met de voorgaande waterflosser.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze waterflosser kun je ook helemaal snoerloos gebruiken. Daardoor is het apparaat ook eenvoudig mee te nemen of te verplaatsen.

Accessoires: bij de aankoop van deze waterflosser krijg je er meteen ook een aantal handige accessoires bij. Denk maar aan een orthodontische tip, een jettip en een plaque seeker tip die plakverwijdering moeten aanpakken.

 

Nadelen:

Prijzig:een kleine minderheid van de kopers vindt dat de prijs van het apparaat nog steeds iets te hoog ligt.

Kwetsbaar: het toestel blijkt bijzonder kwetsbaar te zijn en dus helemaal niet zo duurzaam volgens enkele klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Oral-B OxyJet – Waterflosser – Dagelijkse verzorging // Aantal snelheden: 5

 

De top 3 van beste waterflossers wordt verder aangedikt met dit prachtexemplaar van Oral B, afkomstig uit de bekende Oral-B Oxyjet serie. Het apparaat springt meteen in het oog vanwege de unieke microbubbeltechnologie waarbij water en lucht geheel automatisch tot microbubbels worden vermengd. Door de monddouche overigens in combinatie met een gerenommeerde tandpasta te gebruiken, kun je niet alleen bacteriën te lijf gaan maar bovendien ook eventuele tandvleesproblemen aanzienlijk verminderen.

De Oral B waterflosser wordt geheel elektrisch aangestuurd en kan volledig draadloos functioneren, wat resulteert in een optimale bewegingsvrijheid en ultiem gebruiksgemak. Hij maakt daarvoor gebruik van een krachtige batterij met bijbehorend laadstation en wordt verder aangevuld door een ruim waterreservoir van 600 ml. Bij aankoop van deze waterflosser worden tevens 4 OxyJet opzetspuitstukken meegeleverd.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,2 sterren aan waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts een kleine minderheid van de kopers beschouwt de waterflosser als niet gebruiksvriendelijk.

 

Voordelen:

Waterdruk: eenmaal ingeschakeld, is het mogelijk om eigenhandig de waterdruk te regelen door te schakelen tussen de 5 aanwezige standen waarbij 1 een lage en 5 een hoge druk aanduidt.

Luchtfilter: het ontwerp van deze Oral B waterflosser omvat een unieke luchtfilter waardoor de lucht – die het water uiteindelijk verrijkt – wordt gereinigd.

Jetknop: met behulp van de jetknop kun je op een eenvoudige manier schakelen tussen de roterende waterstralen enerzijds en de rechte stralen anderzijds.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: enkele klanten zijn van mening dat de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat nog wat achterop hinkelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Optismile Elektrische Waterflosser Oplaadbaar Inclusief 2 Opzetstukken 

 

Met de Optismile waterflosser kun jij tandplak probleemloos verwijderen, tandsteen voorkomen en ontstoken tandvlees voorkomen dan wel behandelen. Kortom, met de elektrische waterflosser van Optismile kies jij voor een volwaardige dagelijkse verzorging én een aangename frisse adem. En dit alles overigens tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje wat hem gelijk ook erg toegankelijk maakt.

Net zoals het vorige apparaat wordt ook deze waterflosser geheel elektrisch aangedreven en geleverd inclusief een handig laadstation. Eenmaal de waterflosser volledig is opgeladen, kan hij volledig draadloos worden gebruikt waarbij een operatieduur wordt gegarandeerd van maar liefst 45 minuten. Je hebt daarbij de mogelijkheid om – indien gewenst – te schakelen tussen 3 verschillende waterdrukstanden.

Zorg er wel voor dat het waterreservoir – met een inhoud van 150 ml – voor ieder gebruik steeds netjes wordt  gevuld. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, hadden enkele kopers toch wel wat meer verwacht. Zo had een groter waterreservoir best wel handig geweest.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn vriendelijke prijskaartje maakt hem meteen een pak toegankelijker bij een brede laag van de bevolking.

Voeding: de waterflosser is voorzien van een krachtige batterij die – met behulp van het meegeleverde laadstation – kan worden opgeladen waarna de waterflosser draadloos functioneert.

Operatieduur: eenmaal opgeladen, garandeert de batterij een ruime gebruiksduur van maar liefst 45 minuten.

 

Nadelen:

Waterreservoir: het waterreservoir kent een totale inhoud van 150 ml, wat volgens sommige klanten best wel beperkt gebleken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips Cordless Power 3000 HX3806/33 – Flosser – Verwijdert tot 99,9% tandplak

 

Hoewel hij niet meteen in onze top 3 van beste waterflossers wordt vermeld, kan dit apparaat – net zoals de bekende Oral B waterflosser – eveneens tot de toppertjes worden gerekend. Dit lijkt alvast te worden bevestigd door de positieve klantervaringen en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Kortom, de moeite waard om de draadloze waterflosser van Philips eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt de Philips 3000 HX3806/33 waterflosser gekenmerkt door een relatief compacte uitvoering met een bijbehorend makkelijk navulbaar waterreservoir van 250 ml. Best wel handig om mee te nemen op reis dus! Met behulp van de meegeleverde USB-kabel kun je deze functionele monddouche eenvoudig opladen waarna een ruim vermogen verdeeld over 2 poetsstanden én 3 sterktes ter beschikking staat.

Maar dat is nog lang niet alles want verder wordt het gebruiksgemak van deze Philips waterflosser verder aangevuld met de bekende Quad Stream én Pulse Wave technologie. Dit zorgt niet alleen voor een snelle en grondige reiniging maar tevens ook voor een uiterst nauwkeurig resultaat, waardoor zijn prijskaartje te rechtvaardigen valt.

 

Voordelen:

Quad Stream technologie: dankzij de Quad Stream technologie wordt het niet alleen mogelijk om sneller maar ook grondiger te werk te gaan waarbij tot wel 99,9% van het tandplak wordt verwijderd.

Pulse Wave technologie: de Pulse Wave technologie draagt dan weer bij aan een uiterst nauwkeurig resultaat van de reinigen.

Voeding: het apparaat werkt op basis van een krachtige accu die door middel van de meegeleverde USB-kabel kan worden opgeladen. Vervolgens geniet je de mogelijkheid om te schakelen tussen 2 poetsstanden en 3 sterktes.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel de prijs te rechtvaardigen valt, is deze manier van flossen uiteraard duurder dan de traditionele flostechniek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Waterflossers koopgids

 

Een waterflosser of monddouche is een alternatief voor flossen. Met dit apparaat kun je etensresten van tussen je tanden en kiezen verwijderen. Dit apparaat gebruikt een waterstraal om de resten tussen je tanden weg te spuiten. Het gebruik van een waterflosser heeft een positieve werking op je tandvlees en voorkomt tandplak. Om een goede waterflosser te kopen moet je letten op het merk, het onderhoud, het gebruik en de prijs.

Gebruik van een monddouche

Een monddouche beschikt over een waterreservoir dat je kunt opvullen om hem vervolgens te gebruiken. Hij heeft verder nog een elektrische pomp en een regelaar om de kracht van de waterstraal te kiezen. Deze waterstraal komt uit een spuitmond die je op je tanden, tandvlees en kiezen richt om voedselresten te verwijderen.

Je gebruikt best lauw water om je mond te spoelen en het is beter om dit apparaat zo vlug mogelijk nadat je gegeten hebt te gebruiken. Zo kun je op een efficiënte manier alle etensresten verwijderen en daarna nog je tanden poetsen. Je poetst je tanden niet voordat je eerst de monddouche gebruikt hebt.

Let erop dat je het waterreservoir makkelijk kunt bijvullen en dat het slangetje naar de spuitmond lang genoeg is om meer comfort te ervaren tijdens het gebruik. Sommige spuitmonden blijven druppelen na gebruik, jammer genoeg kun je dit op voorhand niet controleren maar je kunt wel de reviews van een product op internet lezen en je baseren op de aanbevelingen van eerdere kopers.

Zorg voor een apparaat met een groot waterreservoir zodat je zeker genoeg water hebt om gans je mond te reinigen. Het is onhandig als je na de helft van je mond het reservoir terug moet vullen met water. De waterstraal is ook belangrijk want ze moet krachtig genoeg zijn en ook puntig genoeg om tussen de tanden te raken.

 

Merk van de waterflosser

Meestal is een waterflosser van een bekend merk ook beter. Omdat deze merken al jaren onderzoek voeren op het vlak van tandzorg kunnen ze producten van betere kwaliteit verkopen.

Zo kun je meestal goede waterflossers kopen van bekende namen zoals Braun en Oral B. Deze merken zijn vooral bekend voor hun innovaties op vlak van elektrische tandenborstels maar er zijn ook andere merken die zich vooral toespitsen op waterflossers. Een goed voorbeeld hiervan is Waterpik die de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen heeft.

Het kan zijn dat een waterflosser van een bekend merk duurder is maar je zult er ook betere kwaliteit voor terug krijgen. Als je een goedkoop merk koopt dan is de kans groot dat het minder stevig is een dat het product veel vlugger kapot gaat. Je moet dan meteen een nieuwe waterflosser kopen en het kan zo op lange termijn voor meer kosten zorgen dan een duurder model van een bekend merk.

 

Onderhoud van de waterflosser

Het apparaat zelf kan natuurlijk ook vuil worden dus het is belangrijk dat je een waterflosser af en toe zelf eens schoonmaakt. De aanbeveling is om je waterflosser minimaal twee maal per jaar schoon te maken, maar het is zelfs beter om het elk kwartaal te doen. Je kunt het apparaat dan ontkalken en ontsmetten.

Dit is nodig zodat er niet teveel vuil in je toestel blijft zitten. Ook zal er kalkvorming plaatsvinden omdat je water gebruikt met de waterflosser dus het is belangrijk om regelmatig te ontkalken. Als je dit niet doet dan wordt de positieve werking teniet gedaan en kan het zelfs bijdragen tot het creëeren van tandproblemen.

Dit is iets wat iedereen wel wil vermijden want niemand gaat graag op bezoek bij de tandarts. Zorg dus goed voor je gebit en voor je tandvlees en onderhoudt de waterflosser regelmatig.

Prijs van een waterflosser

De prijs van een monddouche hangt vooral af van het budget die je er zelf wilt aan besteden. Het is beter om een product van een bekend merk te kopen, je zult iets meer geld betalen maar het apparaat zal een betere kwaliteit hebben en je zult het veel langer kunnen gebruiken.

Bij de meeste producten is goedkoop duurkoop en dit is bij een waterflosser ook het geval. Er zijn steeds betere en eenvoudigere manier om geld te besparen. Zo zijn er vele webwinkels die waterflossers verkopen van topkwaliteit tegen een goede prijs. Om deze aanbiedingen te vinden kun je gewoon eens online zoeken naar waterflossers en de verschillende websites met elkaar vergelijken.

Houd er wel rekening mee dat je daar nog de verzendkosten bij moet rekenen en dat de eindprijs dus nog een stukje hoger kan liggen. Je kunt de aankoop van een waterflosser eventueel samen nemen met die van een degelijke aftershave. Op die manier kun je de kosten van de verzending drukken.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE