5 beste UV-lampen Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste uv-lampen – Vergelijkingstest & Koop

 

Verzorgde handen en nagels zijn voor veel vrouwen een must. Wanneer je thuis zelf je nagels doet met gellak dan heb je een uv-lamp nodig om de lak te laten uitharden. We hebben voor jou 3 lampen geselecteerd aan de hand van de beoordelingen in de online reviews. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Gelnagels Set Mega Pack + Nagel Vijl; een compacte uv lamp die moeiteloos gecombineerd wordt met enkele gellak kleurtjes, nail art en een bijbehorende manicureset. Daarnaast zie je dat de 54 W LifeGoods voor gelnagels  een professionele led-/uv-lamp is met bewegingssensoren die bovendien een hoog vermogen heeft zodat je snel resultaat hebt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste uv-lampen (Reviews) van 2024

 

Een uv-lamp is onmisbaar wanneer je zelf je nagels lakt met gellak of wanneer je gelnagels plaatst. Zoek je een lamp waarmee je nagels in een mum van tijd droog zijn dan moet je zeker uitkijken voor een toestel dat sterke lampen heeft. Daarnaast is het vermogen van het toestel ook een belangrijk aandachtspunt als je iets sneller wilt werken. We geven je het advies om even rustig de verschillende mogelijkheden te bekijken en kies er vervolgens de beste uv-lamp uit die het meest aan jouw wensen voldoet .

 

1. Gelnagels Set Mega Pack + Nagel Vijl / gellak starterspakket / Polygel kit / Nepnagels

 

Ben je al langer dan vandaag aan het overwegen om gelnagels te proberen? Dan is het misschien een goed idee om een starterspakket aan te kopen. Neem nu bijvoorbeeld deze unieke 14-delige polygel kit van het bekende merk Bone Vista; een volwaardig starterspakket bestaande uit onder meer nail art, een compacte manicureset, enkele leuke gellak kleurtjes en uiteraard een bijbehorende uv lamp. 

Hoewel de bijgeleverde uv led lamp behoorlijk compact is, biedt dit ook heel wat voordelen op het gebied van transport. Best wel handig indien je de set professioneel wenst te gebruiken of gewoon als particulier, inclusief gellak uv lamp, mee op reis wilt nemen.

Kortom, een duurzame en stevige set die zichzelf makkelijk laat gebruiken wat hem meteen ook geschikt maakt voor de beginnende nagel artiesten. Best wel makkelijk om als beginnend nagelstylist geen bakken geld te moeten uitgeven aan een speciale nagels uv lamp; met behulp van deze complete set heb je alles meteen bij de hand en kun je voor jezelf uitmaken of het wel iets voor jou is. De online reviews tonen aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, wat meteen aantoont dat deze gelnagels set tot de populairste artikelen binnen het segment behoort.

 

Voordelen:

Set: met de Polygel kit van Bone Vista kies je gelijk voor een 14-delige volwaardige starterskit bestaande uit onder meer een manicure set, verschillende leuke kleurtjes en een degelijke uv led lamp.

Compact: de compacte uitvoering van deze unieke set maakt het net iets makkelijker om hem overal mee naartoe te nemen.

Doelgroep: de set is zowel geschikt voor de beginnende alsook professionele nagelstylist/e.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs te rechtvaardigen is, zou het voor sommigen klanten alsnog een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 54 W LifeGoods voor gelnagels professionele led-/uv-lamp 

 

De professionele lamp van LifeGoods voor gellak heeft een vermogen van 54 Watt met 36 sterke led-/uv-lampen waardoor de nagels in 30 tot 60 seconden zijn uitgehard. Dankzij de dubbele golflengte technologie worden alle lagen van gels en builder gels perfect bij elkaar gevoegd zodat ze samen één geheel vormen.

Deze led-/uv-lamp beschikt over bewegingssensoren die de nageldroger automatisch aan en uit gaat zetten zodat je niet met je natte nagels de knopjes moet bedienen. Daarnaast heeft deze nageldroger een low heat-functie en 4 timers die je in het geheugen kunt opslaan. De lamp kan bovendien aangesloten worden op de netstroom dankzij een bijgeleverd snoer met adapter.

Door de verwijderbare onderkant kun je deze nageldroger ook gebruiken om de teennagels te behandelen en hij is bovendien ook heel gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten. Daarnaast heeft de lamp een ruim ontwerp waardoor er voor mensen met kleine handen plaats genoeg is om beide handen samen te laten drogen. In de reviews merken we een zeer goede tevredenheid op voor de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de lamp heeft een memory functie waarin je je persoonlijke instellingen kunt opslaan.

Functioneel: hij kan zowel gebruikt worden voor de handen als de voeten.

Vermogen: dankzij zijn vermogen van 54 Watt worden nagels op een snelle manier uitgehard.

Bewegingssensor: de lamp gaat automatisch aan en uit door de bewegingssensor.

 

Nadelen: 

Kort netsnoer: het netsnoer zou wat te kort zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. So! Soak Off nageldroger 36 Watt UV-lamp voor gelnagels

 

Soak Off is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat betreft manicurematerialen en toebehoren voor thuis. Het wordt dan ook door velen beschouwd als het beste merk op dat gebied. In de reviews kreeg deze lamp een goede beoordeling. Deze nageldroger valt in de laagste prijscategorie van onze top 5.

Deze uv-lamp heeft een vermogen van 36 Watt en hij beschikt bovendien over een timer van 120 seconden zodat je exact kunt bepalen hoelang je nagels moeten uitdrogen. Daarnaast is de nageldroger geschikt voor het uitharden van alle soorten gel nagellak en voor het drogen van andere nagelproducten die moeten worden behandeld onder een uv-lamp.

Deze lamp is geschikt om alle nagels van een hand in één keer te drogen. Echter, door de lage Wattage duurt de droogtijd wel iets langer dan bij een toestel met een hoger aantal Watt. Het apparaat is overigens makkelijk te onderhouden dankzij een plaatje onderaan het toestel dat er kan uitgeschoven worden om schoon te maken.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel heeft een vermogen van 36 Watt en is geschikt voor het drogen en uitharden van alle nagelproducten waarvoor een uv-lamp nodig is.

Onderhoud: de lamp is heel gemakkelijk te reinigen door het uitschuifbare onderplaatje.

Het prijskaartje: dit apparaat valt in de laagste prijscategorie.

Gebruiksvriendelijk: de nageldroger is breed genoeg om 1 hand per keer uit te harden.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: de lampjes van dit toestel blijken heel gevoelig en kwetsbaar te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dermarolling uv-lamp 36 watt nageldroger voor gel nagels

 

Dermarolling is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met lichaamsverzorging, gezichtsverzorging, nagel- en haarproducten. Dit toestel van Dermarolling is een goedkope en degelijke uv-lamp die zowel geschikt is voor professioneel als voor thuisgebruik. Hij kan bovendien gebruikt worden voor de voeten en de handen. 

Daarnaast beschikt het toestel over een vermogen van 36 Watt met 4 x 9 Watt lampjes die over het toestel verdeeld zijn waardoor je nagels op een gelijkmatige manier drogen of uitharden. Bovendien kunnen de uv-lampen vervangen worden via een ingebouwd klepje zodat je niet iedere keer een ander toestel moet aankopen als een lamp defect is.

Deze nageldroger heeft een timer die kan ingesteld worden op 120 seconden zodat je perfect weet wanneer je nagels klaar zijn. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn. Toch kreeg dit product een goede beoordeling van de klanten.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door zijn lichte gewicht kan hij gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen.

Vermogen: dit toestel beschikt over een capaciteit van 36 Watt die verdeeld is over 4 aparte lampen.

Aanbieding: bij aankoop van meerdere stuks komt dit toestel in de aanbieding.

 

Nadelen:

Kwaliteit: niet alle klanten zijn overtuigd van de kwaliteit van dit toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vanilon UV Lamp Gelnagels – Gellak Nagel Droger – 86W LED – 2,5 meter snoer

 

Wil je al enige tijd een (nieuwe) uv lamp kopen dan kan dit product van Vanilon misschien wel het antwoord op jouw zoektocht zijn. De Vanilon nagels uv led lamp is voorzien van een 2,5 meter lang snoer dat eenvoudig in het stopcontact kan worden geplugd, rekening houdend met een invoerspanning van 220 – 240V. Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet de uv lamp een ruim vermogen te genereren in combinatie met de 36 krachtige 86 watt ledlampen.

Bovendien is de lamp geschikt voor eender welke soort gelnagellak gaande van polygel of gluegel tot shellac wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De praktische ingebouwde timerfunctie en de uitstekende uithardtijden, dragen eveneens bij aan de gebruiksvriendelijkheid van deze Vanilon uv lamp.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie eindscore van 4,6 sterren zien waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper lijkt niet helemaal tevreden en is van mening dat de nagels weinig tot niet uitharden.

 

Voordelen:

Voeding: met behulp van het 2,5 meter lange snoer kun je deze uv lamp makkelijk en snel met het stroomnet verbinden.

Verpakkingsinhoud: de nageldroger met snoer van Vanilon wordt jou aangeboden inclusief een Nederlandstalige én Engelstalige gebruiksaanwijzing.

Lampen: de uv nageldroger telt maar liefst 36 afzonderlijke 86 watt ledlampen.

Handig in gebruik: de lamp is eenvoudig en snel aan te sluiten en blijkt geschikt om eender welke soort gel nagellak uit te harden. Daarbij kun je gebruik maken van de geïntegreerde timerfuncties.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één koper is de kwaliteit van het apparaat ondermaats daar het de gellak allesbehalve uithardt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Uv-lampen Koopgids

 

Voor de heel wat  vrouwen zijn verzorgde handen en dan vooral de nagels een belangrijk punt. Wanneer je beslist hebt om thuis zelf je nagels te behandelen met een gel nagellak heb je een degelijke uv- of ledlamp nodig. De sterkte van de lampen en het vermogen van het apparaat zullen de tijdsduur bepalen voor het uitdrogen of uitharden van je nagels. Ook de functionaliteit bij zo een toestel is belangrijk. We raden je aan om de verschillende toestellen goed te vergelijken. De aanbevelingen van ervaren nagelstylistes kunnen je helpen bij je beslissing.

De verschillen tussen een uv-lamp en een ledlamp

De keuze tussen een uv-lamp en een ledlamp is persoonlijk. Sommige mensen vinden een ledlamp beter omdat ze denken dat een uv-lamp schadelijke stralingen heeft voor de handen. Echter, de korte tijdspanne dat je handen aan de stralingen zijn blootgesteld, zijn verwaarloosbaar en de eventuele schade is dan ook zo goed als onbestaande. Daarnaast zijn uv-lampen goedkoper dan ledlampen die dan wel weer iets langer meegaan en sneller werken.

Niet alle gels kunnen uitgehard worden met een ledlamp, daarentegen kan een uv-lamp voor bijna alle gels worden gebruikt. Eigenlijk zijn ledlampen ook gewoon uv-lampen omdat ze een licht uitstralen dat binnen het uv-spectrum valt. Het verschil is dat de stralingen van een ledlamp een kleiner bereik hebben dan de uv-lampen die een compacte fluorescentie gebruiken.

 

Het vermogen

Het aantal Watt dat je nageldroger heeft, is bepalend voor de tijdspanne waarin je nagels zullen uitdrogen of uitharden. Een standaard uv-lamp heeft een vermogen van 36 Watt. Dit wil zeggen dat het toestel over 4 lampen beschikt van elk 9 Watt die de warmte gelijkmatig gaan verdelen zodat de nagels snel hard worden. Het totaalplaatje van 36 Watt is de energie die de lamp zal gebruiken wanneer hij ingeschakeld is.

Hoe hoger de Wattage is van je toestel, hoe sneller de nagels zullen uitharden. Voor professionele nagelstylistes kan dit een belangrijk gegeven zijn omdat ze op die manier sneller kunnen werken en dus ook meer klanten kunnen behandelen. Voor thuisgebruik is een toestel met een standaard vermogen meer dan voldoende.

 

Extra functies en de timer

Een uv-lamp kan voorzien zijn van meerdere functies. Zo zijn er nageldrogers die een spiegelreflectie hebben die het licht van de lampen zal weerspiegelen over de volledige lamp. Op die manier zal de gel op de meest efficiënte manier kunnen uitharden. Daarnaast zien we dat enkele lampen beschikken over een timer. Deze kan ingesteld worden om de perfecte tijdsduur te bepalen die de nagels nodig hebben om de gel nagellak voldoende te laten uitharden.

Professionele toestellen hebben meestal een timer die loopt tot 120 seconden omdat het overgrote deel van de gels deze tijdsduur nodig hebben om perfect hard te worden. Bij enkele toestellen kan de onderkant ervan afgehaald worden zodat het apparaat ook voor de teennagels kan gebruikt worden. Voor professioneel gebruik is het dan ook weer handig als het toestel aan beide zijden open is. Op die manier kun je goed volgen of alles perfect verloopt en of je niet even moet bijsturen.

De veiligheid

Uv-lampen simuleren een natuurlijk wit licht dat schade zal voorkomen aan je nagels en je huid. De meeste toestellen zijn half gesloten waardoor de huid en je ogen beschermd zijn tegen de stralingen van het uv-licht. Mensen die een gevoelige huid hebben of bij wie het gebruik van een nageldroger als pijnlijk wordt ervaren kunnen beter gebruik maken van een toestel met een low heat-functie. De droogtijd zal iets langer zijn maar de warmte wordt geleidelijk aan opgebouwd zonder dat er plotse warmtepieken zijn. 

Bij oververhitting zal het toestel ook automatisch overschakelen op deze functie tot het apparaat terug een normale warmte heeft en de temperatuur gedaald is. Tenslotte let je er best op of het toestel een CE-markering heeft. Deze toont aan dat de uv-lamp voldoet aan de veiligheidsnormen van de Europese Unie waardoor het gebruik van een veilig toestel gegarandeerd is.

 

De fabrikant van de lamp en het prijskaartje

Er wordt aangeraden om een uv-lamp aan te kopen van een merk of een fabrikant die ook andere nagelproducten verkoopt. Deze fabrikanten zijn dan ook thuis op het gebied van alles wat te maken heeft met gelnagels en kunstnagels. De lampen die aangeboden worden op de goedkope Chinese verkoopsites voldoen meestal niet aan de veiligheidsvoorschriften en hebben ook geen garantie in geval dat er iets stuk zou gaan. Bij de aankoop bij een gerenommeerd fabrikant zul je steeds 2 tot 3 jaar garantie krijgen op het toestel. Daar vallen uiteraard de uv-lampen zelf niet onder.

Het prijskaartje is afhankelijk van het vermogen en de materialen waaruit het apparaat is vervaardigd. Of het toestel al dan niet van een bekende fabrikant is, speelt ook een grote rol in de prijs. Voor een degelijk toestel voor thuisgebruik mag je rekenen op een aankoopprijs tussen 20 en 30 euro. Voor de toestellen met een hoger vermogen die dan ook meer geschikt zijn voor professioneel gebruik, betaal je tussen 35 en 60 euro. Bekijk ook even de aanbiedingen van de gewaardeerde merken voor een professioneel toestel aan een zacht prijsje.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE