6 beste Manicuresets Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste manicuresets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De meeste mensen onder ons willen graag met keurige handen voor de dag komen. Met een degelijke manicureset heb je alle nodige onderdelen bij de hand om de nagels van je handen en voeten een optimale verzorgingsbeurt te geven. We hebben voor jou alvast 3 setjes uitgezocht om eens met elkaar te vergelijken. Zo is er de Foocca Elektrische Nagelvijl met allerlei nagelfreesbitjes en schuurrolletjes om zowel een manicure als een pedicure uit te voeren. Daarnaast zou de Atv Perfectum luxe manicure set ook een uitstekende keuze kunnen zijn omdat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste manicuresets (Reviews) van 2024

 

We willen allemaal graag goed verzorgde handen en voeten om er altijd piekfijn uit te zien. Ben je op zoek naar een French manicureset om thuis zelf je nagels te verzorgen? Of gaat je voorkeur uit naar een manicureset voor mannen zodat je wederhelft er ook tiptop uitziet? We kregen de hulp en het advies van enkele nagelstudio’s om deze lijst met verschillende topproducten te kunnen samenstellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en te vergelijken alvorens je er de beste manicureset uitkiest.

 

1. Foocca Elektrische Nagelvijl 12 Nagelfreesbitjes 58 Schuurrolletjes 

 

De Foocca elektrische manicureset is een tijdelijke aanbieding met een sterk verlaagde prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze manicure-/pedicureset blijkt tot de populairste aankopen te behoren uit onze selectie waardoor hij in de reviews meteen met een heel goede score van 4,4 sterren werd beloond.

De elektrische nagelfrees heeft een duurzame handgreep in gegoten aluminium met een poederroze afwerkingslaag waardoor hij er heel stijlvol uitziet. Bovendien wordt hij geleverd met 12 multifunctionele opzetstukken en 58 vervangbare schuurrolletjes zodat je een complete manicure- en pedicureset ter beschikking hebt om alle (kunst)nagels en hardnekkige eelt te behandelen.

Daarnaast zorgt de stille en krachtige motor met een vermogen van 12 Watt ervoor dat je in een mum van tijd de behandeling afwerkt. Dankzij de meegeleverde 1,7 m lange USB-kabel kun je de elektrische manicureset gemakkelijk overal gebruiken waar je een USB-poort ter beschikking hebt.

 

Voordelen: 

Vermogen: de krachtige en stille motor met een vermogen van 12 Watt zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk hardnekkige eelt en (kunst)nagels kunt behandelen.

Gebruiksvriendelijk: dankzij zijn lange USB-kabel met een lengte van 1,7 m is hij bijna overal bruikbaar waar je hem op een USB-poort kunt aansluiten.

Verpakking: deze handige set wordt geleverd met 12 verschillende opzetstukjes en 58 schuurrolletjes die vlot kunnen worden vervangen.

De prijs: het pakket is momenteel in de aanbieding met een heel scherpe prijs.

 

Nadelen:

Onvoldoende kracht: enkele klanten maken de opmerking dat hij over onvoldoende kracht beschikt om acrylnagels te verzorgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Atv Perfectum Luxe 18-delige Manicureset met Lederen Opbergetui

 

De Atv Perfectum manicureset voor de nagels wordt geleverd in een mooi roze lederen opbergetui zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Doordat deze complete verzorgingsset bestaat uit 18 verschillende onderdelen, is hij geschikt om zowel je handen als je voeten te behandelen.

Bovendien is deze set voorzien van een nagelknipper voor kinderen en eentje voor volwassenen, een nagelschaartje, een apart nagelmes, nagelriemknipper en nog veel meer attributen waardoor hij voor het ganse gezin kan worden gebruikt. Hij bevat trouwens enkele tools om de wenkbrauwen in vorm te houden, meeëters  weg te halen en oorsmeer te verwijderen.

Daarnaast is hij gemaakt uit roestvrij staal van een hoge kwaliteit waardoor alle onderdelen gemakkelijk in een sopje kunnen worden gereinigd, om steeds op een hygiënische manier te werken. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze mooie set.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze manicure-/pedicureset bestaat uit 18 onderdelen waarmee je de handen en voeten van het complete gezin kunt behandelen. Daarnaast zijn er ook nog materialen voorzien om meeëters en oorsmeer te verwijderen en om de wenkbrauwen te verzorgen.

Hygiënisch: alle attributen zijn gemaakt uit roestvrij staal waardoor ze gemakkelijk onder de kraan of in een sopje kunnen worden gereinigd.

Verpakking: de set wordt geleverd in een roze lederen etui zodat je hem gemakkelijk in je handtas kunt meenemen.

De prijs: doordat deze mooie manicureset een heel voordelige prijs heeft is het de ideale geschenkset om aan een vriendin cadeau te doen.

 

Nadelen: 

Onhandige verpakking: één klant had problemen om het etui te openen waardoor hij/zij de verpakking moest forceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beurer MP60 Manicure-Pedicureset geschikt voor professioneel gebruik

 

Deze professionele manicureset kan voor de handen en voeten worden gebruikt. Doordat hij de mogelijkheid heeft om met de klok mee of tegen de klok in te roteren, is hij zowel voor rechts- als linkshandigen gemakkelijk te bedienen.

Bovendien werkt de Beurer manicure set op netstroom en kan hij traploos worden ingesteld tussen 2600 en 6100 rotaties per minuut zodat hij voor verschillende behandeling perfect kan worden aangepast. Omdat hij op een lage snelheid kan worden ingesteld, is hij trouwens ideaal voor mensen met diabetes die heel voorzichtig moeten zijn met wondjes aan de tenen, handen en voeten. 

Daarnaast is deze manicure-/pedicureset volledig uitgerust met 9 kwaliteitsvolle opzetstukken die gemaakt zijn uit gepolijst vilt of van een duurzame saffierlaag voorzien zijn. Hij wordt overigens geleverd in een handig opbergetui waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar enkele merken op dat je er toch voorzichtig mee moet omgaan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat de nagelfrees ook tegenwijzerzin draait, kan hij zowel door links- als rechtshandigen worden gebruikt.

Instelbaar: de snelheid kan traploos worden aangepast tussen 2600 en 6100 toeren per minuut waardoor hij voor verschillende behandelingen anders kan worden ingesteld.

Verpakking: er worden bij dit apparaat 9 hoogwaardige opzetstukken geleverd die met een duurzame saffierlaag of vilt werden afgewerkt.

Veilig gebruik: doordat het toestel ook op een laag toerental kan worden ingesteld, is hij veilig voor diabetici.

 

Nadelen:

Kracht: een klant maakt de opmerking dat je voorzichtig moet zijn met de snelheid van het apparaat als je dit soort toestellen niet gewoon bent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Luvion Baby Manicureset 3-delig voor een veilig gebruik

 

De manicureset van Luvion is perfect om de minuscule nageltjes van baby’s en kleine kinderen bij te knippen. Bovendien is het noodzakelijk om de nagels van een baby goed te verzorgen om te voorkomen dat je kindje zich in het gezicht gaat krabben waardoor hij/zij kleine littekentjes kan krijgen.

De baby manicureset wordt trouwens geleverd in een pakket met 3 stuks en een extra beschermkapje zodat het nagelschaartje veilig kan worden opgeborgen. Verder bestaat de set uit een handige nagelknipper speciaal voor kleine nageltjes, een nagelvijltje om de scherp randjes wat bij te vijlen en een roestvrij stalen nagelschaartje met afgeronde punten om steeds heel veilig te werk te kunnen gaan.

Alle onderdelen kunnen overigens perfect met water of in een sopje worden gereinigd om de set op een hygiënische manier te gebruiken. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over dit babyartikel dat bovendien de laagste prijs heeft in onze lijst met toppers.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de manicureset is speciaal bedoeld om de nagels van baby’s te verzorgen zodat ze zichzelf niet kunnen krabben.

Verpakking: deze set bestaat uit 3 stuks waaronder een nagelschaartje met afgeronde toppen en een beschermkapje, een handige nagelknipper voor kleine nageltjes en een nagelvijltje om scherpe hoekjes weg te vijlen.

Hygiënisch: hij is gemaakt uit roestvrij staal en kunststof waardoor hij gemakkelijk kan worden schoongemaakt om de set hygiënisch te gebruiken.

Het prijskaartje: dit artikel heeft een goedkope en betaalbare prijs zodat hij door iedereen kan worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Te uitgebreid: een klant is van mening dat deze set te uitgebreid is en enkele overbodige onderdelen bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Carmen NC2110 Manicureset Touch paneel Ledverlichting

 

Carmen wordt door velen als het beste merk beschouwd voor producten die bij elke schoonheids- en lichaamsverzorging worden gebruikt. Het merk heeft voor elk beautyritueel het geschikte apparaat in zijn collectie om snel en op een efficiënte manier resultaat te bereiken.

Dit blijkt ook met deze handige manicureset met verschillende opzetstukken waarmee je zowel je handen als je voeten van een uitgebreide verzorging kunt voorzien, zonder dat je daarvoor naar een schoonheidssalon moet gaan. De ergonomische vormgeving van het toestel zorgt er bovendien voor dat de basis heel prettig in de hand ligt zodat je op een ontspannen manier te werk kunt gaan.

Daarnaast kan zowel de snelheid als de draairichting gemakkelijk met de plus- en de min knop worden aangepast. Doordat de snelheid traploos kan worden ingesteld is dit apparaat dan ook bijzonder geschikt voor diabetici die moeten opletten dat ze zich niet verwonden. Het geïntegreerde ledlampje heeft trouwens voldoende licht om duidelijk te kunnen zien waarmee je bezig bent. In de reviews kunnen we zien dat dit product een goede waardering krijgt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de Carmen manicureset is heel gemakkelijk te bedienen met de plus- en  min knop waarmee je de snelheid en de draairichting kunt aanpassen.

Ledlamp: dankzij het ingebouwde ledlampje kun je goed zien wat je aan het behandelen bent zodat je minder kans hebt om jezelf te verwonden.

Veilig gebruik: doordat de snelheid van deze manicure set traploos kan worden ingesteld is hij ook geschikt om door diabetici veilig te worden gebruikt.

Verpakking: de set wordt geleverd met 7 opzetstukken en een netsnoer die allemaal mooi in een handig etui verpakt zitten.

 

Nadelen:

Uitgebreid: wanneer je dergelijke toestellen niet gewoon bent, vraagt het enige oefening om de uitgebreide set efficiënt te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Peter Bausch Manicure Pedicure Profi Set 0360 15 delig

 

De professionele manicure-/pedicureset van Peter Bausch wordt geleverd in een handige koffer zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen om bijvoorbeeld tijdens de thuisverpleging patiënten te verzorgen. Het toestel kan bovendien zowel naar rechts als naar links roteren waardoor hij door iedereen gemakkelijk kan worden gebruikt.

De uitgebreide set beschikt trouwens over 12 opzetstukken die je gemakkelijk kunt verwisselen om je nagels te vijlen en polijsten, kunstnagels te slijpen, eksterogen te behandelen en eelt te verwijderen. Door zijn krachtige motor kan hij daarnaast perfect worden ingezet om harde en dikke nagels zoals kalk- of schimmelnagels te verzorgen.

Doordat de transformator traploos kan worden ingesteld tussen 500 en 13500 rotaties per minuut, is dit apparaat dan ook bijzonder geschikt om diabetici te behandelen. Dankzij zijn lange netsnoer van 2,5 m heb je meer dan voldoende bewegingsvrijheid om op een comfortabele manier te werken. In de reviews hebben we gezien dat dit toestel een uitstekende score kreeg met het maximale aantal sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze elektrische manicure-/pedicureset is dankzij zijn professionele kwaliteit bijzonder geschikt om door thuisverplegers te worden gebruikt.

Opzetstukken: hij wordt geleverd met 12 opzetstukken waaronder 4 diamantfrezen, 2 keramische polijststiften, een polijstvilt en 5 slijpkapjes met slijpkaphouder zodat je uiteenlopende behandelingen kunt uitvoeren.

Instelbaar: de regelbare transformator kan traploos worden ingesteld om de rotatiesnelheid aan te passen tussen 500 en 13500 toeren per minuut.

Opbergkoffer: alles onderdelen zitten netjes opgeborgen in een handige koffer zodat je hem heel gemakkelijk op verplaatsing kunt meenemen.

 

Nadelen: 

De prijs: de volledige set heeft een duur prijskaartje waardoor hij voor niet-professionelen waarschijnlijk minder interessant zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Manicuresets Koopgids

 

Wanneer je een manicureset in huis wilt halen om zelf de nagels van je handen en voeten te verzorgen, kunnen we de aanbeveling geven om de verschillende exemplaren eens grondig te bekijken. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een handmatig of elektrisch apparaat. Verder worden er ook allerlei extra tools aangeboden om je manicure set verder uit te breiden. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Er zijn vaak ook interessante aanbiedingen van eindereeksen te vinden.

Wat is een manicureset en waarvoor wordt hij gebruikt

De manicureset dateert van meer dan 3000 jaar geleden uit het oude Egypte. Farao’s hadden toen bedienden die speciaal werden opgeleid om de handen van hun meester tot in de puntjes te verzorgen. Tegenwoordig kunnen we hiervoor terecht in een schoonheidssalon waar je al gauw een aardige som op tafel moet leggen. Door een manicureset aan te schaffen kun je gemakkelijk zelf de nagels van je handen en voeten verzorgen. Een dergelijke set bestaat uit een aantal tools die worden gebruikt om de nagels te knippen, bij te vijlen, nagelriemen te verzorgen en nog zo veel meer.

Een manicureset wordt vaak verkocht met onderdelen die je eveneens voor pedicure kunt gebruiken zodat je maar één setje nodig hebt. Hierdoor kun je er meestal ook eeltverwijderaars in terugvinden en hulpmiddelen om eksterogen te behandelen. Soms worden er nog extra onderdelen aan toegevoegd om bijvoorbeeld de vorm van je wenkbrauwen bij te houden of om oorsmeer te verwijderen. In de meeste gevallen wordt een manicureset geleverd in een compact hoesje zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 

De verschillende soorten sets

We kunnen de manicuresets onderverdelen in twee groepen. De gewone manicureset voor manueel gebruik is meestal verpakt in een handig etui dat je gemakkelijk in je handtas kunt stoppen om overal mee naartoe te nemen. Deze eenvoudige set bestaat uit enkele basisbenodigdheden om je nagels netjes te houden. We denken dan aan verschillende nagelknippers, een nagelschaartje en een schuine nagelschaar, bokkenpootjes, nagelriemknipper en diverse soorten nagelvijltjes. Soms worden er ook nog accessoires aan toegevoegd om mee-eters te verwijderen en oorsmeer weg te halen.

Daarnaast is er de elektrische manicureset die over heel wat meer mogelijkheden beschikt. Bij een elektrische set worden allerlei opzetstukken geleverd zodat je de (kunst)nagels van zowel je handen als voeten kunt behandelen. Je kunt hiervoor zelf het aantal verschillende bits kiezen en eventueel verwisselbare schuurrolletjes om eelt op je voeten te behandelen. De meeste elektrische manicuresets zijn trouwens op verschillende snelheden instelbaar waardoor deze ook door diabetici veilig kunnen worden gebruikt.

 

De diverse opzetstukken en het gebruik

Een elektrische manicureset wordt bijna altijd geleverd met diverse praktische opzetstukken. Deze bieden je de mogelijkheid om allerlei behandelingen uit te voeren waarbij je meestal zowel de handen als de voeten kunt verzorgen. Zo zijn er verschillende bits, frezen, kegeltjes en schijven waarmee je de nagels en bijvoorbeeld ook de huid van je voeten kunt verzorgen . De grove- en lange slijpkop worden gebruikt om snel eelt te verwijderen op de voetzool en hiel, de vilt slijpkop dient dan weer om de nagelranden glad te maken en de nagels te polijsten.

Daarnaast zijn er kegels met een fijn of een grof slijpvlak om alle soorten nagels te vijlen. Een cilinderfrees wordt gebruikt om droge teennagels glad te maken en polijsten. De vlamvormige frees is dan weer de perfecte tool om ingegroeide teennagels te behandelen en met een ronde frees kun je voorzichtig likdoorns verwijderen. Zo zijn er nog een heleboel andere onderdelen die allemaal hun eigen nut hebben. Alle opzetstukken kunnen trouwens worden gereinigd of vervangen zodat je steeds op een hygiënische manier te werk kunt gaan.

De extra mogelijkheden en de veiligheid

Zoals we reeds hebben vermeld kun je een manicure set zo veel uitbreiden als jij dat wenst. Echter, sommige apparaten hebben diverse functies die het gebruik alleen maar efficiënter maken. Zo zijn er toestellen die je zowel met de richting mee als tegen de richting van de klok kunt laten draaien zodat ze voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Bovendien zijn deze apparaten uitermate geschikt voor links- en rechtshandigen. Daarnaast hebben enkele toestellen een ingebouwd ledlampje zodat je heel goed kunt zien wat je aan het doen bent. 

Bovendien draaien de opzetstukken met een aantal rotaties per minuut om op de meest efficiënte en snelle manier de nagels te vijlen of bijvoorbeeld eelt weg te halen. De meeste elektrische manicure sets kunnen dan ook traploos worden ingesteld om de rotatiesnelheid aan te passen. Zo komen we naadloos bij de veiligheid van dergelijke toestellen terecht. Voor het gebruik bij kinderen en diabetici kun je beter een laag toerental kiezen. Mensen met diabetes hebben vaak minder gevoel in de handen, voeten en de tenen waardoor ze niet snel zullen voelen wanneer er wondjes zijn wat voor heel wat problemen kan zorgen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE