5 beste tandpasta tabletten Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste tandpasta tabletten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je met het milieu begaan bent en zoveel mogelijk plastic wilt vermijden, is het een goed idee om tandpasta tabletten te gebruiken. Hiermee kun je je tanden goed poetsen, werk je mee aan het verkleinen van de afvalberg en bovendien zijn deze tabletten veel hygiënischer dan een tube tandpasta. We zochten voor jou alvast 3 toppertjes uit met hun bijbehorende voor- en nadelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Choose Tandpasta Tabletten vanwege hun hoge gehalte aan fluoride waardoor je gebit optimaal tegen tandbederf wordt beschermd. Net zoals het eerste product lijken de Denttabs Tandenpoets Tabletten een bepaalde hoeveelheid fluoride te bevatten in combinatie met plantaardige cellulose om je tanden optimaal te poetsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste tandpasta tabletten (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar tandpasta tabletten om je gebit vegan en op een milieubewuste manier te poetsen? Of gaat je voorkeur uit naar de beste tandpasta tabletten om je kind te leren tanden poetsen zonder dat hij/zij schadelijke stoffen binnenkrijgt? Neem dan alvast een kijkje in onze top 5 die we samen met de hulp en het advies van tandartsen hebben samengesteld. Je zult daarin zeker een leuke aanbieding vinden die aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Choose Tandpasta Tabletten met Bamboe Refill Pot Starter Box 

 

De Choose tandpasta tabletten met pepermuntsmaak blijken het populairste product in onze lijst met topproducten te zijn. In de reviews merken we dan ook dat deze tabletten heel erg worden gewaardeerd.

De tandpasta tabletten zijn volledig uit natuurlijke componenten samengesteld waardoor ze ideaal zijn voor mensen die een vegan levensstijl volgen. Daarnaast zijn ze niet op dieren getest zodat je zonder wroeging je gebit kunt onderhouden. Doordat er fluoride aan dit product is toegevoegd, zullen je tanden beter bestand zijn tegen tandbederf en wordt je gebit veel sterker.

Bovendien komen de 90 tabletten in een zero-waste verpakking die biologisch afbreekbaar is en je krijgt er een refill doosje in bamboe bij om de tabletten in te bewaren. Op die manier draag je meteen een steentje bij aan het verminderen van de afvalberg.

 

Voordelen: 

Zuinig: tandpasta in tabletvorm is heel zuinig omdat je met elke tablet precies de juiste hoeveelheid hebt om je tanden goed te kunnen poetsen.

Gebruik: door de toevoeging van fluoride zullen je tanden sterker worden en zijn ze goed tegen tandbederf beschermd.

Verpakking: het papieren zakje waarin de 90 tabletten verpakt zijn, is biologisch afbreekbaar waardoor het gebruik van dit product ecologisch verantwoord is. Daarnaast krijg je er ook een bamboe refill doosje bij waar je de tabletten kunt in bewaren.

Vegan: deze tandpasta tabletten zijn geschikt voor mensen met een vegan levensstijl en ze zijn trouwens ook niet op dieren getest.

 

Nadelen: 

De smaak: enkele klanten merken op dat de pepermuntsmaak iets sterker had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Denttabs Tandenpoets Tabletten zonder Fluoride – 2×125 stuks

 

Ga je binnenkort op reis en ben je het beu om een hele tube tandpasta mee te nemen? Dan zijn deze tabletten van Denttabs vast en zeker de moeite waard om even te bekijken. De tandpasta tabletten kennen overigens een frisse muntsmaak die – door de toevoeging van Stevia – niet als prikkelend wordt ervaren wat de ervaring een pak aangenamer maakt. Een verpakking bevat trouwens 125 tabletten zodat je voor een tijdje bent voorzien.

Bovendien kreeg het plasticvrije zakje aan de binnenzijde een beschermende folie op basis van maïszetmeel waardoor de volledige verpakking ook nog eens biologisch afbreekbaar is. Doordat deze tabletten hoofdzakelijk uit plantaardige cellulose bestaan, worden de tanden niet gepoetst maar gepolijst waardoor je gebit niet alleen meer glanst maar tevens ook gladder aanvoelt dan bijvoorbeeld een gewone Oral B tandpasta of tandpasta van Elmex.

Dankzij de toevoeging van fluoride worden de tanden sterker en ben je beschermd tegen gaatjes. Deze tandpasta tabletten zijn echter niet geschikt voor kinderen met melktandjes. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over dit product.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze tandpasta tabletten kunnen dagelijks worden gebruikt om de tanden te reinigen en het gebit tegen tandbederf te beschermen.

Smaak: door de frisse muntsmaak met licht zoete toets door toevoeging van Stevia, krijg je een fris en schoon gevoel in de mond.

Verpakking: een zakje bevat 125 tabletten met fluoride. De biologisch afbreekbare verpakking heeft aan de binnenzijde een beschermende folie op basis van maïszetmeel waardoor de tabletten perfect kunnen worden bewaard.

Samenstelling: het product bestaat voornamelijk uit natuurlijke cellulose waardoor je tanden als het ware worden gepolijst zodat je een gladder en glanzend effect bekomt.

 

Nadelen: 

Prijzig: enkele klanten vinden dit product best wel prijzig waardoor het minder goed toegankelijk is.

Zonder fluoride: ben je op zoek naar tandpasta zonder fluoride voor kinderen, dan is dit niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. green-goose® Tandpasta Tabletten , 60 Tandpastatabletten, Aardbei, voor kinderen

 

De green-goose tandpasta tabletten met aardbeismaak zijn speciaal bedoeld voor kinderen. Het is heel belangrijk dat kinderen goed hun tandjes leren poetsen zodat het melkgebit een stevige basis biedt voor het latere gebit. 

Deze tandpasta tabletten  bevatten bovendien zonder geen fluoride waardoor je kind op een veilige manier kan poetsen zonder dat hij/zij schadelijke stoffen binnenkrijgt. Doordat de samenstelling volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaat, zijn ze zeker geschikt voor mensen die vegan zijn.

Verder worden de 60 tabletten geleverd in een recycleerbaar papieren zakje waardoor je meteen meewerkt aan het verkleinen van de afvalberg. Na levering kun je de tandpasta tabletten trouwens beter in een mooi glazen bokaaltje bewaren zodat ze goed droog blijven. In de reviews zien we dat dit product een maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: bij deze tandpasta tabletten werd speciaal aan de kinderen gedacht die nog een melkgebit hebben. De 100% biologische tabletten bevatten geen fluoride waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt.

Smaak: de lekkere aardbeiensmaak zet kinderen aan om zonder morren hun tandjes te poetsen.

Milieubewust: het papieren zakje waarin de 60 tabletten worden geleverd, is volledig recycleerbaar waardoor er minder afval is. Bovendien is deze tandpasta geschikt voor vegan gebruikers.

De prijs: deze tandpasta tabletten hebben een goedkope aankoopprijs waardoor ze in quasi elk budget passen.

 

Nadelen: 

Bewaring: doordat de tabletten droog moeten worden bewaard, kun je ze beter in een afsluitbaar potje overgieten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Smyle – Tandpasta Tabletten – Poets Plasticvrij – 100% natuurlijk – Refill

 

 

Deze navulverpakking van Smyle bevat 125 tandpasta tabletten waarmee je gedurende 2 maanden, dagelijks tweemaal je tanden kunt poetsen. Deze tandpasta tabletten kregen trouwens een plasticvrije verpakking die gerecycleerd en gecomposteerd kan worden zodat er minder afval is.

Bovendien zijn deze tabletten enkel uit natuurlijke ingrediënten vervaardigd waardoor ze ideaal zijn voor mensen die een vegan levensstijl hebben. Bij de ontwikkeling van dit product werd er ook gedacht aan personen die aan gluten-intolerantie lijden zodat ook zij, zonder last te hebben van ongemakken, deze tabletten kunnen gebruiken.

Daarnaast bevatten deze tandpasta tabletten een gepaste dosis fluoride om het gebit te versterken en het tandglazuur te beschermen. Door de subtiele pepermuntsmaak kun je je dag met een schoon en fris mondgevoel starten. In de reviews zien we dat er voor dit product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Vegan: doordat deze tabletten volledig met natuurlijke ingrediënten werden gemaakt, zijn ze geschikt voor vegan gebruikers. De tabletten hebben een lichte pepermuntsmaak die voor een fris mondgevoel zorgt.

Glutenvrij: deze samenstelling bevat geen gluten waardoor mensen met glutenintolerantie ze zonder probleem kunnen gebruiken.

Toepassing: de tandpasta tabletten met fluoride zullen de tanden beschermen en het tandglazuur sterker maken.

Milieuvriendelijk: de verpakking is 100% plastic-vrij en werd vervaardigd uit recycleerbare en composteerbare materialen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit product in de hoogste prijsklasse valt waardoor hij minder goed toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fairytabs Tandpasta Tabletten – 1 maand, Aardbei, Kinderen, Milieuvriendelijk 

 

 

Fairytabs wordt door velen als het beste merk beschouwd voor tandpasta tabletten die geschikt zijn voor kinderen. Doordat deze tabletten een lekkere aardbeiensmaak hebben, zal je kleintje met plezier zijn/haar tandjes poetsen zodat het melkgebit stevig wordt en goed beschermd is.

Deze tabletten voor kids bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten die zorgen voor een stralende glimlach. Daarnaast zijn dit tabletten zonder fluoride waardoor je kind geen schadelijke stoffen binnenkrijgt wanneer er per ongeluk een beetje tandpasta wordt ingeslikt.

Bovendien zijn ze ideaal voor kleintjes die net zoals hun ouders de voorkeur geven aan producten die geschikt zijn voor vegan gebruik. Dankzij de afsluitbare ecologische verpakking kunnen de 62 tabletten goed droog worden bewaard. We merken dat dit vrij recente product nog geen reviews kreeg.

 

Voordelen: 

Kindvriendelijk: deze tabletten zonder fluoride zijn speciaal bedoeld om het melkgebit van kinderen te verstevigen en te beschermen. Door de lekkere aardbeiensmaak zal je kleintje met veel plezier zijn/haar tandjes poetsen.

Ingrediënten: de tandpasta tabletten van Fairytabs bevatten uitsluitend natuurlijke componenten waardoor ze ook geschikt zijn voor vegan gebruikers.

Ecologisch verantwoord: de biologisch afbreekbare verpakking bevat 62 tandpasta tabletten. Bovendien kan het zakje goed worden afgesloten zodat de tabletten droog blijven.

Het prijskaartje: deze tandpasta tabletten hebben de laagste prijs in onze selectie waardoor het product voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Verpakking: we merken dat deze sobere witte verpakking de kinderen niet echt aanspreekt en dit is eigenlijk een gemiste kans om de kids extra te stimuleren om hun tandjes te poetsen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandpasta tabletten Koopgids

 

Als je op zoek bent naar een goede tandpasta om je gebit op een zuinige en milieubewuste manier te poetsen, dan kan het gebruik van tandpasta tabletten een goede aanbeveling zijn. Maar wat zijn dat nu juist die tandpasta tabletten en hoe worden ze gebruikt? Welke bestanddelen bevatten dergelijke tabletten en zijn die ook geschikt voor vegan gebruik? Neem even rustig de tijd om de verschillende aanbiedingen te bekijken wanneer je de producten in de diverse tests gaat vergelijken.

Wat zijn tandpasta tabletten en hoe worden ze gebruikt

Misschien heb je nog nooit over tandpasta in tabletvorm gehoord? Toch zijn tandpasta tabletten aan een flinke opmars bezig omdat de mensen steeds vaker een alternatief zoeken voor producten die normaal in een plastic verpakking zitten. Bovendien heb je met één tabletje altijd de juiste hoeveelheid tandpasta om je gebit goed te reinigen waardoor het product ook heel spaarzaam is. 

Als je je tanden met een tube tandpasta poetst, wordt de tandenborstel meestal tegen de tube geduwd om het product op de borstelharen aan te brengen. Hierdoor komen er bacteriën op de tandenborstel terecht en vice versa. Een tandpasta tablet stop je gewoon in je mond om op te kauwen en doordat het speeksel met het fijngemalen product in contact komt, ontstaat een pasta waarna je gewoon met de tandenborstel kunt poetsen.

 

De verschillende soorten en hun smaakjes

Net zoals bij gewone tandpasta kun je kiezen uit een formule met – of zonder fluoride. Tegenwoordig kiezen meer mensen tandpasta zonder fluoride omdat dit component een schadelijke invloed op de gezondheid zou hebben. Vooral voor kinderen onder de 7 jaar worden de tandpasta tabletten zonder fluoride aangeraden. Deze tabletten hebben meestal een lekker fruitsmaakje waardoor je kind met plezier zijn tandjes zal poetsen.

De tabletten met fluoride bevatten een minimale dosis die helemaal niet schadelijk is voor het menselijk lichaam. Tandpasta met fluoride zal de tanden trouwens beter tegen tandbederf beschermen waardoor deze voor volwassenen de beste optie zijn. Elk merk biedt de tabletten trouwens in verschillende smaken en sterktes aan.

Er zijn daarnaast ook tandpasta tabletten met houtskool, maar dit wordt door veel tandartsen afgeraden. Houtskool is namelijk nogal ruw waardoor het tandglazuur wordt aangetast en de tanden na verloop van tijd zullen vergelen in plaats van witter te worden. 

 

Welke ingrediënten bevat een tandpasta tablet 

Alle tandpasta tabletten worden in samenwerking met verschillende tandartsen ontwikkeld waarbij steeds wordt gezocht naar de beste bestanddelen om het gebit en het tandvlees optimaal te verzorgen. De tabletten bestaan voornamelijk uit plantaardige ingrediënten zoals essentiële oliën en fluoride.

Daarnaast behoren plantaardige cellulose en sodium bicarbonaat ook tot de vaste componenten in het ingrediëntenlijstje. Doordat er een kleine hoeveelheid silica aan de tabletten is toegevoegd, heeft deze de tandpasta een licht schurend effect waardoor tandplak optimaal wordt verwijderd. Silica kun je overigens in elke tandpasta terugvinden. 

Verder staan er nog diverse ingrediënten op de lijst om de tandpasta tabletten een smaakje en een frisse geur te geven en om het product te laten schuimen. De meeste tabletten zijn trouwens geschikt voor vegan gebruikers en ze zijn ook dierproefvrij waardoor je met een gerust geweten je tanden kunt poetsen. Het product wordt bovendien bijna altijd in biologisch afbreekbare zakjes of in glazen potjes verpakt waardoor tandpasta tabletten heel milieubewust kunnen worden gebruikt.

Het wetenschappelijk onderzoek

Er zijn diverse tandartsen en mondhygiënisten die deze tandpasta tabletten in hun praktijk voorzichtig aanprijzen. Men heeft over dit vrij recente product goed nagedacht voor het op de markt werd gebracht. De tabletten bevatten essentiële fluoride die de tanden gaat beschermen, het is een duurzaam en milieubewust product, maar er is nog niet voldoende onderzoek naar gedaan. 

Omdat het nog te nieuw is weet men nog niet echt wat de tandpasta tabletten op lange termijn voor het gebit kunnen betekenen. Het is alvast een mooi alternatief om de wereld wat groener te laten worden. Wel willen de tandspecialisten benadrukken dat het product niet als vervanging voor het tandenpoetsen mag worden aanzien. Bij het gebruik van deze tabletten moet steeds op de correcte manier worden gepoetst en geflost.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE