Beste Singer naaimachine

Laatste update: 16.06.24

 

Singer naaimachines test van 2024

 

Het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken tussen de diverse Singer naaimachines aangezien er tegenwoordig een uitgebreid aanbod op de markt is. Het is maar afhankelijk van hoe veeleisend je bent en wat dus eigenlijk je verwachtingen zijn. Om het voor jou allemaal iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Singer Heavy Duty 4423 naaimachine die vervaardigd is uit RVS in combinatie met metaal. Daartegenover staat de Singer Tradition F2259 – Naaimachine; een mechanische naaimachine die gekenmerkt wordt door 19 voorgeprogrammeerde steken en tevens geschikt is voor beginners. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Singer naaimachine Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een echte Singer naaimachine maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Want we zijn op zoek gegaan naar 5 topproducten die misschien wel iets voor jou kunnen zijn. We hebben hierbij niet alleen aandacht geschonken aan de kwaliteit en de mogelijkheden van het apparaat, maar ook aan de online reviews en het advies van de klanten. Neem dan ook rustig je tijd om de verschillende toestellen even te bekijken, en kies er dan vervolgens de voor jou beste Singer naaimachine uit.

 

 

1. Singer Heavy Duty 4423

 

Met dit apparaat haal je misschien niet meteen één van de goedkope Singer naaimachines in huis. Toch kan het misschien wel eens één van de betere toestellen zijn, als we de vele kopers mogen geloven. Het toestel is gemaakt uit een combinatie van duurzame materialen zoals RVS en metaal en kan daardoor vast en zeker tegen een stootje. In combinatie met de hoge naaisnelheid van 1100 st/min beschik je over een topproduct.

Zo zul je merken dat de naaimachine is uitgerust met maar liefst 23 verschillende soorten steken, zoals bijvoorbeeld de 9 bekende stretchsteken. Verder is er ook een eenvoudige draadinrijger voorzien en een handige top drop-in spoel. Bij de aankoop van deze Singer naaimachine krijg je er nog tal van handige en nuttige toebehoren bij.

Het spreekt voor zich dat de meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat maar ook over de correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Materiaal: bij de productie van deze Singer naaimachine heeft men bewust gekozen voor de positieve eigenschappen van RVS en metaal.

Steken: het apparaat levert 23 voorgeprogrammeerde steken waarvan minstens 9 stretchsteken.

Vermogen: bij correct gebruik is deze mechanische Singer naaimachine in staat om een aanzienlijk vermogen van maximaal 84 watt te genereren.

 

Nadelen: 

Geen beginners: jammer genoeg is de Singer HD 4423 niet meteen de beste optie voor beginners.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Singer Tradition F2259 – Naaimachine // Aantal steken: 19 – Mechanisch

 

Met de Singer Tradition F2259 kies je voor een mechanische naaimachine die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 21 x 35 x 45 cm en een bijbehorend gewicht van ongeveer 7,4 kg. Bij aankoop van dit paradepaardje worden gelijk een ritsvoet, een standaardpersvoet, een knoopsgatenvoet, een knoopaanzetvoet, een haakse schroevendraaier, een tornmesje/stofkwastje, een set naalden, 3 spoelen, een stopplaat, een garenkloshouder en een kant-/quiltgeleider meegeleverd wat zijn prijskaartje meer dan rechtvaardigt.

Verder is het apparaat uitgerust met een automatische 4-fase knoopsgat en maar liefst 19 steken waarvan 6 nuttige en tot wel 5 praktische stretch steken. Dit alles wordt verder aangevuld met een makkelijk kliksysteem naaivoetjes en de optie om de draad snel in te rijgen. Let wel; er is bij deze Singer naaimachine niet meteen sprake van een automatische draadinrijger.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren zien die aantoont dat heel wat kopers overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts één klant is van mening dat het apparaat vrij kwetsbaar is en de kwaliteit beter had gekund.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een ingebouwd naailicht, een automatische bovenspanning, een aan/ uitschakelaar, een bijbehorende stofhoes én een ingebouwd accessoirebakje.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop wordt het pakket aangevuld met een stopplaat, een garenkloshouder, 3 spoelen, een kant-/quiltgeleider, een set naalden, een haakse schroevendraaier, een knoopaanzetvoet, een tornmesje/ stofkwastje, een knoopsgatenvoet, een ritsvoet en een standaardpersvoet.

Steken: het apparaat garandeert maar liefst 19 steken waarvan minstens 6 nuttige en tot wel 5 stretch wat hem geschikt maakt om de meeste naaiwerkzaamheden uit te voeren.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: een enkele koper is van mening dat de kwaliteit van deze naaimachine toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Singer Talent 3323

 

Tussen de goedkope Singer naaimachines zul je bovendien ook de Talent 3323 terugvinden. Het is een bijzonder betrouwbare naaimachine die over een mooi en voordelig prijskaartje beschikt. Ideaal voor zowel de beginnende naaisters alsook de naaisters met al wat ervaring.

Het toestel is voorzien van een 23 stekenprogramma waaronder de 5 basissteken, 6 stretchsteken en tot wel 12 decoratieve steken. Verder beschikt het apparaat over een automatische draadinrijger, een steek- en breedlengte die je kunt instellen en een bijzonder hoge naaivoetstand. In combinatie met de stevige behuizing, mag je hierbij rekenen op een duurzaam en betrouwbaar toestel.

De meeste klanten zijn overtuigd van de kwaliteit en het prijskaartje van deze naaimachine. Toch vindt één enkele koper het toch wel bijzonder jammer dat er geen Nederlandstalige handleiding werd meegeleverd. Misschien kan dit toch wel een puntje van aandacht zijn naar de toekomst toe.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: het vriendelijke prijskaartje van dit apparaat maakt dat de Singer Talent 3323 een pak toegankelijker is bij het grote publiek.

Steken: de naaimachine wordt geleverd met 23 voorgeprogrammeerde steken waaronder minstens 12 decoratieve steken, 5 basissteken en 6 stretch.

Handig in gebruik: zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met een automatische draadinrijger, een makkelijk instelbare steek- én breedlengte en een vrij hoge naaivoetstand.

 

Nadelen: 

Handleiding: één klant vindt het bijzonder jammer dat er geen Nederlandstalige versie van de handleiding beschikbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Singer Fashion Mate 3333 – Naaimachine – Mechanisch // Aantal steken: 23

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze Singer Fashion Mate 3333 naaimachine die – in vergelijking met gelijkaardige apparaten – misschien wel eens een echte Singer naaimachine aanbieding zou kunnen zijn. De mechanische Singer naaimachine 3333 kent een degelijke kunststof behuizing en een relatief compacte uitvoering van 41 x 18 x 30 cm wat het makkelijker maakt om hem van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen.

Door hem eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 230 Volt, kun je hem probleemloos inschakelen en gebruik maken van de verschillende mogelijkheden die het toestel te bieden heeft. Zo geniet je onder meer een automatische 4-fase knoopsgat, automatische draadinrijger, de mogelijkheid om een tweelingnaald te gebruiken, een variabele steekbreedte én -lengte, 23 voorgeprogrammeerde steken en een handige aan/ uitschakelaar.

Bekijken we de online reacties dan zien we vooral heel wat tevreden klanten, wat de mooie eindscore van 4,3 op 5 sterren verklaart. Volgens één koper is de machine minder geschikt om doorheen dikke stoffen te naaien.

 

Voordelen: 

Accessoires: bij aankoop van de Singer Fashion Mate 3333 zul je zien dat het apparaat geleverd wordt inclusief een stofhoes, een aanschuiftafel en een handig accessoire bakje.

Formaat: de naaimachine kent een relatief compacte uitvoering van 18 x 30 x 41 cm en is handig om overal mee naartoe te nemen.

Handig in gebruik: naast de 23 voorgeprogrammeerde steken, geniet je eveneens een variabele steeklengte- én breedte.

 

Nadelen: 

Geen m3201: ben je specifiek op zoek naar de m3201 Singer naaimachine dan is dit uiteraard niet de beste aanbeveling.

Geen dikke stof: de naaimachine is uitermate geschikt voor dunne stoffen en/ of gordijnen maar is geen goede optie voor dikke stoffen en/ of meerdere lagen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mercury 8280

 

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Mercury 8280 Singer naaimachine. Het is een degelijk en kwalitatief apparaat dat je tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje kunt aankopen. Wat wil je uiteindelijk nog meer? Ideaal dus voor mensen die liever niet zoveel geld spenderen of gewoon over een beperkt budget beschikken.

Het is een krachtig apparaat met een totaal vermogen van maar liefst 85 Watt. Verder weegt het toestel vrij licht waardoor je het makkelijk kunt verplaatsen. Het is een betrouwbaar maar vooral ook heel veilig toestel met een degelijke aan/uitschakelaar.

Jammer genoeg is er geen opbergvakje voorzien waar je je snoer in zou kunnen opbergen. Toch verandert dit helemaal niets aan de kwaliteit en het advies van de klanten. De gebruikers zijn tot op heden bijzonder tevreden met deze Singer naaimachine.

 

Voordelen: 

Vermogen: zodra het apparaat correct op het stroomnet werd aangesloten, kan een ruim vermogen van maximaal 85 watt worden gegarandeerd.

Knoopsgat: de mechanische Singer Mercury 8280 is eveneens voorzien van een automatische 4-fase knoopsgat.

Formaat: hij kent een relatief compacte uitvoering van 36 x 32 x 17 cm waardoor hij makkelijk te verplaatsen is.

 

Nadelen: 

Geen stofhoes: in tegenstelling tot andere Singer naaimachines wordt dit apparaat geleverd zonder accessoirebakje noch stofhoes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Singer naaimachines koopgids

 

De beste Singer naaimachines zijn daarom niet altijd de duurste apparaten. Er zijn nu eenmaal heel wat goedkope Singer naaimachines die een optimale kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid aanbieden. Daarom is het alvast een goede aanbeveling om de apparaten op verschillende factoren met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een beter beeld van wat de mogelijkheden ervan zijn. Je kunt hierbij rekening houden met het type, het naaiprogramma, de kenmerken, de prijs en eventuele andere mogelijkheden. Ga eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg.

 

 

Wat is een Singer naaimachine en het nut ervan

De meeste mensen zullen de naam Singer misschien wel al eens horen vallen hebben. De naam Singer gaat dan ook al een eeuwigheid mee, sinds 1851 om precies te zijn. En staat bekend omwille van de kwalitatieve en gebruiksvriendelijke naaimachines. Singer combineert een praktisch design moeiteloos met innovatieve technieken en kwaliteit. Zo ontwikkelden zij jaren geleden ook de allereerste zig-zagmachine. Deze werd al snel gevolgd door een elektronische naaimachine. En tot op de dag van vandaag blijft men de machines verbeteren en verder ontwikkelen.

Echter willen wij jou aanraden om niet meteen met de eerste de beste Singer naaimachine naar huis te gaan. Zoals je zult vermoeden, zijn niet alle Singer naaimachines gelijk. Sommige beschikken over iets meer opties en mogelijkheden in vergelijking met andere Singer naaimachines. Het is daarom een goed idee om verschillende machines, op basis van bepaalde factoren even tegenover elkaar te plaatsen. Bedenk op voorhand goed waar je naar op zoek bent en wat precies je verwachtingen zijn van het apparaat. Vroeg of laat zul je vast en zeker met de voor jou perfecte Singer naaimachine huiswaarts keren.

 

Met welke prijskaartje hoef je rekening te houden

De zoektocht naar de perfecte Singer naaimachine laat je in contact komen met diverse prijscategoriën. Zo kun je moeiteloos een degelijk apparaat vinden voor een prijsje van minder dan 100 euro. Maar er bestaan uiteraard ook heel wat Singer naaimachines van 160 euro of misschien wel meer. Daarom raden wij jou aan rekening te houden met promoties en kortingen. Het is altijd leuk indien je met een Singer naaimachine aanbieding naar huis kunt gaan.

Alvorens je de zoektocht begint, bedenk welk bedrag je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een uitstekend werkende Singer naaimachine. Ben je bovendien van plan om de naaimachine regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje. Indien je de naaimachine niet zoveel zult gebruiken, dan kun je eventueel opteren om een basis exemplaar aan te schaffen. Of je kunt ook altijd nog op zoek gaan naar een tweedehands Singer naaimachine.

 

Het verschil tussen een mechanische of een elektronische naaimachine

In eerste instantie is het belangrijk om het verschil te kennen tussen enerzijds een mechanische naaimachine en anderzijds een elektronische naaimachine. Indien je over een beperkt budget beschikt en dus bij voorkeur niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke Singer naaimachine, dan zou je kunnen kiezen voor een mechanisch exemplaar. Een groot bijkomend pluspunt van mechanische naaimachines is dat ze je heel wat meer controle aanbieden in vergelijking met elektronische naaimachines.

Echter bieden ook de elektronische naaimachines heel wat comfort aan. Zo zullen dergelijke machines je een veel groter bedieningsgemak en comfort gaan aanbieden. Elektronische naaimachines zijn in de meeste gevallen ook iets kleiner wat ze ook comfortabeler maakt om te verplaatsen of mee te nemen. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

 

Verschillende soorten naaiprogramma’s

Het kan ook een goed idee zijn om even stil te staan bij de beschikbare naaiprogramma’s. Sommige Singer naaimachines zullen over net iets meer of minder programma’s beschikken, maar dat is uiteraard ook een geheel persoonlijke keuze.

Indien je bijvoorbeeld op zoek bent naar een programma om de perfecte kantafwerking te bekomen bij zowel dunne alsook gebreide stoffen, dan zou je kunnen opteren voor een 2-draads overlocksteek programma.

Ben je op zoek naar een klassieke afwerksteek die op eender welk type stof kan worden gebruikt, kies dan weer voor het 3-draads overlocksteek. Kortom, heel wat verschillende programma’s zodanig dat het mogelijk wordt om verschillende klusjes zonder problemen uit te voeren.

 

Kenmerken, functies en eventuele extra mogelijkheden

We raden jou ook aan om even de verschillende mogelijkheden van de Singer naaimachine te bekijken. Over hoeveel naaiprogramma’s beschikt het apparaat en ben je van plan om deze regelmatig te gebruiken. Is de Singer naaimachine voorzien van een snelheidsregelaar en een automatische draadinrijger. Ook een stevige handgreep en vrije arm kunnen bijdragen aan het comfort. Is de naaimachine verder ook uitgerust met een verwisselbare spoel? Dergelijke functies en opties kunnen allemaal een meerwaarde bieden.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE