8 beste handzepen Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste handzepen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn we er ons allemaal wel van bewust dat veelvuldig de handen wassen een goede preventie is tegen virussen en ziekteverwekkers. Om je handen grondig te reinigen en in sommige gevallen ook te ontsmetten, kun je een degelijke handzeep met een heerlijke geur gebruiken. We hebben er alvast 3 voor jou uitgekozen om eens hun voor- en nadelen te bekijken. Met de Rituals The Ritual of Sakura kies je voor een zeepvrije handzeep die je handen verzorgt en hydrateert. Daarnaast zou je ook voor de Dettol No-Touch kunnen gaan, een uitstekend product met antibacteriële werking dat bovendien verrijkt is met aloë vera om je handen te voeden.

ModeMode
Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste handzepen (Reviews) van 2024

 

Het Centrum voor Volksgezondheid heeft het advies om de handen veelvuldig te wassen om je op die manier enigszins tegen besmettingen te beschermen. Ben je op zoek naar een vloeibare handzeep voor het ganse gezin? Of kies je voor een Seepje handzeep die heerlijk ruikt en bovendien voor het ganse lichaam kan worden gebruikt? We hebben 8 toppers uitgekozen om aan jou voor te stellen. Neem even rustig de tijd om alle producten te bekijken en er vervolgens de beste handzeep uit te kiezen die jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Rituals The Ritual of Sakura Hand Wash – 300 ml

 

De handzeep van Rituals is het populairste product in onze lijst met toppers en hij heeft bovendien ook de laagste prijs waardoor hij in elk budget past. De heerlijk geurende handzeep ruikt naar Japanse kersenbloesem of Sakura dat een symbool is voor het leven en de schoonheid ervan.

De vloeibare handzeep is verpakt in een mooie doorzichtige flacon met een inhoud van 300 ml die net zoals de Sakura (Japanse kersenbloesem) roze kleurt. Doordat hij voorzien is van een handig pompsysteem kun je telkens de gepaste dosis zeep gebruiken om je handen te reinigen en een subtiele aangename geur te geven. 

Daarnaast is de zeepvrije samenstelling verrijkt met rijstmelk waarmee je handen worden gehydrateerd en beschermd zodat ze altijd mooi blijven. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de vloeibare handzeep kan door het handige pompsysteem perfect worden gedoseerd zodat je niet onnodig product verspilt.

Inhoud: de mooie doorzichtige flacon heeft een inhoud van 300 ml waarmee je voor een tijdje bent voorzien.

De geur: hij ruikt naar heerlijke Japanse kersenbloesem en hij is verrijkt met rijstmelk die voor de hydratatie en bescherming zorgt.

Het prijskaartje: dit product heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Verpakking: enkele klanten lijken problemen te hebben met de flacon die zou lekken waardoor het product er aan de onderzijde uitloopt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dettol No-Touch incl. navulling Hydraterende Aloë Vera Handzeep – 250ml

 

Dettol wordt door velen als het beste merk beschouwd voor verzorgingsproducten en reinigingsmiddelen die de verspreiding van bacteriën tegengaan. Deze Dettol antibacteriële handzeep zorgt ervoor dat je handen hygiënisch schoon worden en alle ziekteverwekkers worden verwijderd.

Bovendien krijgen de handen, door de toevoeging van aloë vera, een heerlijke frisse geur en een optimale verzorging om mooi zacht te blijven. Doordat de No-touch dispenser automatische de handen detecteert, hoef je hem niet aan te raken waardoor de verspreiding van bacteriën wordt vermeden. Dankzij dit handige systeem kun je trouwens je kinderen op een leuke manier aanleren hoe ze hun handjes moeten wassen. 

Daarnaast zal dit pompsysteem automatisch een gepaste dosis vrijgeven zodat je nooit teveel product gebruikt. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: dankzij het automatische No-touch pompsysteem worden de handen gedetecteerd waarna een dosis zeep wordt vrijgegeven zonder dat je het apparaat moet aanraken.

Hydraterend: door de toevoeging van aloë vera krijgen de handen een heerlijke frisse geur en worden ze ook goed verzorgd.

Antibacterieel: de antibacteriële handzeep zal alle bacteriën en ziekteverwekkers zorgvuldig aanpakken waardoor je handen hygiënisch schoon zijn.

Verpakking: het pakket bevat een No-touch dispenser en een handzeep navulling met een inhoud van 250 ml zodat je hem meteen in gebruik kunt nemen.

 

Nadelen: 

Navulling: enkele klanten maken de opmerking dat de navulling nogal duur uitvalt waardoor deze zeep toch iets minder toegankelijk wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Neutral Handzeep Parfumvrij – 6 x 250 ml – Voordeelverpakking

 

De parfumvrije handzeep van Neutral is dermatologisch getest en bevat geen schadelijke stoffen die de handen kunnen aantasten waardoor er een minimaal risico is op allergische reacties. Hij is trouwens speciaal ontwikkeld voor mensen die een heel gevoelige huid hebben.

De pH neutrale handzeep bevat bovendien verzorgende bestanddelen waardoor de handen op een milde manier worden gereinigd en gehydrateerd. Deze Neutral handzeep is bijgevolg geschikt voor dagelijks gebruik en kan door het ganse gezin worden gebruikt. Doordat hij zeepvrij is en geen parfum bevat zal de zeep niet in de oogjes prikken wanneer je kleintje per ongeluk met zeephandjes in zijn gezicht wrijft.

Daarnaast wordt de vloeibare substantie in een handige flacon van 250 ml verkocht en is hij voorzien van een handig pompsysteem waarmee je telkens een kleine hoeveelheid product verkrijgt zodat hij extra zuinig te gebruiken is. Deze voordeelverpakking van 6 x 250 ml kreeg in de reviews een goede beoordeling voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Huidtype: deze Neutral handzeep werd dermatologisch getest en goedgekeurd voor de gevoelige huid zodat hij meteen voor elk huidtype geschikt is.

Samenstelling: de zeep is 100% parfumvrij en bevat geen parabenen en kleurstoffen waardoor hij op een milde manier de huid gaat reinigen.

Verzorgend: naast de milde reiniging heeft deze handzeep ook een verzorgende werking zodat je hem dagelijks kunt gebruiken.

Verpakking: dit pakket wordt als voordeelverpakking aangeboden met 6 flacons van 250 ml waardoor je voor een hele tijd voorzien bent.

 

Nadelen: 

Geurloos: doordat deze handzeep geen enkele geur afgeeft, vinden enkele klanten hem minder fris.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dove Fine Silk Handzeep – 6 x 250ml – Voordeelverpakking

 

De Dove handzeep is momenteel in de aanbieding zodat je dit pakket van 6 stuks aan een goedkope prijs kunt aankopen en hij voor iedereen goed toegankelijk is. Bovendien is deze handzeep dermatologisch getest waardoor hij door het ganse gezin kan worden gebruikt.

Door je handen met deze huidvriendelijke zeep te wassen, zullen ze niet alleen heel goed worden gereinigd, maar krijgen ze ook een verzorgende behandeling. Hij bestaat namelijk uit 1/4de hydraterende crème die de huid diep gaat voeden waardoor je dagelijks meermaals je handen kunt wassen zonder dat deze uitdrogen.

Daarnaast heeft de handzeep een zachte geur van blauwe orchidee om je een aangenaam en fris gevoel te geven. Deze antibacteriële handzeep kreeg in de reviews een goede beoordeling met 4,4 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de 250 ml flacon beschikt over een handig pompsysteem om de gepast hoeveelheid product te bekomen.

Verzorgend: de hydraterende en verzorgende bestanddelen zorgen ervoor dat de handen door dagelijks gebruik heel zacht en glad aanvoelen.

Geur: deze zeep heeft een lichte aangename geur van blauwe orchidee die heerlijk fris ruikt.

Voordeelverpakking: deze tijdelijke aanbieding bevat 6 flacons aan een heel voordelige prijs waardoor hij in elk budget past.

 

Nadelen: 

Overheersend: de meningen over dit product zijn niet eenzijdig. Enkele klanten vinden de geur van deze handzeep te sterk en overheersend. Andere klanten vinden hem dan weer heerlijk ruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Unicura Balans Antibacteriële Vloeibare Handzeep – 6 x 250 ml – Voordeelverpakking

 

De desinfecterende handzeep van Unicura bevat een antibacteriële formule waarmee de handen grondig worden gereinigd en die bovendien bescherming biedt tegen ziekteverwekkers die op de huid aanwezig zijn.

Doordat de Unicura handzeep met verzorgende elementen verrijkt is, zul je zelfs bij dagelijks gebruik een zachte en soepele huid blijven behouden. Het product werd overigens dermatologisch getest en blijkt voor elk huidtype geschikt te zijn waardoor je hem zonder risico op huidirritaties of allergische reacties kunt gebruiken. Daarnaast zorgt de subtiele geur ervoor dat je handen altijd fris ruiken en aangenaam aanvoelen.

De vloeibare handzeep is trouwens verpakt in een handige flacon met een inhoud van 250 ml zodat het ganse gezin naar hartenlust de handen kan wassen. Deze voordeelverpakking met 6 stuks kreeg in de reviews een heel goede score voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen: 

Dagelijks gebruik: deze handzeep werd klinisch getest en is geschikt voor dagelijks gebruik zodat alle gezinsleden zonder probleem hun handen kunnen wassen.

Voedende werking: hij is verrijkt met hydraterende en voedende elementen waardoor de handen mooi zacht en glad blijven.

Geur: de subtiele en aangename geur blijft lang behouden zodat je steeds een fris gevoel behoudt.

Antibacterieel: de antibacteriële formule zorgt voor een efficiënte barrière tegen bacteriën waardoor je veel minder kans op besmettingen hebt.

 

Nadelen: 

Vrouwelijk: hoewel deze handzeep geschikt is voor het ganse gezin vindt één klant dat de geur te vrouwelijk is. Voor mannen prefereert hij een meer neutrale geur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Meraki handzeep Linen Dew 490 ml

 

De Meraki handzeep is samengesteld uit 100% natuurlijke producten zonder toevoeging van kleurstoffen en parabenen waardoor je hem probleemloos voor elk huidtype kunt gebruiken. De organische handzeep uit de lijn Linen Dew heeft trouwens een heerlijke natuurlijke geur van tijm die niet als storend wordt ervaren.

Bovendien is hij verrijkt met aloë vera en extracten van bosbessen en brandnetels waarmee het product gelijktijdig een voedende en verzorgende werking heeft die de handen mooi zacht en soepel houdt. Om de huid van je handen optimaal te verzorgen kun je uit dezelfde collectie een Meraki handcrème gebruiken die eveneens volledig uit natuurlijke producten is samengesteld.

Daarnaast vond Meraki zijn inspiratie in de Scandinavische natuurgebieden om deze prachtige groene 500 ml flacon te ontwerpen. Hij is voorzien van een zwarte pomp die telkens een kleine hoeveelheid van het product zal vrijgeven. In de reviews zien we dat deze handzeep een uitstekende score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Samenstelling: deze 100% natuurlijke handzeep werd samengesteld met etherische oliën zonder toevoeging van parabenen en kleurstoffen waardoor hij voor elk huidtype geschikt is.

Geur: de subtiele geur van tijm-extracten zorgt voor een schoon en fris gevoel zodat hij door het ganse gezin kan worden gebruikt. 

Hydraterend: de extracten van brandnetel en bosbessen hebben een voedende en verzorgende werking waardoor de huid heel zacht aanvoelt.

Flacon: het mooie doch eenvoudige ontwerp van deze 500 ml flacon werd geïnspireerd op de uitgestrekte natuurgebieden in Scandinavië.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: deze organische handzeep valt in de duurste prijsklasse waardoor hij iets minder toegankelijk is voor mensen met een klein budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Palmolive handzeep Naturals olijf – Moisture care met olijven – 16 x 90 gram 

 

 

Deze Palmolive handzeep Naturals is een ware klassieker die geschikt is om dagelijks door het ganse gezin te worden gebruikt. Het gerenommeerde merk Palmolive staat sinds jaar en dag bekend om zijn traditionele handzepen die met verzorgende ingrediënten verrijkt zijn.

Doordat er olijfolie en olijfextracten aan deze stukken zeep werden toegevoegd, biedt hij een bijzonder milde reiniging waardoor de huid mooi zacht blijft. Bovendien zorgt de natuurlijke en frisse geur van olijfbomen ervoor dat je steeds een verzorgd en hygiënisch gevoel hebt.

Daarnaast wordt deze handzeep aangeboden in een verpakking van 4 x 4 stuks die ook nog eens individueel in een mooi stuk papier verpakt zijn. Een handzeeptablet is trouwens heel zuinig in gebruik waardoor je voor een hele tijd voorzien bent. In de reviews merken we dat dit product een uitstekende beoordeling kreeg met het maximale aantal sterren.

 

Voordelen: 

Zuinig: een handzeep in tabletvorm zul je veel langer kunnen gebruiken dan een vloeibare handzeep die trouwens ook duurder is in aankoop.

Verpakking: het voordeelpakket bevat 4 x 4 handzepen die elk apart zijn verpakt zodat je ze netjes kunt bewaren.

Milde reiniging: door de toevoeging van olijfextracten heeft deze handzeep niet alleen een milde reiniging maar ook een voedende en verzorgende functie.

Huidtype: deze zeep is dermatologisch getest waaruit blijkt dat hij voor alle huidtypes geschikt is.

 

Nadelen: 

Tabletvorm: doordat deze handzeep in tabletvorm is, hebben kinderen in het begin toch wat hulp nodig om de handjes te wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Soapy handzeep soft – Loves your skin – Monoi & arganolie – 3 x 300ml

 

Deze vloeibare handzeep is dermatologisch getest en kan door alle gezinsleden zonder risico worden gebruikt. Doordat hij pH neutraal is wordt de zuurtegraad van de huid niet aangetast waardoor je geen last zult hebben van huidreacties of eventueel eczeem zult krijgen.

De zachte en milde handzeep heeft bovendien door de toevoeging van biologische argan- en monoi-olie een voedende en verzorgende werking zodat je handen heel glad en zacht worden. Daarnaast heeft deze zeep een exotische doch frisse en aangename geur die niet overheersend is.

De handzeep van Soapy wordt aangeboden in een voordeelpakket met 3 flacons die een inhoud van 300 ml vloeibare zeep hebben. Doordat de flacons voorzien zijn van een handig pompje wordt telkens de benodigde hoeveelheid zeep gedoseerd om op een zuinige manier de handen te wassen. In de reviews merken we dat dit product nog geen beoordelingen kreeg.

 

Voordelen: 

pH neutraal: deze Soapy handzeep is pH neutraal waardoor hij mild is voor de huid en je geen trekkerig gevoel zult hebben.

Verzorgend: door de toevoeging van natuurlijke monoi- en arganolie wordt de huid gevoed en verzorgd waardoor de handen heerlijk zacht zijn.

Geur: deze handzeep heeft een exotische geur die heerlijk fris ruikt zodat je hem voor het ganse gezin kunt gebruiken.

Voordeelpakket: deze verpakking bevat 3 flacons die een inhoud van 300 ml hebben. Een handig pompje zorgt voor de juiste dosering.

 

Nadelen: 

De prijs: doordat deze handzeep in de middelste prijsklasse valt is hij iets minder toegankelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Handzepen Koopgids

 

Omdat we heel vaak onze handen moeten wassen, is het een goede aanbeveling om hiervoor een degelijke handzeep te gebruiken. Maar waarom is het nu echt zo belangrijk om de handen grondig te wassen? En welke soort handzeep moeten we daarvoor gebruiken? Ga er even rustig bij zitten en neem de tijd om alle aanbiedingen te bekijken en te vergelijken. Vervolgens kun je voor jezelf beslissen welke handzeep jouw voorkeur geniet.

 

Waarom is handen wassen zo belangrijk

Vroeger was handzeep slechts een accessoire dat bij de wastafel werd gelegd om de gezinsleden de mogelijkheid te bieden hun handen, na een toiletbezoek of na een vuil werkje, te reinigen. Tegenwoordig is het wassen van de handen een belangrijk ritueel om jezelf tegen virussen, bacteriën en ziekteverwekkers te beschermen. Je gebruikt je handen namelijk continu om voorwerpen aan te raken die mogelijke dragers van het Covid virus ook hebben beroerd.

Daarna kom je vaak onbewust met je handen aan je gezicht waardoor ziektekiemen in de slijmvliezen van de neus, mond of ogen terechtkomen met alle gevolgen van dien. Door je handen veelvuldig en intensief te reinigen, voorkom je dat ziekteverwekkers zich gaan verspreiden waardoor je minder kans op besmetting hebt. Wanneer je kiest voor een heerlijk geurende handzeep die ook een ontsmettende en voedende werking heeft zullen je handen trouwens niet uitdrogen en lekker fris ruiken.

 

De verschillende soorten handzepen

Handzepen kunnen we in 3 categorieën onderverdelen die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk de handen reinigen en ontsmetten. Het hangt volledig van je persoonlijke voorkeur af welk product je het liefst gebruikt. Vloeibare zeep is de populairste variant doordat hij op een effectieve manier de ziektekiemen gaat doden. De consistentie van het product is afhankelijk van het merk dat je uitkiest en kan variëren tussen gelachtig dik tot licht en bijna even lopend als water. Een vloeibare handzeep is trouwens veel hygiënischer om te gebruiken omdat de substantie in een fles met een handig pompsysteem wordt bewaard. 

Vervolgens zijn er zeepstaven die vaak een hydraterende werking hebben en voor elk huidtype kunnen worden gebruikt. Je kunt hierbij het best voor een handzeep kiezen met een lage pH-waarde en met voedende bestanddelen zodat de handen niet uitdrogen. Een dergelijke handzeep bewaar je bij voorkeur in een speciaal doosje zodat de zeep niet aan bacteriën en ziektekiemen wordt blootgesteld.

Tenslotte zijn er de schuimzepen die vaak bij kinderen heel populair zijn. Van dit product moet je minder gebruiken en heb je veel meer schuim, maar hij blijkt minder effectief te zijn dan de gewone vloeibare handzeep. Een schuimzeep wordt wel als een milieuvriendelijk product beschouwd omdat hij sneller biologisch afbreekbaar is en er minder water nodig is om je handen te wassen. Zo zou je tot wel 16% minder water verbruiken in vergelijking met de traditionele vloeibare handzeep.

 

De heerlijke geuren voor je handen

Net als de diverse haarshampoo ’s, doucheschuimproducten en badschuim heeft de handzeep niet alleen een reinigend effect, maar laat hij ook een heerlijke geur na zodat je steeds een fris en schoon gevoel hebt. De meeste handzepen worden verrijkt met de heerlijke aroma’s van bloemen-, fruit- of kruidenextracten waardoor ze ook een ontspannend gevoel kunnen geven. 

Er verschillende geuropties die je kunt kiezen zoals bijvoorbeeld de frisse Provençaalse geur van lavendel, citroen of jasmijn waardoor je je meteen in het Middellandse Zeegebied waant. Of je zou ook kunnen gaan voor de verleidelijke tropische geuren van kokos, magnolia, vanille of gember. Echter, sommige mensen ervaren een geurende handzeep als storend en op een gevoelige huid kan dit zelfs irritaties opwekken. Een ongeparfumeerde handzeep biedt dan de uitkomst.

De ingrediënten

Elke handzeep bevat zijn eigen specifieke combinatie van ingrediënten om optimaal hun werk te kunnen doen. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen werd, blijken antibacteriële zepen toch zeer efficiënt te werken. Deze handzepen hebben een samenstelling van plantaardige oliën, zeezout en benzalkoniumchloride om het antibacterieel effect te versterken. Echter, deze producten kunnen hard zijn voor je huid en de natuurlijke beschermingslaag aantasten.

Handzepen waar triclosan in verwerkt zijn hebben een antimicrobiële werking, maar zijn ook schadelijk voor de gezondheid. Het zou de werkzaamheid van antibiotica verminderen omdat door triclosan de bacteriële resistentie wordt verhoogd. Daarnaast zorgt dit product er eveneens voor dat het immuunsysteem verzwakt en dat de hormoonspiegel wordt verstoord.

Handzepen die samengesteld zijn uit natuurlijke ingrediënten genieten de voorkeur omdat ze veilig zijn voor de gezondheid en bovendien de ziekteverwekkers elimineren. Zo zijn de etherische oliën van bijvoorbeeld tijm-extract een geweldig antiseptica. Wanneer er zeezout aan de ingrediëntenlijst wordt toegevoegd zal de levensvatbaarheid van een aanwezig virus drastisch verkorten en daarnaast zal het ook de slechte bacteriën doden.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE