13 beste tandpasta’s Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

 

Tandpasta’s test van 2024

 

Om een goede mondhygiëne te kunnen nastreven, is het belangrijk op zoek te gaan naar één van de betere tandpasta’s. Zo hebben sommigen last van gevoelige tanden en/ of pijnlijk tandvlees, en willen anderen vooral een tandpasta met een frisse smaak. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse tandpasta’s en zijn onder andere uitgekomen bij de Oral-B Pro-Expert tandpasta. De voordeelverpakking maakt het geschikt voor grote gezinnen. Echter heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Elmex peuter tandpasta. Deze tandpasta is speciaal ontwikkeld voor kindjes en zorgt ervoor dat ook hun mondhygiëne erop vooruitgaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Tandpasta Reviews – Top 13

 

Het is belangrijk om je tanden de beste verzorging te bieden en alleen de beste tandpasta is goed genoeg. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken, aangezien er heel veel verschillende soorten bestaan geleverd door diverse merken. Kies je bijvoorbeeld voor een tandpasta zonder fluoride of heb je toch liever met fluoride? En wat met het merk? Zo kun je opteren voor Elmex tandpasta of Oral B tandpasta maar je hebt ook de mogelijkheid om voor Vitis tandpasta of Macleans tandpasta te kiezen. Neem rustig de tijd om de 5 topproducten, die wij voor jou hebben geselecteerd, even te bekijken.

 

1. Oral-B Pro-Expert

 

Oral B staat bij veel gebruikers bekend vanwege de bewezen kwaliteit en degelijkheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel veel personen op zoek gaan naar een degelijke tandpasta geleverd door het bekende merk Oral B. Dit product komt uit de Oral-B Pro-Expert serie en wordt tegen een mooi prijsje aangeboden. Het lijkt hier wel om een tandpasta aanbieding te gaan. De set telt maar liefst 4 tandpasta’s met een totale inhoud van 75 ml. Een echte voordeelverpakking dus.

Deze Oral B tandpasta wordt gekenmerkt door het „Tinfluoride Complex”. Daardoor worden de tanden niet alleen beschermd tegen mogelijke gaatjes maar helpt het ook bij overgevoeligheid van het tandvlees, tandsteen, een slechte adem en nog zoveel meer. Bovendien is de doeltreffendheid bewezen en wordt het aangeraden door heel wat tandartsen.

De frisse muntsmaak is verder ook een belangrijk pluspunt. Een blik op de online reviews leert ons dat de meeste kopers duidelijk een positief advies geven over de unieke kwaliteit en de betaalbare prijs. Toch is een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd.

 

Voordelen: 

Verpakking: op het moment van levering worden 4 afzonderlijke tubes tandpasta geleverd, elk met een maximale inhoud van maar liefst 75 ml.

Tinfluoride Complex: dankzij het Tinfluoride Complex mag je er van uitgaan dat deze tandpasta helpt bij overgevoelig tandvlees, een slechte adem en tandsteen en eventuele gaatjes helpt voorkomen.

Muntsmaak: de tandpasta wordt gekenmerkt door een frisse muntsmaak wat hem bijzonder aangenaam maakt.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal kopers is van mening dat de kwaliteit van de tandpasta beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Elmex peuter

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope tandpasta’s maar toch is het een goede aanbeveling als je op zoek bent naar een tandpasta voor je kinderen. De Elmex tandpasta wordt aangeboden in een leuke en aantrekkelijke verpakking en heeft een totale inhoud van maar liefst 75 ml.

De tandpasta is voorzien van een bepaalde hoeveelheid fluoride zodat de tandjes van je kinderen beschermd blijven tegen gaatjes en tandsteenproblemen. Het zorgt er namelijk voor dat het tandglazuur meteen goed wordt versterkt. Verder helpt deze unieke tandpasta ook om de tanden te remineraliseren.

Wanneer we naar de verschillende online beoordelingen kijken dan kunnen we op dit moment alleen maar positieve reacties waarnemen. Klanten zijn niet alleen tevreden over de uitstekende kwaliteit van de tandpasta maar geven verder ook een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid ervan. Kortom, een topproduct.

 

Voordelen: 

Inhoud: je krijgt bij levering 1 tube tandpasta toegestuurd waarbij de inhoud maar liefst 75 ml bedraagt.

Kindvriendelijk: de tandpasta is speciaal voor kindjes ontwikkeld en wordt dan ook gekenmerkt door een beperkte hoeveelheid fluoride.

Leeftijd: hij wordt vooral aangeraden aan jonge kindjes van 0 tot en met 5 jaar oud.

 

Nadelen: 

Gel: volgens één koper zou het niet om een tandpasta gaan maar eerder een gel.

Prijzig: een andere koper vindt dan weer dat het prijskaartje toch wel wat goedkoper had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Jack N’ Jill

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Jack N’ Jill tandpasta voor kinderen. Houd er echter wel rekening mee dat het prijskaartje een pak hoger zal liggen. Toch lijken de kopers, die op dit moment gereageerd hebben, daar helemaal niet van wakker te liggen.

De verpakking telt 1 tandpasta voor kinderen met een totale inhoud van zo’n 45 ml. De tandpasta is aantrekkelijk gemaakt door het speciaal ontworpen design voor kindjes en de unieke aardbeismaak. Zo zullen kinderen er geen probleem van maken om hun tandjes te poetsen. Het unieke aan deze tandpasta is dat het product op een natuurlijke wijze tot stand is gekomen. Er werden dus geen speciale bewaarmiddelen, kleurstoffen of fluoride aan toegevoegd.

Beide kopers geven een maximale score van maar liefst 5 sterren en vinden dat het hier echt wel om een topproduct gaat. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag vermeld worden, dan kan dit vooral te maken hebben met het prijskaartje.

 

Voordelen: 

Inhoud: ben je van plan om deze tandpasta aan te kopen, dan kies je voor welgeteld 1 tube tandpasta met een inhoud van maximaal 45 ml.

Design: de tube tandpasta wordt gekenmerkt door sierlijke letters en verschillende kleurtjes die het voor kinderen bijzonder aantrekkelijk maken.

Smaak: verder wordt hij afgewerkt met een heerlijk aardbeismaakje waardoor je kindjes vast en zeker hun tandjes zullen willen poetsen.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan kan dit te maken hebben met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Vitis orthodontic

 

Door te kiezen voor de tandpasta van Vitis kies je voor een tandpasta waarvan de doeltreffendheid bewezen is door verschillende tandartsen. De verpakking telt 1 tube tandpasta met een totale inhoud van maar liefst 75 ml. In vergelijking met het vorige product lijkt het hier wel om een tandpasta aanbieding te gaan.

De Vitis tandpasta is zodanig ontworpen dat het je tanden helpt beschermen tegen het ontwikkelen van gaatjes. Ook wanneer je regelmatig last hebt van tandsteen of gevoelig tandvlees, is deze tandpasta echt wel een goede aanrader. De unieke appel-mintsmaak zorgt voor een aangename en frisse adem na gebruik.

Opnieuw stellen we vast dat er 2 kopers een reactie hebben geplaatst bij deze tandpasta. De reactie is volledig positief wat betreft de kwaliteit en de betaalbaarheid van het product. Daarom hebben beide klanten deze tandpasta beoordeeld met een maximale score van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen: 

Inhoud: bij levering wordt jou 1 tube tandpasta aangeboden waarbij de inhoud geschat wordt op maximaal 75 ml.

Doeltreffendheid: indien je vaak te kampen hebt met gevoelig tandvlees of last hebt van tandsteen en een slechte adem; dan lijkt deze tandpasta alvast een goede oplossing te zijn.

Smaak: deze unieke tandpasta wordt gekenmerkt door een kenmerkende appel-mintsmaak waardoor je een frisse en aangename adem krijgt.

 

Nadelen: 

Prijzig: tot op heden zijn er nog geen negatieve reacties geplaatst alhoewel het prijskaartje mogelijks een minpuntje zou kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Macleans Freshmint

 

Het rijtje wordt vervolgens afgesloten met de Macleans Freshmint tandpasta. Zoals de naam doet vermoeden wordt de tandpasta geleverd door het bekende merk Macleans. In vergelijking met de vorige producten ligt het prijskaartje misschien op het eerste zicht wat hoger maar dat is het in werkelijkheid helemaal niet. Je krijgt namelijk 6 tubes tandpasta toegestuurd met een elk een inhoud van ruim 100 ml. Kortom, het gaat hier om een voordeelverpakking.

De tandpasta zorgt uiteraard niet alleen voor een frisse adem na gebruik maar helpt ook heel wat problemen en kwaaltjes te voorkomen. Zo kan het helpen in het voorkomen van gaatjes maar zorgt het ook voor een duidelijke vermindering op het gebied van tandsteen vorming.

Tot op heden zijn er dan ook alleen maar positieve reacties op het product geplaatst. Kopers geven niet alleen een positief advies over de unieke kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het product. Kortom, zeker de moeite waard om het even te bekijken.

 

Voordelen: 

Verpakking: in tegenstelling tot sommige andere tandpasta’s uit dit rijtje, krijg je er hier bij levering maar liefst 6 tubes toegestuurd.

Inhoud: bovendien bevat elke tube afzonderlijk een maximale inhoud van maar liefst 100 ml.

Prijskaartje: doordat je hier meerdere tubes tandpasta toegestuurd krijgt met een behoorlijk ruim volume, lijkt het hier wel om een voordeelverpakking te gaan. Het vriendelijke prijskaartje maakt dit product bijzonder toegankelijk bij het grote publiek.

Handig in gebruik: of je nu last hebt van een slechte adem of je hebt te kampen met pijnlijk tandvlees en/ of gevoelige tanden; deze tandpasta is een echte aanrader.

 

Nadelen: 

Levering: slechts één koper had wat problemen met de levering en dat is uiteraard jammer. Laat je hier niet gelijk door afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Prodent Mentol Power – 75 ml – Tandpasta – 12 stuks – Voordeelverpakking

 

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze Prodent tandpasta die, net zoals het vorige product, aangeboden wordt onder de vorm van een voordeelverpakking. Zo wordt hij geleverd per 12 tubes van elk 75 ml inhoud wat het totale plaatje op maar liefst 900 ml aan tandpasta brengt. Op die manier kan de prijs aanzienlijk worden gedrukt waardoor het een aantrekkelijk koop wordt voor mensen die financieel iets minder budget te besteden hebben.

De Prodent tandpasta wordt gekenmerkt door een unieke en sterke mentholsmaak die bijdraagt aan een extreem frisse adem. Niet alleen aangenaam voor jezelf maar ook voor je omgeving. Dankzij zijn grote hoeveelheid aan fluoride helpt hij eventuele gaatjes voorkomen en beschermt hij je gebit tegen eventuele tanderosie.

Ondanks het feit dat hij, volgens de beschrijving, ook geschikt is voor een melkgebit wordt, vanwege het fluoride gehalte, dit door experts toch wel afgeraden. Klanten reageren positief en raden het product 100% aan.

 

Voordelen: 

Budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere tandpasta’s, kent deze offerte wel degelijk de laagste prijs.

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 12 afzonderlijke tubes tandpasta die elk een royale inhoud van 75 ml aanbieden.

Gebruiksgemak: de tandpasta is voorzien van een bepaalde hoeveelheid fluoride waardoor eventuele gaatjes kunnen worden voorkomen. Verder beschermt hij je gebit ook tegen de vorming van tanderosie en zorgt hij voor een stralende witte lach.

 

Nadelen: 

Geen kinderen: ondanks wat in de beschrijving vermeld staat, raden heel wat tandartsen het gebruik bij kinderen af.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Oral-B Pro-Expert Professionele Bescherming – Voordeelverpakking 

 

Door te kiezen voor de Oral B tandpasta, afkomstig uit de gelijknamige Oral-B Pro-Expert serie, kies je niet alleen voor één van de populairste maar misschien ook wel beste merken op het gebied van tandpasta. Zo betreft het hier opnieuw een voordeelverpakking bestaande uit maar liefst 12 afzonderlijke tubes tandpasta die elk een inhoud kennen van wel 75 ml. Dit brengt het totale plaatje op een inhoud van zo’n 900 ml tandpasta; ideaal voor grote gezinnen en/ of personen die het financieel met wat minder moeten stellen.

De Pro-Expert Oral-B tandpasta staat bekend vanwege zijn professionele bescherming en dit gedurende maar liefst 24 uren. Uiteraard betekent dit niet dat je je tanden slechts 1 keer per dag hoeft te poetsen. Experts blijven hameren op het meermaals per dag poetsen om zo eventuele gaatjes en tanderosie tegen te gaan. 

De Oral-B tandpasta is, net zoals zijn voorgangers, voorzien van een bepaalde hoeveelheid fluoride waardoor hij minder geschikt is voor een melkgebit. Naast de dagdagelijkse bescherming zorgt deze tandpasta ook voor een langdurige frisse munt dankzij de sterke muntsmaak. Een echte topper en dit wordt duidelijk door heel wat klanten gewaardeerd.

 

Voordelen: 

Voordeelverpakking: de verpakking telt maar liefst 12 afzonderlijke tubes tandpasta wat het heel aantrekkelijk maakt voor grote gezinnen.

Inhoud: elke tube tandpasta kent een royale inhoud van wel 75 ml wat het totaalplaatje op maar liefst 900 ml tandpasta brengt.

Handig in gebruik: dankzij de royale hoeveelheid fluoride is deze tandpasta in staat om de vorming van eventuele gaatjes te voorkomen. Verder biedt hij 24 uren bescherming, helpt hij bij overgevoelige tanden en/ of tandvlees en zorgt hij voor een frisse smaak.

 

Nadelen: 

Geen melkgebit: bij voorkeur wordt dit type tandpasta niet gebruikt door peutertjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Choose Tandpasta Tabletten met Bamboe Refill Pot – Starter Box – Duurzaam

 

Met de “Choose to bit. Choose to brush. Choose Choose!” tandpasta van het gelijknamige merk “Choose” kies je voor een unieke tandpasta uitvoering onder de vorm van tabletten. Zo omvat de verpakking maar liefst 90 afzonderlijke tabletten die allen 100% vegan zijn en voorzien van een bepaalde hoeveelheid fluoride én bijkomende frisse muntsmaak. Op die manier worden je tanden niet alleen beschermt tegen eventuele gaatjes en/ of tanderosie maar geniet je ook een langdurige frisse mond.

Mocht je nog twijfelen dan kan het misschien helpen als je weet dat de tandpasta 100% dierproefvrij geproduceerd werd én dit alles onder het goedkeurende oog van diverse tandartsen. Een op-en-top veilig product op het gebied van tandhygiëne én mondverzorging.

Jammer genoeg blijken er nog geen online reviews te zijn geplaatst waardoor het voor ons moeilijk wordt om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze tandpasta tabletten zijn niet alleen 100% plasticvrij en vegan maar werden op een dierproefvrije manier ontwikkeld en blijken daarnaast reisvriendelijk.

Fluoride: de tabletten bevatten een bepaalde hoeveelheid fluoride die in staat is om tandbederf te voorkomen en op die manier eventuele gaatjes te vermijden.

Muntsmaak: de frisse muntsmaak zorgt ervoor dat je een frisse mondsmaak aan de poetsbeurt overhoudt.

Gebruiksaanwijzing: per poetsbeurt is 1 tablet voldoende. Kauw grondig op de tablet om vervolgens met de, in water gedrenkte, tandenborstel je gebit grondig te reinigen.

 

Nadelen: 

Prijzig: we durven vermoeden dat het prijskaartje een struikelblok zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Elmex Sensitive Tandpasta 4 x 75 ml – Voordeelverpakking 

 

Net zoals de Smyle tandpasta en tal van zwarte tandpasta’s blijkt ook deze Elmex Sensitive één van de populaire mogelijkheden binnen dit segment. Zo wordt de tandpasta van Elmex Sensitive geleverd per tubes van 4 waarbij elke tube een royale inhoud van 75 ml kent. Dit brengt het totale plaatje op maar liefst 300 ml.

Dankzij de aanwezigheid van aminfluoride worden je tanden niet alleen beschermt tegen eventuele gaatjes maar ook tegen de mogelijke vorming van tanderosie. Kortom, de Elmex Sensitive tandpasta baseert zich op 3 belangrijke punten gaande van het beschermen tot het reinigen en versterken van het gebit.

Uit de beschrijving en samenstelling van de tandpasta kunnen we dan ook opmaken dat hij door zowel mannen als vrouwen kan worden gebruikt met uitsluiting van kinderen. 

 

Voordelen: 

Voordeelverpakking: bij aankoop van deze tandpasta zul je zien dat de verpakking maar liefst 4 tubes aanbiedt.

Inhoud: elke tube wordt gekenmerkt door een royale inhoud van wel 75 ml waardoor je over 300 ml tandpasta zult beschikken na aankoop.

Aminfluoride: de aanwezigheid van aminfluoride beschermt je gebit niet alleen tegen tandsteen en tanderosie maar helpt daardoor ook de vorming van gaatjes voorkomen.

 

Nadelen: 

Geen melkgebit: houd er rekening mee dat deze tandpasta bij voorkeur niet gebruikt wordt in combinatie met een melkgebit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Aquafresh Freshmint – 5x 75 ml – Tandpasta – Voordeelverpakking

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze tandpasta van Aquafresh. Aquafresh is een bekend merk én één van de vaste waarden op het gebied van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit wordt meteen bevestigd door de positieve reacties van heel wat klanten en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,6 sterren.

De tandpasta van Aquafresh wordt jou aangeboden in een voordeelverpakking bestaande uit 5 tubes. Daarbij kent elke tube een royale inhoud van 75 ml wat overeenkomt met een totaal volume van 375 ml. 

De Aquafresh tandpasta is bedoeld én met name ontwikkeld voor het hele gezin. Zo wordt hij gekenmerkt door een drievoudige bescherming in combinatie met een vernieuwde glazuur+ formule waardoor hij de tanden niet alleen versterkt maar ook beschermt en 100% reinigt. Dankzij zijn frisse muntsmaak geniet je na elke poetsbeurt van een frisse adem.

 

Voordelen: 

Inhoud: de tandpasta wordt jou aangeboden in een tube die een inhoud kent van 75 ml.

Voordeelverpakking: de verpakking telt maar liefst 5 tubes van 75 ml wat het totale plaatje op zo’n 375 ml tandpasta brengt.

Handig in gebruik: de tandpasta valt op vanwege zijn drievoudige bescherming en unieke glazuur+ formule.

 

Nadelen: 

Muntsmaak: de uiterst sterke en frisse muntsmaak zal niet door alle kindjes als aantrekkelijk worden bevonden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Vitis tandpasta gezond tandvl 75 ml – Voor frisse adem

 

Mensen die te kampen hebben met overgevoelig en kwetsbaar tandvlees kunnen daarnaast ook kiezen voor de tandpasta van Vitis. Dankzij zijn unieke samenstelling werkt hij bovendien niet alleen antibacterieel maar ook anti-plaque waardoor de vorming van eventueel tandsteen effectief kan worden voorkomen. 

Verder biedt de Vitis tandpasta eveneens een goede werking op het gebied van tandglazuur en de algemene conditie van het tandvlees. Hij wordt jou aangeboden in een stevige tube met draaidop en een bijpassende royale inhoud van 75 ml. Tandartsen raden aan om het gebruik van de Vitis tandpasta te combineren met het bijbehorende Vitis mondwater teneinde een optimale mondhygiëne te bekomen.

Wanneer we de reacties bekijken dan zien we dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk tevreden is met hun aankoop. Slechts één koper blijkt niet helemaal overtuigd vanwege het aandeel natriumfluoride dat in de tandpasta verwerkt zit.

 

Voordelen: 

Inhoud: de tandpasta wordt geleverd in een stevige tube met bijbehorende draaidop en kent een royale inhoud van 75 ml.

Gebruiksgemak: met behulp van de Vitis tandpasta wordt het mogelijk om de vorming van tandplak aanzienlijk te verminderen. Verder verbetert hij ook de conditie van je tandvlees en helpt hij het tandglazuur te versterken.

Doelgroep: vanwege zijn hoeveelheid aan natriumfluoride is deze tandpasta voornamelijk geschikt voor gebruik door volwassenen.

 

Nadelen: 

Prijzig: in vergelijking met de andere tandpasta’s uit de reeks waarbij het telkens om een voordeelverpakking ging, ligt het prijskaartje hier toch een pak hoger.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Magic Smile Charcoal tandpasa met Bamboe tandenborstel

 

Tegenwoordig worden er ook heel wat charcoal tandpasta’s aangeboden; zogenaamde zwarte tandpasta’s die moeten zorgen voor een stralende witte glimlach. Ben je op zoek naar een geschikte tandpasta binnen dit segment dan kan de Magic Smile van LuxSmile mogelijks wel aan de verwachtingen voldoen. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje een pak hoger ligt, alhoewel de meeste klanten zich daar geen zorgen lijken in te maken.

Zo wordt de charcoal tandpasta geleverd inclusief een bijpassende tandenborstel vervaardigd uit 100% milieuvriendelijk bamboe, wat enigszins ook het prijskaartje zou kunnen verklaren. Verder blijkt de houtskool tandpasta voornamelijk vervaardigd op basis van actieve kool afkomstig uit de bast van de eerder genoemde bamboe. Dergelijke stoffen hebben de neiging om onzuiverheden zoals bacteriën en cariës aan te trekken om ze vervolgens te bleken en te polijsten.

De tandpasta wordt jou, net zoals de meeste andere producten uit het lijstje, aangeboden in een stevige tube met bijbehorende draaidop en kent een maximale inhoud van 105 gram. 

 

Voordelen: 

Inhoud: de tandpasta kent een totale inhoud van zo’n 105 gram.

Verpakkingsinhoud: de charcoal tandpasta wordt jou aangeboden in een stevige tube met draaidop en bijbehorende bamboe tandenborstel.

Gebruiksgemak: de tandpasta is niet alleen bedoeld om onzuiverheden aan te pakken maar je tanden vervolgens ook te bleken en te polijsten. Alles voor een stralende witte glimlach.

 

Nadelen: 

Niet budgetvriendelijk: ben je van plan om deze tandpasta aan te kopen dan zal zijn hogere prijskaartje jou jammer genoeg meteen opvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

13. Zendium Classic Tandpasta- 12 x 75 ml – Voordeelverpakking 

 

We sluiten het rijtje tenslotte af met deze unieke tandpasta van Zendium die geleverd wordt in een heuse voordeelverpakking. Zo telt de verpakking maar liefst 12 tubes tandpasta, allen voorzien van een bijpassende draaidop en een royale inhoud van maar liefst 75 ml. Dit brengt het totaalplaatje op een volume van wel 900 ml aan tandpasta en dit aan een prijskaartje van minder dan 30 euro.

De Zendium tandpasta bevat in eerste instantie een flinke portie fluoride om de vorming van eventuele gaatjes te vermijden en het tandglazuur te versterken. Dit betekent gelijk ook dat hij minder geschikt is voor kindermondjes. Daarnaast stimuleert hij het microbioom van de mond, zorgt hij voor een 100% natuurlijk bescherming en is hij eveneens geschikt voor de gevoelige mond.

We stellen dan ook vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de werking en het product warm aanbeveling. Slechts één koper is minder tevreden en dat heeft vooral te maken vanwege de beperkte hoeveelheid aan schuim. Zendium is één van de tandpasta soorten die minder schuim lijkt te produceren.

 

Voordelen: 

Inhoud: de tandpasta wordt geleverd in een stevige tube met bijpassende draaidop en een inhoud van wel 75 ml.

Verpakkingsinhoud: bij aankoop van deze tandpasta zul je zien dat hij geleverd wordt per 12 stuks van 75 ml wat het totaalplaatje op 900 ml tandpasta brengt.

Handig in gebruik: de Zendium tandpasta verbetert niet alleen het natuurlijk microbioom van de mond maar versterkt daarnaast ook het glazuur. Hij blijkt eveneens geschikt voor mensen met gevoelige tanden en/ of een overgevoelig tandvlees.

 

Nadelen: 

Geen kinderen: ondanks het feit dat de beschrijving anders vermeldt, wordt toch wel aangeraden om deze Zendium tandpasta niet door kinderen te laten gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tandpasta’s koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste tandpasta’s dan zul je meteen versteld staan van de verschillende soorten en mogelijkheden die er zijn. Tegenwoordig kun je zelfs kiezen tussen diverse smaken, geuren en kleuren. Uiteindelijk wil het oog ook wat. Ondanks al deze verschillen, zul je merken dat de basissamenstelling veeleer gelijk blijft. De moeite waard dus om de verschillende tandpasta’s eens even op een rijtje te plaatsen en deze met elkaar te vergelijken. Houd ook rekening met mogelijke aanbiedingen en wie weet kun je zo nog wel een tandpasta aanbieding spotten.


Het gebruiksgemak en de mogelijke voordelen

De meeste mensen maken meermaals per dag gebruik van tandpasta. Het is dan ook een echte aanbeveling om je tanden na iedere maaltijd even grondig te poetsen. Dit draagt niet alleen bij aan de mondhygiëne, maar kan eventuele problemen met het tandvlees ook doen voorkomen of helpen verminderen. En daarbij is de keuze van de tandpasta minstens even belangrijk. Want zeg nu zelf, wie wil er nu niet genieten van een gezond tandvlees en gezonde tanden?

Door gebruik te maken van een kwalitatieve tandpasta tijdens het tanden poetsen, zul je merken dat de tanden nóg beter worden gereinigd. En dit draagt uiteraard bij aan de gehele mondhygiëne. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken en dit heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Kies je voor een gel of toch eerder een pasta? Houd je van munt of ben je toch eerder een liefhebber van aardbei of kaneel? Aarzel niet en lees vooral verder!

 

Samenstelling van een degelijke tandpasta

Ondanks het feit dat er wel degelijk een heleboel verschillende soorten tandpasta op de markt gebracht zijn, zul je merken dat de hoofdbestanddelen vaak hetzelfde zijn. De basisbestanddelen kunnen we makkelijk onderverdelen in 5 groepen. Zo heb je eerst en vooral het gebruik van fluoride dat je in 99% van de tandpasta’s zult terugvinden. Fluoride is een soort van mineraal dat ervoor moet zorgen dat het tandglazuur sterker wordt en bijgevolg minder onderhevig is aan bacteriën.

Verder zijn de meeste tandpasta’s ook voorzien van verschillende soorten schuurmiddelen. Schuurmiddelen zorgen ervoor dat het veel makkelijker wordt om oppervlakkige aanslag zoals koffie en eventuele etensresten, te verwijderen. Tal van gewone tandpasta’s en zelfs de whitening varianten, bevatten in meer of mindere mate schuurmiddelen.

Verder zul je ook smaak- en geurstoffen kunnen waarnemen die ervoor zorgen dat de tandpasta gekenmerkt wordt door een frisse geur zoals munt of eucalyptus. Of heb je toch liever aardbei of cola smaak? De aanwezigheid van stoffen zoals Sorbitol en saccharine zorgen er dan weer voor dat de smaak van de tandpasta iets zoeter wordt. De vochtbewarende stoffen moeten ervoor zorgen dat de pasta een vloeibare substantie blijft. En detergent maakt het mogelijk dat de pasta gaat schuimen.

 

Het type tandpasta

We hebben het misschien al min of meer vermeld, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten tandpasta’s. Zo kun je kiezen voor een tandpasta speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. Dergelijke tandpasta worden gekenmerkt door een bijzonder lage hoeveelheid van de stof fluoride.

Daarnaast bestaan er ook zogenaamde dag- en nacht tandpasta’s. En je zult het misschien niet geloven, maar er is wel degelijk een klein verschil tussen dergelijke soorten tandpasta’s. De dag tandpasta’s zijn iets krachtiger en voorzien van een sterkere smaak- en geurstof. Verder zou je ook kunnen kiezen voor de antitandsteen tandpasta. Zoals de naam doet vermoeden, zijn deze tandpasta’s ontwikkeld om de vorming van tandsteen te bestrijden en te voorkomen.

Er bestaan ook heel wat tandpasta’s die speciaal ontwikkeld zijn om gevoelig tandvlees en/ of gevoelige tanden aan te pakken. Het meest bekend tandpasta merk op dit gebied is Sensodyne. Dergelijke tandpasta soorten bevatten een bepaalde hoeveelheid tinfluoride. Ook de whitening tandpasta’s zijn vandaag de dag bijzonder populair. Echter zijn dergelijke tandpasta’s minder voordelig voor het tandvlees en glazuur. Tenslotte kun je nog altijd kiezen voor biologische of homeopatische tandpasta’s. Deze bevatten helemaal geen pepermuntolie.


Eventuele smaken

In de loop der jaren zijn er ook heel wat mogelijkheden gekomen op het gebied van smaken. Vandaag de dag kun je dan ook kiezen tussen een tandpasta met muntsmaak of heb je liever een fruitsmaak, kaneel of zelfs gewoon cola? Het is werkelijk allemaal mogelijk. Ook wat betreft het design of het uiterlijk van de tandpasta, heeft een volledige verandering ondergaan. Zo bestaan er heel wat tandpasta’s met glittertjes, in diverse kleuren en kun je zelfs kiezen voor een gel.

 

Eventuele prijskaartje

Een tandpasta hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope tandpasta’s die alvast de moeite waard zijn. Toch zullen bepaalde factoren het prijskaartje doen stijgen. Denk maar aan het merk, de smaak en eventueel de aanwezigheid van verschillende kleuren en/ of glitters. Bedenk dus waar je naar op zoek bent en hoeveel je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke tandpasta.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat zit er in tandpasta?

Heel wat tandpasta’s bestaan in eerste instantie uit een flinke hoeveelheid fluoride gaande van 500 ppm in peutertandpasta’s tot 1500 ppm in normale tandpasta’s voor volwassen personen. Daarbij helpt fluoride het tandglazuur te versterken én beschermt het je gebit tegen eventuele gaatjes en/ of het ontstaan van cariës. 

Naast fluoride bestaan heel wat tandpasta’s eveneens uit diverse polijstmiddelen, ook wel schuurmiddelen genaamd. Deze verwijderen tandplak en mogelijke bacteriën feilloos van je tanden. Dit goedje wordt verder aangevuld met wasactieve stoffen die voor een aanzienlijke hoeveelheid schuim zorgen waardoor de pasta goed over het volledige gebit verspreid wordt.

Uiteraard dient tandpasta ook prettig in de mond te zijn en heerlijk te ruiken wat meteen verklaart waarom heel wat producenten bepaalde geur- en smaakstoffen aan hun pasta toevoegen. En om te verhinderen dat de tandpasta niet meteen uitdroogt, werden er ook nog enkele vochtvasthoudende stoffen aan toegevoegd. Daarnaast kunnen we ook bindmiddelen, conserveermiddelen en kleurstoffen, al dan niet in beperkte mate, waarnemen.

Q2: Hoe krijg je tandpasta uit kleding?

Tijdens het tandenpoetsen is een vlekje tandpasta op je kleding zo gebeurt. En het lijkt allemaal heel onschuldig als je het zo even met water probeert weg te poetsen, totdat de vlek uiteindelijk beetje bij beetje opdroogt. Uiteindelijk blijf je met een uiterst witte vlek op je kleding zitten. Gelukkig zijn er enkele hulpmiddeltjes die je in dergelijke “noodsituaties” kunt hanteren.

Zo luiden heel wat adviezen om gelijk over de tandpasta vlek heen te strijken. De warmte van het strijkijzer zorgt ervoor dat de vlek minder tot vrijwel helemaal onzichtbaar wordt. Verder kan het ook helpen om je kleding eventjes in een emmer met lauwwarm water te laten weken. 

Betreft het een iets oudere tandpastavlek die toch al goed is opgedroogd, dan kun je altijd nog even met vloeibare groene zeep proberen. Giet een scheutje groene zeep op de vlek en laat het goedje vervolgens 30 minuutjes intrekken alvorens je de kleding op een standaard wasprogramma wast.

 

Q3: Hoe lang is tandpasta houdbaar?

Net zoals bij etenswaren, dranken en medicatie dient ook op de verpakking van tandpasta de houdbaarheidsdatum steevast te worden vermeld. Deze wordt steeds ingeleid met “houdbaar tot” gevolgd tot de datum. 

Indien de verpakking een andere datum vermeld of wanneer er, in het slechtste geval, niets op de verpakking vermeld staat én de tandpasta nog niet geopend werd, dan kun je ervan uitgaan dat de houdbaarheid maximaal 3 jaar betreft. 

Wanneer de verpakking reeds geopend werd, dan dient de houdbaarheid van de tandpasta te worden herleid naar maximaal 3 maanden.

 

Q4: Wat doet tandpasta met aambeien?

Voor sommigen is het gebruik van tandpasta op aambeien een echt wondermiddeltje gebleken terwijl anderen het bestempelen als een regelrechte fabel. Jammer genoeg blijkt het nut ervan nooit wetenschappelijk te zijn bewezen wat het dan ook vrij moeilijk maakt om een rechtlijnig antwoord te bieden op deze vraag.

Onder het motto “baat het niet dan schaadt het niet” lijkt het ons alvast de moeite waard om het even te proberen. Zo ondervinden heel wat personen een positieve en kalmerende werking met dank aan het gebruik van tandpasta. Wanneer je echter een licht brandend gevoel krijgt en/ of beginnende huidirritatie dan wordt uiteraard wel aangeraden om met de behandeling te stoppen!

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE