6 beste Nagelknippers Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Beste nagelknippers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het eerste waar men op let als je je aan iemand voorstelt, zijn de al dan niet verzorgde handen en nagels. Met een nagelknipper kun je op een snelle en eenvoudige manier je nagels knippen en reinigen zodat je netjes voor de dag komt. Om je alvast wat te helpen bij het maken van een keuze, hebben we voor jou 3 nagelknippers geselecteerd en naast elkaar gezet om te vergelijken. Zo zou de Tweezerman Combo Nagelknipperset uit roestvrij staal met antisliplaag een goede optie kunnen zijn. Daarnaast staat de Nagelknipper- met Veersysteem waarbij je bijna geen kracht moet gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste nagelknippers (Reviews) van 2024

 

Om ervoor te zorgen dat je nagels er steeds verzorgd uitzien, moet je ze regelmatig knippen. We geven dan ook graag het advies om te kiezen voor een nagelknipper waarmee je je nagels kort en in model kunt knippen. Ben je op zoek naar een Trim nagelknipper die je gemakkelijk in je handtas kunt meenemen. Of kies je voor een professionele nagelknipper om je nagels te verzorgen. Neem rustig de tijd om alle producten te bekijken en er daarna de beste nagelknipper uit te kiezen. 

 

1. Tweezerman Combo Nagelknipperset roestvrij staal voor vinger- en teennagels

 

De Tweezerman nagelknipperset is vervaardigd uit roestvrij staal en afgewerkt met een antislipcoating zodat je een stevige grip op de hendel hebt. Doordat hij hele scherpe en concave snijranden heeft, zul je moeiteloos je nagels kunnen knippen.

Bovendien bestaat deze nagelknipperset uit een grote knipper om de teennagels praktisch te knippen en een kleiner formaat om de vingernagels bij te werken. Wanneer je eerst je nagels in een kommetje met lauw water laat weken, zullen deze heel soepel worden waardoor je ze makkelijker kunt knippen. 

Omdat de nagels na het weken zacht zijn, zul je bijna geen druk moeten uitoefenen om ze door te snijden en kun je ze ook veel beter in model brengen. In de reviews merken we dat deze nagelknipperset een heel goede score kreeg. De klanten zijn trouwens zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Verpakking: deze set bestaat uit een grote nagelknipper om de teennagels te knippen en een kleiner exemplaar om de vingernagels te verzorgen.

Materiaal: hij is gemaakt uit roestvrij staal waardoor hij zonder probleem in een vochtige omgeving kan worden gebruikt.

Antislip: de hendels van beide nagelknippers werden afgewerkt met een zwarte antislip coating zodat je ze met natte handen ook gemakkelijk kunt hanteren.

Gebruiksvriendelijk: de nagelknippers beschikken over zeer scherpe randen waardoor je moeiteloos harde nagels kunt doorknippen. Het kleine formaat is trouwens ideaal om voor kinderen te gebruiken.

 

Nadelen:

Geen nagelvijl: hoewel er in de beschrijving wordt vermeld dat deze nagelknippers over inklapbare vijlen beschikken, is dit niet het geval.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nagelknipper met veersysteem antislip handvat minder kracht nodig

 

De handige nagelknipper van Vitility heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. We merken in de reviews dat hij door alle klanten met het maximumaantal sterren werd beloond waardoor je vrij zeker bent van de degelijke kwaliteit van dit apparaat.

De Vitility nagelknipper van is een echte topper voor mensen die minder kracht hebben in de vingers en handen of voor personen die door omstandigheden een gebrek hebben aan fijne motorische bewegingen. Doordat hij voorzien is van een hendel met hefboom- en veersysteem, zal de nagelknipper vanzelf terug opengaan wanneer je er geen druk op uitoefent. Dit laat je toe om zelf je nagels te knippen zonder dat je je daarvoor extra moet inspannen. 

Daarnaast is deze nagelknipper voorzien van een antislip handvat om een zeer goede grip te hebben zodat hij niet uit je handen kan glippen. Deze nagelknipper heeft trouwens een licht gewicht van 100 g en een lengte van 9 cm waardoor hij heel comfortabel in de hand ligt. 

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze nagelknipper is voorzien van een antislip handvat waardoor je een goede grip hebt en hij dus ook gemakkelijk met natte handen kan worden gebruikt.

Veersysteem: door het handige veersysteem zal de nagelknipper automatisch terug opengaan.

Formaat: doordat hij slechts 100 g weegt en een lengte van 9 cm heeft, kun je hem heel comfortabel vasthouden.

De prijs: de nagelknipper heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten waardoor hij voor elk budget geschikt is.

 

Nadelen: 

Geen nagelvijl: we merken dat er ook bij deze nagelknipper geen nagelvijltje in verwerkt is wat normaal wel heel handig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Victorinox Nagelknipper met etui

 

Victorinox produceert sinds 1897 het originele “Swiss Army Knife” dat ook wel het “Zwitserse zakmes” wordt genoemd. Het label wordt door velen als het beste merk voor functionele en compacte zakmessen en nagelknippers beschouwd. Met een nagelknipper van Victorinox ben je er dan ook zeker van dat je een uitstekend exemplaar in handen hebt.

Doordat hij een compacte afmeting van 59 mm heeft en slechts 21 g weegt, kun je deze nagelknipper heel gemakkelijk in de handbagage meenemen of  in het meegeleverde hoesje in je handtas bewaren. Daarnaast beschikt hij over de mogelijkheid om hem aan een sleutelhanger vast te maken zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Bovendien is de roestvrij stalen nagelknipper voorzien van een inklapbare vijl en een handige schroevendraaier waardoor dit multifunctionele apparaatje altijd goed van pas komt. In de reviews merken we dat één klant minder tevreden is over het meegeleverde hoesje.

 

Voordelen:

Kwaliteit: doordat deze nagelknipper door het Zwitserse bedrijf Victorinox wordt gemaakt, dat ook het “Zwitsers zakmes” produceert, ben je vrij zeker van de uitstekende kwaliteit.

Gebruiksgemak: de nagelknipper kan worden gebruikt als sleutelhanger en is daarnaast ook heel gemakkelijk om in de handbagage mee te nemen.

Formaat: hij heeft een licht gewicht van 21 g en meet 59 mm waardoor hij zeer compact is, maar toch handig om te gebruiken.

Materiaal: het apparaat is gemaakt uit roestvrij staal zodat hij probleemloos ook in een natte omgeving kan worden gebruikt zonder dat hij gaat roesten.

 

Nadelen: 

Het hoesje: deze nagelknipper wordt geleverd in een opberghoesje dat van mindere kwaliteit zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nagelknipper speciaal geschikt voor teennagels 8 cm. lang 1 stuks

 

De Trim nagelknipper is momenteel in de aanbieding met een goedkope en heel betaalbare prijs waardoor hij ook door mensen met een klein budget kan worden aangekocht. Deze nagelknipper is speciaal bedoeld om  de teennagels gemakkelijk in model te knippen.

Bovendien is deze zilverkleurige nagelknipper voorzien van een concave snijrand waarmee je je teennagels de perfecte vorm kunt geven. Dankzij zijn licht gewicht van slechts 100 g en lengte van 8 cm, heeft hij het perfecte formaat om hem op een eenvoudige en vlotte manier te hanteren. Hij beschikt trouwens over een inklapbare nagelvijl om de scherpe hoekjes wat bij te vijlen zodat je geen ingegroeide teennagels zult krijgen. 

Doordat er op de hendel een soort reliëf werd aangebracht, heb je een stevige grip waardoor je deze nagelknipper ook kunt gebruiken als je bijvoorbeeld je voeten aan het weken bent. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze nagelknipper heeft een gebogen bek waarmee je de teennagels heel gemakkelijk in het juiste model kunt knippen. Hij is ook voorzien van een inklapbare nagelvijl om de scherpe randjes weg te werken.

Formaat: de Trim nagelknipper weegt 100 g en heeft een lengte van 8 cm waardoor hij heel goed in de hand ligt.

Antislip: dankzij het reliëf op de hendel, kun je hem ook gemakkelijk met natte handen gebruiken zonder dat hij zal wegglippen.

Het prijskaartje: deze nagelknipper valt in de laagste prijsklasse zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Toepassing: hoewel je deze nagelknipper voor de teennagels ook gerust voor de vingernagels kunt gebruiken, zul je deze toch iets minder fijn kunnen afwerken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Zwilling 42422-001-0 Nagelknipper set met opvangbakje

 

De Zwilling nagelknipper behoort tot de beste nagelknippers in onze lijst met topproducten. Hij valt wel in de hoogste prijsklasse, maar je krijgt waar voor je geld. In de reviews merken we dan ook dat deze nagelknipper het maximum van 5 sterren kreeg en dat de klanten dit exemplaar zeker aanraden.

De Twinox nagelknipper is vervaardigd uit kwaliteitsvol roestvrij staal met een matte afwerking zodat je hem gerust in vochtige omstandigheden kunt bewaren. Hij is trouwens voorzien van een handig opvangbakje in zwarte kunststof waarin de afgeknipte nagels worden verzameld zodat ze niet in het rond springen. Doordat deze nagelknipper een heel scherpe snijrand heeft, kun je heel nauwkeurig je nagels knippen zodat ze er goed verzorgd uitzien.

Daarnaast zorgt deze concave kniprand er ook voor dat je je nagels meteen een natuurlijke vorm kunt geven. Daarenboven heeft hij een gewicht van 200 g en is hij slechts 65 mm lang waardoor hij vrij compact en toch goed hanteerbaar is. 

 

Voordelen:

Materiaal: hij is gemaakt uit mat roestvrij staal van een uitstekende kwaliteit waardoor hij zeker corrosiebestendig is.

Formaat: doordat de nagelknipper een lengte van 65 mm heeft en een gewicht van 200 g, is hij heel gemakkelijk om te gebruiken.

Verzamelbakje: dankzij het handige opvangbakje waarin de nagels allemaal netjes worden verzameld, moet je achteraf niet beginnen vegen of stofzuigen.

Gebruikscomfort: door de gebogen snijrand worden de nagels bijna meteen in de juiste vorm geknipt.

 

Nadelen: 

De prijs: deze nagelknipper valt in de hoogste prijsklasse waardoor hij niet voor elk budget geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Foocca Baby Nagelknipper Oplaadbare Elektrische Baby Nagelvijl 

 

De nagelknipper/manicureset van het merk Foocca is één van de populairste toestellen die door jonge mama’s worden gebruikt om de nagels van hun kleintje optimaal te verzorgen. Doordat deze nagelknipper voor baby’s op een zachte en veilige manier de nageltjes gaat vijlen zal je kindje zich trouwens heel gerust voelen.

Bovendien is deze elektrische nagelvijl bijzonder stil zodat je baby niet zal schrikken door onverwachte geluiden. Door de kleine en fijne nageltjes regelmatig te verzorgen voorkom je dat je kindje zichzelf gaat krabben en bijgevolg lelijke krassen in het gezicht heeft. De manicureset wordt trouwens geleverd met wel 9 verschillende opzetstukjes waardoor je voor elke leeftijd de gepaste vijlkop kunt uitkiezen.

Daarnaast kan de elektrische nagelvijl eenvoudig met de meegeleverde USB-kabel worden opgeladen waardoor hij quasi altijd gebruiksklaar is. Het geheel wordt overigens in een handige opbergdoos geleverd zodat je alles samen netjes kunt bewaren. In de reviews zien we dat dit product een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze elektrische nagelvijl maakt bijna geen geluid waardoor je baby niet zal schrikken.

Opzetstukken: hij wordt geleverd met 9 verschillende vijltjes en polijststukken die voor verschillende leeftijdsgroepen geschikt zijn.

Oplaadbaar: de manicureset is oplaadbaar en kan met de meegeleverde USB-kabel op het elektriciteitsnet of op een powerbank worden aangesloten.

Veiligheid: omdat baby’s en kleine kinderen meestal niet stil kunnen zitten is het gebruik van een nagelvijl veel veiliger dan wanneer je de nagels met een nagelschaartje gaat knippen.

 

Nadelen: 

Hanteerbaarheid: hoewel deze elektrische nagelvijl heel makkelijk te gebruiken is, vraagt het toch enige oefening voor je het onder de knie hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nagelknippers Koopgids

 

Om je nagels goed te kunnen verzorgen, willen we je graag de aanbeveling geven om een nagelknipper te gebruiken. Met dit apparaatje kun je je nagels netjes in een mooie vorm knippen zodat je steeds verzorgd voor de dag komt. Maar hoe kun je hem het beste gebruiken? En zijn er ook verschillende soorten waaruit je kunt kiezen? Neem gerust even de tijd om onze koopgids te bekijken en alles goed te vergelijken. In de koopjeshoek zijn er trouwens bijna altijd leuke aanbiedingen te vinden.

Wat is een nagelknipper en waarvoor kun je hem gebruiken

Om je nagels netjes te verzorgen en goed in model te knippen, kun je een nagelschaartje of een nagelknipper gebruiken. Hoewel er in elke prijsklasse heel veel keuze is, kun je beter meteen voor een degelijke nagelknipper uit roestvrij staal kiezen. Een nagelknipper is eigenlijk een soort tangetje met 2 concave (naar binnen gebogen) snijranden die heel scherp zijn om de nagels in hun natuurlijke vorm te knippen. Echter, wanneer de snijranden niet scherp genoeg zijn, zullen de nagels eerder afbreken dan dat ze worden geknipt. 

Daarnaast is een nagelknipper vrij eenvoudig te gebruiken omdat je slechts met één clip de nagel kunt afknippen. De meeste apparaatjes werken trouwens met een hefboomsysteem en een veer zodat je maar heel weinig druk moet uitoefenen om de nagels door te snijden. Sommige exemplaren zijn eveneens voorzien van een praktisch nagelvijltje waarmee je de scherpe randen en hoekjes kunt bijwerken. Bovendien is een nagelknipper ook heel handig voor mensen die door omstandigheden, de fijne motoriek missen of minder kracht hebben.

 

De verschillende soorten in relatie tot hun formaat

Ongeacht voor welke nagelknipper je ook kiest, ze hebben allemaal dezelfde functie. Er is echter wel een onderscheid tussen de nagelknipper voor de teennagels en deze voor de vingernagels. Een nagelknipper voor de vingernagels is smaller en is meestal ook minder lang. Een dergelijke nagelknipper meet tussen 6 en 8 cm terwijl hij ongeveer 1 cm breed is. In deze nagelknipper is vaak een inklapbaar vijltje verwerkt zodat je na het knippen ook de scherpe randjes kunt wegvijlen of meteen kunt ingrijpen als je een gescheurde vingernagel hebt.

Daarnaast is er de nagelknipper voor de teennagels met een breedte van 1,2 tot 1,5 cm en een lengte van ongeveer 8 cm. Doordat een teennagel meestal harder en dikker is dan een vingernagel, heb je iets meer druk nodig om hem door te knippen. Dankzij de lange hefboom kun je meer kracht opbouwen zonder dat je daar zelf veel inspanning moet voor leveren. Er zijn trouwens ook speciale nagelknippers om gelnagels te knippen en er zijn mini nagelknippers om aan een sleutelhanger te hangen of om gemakkelijk in je handtas mee te nemen.

 

Het gebruik

De meeste mensen zullen het gebruik van een nagelknipper heel evident vinden. Toch is het belangrijk om er correct mee om te gaan. De nagels beschermen namelijk de vinger- en teentopjes zodat je je minder snel zult bezeren als je ergens tegenaan stoot. Wanneer je de nagels te kort gaat knippen, zullen je vingertoppen bijgevolg heel gevoelig zijn. Daarnaast heb je meer kans op een ingegroeide teennagel als je deze te kort afknipt, wat bijzonder pijnlijk is. 

Wanneer je een teennagel te kort afsnijdt zal de zachte huid van het teentopje, over de nagel krullen waardoor de nagel gaat ingroeien. Bovendien is het noodzakelijk om de teennagels regelmatig te knippen zodat de hoekjes van de nagels niet in de huid kunnen groeien. Een teennagel moet je mooi recht afknippen en mag dus absoluut niet rond worden afgesneden. Daarentegen mogen vingernagels wel rond worden geknipt omdat de zijkanten van de vinger veel harder zijn waardoor je ook zelden een ingegroeide vingernagel zult hebben.

Extra mogelijkheden

Sommige nagelknippers beschikken over een nagelvijltje om de zijkanten en de hoekjes te vijlen zodat deze niet in de nagel niet gaan groeien. Echter, er wordt door verschillende nagelstylistes aangeraden om hiervoor een ander vijltje te gebruiken. Deze inklapbare nagelvijl dient eigenlijk meer als noodoplossing omdat hij meestal een grove korrel heeft en daarom enkel geschikt is om een gescheurde vingernagel tijdelijk wat bij te vijlen zodat je nergens blijft haperen.

Daarnaast zijn er ook nagelknippers die voorzien zijn van een opvangbakje om de afgeknipte nagels te verzamelen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over nagels die in het rond vliegen wanneer je ze afknipt. Ze worden netjes in het bakje opgevangen en na gebruik kan dit gewoon worden geledigd.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE