Laatste update: 30.06.22

 

Beste voetenbaden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Na een drukke werkdag kan een heerlijk voetenbad wonderen doen. Het zorgt er niet alleen voor dat je vermoeide voeten en benen ontspannen, maar je zult mentaal ook volledig tot rust komen. Zo zul je bij het bekijken van onze top 3 al gauw merken dat je met het Beurer FB50 – Voetenbad een uitstekende keuze maakt. Hij beschikt over 5 standen om het water te verwarmen en je kunt hem in 3 niveaus instellen om je voeten te masseren. Daarnaast blijkt het Medisana Comfort FS885 voetenbad hier zeker niet voor te moeten onderdoen. Dit exemplaar beschikt over 3 functiestanden en heeft een zeer ruim formaat waardoor mensen met grote voeten er eveneens gebruik van kunnen maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste voetenbaden (Reviews) van 2022

 

Wanneer je beslist om een voetenbad aan te schaffen, zul je al gauw merken dat er een heel ruim aanbod is. Ben je op zoek naar een medisch voetenbad met verschillende functies? Of gaat je voorkeur uit naar een exemplaar waarbij je de warmte en intensiteit kunt aanpassen? We kregen de hulp en het advies van enkele podologen om deze selectie met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle varianten te bekijken en kies er vervolgens het beste voetenbad uit dat aan al jouw wensen voldoet. 

 

1. Beurer FB50 – Voetenbad – XXL – 3 pedicure opzetstukken – Verwarming

 

Het voetenbad van Beurer is één van de populairste toestellen bij klanten die een grote voetmaat hebben. Hij heeft een extra groot formaat van 50 x 39 x 22 cm waardoor mensen met schoenmaat 46 eveneens van een rustgevende of verkwikkende voetmassage kunnen genieten. 

Dit toestel biedt 3 functiemogelijkheden waaronder bruis- en vibratiemassage en magneetveldtherapie zodat je zelfs niet naar een kuuroord moet om je lichaam en geest een boost te geven. Bovendien wordt hij met 3 verwisselbare voetverzorgingsonderdelen geleverd om je voetzolen terug heerlijk zacht te laten aanvoelen.

Verder beschikt dit uitstekende voetenbad over wel 5 standen om het water tussen 35 en 48°C te laten opwarmen waardoor je tevens warmtemassage met afwisselend koud en warm water kunt toepassen. Dankzij de handige display is het apparaat heel gemakkelijk te bedienen en kun je er trouwens ook de massageduur op aflezen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: dit voetenbad is geschikt voor mensen met schoenmaat 46 om comfortabel van een relaxerende of verkwikkende massage te genieten.

Formaat: het toestel meet 50 x 39 x 22 cm en beschikt over een vrij lang netsnoer met een lengte van 2,2 m zodat je zeker een aangenaam plekje kunt uitzoeken om hem op het net aan te sluiten.

Functies: naast de vibrerende- en bruismassage kan hij eveneens voor magneetveldtherapie en warmtemassages worden aangewend.

Temperatuurinstelling: hij heeft 5 warmtestanden om de watertemperatuur tussen 35 en 48°C op te warmen.

 

Nadelen: 

Massage: enkele klanten zijn minder tevreden omdat de magneetveldtherapie en voetzoolmassage niet elektrisch werken.

Koop bij bol.com (€149.99)

 

 

 

 

2. Medisana Comfort FS885 – Voetenbad – met 3 functiestanden – timer

 

Medisana wordt door velen als het beste merk beschouwd voor medisch gecertificeerde gezondheidsproducten die het leven een pak aangenamer maken. Het Medisana voetenbad is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij meteen heel wat toegankelijker is.

Doordat hij over 3 massagefuncties beschikt, kun je kiezen tussen een rustgevende bubbelmassage, massage met infrarood of een heerlijke vibratiemassage om je lichaam na een drukke werkdag volledig tot rust te laten komen. Bovendien zijn deze 3 functies gelijktijdig of elk apart bruikbaar zodat je voeten optimaal worden verwend. Hij heeft trouwens wel 10 verschillende warmtestanden om het water volgens eigen behoefte tussen 20 en 48°C te verwarmen. 

Daarnaast is dit apparaat heel eenvoudig te bedienen en met de handige timer kan hij tot 60 minuten worden ingesteld waarna hij zichzelf automatisch zal uitschakelen. Dankzij zijn ruime formaat van 38,6 x 24,3 x 45,9 cm is hij geschikt voor personen met schoenmaat 46. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Afmetingen: het voetenbad met een 2 m lange netsnoer meet 38,6 x 24,3 x 45,9 cm waardoor hij ook door mensen met schoenmaat 46 kan worden gebruikt.

Massagestanden: dit toestel beschikt over 3 functiestanden die samen of elk apart kunnen worden gebruikt. Je kunt kiezen tussen vibratiemassage, bubbel- of infraroodmassage.

Verwarming: het water kan in 10 warmtestanden worden ingesteld om het water tussen 20 en 48°C te verwarmen.

Timer: de geïntegreerde timer kan per 10 minuten tot maximaal 60 minuten worden geprogrammeerd waarna het toestel zichzelf zal uitschakelen.

 

Nadelen: 

Massagerollers: enkele klanten merken op dat de massagerollers niet automatische werken.

Koop bij bol.com (€68.7)

 

 

 

 

3. Knikker Voetenbad met Massage – Voetbad met Vibratie – Bubbelbad 

 

Het massage voetenbad van Knikker is een geweldig toestel om je voeten een optimale verzorging en ontspanning te bieden zodat je helemaal tot rust komt. Dit apparaat kan trouwens in combinatie met je favoriete badzout of -olie worden gebruikt waardoor je je meteen in een wellness waant.

Bovendien beschikt dit toestel over 14 verwijderbare Shiatsu massagerollers die de meridianen of acupunctuurpunten in het lichaam bewerken zodat je allerlei gezondheidsklachten kunt aanpakken. Doordat hij tevens over een bubbelbad-, vibratie- en verwarmingsfunctie beschikt, is dit een heel veelzijdig toestel om bepaalde ongemakken te behandelen.

Dankzij de 28 warmtestanden kan het water tot maximaal 48° worden opgewarmd waardoor je tijdens de koude wintermaanden je voeten kunt verwarmen en lekker genieten. Het Knikker voetenbad heeft trouwens een afmeting van 19,2 x 40 x 34 cm en een inhoud van 12 liter zodat het water zeker tot boven je enkels zal reiken. In de reviews merken we dat dit exemplaar een heel goede score van 4,6 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Inhoud: dit voetenbad heeft een inhoud van 12 liter zodat ook  je enkels onder water zitten.

Formaat: hij heeft een afmeting van 19,2 x 40 x 34 cm en werd voorzien van een netsnoer met een lengte van 1 m.

Shiatsu: de 14 verwijderbare Shiatsu massagerollers zorgen ervoor dat de acupunctuurpunten in de voetzolen worden bewerkt om eventuele gezondheidsproblemen te behandelen.

Functies: het toestel beschikt over een vibratiestand, bubbelmassage en verwarmingsfunctie zodat hij voor verschillende doeleinden kan worden aangewend.

 

Nadelen: 

Snoerlengte: we merken dat enkele klanten het netsnoer vrij kort vinden waardoor je vaak een verlengkabel nodig hebt.

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

4. Sanitas SFB07 – Elektrisch massage voetenbad – met massageoptzetstuk

 

Het elektrisch voetenbad van Sanitas is het ideale toestel om na een lange vermoeiende werkdag even te ontspannen. Dit apparaat heeft 3 instellingen waarmee je hem in vibratiemode kunt zetten, een bruismassage kunt selecteren en de watertemperatuur kunt regelen zodat je optimaal kunt genieten.

De bodem van het voetenbad fungeert trouwens als voetbedmassage en er is ook een massageopzetstuk voorzien om de reflexpunten in je voetzolen te bewerken om de doorbloeding extra te stimuleren. Bovendien beschikt hij over een afneembaar spatschild en handige afgiettuit zodat je het gebruikte water gemakkelijk kunt weggieten.

Daarnaast heeft het voetenbad een afmeting van 34,5 x 15 x 38 cm en dankzij de snoerlengte van 1,8 m heb je ruim voldoende reikwijdte om een comfortabel plekje uit te kiezen. Doordat het apparaat niet over voldoende vermogen beschikt, is het wel noodzakelijk om water te gebruiken dat vooraf werd opgewarmd. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over het formaat en de verwarmingsfunctie.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit voetenbad beschikt over een handige afgiettuit waarlangs je het water eenvoudig kunt afvoeren.

Formaat: hij heeft een compact formaat van 34,5 x 15 x 38 cm waardoor hij slechts een beperkte ruimte in beslag neemt. 

Functies: het toestel heeft 3 instellingen waaronder een vibratiemodus, bubbelmassage en je kunt de warmteregeling van de bodem inschakelen.

Opzetstuk: dankzij het massageopzetstuk kun je de reflexpunten in de voetzolen stimuleren om bepaalde gezondheidsklachten te behandelen en een betere doorbloeding te krijgen.

 

Nadelen: 

Geen waterverwarming: we merken op dat je in dit exemplaar reeds voorverwarmd water moet gebruiken.

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

5. Lanaform Foot Spa – Voetenbad – Relaxapparaat – met extra massagepunt

 

Het Lanaform voetenbad heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij voor bijna iedereen toegankelijk is. Tijdens het gebruik van dit toestel zul je genieten van de weldaad die de trillingen en bubbels teweegbrengen om je vermoeide voeten tot rust te laten komen.

Het voetenbad simuleert bovendien op een ingenieuze wijze de massagetechnieken die tijdens thalassotherapie worden toegepast. Doordat het apparaat lucht in het water stuwt, zullen er zich luchtbellen vormen waardoor het water begint te bubbelen en trillen. Hierdoor worden de reflexpunten op de voeten gemasseerd om de bloedsomloop te stimuleren en je voeten helemaal te ontspannen.

Daarnaast beschikt hij over een massagepunt en diverse drukpunten op de bodem zodat je zelf je voetzolen kunt masseren. Hij zorgt er tevens voor dat het water op een constante temperatuur blijft om optimaal te kunnen genieten. In de reviews merken we dat dit voetenbad een zeer goede score van 4,6 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Relaxerend: doordat het toestel luchtbellen vormt zal het water beginnen trillen en bubbelen waardoor de voeten volledig relaxen en de pijn verdwijnt.

Massagepunt: door het extra massagepunt en de diverse drukpunten op de bodem van het voetenbad zullen de reflexzones worden bewerkt om een betere bloeddoorstroming te bekomen.

Temperatuur: dit apparaat zorgt ervoor dat het water op een aangename en constante temperatuur blijft.

Formaat: het compacte toestel meet 33,2 x 14 x 39,5 cm zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Geluid: een klant merkt op dat dit voetenbad veel lawaai maakt waardoor de tv bijgevolg heel hard moet staan.

Koop bij bol.com (€35.95)

 

 

 

 

Voetenbaden Koopgids

 

Wanneer je een aangename manier zoekt om helemaal tot rust te komen en je voeten met een deugddoende massage wilt verwennen, willen we je graag de aanbeveling geven om in een degelijk voetenbad te investeren. Maar welke functies kan een voetenbad zo allemaal hebben? En bestaan er verschillende soorten? Door eens rustig onze koopgids te bekijken zul je meteen al een pak wijzer worden. Neem even de tijd om alle mogelijkheden in de testen te vergelijken en laat zeker de interessante aanbiedingen niet zomaar aan je voorbijgaan.

Het nut van een voetenbad

Doordat we vaak geneigd zijn om voor iedereen te zorgen, geef je veel van je energie weg aan anderen waardoor je jezelf al eens voorbij loopt. Door op regelmatige basis een eigen momentje in te lassen en van een relaxerend voetenbad te genieten, worden je batterijen terug opgeladen en kun je er weer tegenaan. Gun je voeten even wat rust en de broodnodige aandacht om je zowel fysiek en mentaal terug beter te voelen.

Een voetenbad is de perfecte manier om je voeten te verwennen en verzorgen zodat je ook tijdens warme dagen open schoenen kunt aantrekken. Daarnaast is een voetenbad eveneens bevorderlijk voor de gezondheid omdat je je lichaam op die manier kunt ontgiften, je ontspant volledig en hij kan helpen om bepaalde ontstekingen in je voeten aan te pakken wat vooral heel belangrijk is voor diabetici.

 

Het type voetbad

We merken dat er heel wat varianten zijn die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo is er het opblaasbare voetenbad dat heel handig is om bijvoorbeeld op vakantie mee te nemen. Zoals je wel al zult vermoeden, heeft een dergelijk voetenbad geen massagefuncties of verwarmingsstanden waardoor hij eigenlijk niet echt interessant is om gewoon thuis te gebruiken. Een houten voetenbad mag dan wel aangenaam aanvoelen en esthetisch heel mooi zijn, hij is bijzonder zwaar en bijgevolg minder goed hanteerbaar.

Vervolgens is er het elektrisch voetenbad dat over diverse mogelijkheden beschikt zodat je hem volledig naar eigen wens kunt laten functioneren. Zo kun je zelf de temperatuur instellen en diverse intensiteitsstanden van de waterdruk aanpassen. Tevens is hij voorzien van een thermostaat en led display waarop je alle instellingen en de tijd kunt aflezen. Dit type voetenbaden zijn vaak de duurste exemplaren, maar ze zullen je enorm veel voldoening bieden.

Tenslotte heb je nog het detox voetenbad waarmee je op een effectieve manier de giftige stoffen uit het lichaam kunt verwijderen. Het detox- of ionen voetenbad is een professioneel toestel dat op basis van elektrolyse werkt waardoor er een soort chemische reactie ontstaat die ervoor zorgt dat de toxische stoffen het lichaam verlaten. Honderden minuscule zweetkliertjes worden opengezet waarlangs de schadelijke stoffen worden afgevoerd.

 

De verschillende massage-instellingen

Voor de meeste mensen vormen de massagestanden de hoofdfuncties van een voetenbad. Sommige toestellen hebben er slechts 1 of 2 en andere apparaten bieden alle 3 de massagestanden aan. Met een vibratiemassage zal het voetenbad trillingen in het water veroorzaken die, in combinatie met het warme water, voor een ontspannend gevoel zorgen.

De bubbelmassage werkt eveneens relaxerend en daarenboven zorgen het geluid en gevoel van het opborrelende water voor een extra rustgevend effect. Een voetenbad dat tevens over voetreflexmassage beschikt kan je helpen om sommige gezondheidsproblemen op te lossen. De reflexpunten (uiteinden van de zenuwbanen) die zich onder de voetzolen bevinden, staan namelijk rechtstreeks in verbinding met al onze organen en ledematen.

Dit alles heeft te maken met voetreflexologie. Wanneer je bijvoorbeeld nekpijn hebt, ontstaat op de zenuwuiteinden van de nek een cumulatie van chemische stoffen. Met een voetreflexmassage worden deze zenuwpunten in de voetzool geprikkeld en zullen de toxische stoffen vrijkomen waarna ze tijdens het plassen samen met de urine worden afgevoerd. Daarnaast kun je bij de meeste voetenbaden de gewenste intensiteit en temperatuur van het water instellen zodat je het aangename aan het nuttige kunt koppelen.

De inhoud en het formaat van het voetenbad

Het watervolume kan bij de verschillende voetenbaden sterk verschillen. De goedkopere varianten zullen vaak minder diep zijn waardoor enkel je voeten onder water zitten. Duurdere exemplaren en professionele toestellen hebben meer inhoud zodat het water tot boven de enkels komt. De exclusieve voetenbaden zijn trouwens nog hoger waardoor het water tot aan de kuiten reikt. Bovendien bieden deze toestellen meestal de 3 soorten massages aan waardoor eveneens de onderbenen behandeld worden.

Vervolgens is het belangrijk om even het formaat te bekijken. De meeste voetenbaden zijn standaard ontwikkeld voor mensen die maximaal schoenmaat 44 hebben. Echter, het komt steeds meer voor dat mannen of vrouwen maat 46 of zelfs 48 hebben en hiervoor zijn er enkele toestellen ontwikkeld om deze klanten ook de mogelijkheid te bieden om van een heerlijk ontspannend voetenbad te genieten. 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES