8 beste voetenbaden Test van 2024

Laatste update: 16.06.24

 

Voetenbaden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk voetenbad maar weet je niet welk model je moet kiezen? Dan kan onze koopgids over voetenbaden misschien wel soelaas bieden. Daarin proberen we een aantal tips aan te bieden waarmee je zou kunnen rekening houden. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo zul je met het Beurer FB50 voetenbad echt wel meteen een meer dan degelijk apparaat in handen hebben. Ideaal dus wanneer je na een stresserende werkdag ’s avonds laat thuiskomt en helemaal overspannen bent. Met het Medisana Comfort FS885 voetenbad mag je zeker rekenen op een meer dan waardig alternatief. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om de temperatuur van het water zelf te regelen en dus ook aan te passen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 Beste Voetenbaden (Reviews) van 2024

 

Onderschat het niet hoeveel onze voeten door de dag heen belast worden. Koop een voetenbad en geef jouw voeten die luxe behandeling die ze zeker verdienen. Als je zo een apparaat in huis hebt, dan kun je zelf bepalen hoe vaak jij jouw voeten behandelt met een heerlijk bad of massage. Wacht dus niet langer om het beste voetenbad aan te schaffen.

 

1. Beurer FB50 Voetenbad XXL 3 Pedicure Opzetstukken Verwarming

 

Met het Beurer FB50 voetenbad kun jij jouw voeten na een lange en vermoeiende dag nu eindelijk laten ontspannen. Dit apparaat kan gebruikt worden om jouw voeten te masseren en te behandelen.

Het is dus een ideaal product om jezelf te verwennen. Bepaalde opzetstukken zijn afneembaar en andere opzetstukken kun je verwisselen. Dit apparaat is gemakkelijk te bedienen dankzij het handige LED display dat het heeft.

Van sommige bekende merken kun je gelijk verwachten dat het geen goedkope voetenbaden zullen zijn. De ervaringen over dit product zijn verdeeld. Een deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en de prijs van dit product is ook redelijk. Daarnaast is het een duurzaam product dat eenvoudig is om te gebruiken. Voor het ander deel van de kopers is de massagefunctie niet zoals verwacht en zijn de opzetstukjes niet voor personen met grote voeten bestemd.

Een voetenbadje kan altijd handig zijn en zeker wanneer je na een stressvolle en vermoeiende dag thuiskomt. Met dit voetenbadje van het bekende en misschien ook wel het beste merk Beurer, kun je alvast volop genieten. Laten we dan ook even op zoek gaan naar wat nu precies de eigenschappen van dit apparaat zijn.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: je zult merken dat je met dit voetenbad werkelijk volledig zult kunnen ontspannen dankzij de masserende werking van het toestel.

LED display: het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar LED display van waaruit je het voetenbad bovendien ook makkelijk kunt gaan bedienen.

Handig in gebruik: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat je bepaalde opzetstukken er zonder problemen kunt afhalen. Andere opzetstukken kun je dan eventueel ook verwisselen door andere indien je dit wilt.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit voetenbad niet meteen over de laagste prijs beschikt. Je zult het bovendien ook niet tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Medisana Comfort FS885 Voetenbad

 

Het Medisana Comfort FS885 3 in 1 voetenbad is een geweldig product. Met dit product heb je de keus uit 3 opties namelijk vibratiemassage, bubbelmassage en infrarood licht. Je kunt ook kiezen voor een intensieve voetreflexmassage. Zo kun je de temperatuur zelf instellen tussen 20 en 48 graden en ook de timerfunctie waarbij je verschillende opties hebt. Dit product is licht van gewicht en het is gemakkelijk om te gebruiken met een eenvoudige bediening en digitale weergave van de temperatuur.

Het is ook geschikt voor personen met een grote schoenmaat.

Als je de reviews leest, dan merk je dat niet alle personen helemaal tevreden zijn met dit product. Dit product is duur en je kunt de massagerollen niet gebruiken. Het heeft ook geen automatische massagerollen. De overige kopers zijn wel tevreden met de kwaliteit van dit product, want het is wel duurzaam.

Medisana is ook zeker één van de populairste merken wanneer je op zoek bent naar een voetenbadje. Het is dus niet verwonderlijk dat we in onze top 5 selectie een voetenbad van het bekende merk Medisana hebben geplaatst. Toch is het een goed idee om eventjes te kijken naar wat het toestel nu precies te bieden heeft.

 

Voordelen: 
3 in 1 toestel: dit is eigenlijk een soort van 3 in 1 toestel doordat je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit 3 verschillende optiemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor infrarood licht, vibratiemassage of bubbelmassage.

Timerfunctie: het toestel is voorzien van een handige timerfunctie die je helemaal zelf kunt gaan regelen en instellen.

Temperatuur: het is ook mogelijk om de temperatuur van dit voetenbad zonder problemen te gaan veranderen en in te stellen. Hierbij is de minimum temperatuur ongeveer 20 graden Celsius en de maximum temperatuur ongeveer 48 graden Celsius.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier valt meteen op dat het prijskaartje volgens sommige kopers echt wel veel te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sencor SFM 3721VT Elektrisch Voetenbad

 

Het Sencor SFM 3721VT voetenbad is een topproduct als het gaat om massageapparaten voor de voeten. Door het gebruiken van dit apparaat verbeter jij de circulatie van het bloed in de voeten en zorgt het ervoor dat de spieren ontspannen raken.

Heerlijk is dat je het water kunt verwarmen tot ongeveer 35 graden, maar je kunt dit apparaat ook zonder water gebruiken. Met dit apparaat heb je de keuze uit drie verschillende programma’s namelijk een vibratiemassage, verwarmingsfunctie en bubbelmassage. Je kunt de programma’s ook nog combineren voor een beter resultaat.

Bijna alle gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is kwalitatief en het is gemakkelijk om te gebruiken. Het werkt goed en zorgt voor een heerlijke massage die je handig kunt gebruiken na een dagje werken. Het enige minpunt is dat dit product niet samen met een badzout wordt verkocht.

Er is natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor het Sencor SFM 3721VT voetenbadje. Volgens sommige kopers blijkt het hier echt om een topproduct te gaan. Om dit toch 100 procent zeker te zijn, is het natuurlijk altijd een goed idee om eventjes de voordelen en de nadelen van het apparaat te bekijken.

 

Voordelen:

Effect: het toestel zorgt er niet alleen voor dat de spieren volledig ontspannen zijn maar zorgt er bovendien ook voor dat de bloeddoorstroming zoveel mogelijk gestimuleerd wordt.

Temperatuur: het is mogelijk om zelf de temperatuur van het toestel te gaan instellen waarbij de maximale temperatuur ongeveer 35 graden Celsius bedraagt.

Gebruiksgemak: het is een handig apparaat dat gemakkelijk en snel te bedienen is. Bovendien kun je dit toestel zowel met alsook zonder water gaan gebruiken indien je dit wenst.

Handig in gebruik: verder heb je de mogelijkheid om uit meerdere programma’s te kiezen zoals bijvoorbeeld de verwarmingsfunctie, de bubbelmassage en zelfs de vibratiemassage.
Nadelen:

Geen badzout: slechts een enkele koper vindt het best wel jammer dat dit voetenbad niet wordt aangeboden in combinatie met een soort van badzout.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cresta Care voetspa/voetenbad met warmte en massage KTS390

 

Met het Cresta, KTS390 voetenbad kun je nu eindelijk jouw voeten de behandeling geven die ze verdienen na een hele dag lopen of een lange dag werken. Dit product is voorzien van een ingebouwde warmtefunctie die ervoor zorgt dat het water warm blijft. Je kunt uit verschillende opties kiezen zoals een bubbelmassage, vibratiemassage of gewoon beiden. Er is ook een hulpstuk dat je kunt gebruiken om een voetreflexmassage aan jezelf te geven. Met dit apparaat hoef je dus niet meer speciaal naar een salon om jezelf te verwennen, want dat kun je nu elke dag zelf thuis doen.

Dit apparaat is eenvoudig te bedienen en het is zeker handig om te gebruiken.

De gebruikers van dit product hebben niets te klagen erover, want het is een voetenbad aanbieding en de kwaliteit ervan is goed. Dat maakt dat het voor hen gaat om een voordelige koop. Dit product is ook nog duurzaam.

Als je na een vermoeiende werkdag thuiskomt dan kun je vaak een heel gespannen gevoel hebben. In dat geval kan een degelijk voetenbadje echt wel wonderen doen. Dit exemplaar is afkomstig van het bekende merk Cresta en zorgt er echt voor dat je je nadien terug als herboren voelt.

 

Voordelen: 

Opties en kenmerken: het apparaat biedt meerdere opties en mogelijkheden aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leuke en aangename bubbelmassage maar je kunt ook gebruik maken van de vibratiemassage. Verder is het ook mogelijk om beide opties te gaan aanduiden.

Prijskaartje: bovendien zul je echt staan kijken van het mooie prijskaartje van het voetenbad.

Warmtefunctie: dankzij de ingebouwde warmtefunctie hoef jij helemaal niet meer te vrezen dat het water plots begint af te koelen.

Nadelen: 

Momenteel kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen. Het blijkt voor deze gebruikers dan ook om een topproduct te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tristar VB-2528 Elektrisch Voetenbad

 

Met het Tristar VB-2528 voetenbad kun jij jezelf elke dag verwennen met een behandeling voor jouw voeten en hoef jij niet zoveel geld meer uit te geven aan het bezoeken van een salon. Als je dit apparaat in huis hebt, dan bepaal jij zelf hoe vaak je het wilt gebruiken. Het is voorzien van handige antislipvoetjes zodat dit product op 1 plek blijft staan en niet verschuift.

Dit product is voorzien van een warmhoudfunctie, zodat het water niet afkoelt en jij lang genoeg kunt genieten van het warme water. Je hebt de keuze uit drie verschillende standen, waaronder ook een massagebol. Het heeft een handige waterniveau aanduiding die je zeker goed kunt gebruiken.

De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product en geven er goed advies over. Dit product heeft een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Het is gemakkelijk om te gebruiken en zorgt ervoor dat je je helemaal ontspannen voelt.

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijk voetenbadje? Maar wil je misschien liever niet zoveel geld eraan uitgeven? Dan hoef jij je geen zorgen te maken want met de Tristar VB-2528 haal je echt een degelijk en tegelijk betaalbaar voetenbadje in huis.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult dit voetenbad zonder twijfel vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

Stabiliteit: dankzij de antislipvoetjes zul je merken dat het toestel steeds mooi en stabiel blijft staan en helemaal niet zal gaan verschuiven.

Warmhoudfunctie: dankzij de warmhoudfunctie hoef je er helemaal niet voor te vrezen dat het water plots begint af te koelen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Knikker Voetenbad met Massage – Voetbad met Vibratie – Bubbelbad 

 

Het massage voetenbad van Knikker is een geweldig toestel om je voeten een optimale verzorging en ontspanning te bieden zodat je helemaal tot rust komt. Dit apparaat kan trouwens in combinatie met je favoriete badzout of -olie worden gebruikt waardoor je je meteen in een wellness waant.

Bovendien beschikt dit toestel over 14 verwijderbare Shiatsu massagerollers die de meridianen of acupunctuurpunten in het lichaam bewerken zodat je allerlei gezondheidsklachten kunt aanpakken. Doordat hij tevens over een bubbelbad-, vibratie- en verwarmingsfunctie beschikt, is dit een heel veelzijdig toestel om bepaalde ongemakken te behandelen.

Dankzij de 28 warmtestanden kan het water tot maximaal 48° worden opgewarmd waardoor je tijdens de koude wintermaanden je voeten kunt verwarmen en lekker genieten. Het Knikker voetenbad heeft trouwens een afmeting van 19,2 x 40 x 34 cm en een inhoud van 12 liter zodat het water zeker tot boven je enkels zal reiken. In de reviews merken we dat dit exemplaar een heel goede score van 4,6 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Inhoud: dit voetenbad heeft een inhoud van 12 liter zodat ook  je enkels onder water zitten.

Formaat: hij heeft een afmeting van 19,2 x 40 x 34 cm en werd voorzien van een netsnoer met een lengte van 1 m.

Shiatsu: de 14 verwijderbare Shiatsu massagerollers zorgen ervoor dat de acupunctuurpunten in de voetzolen worden bewerkt om eventuele gezondheidsproblemen te behandelen.

Functies: het toestel beschikt over een vibratiestand, bubbelmassage en verwarmingsfunctie zodat hij voor verschillende doeleinden kan worden aangewend.

 

Nadelen: 

Snoerlengte: we merken dat enkele klanten het netsnoer vrij kort vinden waardoor je vaak een verlengkabel nodig hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Sanitas SFB07 – Elektrisch massage voetenbad – met massageoptzetstuk

 

Het elektrisch voetenbad van Sanitas is het ideale toestel om na een lange vermoeiende werkdag even te ontspannen. Dit apparaat heeft 3 instellingen waarmee je hem in vibratiemode kunt zetten, een bruismassage kunt selecteren en de watertemperatuur kunt regelen zodat je optimaal kunt genieten.

De bodem van het voetenbad fungeert trouwens als voetbedmassage en er is ook een massageopzetstuk voorzien om de reflexpunten in je voetzolen te bewerken om de doorbloeding extra te stimuleren. Bovendien beschikt hij over een afneembaar spatschild en handige afgiettuit zodat je het gebruikte water gemakkelijk kunt weggieten.

Daarnaast heeft het voetenbad een afmeting van 34,5 x 15 x 38 cm en dankzij de snoerlengte van 1,8 m heb je ruim voldoende reikwijdte om een comfortabel plekje uit te kiezen. Doordat het apparaat niet over voldoende vermogen beschikt, is het wel noodzakelijk om water te gebruiken dat vooraf werd opgewarmd. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over het formaat en de verwarmingsfunctie.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit voetenbad beschikt over een handige afgiettuit waarlangs je het water eenvoudig kunt afvoeren.

Formaat: hij heeft een compact formaat van 34,5 x 15 x 38 cm waardoor hij slechts een beperkte ruimte in beslag neemt. 

Functies: het toestel heeft 3 instellingen waaronder een vibratiemodus, bubbelmassage en je kunt de warmteregeling van de bodem inschakelen.

Opzetstuk: dankzij het massageopzetstuk kun je de reflexpunten in de voetzolen stimuleren om bepaalde gezondheidsklachten te behandelen en een betere doorbloeding te krijgen.

 

Nadelen: 

Geen waterverwarming: we merken op dat je in dit exemplaar reeds voorverwarmd water moet gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Lanaform Foot Spa – Voetenbad – Relaxapparaat – met extra massagepunt

 

Het Lanaform voetenbad heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij voor bijna iedereen toegankelijk is. Tijdens het gebruik van dit toestel zul je genieten van de weldaad die de trillingen en bubbels teweegbrengen om je vermoeide voeten tot rust te laten komen.

Het voetenbad simuleert bovendien op een ingenieuze wijze de massagetechnieken die tijdens thalassotherapie worden toegepast. Doordat het apparaat lucht in het water stuwt, zullen er zich luchtbellen vormen waardoor het water begint te bubbelen en trillen. Hierdoor worden de reflexpunten op de voeten gemasseerd om de bloedsomloop te stimuleren en je voeten helemaal te ontspannen.

Daarnaast beschikt hij over een massagepunt en diverse drukpunten op de bodem zodat je zelf je voetzolen kunt masseren. Hij zorgt er tevens voor dat het water op een constante temperatuur blijft om optimaal te kunnen genieten. In de reviews merken we dat dit voetenbad een zeer goede score van 4,6 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Relaxerend: doordat het toestel luchtbellen vormt zal het water beginnen trillen en bubbelen waardoor de voeten volledig relaxen en de pijn verdwijnt.

Massagepunt: door het extra massagepunt en de diverse drukpunten op de bodem van het voetenbad zullen de reflexzones worden bewerkt om een betere bloeddoorstroming te bekomen.

Temperatuur: dit apparaat zorgt ervoor dat het water op een aangename en constante temperatuur blijft.

Formaat: het compacte toestel meet 33,2 x 14 x 39,5 cm zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Geluid: een klant merkt op dat dit voetenbad veel lawaai maakt waardoor de tv bijgevolg heel hard moet staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voetenbaden koopgids

 

Onze voeten krijgen het soms hard te verduren na een lange werkdag. Toch kun je dankzij het voetenbad ervoor zorgen dat je voeten gaan ontspannen. Als je voor één van de beste voetenbaden wilt kiezen dan helpen wij jou graag. Probeer in je zoektocht dan ook zeker rekening te houden met het gebruiksgemak, de massagetechniek, de prijs en de accessoires.

 

 

Gebruiksgemak

Heel veel mensen hebben bijna dagelijks last van pijnlijke voeten. De redenen kunnen hierbij heel uiteenlopend zijn. Soms kan de oorzaak een lange vervelende werkdag zijn. Maar pijnlijke voeten kunnen evenzeer ontstaan na een intensieve fitnesstraining of een lange wandeltocht op ruw terrein. Je kunt dit uiteraard oplossen door gebruik te maken van speciale soorten zalf en crèmes. Toch is het beter om eens een voetenbad te nemen zo nu en dan.

Een voetenbad biedt niet enkel en alleen verlichting maar zorgt er bovendien ook nog eens voor dat je pijnlijke vermoeide voeten kunnen ontspannen. Bovendien zal een voetenbad er ook voor zorgen dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Uiteraard hoef je geen pijnlijke voeten te hebben om van een voetenbad te mogen genieten. Een voetenbad kan namelijk ook gewoon ontspannend zijn en heerlijk aanvoelen zonder dat je al die klachten hebt. Uiteraard is het altijd aan te raden om zoveel mogelijk verschillende toestellen met elkaar te vergelijken. En misschien kan het zijn dat er zelfs wel een voetenbad aanbieding tussen zit.

Afhankelijk van het type dat je aankoopt worden naast je voeten ook je kuiten en enkels grondig gemasseerd. Het is ook mogelijk om tussen verschillende massagefuncties te kiezen en uiteraard kun je bij de meeste toestellen ook de snelheid en de capaciteit van de stand gaan instellen. Het is wel een goede aanbeveling om bij gelijk welk toestel eerst op de laagste stand te proberen. Op die manier weet je hoe het aanvoelt.

 

Massagetechniek

Afhankelijk van het toestel dat je gaat kopen zul je de keuze hebben tussen verschillende massages. Stel dat je een toestel hebt waar je meerdere mogelijkheden hebt dan is het bijvoorbeeld zelfs mogelijk om de twee of meer massages tegelijk uit de voeren.

Zo heb je bijvoorbeeld de vibratiemassage die voorkomt in vrijwel elk voetenbad en dus een beetje een standaard optie is. Het zorgt ervoor dat je voeten zullen worden gemasseerd door middel van vibrerende of trillende massagenoppen. Deze noppen bevinden zich op de bodem van het voetenbad. Het voordeel bij dit type massage is dat het voetenbad helemaal niet gevuld hoeft te zijn. Uiteraard mag je het bad met water vullen maar het is hierbij geen noodzaak.

Sommige toestellen beschikken daarnaast ook nog over de bubbelmassage waarbij via kleine gaatjes het water naar buiten wordt gespoten. Hierdoor zullen er bubbels ontstaan in het water. Je zult al vrij snel ervaren dat dit een vrij zachte massagemethode is die bovendien heel ontspannend werkt. Het is bijvoorbeeld een optie om de bubbelmassage te gebruiken in combinatie met badolie.

Je zult zien dat sommige voetenbaden beschikken over massagerollers. Op die manier kun jij van een heerlijke voetreflexmassage genieten die niet alleen de onderkant van je voeten doet ontspannen maar ook de binnenkant. Al deze massagetechnieken kunnen afhankelijk van het toestel met een warmtefunctie gecombineerd worden. Die zorgt ervoor dat het water lekker warm blijft of kan zelfs koud water gaan opwarmen.

 

 

Prijs en accessoires

Bij de aankoop van een voetenbad is het soms mogelijk dat er nog heel wat extra accessoires worden geleverd. Zo zijn er modellen die bij de aankoop van een voetenbad ook een massagebal schenken. Andere toestellen geven er dan weer een losse en een roterende massageknop bij waardoor je dus de massage gemakkelijk aan je eigen wensen en persoonlijke voorkeur kunt gaan aanpassen.

Uiteraard worden al deze accessoires ook in de uiteindelijke prijs meegerekend en zul je merken dat hoe meer accessoires, hoe duurder het voetenbad zal worden. Deze baden behoren dan niet langer tot de goedkope voetenbaden. Het is dan ook een goede aanbeveling om voor jezelf eerst uit te maken wat je van het product verwacht. Je kunt ook altijd een bedrag in gedachten houden dat je er wilt en kunt aan spenderen.

Vooraleer je de verschillende aanbiedingen bekijkt, is het misschien wel een goed idee om een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers bij het product hebben geplaatst. Deze reviews kunnen jou nog net iets meer informatie geven inzake een bepaald product. Op die manier kun je dus gemakkelijker nagaan of het product dat je in gedachten had wel degelijk de moeite waard is.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE