Je outfit afmaken met een diamanten ring 

Laatste update: 25.02.24

 

Je hoeft geen bakken make-up op of de laatste designerjurk aan om een outfit naar een hoger niveau te tillen. Vaak is het gezegde “less is more” dé norm! Wil je je outfit toch net dat beetje extra cachet geven dan kun je opteren voor sieraden; een setje oorringen in combinatie met een prachtige sobere diamanten ring brengen de magie in je outfit naar boven. Ideaal indien je je partner ten huwelijk wilt vragen of wanneer er binnenkort een leuk gezellig etentje met vrienden op de planning staat.

 

Less is more!

Ga je binnenkort met vrienden een gezellig avondje uit eten? Of ben je op zoek naar een origineel geschenk om de persoonlijke band met je partner, beste vriend of vriendin in de verf te zetten? Dan is de keuze voor een diamanten ring sneller gemaakt dan je op het eerste gezicht zou denken. Hoewel influencers en menig tutorial op YouTube tegenwoordig anders doen vermoeden, is de bekende “less is more” regel wel degelijk dé norm om eender welke outfit naar een hoger niveau te tillen zonder daarbij “over the top” te zijn.

Vanaf nu geen duizend lagen opvallende make-up meer – al dan niet in combinatie met het disco glitterjurkje dat je onlangs op de kop kon tikken – less is wel degelijk more. Door eenvoud te creëren in je outfit, zorg je automatisch voor een bepaalde klasse en een tevens tijdloos design. Ben je ook benieuwd hoe je stijlvol en verzorgd voor de dag kunt komen zonder er als een barbiepop uit te zien? Dan helpen wij jou graag op weg!

 

Kies voor diamant

Je zult er misschien van versteld staan als we zeggen dat een dikke laag make-up of het nieuwste designerjurkje helemaal niet nodig zijn om een stijlvolle en klassevolle outfit te creëren. Vaak is eenvoud voldoende om eender welke outfit naar een hoger niveau te tillen. Uiteraard staat eenvoudig niet altijd gelijk aan goedkoop en zul je in sommige gevallen wel een (kleine) bijdrage moeten leveren. Anderzijds kies je in de meeste situaties dan ook wel voor duurkoop.

Durf daarom eens te kiezen voor een diamanten ring. Hoewel vaak wat duurder dan de vele make-up productjes en over-the-top jurkjes, is het in de meeste gevallen duurzamer en tevens geschikt om met eender welke outfit te combineren waardoor het altijd een duurkoop is.

Bovendien is er tegenwoordig een ruim assortiment voorhanden alsook diverse prijsklassen wat het – in vergelijking met enkele jaren terug – misschien net iets toegankelijker kan maken. Maar we kunnen natuurlijk niet ontkennen dat het prijskaartje wel wat hoger zal liggen dan bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe broek of jas. Toch loont het de moeite om de mogelijkheden ervan op zijn minst even in overweging te nemen.

 

Soberheid siert!

Dat het prijskaartje vaak hoger ligt dan de aankoop van een nieuwe jeans, hoeft uiteraard niet meteen te verwonderen. Maar vergis je niet want tegenwoordig is er een ruim gamma aan diamanten ringen voorhanden wat resulteert in diverse designs en evenveel verschillende prijskaartjes. Je hoeft dus zeker geen duizenden euros uit te geven om met een mooie diamanten ring huiswaarts te keren, hoewel het natuurlijk altijd mag!

Toch willen we even benadrukken dat eenvoud siert en het dus evenmin aangewezen is om een ring met veel poespas en opvallende accenten aan te kopen. De Franse ontwerpster Isabel Bernard is alvast iemand die de kracht van een eenvoudig design weet te benoemen. 

Collectie van Isabel Bernard

Dat de collectie van de jonge Franse ontwerpster Isabel Bernard mijlenver afstaat van het oeuvre van menig bekend juwelen- en/ of modeontwerper, hoeft alvast niet te worden weerlegd. Maar vergis je niet, want de kracht van haar collectie ligt vooral in de eenvoud van het ontwerp. Neem bijvoorbeeld haar befaamde solitaire diamanten ring, die – niet geheel onverwacht – ook meteen tot één van de populairste diamanten ringen uit de gehele collectie en ver daarbuiten hoort. 

De naam zegt het eigenlijk al zelf en steunt opnieuw op de pilaar van de eenvoud waarbij een enkele diamant in het midden van de ring, alle aandacht van het toneel opeist. En het ontwerp is net zo briljant als het eenvoudig is aangezien het gebrek aan extra stenen/ diamanten er juist voor zorgt dat alle spotlights op juist dat ene exemplaartje worden gericht. Bovendien ontvangt de diamant tevens ook een maximale schittering doordat – opnieuw wegens het gebrek aan bijpassende stenen – de lichtstralen makkelijk van eender waar kunnen vallen.

Maar geen nood indien je toch liever de voorkeur geeft aan een diamanten ring met meerdere stenen, want ook dat is mogelijk binnen de collectie van Isabel Bernard. Niets voor niets bekend omwille van haar unieke talent inzake het creëren van geelgouden of witgouden ringen.

 

Toch nog twijfelen?

Mocht je toch nog twijfelen, dan trekken we jou met deze eindconclusie misschien wel volledig over de streep. Een diamanten ring hoeft helemaal niet over the top te zijn, moet al zeker geen verschillende steentjes tellen om helemaal tot zijn recht te komen én hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn. Het is maar hoe je het bekijkt en zelf wilt. 

Het spreekt voor zich dat de aankoop ervan wel een tikkeltje duurder zal zijn dan bijvoorbeeld een kwalitatieve jeans uit je favoriete winkel. Anderzijds is een diamanten ring dan weer veel duurzamer dan de jeans die je enkele maanden geleden misschien hebt gekocht. Diamanten zijn duurzaam, zeldzaam én weten perfect hun waarde te behouden wat maakt dat ze hun investering meer dan waard zijn en zelfs kunnen beschouwd worden als een slimme investering of een appeltje voor de dorst. Bovendien kun je een diamanten ring op eender welke outfit aan en zul je er zelfs nog in slagen om elke outfit naar een hoger niveau te tillen.

En wil je het geheel nog net wat specialer maken en is budget in dergelijk geval van net iets minder groot belang? Dan kun je eventueel altijd nog een bijpassende halsketting of armband uitzoeken die perfect matcht bij de eenvoud van de diamanten ring en je outfit helemaal af maakt zonder overdreven uit de hoek te komen.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE