De schoenentrends voor komende winter

Laatste update: 25.02.24

 

Nu de zomer geleidelijk aan het land uitwaait en de eerste regendruppels en koude windvlagen de nakende herfst- én winterperiode inleiden, is het misschien een leuk idee om ook je kledingkasten aan een grondige make-over te onderwerpen. Ga op zoek naar een leuke set winterkledij en werk af met een bijpassend paar winterschoenen of laarzen. Geen idee waar te beginnen? Wij helpen jou alvast graag op weg om de perfecte kledij en schoenen te kopen!

 

Gezwind de winter in!

Nu koning Winter weer in aantocht is en het steeds net iets kouder wordt, is het misschien wel aangewezen om op zoek te gaan naar een geschikte herfst- én/ of winter-outfit. (De hoge energieprijzen in acht nemende …)  Een zachte warme wollen trui met skinny jeans, afgewerkt met een leuke sneaker of een set hoge knielaarzen. De winterperiode hoeft niet alleen maar kommer en kwel te zijn – zoals sommigen hoogstwaarschijnlijk zullen zeggen – je kunt er best wel een eigen draai aan geven. En daar is ook het Nederlandse Omoda het duidelijk over eens!

Omoda is een bekende en populaire Nederlandse fashion retailer die vrij recent – in 2000 om precies te zijn – werd opgericht. Het bedrijf wordt beschouwd als één van de vele familiebedrijven die Nederland rijk is en – hoewel het hoofdkantoor nog steeds te vinden is in het Nederlandse Zierikzee – telt ondertussen al maar liefst 33 winkels in Nederland alsook een vestiging in Antwerpen. Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want daarnaast richt Omoda zich sinds kort ook op de online markt inzake verkoop van onder meer kleding, schoenen, tassen én accessoires en dit niet alleen in Nederland en België maar tevens ook in Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland én Denemarken. 

Ben je dus op zoek naar geschikte kleding van Omoda voor gebruik tijdens de koude herfst- én/ of winterperiode en wil je daarnaast ook een leuk paar schoenen kopen; dan kun je er evengoed online terecht. Bovendien kun je het geheel verder afwerken met enkele leuke accessoires, een vleugje make-up en/ of een unieke horloge voor vrouwen. Kortom, mogelijkheden zat!

 

De trends volgen of toch je eigen ritme?

Ben je gewonnen voor het idee om een nieuwe winter outfit aan te kopen, dan zijn de mogelijkheden vandaag de dag werkelijk eindeloos. Zo is er een breed gamma aan kleding, schoenen en accessoires te vinden en dit uiteraard niet alleen bij het eerder vernoemde Nederlandse merk Omoda. Dit maakt dat er wel degelijk voor elk wat wils te vinden is. Heb je een hekel aan wol? Kijk dan uit naar een zijdezachte fleece trui. Ben je die dagelijkse sneakers grondig beu? Ga dan eventueel op zoek naar een leuk enkellaarsje of een gezellig paar hoge knielaarzen.

Bovendien kun je daarbij de jaarlijkse trends volgen of gewoon je eigen persoonlijke stijl verder tot uiting laten komen; ook daar ben je helemaal vrij in. Ben je toch wel eens benieuwd welke stijlen en trends deze herfst- én winterperiode voor jou in petto heeft? Aarzel dan niet en lees even verder!

 

Volg de trends!

Dat de modetrends elk jaar – of beter gezegd elk seizoen – veranderen, is uiteraard geen nieuwtje meer. Het biedt niet alleen modehuizen en bedrijven de mogelijkheid om te vernieuwen, maar het biedt ook ons – de consument – de optie ( en meteen ook een goede reden ) om onze kledingkast regelmatig eens uit te mesten en te vervangen. En zeg nu zelf; wie kan er nu eens niet genieten van een nieuwe outfit van tijd tot tijd? Bovendien hoef je niet altijd stukken van mensen te betalen, daar steeds meer bedrijven inspelen op een correcte prijs-kwaliteitverhouding. Voel je de koopdrang komen? Dan zetten we alvast even de meeste bekende modetrends voor de komende herfst- én winterperiode van 2024 – 2024 voor jou op een rijtje.

Wat betreft kleding lijkt er op het eerste gezicht niet zoveel te zijn veranderd en doen een wollen trui of rolkraagtrui in combinatie met een blazer en een skinny broek het nog steeds bijzonder goed. De grootste verandering kun je hoofdzakelijk terugvinden in de kleuren, de accessoires én de schoenen. Vooral dit laatste lijkt een outfit in 2024 – 2024 te breken ofwel helemaal te maken. Afgaande op wat grote modehuizen verkondigen, zullen we dit jaar dan ook massaal opteren voor allerhande laarzen, hoewel ook de kenmerkende traditionele retro sneaker niet helemaal uit het straatbeeld verdwijnt. 

De grootste modetrends 2024/2023 op een rijtje

Ben je nu wel echt benieuwd naar de belangrijkste modetrends op het gebied van schoenen? Dan kunnen we jou vast en zeker verder helpen met de volgende opsomming.

Zo lijken de hoge laarzen met stip op nummer 1 van het rijtje uit te komen met onder meer bekende merken zoals Bottega Veneta. De hoge laarzen dragen bijzonder mooi in combinatie met een skinny broek maar kunnen tevens ook perfect onder een wollen jurkje worden aangetrokken. Kortom, een bijzonder makkelijk accessoire waarmee je je herfst- én winter outfit zonder problemen kunt afwerken. Bovendien hoef je niet te kiezen voor de grote – lees “onbetaalbare” – merken, maar zijn er diverse kwaliteitsvolle en betaalbare alternatieven te vinden.

Met stip op 2 volgen dan ook de knielaarzen die – enkel en alleen inzake hoogte – verschillen van de eerder vernoemde hoge laarzen. Ook knielaarzen kunnen daarbij perfect gecombineerd worden met een kort dan wel half-lang jurkje of een leuke skinny broek.

Misschien net iets minder bekend maar deze komende winterperiode een echte must-have zijn de zogenaamde slingbacks. Zowel celebrities alsook influencers en tal van andere bekende en belangrijke modemensen lijken er vandaag de dag maar niet genoeg van te krijgen. Een dergelijke “kitten heel” is niet alleen bijzonder comfortabel om op te lopen, maar het tilt je herfst- of winter outfit ook meteen naar een heel ander – lees “hoog” – niveau. Bovendien wordt zelfs aangegeven dat je de slingbacks probleemloos kunt combineren met een paar heerlijke warme wollen sokken. Kortom; say no more!

Het rijtje kan verder worden aangevuld met de kenmerkende ballerina’s. Hoewel dit in eerste instantie voor velen een lente dan wel zomer accessoire blijkt, is niets minder waar en kunnen ballerina’s – in combinatie met een heerlijk paar sokken – ook perfect in de herfst- én winterperiode hun dienst bewijzen. Kies bij voorkeur wel voor een paar leren ballerina’s – zoals tegenwoordig beschikbaar in de Mango collectie – in combinatie met een paar sokken zodoende je voeten goed warm te houden.

We sluiten onze top 6 verder af met de traditionele regenlaarzen en de kenmerkende retro sneaker die evenmin uit het straatbeeld weg te denken zijn. Beiden worden beschouwd als bijzonder praktisch, comfortabel én gebruiksvriendelijk en kunnen nu ook probleemloos aan de belangrijkste modetrends van 2024 – 2024 worden toegevoegd. Wat willen we eigenlijk nog meer? En dit lijkt te worden bevestigd door diverse modehuizen zoals Chanel en Marni – wat betreft de regenlaarzen – en Coperni, Adidas en Gucci op het gebied van retro sneakers.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE