5 beste Krultangen Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Beste krultangen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Babyliss Pro MiraCurl kies je gelijk voor een kwalitatieve en oerdegelijke krultang die – door middel van de bekende stoomtechnologie – binnen enkele seconden een bos prachtige krullen oplevert. Daartegenover staat de Remington Ci95 Pearl; een rechte krultang met keramische warmte-elementen en een variabel temperatuurbereik gaande van 130ºC tot maar liefst 210ºC. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen op die manier de zoektocht naar de voor jou beste krultang net dat tikkeltje makkelijker en aangenamer te laten verlopen.

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste krultangen (Reviews) van 2024

 

Ben jij op zoek naar de perfecte krultang ? Heb je lang en dik haar of toch eerder fijn haar, heb je halflang tot lang haar, welke krul wil je? Als je door de bomen het bos niet meer ziet, lees dan zeker verder. We geven hieronder een beschrijving van de 5 beste krultangen die momenteel op de markt te vinden zijn. Deze producten hebben ook veel reviews en de kopers kunnen je al aardig op weg helpen om je een idee te geven over het resultaat van de krultang.

 

 

1. Babyliss Pro MiraCurl Limited Edition Krultang

 

Als je kiest voor Babyliss haarproducten weet je dat je kwaliteit koopt. Het is meestal niet de goedkope optie maar als je de juiste keuze maakt qua haartype en gewenst kruleffect dan ga je zeker tevreden zijn. Dit model krultang geeft je in luttele seconden mooie pijpenkrullen met behulp van stoomtechnologie. 

De warmte platen hebben een keramische coating wat er voor zorgt dat de warmte beter verspreid wordt over de hele lengte van de tang. Zo zal de krul extra goed blijven zitten. De krultang is automatisch en zonder klem en blijkt heel handig in gebruik doordat de tang amper 10 cm lang is, wat hem tot een mini model krultang maakt.

De ionentechnologie maakt je haar bovendien zijdezacht door statische elektriciteit te vermijden en het vocht in je haar te herstellen. Op enkele weinige uitzonderingen na zijn de reviews van alle kopers zeer positief. Ze zijn enorm enthousiast over de goede kwaliteit en dat ze heel makkelijk is in gebruik. We raden dan ook aan rekening te houden met hun advies. 

 

Voordelen: 

Technische kenmerken: de krultang heeft een opwarmtijd van amper 5 sec en met de keramische coating en ionentechnologie is ze allesbehalve schadelijk voor het haar. 

Handig in gebruik:  door de omvang van maar 10 cm is deze tang enorm handig. Het snoer is 3 m lang en zo kun je makkelijk overal je haar krullen ook al heb je geen stopcontact in de buurt. 

Veiligheid: dit model schakelt zichzelf uit en beschikt over een overhittingsbeveiliging. 

 

Nadelen:

Vergrendeling: er is geen toetsenvergrendeling waardoor het mogelijk is dat de temperatuur gewijzigd wordt zonder dat je er erg in hebt bij het manipuleren van de tang.

Lengte haar: de automatische modellen krultang vereisen toch wel een minimum lengte en zijn dus niet bedoeld voor kort haar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Remington Ci95 Pearl Krultang

 

Deze krultang kun je gebruiken voor alle types haar en doordat deze smaller wordt naar de punt toe, kun je er ook verschillende soorten krullen mee maken. Met Remington haal je zowiezo een topproduct in huis en zelfs zonder korting is dit een aanbieding. 

Dankzij de temperatuurinstelling, van 130ºC tot 210ºC, kan ze dienen voor ieder haartype. Ze heeft speciale parel elementen verwerkt in de keramische coating die ervoor zorgen dat je haar tot 8 maal gladder aanvoelt. Door ook extra keramiek in de coating toe te voegen creëert deze krultang krullen die tot 5 keer langer in model blijven. 

De meningen over deze krultang zijn verdeeld, langs de ene kant zijn er aardig wat kopers tevreden over de kwaliteit van de tang en de krullen die ze creëert. Maar er is toch een aantal kopers die van mening zijn dat de krullen na een kwartier verdwijnen. We kunnen besluiten dat deze krultang wordt aangeboden aan de laagste prijs, maar niet iedereen is er laaiend over.

 

Voordelen: 

Technische kenmerken: de krultang warmt op in 30 seconden en ze biedt verschillende temperaturen van 130 tot 210ºC aan. 

Handig in gebruik: je hebt veel bewegingsvrijheid dankzij het automatische meedraaiende snoer van 3m.

Toebehoren: deze krultang wordt geleverd met een opbergetui en een hittebestendige handschoen. 

Veiligheid: om te voorkomen dat de temperatuur verspringt tijdens het krullen heeft de tang een vergrendeling en na 1 u schakelt de tang zichzelf automatisch uit. 

 

Nadelen: 

Resultaat: veel kopers zijn van mening dat de krullen na zeer korte tijd uitzakken en uiteindelijk verdwijnen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Max Pro Twist 32mm Krultang

 

Ook dit merk is bekend als het gaat om schoonheidsproducten. Het is waarschijnlijk het populairste merk in deze sector en wij zijn het daar alleszins mee eens nadat we deze krultang onder de loep genomen hebben. Deze MaxPro Twist van 32mm is een van de beste krultangen aan een goede prijs als je een dikke, grove krul zoekt voor een beachy wave look. 

Deze krultang heeft een volledig keramische staaf, en zal daardoor langer meegaan ook al gebruik je ze elke dag. Het verschil met een keramische coating is dat de coating sneller verslijt en je haar beschadigt, deze tang daartegenover beschermt het haar tegen de hitte. 

De MaxPro Twist wordt gezien als een professionele tang en wordt graag gebruikt door kappers en haarstylisten. De meeste kopers zijn enthousiast over de krultang en raden ze aan als je dikke natuurlijke krullen wilt.

 

Voordelen: 

Technische kenmerken: de krultang warmt op in 6 luttele seconden en de temperatuur is verstelbaar tussen 80 en 220ºC. Hierdoor kan deze tang kan gebruikt worden op fijn en beschadigd haar evenals erg dik haar. 

Handig in gebruik: de krultang ligt goed in de hand en dankzij de rubberen coating op het handvat heb je een goede grip. 

Veiligheid: om te voorkomen dat de temperatuur verspringt tijdens het krullen heeft de tang een vergrendeling en na 1 u schakelt de tang zichzelf automatisch uit. 

 

Nadelen: 

Resultaat: deze krultang van 32 mm is enkel bedoeld voor dikke krullen, als je een ander soort krul wil moet je een krultang kopen van een minder grote omvang.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Carmen 3-in-1 Pro Curler CT6350 Krultang

 

Met deze Carmen krultang haal je maar liefst 3 krultangen in huis voor een superprijs. Je krijgt namelijk 3 opzetstukken van verschillende omvang, van 19 tot 32 mm. Zo kun je kiezen tussen kleine krullen, een meer chique look met elegante krullen, of een nonchalante look met beachy wave krullen. Met dit model krultang heb je al deze mogelijkheden in een hand omslag.

Deze krultang heeft warmteplaten met een keramische coating en op de koop toe heeft ze een speciale toermalijn toevoeging. Hierdoor wordt je haar perfect beschermd tegen de hitte en nóg gladder, ook al heeft dit model geen ionentechnologie. 

Het is een modern uitziende krultang, met een LCD display, timer, toetsenblokkering en automatische uitschakeling functie. De prijscategorie waar deze krultang zich in bevindt, is de moeite waard om rekening mee te houden. Dit model heeft veel voordelen aan een zeer interessante prijs.

 

Voordelen:

Resultaat: met deze 3-in-1 krultang heb je veel mogelijkheden. De toermalijn keramische coating beschermt je haar tegen de hitte en maakt je haar gladder. 

Toebehoren: met de 3 verschillende opzetstukken, het reisetui en de hittebestendige handschoenen krijg je bij dit model meer waar voor je geld. 

Veiligheid: Dit model biedt alle mogelijke opties om veilig je haar te krullen. Zo heeft ze toetsenblokkering, timer en schakelt ze zichzelf uit.

 

Nadelen: 

Opwarmtijd: in vergelijking met andere krultangen heeft deze de langste opwarmtijd van 60 seconden. 

Snoer: deze krultang heeft ook een minder lang snoer wat onhandig is als je geen stopcontact dicht bij je spiegel hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips StyleCare Prestige MoistureProtect krultang

 

Deze automatische krultang biedt alle comfort en helpt je je haar te krullen zonder moeite te moeten doen. Philips is waarschijnlijk het beste merk als het gaat over elektronische toestellen, maar je betaalt er een prijs voor. Zit jij er niet mee in een cent meer te betalen voor uitstekende resultaten, dan is deze krultang de beste keuze voor jou. 

Dit zou wel eens de beste krultang kunnen zijn, en zeker als je een beginner bent. Je kunt namelijk moeiteloos krullen creëren dankzij het speciale design van Philips. Het systeem waarschuwt als er teveel haar in zit en met zijn open design kun je dat meteen oplossen. Ook geeft de krultang aan wanneer je krullen klaar zijn met een piepsignaal, zo wordt je haar ook beschermd tegen oververhitting. 

De iets hogere prijs wordt verklaard door alle opties die deze krultang aanbiedt. Ze is 100% keramisch en uitgebreid met keratine, ze beschikt over ionentechnologie, en je kunt tot 27 verschillende stijlen creëren met deze krultang. Ook alle kopers hebben tot nu toe niets dan lof over dit topproduct van Philips.

 

Voordelen: 

Technische kenmerken: deze krultang heeft het allemaal: 100% keramische warmte platen met keratine, ionentechnologie en waarschuwingssignaal als het haar vast zit. 

Resultaat: deze automatische krultang van Philips garandeert tot 27 verschillende stijlen. Je kunt ze gebruiken voor alle types haar, droog, fijn, dik en zelfs beschadigt of gekleurd haar, en ook verschillende lengtes zijn geen probleem .

Opwarmtijd: de tang warmt op in 30 seconden. 

Verzorging: de krultang heeft Moisture Protect technologie. Dit wil zeggen dat het apparaat de temperatuur aanpast om de natuurlijke vochtbalans van je haar te behouden. 

 

Nadelen: 

Prijskaartje: jammer genoeg ligt de prijs van dit model krultang een beetje boven het gemiddelde. 

Lengte haar: dit model automatische krultang vereist een minimum haarlengte en is niet geschikt voor kort haar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krultangen Koopgids

 

Wil je snel en makkelijk krullen in je haar zonder steeds naar de kapper te moeten lopen? Lees dan even door deze koopgids waar wij je advies geven, verschillende modellen krultangen vergelijken en jou zo op weg helpen om het juiste model te kopen. Er spelen verschillende aspecten een belangrijke rol zoals je haartype, haarlengte, en het soort krullen dat jij graag wilt hebben. Volg zeker onze aanbiedingen in dit artikel, dan kun je er zeker van zijn dat je een goede koop doet.

Wat is een krultang en hoe gaat het in zijn werk.

Een krultang is een elektronisch apparaat dat je kunt gebruiken om zelf je haar te krullen. Er zijn verschillende soorten krultangen met elk zijn voor- en nadelen. Het juiste model hangt ook af van je haartype natuurlijk. Daar geven we in de volgende punten verder uitleg over. Eerst en vooral leggen we kort uit hoe een krultang werkt in het algemeen voor de absolute beginners. 

Het basisprincipe van de werking van de krultang is een buis die heet wordt waar het haar omheen gevouwen wordt voor enkele seconden. Bij het loslaten vormt het haar een krul en naargelang je haartype en de hitte van de krultang zal de krul steviger of losser zitten. Er zijn krultangen met klem, zonder klem, in kegelvorm en automatisch.

 

Welke krullen kan ik krijgen met een krultang?

Alhoewel dit een makkelijke vraag lijkt, is niets minder waar. De eerste vraag die je je moet stellen is: welke soort krullen wil ik? Het antwoord op deze vraag leidt naar enkele belangrijke eigenschappen bij het kiezen van de krultang. De dikte van de krultang bepaalt de grootte van de krul, hoe kleiner de diameter hoe fijner de krul. De vorm van de krultang bepaalt welk type krul je creëert, namelijk cilindervormig voor krullen van gelijke grootte of kegelvormig voor krullen met afwisselende grootte.

Je kunt ook een krultang vinden die voor ieder haartype en voor verschillende krulsoorten geschikt is. In dit geval zijn het meestal iets duurdere modellen die verschillende opzetstukken aanbieden of meerdere interne opties per apparaat aanbieden zoals een ruime marge in temperatuur. 

 

Wat zijn de verschillen in materiaal en wat zijn de functies hiervan 

Er zijn verschillende opties in de warmteplaten van de krultang en hier is het belangrijk te denken over hoe vaak je de krultang wilt gaan gebruiken. Materialen zoals keramische coating, toermalijn, keratine, ionentechnologie etc. bepalen langs de ene kant de levensduur van je krultang. Langs de andere kant beschermen ze op een verschillende manier je haar tegen de hitte van de krultang en verbeteren ze de kwaliteit van je haar. 

Ga je de krultang vaak gebruiken dan raden we aan een model te nemen met 100% keramische warmteplaten. In tegenstelling tot krultangen met een keramische coating hebben deze modellen een veel langere levensduur dankzij de kwaliteit van het materiaal. De keramiek zorgt ervoor dat de warmte gelijk verdeeld wordt over de warmteplaten. Een coating is slechts een laag en door het veelvuldig gebruik van de tang verslijt de laag en kan ze het haar beschadigen.

Als de krultang op de koop toe keratine, toermalijn of ionentechnologie heeft, krijgt je haar nog een boost erbij. De keratine of toermalijn zorgen ervoor dat je haar extra glad wordt, en ionen vermijden statische elektriciteit, waardoor het haar een mooie glans krijgt en er gezond uitziet.

Welke tang moet ik kiezen volgens mijn haartype en haarlengte

Hier bepaal je welk soort haar je hebt en daarna is het voornamelijk belangrijk te kijken naar de warmtestanden die je kunt instellen op de krultang. Voor dun, fijn haar is een temperatuur tot 180ºC al ruim voldoende. Dus haar wordt snel warm en de krul wordt sneller gevormd. Voor normaal haar zit je goed rond de 200ºC en voor dik haar moet je toch aan 220ºC geraken om goede resultaten te krijgen. Heb je geverfd of beschadigd haar dan is ook de maximum van 180ºC aangeraden.

Qua haarlengte is de dikte van de tang belangrijk omdat je moet rekenen dat je haar meerdere keren rond de buis moet gedraaid worden om een krul te creëren. Een smalle krultang, tussen 1 en 3 cm, is dan ook aangeraden voor kort haar, en een dikkere buis, tussen 2 en 5 cm, voor halflang en lang haar. Een smallere tang kan ook gebruikt worden voor kleinere krullen te maken met lang haar, maar een dikkere buis gaat geen resultaten opleveren bij korter haar.

 

Automatisch of manueel.

Als je meestal over weinig tijd beschikt of je bent een beginner, dan raden we een automatische krultang aan. In deze modellen moet je enkel de haarlok aangeven, waarna een motortje de lok haar zelf rond de buis draait. Meestal hebben ze ook de optie om een timer in te stellen dus zo gauw je weet hoe snel je haar krult, stel je hem zo in en heb je in geen tijd je haren gekruld zonder moeite. Vind je dit interessant dan zal je merken dat deze modellen een beetje duurder zijn, maar het is zeker een aanbeveling als je voor makkelijke krullen gaat. 

De manuele modellen zijn iets omslachtiger en je moet een beetje handiger zijn. Hier bestaat ook het gevaar dat je je kunt verbranden dus het gebruik van een hittebestendige handschoen is zeker aan te raden. Deze modellen worden aangeboden met en zonder klem. Met klem wordt de lok op zijn plaats gehouden, zonder klem moet je zelf de lok vasthouden tot de krul gevormd is.  

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe gebruik je een krultang? 

Het gebruik van een krultang hangt af van het model dat je gekozen hebt. Zo zijn er krultangen met klem, zonder klem, in kegelvorm, en automatisch. Elk model heeft zijn eigen specifieke werking en resultaat. De krultang met of zonder klem is gelijkaardig, alleen moet je zelf een beetje handiger zijn als je het model wilt zonder klem. Je moet namelijk zelf je haar rond de tang vouwen en zorgen dat je je hand en vingers niet verbrandt terwijl de tang je haar krult. 

Het model met klem maakt het iets eenvoudiger, nadat je je haar rond de tang gevouwen hebt blijft het vastzitten met de tang totdat de gewenste krul bereikt is. Bij het automatische model doet het apparaat al het werk zelf, je moet enkel de lok aangeven en de tang zorgt ervoor dat je haar gevouwen en verwarmd wordt, en ze lost je haar zo gauw de gewenste vorm bereikt is. 

Q2: Hoe krijg je mooie krullen zonder krultang? 

Om krullen te krijgen zonder krultang zijn er weinig opties. De enige twee mogelijkheden is thuis zelf je haar inrollen met krulspelden. Vermits je thuis waarschijnlijk niet beschikt over een warmtekap en andere toebehoren is dit niet de meest efficiënte optie en de krullen verdwijnen onmiddellijk zo gauw je je haar wast. 

De andere optie is naar het kapsalon gaan. Hier kun je kiezen voor een krul die verdwijnt bij een eerste wasbeurt, ofwel kun je kiezen voor een permanent. Het prijskaartje dat vasthangt aan een bezoek aan de kapper voor een permanent of zelfs voor een dag krullen is een goede reden om een krultang aan te kopen en zelf thuis je haar te stylen. 

 

Q3: Hoe lang mag je de krultang in je haar laten? 

Het beste advies dat we kunnen geven is dat je het moet uitproberen. Er is geen exact antwoord op te geven omdat het voornamelijk afhangt van je haartype en van de temperatuur van de krultang. Als je de krultang pas aangekocht hebt en je een beginner bent, probeer dan eerst met de lok 10 seconden om de tang te houden en los dan je haar. Ben je niet tevreden, verleng dan de tijd met 5 seconden elke keer tot je het gewenste resultaat krijgt. 

Enkele basistips: bij dun, fijn haar moet de tang minder lang in je haar, met dikker haar duurt het iets langer vooraleer het opwarmt en de vorm aanneemt. Je krullen blijven normaal gezien 1 dag zitten. Als je de volgende dag opstaat kun je je krullen even opfrissen en even de krultang door je haren halen, dit zal iets sneller gaan dan de dag voordien want de krul zat al in je haar.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE