Laatste update: 03.02.23

 

Beste gel nagellakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We willen er allemaal graag goed uitzien en daarbij spelen verzorgde handen en mooie nagels een belangrijke rol. Gel nagellak is een beauty hype waarvoor je zelfs niet meer naar een nagelstyliste of studio hoeft te gaan. De gel nagellak is makkelijk zelf aan te brengen thuis en blijft langer goed zitten dan gewone nagellak. We zetten voor jou de 3 best beoordeelde gel nagellakjes even op een rij. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Lovae Cosmetics Gellak; een 6-delige set die geschikt is om eender welke gelegenheid net dat tikkeltje specialer te maken. Daartegenover staat de SensatioNail Pink Pawn; een unieke gellak die zich makkelijk laat aanbrengen en vervolgens probleemloos uithardt met behulp van een ledlamp. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste gel nagellakken (Reviews) van 2023

 

Ben je op zoek naar de beste gel nagellak die lang mooi blijft op je nagels zonder daarvoor naar een nagelstyliste te moeten? Wij hebben voor jou 5 toppertjes geselecteerd aan de hand van het advies van klanten en van stylistes die deze gel nagellakjes voor jou uitgetest hebben. Je vindt gel nagellak die je aan het natuurlijk licht laat drogen en andere die je met een uv-lamp of ledlamp laat uitharden. Kies hier jouw favoriet uit en misschien is deze wel net in de aanbieding.

 

1. Lovae Cosmetics Gellak – 6-delige Set – Gel Nagellak – Mauve – Gellac – 8ML

 

Ben je een creatief persoon en op zoek naar een nieuwe en leuke manier om je creativiteit de vrije loop te laten? Dan kan dit unieke en uitgebreide kleurenpallet gellak van Lovae Cosmetics misschien wel aan je vraag voldoen. De 6-delige set telt 6 stijlvolle kleurtjes gaande van bruin en rouge tot goren, crystal, krijg en honey wat ze geschikt maakt voor verschillende gelegenheden.

Doordat de gel nagellakjes ook nog eens vrij zijn van enige vorm van schadelijke stoffen, behoren ze tot de meest huidvriendelijke opties in het wereldje van de gellak. Daarnaast zijn de kleurtjes eenvoudig aan te brengen en snel uit te harden met behulp van een 48W uv lamp. De kans dat je een degelijke gel nagellak set spot waarbij de gel nagellak zonder lamp kan uitharden, is vandaag de dag bijzonder klein. Toch heeft dit ook voordelen want bij correct aanbrengen, kan een houdbaarheid worden geleverd van ruim 2 weken.

Een blik op de verschillende online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore zien van 4,5 sterren. Toch lijkt een enkele koper niet geheel tevreden. Zo zou het setje niet meteen voorzien zijn van de laagste prijs en zouden de kleuren niet mooi met elkaar matchen.

 

Voordelen:

Set: de set van Lovae Cosmetics telt maar liefst 6 verschillende kleurtjes waarbij elk kleurtje een inhoud van 8 ml kent.

Droogtijd: in amper 60 tot maximaal 90 seconden is deze gellak helemaal uitgehard. Bij correct aanbrengen kan hij makkelijk 2 tot 3 weken houden.

Gebruiksvriendelijk: het product is niet alleen vrij van schadelijke stoffen en daardoor huidvriendelijk, maar blijkt tevens ook dierproefvrij te zijn.

Handig in gebruik: de gellak is niet alleen eenvoudig aan te brengen met behulp van een uv ledlamp maar kan nadien ook makkelijk verwijderd worden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens een enkele koper zouden de 6 kleurtjes allesbehalve goed met elkaar matchen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SensatioNail gel polish Pink Pawn gel nagellak 

 

Met de SensatioNailgel nagellak ontdek je een nieuwe manier van nagels lakken waarbij een uv-gel wordt gecombineerd met een gewone nagellak. Bovendien heeft deze nagellak een korte droogtijd omdat je hem moet laten uitharden in de speciale SensatioNail uv-lamp. Deze gel nagellak is verpakt in flesjes van 7,30 ml en heeft een speciaal borsteltje waardoor hij makkelijk en zonder strepen is aan te brengen. 

De nagellak is goed dekkend en belooft 2 weken superglans. Voor een perfect resultaat heb je naast de color gel polish ook nog een base coat en een top coat nodig. Deze gel nagellak laat zich makkelijk verwijderen door eerst de toplaag af te vijlen. Vervolgens ga je hem met speciale daarvoor bestemde aceton behandelen met de gekende methode. De aceton voor gel nagellak kun je bij elke drogisterij aankopen. 

De SensatioNail gel nagellak is verkrijgbaar in een uitgebreide waaier aan kleurtjes die elke persoonlijkheid die extra touch geven. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van deze gel polish. Wel merken we op dat klanten meermaals vermelden dat de kleuren lichter zijn dan op de kleurplaat wordt getoond.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de gel nagellak is makkelijk aan te brengen zonder strepen en hij is bovendien goed dekkend. 

Houdbaarheid: de SensatioNail gel polish blijft zeker 2 weken goed zitten zonder  afschilferen of krassen waardoor je nagels er mooi en verzorgd blijven uitzien.

Kleuren: er is een uitgebreid kleurenpalet waarin iedereen wel zijn gading zal kunnen vinden.

 

Nadelen: 

Moeilijk verwijderbaar: de gel polish moet met een speciale daarvoor bestemde aceton verwijderd worden en hier ben je toch wel een tijdje zoet mee. Je mag daarvoor toch zeker 15 min rekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. De Sera Gellak 6-delige Set – Gel Naggellak – Neon Edition – Gellac – 10ML – Kleurrijke Kleuren

 

Nu het volop zomer is, wil je je misschien best wel eens aan een neon kleurtje wagen dus wat had je gedacht van deze unieke 6-delige nagellak set van De Sera. De set bestaat – zoals de titel doet vermoeden – uit 6 verschillende neon kleurtjes waaronder blauw, groen, roze, rood, geel en oranje. Elk potje kent daarbij een royale inhoud van 10 ml waardoor je je nagels – indien gewenst – meermaals in hetzelfde kleurtje zou kunnen onderdompelen.

Net zoals de meeste andere gelnagellak, blijkt ook deze set bijzonder eenvoudig aan te brengen. Houd er wel rekening mee dat je een 48W uv lamp nodig hebt om je nagellak optimaal te laten uitharden. Indien correct aangebracht en de uithardtijd van 60 a 90 seconden gerespecteerd werd, kan een houdbaarheid van 2 tot maximaal 3 weken worden beoogd.

Het gebruiksgemak van deze prachtige uv lamp nagels wordt verder aangesterkt doordat ze dermatologisch getest werden en 100% veganistisch zijn. Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn, lijkt een enkele koper niet tevreden. Zo zouden bepaalde kleurtjes niet helemaal overeenkomen met de afbeelding.

 

Voordelen:

Inhoud: elk potje gel nagellak kent een royale inhoud van 10 ml.

Set: je geniet een 6-delige gellak set die bestaat uit 6 verschillende doch bijzonder prachtige neon kleurtjes gaande van roze en geel tot oranje, rood, groen en blauw

Gebruiksvriendelijk: de nagellak is eenvoudig aan te brengen en dient daarna met behulp van een geschikte uv lamp te worden uitgehard.

Houdbaarheid: bij correct aanbrengen én uitharden, kan een ruime houdbaarheid van 2 tot 3 weken worden geleverd.

 

Nadelen:

Niet realistisch: volgens een enkele koper zouden sommige kleurtjes niet overeenkomen met de afbeelding en bijgevolg onrealistisch zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Essie Bridal 2018 Nagellak 493 Handmade of Honor Gel Couture

 

De Bridal gel nagellak van Essie is speciaal ontworpen voor het bruiloftsseizoen samen met de beroemde ontwerper Reem Acra. Deze limited edition reeks bestaat uit 6 kleuren waarvan de kleur Nude de populairste is. De Gel Couture nagellak zit in een mooi flesje met een inhoud van 13,5 ml.

De volledige collectie van Essie bestaat uit 53 kleuren, stuk voor stuk even mooi. De gel nagellak is goed dekkend en makkelijk aan te brengen dankzij de speciale brede kwastjes. Om tot een mooi resultaat te komen gebruik je een basis laag, 2 kleurlagen en een toplaag. Deze gel nagellak kun je gewoon door middel van natuurlijk licht laten drogen en blijft 2 weken zitten.

Je nagels voelen luxueus aan en je ziet er stralend en verzorgd uit op je speciale dag. De Gel couture kun je verwijderen met een speciale aceton voor gel nagellak. In de reviews zien we een goede tevredenheid over dit product. Echter, voor één klant voldoet deze gel nagellak niet aan de verwachtingen.

 

Voordelen:

Uitgebreide keuze: naast de 6 kleuren uit de Bridal Collection kun je nog kiezen uit 53 andere kleuren waaronder enkele met glitter.

Kleurvast en houdbaarheid: de kleur blijft gedurende zeker 2 weken mooi glanzend zonder krassen en afschilfering. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je dagelijkse bezigheden zijn.

Gebruiksgemak: dankzij de brede kwastjes is deze nagellak makkelijk en zonder strepen aan te brengen.

 

Nadelen:

Droogtijd: deze gel nagellak heeft een wat langere droogtijd nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Veronica Nail Products uv/led base coat bescherming beste base coat

 

De Veronica Nail base coat is een goedkope, maar kwaliteitsvolle basislaag voor gel nagellak. Deze transparante laag laat zich makkelijk aanbrengen en moet je laten uitharden met de hulp van een uv- of een ledlamp. Het uithardingsadvies voor deze basislaag bedraagt 120 sec om tot het beste eindresultaat te bekomen.

Deze base coat is de beste bescherming tegen verkleuring en beschadiging van je natuurlijke nagels en zorgt voor een goede hechting van de gel nagellak. De basislaag moet je eerst gebruiken voor de Veronica Nails Color coat die bestaat uit een combinatie van gewone nagellak en uv-gel. 

De base coat en de top coat zijn verkrijgbaar in flesjes van 15 ml. Samen zorgen ze voor een mooie glans en een houdbaarheid van 2 à 3 weken. In de reviews zien we een algemene tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. We zien echter dat één klant totaal niet tevreden is.

 

Voordelen: 

Duurzaam: door de goede basislaag blijft de gel nagellak gedurende 2 à 3 weken goed zitten met een mooie glans.

Gebruiksgemak: door het handige kwastje is dit product makkelijk aan te brengen zonder strepen.

Korte droogtijd: deze base coat moet net als de kleurtjes en de top coat uitgehard worden onder de uv-lamp waardoor hij snel droog is. Bij de collectie van Veronica Nails kan trouwens ook een ledlamp gebruikt worden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een klant merkt op dat dit product nogal prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gel nagellakken Koopgids

 

Tegenwoordig is een verzorgd voorkomen belangrijk. Mooie perfecte nagels spelen daarbij een grote rol. Heb je echter niet veel tijd of wil je het graag zelf doen, dan kan je al volledige starterspakketten en de uitbreidingen hiervoor verkrijgen in de online shops of de betere drogisterij. Maar wat is nu precies gel nagellak en hoe verwijder je hem het beste? Neem even rustig de tijd om alle informatie te bekijken en de verschillende producten te vergelijken. Als je de aanbevelingen volgt van de professionele nagelstylistes kom je zeker tot een goede keuze.

Wat is gel nagellak

Veel dames onder ons hebben soms niet de tijd of het budget om naar de nagelstyliste te gaan. Daarom hebben ze gel nagellak op de markt gebracht zodat dit zonder overdreven grote uitgaven en op een eenvoudige manier zelf kan gedaan worden. Gel nagellak is een combinatie van uv-gel en gewone nagellak waarvan de hoofdcomponent acryl is. De acryl zorgt ervoor dat de kleur langer op je nagels blijft.

De gel nagellak wordt aangebracht in verschillende lagen. Afhankelijk van het soort nagellak begin je normaal eerst met een basislaag of base coat. Daarna ga je verder met 2 laagjes van de door jou gekozen kleur en tenslotte eindig je met een topcoat of toplaag. Iedere laag moet je laten uitharden onder een uv-lamp of ledlamp. Dit is afhankelijk van welke soort gel nagellak je gekozen hebt. 

De verschillende lagen vormen na uitharding één geheel waardoor je nagels sterker worden. De gel nagellak is flexibel en hierdoor bestand tegen krassen met als resultaat dat je gedurende 2 à 3 weken mooie verzorgde nagels hebt. De duurzaamheid is natuurlijk wel afhankelijk van je dagelijkse bezigheden. 

 

Het starterspakket 

Om je nagels zelf thuis te lakken met gel nagellak heb je een aantal verschillende hulpmiddelen nodig. Zo moeten de nagels eerst gevijld worden en daarna ontvet. De nagelriemen moeten verzorgd worden en de nagels wat opgeruwd. Als je alle benodigde materialen apart moet gaan uitzoeken dan ben je wel even zoet. Daarom kun je bij de verschillende online winkels een starterspakket kopen waarmee je direct aan de slag kunt. 

Zo een starterspakket is wel aan de dure kant omdat je er meteen een uv-lamp of ledlamp bij hebt. De set bestaat meestal uit verschillende vijltjes, bokkenpootjes voor de nagelriemen, sjablonen, een base coat, top coat en enkele kleurtjes. Afhankelijk van welk pakket je kiest, kunnen er nog extra accessoires bij zitten waaronder stempels, penselen, cleanser doekjes, nagelriemolie en striping tape. Voor de samenstelling van je starterspakket is er een ruim aanbod aan keuze. 

 

Gel nagellak zonder lamp

Een tijdje geleden kwam de gel nagellak op de markt die je laat uitharden onder het natuurlijk licht. Deze methode gaat in 2 stappen en is vrij eenvoudig. Je begint met het vijlen en verzorgen van je nagels waarna je een eerste laag gaat aanbrengen in de speciale gel nagellak met kleur. Nadat je die goed hebt laten drogen mag je een tweede laag aanbrengen. Het is belangrijk dat je na iedere laag steeds voldoende tijd laat zodat deze iedere keer kan uitharden.

Als laatste ga je eindigen met een toplaag en deze vraagt soms nog wat extra droogtijd. Het aanbrengen duurt iets langer dan gewone nagellak maar met dit type gel nagellak ben je toch zeker meer dan een weekje goed. Deze soort van nagellak is goedkoper omdat je maar 2 producten nodig hebt en je geen lamp moet gebruiken.

Het verwijderen van gel nagellak 

Om gel nagellak te verwijderen heb je aceton nodig die geschikt is voor het type gel nagellak die je hebt gebruikt. Die is bovendien verkrijgbaar in alle drogisterijen. Om gel nagellak te verwijderen heb je wel wat meer tijd nodig dan bij gewone nagellak. Je kunt deze nagellak verwijderen op 2 verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld aceton in een kommetje gietjes waarna je hierin kunt je vingertoppen laat weken tot de gel nagellak begint los te komen, daarna kun je hem gewoon afwrijven.

Daarnaast kun je ook wattenschijfjes in aceton drenken en deze rond je vingertoppen wikkelen met aluminiumfolie zodat je afgesloten pakketjes krijgt. Na een 15-tal minuten zul je de gel gemakkelijk kunnen verwijderen.

 

De verzorging van je nagels en het prijskaartje

Nadat de nagellak is verwijderd is het belangrijk om iedere keer je nagels goed te verzorgen met serum en hydraterende olie. Gel nagellak is niet zo lief voor je nagels en daarom laat je ook beter enkele dagen rusttijd vooraleer je start met de volgende lakbeurt.

Gel nagellak is in verschillende prijsklassen te vinden. De prijs is vooral afhankelijk van het merk en de kwaliteit van het product. Je mag rekenen tussen € 10 en € 16 voor een flesje basis-, top- of kleurlaag. Vergeet de aanbiedingen op het einde van het seizoen niet waar soms kleurtjes zijn die met een mooie korting te verkrijgen zijn.

Let er wel op dat je de juiste gel nagellak (uv of led) koopt volgens de lamp die je thuis hebt. Voor een starterset betaal je, afhankelijk van het aantal hulpstukken, verschillende kleuren en welke lamp er is aan toegevoegd gemiddeld tussen € 40 en € 150.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is gel nagellak en hoe laat je hem drogen?

Gel nagellak is een duurzame manicure behandeling die om de 1 à 2 weken wordt uitgevoerd. De gel nagellak bestaat uit een combinatie van gewone nagellak en uv-gel. Deze wordt in verschillende lagen aangebracht en moet laag per laag uitharden. Dit kan gebeuren door het gebruik van een uv-lamp of ledlamp waarin je je handen moet stoppen. 

Er zijn nu echter ook gel nagellakjes op de markt die je gewoon kunt laten uitharden zonder lamp. De verschillende lagen vormen na uitharding 1 geheel waardoor de nagellak lang blijft zitten en je nagels steviger worden.

Q2: Hoe verwijder je gel nagellak?

Om je gel nagellak thuis te verwijderen, vijl je het bovenste laagje weg zodat de aceton makkelijk in de nagellak kan doordringen. Vervolgens drenk je enkele wattenschijfjes in aceton en wikkel je die om je nagels. Doe nu nog aluminiumfolie rond je vingertoppen zodat je als het ware gesloten pakketjes vormt en de aceton niet kan vervliegen. Laat deze ongeveer 15 minuten zitten waarna je de gel nagellak er gemakkelijk kunt afwrijven. Je kunt natuurlijk ook altijd bij een nagelstyliste langsgaan om je gel nagellak te laten verwijderen.

 

Q3: Wat is het verschil tussen gewone nagellak en gel nagellak?

Het belangrijkste verschil is dat gel nagellak langer blijft zitten dan gewone nagellak. Doordat er uv-gel is toegevoegd aan traditionele nagellak maakt het de gel nagellak veel weerbaarder. Hij zal minder snel slijten en je hebt ook minder snel last van krassen. De gel nagellak die je laat uitharden onder een uv-lamp of ledlamp is na 1 à 2 minuten droog.

De gel nagellak die je kunt laten uitdrogen zonder lamp heeft iets meer droogtijd nodig dan een gewone nagellak maar je hebt er ook langer genot van. Tegenover al deze voordelen staat dan wel dat de gel nagellak een stukje duurder is dan gewone nagellak en dat hij moeilijker te verwijderen is. 

 

Q4: Hoe duur is gel nagellak?

Voor gel nagellak zonder lamp zit de gemiddelde prijs rond € 14 voor een flesje. De gel nagellak die moet uitharden met een uv-lamp zit tussen € 10 en € 15 per flesje. Houd er wel rekening mee dat je ook nog een base coat en top coat moet aankopen en soms ook een uv-lamp of ledlamp om het perfecte resultaat te bereiken.

Voor een volledige set waarin alles inbegrepen is betaal je gemiddeld € 65. Het kost een stukje meer dan gewone nagellak, maar je hebt er wel langer plezier aan. Bovendien is het nog altijd goedkoper dan om de 3 weken naar de nagelstyliste gaan.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste uv-lampen – Vergelijkingstest & Koop

 

Verzorgde handen en nagels zijn voor veel vrouwen een must. Wanneer je thuis zelf je nagels doet met gellak dan heb je een uv-lamp nodig om de lak te laten uitharden. We hebben voor jou 3 lampen geselecteerd aan de hand van de beoordelingen in de online reviews. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Gelnagels Set Mega Pack + Nagel Vijl; een compacte uv lamp die moeiteloos gecombineerd wordt met enkele gellak kleurtjes, nail art en een bijbehorende manicureset. Daarnaast zie je dat de 54 W LifeGoods voor gelnagels  een professionele led-/uv-lamp is met bewegingssensoren die bovendien een hoog vermogen heeft zodat je snel resultaat hebt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste uv-lampen (Reviews) van 2023

 

Een uv-lamp is onmisbaar wanneer je zelf je nagels lakt met gellak of wanneer je gelnagels plaatst. Zoek je een lamp waarmee je nagels in een mum van tijd droog zijn dan moet je zeker uitkijken voor een toestel dat sterke lampen heeft. Daarnaast is het vermogen van het toestel ook een belangrijk aandachtspunt als je iets sneller wilt werken. We geven je het advies om even rustig de verschillende mogelijkheden te bekijken en kies er vervolgens de beste uv-lamp uit die het meest aan jouw wensen voldoet .

 

1. Gelnagels Set Mega Pack + Nagel Vijl / gellak starterspakket / Polygel kit / Nepnagels

 

Ben je al langer dan vandaag aan het overwegen om gelnagels te proberen? Dan is het misschien een goed idee om een starterspakket aan te kopen. Neem nu bijvoorbeeld deze unieke 14-delige polygel kit van het bekende merk Bone Vista; een volwaardig starterspakket bestaande uit onder meer nail art, een compacte manicureset, enkele leuke gellak kleurtjes en uiteraard een bijbehorende uv lamp. 

Hoewel de bijgeleverde uv led lamp behoorlijk compact is, biedt dit ook heel wat voordelen op het gebied van transport. Best wel handig indien je de set professioneel wenst te gebruiken of gewoon als particulier, inclusief gellak uv lamp, mee op reis wilt nemen.

Kortom, een duurzame en stevige set die zichzelf makkelijk laat gebruiken wat hem meteen ook geschikt maakt voor de beginnende nagel artiesten. Best wel makkelijk om als beginnend nagelstylist geen bakken geld te moeten uitgeven aan een speciale nagels uv lamp; met behulp van deze complete set heb je alles meteen bij de hand en kun je voor jezelf uitmaken of het wel iets voor jou is. De online reviews tonen aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, wat meteen aantoont dat deze gelnagels set tot de populairste artikelen binnen het segment behoort.

 

Voordelen:

Set: met de Polygel kit van Bone Vista kies je gelijk voor een 14-delige volwaardige starterskit bestaande uit onder meer een manicure set, verschillende leuke kleurtjes en een degelijke uv led lamp.

Compact: de compacte uitvoering van deze unieke set maakt het net iets makkelijker om hem overal mee naartoe te nemen.

Doelgroep: de set is zowel geschikt voor de beginnende alsook professionele nagelstylist/e.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel de prijs te rechtvaardigen is, zou het voor sommigen klanten alsnog een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 54 W LifeGoods voor gelnagels professionele led-/uv-lamp 

 

De professionele lamp van LifeGoods voor gellak heeft een vermogen van 54 Watt met 36 sterke led-/uv-lampen waardoor de nagels in 30 tot 60 seconden zijn uitgehard. Dankzij de dubbele golflengte technologie worden alle lagen van gels en builder gels perfect bij elkaar gevoegd zodat ze samen één geheel vormen.

Deze led-/uv-lamp beschikt over bewegingssensoren die de nageldroger automatisch aan en uit gaat zetten zodat je niet met je natte nagels de knopjes moet bedienen. Daarnaast heeft deze nageldroger een low heat-functie en 4 timers die je in het geheugen kunt opslaan. De lamp kan bovendien aangesloten worden op de netstroom dankzij een bijgeleverd snoer met adapter.

Door de verwijderbare onderkant kun je deze nageldroger ook gebruiken om de teennagels te behandelen en hij is bovendien ook heel gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten. Daarnaast heeft de lamp een ruim ontwerp waardoor er voor mensen met kleine handen plaats genoeg is om beide handen samen te laten drogen. In de reviews merken we een zeer goede tevredenheid op voor de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de lamp heeft een memory functie waarin je je persoonlijke instellingen kunt opslaan.

Functioneel: hij kan zowel gebruikt worden voor de handen als de voeten.

Vermogen: dankzij zijn vermogen van 54 Watt worden nagels op een snelle manier uitgehard.

Bewegingssensor: de lamp gaat automatisch aan en uit door de bewegingssensor.

 

Nadelen: 

Kort netsnoer: het netsnoer zou wat te kort zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. So! Soak Off nageldroger 36 Watt UV-lamp voor gelnagels

 

Soak Off is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat betreft manicurematerialen en toebehoren voor thuis. Het wordt dan ook door velen beschouwd als het beste merk op dat gebied. In de reviews kreeg deze lamp een goede beoordeling. Deze nageldroger valt in de laagste prijscategorie van onze top 5.

Deze uv-lamp heeft een vermogen van 36 Watt en hij beschikt bovendien over een timer van 120 seconden zodat je exact kunt bepalen hoelang je nagels moeten uitdrogen. Daarnaast is de nageldroger geschikt voor het uitharden van alle soorten gel nagellak en voor het drogen van andere nagelproducten die moeten worden behandeld onder een uv-lamp.

Deze lamp is geschikt om alle nagels van een hand in één keer te drogen. Echter, door de lage Wattage duurt de droogtijd wel iets langer dan bij een toestel met een hoger aantal Watt. Het apparaat is overigens makkelijk te onderhouden dankzij een plaatje onderaan het toestel dat er kan uitgeschoven worden om schoon te maken.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel heeft een vermogen van 36 Watt en is geschikt voor het drogen en uitharden van alle nagelproducten waarvoor een uv-lamp nodig is.

Onderhoud: de lamp is heel gemakkelijk te reinigen door het uitschuifbare onderplaatje.

Het prijskaartje: dit apparaat valt in de laagste prijscategorie.

Gebruiksvriendelijk: de nageldroger is breed genoeg om 1 hand per keer uit te harden.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: de lampjes van dit toestel blijken heel gevoelig en kwetsbaar te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dermarolling uv-lamp 36 watt nageldroger voor gel nagels

 

Dermarolling is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met lichaamsverzorging, gezichtsverzorging, nagel- en haarproducten. Dit toestel van Dermarolling is een goedkope en degelijke uv-lamp die zowel geschikt is voor professioneel als voor thuisgebruik. Hij kan bovendien gebruikt worden voor de voeten en de handen. 

Daarnaast beschikt het toestel over een vermogen van 36 Watt met 4 x 9 Watt lampjes die over het toestel verdeeld zijn waardoor je nagels op een gelijkmatige manier drogen of uitharden. Bovendien kunnen de uv-lampen vervangen worden via een ingebouwd klepje zodat je niet iedere keer een ander toestel moet aankopen als een lamp defect is.

Deze nageldroger heeft een timer die kan ingesteld worden op 120 seconden zodat je perfect weet wanneer je nagels klaar zijn. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn. Toch kreeg dit product een goede beoordeling van de klanten.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door zijn lichte gewicht kan hij gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen.

Vermogen: dit toestel beschikt over een capaciteit van 36 Watt die verdeeld is over 4 aparte lampen.

Aanbieding: bij aankoop van meerdere stuks komt dit toestel in de aanbieding.

 

Nadelen:

Kwaliteit: niet alle klanten zijn overtuigd van de kwaliteit van dit toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Vanilon UV Lamp Gelnagels – Gellak Nagel Droger – 86W LED – 2,5 meter snoer

 

Wil je al enige tijd een (nieuwe) uv lamp kopen dan kan dit product van Vanilon misschien wel het antwoord op jouw zoektocht zijn. De Vanilon nagels uv led lamp is voorzien van een 2,5 meter lang snoer dat eenvoudig in het stopcontact kan worden geplugd, rekening houdend met een invoerspanning van 220 – 240V. Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld, weet de uv lamp een ruim vermogen te genereren in combinatie met de 36 krachtige 86 watt ledlampen.

Bovendien is de lamp geschikt voor eender welke soort gelnagellak gaande van polygel of gluegel tot shellac wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. De praktische ingebouwde timerfunctie en de uitstekende uithardtijden, dragen eveneens bij aan de gebruiksvriendelijkheid van deze Vanilon uv lamp.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie eindscore van 4,6 sterren zien waarbij klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper lijkt niet helemaal tevreden en is van mening dat de nagels weinig tot niet uitharden.

 

Voordelen:

Voeding: met behulp van het 2,5 meter lange snoer kun je deze uv lamp makkelijk en snel met het stroomnet verbinden.

Verpakkingsinhoud: de nageldroger met snoer van Vanilon wordt jou aangeboden inclusief een Nederlandstalige én Engelstalige gebruiksaanwijzing.

Lampen: de uv nageldroger telt maar liefst 36 afzonderlijke 86 watt ledlampen.

Handig in gebruik: de lamp is eenvoudig en snel aan te sluiten en blijkt geschikt om eender welke soort gel nagellak uit te harden. Daarbij kun je gebruik maken van de geïntegreerde timerfuncties.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één koper is de kwaliteit van het apparaat ondermaats daar het de gellak allesbehalve uithardt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Uv-lampen Koopgids

 

Voor de heel wat  vrouwen zijn verzorgde handen en dan vooral de nagels een belangrijk punt. Wanneer je beslist hebt om thuis zelf je nagels te behandelen met een gel nagellak heb je een degelijke uv- of ledlamp nodig. De sterkte van de lampen en het vermogen van het apparaat zullen de tijdsduur bepalen voor het uitdrogen of uitharden van je nagels. Ook de functionaliteit bij zo een toestel is belangrijk. We raden je aan om de verschillende toestellen goed te vergelijken. De aanbevelingen van ervaren nagelstylistes kunnen je helpen bij je beslissing.

De verschillen tussen een uv-lamp en een ledlamp

De keuze tussen een uv-lamp en een ledlamp is persoonlijk. Sommige mensen vinden een ledlamp beter omdat ze denken dat een uv-lamp schadelijke stralingen heeft voor de handen. Echter, de korte tijdspanne dat je handen aan de stralingen zijn blootgesteld, zijn verwaarloosbaar en de eventuele schade is dan ook zo goed als onbestaande. Daarnaast zijn uv-lampen goedkoper dan ledlampen die dan wel weer iets langer meegaan en sneller werken.

Niet alle gels kunnen uitgehard worden met een ledlamp, daarentegen kan een uv-lamp voor bijna alle gels worden gebruikt. Eigenlijk zijn ledlampen ook gewoon uv-lampen omdat ze een licht uitstralen dat binnen het uv-spectrum valt. Het verschil is dat de stralingen van een ledlamp een kleiner bereik hebben dan de uv-lampen die een compacte fluorescentie gebruiken.

 

Het vermogen

Het aantal Watt dat je nageldroger heeft, is bepalend voor de tijdspanne waarin je nagels zullen uitdrogen of uitharden. Een standaard uv-lamp heeft een vermogen van 36 Watt. Dit wil zeggen dat het toestel over 4 lampen beschikt van elk 9 Watt die de warmte gelijkmatig gaan verdelen zodat de nagels snel hard worden. Het totaalplaatje van 36 Watt is de energie die de lamp zal gebruiken wanneer hij ingeschakeld is.

Hoe hoger de Wattage is van je toestel, hoe sneller de nagels zullen uitharden. Voor professionele nagelstylistes kan dit een belangrijk gegeven zijn omdat ze op die manier sneller kunnen werken en dus ook meer klanten kunnen behandelen. Voor thuisgebruik is een toestel met een standaard vermogen meer dan voldoende.

 

Extra functies en de timer

Een uv-lamp kan voorzien zijn van meerdere functies. Zo zijn er nageldrogers die een spiegelreflectie hebben die het licht van de lampen zal weerspiegelen over de volledige lamp. Op die manier zal de gel op de meest efficiënte manier kunnen uitharden. Daarnaast zien we dat enkele lampen beschikken over een timer. Deze kan ingesteld worden om de perfecte tijdsduur te bepalen die de nagels nodig hebben om de gel nagellak voldoende te laten uitharden.

Professionele toestellen hebben meestal een timer die loopt tot 120 seconden omdat het overgrote deel van de gels deze tijdsduur nodig hebben om perfect hard te worden. Bij enkele toestellen kan de onderkant ervan afgehaald worden zodat het apparaat ook voor de teennagels kan gebruikt worden. Voor professioneel gebruik is het dan ook weer handig als het toestel aan beide zijden open is. Op die manier kun je goed volgen of alles perfect verloopt en of je niet even moet bijsturen.

De veiligheid

Uv-lampen simuleren een natuurlijk wit licht dat schade zal voorkomen aan je nagels en je huid. De meeste toestellen zijn half gesloten waardoor de huid en je ogen beschermd zijn tegen de stralingen van het uv-licht. Mensen die een gevoelige huid hebben of bij wie het gebruik van een nageldroger als pijnlijk wordt ervaren kunnen beter gebruik maken van een toestel met een low heat-functie. De droogtijd zal iets langer zijn maar de warmte wordt geleidelijk aan opgebouwd zonder dat er plotse warmtepieken zijn. 

Bij oververhitting zal het toestel ook automatisch overschakelen op deze functie tot het apparaat terug een normale warmte heeft en de temperatuur gedaald is. Tenslotte let je er best op of het toestel een CE-markering heeft. Deze toont aan dat de uv-lamp voldoet aan de veiligheidsnormen van de Europese Unie waardoor het gebruik van een veilig toestel gegarandeerd is.

 

De fabrikant van de lamp en het prijskaartje

Er wordt aangeraden om een uv-lamp aan te kopen van een merk of een fabrikant die ook andere nagelproducten verkoopt. Deze fabrikanten zijn dan ook thuis op het gebied van alles wat te maken heeft met gelnagels en kunstnagels. De lampen die aangeboden worden op de goedkope Chinese verkoopsites voldoen meestal niet aan de veiligheidsvoorschriften en hebben ook geen garantie in geval dat er iets stuk zou gaan. Bij de aankoop bij een gerenommeerd fabrikant zul je steeds 2 tot 3 jaar garantie krijgen op het toestel. Daar vallen uiteraard de uv-lampen zelf niet onder.

Het prijskaartje is afhankelijk van het vermogen en de materialen waaruit het apparaat is vervaardigd. Of het toestel al dan niet van een bekende fabrikant is, speelt ook een grote rol in de prijs. Voor een degelijk toestel voor thuisgebruik mag je rekenen op een aankoopprijs tussen 20 en 30 euro. Voor de toestellen met een hoger vermogen die dan ook meer geschikt zijn voor professioneel gebruik, betaal je tussen 35 en 60 euro. Bekijk ook even de aanbiedingen van de gewaardeerde merken voor een professioneel toestel aan een zacht prijsje.

 

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste pedicuresets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast een manicure is een pedicure minstens even belangrijk. Vaak worden de voeten verwaarloosd omdat we toch meestal sokken en schoenen dragen. Echter, tijdens de zomermaanden lopen we vaak met onze voeten bloot. Om het ganse jaar door verwende en verzorgde voeten te hebben kun je gebruik maken van een pedicureset. We hebben voor jou 3 sets uitgezocht om eens wat nader te bekijken. Je kunt zien dat de Medisana MP 815 een manicure- én pedicureset is die elektrisch werkt en een automatische stop heeft. Daartegenover staat dan weer de Nageltang & Nagelknipper set die een meer dan goede aanbeveling blijkt indien je te kampen hebt met harde en/ of ingegroeide teennagels. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste pedicuresets (Reviews) van 2023

 

Wanneer de eerste lentestralen komen piepen denken we al aan blote benen en open schoenen en daar horen natuurlijk goed verzorgde voeten bij. Bij de aanschaf van een pedicureset kom je voor een groot aanbod te staan. Kies je voor een elektrische pedicureset of gaat je voorkeur uit naar de beste pedicureset die je manueel kunt gebruiken? Met het advies van enkele mensen die aan medische pedicure doen hebben we een selectie gemaakt met 5 topproducten. Neem rustig je tijd om alle sets eens goed te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

1. Medisana MP 815 manicure-en pedicureset links- en rechtsdraaiend

 

Medisana is producent en leverancier van medisch gecertificeerde producten die het leven een stuk aangenamer en gemakkelijker maken. Het wordt beschouwd als het beste merk voor mensen die om medische redenen zich tot gespecialiseerde hulpmiddelen moeten wenden.

De Medisana pedicureset is zowel geschikt voor manicure als voor pedicure waardoor je meteen volledig bent voorzien van alle nodige onderdelen om eksterogen, eelt en andere problemen aan te pakken. Hij wordt geleverd met 7 verschillende hulpstukken waaronder een grove saffieren kegel, een fijne saffieren schijf, een vlammenfrees, een viltkegel, een cylindervijl en een naaldfrees.

Bovendien kan deze elektrische set op 2 snelheden worden ingesteld. Daarnaast beschikt hij over een automatische stop die bij hoge druk het apparaat gaat uitschakelen zodat hij ook door diabetici veilig kan worden gebruikt. Het apparaat ligt heel comfortabel in de hand en is hij links- en rechtsdraaiend waardoor iedereen ermee overweg kan. In de reviews kunnen we merken dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelig: 

Medisch gecertificeerd: door het automatische stopsysteem dat stopt bij te hoge druk, kan deze pedicureset worden gebruikt door diabetici die absoluut geen voetwonden mogen hebben. 

Instelling: hij kan op 2 verschillende snelheden worden gebruikt zodat je hem voor elke persoon individueel kunt instellen.

Opzetstukken: deze pedicureset wordt geleverd met een naaldfrees, viltkegel, cylindervijl, saffieren grove kegel en een saffieren schijf waarmee je elke behandeling kunt uitvoeren.

Gebruiksvriendelijk: de set is heel gemakkelijk in gebruik en de opzetstukken kunnen eenvoudig worden veranderd.

 

Nadelen:

Kracht: hij zou onvoldoende krachtig zijn om efficiënt te werken waardoor sommige behandelingen echt niet lukken. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nageltang & Nagelknipper + Dubbelzijdige Nagelvijl – voor dikke – harde – Ingegroeide teennagel

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een kwalitatieve en volwaardige pedicureset en kun je je gading niet meteen vinden tussen de talrijke pedicuresets in het Kruidvat of Action? Dan raden wij jou aan om deze set eens even onder de loep te nemen. Afgaande op het positieve advies vermeld in de talrijke online reviews én de bijbehorende gemiddelde eindscore van 4,9 sterren, durven we stellen dat je met deze pedicureset alvast voor een toppertje kiest.

Zo kies je met dit product meteen voor een complete 7-delige nagelset geleverd in een handig en duurzaam etui en vervaardigd uit duurzaam en 100% hygiënisch roestvrij staal in combinatie met rubberen handvat. Dat deze set dus niet alleen inzet op efficiëntie maar tevens ook op comfort en gebruiksgemak mag onderhand wel al duidelijk zijn.

De veelzijdige set bestaat onder meer uit een nageltang met gebogen bek, een nagelvijl met ruwe én fijne kant, een schuine nagelknipper, een rechte nagelknipper, een nagelriemtrimmer, een nagelschoonmaker én een V-vorm dode huid verwijderaar. Kortom, een pedicureset die professioneel tot zijn recht komt en bijgevolg geschikt om in verschillende situaties van pas te komen.

 

Voordelen: 

Verpakkingsinhoud: de meerdelige set bestaat onder meer uit een nageltang met gebogen bek, een nagelvijl met ruwe én fijne kant, een rechte én schuine nagelknipper, een V-vorm dode huid verwijderaar, een nagelriem trimmer en een nagelreiniger.

Opberghoes: het geheeld wordt geleverd in een stevige lederen opberghoes.

Materiaal: de set is vervaardigd uit duurzaam en 100% hygiënisch roestvrij staal inclusief rubberen handvat.

 

Nadelen: 

Niet elektrisch: ben je bewust op zoek naar een elektrische pedicureset, dan is dit product jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Luxe 12-delige manicureset & pedicureset voor (French) manicure & pedicure

 

Met deze luxe pedicure set voor thuis ben je volledig uitgerust om je handen en voeten perfect te verzorgen. De 12-delige set uit roestvrijstaal is compleet om een (French) manicure en pedicure te kunnen uitvoeren. Hij wordt bovendien geleverd in een mooi en handig etui waardoor je de set gemakkelijk kunt meenemen op vakantie.

Hij bestaat uit een nagel- en maar liefst 3 teennagelknippers waarvan eentje speciaal gevormd om  moeilijk bereikbare stukjes weg te knippen. Een nagelriemknipper en de nagelriemtrimmer zorgen ervoor dat je nagels mooi zijn om ze te lakken. De 2 bokkenpootjes en een nagelreiniger worden trouwens gebruikt om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk onder de nagels kunt reinigen.

Tenslotte werden ook een schaartje, een dubbelzijdige nagelvijl, een wenkbrauw pincet en een oorreiniger aan de set toegevoegd om meteen alles bij de hand te hebben. In de reviews zien we dat de meningen van de klanten verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Onderhoud: de set is gemaakt uit roestvrijstaal en kan gemakkelijk onder de kraan worden schoongemaakt.

Gebruiksvriendelijk: de verschillende gereedschappen worden geleverd in een handig etui zodat je hem ook op vakantie kunt meenemen.

Complete set: hij bestaat uit een schaar, wenkbrauw pincet, oorreiniger en nagelvijl. Daarnaast kun je er ook 3 verschillende types nagelknippers in vinden en een nagelriemknipper en –trimmer. Tenslotte zijn er ook 2 bokkenpootjes en een nagelreiniger aan het pakket toegevoegd.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn toch minder tevreden over de kwaliteit van bepaalde onderdelen die nogal kwetsbaar blijken te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nagelfreesmachine set professioneel nagelfreesmachine motor 65 Watt

 

Deze professionele pedicureset is het populairste instrument bij ervaren voetverzorgers en mensen die manicures doen en gelnagels plaatsen. Het elektrische apparaat werkt met een motor die een vermogen heeft van 65 Watt waardoor alle behandelingen moeiteloos kunnen worden uitgevoerd.

De snelheid van het apparaat is instelbaar en het aantal omwentelingen kan op de handige display worden afgelezen. De frees kan trouwens zowel links- als rechts draaien waardoor hij door iedereen kan worden bediend. Bovendien wordt deze freesmachine geleverd met een set freesbitjes en een schuurrolletje zodat je onmiddellijk van start kunt gaan. De extra opzetstukken zijn ook apart verkrijgbaar. 

Daarnaast heeft de  frees heeft een ergonomische greep waardoor hij bijzonder comfortabel in de hand ligt. Het handstuk kan in de houder aan het toestel worden geplaatst of in een losse houder die ook wordt meegeleverd. Je krijgt er trouwens een voetpedaal bij om hem gemakkelijk te kunnen bedienen. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Capaciteit: dit instrument werkt met een krachtige motor van 65 Watt waarmee alle behandelingen vlot kunnen worden uitgevoerd.

Instellingen: de snelheid kan worden ingesteld zodat je hem voor elke verzorging kunt aanwenden. Bovendien kan de frees links en rechts draaien en kunnen het aantal omwenteling op de display worden afgelezen.

Gebruiksgemak: er hoort een voetpedaal bij dit apparaat dat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt bedienen.

Basisstation: dit apparaat is een basisstation dat je ook kunt meenemen als je klanten thuis gaat verzorgen.

 

Nadelen: 

Enkel professioneel gebruik: we zouden deze set niet aanraden aan iemand die niet gewoon is om met dergelijke apparaten te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. 8-Delige Pedicure Set – Teennagelknipper – Eeltverwijderaar – Manicureset – Nagelknipper

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke 8-delige pedicureset van Thumbs Up die bestaat uit een nageltang met gebogen bek, een teennagel corrector, een eeltverwijderaar, een nagelvijl, een nagellifter, een nagelriemduwer, een teennagelvijltje specifiek voor ingegroeide teennagels en een stevige opberghoes. En dit alles tegen een betaalbare prijs wat deze pedicureset voor eelt alvast de moeite waard maakt.

Net zoals de meeste andere pedicuresets, blijkt ook dit exemplaar voornamelijk uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS materiaal te zijn vervaardigd. Na gebruik kun je de set eenvoudig met water en zeep schoon spoelen alvorens droog te wrijven en op te bergen. Dankzij de meegeleverde opberghoes kun je de set overigens zonder problemen meenemen op reis. 

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit, het fraaie design van de set en de optimale gebruiksvriendelijkheid wat een mooie eindscore van 4,9 op 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Materiaal: de set blijkt voornamelijk uit duurzaam RVS materiaal te zijn gemaakt en is bijgevolg makkelijk te onderhouden.

Multifunctioneel: de 8-delige set kent een multifunctioneel karakter en is geschikt om verschillende problemen aan te pakken. Zo kun je er niet alleen je teennagels mee knippen maar is hij tevens ook geschikt om eelt, ingegroeide teennagels, kalk- en/of schimmelnagels te behandelen.

Set: de set bestaat uit een nageltang met gebogen bek, een teennagel corrector, een eeltverwijderaar, een nagelvijl, een nagellifter, een nagelriemduwer, een teennagelvijl voor ingegroeide teennagels en een bijbehorende opberghoes.

 

Nadelen: 

Geen nepnagels: ook hier wordt aangeraden om het gebruik op nepnagels zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beurer MP62 Manicure-en Pedicureset

 

Misschien is dit voor jou de geschikte keuze. Met deze Beurer manicure- en pedicureset kun je op professionele wijze je handen en voeten verzorgen. Hij wordt geleverd met maar liefst 10 hoogwaardige saffier opzetstukken en in een fraai opbergetui. Het resultaat na behandeling mag zeker worden gezien.

De snelheid wordt eenvoudig traploos geregeld, zodat hij makkelijk op iedere behandeling kan worden aangepast. Deze pedicureset beschikt over een LED lamp waarmee je ook in wat donkere ruimtes een goed zicht hebt op het te behandelen oppervlak. Hij draait zowel rechts als linksom en heeft een krachtige motor.

In de reviews van klanten wordt gesproken over een professionele pedicureset. Hij biedt alle mogelijkheden die je van zo’n apparaat verwacht. Het is een zeer gebruiksvriendelijk apparaat dat aangenaam in de hand ligt. Met zijn krachtige motor en vele hulpstukken is hij zijn prijs zeker waard. Over de prijs-kwaliteitverhouding wordt dan ook positief geoordeeld.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het is een handig en makkelijk te bedienen set. Zo geniet je niet alleen een heldere ledlamp maar blijkt de set ook nog eens links- en rechtsdraaiend in te stellen en kun je de snelheid van het apparaat traploos gaan regelen.

Toebehoren: De pedicureset wordt geleverd inclusief tal van toebehoren en opzetstukken. Zo geniet je maar liefst 10 verschillende saffier opzetstukken aangevuld met zo’n 10 schuurpapier wegwerp onderdelen.

Diabetici: dit apparaat blijkt bovendien ook bijzonder geschikt te zijn om te gebruiken bij diabetici patiënten.

Voeding: het apparaat wordt van stroom voorzien door middel van een krachtige adapter.

 

Nadelen: 

Fragiel: één enkele koper is van mening dat het apparaat behoorlijk fragiel en kwetsbaar is bij intensief gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. 7-delige Pedicure en Manicure Set – Nagelknipper – Pedicureset – Nagelvijl – Nageltang

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke 7-delige pedicure inclusief manicureset die jou wordt aangeboden en geleverd door het bekende en populaire merk VAIVE. De set bestaat daarbij uit 2 afzonderlijke nagelknippers, een nageltang, een nagelvijl, een nagelcorrector, een nagelriemmesje en een vuilverwijderaar. Geleverd in een stevige – met rits afsluitbare – opberghoes, kun je deze set zelfs handig meenemen op reis.

Net zoals de meeste andere pedicure- én/ of manicuresets blijkt ook dit geheel voornamelijk vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal dat bovendien makkelijk te onderhouden is en 100% hygiënisch.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren aan waarbij heel wat klanten overtuigd zijn van het gebruiksgemak en het fraaie design. Slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de set vrij kwetsbaar is en snel stuk gaat.

 

Voordelen:

Opberghoes: de set wordt geleverd in een stevige opberghoes die voorzien is van een handige ritssluiting.

Materiaal: vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal is de set makkelijk te onderhouden.

Verpakkingsinhoud: de set bestaat uit een nageltang, 2 nagelknippers, een nagelvijl, een nagelcorrector, een nagelriemmesje en een vuilverwijderaar.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: volgens een enkele koper zouden bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en bijgevolg geen lang leven beschoren zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Carmen Soft Skin Manicure en Pedicure set

 

Deze pedicureset behoort tot de categorie goedkope manicuresets. Wil je niet te veel betalen en toch een goed kwaliteitsproduct hebben, dan kan je keuze wel eens op deze vallen. Qua prijs krijg je zelfs het gevoel met een pedicureset aanbieding te maken te hebben. Hij heeft een ergonomisch ontworpen handgreep waarmee hij heel comfortabel in de hand ligt.

Deze goedkope pedicureset wordt geleverd met maar liefst 8 hulpstukken. Hieronder een 40 mm lange roller voor het verwijderen van eelt op de voeten. Voor verwijderen van eelt tussen de tenen heeft hij een 12.5 mm lange roller. Hij wordt gevoed door 2 AA batterijen, zodat je hem ook heel makkelijk meeneemt op vakantie.

Klanten beoordelen deze Carmen pedicureset erg goed. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer zeker goed te noemen. Met de vele hulpstukken doet hij alles, wat je ervan verwacht. Hij maakt het vijlen van nagels tot een fluitje van een cent.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke prijskaartje van deze unieke set.

Handgreep: de handgreep van de manicure- en pedicureset is ergonomisch ontworpen wat dan weer bijdraagt aan het comfort.

Voeding: het is een degelijke en duurzame set die gebruik maakt van 2 krachtige AA batterijen en bijgevolg volledig draadloos te werk gaat.

Handig in gebruik: de set wordt geleverd met diverse handige hulpstukken. Verder is hij behoorlijk compact en licht van gewicht wat hem dan weer handzaam maakt.

 

Nadelen: 

Slechte kwaliteit: slechts één gebruiker heeft in de online reviews melding gemaakt van een matige tot slechte kwaliteit en dat is uiteraard behoorlijk jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Pedicuresets Koopgids

 

Wanneer je de verschillende pedicuresets gaat vergelijken zul je merken dat je enkele overwegingen moet maken. Durf je het aan om met een elektrisch toestel te werken of kies je liever voor een manuele set? Welke onderdelen in de set zijn zeker een aanbeveling en hoe geef je jezelf een pedicure? Soms zijn er aanbiedingen waarbij je zowel een manicure- als een pedicureset kunt aankopen voor een leuke prijs. Neem even een momentje om alles te bekijken en er daarna de beste set uit te kiezen die jou het meest geschikt lijkt.

Wat is een pedicureset en waarvoor wordt hij gebruikt

Een pedicureset bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je je voeten zelf kunt verzorgen en verwennen. De meeste sets zijn gemaakt uit roestvrijstaal dat je, om hygiënisch te kunnen werken, steeds goed kunt ontsmetten. Hij wordt vooral gebruikt om de nagels bij te snijden en eelt te verwijderen zodanig dat je voeten er gezond en verzorgd uitzien. Voetverzorging is een belangrijk onderdeel van de lichaamsverzorging waarmee veel problemen kunnen worden vermeden vooral als je diabetes hebt of wanneer je aan een reumatische aandoening lijdt.

We denken dan aan ingegroeide teennagels, kalknagels en een dikke eeltlaag waardoor je heel pijnlijke voeten kunt hebben. Daarnaast zijn verzorgde voeten nu eenmaal mooier om te zien. Door gebruik te maken van een pedicureset kun je dit zelf thuis doen. De meeste dames willen tijdens de zomermaanden graag mooi gelakte teennagels en dan kun je beter ook meteen voor een volledige pedicurebehandeling gaan. 

 

De soorten pedicuresets 

We merken dat er verschillende soorten pedicuresets op de markt zijn. Zo is er de basisset die eenvoudige gereedschappen bevat om een pedicure uit te voeren. Deze set is vrij compact en kan gemakkelijk worden meegenomen in de handtas of in de reiskoffer. Deze set bestaat meestal uit een clipper en een vijltje of verschillende vijltjes en een eeltschraper. Daarnaast zien we dat er ook een pedicurepakket is die volledig uit voetverzorgingsproducten is samengesteld en waarin je onder meer een scrub, een lotion en andere crèmes kunt vinden.

De elektrische pedicureset is de meest interessante omdat hij vaak heel uitgebreid is waardoor hij perfect is voor voeten die veel te verduren krijgen. Deze elektrische set bestaat uit meerdere tools om zowel de nagels als de voeten goed aan te pakken waardoor een stevig eelt probleem snel wordt opgelost. Tenslotte is er ook de Spa-set die zorgt voor een complete voetverzorging met een massagevoetbad waardoor je een echt wellnessgevoel hebt.

 

De verschillende onderdelen 

Een pedicureset is meestal ook geschikt om een manicure uit te voeren en bestaat uit verschillende gereedschappen. Zowel de manuele set als de elektrische set hebben gelijkaardige onderdelen. Zo zul je steeds verschillende nagelknippers en nageltangen terugvinden om de nagels mee te knippen en om scherpe hoekjes te verwijderen. Het schaartje dient om de nagelriemen bij te knippen en om eventueel wat harde huid rond de teennagel weg te knippen. De bokkenpootjes dienen om de nagelriemen wat terug te duwen zodat je je nagels mooi kunt lakken.

Verschillende vijltjes of vijlkegels worden gebruikt om de nagels te vijlen. Nagelpennetjes dienen om overtollige kalk onder de nagels te verwijderen waardoor het risico op kalknagels wordt verminderd. Vervolgens is er de puimsteen en de eeltschrapper om de voeten zacht te maken en eelt te verwijderen. Een nagelborsteltje wordt gebruikt om de nagels goed te reinigen en een teenspreider dient om de tenen uit elkaar te halen zodat je overal gemakkelijk bij kunt. Tenslotte wordt er soms ook een voetbad aan toegevoegd om de voeten te weken zodat de eeltlaag zachter wordt om deze gemakkelijk te verwijderen.

Hoe geef je jezelf een basis pedicure

Een pedicureset kan uit zoveel onderdelen bestaan dat je even niet goed weet hoe eraan te beginnen. Je kunt beter eerst de eventuele nagellak verwijderen om daarna de voetzolen te verzachten met de puimsteen zodanig dat de dode huidcellen verwijderd zijn. Doe dit vooral op de hiel, de bal van de voet en onderaan de tenen. Laat nu je voeten even weken om de huid zacht te maken en droog ze dan goed af. Vervolgens kun je het eelt verwijderen met de eeltschraper of met de speciale eelt kegeltjes op het elektrische apparaat.

Smeer nu je voeten goed in met een exfoliërende crème waarna je ze even gaat afspoelen en opnieuw drogen. Nu kun je aan de nagels beginnen werken door ze te knippen en te vijlen. Gebruik de pinnetjes om kalk of dode huid onder de nagels te verwijderen en de bokkenpootjes om de nagelriemen terug te dringen. Tenslotte zijn je nagels klaar om een kleurtje aan te brengen. Eindig steeds met een rustgevende en voedende voetcrème. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een pedicureset?

Eigenlijk is het goed om wekelijks je voeten te verzorgen maar toch zeker minimum éénmaal per maand. Wanneer je voetproblemen hebt kun je beter een professionele pedicure je voeten laten verzorgen. Heb je geen last aan je voeten dan kun je zelf aan de slag. Neem een teiltje met lauwwarm water met wat badzout of badolie in. Laat je voeten weken om vervolgens met een scrub de dode huidcellen te verwijderen. Nadat je voeten goed afgedroogd zijn kun je met een eeltschrapper de eeltlaag op de voetzool verwijderen.

De teennagels moeten recht worden afgeknipt om ze daarna bij te vijlen zodat er geen scherpe hoekjes in de huid kunnen prikken. Wees steeds voorzichtig met de vijlen om geen wondjes te veroorzaken die kunnen ontsteken. Kijk bij een elektrische set goed na welke opzetstukjes je het best kunt gebruiken. Er zijn opzetstukjes om de ruimte tussen de nagelriem en de huid wat breder te maken en er zijn ook smalle stukjes met een spitse punt waarmee je gemakkelijk een scherp stukje nagel kunt bijvijlen. Tenslotte kun je de voeten ontsmetten en insmeren met voetcrème.

Q2: Hoe werkt een pedicureset?

Er zijn pedicuresets die uit verschillende onderdelen bestaan zoals diverse soorten vijltjes, een eeltschraper, bokkenpootjes, kniptangen en dergelijke meer die je gewoon handmatig moet gebruiken. Daarnaast zijn er ook pedicuresets op de markt die elektrisch werken. Het apparaat wordt dan geleverd met verschillende opzetstukken die dezelfde functies hebben als de gewone handmatige set maar dit alles in één toestel. Deze apparaten zijn vaak voorzien van een automatisch stopsysteem om veilig te kunnen werken.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste manicuresets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De meeste mensen onder ons willen graag met keurige handen voor de dag komen. Met een degelijke manicureset heb je alle nodige onderdelen bij de hand om de nagels van je handen en voeten een optimale verzorgingsbeurt te geven. We hebben voor jou alvast 3 setjes uitgezocht om eens met elkaar te vergelijken. Zo is er de Foocca Elektrische Nagelvijl met allerlei nagelfreesbitjes en schuurrolletjes om zowel een manicure als een pedicure uit te voeren. Daarnaast zou de Atv Perfectum luxe manicure set ook een uitstekende keuze kunnen zijn omdat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste manicuresets (Reviews) van 2023

 

We willen allemaal graag goed verzorgde handen en voeten om er altijd piekfijn uit te zien. Ben je op zoek naar een French manicureset om thuis zelf je nagels te verzorgen? Of gaat je voorkeur uit naar een manicureset voor mannen zodat je wederhelft er ook tiptop uitziet? We kregen de hulp en het advies van enkele nagelstudio’s om deze lijst met verschillende topproducten te kunnen samenstellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en te vergelijken alvorens je er de beste manicureset uitkiest.

 

1. Foocca Elektrische Nagelvijl 12 Nagelfreesbitjes 58 Schuurrolletjes 

 

De Foocca elektrische manicureset is een tijdelijke aanbieding met een sterk verlaagde prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze manicure-/pedicureset blijkt tot de populairste aankopen te behoren uit onze selectie waardoor hij in de reviews meteen met een heel goede score van 4,4 sterren werd beloond.

De elektrische nagelfrees heeft een duurzame handgreep in gegoten aluminium met een poederroze afwerkingslaag waardoor hij er heel stijlvol uitziet. Bovendien wordt hij geleverd met 12 multifunctionele opzetstukken en 58 vervangbare schuurrolletjes zodat je een complete manicure- en pedicureset ter beschikking hebt om alle (kunst)nagels en hardnekkige eelt te behandelen.

Daarnaast zorgt de stille en krachtige motor met een vermogen van 12 Watt ervoor dat je in een mum van tijd de behandeling afwerkt. Dankzij de meegeleverde 1,7 m lange USB-kabel kun je de elektrische manicureset gemakkelijk overal gebruiken waar je een USB-poort ter beschikking hebt.

 

Voordelen: 

Vermogen: de krachtige en stille motor met een vermogen van 12 Watt zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk hardnekkige eelt en (kunst)nagels kunt behandelen.

Gebruiksvriendelijk: dankzij zijn lange USB-kabel met een lengte van 1,7 m is hij bijna overal bruikbaar waar je hem op een USB-poort kunt aansluiten.

Verpakking: deze handige set wordt geleverd met 12 verschillende opzetstukjes en 58 schuurrolletjes die vlot kunnen worden vervangen.

De prijs: het pakket is momenteel in de aanbieding met een heel scherpe prijs.

 

Nadelen:

Onvoldoende kracht: enkele klanten maken de opmerking dat hij over onvoldoende kracht beschikt om acrylnagels te verzorgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Atv Perfectum Luxe 18-delige Manicureset met Lederen Opbergetui

 

De Atv Perfectum manicureset voor de nagels wordt geleverd in een mooi roze lederen opbergetui zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Doordat deze complete verzorgingsset bestaat uit 18 verschillende onderdelen, is hij geschikt om zowel je handen als je voeten te behandelen.

Bovendien is deze set voorzien van een nagelknipper voor kinderen en eentje voor volwassenen, een nagelschaartje, een apart nagelmes, nagelriemknipper en nog veel meer attributen waardoor hij voor het ganse gezin kan worden gebruikt. Hij bevat trouwens enkele tools om de wenkbrauwen in vorm te houden, meeëters  weg te halen en oorsmeer te verwijderen.

Daarnaast is hij gemaakt uit roestvrij staal van een hoge kwaliteit waardoor alle onderdelen gemakkelijk in een sopje kunnen worden gereinigd, om steeds op een hygiënische manier te werken. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze mooie set.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze manicure-/pedicureset bestaat uit 18 onderdelen waarmee je de handen en voeten van het complete gezin kunt behandelen. Daarnaast zijn er ook nog materialen voorzien om meeëters en oorsmeer te verwijderen en om de wenkbrauwen te verzorgen.

Hygiënisch: alle attributen zijn gemaakt uit roestvrij staal waardoor ze gemakkelijk onder de kraan of in een sopje kunnen worden gereinigd.

Verpakking: de set wordt geleverd in een roze lederen etui zodat je hem gemakkelijk in je handtas kunt meenemen.

De prijs: doordat deze mooie manicureset een heel voordelige prijs heeft is het de ideale geschenkset om aan een vriendin cadeau te doen.

 

Nadelen: 

Onhandige verpakking: één klant had problemen om het etui te openen waardoor hij/zij de verpakking moest forceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beurer MP60 Manicure-Pedicureset geschikt voor professioneel gebruik

 

Deze professionele manicureset kan voor de handen en voeten worden gebruikt. Doordat hij de mogelijkheid heeft om met de klok mee of tegen de klok in te roteren, is hij zowel voor rechts- als linkshandigen gemakkelijk te bedienen.

Bovendien werkt de Beurer manicure set op netstroom en kan hij traploos worden ingesteld tussen 2600 en 6100 rotaties per minuut zodat hij voor verschillende behandeling perfect kan worden aangepast. Omdat hij op een lage snelheid kan worden ingesteld, is hij trouwens ideaal voor mensen met diabetes die heel voorzichtig moeten zijn met wondjes aan de tenen, handen en voeten. 

Daarnaast is deze manicure-/pedicureset volledig uitgerust met 9 kwaliteitsvolle opzetstukken die gemaakt zijn uit gepolijst vilt of van een duurzame saffierlaag voorzien zijn. Hij wordt overigens geleverd in een handig opbergetui waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar enkele merken op dat je er toch voorzichtig mee moet omgaan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat de nagelfrees ook tegenwijzerzin draait, kan hij zowel door links- als rechtshandigen worden gebruikt.

Instelbaar: de snelheid kan traploos worden aangepast tussen 2600 en 6100 toeren per minuut waardoor hij voor verschillende behandelingen anders kan worden ingesteld.

Verpakking: er worden bij dit apparaat 9 hoogwaardige opzetstukken geleverd die met een duurzame saffierlaag of vilt werden afgewerkt.

Veilig gebruik: doordat het toestel ook op een laag toerental kan worden ingesteld, is hij veilig voor diabetici.

 

Nadelen:

Kracht: een klant maakt de opmerking dat je voorzichtig moet zijn met de snelheid van het apparaat als je dit soort toestellen niet gewoon bent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Luvion Baby Manicureset 3-delig voor een veilig gebruik

 

De manicureset van Luvion is perfect om de minuscule nageltjes van baby’s en kleine kinderen bij te knippen. Bovendien is het noodzakelijk om de nagels van een baby goed te verzorgen om te voorkomen dat je kindje zich in het gezicht gaat krabben waardoor hij/zij kleine littekentjes kan krijgen.

De baby manicureset wordt trouwens geleverd in een pakket met 3 stuks en een extra beschermkapje zodat het nagelschaartje veilig kan worden opgeborgen. Verder bestaat de set uit een handige nagelknipper speciaal voor kleine nageltjes, een nagelvijltje om de scherp randjes wat bij te vijlen en een roestvrij stalen nagelschaartje met afgeronde punten om steeds heel veilig te werk te kunnen gaan.

Alle onderdelen kunnen overigens perfect met water of in een sopje worden gereinigd om de set op een hygiënische manier te gebruiken. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over dit babyartikel dat bovendien de laagste prijs heeft in onze lijst met toppers.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de manicureset is speciaal bedoeld om de nagels van baby’s te verzorgen zodat ze zichzelf niet kunnen krabben.

Verpakking: deze set bestaat uit 3 stuks waaronder een nagelschaartje met afgeronde toppen en een beschermkapje, een handige nagelknipper voor kleine nageltjes en een nagelvijltje om scherpe hoekjes weg te vijlen.

Hygiënisch: hij is gemaakt uit roestvrij staal en kunststof waardoor hij gemakkelijk kan worden schoongemaakt om de set hygiënisch te gebruiken.

Het prijskaartje: dit artikel heeft een goedkope en betaalbare prijs zodat hij door iedereen kan worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Te uitgebreid: een klant is van mening dat deze set te uitgebreid is en enkele overbodige onderdelen bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Carmen NC2110 Manicureset Touch paneel Ledverlichting

 

Carmen wordt door velen als het beste merk beschouwd voor producten die bij elke schoonheids- en lichaamsverzorging worden gebruikt. Het merk heeft voor elk beautyritueel het geschikte apparaat in zijn collectie om snel en op een efficiënte manier resultaat te bereiken.

Dit blijkt ook met deze handige manicureset met verschillende opzetstukken waarmee je zowel je handen als je voeten van een uitgebreide verzorging kunt voorzien, zonder dat je daarvoor naar een schoonheidssalon moet gaan. De ergonomische vormgeving van het toestel zorgt er bovendien voor dat de basis heel prettig in de hand ligt zodat je op een ontspannen manier te werk kunt gaan.

Daarnaast kan zowel de snelheid als de draairichting gemakkelijk met de plus- en de min knop worden aangepast. Doordat de snelheid traploos kan worden ingesteld is dit apparaat dan ook bijzonder geschikt voor diabetici die moeten opletten dat ze zich niet verwonden. Het geïntegreerde ledlampje heeft trouwens voldoende licht om duidelijk te kunnen zien waarmee je bezig bent. In de reviews kunnen we zien dat dit product een goede waardering krijgt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de Carmen manicureset is heel gemakkelijk te bedienen met de plus- en  min knop waarmee je de snelheid en de draairichting kunt aanpassen.

Ledlamp: dankzij het ingebouwde ledlampje kun je goed zien wat je aan het behandelen bent zodat je minder kans hebt om jezelf te verwonden.

Veilig gebruik: doordat de snelheid van deze manicure set traploos kan worden ingesteld is hij ook geschikt om door diabetici veilig te worden gebruikt.

Verpakking: de set wordt geleverd met 7 opzetstukken en een netsnoer die allemaal mooi in een handig etui verpakt zitten.

 

Nadelen:

Uitgebreid: wanneer je dergelijke toestellen niet gewoon bent, vraagt het enige oefening om de uitgebreide set efficiënt te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Peter Bausch Manicure Pedicure Profi Set 0360 15 delig

 

De professionele manicure-/pedicureset van Peter Bausch wordt geleverd in een handige koffer zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen om bijvoorbeeld tijdens de thuisverpleging patiënten te verzorgen. Het toestel kan bovendien zowel naar rechts als naar links roteren waardoor hij door iedereen gemakkelijk kan worden gebruikt.

De uitgebreide set beschikt trouwens over 12 opzetstukken die je gemakkelijk kunt verwisselen om je nagels te vijlen en polijsten, kunstnagels te slijpen, eksterogen te behandelen en eelt te verwijderen. Door zijn krachtige motor kan hij daarnaast perfect worden ingezet om harde en dikke nagels zoals kalk- of schimmelnagels te verzorgen.

Doordat de transformator traploos kan worden ingesteld tussen 500 en 13500 rotaties per minuut, is dit apparaat dan ook bijzonder geschikt om diabetici te behandelen. Dankzij zijn lange netsnoer van 2,5 m heb je meer dan voldoende bewegingsvrijheid om op een comfortabele manier te werken. In de reviews hebben we gezien dat dit toestel een uitstekende score kreeg met het maximale aantal sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze elektrische manicure-/pedicureset is dankzij zijn professionele kwaliteit bijzonder geschikt om door thuisverplegers te worden gebruikt.

Opzetstukken: hij wordt geleverd met 12 opzetstukken waaronder 4 diamantfrezen, 2 keramische polijststiften, een polijstvilt en 5 slijpkapjes met slijpkaphouder zodat je uiteenlopende behandelingen kunt uitvoeren.

Instelbaar: de regelbare transformator kan traploos worden ingesteld om de rotatiesnelheid aan te passen tussen 500 en 13500 toeren per minuut.

Opbergkoffer: alles onderdelen zitten netjes opgeborgen in een handige koffer zodat je hem heel gemakkelijk op verplaatsing kunt meenemen.

 

Nadelen: 

De prijs: de volledige set heeft een duur prijskaartje waardoor hij voor niet-professionelen waarschijnlijk minder interessant zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Manicuresets Koopgids

 

Wanneer je een manicureset in huis wilt halen om zelf de nagels van je handen en voeten te verzorgen, kunnen we de aanbeveling geven om de verschillende exemplaren eens grondig te bekijken. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een handmatig of elektrisch apparaat. Verder worden er ook allerlei extra tools aangeboden om je manicure set verder uit te breiden. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Er zijn vaak ook interessante aanbiedingen van eindereeksen te vinden.

Wat is een manicureset en waarvoor wordt hij gebruikt

De manicureset dateert van meer dan 3000 jaar geleden uit het oude Egypte. Farao’s hadden toen bedienden die speciaal werden opgeleid om de handen van hun meester tot in de puntjes te verzorgen. Tegenwoordig kunnen we hiervoor terecht in een schoonheidssalon waar je al gauw een aardige som op tafel moet leggen. Door een manicureset aan te schaffen kun je gemakkelijk zelf de nagels van je handen en voeten verzorgen. Een dergelijke set bestaat uit een aantal tools die worden gebruikt om de nagels te knippen, bij te vijlen, nagelriemen te verzorgen en nog zo veel meer.

Een manicureset wordt vaak verkocht met onderdelen die je eveneens voor pedicure kunt gebruiken zodat je maar één setje nodig hebt. Hierdoor kun je er meestal ook eeltverwijderaars in terugvinden en hulpmiddelen om eksterogen te behandelen. Soms worden er nog extra onderdelen aan toegevoegd om bijvoorbeeld de vorm van je wenkbrauwen bij te houden of om oorsmeer te verwijderen. In de meeste gevallen wordt een manicureset geleverd in een compact hoesje zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 

De verschillende soorten sets

We kunnen de manicuresets onderverdelen in twee groepen. De gewone manicureset voor manueel gebruik is meestal verpakt in een handig etui dat je gemakkelijk in je handtas kunt stoppen om overal mee naartoe te nemen. Deze eenvoudige set bestaat uit enkele basisbenodigdheden om je nagels netjes te houden. We denken dan aan verschillende nagelknippers, een nagelschaartje en een schuine nagelschaar, bokkenpootjes, nagelriemknipper en diverse soorten nagelvijltjes. Soms worden er ook nog accessoires aan toegevoegd om mee-eters te verwijderen en oorsmeer weg te halen.

Daarnaast is er de elektrische manicureset die over heel wat meer mogelijkheden beschikt. Bij een elektrische set worden allerlei opzetstukken geleverd zodat je de (kunst)nagels van zowel je handen als voeten kunt behandelen. Je kunt hiervoor zelf het aantal verschillende bits kiezen en eventueel verwisselbare schuurrolletjes om eelt op je voeten te behandelen. De meeste elektrische manicuresets zijn trouwens op verschillende snelheden instelbaar waardoor deze ook door diabetici veilig kunnen worden gebruikt.

 

De diverse opzetstukken en het gebruik

Een elektrische manicureset wordt bijna altijd geleverd met diverse praktische opzetstukken. Deze bieden je de mogelijkheid om allerlei behandelingen uit te voeren waarbij je meestal zowel de handen als de voeten kunt verzorgen. Zo zijn er verschillende bits, frezen, kegeltjes en schijven waarmee je de nagels en bijvoorbeeld ook de huid van je voeten kunt verzorgen . De grove- en lange slijpkop worden gebruikt om snel eelt te verwijderen op de voetzool en hiel, de vilt slijpkop dient dan weer om de nagelranden glad te maken en de nagels te polijsten.

Daarnaast zijn er kegels met een fijn of een grof slijpvlak om alle soorten nagels te vijlen. Een cilinderfrees wordt gebruikt om droge teennagels glad te maken en polijsten. De vlamvormige frees is dan weer de perfecte tool om ingegroeide teennagels te behandelen en met een ronde frees kun je voorzichtig likdoorns verwijderen. Zo zijn er nog een heleboel andere onderdelen die allemaal hun eigen nut hebben. Alle opzetstukken kunnen trouwens worden gereinigd of vervangen zodat je steeds op een hygiënische manier te werk kunt gaan.

De extra mogelijkheden en de veiligheid

Zoals we reeds hebben vermeld kun je een manicure set zo veel uitbreiden als jij dat wenst. Echter, sommige apparaten hebben diverse functies die het gebruik alleen maar efficiënter maken. Zo zijn er toestellen die je zowel met de richting mee als tegen de richting van de klok kunt laten draaien zodat ze voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Bovendien zijn deze apparaten uitermate geschikt voor links- en rechtshandigen. Daarnaast hebben enkele toestellen een ingebouwd ledlampje zodat je heel goed kunt zien wat je aan het doen bent. 

Bovendien draaien de opzetstukken met een aantal rotaties per minuut om op de meest efficiënte en snelle manier de nagels te vijlen of bijvoorbeeld eelt weg te halen. De meeste elektrische manicure sets kunnen dan ook traploos worden ingesteld om de rotatiesnelheid aan te passen. Zo komen we naadloos bij de veiligheid van dergelijke toestellen terecht. Voor het gebruik bij kinderen en diabetici kun je beter een laag toerental kiezen. Mensen met diabetes hebben vaak minder gevoel in de handen, voeten en de tenen waardoor ze niet snel zullen voelen wanneer er wondjes zijn wat voor heel wat problemen kan zorgen.

 

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste nagelknippers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het eerste waar men op let als je je aan iemand voorstelt, zijn de al dan niet verzorgde handen en nagels. Met een nagelknipper kun je op een snelle en eenvoudige manier je nagels knippen en reinigen zodat je netjes voor de dag komt. Om je alvast wat te helpen bij het maken van een keuze, hebben we voor jou 3 nagelknippers geselecteerd en naast elkaar gezet om te vergelijken. Zo zou de Tweezerman Combo Nagelknipperset uit roestvrij staal met antisliplaag een goede optie kunnen zijn. Daarnaast staat de Nagelknipper- met Veersysteem waarbij je bijna geen kracht moet gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste nagelknippers (Reviews) van 2023

 

Om ervoor te zorgen dat je nagels er steeds verzorgd uitzien, moet je ze regelmatig knippen. We geven dan ook graag het advies om te kiezen voor een nagelknipper waarmee je je nagels kort en in model kunt knippen. Ben je op zoek naar een Trim nagelknipper die je gemakkelijk in je handtas kunt meenemen. Of kies je voor een professionele nagelknipper om je nagels te verzorgen. Neem rustig de tijd om alle producten te bekijken en er daarna de beste nagelknipper uit te kiezen. 

 

1. Tweezerman Combo Nagelknipperset roestvrij staal voor vinger- en teennagels

 

De Tweezerman nagelknipperset is vervaardigd uit roestvrij staal en afgewerkt met een antislipcoating zodat je een stevige grip op de hendel hebt. Doordat hij hele scherpe en concave snijranden heeft, zul je moeiteloos je nagels kunnen knippen.

Bovendien bestaat deze nagelknipperset uit een grote knipper om de teennagels praktisch te knippen en een kleiner formaat om de vingernagels bij te werken. Wanneer je eerst je nagels in een kommetje met lauw water laat weken, zullen deze heel soepel worden waardoor je ze makkelijker kunt knippen. 

Omdat de nagels na het weken zacht zijn, zul je bijna geen druk moeten uitoefenen om ze door te snijden en kun je ze ook veel beter in model brengen. In de reviews merken we dat deze nagelknipperset een heel goede score kreeg. De klanten zijn trouwens zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Verpakking: deze set bestaat uit een grote nagelknipper om de teennagels te knippen en een kleiner exemplaar om de vingernagels te verzorgen.

Materiaal: hij is gemaakt uit roestvrij staal waardoor hij zonder probleem in een vochtige omgeving kan worden gebruikt.

Antislip: de hendels van beide nagelknippers werden afgewerkt met een zwarte antislip coating zodat je ze met natte handen ook gemakkelijk kunt hanteren.

Gebruiksvriendelijk: de nagelknippers beschikken over zeer scherpe randen waardoor je moeiteloos harde nagels kunt doorknippen. Het kleine formaat is trouwens ideaal om voor kinderen te gebruiken.

 

Nadelen:

Geen nagelvijl: hoewel er in de beschrijving wordt vermeld dat deze nagelknippers over inklapbare vijlen beschikken, is dit niet het geval.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nagelknipper met veersysteem antislip handvat minder kracht nodig

 

De handige nagelknipper van Vitility heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. We merken in de reviews dat hij door alle klanten met het maximumaantal sterren werd beloond waardoor je vrij zeker bent van de degelijke kwaliteit van dit apparaat.

De Vitility nagelknipper van is een echte topper voor mensen die minder kracht hebben in de vingers en handen of voor personen die door omstandigheden een gebrek hebben aan fijne motorische bewegingen. Doordat hij voorzien is van een hendel met hefboom- en veersysteem, zal de nagelknipper vanzelf terug opengaan wanneer je er geen druk op uitoefent. Dit laat je toe om zelf je nagels te knippen zonder dat je je daarvoor extra moet inspannen. 

Daarnaast is deze nagelknipper voorzien van een antislip handvat om een zeer goede grip te hebben zodat hij niet uit je handen kan glippen. Deze nagelknipper heeft trouwens een licht gewicht van 100 g en een lengte van 9 cm waardoor hij heel comfortabel in de hand ligt. 

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze nagelknipper is voorzien van een antislip handvat waardoor je een goede grip hebt en hij dus ook gemakkelijk met natte handen kan worden gebruikt.

Veersysteem: door het handige veersysteem zal de nagelknipper automatisch terug opengaan.

Formaat: doordat hij slechts 100 g weegt en een lengte van 9 cm heeft, kun je hem heel comfortabel vasthouden.

De prijs: de nagelknipper heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten waardoor hij voor elk budget geschikt is.

 

Nadelen: 

Geen nagelvijl: we merken dat er ook bij deze nagelknipper geen nagelvijltje in verwerkt is wat normaal wel heel handig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Victorinox Nagelknipper met etui

 

Victorinox produceert sinds 1897 het originele “Swiss Army Knife” dat ook wel het “Zwitserse zakmes” wordt genoemd. Het label wordt door velen als het beste merk voor functionele en compacte zakmessen en nagelknippers beschouwd. Met een nagelknipper van Victorinox ben je er dan ook zeker van dat je een uitstekend exemplaar in handen hebt.

Doordat hij een compacte afmeting van 59 mm heeft en slechts 21 g weegt, kun je deze nagelknipper heel gemakkelijk in de handbagage meenemen of  in het meegeleverde hoesje in je handtas bewaren. Daarnaast beschikt hij over de mogelijkheid om hem aan een sleutelhanger vast te maken zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Bovendien is de roestvrij stalen nagelknipper voorzien van een inklapbare vijl en een handige schroevendraaier waardoor dit multifunctionele apparaatje altijd goed van pas komt. In de reviews merken we dat één klant minder tevreden is over het meegeleverde hoesje.

 

Voordelen:

Kwaliteit: doordat deze nagelknipper door het Zwitserse bedrijf Victorinox wordt gemaakt, dat ook het “Zwitsers zakmes” produceert, ben je vrij zeker van de uitstekende kwaliteit.

Gebruiksgemak: de nagelknipper kan worden gebruikt als sleutelhanger en is daarnaast ook heel gemakkelijk om in de handbagage mee te nemen.

Formaat: hij heeft een licht gewicht van 21 g en meet 59 mm waardoor hij zeer compact is, maar toch handig om te gebruiken.

Materiaal: het apparaat is gemaakt uit roestvrij staal zodat hij probleemloos ook in een natte omgeving kan worden gebruikt zonder dat hij gaat roesten.

 

Nadelen: 

Het hoesje: deze nagelknipper wordt geleverd in een opberghoesje dat van mindere kwaliteit zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nagelknipper speciaal geschikt voor teennagels 8 cm. lang 1 stuks

 

De Trim nagelknipper is momenteel in de aanbieding met een goedkope en heel betaalbare prijs waardoor hij ook door mensen met een klein budget kan worden aangekocht. Deze nagelknipper is speciaal bedoeld om  de teennagels gemakkelijk in model te knippen.

Bovendien is deze zilverkleurige nagelknipper voorzien van een concave snijrand waarmee je je teennagels de perfecte vorm kunt geven. Dankzij zijn licht gewicht van slechts 100 g en lengte van 8 cm, heeft hij het perfecte formaat om hem op een eenvoudige en vlotte manier te hanteren. Hij beschikt trouwens over een inklapbare nagelvijl om de scherpe hoekjes wat bij te vijlen zodat je geen ingegroeide teennagels zult krijgen. 

Doordat er op de hendel een soort reliëf werd aangebracht, heb je een stevige grip waardoor je deze nagelknipper ook kunt gebruiken als je bijvoorbeeld je voeten aan het weken bent. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze nagelknipper heeft een gebogen bek waarmee je de teennagels heel gemakkelijk in het juiste model kunt knippen. Hij is ook voorzien van een inklapbare nagelvijl om de scherpe randjes weg te werken.

Formaat: de Trim nagelknipper weegt 100 g en heeft een lengte van 8 cm waardoor hij heel goed in de hand ligt.

Antislip: dankzij het reliëf op de hendel, kun je hem ook gemakkelijk met natte handen gebruiken zonder dat hij zal wegglippen.

Het prijskaartje: deze nagelknipper valt in de laagste prijsklasse zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Toepassing: hoewel je deze nagelknipper voor de teennagels ook gerust voor de vingernagels kunt gebruiken, zul je deze toch iets minder fijn kunnen afwerken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Zwilling 42422-001-0 Nagelknipper set met opvangbakje

 

De Zwilling nagelknipper behoort tot de beste nagelknippers in onze lijst met topproducten. Hij valt wel in de hoogste prijsklasse, maar je krijgt waar voor je geld. In de reviews merken we dan ook dat deze nagelknipper het maximum van 5 sterren kreeg en dat de klanten dit exemplaar zeker aanraden.

De Twinox nagelknipper is vervaardigd uit kwaliteitsvol roestvrij staal met een matte afwerking zodat je hem gerust in vochtige omstandigheden kunt bewaren. Hij is trouwens voorzien van een handig opvangbakje in zwarte kunststof waarin de afgeknipte nagels worden verzameld zodat ze niet in het rond springen. Doordat deze nagelknipper een heel scherpe snijrand heeft, kun je heel nauwkeurig je nagels knippen zodat ze er goed verzorgd uitzien.

Daarnaast zorgt deze concave kniprand er ook voor dat je je nagels meteen een natuurlijke vorm kunt geven. Daarenboven heeft hij een gewicht van 200 g en is hij slechts 65 mm lang waardoor hij vrij compact en toch goed hanteerbaar is. 

 

Voordelen:

Materiaal: hij is gemaakt uit mat roestvrij staal van een uitstekende kwaliteit waardoor hij zeker corrosiebestendig is.

Formaat: doordat de nagelknipper een lengte van 65 mm heeft en een gewicht van 200 g, is hij heel gemakkelijk om te gebruiken.

Verzamelbakje: dankzij het handige opvangbakje waarin de nagels allemaal netjes worden verzameld, moet je achteraf niet beginnen vegen of stofzuigen.

Gebruikscomfort: door de gebogen snijrand worden de nagels bijna meteen in de juiste vorm geknipt.

 

Nadelen: 

De prijs: deze nagelknipper valt in de hoogste prijsklasse waardoor hij niet voor elk budget geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Foocca Baby Nagelknipper Oplaadbare Elektrische Baby Nagelvijl 

 

De nagelknipper/manicureset van het merk Foocca is één van de populairste toestellen die door jonge mama’s worden gebruikt om de nagels van hun kleintje optimaal te verzorgen. Doordat deze nagelknipper voor baby’s op een zachte en veilige manier de nageltjes gaat vijlen zal je kindje zich trouwens heel gerust voelen.

Bovendien is deze elektrische nagelvijl bijzonder stil zodat je baby niet zal schrikken door onverwachte geluiden. Door de kleine en fijne nageltjes regelmatig te verzorgen voorkom je dat je kindje zichzelf gaat krabben en bijgevolg lelijke krassen in het gezicht heeft. De manicureset wordt trouwens geleverd met wel 9 verschillende opzetstukjes waardoor je voor elke leeftijd de gepaste vijlkop kunt uitkiezen.

Daarnaast kan de elektrische nagelvijl eenvoudig met de meegeleverde USB-kabel worden opgeladen waardoor hij quasi altijd gebruiksklaar is. Het geheel wordt overigens in een handige opbergdoos geleverd zodat je alles samen netjes kunt bewaren. In de reviews zien we dat dit product een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze elektrische nagelvijl maakt bijna geen geluid waardoor je baby niet zal schrikken.

Opzetstukken: hij wordt geleverd met 9 verschillende vijltjes en polijststukken die voor verschillende leeftijdsgroepen geschikt zijn.

Oplaadbaar: de manicureset is oplaadbaar en kan met de meegeleverde USB-kabel op het elektriciteitsnet of op een powerbank worden aangesloten.

Veiligheid: omdat baby’s en kleine kinderen meestal niet stil kunnen zitten is het gebruik van een nagelvijl veel veiliger dan wanneer je de nagels met een nagelschaartje gaat knippen.

 

Nadelen: 

Hanteerbaarheid: hoewel deze elektrische nagelvijl heel makkelijk te gebruiken is, vraagt het toch enige oefening voor je het onder de knie hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nagelknippers Koopgids

 

Om je nagels goed te kunnen verzorgen, willen we je graag de aanbeveling geven om een nagelknipper te gebruiken. Met dit apparaatje kun je je nagels netjes in een mooie vorm knippen zodat je steeds verzorgd voor de dag komt. Maar hoe kun je hem het beste gebruiken? En zijn er ook verschillende soorten waaruit je kunt kiezen? Neem gerust even de tijd om onze koopgids te bekijken en alles goed te vergelijken. In de koopjeshoek zijn er trouwens bijna altijd leuke aanbiedingen te vinden.

Wat is een nagelknipper en waarvoor kun je hem gebruiken

Om je nagels netjes te verzorgen en goed in model te knippen, kun je een nagelschaartje of een nagelknipper gebruiken. Hoewel er in elke prijsklasse heel veel keuze is, kun je beter meteen voor een degelijke nagelknipper uit roestvrij staal kiezen. Een nagelknipper is eigenlijk een soort tangetje met 2 concave (naar binnen gebogen) snijranden die heel scherp zijn om de nagels in hun natuurlijke vorm te knippen. Echter, wanneer de snijranden niet scherp genoeg zijn, zullen de nagels eerder afbreken dan dat ze worden geknipt. 

Daarnaast is een nagelknipper vrij eenvoudig te gebruiken omdat je slechts met één clip de nagel kunt afknippen. De meeste apparaatjes werken trouwens met een hefboomsysteem en een veer zodat je maar heel weinig druk moet uitoefenen om de nagels door te snijden. Sommige exemplaren zijn eveneens voorzien van een praktisch nagelvijltje waarmee je de scherpe randen en hoekjes kunt bijwerken. Bovendien is een nagelknipper ook heel handig voor mensen die door omstandigheden, de fijne motoriek missen of minder kracht hebben.

 

De verschillende soorten in relatie tot hun formaat

Ongeacht voor welke nagelknipper je ook kiest, ze hebben allemaal dezelfde functie. Er is echter wel een onderscheid tussen de nagelknipper voor de teennagels en deze voor de vingernagels. Een nagelknipper voor de vingernagels is smaller en is meestal ook minder lang. Een dergelijke nagelknipper meet tussen 6 en 8 cm terwijl hij ongeveer 1 cm breed is. In deze nagelknipper is vaak een inklapbaar vijltje verwerkt zodat je na het knippen ook de scherpe randjes kunt wegvijlen of meteen kunt ingrijpen als je een gescheurde vingernagel hebt.

Daarnaast is er de nagelknipper voor de teennagels met een breedte van 1,2 tot 1,5 cm en een lengte van ongeveer 8 cm. Doordat een teennagel meestal harder en dikker is dan een vingernagel, heb je iets meer druk nodig om hem door te knippen. Dankzij de lange hefboom kun je meer kracht opbouwen zonder dat je daar zelf veel inspanning moet voor leveren. Er zijn trouwens ook speciale nagelknippers om gelnagels te knippen en er zijn mini nagelknippers om aan een sleutelhanger te hangen of om gemakkelijk in je handtas mee te nemen.

 

Het gebruik

De meeste mensen zullen het gebruik van een nagelknipper heel evident vinden. Toch is het belangrijk om er correct mee om te gaan. De nagels beschermen namelijk de vinger- en teentopjes zodat je je minder snel zult bezeren als je ergens tegenaan stoot. Wanneer je de nagels te kort gaat knippen, zullen je vingertoppen bijgevolg heel gevoelig zijn. Daarnaast heb je meer kans op een ingegroeide teennagel als je deze te kort afknipt, wat bijzonder pijnlijk is. 

Wanneer je een teennagel te kort afsnijdt zal de zachte huid van het teentopje, over de nagel krullen waardoor de nagel gaat ingroeien. Bovendien is het noodzakelijk om de teennagels regelmatig te knippen zodat de hoekjes van de nagels niet in de huid kunnen groeien. Een teennagel moet je mooi recht afknippen en mag dus absoluut niet rond worden afgesneden. Daarentegen mogen vingernagels wel rond worden geknipt omdat de zijkanten van de vinger veel harder zijn waardoor je ook zelden een ingegroeide vingernagel zult hebben.

Extra mogelijkheden

Sommige nagelknippers beschikken over een nagelvijltje om de zijkanten en de hoekjes te vijlen zodat deze niet in de nagel niet gaan groeien. Echter, er wordt door verschillende nagelstylistes aangeraden om hiervoor een ander vijltje te gebruiken. Deze inklapbare nagelvijl dient eigenlijk meer als noodoplossing omdat hij meestal een grove korrel heeft en daarom enkel geschikt is om een gescheurde vingernagel tijdelijk wat bij te vijlen zodat je nergens blijft haperen.

Daarnaast zijn er ook nagelknippers die voorzien zijn van een opvangbakje om de afgeknipte nagels te verzamelen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over nagels die in het rond vliegen wanneer je ze afknipt. Ze worden netjes in het bakje opgevangen en na gebruik kan dit gewoon worden geledigd.

 

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Voetenbaden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijk voetenbad maar weet je niet welk model je moet kiezen? Dan kan onze koopgids over voetenbaden misschien wel soelaas bieden. Daarin proberen we een aantal tips aan te bieden waarmee je zou kunnen rekening houden. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo zul je met het Beurer FB50 voetenbad echt wel meteen een meer dan degelijk apparaat in handen hebben. Ideaal dus wanneer je na een stresserende werkdag ’s avonds laat thuiskomt en helemaal overspannen bent. Met het Medisana Comfort FS885 voetenbad mag je zeker rekenen op een meer dan waardig alternatief. Zo heb je bijvoorbeeld de optie om de temperatuur van het water zelf te regelen en dus ook aan te passen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 Beste Voetenbaden (Reviews) van 2023

 

Onderschat het niet hoeveel onze voeten door de dag heen belast worden. Koop een voetenbad en geef jouw voeten die luxe behandeling die ze zeker verdienen. Als je zo een apparaat in huis hebt, dan kun je zelf bepalen hoe vaak jij jouw voeten behandelt met een heerlijk bad of massage. Wacht dus niet langer om het beste voetenbad aan te schaffen.

 

1. Beurer FB50 Voetenbad XXL 3 Pedicure Opzetstukken Verwarming

 

Met het Beurer FB50 voetenbad kun jij jouw voeten na een lange en vermoeiende dag nu eindelijk laten ontspannen. Dit apparaat kan gebruikt worden om jouw voeten te masseren en te behandelen.

Het is dus een ideaal product om jezelf te verwennen. Bepaalde opzetstukken zijn afneembaar en andere opzetstukken kun je verwisselen. Dit apparaat is gemakkelijk te bedienen dankzij het handige LED display dat het heeft.

Van sommige bekende merken kun je gelijk verwachten dat het geen goedkope voetenbaden zullen zijn. De ervaringen over dit product zijn verdeeld. Een deel van de kopers is tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en de prijs van dit product is ook redelijk. Daarnaast is het een duurzaam product dat eenvoudig is om te gebruiken. Voor het ander deel van de kopers is de massagefunctie niet zoals verwacht en zijn de opzetstukjes niet voor personen met grote voeten bestemd.

Een voetenbadje kan altijd handig zijn en zeker wanneer je na een stressvolle en vermoeiende dag thuiskomt. Met dit voetenbadje van het bekende en misschien ook wel het beste merk Beurer, kun je alvast volop genieten. Laten we dan ook even op zoek gaan naar wat nu precies de eigenschappen van dit apparaat zijn.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: je zult merken dat je met dit voetenbad werkelijk volledig zult kunnen ontspannen dankzij de masserende werking van het toestel.

LED display: het toestel is voorzien van een duidelijk afleesbaar LED display van waaruit je het voetenbad bovendien ook makkelijk kunt gaan bedienen.

Handig in gebruik: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat je bepaalde opzetstukken er zonder problemen kunt afhalen. Andere opzetstukken kun je dan eventueel ook verwisselen door andere indien je dit wilt.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit voetenbad niet meteen over de laagste prijs beschikt. Je zult het bovendien ook niet tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Medisana Comfort FS885 Voetenbad

 

Het Medisana Comfort FS885 3 in 1 voetenbad is een geweldig product. Met dit product heb je de keus uit 3 opties namelijk vibratiemassage, bubbelmassage en infrarood licht. Je kunt ook kiezen voor een intensieve voetreflexmassage. Zo kun je de temperatuur zelf instellen tussen 20 en 48 graden en ook de timerfunctie waarbij je verschillende opties hebt. Dit product is licht van gewicht en het is gemakkelijk om te gebruiken met een eenvoudige bediening en digitale weergave van de temperatuur.

Het is ook geschikt voor personen met een grote schoenmaat.

Als je de reviews leest, dan merk je dat niet alle personen helemaal tevreden zijn met dit product. Dit product is duur en je kunt de massagerollen niet gebruiken. Het heeft ook geen automatische massagerollen. De overige kopers zijn wel tevreden met de kwaliteit van dit product, want het is wel duurzaam.

Medisana is ook zeker één van de populairste merken wanneer je op zoek bent naar een voetenbadje. Het is dus niet verwonderlijk dat we in onze top 5 selectie een voetenbad van het bekende merk Medisana hebben geplaatst. Toch is het een goed idee om eventjes te kijken naar wat het toestel nu precies te bieden heeft.

 

Voordelen: 
3 in 1 toestel: dit is eigenlijk een soort van 3 in 1 toestel doordat je de mogelijkheid hebt om te kiezen uit 3 verschillende optiemogelijkheden. Zo kun je kiezen voor infrarood licht, vibratiemassage of bubbelmassage.

Timerfunctie: het toestel is voorzien van een handige timerfunctie die je helemaal zelf kunt gaan regelen en instellen.

Temperatuur: het is ook mogelijk om de temperatuur van dit voetenbad zonder problemen te gaan veranderen en in te stellen. Hierbij is de minimum temperatuur ongeveer 20 graden Celsius en de maximum temperatuur ongeveer 48 graden Celsius.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier valt meteen op dat het prijskaartje volgens sommige kopers echt wel veel te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sencor SFM 3721VT Elektrisch Voetenbad

 

Het Sencor SFM 3721VT voetenbad is een topproduct als het gaat om massageapparaten voor de voeten. Door het gebruiken van dit apparaat verbeter jij de circulatie van het bloed in de voeten en zorgt het ervoor dat de spieren ontspannen raken.

Heerlijk is dat je het water kunt verwarmen tot ongeveer 35 graden, maar je kunt dit apparaat ook zonder water gebruiken. Met dit apparaat heb je de keuze uit drie verschillende programma’s namelijk een vibratiemassage, verwarmingsfunctie en bubbelmassage. Je kunt de programma’s ook nog combineren voor een beter resultaat.

Bijna alle gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is kwalitatief en het is gemakkelijk om te gebruiken. Het werkt goed en zorgt voor een heerlijke massage die je handig kunt gebruiken na een dagje werken. Het enige minpunt is dat dit product niet samen met een badzout wordt verkocht.

Er is natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor het Sencor SFM 3721VT voetenbadje. Volgens sommige kopers blijkt het hier echt om een topproduct te gaan. Om dit toch 100 procent zeker te zijn, is het natuurlijk altijd een goed idee om eventjes de voordelen en de nadelen van het apparaat te bekijken.

 

Voordelen:

Effect: het toestel zorgt er niet alleen voor dat de spieren volledig ontspannen zijn maar zorgt er bovendien ook voor dat de bloeddoorstroming zoveel mogelijk gestimuleerd wordt.

Temperatuur: het is mogelijk om zelf de temperatuur van het toestel te gaan instellen waarbij de maximale temperatuur ongeveer 35 graden Celsius bedraagt.

Gebruiksgemak: het is een handig apparaat dat gemakkelijk en snel te bedienen is. Bovendien kun je dit toestel zowel met alsook zonder water gaan gebruiken indien je dit wenst.

Handig in gebruik: verder heb je de mogelijkheid om uit meerdere programma’s te kiezen zoals bijvoorbeeld de verwarmingsfunctie, de bubbelmassage en zelfs de vibratiemassage.
Nadelen:

Geen badzout: slechts een enkele koper vindt het best wel jammer dat dit voetenbad niet wordt aangeboden in combinatie met een soort van badzout.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Cresta Care voetspa/voetenbad met warmte en massage KTS390

 

Met het Cresta, KTS390 voetenbad kun je nu eindelijk jouw voeten de behandeling geven die ze verdienen na een hele dag lopen of een lange dag werken. Dit product is voorzien van een ingebouwde warmtefunctie die ervoor zorgt dat het water warm blijft. Je kunt uit verschillende opties kiezen zoals een bubbelmassage, vibratiemassage of gewoon beiden. Er is ook een hulpstuk dat je kunt gebruiken om een voetreflexmassage aan jezelf te geven. Met dit apparaat hoef je dus niet meer speciaal naar een salon om jezelf te verwennen, want dat kun je nu elke dag zelf thuis doen.

Dit apparaat is eenvoudig te bedienen en het is zeker handig om te gebruiken.

De gebruikers van dit product hebben niets te klagen erover, want het is een voetenbad aanbieding en de kwaliteit ervan is goed. Dat maakt dat het voor hen gaat om een voordelige koop. Dit product is ook nog duurzaam.

Als je na een vermoeiende werkdag thuiskomt dan kun je vaak een heel gespannen gevoel hebben. In dat geval kan een degelijk voetenbadje echt wel wonderen doen. Dit exemplaar is afkomstig van het bekende merk Cresta en zorgt er echt voor dat je je nadien terug als herboren voelt.

 

Voordelen: 

Opties en kenmerken: het apparaat biedt meerdere opties en mogelijkheden aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een leuke en aangename bubbelmassage maar je kunt ook gebruik maken van de vibratiemassage. Verder is het ook mogelijk om beide opties te gaan aanduiden.

Prijskaartje: bovendien zul je echt staan kijken van het mooie prijskaartje van het voetenbad.

Warmtefunctie: dankzij de ingebouwde warmtefunctie hoef jij helemaal niet meer te vrezen dat het water plots begint af te koelen.

Nadelen: 

Momenteel kunnen we alleen maar positieve online beoordelingen vaststellen. Het blijkt voor deze gebruikers dan ook om een topproduct te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tristar VB-2528 Elektrisch Voetenbad

 

Met het Tristar VB-2528 voetenbad kun jij jezelf elke dag verwennen met een behandeling voor jouw voeten en hoef jij niet zoveel geld meer uit te geven aan het bezoeken van een salon. Als je dit apparaat in huis hebt, dan bepaal jij zelf hoe vaak je het wilt gebruiken. Het is voorzien van handige antislipvoetjes zodat dit product op 1 plek blijft staan en niet verschuift.

Dit product is voorzien van een warmhoudfunctie, zodat het water niet afkoelt en jij lang genoeg kunt genieten van het warme water. Je hebt de keuze uit drie verschillende standen, waaronder ook een massagebol. Het heeft een handige waterniveau aanduiding die je zeker goed kunt gebruiken.

De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product en geven er goed advies over. Dit product heeft een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Het is gemakkelijk om te gebruiken en zorgt ervoor dat je je helemaal ontspannen voelt.

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijk voetenbadje? Maar wil je misschien liever niet zoveel geld eraan uitgeven? Dan hoef jij je geen zorgen te maken want met de Tristar VB-2528 haal je echt een degelijk en tegelijk betaalbaar voetenbadje in huis.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult dit voetenbad zonder twijfel vast en zeker tussen de goedkope apparaten kunnen spotten.

Stabiliteit: dankzij de antislipvoetjes zul je merken dat het toestel steeds mooi en stabiel blijft staan en helemaal niet zal gaan verschuiven.

Warmhoudfunctie: dankzij de warmhoudfunctie hoef je er helemaal niet voor te vrezen dat het water plots begint af te koelen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het apparaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Knikker Voetenbad met Massage – Voetbad met Vibratie – Bubbelbad 

 

Het massage voetenbad van Knikker is een geweldig toestel om je voeten een optimale verzorging en ontspanning te bieden zodat je helemaal tot rust komt. Dit apparaat kan trouwens in combinatie met je favoriete badzout of -olie worden gebruikt waardoor je je meteen in een wellness waant.

Bovendien beschikt dit toestel over 14 verwijderbare Shiatsu massagerollers die de meridianen of acupunctuurpunten in het lichaam bewerken zodat je allerlei gezondheidsklachten kunt aanpakken. Doordat hij tevens over een bubbelbad-, vibratie- en verwarmingsfunctie beschikt, is dit een heel veelzijdig toestel om bepaalde ongemakken te behandelen.

Dankzij de 28 warmtestanden kan het water tot maximaal 48° worden opgewarmd waardoor je tijdens de koude wintermaanden je voeten kunt verwarmen en lekker genieten. Het Knikker voetenbad heeft trouwens een afmeting van 19,2 x 40 x 34 cm en een inhoud van 12 liter zodat het water zeker tot boven je enkels zal reiken. In de reviews merken we dat dit exemplaar een heel goede score van 4,6 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Inhoud: dit voetenbad heeft een inhoud van 12 liter zodat ook  je enkels onder water zitten.

Formaat: hij heeft een afmeting van 19,2 x 40 x 34 cm en werd voorzien van een netsnoer met een lengte van 1 m.

Shiatsu: de 14 verwijderbare Shiatsu massagerollers zorgen ervoor dat de acupunctuurpunten in de voetzolen worden bewerkt om eventuele gezondheidsproblemen te behandelen.

Functies: het toestel beschikt over een vibratiestand, bubbelmassage en verwarmingsfunctie zodat hij voor verschillende doeleinden kan worden aangewend.

 

Nadelen: 

Snoerlengte: we merken dat enkele klanten het netsnoer vrij kort vinden waardoor je vaak een verlengkabel nodig hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Sanitas SFB07 – Elektrisch massage voetenbad – met massageoptzetstuk

 

Het elektrisch voetenbad van Sanitas is het ideale toestel om na een lange vermoeiende werkdag even te ontspannen. Dit apparaat heeft 3 instellingen waarmee je hem in vibratiemode kunt zetten, een bruismassage kunt selecteren en de watertemperatuur kunt regelen zodat je optimaal kunt genieten.

De bodem van het voetenbad fungeert trouwens als voetbedmassage en er is ook een massageopzetstuk voorzien om de reflexpunten in je voetzolen te bewerken om de doorbloeding extra te stimuleren. Bovendien beschikt hij over een afneembaar spatschild en handige afgiettuit zodat je het gebruikte water gemakkelijk kunt weggieten.

Daarnaast heeft het voetenbad een afmeting van 34,5 x 15 x 38 cm en dankzij de snoerlengte van 1,8 m heb je ruim voldoende reikwijdte om een comfortabel plekje uit te kiezen. Doordat het apparaat niet over voldoende vermogen beschikt, is het wel noodzakelijk om water te gebruiken dat vooraf werd opgewarmd. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over het formaat en de verwarmingsfunctie.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit voetenbad beschikt over een handige afgiettuit waarlangs je het water eenvoudig kunt afvoeren.

Formaat: hij heeft een compact formaat van 34,5 x 15 x 38 cm waardoor hij slechts een beperkte ruimte in beslag neemt. 

Functies: het toestel heeft 3 instellingen waaronder een vibratiemodus, bubbelmassage en je kunt de warmteregeling van de bodem inschakelen.

Opzetstuk: dankzij het massageopzetstuk kun je de reflexpunten in de voetzolen stimuleren om bepaalde gezondheidsklachten te behandelen en een betere doorbloeding te krijgen.

 

Nadelen: 

Geen waterverwarming: we merken op dat je in dit exemplaar reeds voorverwarmd water moet gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Lanaform Foot Spa – Voetenbad – Relaxapparaat – met extra massagepunt

 

Het Lanaform voetenbad heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij voor bijna iedereen toegankelijk is. Tijdens het gebruik van dit toestel zul je genieten van de weldaad die de trillingen en bubbels teweegbrengen om je vermoeide voeten tot rust te laten komen.

Het voetenbad simuleert bovendien op een ingenieuze wijze de massagetechnieken die tijdens thalassotherapie worden toegepast. Doordat het apparaat lucht in het water stuwt, zullen er zich luchtbellen vormen waardoor het water begint te bubbelen en trillen. Hierdoor worden de reflexpunten op de voeten gemasseerd om de bloedsomloop te stimuleren en je voeten helemaal te ontspannen.

Daarnaast beschikt hij over een massagepunt en diverse drukpunten op de bodem zodat je zelf je voetzolen kunt masseren. Hij zorgt er tevens voor dat het water op een constante temperatuur blijft om optimaal te kunnen genieten. In de reviews merken we dat dit voetenbad een zeer goede score van 4,6 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Relaxerend: doordat het toestel luchtbellen vormt zal het water beginnen trillen en bubbelen waardoor de voeten volledig relaxen en de pijn verdwijnt.

Massagepunt: door het extra massagepunt en de diverse drukpunten op de bodem van het voetenbad zullen de reflexzones worden bewerkt om een betere bloeddoorstroming te bekomen.

Temperatuur: dit apparaat zorgt ervoor dat het water op een aangename en constante temperatuur blijft.

Formaat: het compacte toestel meet 33,2 x 14 x 39,5 cm zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Geluid: een klant merkt op dat dit voetenbad veel lawaai maakt waardoor de tv bijgevolg heel hard moet staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voetenbaden koopgids

 

Onze voeten krijgen het soms hard te verduren na een lange werkdag. Toch kun je dankzij het voetenbad ervoor zorgen dat je voeten gaan ontspannen. Als je voor één van de beste voetenbaden wilt kiezen dan helpen wij jou graag. Probeer in je zoektocht dan ook zeker rekening te houden met het gebruiksgemak, de massagetechniek, de prijs en de accessoires.

 

 

Gebruiksgemak

Heel veel mensen hebben bijna dagelijks last van pijnlijke voeten. De redenen kunnen hierbij heel uiteenlopend zijn. Soms kan de oorzaak een lange vervelende werkdag zijn. Maar pijnlijke voeten kunnen evenzeer ontstaan na een intensieve fitnesstraining of een lange wandeltocht op ruw terrein. Je kunt dit uiteraard oplossen door gebruik te maken van speciale soorten zalf en crèmes. Toch is het beter om eens een voetenbad te nemen zo nu en dan.

Een voetenbad biedt niet enkel en alleen verlichting maar zorgt er bovendien ook nog eens voor dat je pijnlijke vermoeide voeten kunnen ontspannen. Bovendien zal een voetenbad er ook voor zorgen dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Uiteraard hoef je geen pijnlijke voeten te hebben om van een voetenbad te mogen genieten. Een voetenbad kan namelijk ook gewoon ontspannend zijn en heerlijk aanvoelen zonder dat je al die klachten hebt. Uiteraard is het altijd aan te raden om zoveel mogelijk verschillende toestellen met elkaar te vergelijken. En misschien kan het zijn dat er zelfs wel een voetenbad aanbieding tussen zit.

Afhankelijk van het type dat je aankoopt worden naast je voeten ook je kuiten en enkels grondig gemasseerd. Het is ook mogelijk om tussen verschillende massagefuncties te kiezen en uiteraard kun je bij de meeste toestellen ook de snelheid en de capaciteit van de stand gaan instellen. Het is wel een goede aanbeveling om bij gelijk welk toestel eerst op de laagste stand te proberen. Op die manier weet je hoe het aanvoelt.

 

Massagetechniek

Afhankelijk van het toestel dat je gaat kopen zul je de keuze hebben tussen verschillende massages. Stel dat je een toestel hebt waar je meerdere mogelijkheden hebt dan is het bijvoorbeeld zelfs mogelijk om de twee of meer massages tegelijk uit de voeren.

Zo heb je bijvoorbeeld de vibratiemassage die voorkomt in vrijwel elk voetenbad en dus een beetje een standaard optie is. Het zorgt ervoor dat je voeten zullen worden gemasseerd door middel van vibrerende of trillende massagenoppen. Deze noppen bevinden zich op de bodem van het voetenbad. Het voordeel bij dit type massage is dat het voetenbad helemaal niet gevuld hoeft te zijn. Uiteraard mag je het bad met water vullen maar het is hierbij geen noodzaak.

Sommige toestellen beschikken daarnaast ook nog over de bubbelmassage waarbij via kleine gaatjes het water naar buiten wordt gespoten. Hierdoor zullen er bubbels ontstaan in het water. Je zult al vrij snel ervaren dat dit een vrij zachte massagemethode is die bovendien heel ontspannend werkt. Het is bijvoorbeeld een optie om de bubbelmassage te gebruiken in combinatie met badolie.

Je zult zien dat sommige voetenbaden beschikken over massagerollers. Op die manier kun jij van een heerlijke voetreflexmassage genieten die niet alleen de onderkant van je voeten doet ontspannen maar ook de binnenkant. Al deze massagetechnieken kunnen afhankelijk van het toestel met een warmtefunctie gecombineerd worden. Die zorgt ervoor dat het water lekker warm blijft of kan zelfs koud water gaan opwarmen.

 

 

Prijs en accessoires

Bij de aankoop van een voetenbad is het soms mogelijk dat er nog heel wat extra accessoires worden geleverd. Zo zijn er modellen die bij de aankoop van een voetenbad ook een massagebal schenken. Andere toestellen geven er dan weer een losse en een roterende massageknop bij waardoor je dus de massage gemakkelijk aan je eigen wensen en persoonlijke voorkeur kunt gaan aanpassen.

Uiteraard worden al deze accessoires ook in de uiteindelijke prijs meegerekend en zul je merken dat hoe meer accessoires, hoe duurder het voetenbad zal worden. Deze baden behoren dan niet langer tot de goedkope voetenbaden. Het is dan ook een goede aanbeveling om voor jezelf eerst uit te maken wat je van het product verwacht. Je kunt ook altijd een bedrag in gedachten houden dat je er wilt en kunt aan spenderen.

Vooraleer je de verschillende aanbiedingen bekijkt, is het misschien wel een goed idee om een kijkje te nemen tussen de vele reviews die kopers bij het product hebben geplaatst. Deze reviews kunnen jou nog net iets meer informatie geven inzake een bepaald product. Op die manier kun je dus gemakkelijker nagaan of het product dat je in gedachten had wel degelijk de moeite waard is.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Nageldrogers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als vrouw wil je er altijd zo goed mogelijk uitzien en verzorgd voorkomen. Als je hierbij graag je nagels onder handen neemt dan lijkt een nageldroger hiervoor het aangewezen apparaat. Bekijk alvast de koopgids eens zodat je een beter idee krijgt van de factoren waarmee je rekening zou kunnen houden. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks overgaan naar de top 3 van beste nageldrogers. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Vanilon – 86W LED/ UV Nageldroger die voorzien is van een handige Low Heat functie waarbij het vermogen gereduceerd wordt tot ongeveer 50 Watt. Daarnaast blijkt ook de LifeGoods Dual Watt nageldroger een schot in de roos te zijn. Je kunt er zonder problemen je top- en basecoats mee uitharden alsook elk type gellak.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Nageldrogers (Reviews) van 2023

 

Stel je als dame voor dat je plotseling een evenement moet bijwonen en je geen ruimte hebt om je nagels te laten doen. Dankzij de beste nageldroger is dat geen probleem meer, want je kunt zelf je nagellak of –gel aanbrengen en gelijk laten drogen. Laat je gaan met de mogelijkheden hieronder.

 

1. Vanilon – 86W LED/ UV Nageldroger voor gelnagels – Nagellamp met 2,5 meter snoer

 

Ben je op zoek naar een professionele nageldroger die eveneens geschikt blijkt voor gebruik door particulieren? Dan loont het alvast de moeite om dit unieke apparaat van Vanilon eens even van naderbij te bekijken. Zo wordt de nagellamp gekenmerkt door een 2,5 meter lang snoer zodanig dat je het apparaat zonder problemen op het lichtnet kunt aansluiten. Echter, dien je hierbij wel rekening te houden met een maximale invoerspanning van 220-230 Volt.

Eenmaal correct aangesloten, zullen de 39 ingebouwde led/uv lampen automatisch in/ uitschakelen en daarbij een vermogen leveren van maar liefst 86 Watt. In tegenstelling tot heel wat andere apparaten, blijkt deze nageldroger overigens geschikt voor eender welke soort gel gaande van base- én topcoats tot shellac, polygel, builder, glue gel, uv-gels en hard gel. Kortom, een veelzijdig product waarmee je nagels tot wel 3 keer sneller worden uitgehard.

Hoewel één koper problemen ondervindt bij het uitharden van de gelnagels, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden over de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

 

Voordelen: 

Vermogen: de nageldroger is uitgerust met maar liefst 39 led/ uv-lampen en levert daardoor zonder problemen een ruim vermogen van 86 Watt. Maak je echter gebruik van de beschikbare Low Heat functie dan wordt het vermogen herleid naar 50 Watt.

Formaat: de nagellamp kent een totale afmeting van 20,5 x 19,5 x 11 cm en wordt aangevuld met een beperkt gewicht van 400 gram. Kortom, handig om overal mee naartoe te nemen.

Snoer: de nageldroger is voorzien van een behoorlijk lang snoer van 2,5 meter. Best wel handig om het apparaat op het lichtnet aan te sluiten rekening houdend met een vooraf bepaalde invoerspanning van 220-230 Volt.

Infraroodsensoren: dankzij de aanwezigheid van infraroodsensoren is de nageldroger in staat om automatisch in/ uit te schakelen op het moment dat je er een hand of voet in steekt. Daarbij kun je gebruik maken van de aanwezige timerfunctie.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: hoewel de nageldroger heel wat extra’s te bieden heeft, zou het prijskaartje door sommigen alsnog als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. LifeGoods Led Nageldroger voor Gelnagels Dual Watt

 

Verzorgde handen en verzorgde nagels, gaan tegenwoordig hand in hand. Steeds meer vrouwen en jonge tienermeisjes kiezen dan ook voor een leuk kleurtje op hun nagels of gaan een stapje verder door te opteren voor gelnagels. Aangezien een maandelijkse trip naar het schoonheidssalon best wel een duit in het zakje kost, loont het eventueel de moeite om deze unieke nageldroger van LifeGoods in huis te halen.

Met zijn maximaal vermogen van 54 Watt in combinatie met maar liefst 36 ledlampjes, is hij geschikt om gelnagels, top- én basecoats in een mum van tijd helemaal te laten uitharden. Deze professionele nageldroger wordt overigens geleverd inclusief een voedingskabel die je eenvoudig met het lichtnet moet verbinden. Daarnaast heb je de optie om te kiezen uit 4 timerfuncties, een low-heatfunctie en/ of de memory functie.

Deze unieke compacte en lichtgewicht nageldroger is handig om te verplaatsen en op te bergen en wordt dan ook positief beoordeeld door heel wat klanten. Slechts één enkele koper vindt de werking toch wel behoorlijk ingewikkeld maar laat zelf weten dat dit niets met de kwaliteit van het product te maken heeft.

 

Voordelen: 

Comfort: deze nageldroger wordt gekenmerkt door een compact en lichtgewicht design wat hem geschikt maakt om overal mee naartoe te nemen en na gebruik veilig op te bergen.

Gebruiksgemak: je kunt hem niet alleen gebruiken voor je handen maar hij leent zich er ook toe de nagels van je voeten onder handen te nemen.

Vermogen: de nageldroger wordt gekenmerkt door maar liefst 36 verschillende ledlampjes die een vermogen van 54 Watt genereren.

Tijd: naast de low-heat functie is er ook een timerfunctie waarbij je de optie hebt om je nagels gedurende 15, 30, 60 of 99 seconden te laten uitharden.

 

Nadelen: 

Ingewikkeld: jammer genoeg blijkt één koper de instructies niet zo duidelijk te vinden en de werking van het apparaat bijgevolg behoorlijk ingewikkeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Confibel 48W Nageldroger met UV Led Licht Gel Nagellak Droger

 

In vergelijking met de vorige nageldroger lijkt dit apparaat van Confidel een heel pak goedkoper te zijn. De lage prijs maakt hem dan ook meteen toegankelijk voor het grote publiek. Net zoals het vorige apparaat zul je zien dat ook deze nageldroger over diverse ledlampjes beschikt, 24 om precies te zijn, die een vermogen van 48 Watt kunnen leveren. Dit in combinatie met de 3 verschillende timers, zorgt ervoor dat gelnagels, base- en topcoats zonder problemen kunnen worden uitgehard.

De nageldroger, die overigens voor handen en voeten kan worden gebruikt, blijkt daarnaast ook veilig in gebruik. Zo zullen de UV lampen wit licht simuleren waardoor heel wat schade aan de nagels en de huid voorkomen kan worden. Doordat hij bovendien ook nog eens is uitgerust met ingebouwde infrarood bewegingssensoren, zal het apparaat automatisch aan- en uitschakelen.

Deze unieke en compacte nageldroger, die voornamelijk uit kunststof werd gemaakt, wordt behoorlijk positief beoordeeld door klanten. Slechts één iemand maakt melding van een matige kwaliteit en vindt dat de ledlampen vrij snel stuk gaan. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even.

 

Voordelen: 

Formaat: de nageldroger wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 22 x 19,5 x 10,5 cm wat behoorlijk compact en bijgevolg handzaam is.

Vermogen: hij biedt een totaal vermogen van maar liefst 48 Watt aan dat gegenereerd wordt dankzij 24 afzonderlijke ledlampjes.

Veiligheid: de ledlampjes zorgen voor een simulatie van wit licht wat minder schadelijk is voor de huid en de nagels. Daarnaast schakelt het toestel automatisch in- en uit dankzij de infrarood bewegingssensoren.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: jammer genoeg voldoet de kwaliteit van de ledlampen niet volledig aan de verwachtingen van 1 koper.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. MikaMax Monkey Nail Dryer Nageldroger

 

De Monkey nageldroger kun je gebruiken om je nagels te laten drogen in plaats van zelf te blazen. Het heeft een bananen drukplaatje waarop je dient te drukken, zodat het aapje de nagels droog blaast. Dit product gebruikt als voeding 2x AAA batterijen die je bij de aanschaf niet mee krijgt.

Dit apparaat kun je ook voor je meisjes gebruiken om ze te leren hoe het er aan toe gaat, want het aapje straalt ook een kindvriendelijke blik uit. Het is uitermate geschikt voor het drogen van nagellak en het is compact waardoor je het gemakkelijk overal kunt meenemen.

Dit product heeft slechts 2 gebruikers die beide verdeelde meningen hebben over deze nageldroger aanbieding. De ene vindt dat dit product van matige kwaliteit is en dat het een handleiding nodig heeft om de batterijen te laten plaatsen of vervangen. En de andere gebruiker vindt het eerder een leuke gadget.

Indien je op zoek bent naar een nageldroger die niet alleen bijzonder degelijk is maar ook nog eens goedkoop, dan kun je zeker dit leuke apparaat van het merk MikaMax eens rustig bekijken. In vergelijking met de andere 4 nageldrogers uit onze lijst, is dit duidelijk het toestel dat beschikt over de laagste prijs.

 

Voordelen: 

Budget: zodra je de prijs van het toestel ziet, zul je helemaal versteld staan.

Design: deze nageldroger komt in de vorm van een leuk aapje. Het schattige design en de aantrekkelijke kleuren zorgen ervoor dat het apparaat zeker tot de populairste toestellen behoort voor jonge meisjes.

Compact: het is een eerder compacte nageldroger die je dus ook bijzonder eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen.

 

Nadelen: 

Batterijen: het toestel werkt op basis van batterijen maar deze hoef je er zelf nog bij te kopen. Ze zijn dus niet bij de prijs inbegrepen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. MeaNail Sphere LED Lamp 48w

 

Wil je ook mooie en verzorgde nagels hebben? Tegenwoordig hoef je er niet nog snel even voor naar het nagelsalon te rennen maar kun je dit gewoon thuis doen. Met deze unieke nageldroger van het bekende merk Meanail, kies je bovendien voor een krachtige droger. De combinatie van de dubbele CCFL technologie met duurzame ledlampen, zorgt namelijk voor een dubbele golflengte. Daardoor kun je probleemloos gelpolish, gellak, gel nagellak en eender wel top- en base coats snel uitharden.

Deze unieke nageldroger is voorzien van een degelijk snoer dat je eenvoudigweg in het stopcontact dient te steken. Vervolgens kun je, door middel van de beschikbare timerfunctie, bepalen hoe lang je je nagels wenst te drogen. De ledverlichting is efficiënt en ook bijzonder duurzaam. Je hoeft de ledverlichting dus niet om de haverklap te vervangen en dat is een voordeel.

Het product wordt geleverd inclusief een praktische Nederlandstalige handleiding. Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan kunnen we ook alleen maar positieve reacties waarnemen. Kopers zijn duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Echter is voor één klant het snoer net iets te kort.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame nageldroger? Dat kan met dit unieke product, jou aangeboden door Meanail Paris. De nageldroger is voorzien van krachtige ledlampen met een maximaal vermogen van 48 Watt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan zeker even verder.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de nageldroger is voldoende krachtig om een minimale golflengte van maar liefst 350 nanometers probleemloos te bereiken. Dit maakt het apparaat geschikt om eender welke vorm van gellak, gel nagellak en gelpolish in slechts enkele seconden te drogen.

Duurzaam: het gebruik van ledlampen zorgt niet alleen voor een helder wit licht maar werkt ook energiezuinig en is dus duurzaam.

Voeding: de nageldroger, die voorzien is van een handig snoer, kun je makkelijk en snel op het lichtnet aansluiten.

 

Nadelen: 

Snoerlengte: slechts één enkele gebruiker is van mening dat het snoer toch wel net iets te kort is om voldoende bewegingsvrijheid te genieten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nageldrogers koopgids

 

Wanneer je naar een trouwfeest of een ander belangrijk evenement moet dan wil je er als vrouw echt wel piekfijn uitzien. Mooie en verzorgde nagels horen daar dan ook bij. Met een nageldroger kun jij ervoor zorgen dat jouw nagels in een mum van tijd zijn opgedroogd. Houd zeker rekening met het gebruiksgemak, de nagellak en uiteraard ook het toestel. En terwijl je je nagels onder handen neemt, kun je ook je kapsel in orde brengen. Eventueel met behulp van één van de vele droogkappen.

Gebruiksgemak

Als vrouw wil je er op elke belangrijke gelegenheid of elk belangrijk evenement piekfijn uitzien. Het maakt niet uit of het nu voor een trouwfeest is, een date of gewoon een leuke avond onder vrienden. Je wilt er gewoon altijd en overal goed uitzien. De meeste vrouwen hechten dan ook veel belang aan mooie verzorgde nagels. Toch kan het soms wel eens heel lang duren vooraleer je nagels droog zijn. Met de nageldroger kan je daar uiteraard verandering in brengen en kun je ervoor zorgen dat je nagels in een recordtijd opgedroogd zijn.

Als je de aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken probeer dan zeker te gaan voor een toestel dat beschikt over een timerfunctie. Zo kun je namelijk eenvoudig te weten komen wanneer je nagels echt droog zijn. Afhankelijk van het toestel dat je beslist aan te kopen kan deze functie over verschillende standen beschikken. Als je ook graag hebt dat de nagels van je tenen er verzorgd uitzien dan is het een goede aanbeveling om voor een toestel te gaan dat je zowel voor je handen als voeten kunt gebruiken.

Uiteraard zul je ook merken dat er heel wat toestellen voorzien zijn van een spiegelreflectie. Met een spiegelreflectie kun je ervoor zorgen dat de gel die je gebruikt volledig gaat uitharden zoals het moet. Uiteraard is alles afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de verwachtingen die je hebt van het toestel. Je kunt ook altijd op voorhand de reviews van kopers lezen die het product reeds aangekocht hebben en je daarop baseren.

 

Nagellak

Het lijkt misschien overbodig maar toch is het niet zo onbelangrijk. Als je op zoek gaat naar een nageldroger dan is het belangrijk dat je rekening gaat houden met het type nagellak. Net zoals er verschillende modellen nageldrogers op de markt zijn, zijn er ook verschillende types nagellak. Zo kent iedereen wel de gewone standaard nagellak. Die is beschikbaar in verschillende kleuren en droogt in slechts enkele seconden door er gewoon zachtjes op te blazen. Houd er wel rekening mee dat na slechts enkele dagen de nagellak al begint af te pellen.

Daarom stappen heel veel vrouwen over naar andere soorten nagellak die er toch een goede drie tot vier weken blijft zitten. Het nadeel is dan wel dat je niet elke week van kleur kunt veranderen en het dus langere tijd met dezelfde nagels moet doen. Hier heb je dan de keuze tussen bijvoorbeeld gelnagels en acrylnagels.

Zowel gelnagels als acrylnagels zijn bijzonder stevig en zullen dus verschillende weken meegaan. Toch is er een klein verschil tussen beide. Als je bijvoorbeeld kiest voor gellak dan zul je merken dat dit een stroperige substantie is die op je nagels wordt geplaatst. Dit moet dan vervolgens uitharden onder een uv lamp. Acrylnagels zijn dan weer een combinatie van poeder met vloeistof. In tegenstelling tot de gellak zal acryl gaan uitharden door je nagels aan de lucht bloot te stellen. Hier is dus geen uv lamp nodig.

 

Toestellen

In je zoektocht naar de beste nageldrogers zul je al heel snel merken dat er heel wat verschillende modellen bestaan. Alles is hierbij afhankelijk van het type nagellak dat je beslist te gebruiken. Er zijn namelijk toestellen die een normale blaasfunctie gaan imiteren en dus ideaal zijn voor de gewone standaard nagellakjes. Deze toestellen zijn vaak voorzien van een leuk design waardoor het ideaal is voor jouw kind.

Er zijn uiteraard ook toestellen die werken door middel van gewone uv lampen. Wanneer je hoofdzakelijk werkt met soak off gellak, uv gel of uv-topcoat dan is dit de ideale nageldroger aanbieding voor jou. Uiteraard is het belangrijk dat je weet dat uv licht wel schadelijk kan zijn als je er te lang aan blootgesteld wordt.

Bij de led uv lampen daarentegen maakt het toestel gebruik van led lampjes in combinatie met uv licht. Als we het vergelijken met de gewone uv lamp, is dit toestel net iets duurzamer omdat je de lampen bijna nooit hoeft te vervangen. Met dit toestel kun je niet alleen je gelnagels laten uitharden maar ook acrylnagels. Kortom met dit toestel heb je gewoon iets meer mogelijkheden en het is ook duurzamer op langere termijn. Doordat het net iets duurder is in de aankoop zal het niet tot de goedkope nageldrogers behoren.

 

Laatste update: 03.02.23

 

Nagellakken test van 2023

 

Vind je het belangrijk om je handen zo goed mogelijk te verzorgen? En maak je daarbij zelf vaak gebruik van nagellak? En welke kleur gebruik je dan het vaakst of welk type nagellak? Wij zijn alvast op onderzoek getrokken en hebben de 3 best beoordeelde hedendaagse nagellak producten weten te selecteren. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Essie Neon 305 Vices Versa nagellak die je kunt bekomen in tal van leuke kleurtjes. Echter blijkt ook de Essie Winter 2015 alvast een schot in de roos te zijn. Deze unieke prachtige neutraal grijze kleur wordt verder aangevuld met een bepaalde hoeveelheid glitter. Ideaal indien er binnenkort een feestje op de planning staat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Nagellak Reviews – Top 5

 

Wie houdt er nu niet van mooi gelakte nagels? Goed verzorgde handen zeggen iets over je persoonlijkheid en daar mag een mooie nagellak niet bij ontbreken. Het aanbod van nagellak is groot. Om te voorkomen dat jij door de bomen het bos niet meer kunt zien, hebben we er vijf geselecteerd. Natuurlijk hebben wij ons gebaseerd op het advies van onze klanten. Zo kun jij de voor jou beste nagellak selecteren.

 

 

1. Essie Neon 305 Vices Versa

 

De tijd, dat nagellak alleen verkrijgbaar was in de klassieke kleuren roze en rood, ligt al ver achter ons. Tegenwoordig koop je nagellak in alle kleuren van de regenboog. Voor ieder wat wils en je kunt de kleur van je nagels altijd aanpassen aan de kleur van je kleding.

Wat dacht je van deze mooie groene kleur. Heb je het voorjaar in de bol, dan zullen je nagels dat met deze kleur vertellen. Het is een sneldrogende lak die heel goed dekt. De lak zal je nagels niet beschadigen en laat zich met behulp van het breed uitlopende kwastje makkelijk aanbrengen.

Kopers zijn in hun review zeer positief over de kwaliteit van deze nagellak uit de collectie van Essie. Hoewel hij niet tot de categorie goedkope nagellakken behoort, is de kwaliteit heel goed. Kortom een top nagellak met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Essie Winter 2015 

 

Deze Essie nagellak is van dezelfde goede kwaliteit als het hiervoor beschreven product. Omdat hij hoog genoteerd staat in het lijstje met positieve beoordelingen willen wij toch deze aparte kleur in onze selectie opnemen. De naam zegt het al. Deze sprankelende grijs-zilveren kleur mag eigenlijk niet in je nagellakcollectie ontbreken.

Evenals de vorige beschreven nagellak is de kwaliteit top. Je brengt hem met het breed uitlopende kwastje heel makkelijk en egaal aan op je nagels. Zelfs als je er niet echt bedreven in bent, gaat het je lukken. Hij houdt erg lang tot wel een week en ook de glans blijft goed bewaard.

Kopers, die je voorgingen, zijn erg lovend over deze nagellak. Het is niet de goedkoopste nagellak maar je krijgt wel waar voor je geld. Met zijn duurzaamheid is het flesje dan ook niet zo snel leeg.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Sally Hansen Color Therapy

 

Heb je last van zwakke nagels, die snel scheuren? Dan zou dit wel eens de nagellak aanbieding voor jou kunnen zijn. Sally Hansen leverde baanbrekend werk op het gebied van nagelverzorging met het op de markt brengen van nagelverharder. Daarna is het  bedrijf verder gegaan met de ontwikkeling van nagellakken.

Deze nagellak is geproduceerd op basis van nageltherapie. Dit is een samenstelling van natuurlijke oliën die je nagels voedt, verzorgt en verstevigt. Deze nagellak zal je nagels dan ook niet beschadigen. In tegendeel, hij zal ertoe bijdragen dat je nagels er mooier en gezonder gaan uitzien.

Klanten die dit product reeds kochten, zijn zeer tevreden over de kwaliteit van dit product. Het laat zich eenvoudig aanbrengen en het droogt snel. Met twee laagjes heb je een prima dekkende lak met een mooie kleur. Daarnaast worden je nagels ook nog eens verzorgd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. SensatioNail Gel

 

Heb je een voorkeur voor het gebruik van gel nagellak? Dan zou je keuze wel eens op dit setje kunnen vallen. Gel nagellak houdt over het algemeen bijna twee keer langer dan de standaard nagellak. Wanneer je het gebruikt in combinatie met de ledlamp hoef je ook geen rekening te houden met droogtijd.

Het setje bevat een primer die ervoor zorgt dat de gellak beter aan je nagels hecht. Daarnaast wordt een flesje base- en topcoat meegeleverd. Twee in één zeg maar. Je gebruikt het als basis voor de kleurlak en daarna als topcoat ter bescherming van kleur en glans. Heb jij van jezelf niet zulke sterke nagels, dan is dit product met name geschikt voor jou.

Kopers van dit artikel zijn erg enthousiast over dit product. Het laat zich heel makkelijk aanbrengen en is handig in het gebruik. De gellak houdt heel lang tot wel twee weken. Hier kan zeker van een goede prijs-kwaliteitverhouding worden gesproken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Opi Light My Sapphire

 

In de Opi nagellakken worden heel veel pigmenten gebruikt. Hierdoor blijven ze lang zitten en ze behouden ook hun mooie glans. Alle kleuren bevatten geen DPB, tolueen of formaldehyde. De Opi nagellak zal dan ook geen beschadigingen aan je nagels toebrengen.

Alle nagellakflesjes van dit merk zijn voorzien van de zogenaamde ProWide penseeltjes. Deze garanderen een optimale aanbreng van de lak. Zo beschik je altijd over egaal en streepvrij gelakte nagels. De nagellak droogt ook lekker snel.

In de review geven klanten aan erg enthousiast over dit product te zijn. De kwaliteit is prima en de kleuren erg fraai. Het beschadigt je nagels niet en de lak houdt lang.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nagellakken koopgids

 

Heb je jezelf wel al eens afgevraagd wat nu precies de beste nagellakken zijn? Dan kunnen wij jou met deze koopgids misschien wel verder op weg helpen. Wat is de samenstelling van een degelijke en duurzame nagellak en wat met de eigenschappen ervan. Zorgt het ruime design, de aparte verpakking en inhoud bovendien voor een prijsstijging of juist niet? Het is alvast een goede aanbeveling gebleken om zoveel mogelijk topproducten met elkaar te vergelijken. Wees aandachtig voor aanbiedingen en promoties en wie weet ga jij binnenkort wel met een nagellak aanbieding naar huis.


Het gebruiksgemak

Als vrouw wil je er natuurlijk altijd goed uitzien en verzorgd voor de dag komen. Niet alleen het kapsel draagt daartoe bij maar ook verzorgde handen. En wie verzorgde handen zegt, legt vandaag de dag steeds vaker de link met nagellak. Tegenwoordig bestaan er dan ook verschillende mogelijkheden op het gebied van nagellak. Toch zijn er bepaalde eisen waar toch zoveel mogelijk moet aan voldaan worden. Zo moet de nagellak goed bij de dagelijkse outfit passen, liever niet vervagen en vooral makkelijk aan te brengen zijn.

Dit eisenpakketje maakt het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken tussen de diverse soorten nagellak die je vandaag in de winkels kunt vinden. Tal van merken zoals O.P.I., L’Oréal en Chanel hebben meerdere kleurtjes in hun assortiment steken. Echter zijn er natuurlijk ook goedkope nagellakken zoals de kleurtjes uit het Kruidvat of de Hema. Maar wat is dan de beste optie? Vaak is dat vooral een persoonlijke keuze maar wij willen jou toch wat meer inzicht bieden. Lees dus vooral verder!

 

Eigenschappen van nagellak

Het is wel al duidelijk dat een duurzame nagellak over heel wat belangrijke eigenschappen moet beschikken. Zo moet de nagellak vooral makkelijk aan te brengen zijn en dus bijgevolg over een uitstekende aanhechting beschikken. Zorg er dus voor dat de nagellak enerzijds niet te vloeibaar is en anderzijds helemaal niet te taai. Daarnaast vinden heel veel gebruikers het maar niets dat je lang moet wachten eer de nagellak droog is. Bijgevolg kies je maar beter voor een nagellak die snel uithardt en dus droogt.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de kleur behouden blijft en na verloop van tijd niet gaat vervagen en/ of gaat afbrokkelen. In de meeste gevallen zul je merken dat dit na een paar dagen al gebeurt. Echter zijn er nagellakken die iets duurzamer zijn en het glanzende effect best wel iets langer kunnen behouden. Verder moet de nagellak liefst ook nog eens waterbestendig zijn en uiteindelijk makkelijk om te verwijderen. Heel wat eigenschappen dus, waardoor het belangrijk is om rekening te houden met de samenstelling ervan.

 

Samenstelling van nagellak

Uiteraard hoef je helemaal geen chemicus te worden, maar toch is het aangewezen om in een bepaalde mate op de hoogte te zijn van de samenstelling van nagellak. Zo weet je meteen waar je kunt op letten bij de aankoop van een duurzame nagellak. Een kwalitatieve nagellak bestaat standaard steeds uit 8 verschillende doch even belangrijke ingrediënten. Zo is er eerst en vooral het pigment dat logischerwijze zal instaan voor de kleur. Dit wordt gecombineerd met oplosmiddelen die ervoor moeten zorgen dat de nagellak sneller droogt.

Het goedje wordt verder aangevuld met conserveermiddelen, film formers, polymeren en weekmakers. Conserveermiddelen spreken voor zich en moeten ervoor zorgen dat de nagellak duurzaam blijft. Film formers moeten dan weer garanderen dat de nagellak glimmend en glanzend blijft. Polymeren zorgen ervoor dat de nagellak zich goed aan de nagel vasthecht terwijl weekmakers moeten voorkomen dat de nagellak gaat barsten en/ of afbrokkelen.

Tenslotte worden er ook nog verdikkings- en verdunningsmiddelen aan de substantie toegevoegd om dit af te werken met een glansmakend middeltje. En ziezo, klaar is Kees!

Verpakking en inhoud

Met de verpakking bedoelen we uiteraard de manier waarop de nagellak aangeboden wordt. Zo heb je bepaalde nagellakken die jou worden aangeboden in een leuk doosje en waar je bovendien een extra top-coat nagellak bij krijgt. Daardoor kun je de perfecte final touch aan je nagels geven en echt schitteren op dat feestje.

Ook de inhoud kan voor sommigen belangrijk zijn. In de meeste gevallen wordt de inhoud uitgedrukt in ml. Zo kun je kiezen voor kleine flacons van amper 8 ml maar je hebt er ook die een inhoud kunnen hebben van 15 ml of meer. Indien je niet zo vaak nagellak op hebt, kies dan eerder voor een klein flacon.

 

Kleur, design en mogelijke prijskaartje

Zoals je ondertussen wel zult gemerkt hebben, bestaat er een ruim assortiment aan diverse kleuren en designs. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor donkere of lichte tinten, pasteltinten of toch liever fluo kleurtjes. En je hebt zelfs de mogelijkheid tussen glimmende nagellak of liever een mat kleurtje? Het assortiment is ruim en dit maakt de keuze soms wel behoorlijk lastig. Vaak worden heel wat kopers over de streep getrokken door een kenmerkende en unieke verpakking of een leuk flacon.

Het spreekt voor zich dat al deze elementen best wel een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo betaal je voor een duurzame nagellak van O.P.I. al gauw 10 euro of meer. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en welke je eisen zijn. Ben je iemand die regelmatig nagellak gebruikt? Of ben je gewoon op zoek naar een leuk kleurtje omdat er binnenkort een feestje op de planning staat? Bij twijfel kun je bovendien altijd nog de online reacties van kopers raadplegen.