Laatste update: 27.09.21

 

Beste gel nagellakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We willen er allemaal graag goed uitzien en daarbij spelen verzorgde handen en mooie nagels een belangrijke rol. Gel nagellak is een beauty hype waarvoor je zelfs niet meer naar een nagelstyliste of studio hoeft te gaan. De gel nagellak is makkelijk zelf aan te brengen thuis en blijft langer goed zitten dan gewone nagellak. We zetten voor jou de 3 best beoordeelde gel nagellakjes even op een rij. Zo zien we dat de Miracle Gel Holiday van Sally Hansen droogt door middel van natuurlijk licht en de SensatioNail Pink Pawn gaat uitharden met behulp van een ledlamp.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gel nagellakken Koopgids

 

Tegenwoordig is een verzorgd voorkomen belangrijk. Mooie perfecte nagels spelen daarbij een grote rol. Heb je echter niet veel tijd of wil je het graag zelf doen, dan kan je al volledige starterspakketten en de uitbreidingen hiervoor verkrijgen in de online shops of de betere drogisterij. Maar wat is nu precies gel nagellak en hoe verwijder je hem het beste? Neem even rustig de tijd om alle informatie te bekijken en de verschillende producten te vergelijken. Als je de aanbevelingen volgt van de professionele nagelstylistes kom je zeker tot een goede keuze.

Wat is gel nagellak

Veel dames onder ons hebben soms niet de tijd of het budget om naar de nagelstyliste te gaan. Daarom hebben ze gel nagellak op de markt gebracht zodat dit zonder overdreven grote uitgaven en op een eenvoudige manier zelf kan gedaan worden. Gel nagellak is een combinatie van uv-gel en gewone nagellak waarvan de hoofdcomponent acryl is. De acryl zorgt ervoor dat de kleur langer op je nagels blijft.

De gel nagellak wordt aangebracht in verschillende lagen. Afhankelijk van het soort nagellak begin je normaal eerst met een basislaag of base coat. Daarna ga je verder met 2 laagjes van de door jou gekozen kleur en tenslotte eindig je met een topcoat of toplaag. Iedere laag moet je laten uitharden onder een uv-lamp of ledlamp. Dit is afhankelijk van welke soort gel nagellak je gekozen hebt. 

De verschillende lagen vormen na uitharding één geheel waardoor je nagels sterker worden. De gel nagellak is flexibel en hierdoor bestand tegen krassen met als resultaat dat je gedurende 2 à 3 weken mooie verzorgde nagels hebt. De duurzaamheid is natuurlijk wel afhankelijk van je dagelijkse bezigheden. 

 

Het starterspakket 

Om je nagels zelf thuis te lakken met gel nagellak heb je een aantal verschillende hulpmiddelen nodig. Zo moeten de nagels eerst gevijld worden en daarna ontvet. De nagelriemen moeten verzorgd worden en de nagels wat opgeruwd. Als je alle benodigde materialen apart moet gaan uitzoeken dan ben je wel even zoet. Daarom kun je bij de verschillende online winkels een starterspakket kopen waarmee je direct aan de slag kunt. 

Zo een starterspakket is wel aan de dure kant omdat je er meteen een uv-lamp of ledlamp bij hebt. De set bestaat meestal uit verschillende vijltjes, bokkenpootjes voor de nagelriemen, sjablonen, een base coat, top coat en enkele kleurtjes. Afhankelijk van welk pakket je kiest, kunnen er nog extra accessoires bij zitten waaronder stempels, penselen, cleanser doekjes, nagelriemolie en striping tape. Voor de samenstelling van je starterspakket is er een ruim aanbod aan keuze. 

 

Gel nagellak zonder lamp

Een tijdje geleden kwam de gel nagellak op de markt die je laat uitharden onder het natuurlijk licht. Deze methode gaat in 2 stappen en is vrij eenvoudig. Je begint met het vijlen en verzorgen van je nagels waarna je een eerste laag gaat aanbrengen in de speciale gel nagellak met kleur. Nadat je die goed hebt laten drogen mag je een tweede laag aanbrengen. Het is belangrijk dat je na iedere laag steeds voldoende tijd laat zodat deze iedere keer kan uitharden.

Als laatste ga je eindigen met een toplaag en deze vraagt soms nog wat extra droogtijd. Het aanbrengen duurt iets langer dan gewone nagellak maar met dit type gel nagellak ben je toch zeker meer dan een weekje goed. Deze soort van nagellak is goedkoper omdat je maar 2 producten nodig hebt en je geen lamp moet gebruiken.

Het verwijderen van gel nagellak 

Om gel nagellak te verwijderen heb je aceton nodig die geschikt is voor het type gel nagellak die je hebt gebruikt. Die is bovendien verkrijgbaar in alle drogisterijen. Om gel nagellak te verwijderen heb je wel wat meer tijd nodig dan bij gewone nagellak. Je kunt deze nagellak verwijderen op 2 verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld aceton in een kommetje gietjes waarna je hierin kunt je vingertoppen laat weken tot de gel nagellak begint los te komen, daarna kun je hem gewoon afwrijven.

Daarnaast kun je ook wattenschijfjes in aceton drenken en deze rond je vingertoppen wikkelen met aluminiumfolie zodat je afgesloten pakketjes krijgt. Na een 15-tal minuten zul je de gel gemakkelijk kunnen verwijderen.

 

De verzorging van je nagels en het prijskaartje

Nadat de nagellak is verwijderd is het belangrijk om iedere keer je nagels goed te verzorgen met serum en hydraterende olie. Gel nagellak is niet zo lief voor je nagels en daarom laat je ook beter enkele dagen rusttijd vooraleer je start met de volgende lakbeurt.

Gel nagellak is in verschillende prijsklassen te vinden. De prijs is vooral afhankelijk van het merk en de kwaliteit van het product. Je mag rekenen tussen € 10 en € 16 voor een flesje basis-, top- of kleurlaag. Vergeet de aanbiedingen op het einde van het seizoen niet waar soms kleurtjes zijn die met een mooie korting te verkrijgen zijn.

Let er wel op dat je de juiste gel nagellak (uv of led) koopt volgens de lamp die je thuis hebt. Voor een starterset betaal je, afhankelijk van het aantal hulpstukken, verschillende kleuren en welke lamp er is aan toegevoegd gemiddeld tussen € 40 en € 150.

 

5 beste gel nagellakken (Reviews) van 2021

 

Ben je op zoek naar de beste gel nagellak die lang mooi blijft op je nagels zonder daarvoor naar een nagelstyliste te moeten? Wij hebben voor jou 5 toppertjes geselecteerd aan de hand van het advies van klanten en van stylistes die deze gel nagellakjes voor jou uitgetest hebben. Je vindt gel nagellak die je aan het natuurlijk licht laat drogen en andere die je met een uv-lamp of ledlamp laat uitharden. Kies hier jouw favoriet uit en misschien is deze wel net in de aanbieding.

 

1. Sally Hansen Miracle Gel Holiday Decadence gel nagellak 063

 

Sally Hansen wordt gekenmerkt door haar innovatief geformuleerde en betaalbare schoonheidsproducten. Dames die liever niet steeds naar het salon gaan maar er toch verzorgd willen uitzien, beschouwen Sally Hansen als het beste merk. De Miracle Gel Holiday Decadence is een collectie van 6 party-proof kleurtjes, speciaal uitgebracht voor de feestdagen. Bovendien valt hij in onze laagste prijscategorie.

Deze gel nagellak is de allereerste die de speciale manicure nagellak combineert met hightech gel. De gepatenteerde Miracle Gel wordt in 2 stappen aangebracht en laat je uitharden aan het natuurlijk licht. Je brengt 2 laagjes Miracle Gel Color Coat aan gevolgd door een laag Miracle Gel Top Coat. Dit product laat zich gemakkelijk verwijderen met speciale daarvoor bestemde aceton die je kunt terugvinden bij elke drogisterij.

De gel nagellak kan makkelijk aangebracht worden dankzij het brede kwastje en bovendien is hij verkrijgbaar in een flesje van 14,7 ml. De volledige collectie van deze Miracle Gel nagellak bestaat uit een hele lijst verschillende kleuren waarin iedereen wel zijn favoriet kan terugvinden. In de reviews merken we een gemiddelde tevredenheid op over dit product. Enkele klanten vinden deze nagellak nogal prijzig.

 

Voordelen:

Houdbaarheid: de Miracle Gel nagellak heeft een lange duurzaamheid waarmee hij tot wel bijna 2 weken mooi blijft zitten zonder afschilferen en krassen.

Kleuren: de collectie Holiday Decadence bestaat uit 6 verschillende kleuren waaronder enkele met glitters. De volledige kleurencollectie van de Miracle Gel is een lange lijst met allemaal even mooie kleuren.

Gebruiksvriendelijk: bij deze gel nagellak heb je maar 2 producten nodig, namelijk een color coat en een top coat.

 

Nadelen:

Droogtijd: er zou toch wel een lange droogtijd nodig zijn om de 2de en de 3de laag te laten uitharden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SensatioNail gel polish Pink Pawn gel nagellak 

 

Met de SensatioNailgel nagellak ontdek je een nieuwe manier van nagels lakken waarbij een uv-gel wordt gecombineerd met een gewone nagellak. Bovendien heeft deze nagellak een korte droogtijd omdat je hem moet laten uitharden in de speciale SensatioNail uv-lamp. Deze gel nagellak is verpakt in flesjes van 7,30 ml en heeft een speciaal borsteltje waardoor hij makkelijk en zonder strepen is aan te brengen. 

De nagellak is goed dekkend en belooft 2 weken superglans. Voor een perfect resultaat heb je naast de color gel polish ook nog een base coat en een top coat nodig. Deze gel nagellak laat zich makkelijk verwijderen door eerst de toplaag af te vijlen. Vervolgens ga je hem met speciale daarvoor bestemde aceton behandelen met de gekende methode. De aceton voor gel nagellak kun je bij elke drogisterij aankopen. 

De SensatioNail gel nagellak is verkrijgbaar in een uitgebreide waaier aan kleurtjes die elke persoonlijkheid die extra touch geven. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van deze gel polish. Wel merken we op dat klanten meermaals vermelden dat de kleuren lichter zijn dan op de kleurplaat wordt getoond.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de gel nagellak is makkelijk aan te brengen zonder strepen en hij is bovendien goed dekkend. 

Houdbaarheid: de SensatioNail gel polish blijft zeker 2 weken goed zitten zonder  afschilferen of krassen waardoor je nagels er mooi en verzorgd blijven uitzien.

Kleuren: er is een uitgebreid kleurenpalet waarin iedereen wel zijn gading zal kunnen vinden.

 

Nadelen: 

Moeilijk verwijderbaar: de gel polish moet met een speciale daarvoor bestemde aceton verwijderd worden en hier ben je toch wel een tijdje zoet mee. Je mag daarvoor toch zeker 15 min rekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Uv gel starterspakket met Sun9 lamp, Starterkit set gelnagels

 

Dit starterspakket om gelnagels te plaatsen is een set voor beginnende nagelstylistes van Mega Beauty Shop. Deze set is heel fijn om te oefenen en een eerste keer gelnagels te zetten. De producten zijn makkelijk aan te brengen en de kleur blijft lang glanzend. Bovendien zorgen de bijbehorende verzorgingsproducten ervoor dat je sterke nagels krijgt en dat ze goed gehydrateerd blijven.

De starterset bestaat uit 26 stuks waaronder verschillende soorten vijlen, sjablonen, bokkenpootjes, een nagelborsteltje en striping tape. Daarnaast vind je ook nog gelpenselen, cleanser doekjes en nagelriemolie terug. Een base coat, builder, color cover en finish maar ook een sugar effect en een uv-lamp zijn aan dit uitgebreide starterspakket toegevoegd.

De gelnagels blijven ongeveer 3 weken zitten en kunnen daarna verwijderd worden door het afvijlen van de toplaag en met speciale aceton die verkrijgbaar is bij elke drogisterij. In de reviews zien we een goede beoordeling voor de prijs en de kwaliteit van deze starterset.

 

Voordelen:

Volledige set: deze set bestaat uit 26 stuks waardoor je onmiddellijk kunt starten om je eerste gelnagels te plaatsen.

Lange houdbaarheid: de gelnagels blijven zeker 3 weken mooi zonder krassen of afschilferen.

Verzorging: de bijgeleverde verzorgingsproducten zorgen ervoor dat je nagels er niet alleen mooi uitzien, ze worden ook verzorgd en sterk.

 

Nadelen:

Handleiding: een klant merkt op dat de handleiding niet zo duidelijk zou zijn voor een leek op het gebied van gelnagels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Essie Bridal 2018 Nagellak 493 Handmade of Honor Gel Couture

 

De Bridal gel nagellak van Essie is speciaal ontworpen voor het bruiloftsseizoen samen met de beroemde ontwerper Reem Acra. Deze limited edition reeks bestaat uit 6 kleuren waarvan de kleur Nude de populairste is. De Gel Couture nagellak zit in een mooi flesje met een inhoud van 13,5 ml.

De volledige collectie van Essie bestaat uit 53 kleuren, stuk voor stuk even mooi. De gel nagellak is goed dekkend en makkelijk aan te brengen dankzij de speciale brede kwastjes. Om tot een mooi resultaat te komen gebruik je een basis laag, 2 kleurlagen en een toplaag. Deze gel nagellak kun je gewoon door middel van natuurlijk licht laten drogen en blijft 2 weken zitten.

Je nagels voelen luxueus aan en je ziet er stralend en verzorgd uit op je speciale dag. De Gel couture kun je verwijderen met een speciale aceton voor gel nagellak. In de reviews zien we een goede tevredenheid over dit product. Echter, voor één klant voldoet deze gel nagellak niet aan de verwachtingen.

 

Voordelen:

Uitgebreide keuze: naast de 6 kleuren uit de Bridal Collection kun je nog kiezen uit 53 andere kleuren waaronder enkele met glitter.

Kleurvast en houdbaarheid: de kleur blijft gedurende zeker 2 weken mooi glanzend zonder krassen en afschilfering. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je dagelijkse bezigheden zijn.

Gebruiksgemak: dankzij de brede kwastjes is deze nagellak makkelijk en zonder strepen aan te brengen.

 

Nadelen:

Droogtijd: deze gel nagellak heeft een wat langere droogtijd nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Veronica Nail Products uv/led base coat bescherming beste base coat

 

De Veronica Nail base coat is een goedkope, maar kwaliteitsvolle basislaag voor gel nagellak. Deze transparante laag laat zich makkelijk aanbrengen en moet je laten uitharden met de hulp van een uv- of een ledlamp. Het uithardingsadvies voor deze basislaag bedraagt 120 sec om tot het beste eindresultaat te bekomen.

Deze base coat is de beste bescherming tegen verkleuring en beschadiging van je natuurlijke nagels en zorgt voor een goede hechting van de gel nagellak. De basislaag moet je eerst gebruiken voor de Veronica Nails Color coat die bestaat uit een combinatie van gewone nagellak en uv-gel. 

De base coat en de top coat zijn verkrijgbaar in flesjes van 15 ml. Samen zorgen ze voor een mooie glans en een houdbaarheid van 2 à 3 weken. In de reviews zien we een algemene tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. We zien echter dat één klant totaal niet tevreden is.

 

Voordelen: 

Duurzaam: door de goede basislaag blijft de gel nagellak gedurende 2 à 3 weken goed zitten met een mooie glans.

Gebruiksgemak: door het handige kwastje is dit product makkelijk aan te brengen zonder strepen.

Korte droogtijd: deze base coat moet net als de kleurtjes en de top coat uitgehard worden onder de uv-lamp waardoor hij snel droog is. Bij de collectie van Veronica Nails kan trouwens ook een ledlamp gebruikt worden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een klant merkt op dat dit product nogal prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is gel nagellak en hoe laat je hem drogen?

Gel nagellak is een duurzame manicure behandeling die om de 1 à 2 weken wordt uitgevoerd. De gel nagellak bestaat uit een combinatie van gewone nagellak en uv-gel. Deze wordt in verschillende lagen aangebracht en moet laag per laag uitharden. Dit kan gebeuren door het gebruik van een uv-lamp of ledlamp waarin je je handen moet stoppen. 

Er zijn nu echter ook gel nagellakjes op de markt die je gewoon kunt laten uitharden zonder lamp. De verschillende lagen vormen na uitharding 1 geheel waardoor de nagellak lang blijft zitten en je nagels steviger worden.

Q2: Hoe verwijder je gel nagellak?

Om je gel nagellak thuis te verwijderen, vijl je het bovenste laagje weg zodat de aceton makkelijk in de nagellak kan doordringen. Vervolgens drenk je enkele wattenschijfjes in aceton en wikkel je die om je nagels. Doe nu nog aluminiumfolie rond je vingertoppen zodat je als het ware gesloten pakketjes vormt en de aceton niet kan vervliegen. Laat deze ongeveer 15 minuten zitten waarna je de gel nagellak er gemakkelijk kunt afwrijven. Je kunt natuurlijk ook altijd bij een nagelstyliste langsgaan om je gel nagellak te laten verwijderen.

 

Q3: Wat is het verschil tussen gewone nagellak en gel nagellak?

Het belangrijkste verschil is dat gel nagellak langer blijft zitten dan gewone nagellak. Doordat er uv-gel is toegevoegd aan traditionele nagellak maakt het de gel nagellak veel weerbaarder. Hij zal minder snel slijten en je hebt ook minder snel last van krassen. De gel nagellak die je laat uitharden onder een uv-lamp of ledlamp is na 1 à 2 minuten droog.

De gel nagellak die je kunt laten uitdrogen zonder lamp heeft iets meer droogtijd nodig dan een gewone nagellak maar je hebt er ook langer genot van. Tegenover al deze voordelen staat dan wel dat de gel nagellak een stukje duurder is dan gewone nagellak en dat hij moeilijker te verwijderen is. 

 

Q4: Hoe duur is gel nagellak?

Voor gel nagellak zonder lamp zit de gemiddelde prijs rond € 14 voor een flesje. De gel nagellak die moet uitharden met een uv-lamp zit tussen € 10 en € 15 per flesje. Houd er wel rekening mee dat je ook nog een base coat en top coat moet aankopen en soms ook een uv-lamp of ledlamp om het perfecte resultaat te bereiken.

Voor een volledige set waarin alles inbegrepen is betaal je gemiddeld € 65. Het kost een stukje meer dan gewone nagellak, maar je hebt er wel langer plezier aan. Bovendien is het nog altijd goedkoper dan om de 3 weken naar de nagelstyliste gaan.

 

 

Laatste update: 27.09.21

 

Beste uv-lampen – Vergelijkingstest & Koop

 

Verzorgde handen en nagels zijn voor veel vrouwen een must. Wanneer je thuis zelf je nagels doet met gellak dan heb je een uv-lamp nodig om de lak te laten uitharden. We hebben voor jou 3 lampen geselecteerd aan de hand van de beoordelingen in de online reviews. De professionele led-/uv-lamp van Izgo heeft een vermogen van 48 Watt waardoor sommige toepassingen in wel 20 of 30 seconden klaar zijn. Daarnaast zie je dat de 54 W LifeGoods voor gelnagels  een professionele led-/uv-lamp is met bewegingssensoren die bovendien een hoog vermogen heeft zodat je snel resultaat hebt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Uv-lampen Koopgids

 

Voor de heel wat  vrouwen zijn verzorgde handen en dan vooral de nagels een belangrijk punt. Wanneer je beslist hebt om thuis zelf je nagels te behandelen met een gel nagellak heb je een degelijke uv- of ledlamp nodig. De sterkte van de lampen en het vermogen van het apparaat zullen de tijdsduur bepalen voor het uitdrogen of uitharden van je nagels. Ook de functionaliteit bij zo een toestel is belangrijk. We raden je aan om de verschillende toestellen goed te vergelijken. De aanbevelingen van ervaren nagelstylistes kunnen je helpen bij je beslissing.

De verschillen tussen een uv-lamp en een ledlamp

De keuze tussen een uv-lamp en een ledlamp is persoonlijk. Sommige mensen vinden een ledlamp beter omdat ze denken dat een uv-lamp schadelijke stralingen heeft voor de handen. Echter, de korte tijdspanne dat je handen aan de stralingen zijn blootgesteld, zijn verwaarloosbaar en de eventuele schade is dan ook zo goed als onbestaande. Daarnaast zijn uv-lampen goedkoper dan ledlampen die dan wel weer iets langer meegaan en sneller werken.

Niet alle gels kunnen uitgehard worden met een ledlamp, daarentegen kan een uv-lamp voor bijna alle gels worden gebruikt. Eigenlijk zijn ledlampen ook gewoon uv-lampen omdat ze een licht uitstralen dat binnen het uv-spectrum valt. Het verschil is dat de stralingen van een ledlamp een kleiner bereik hebben dan de uv-lampen die een compacte fluorescentie gebruiken.

 

Het vermogen

Het aantal Watt dat je nageldroger heeft, is bepalend voor de tijdspanne waarin je nagels zullen uitdrogen of uitharden. Een standaard uv-lamp heeft een vermogen van 36 Watt. Dit wil zeggen dat het toestel over 4 lampen beschikt van elk 9 Watt die de warmte gelijkmatig gaan verdelen zodat de nagels snel hard worden. Het totaalplaatje van 36 Watt is de energie die de lamp zal gebruiken wanneer hij ingeschakeld is.

Hoe hoger de Wattage is van je toestel, hoe sneller de nagels zullen uitharden. Voor professionele nagelstylistes kan dit een belangrijk gegeven zijn omdat ze op die manier sneller kunnen werken en dus ook meer klanten kunnen behandelen. Voor thuisgebruik is een toestel met een standaard vermogen meer dan voldoende.

 

Extra functies en de timer

Een uv-lamp kan voorzien zijn van meerdere functies. Zo zijn er nageldrogers die een spiegelreflectie hebben die het licht van de lampen zal weerspiegelen over de volledige lamp. Op die manier zal de gel op de meest efficiënte manier kunnen uitharden. Daarnaast zien we dat enkele lampen beschikken over een timer. Deze kan ingesteld worden om de perfecte tijdsduur te bepalen die de nagels nodig hebben om de gel nagellak voldoende te laten uitharden.

Professionele toestellen hebben meestal een timer die loopt tot 120 seconden omdat het overgrote deel van de gels deze tijdsduur nodig hebben om perfect hard te worden. Bij enkele toestellen kan de onderkant ervan afgehaald worden zodat het apparaat ook voor de teennagels kan gebruikt worden. Voor professioneel gebruik is het dan ook weer handig als het toestel aan beide zijden open is. Op die manier kun je goed volgen of alles perfect verloopt en of je niet even moet bijsturen.

De veiligheid

Uv-lampen simuleren een natuurlijk wit licht dat schade zal voorkomen aan je nagels en je huid. De meeste toestellen zijn half gesloten waardoor de huid en je ogen beschermd zijn tegen de stralingen van het uv-licht. Mensen die een gevoelige huid hebben of bij wie het gebruik van een nageldroger als pijnlijk wordt ervaren kunnen beter gebruik maken van een toestel met een low heat-functie. De droogtijd zal iets langer zijn maar de warmte wordt geleidelijk aan opgebouwd zonder dat er plotse warmtepieken zijn. 

Bij oververhitting zal het toestel ook automatisch overschakelen op deze functie tot het apparaat terug een normale warmte heeft en de temperatuur gedaald is. Tenslotte let je er best op of het toestel een CE-markering heeft. Deze toont aan dat de uv-lamp voldoet aan de veiligheidsnormen van de Europese Unie waardoor het gebruik van een veilig toestel gegarandeerd is.

 

De fabrikant van de lamp en het prijskaartje

Er wordt aangeraden om een uv-lamp aan te kopen van een merk of een fabrikant die ook andere nagelproducten verkoopt. Deze fabrikanten zijn dan ook thuis op het gebied van alles wat te maken heeft met gelnagels en kunstnagels. De lampen die aangeboden worden op de goedkope Chinese verkoopsites voldoen meestal niet aan de veiligheidsvoorschriften en hebben ook geen garantie in geval dat er iets stuk zou gaan. Bij de aankoop bij een gerenommeerd fabrikant zul je steeds 2 tot 3 jaar garantie krijgen op het toestel. Daar vallen uiteraard de uv-lampen zelf niet onder.

Het prijskaartje is afhankelijk van het vermogen en de materialen waaruit het apparaat is vervaardigd. Of het toestel al dan niet van een bekende fabrikant is, speelt ook een grote rol in de prijs. Voor een degelijk toestel voor thuisgebruik mag je rekenen op een aankoopprijs tussen 20 en 30 euro. Voor de toestellen met een hoger vermogen die dan ook meer geschikt zijn voor professioneel gebruik, betaal je tussen 35 en 60 euro. Bekijk ook even de aanbiedingen van de gewaardeerde merken voor een professioneel toestel aan een zacht prijsje.

 

5 beste uv-lampen (Reviews) van 2021

 

Een uv-lamp is onmisbaar wanneer je zelf je nagels lakt met gellak of wanneer je gelnagels plaatst. Zoek je een lamp waarmee je nagels in een mum van tijd droog zijn dan moet je zeker uitkijken voor een toestel dat sterke lampen heeft. Daarnaast is het vermogen van het toestel ook een belangrijk aandachtspunt als je iets sneller wilt werken. We geven je het advies om even rustig de verschillende mogelijkheden te bekijken en kies er vervolgens de beste uv-lamp uit die het meest aan jouw wensen voldoet .

 

1. Led-/uv-lamp professionele nageldroger voor gelpolish

 

De professionele led-/uv-lamp van Izgo is de populairste in onze top 5. Door de capaciteit van 48 Watt worden bijna alle soorten kunstnagels op een supersnelle manier uitgehard. Bij sommige toepassingen zijn de nagels in 20 tot 30 seconden al klaar. Daarom is deze led-/uv-lamp uiterst geschikt voor professioneel gebruik 

De lamp is gevormd in een boog van 180° waarin de leds rondom rond geplaatst zijn en op die manier zorgen voor een optimale droging. Daarnaast is hij aan beide zijden open waardoor de hand of de voet aan elke kant zichtbaar is. Bovendien kan hij aangesloten worden op het elektriciteitsnet door middel van een netsnoer van 1,50 m die voorzien is van een adapter.

De lamp kan ook ingesteld worden op een low heat-functie die bedoeld is voor klanten met gevoelige nagels. Het toestel heeft een display waarop de seconden af te lezen zijn zodat je exact weet wanneer de nagels klaar zijn. Daarnaast zien we dat het toestel kan bediend worden met knoppen waarmee je de tijd kunt instellen op 30 of 60 seconden. In de reviews merken we dat alle klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop en over de kwaliteit ervan.

 

Voordelen:

Vorm: de lamp heeft een gebogen vorm met ledlampen rondom rond voor een optimale uitharding van de nagels.

Vermogen: met een capaciteit van 48 Watt is het toestel zeer geschikt om op een snelle manier te kunnen werken.

Functioneel: doordat de lamp aan beide zijden open is zijn de nagels ook zichtbaar voor de nagelstyliste. Bovendien zijn de lampen zowel uv als led.

Gebruiksgemak: door de grote boog van 180° kan het toestel zowel gebruikt worden voor de handen als de voeten.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: het toestel blijkt aan de prijzige kant te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 54 W LifeGoods voor gelnagels professionele led-/uv-lamp 

 

De professionele lamp van LifeGoods voor gellak heeft een vermogen van 54 Watt met 36 sterke led-/uv-lampen waardoor de nagels in 30 tot 60 seconden zijn uitgehard. Dankzij de dubbele golflengte technologie worden alle lagen van gels en builder gels perfect bij elkaar gevoegd zodat ze samen één geheel vormen.

Deze led-/uv-lamp beschikt over bewegingssensoren die de nageldroger automatisch aan en uit gaat zetten zodat je niet met je natte nagels de knopjes moet bedienen. Daarnaast heeft deze nageldroger een low heat-functie en 4 timers die je in het geheugen kunt opslaan. De lamp kan bovendien aangesloten worden op de netstroom dankzij een bijgeleverd snoer met adapter.

Door de verwijderbare onderkant kun je deze nageldroger ook gebruiken om de teennagels te behandelen en hij is bovendien ook heel gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten. Daarnaast heeft de lamp een ruim ontwerp waardoor er voor mensen met kleine handen plaats genoeg is om beide handen samen te laten drogen. In de reviews merken we een zeer goede tevredenheid op voor de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de lamp heeft een memory functie waarin je je persoonlijke instellingen kunt opslaan.

Functioneel: hij kan zowel gebruikt worden voor de handen als de voeten.

Vermogen: dankzij zijn vermogen van 54 Watt worden nagels op een snelle manier uitgehard.

Bewegingssensor: de lamp gaat automatisch aan en uit door de bewegingssensor.

 

Nadelen: 

Kort netsnoer: het netsnoer zou wat te kort zijn.

Koop bij bol.com (€23.99)

 

 

 

 

3. So! Soak Off nageldroger 36 Watt UV-lamp voor gelnagels

 

Soak Off is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat betreft manicurematerialen en toebehoren voor thuis. Het wordt dan ook door velen beschouwd als het beste merk op dat gebied. In de reviews kreeg deze lamp een goede beoordeling. Deze nageldroger valt in de laagste prijscategorie van onze top 5.

Deze uv-lamp heeft een vermogen van 36 Watt en hij beschikt bovendien over een timer van 120 seconden zodat je exact kunt bepalen hoelang je nagels moeten uitdrogen. Daarnaast is de nageldroger geschikt voor het uitharden van alle soorten gel nagellak en voor het drogen van andere nagelproducten die moeten worden behandeld onder een uv-lamp.

Deze lamp is geschikt om alle nagels van een hand in één keer te drogen. Echter, door de lage Wattage duurt de droogtijd wel iets langer dan bij een toestel met een hoger aantal Watt. Het apparaat is overigens makkelijk te onderhouden dankzij een plaatje onderaan het toestel dat er kan uitgeschoven worden om schoon te maken.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel heeft een vermogen van 36 Watt en is geschikt voor het drogen en uitharden van alle nagelproducten waarvoor een uv-lamp nodig is.

Onderhoud: de lamp is heel gemakkelijk te reinigen door het uitschuifbare onderplaatje.

Het prijskaartje: dit apparaat valt in de laagste prijscategorie.

Gebruiksvriendelijk: de nageldroger is breed genoeg om 1 hand per keer uit te harden.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: de lampjes van dit toestel blijken heel gevoelig en kwetsbaar te zijn.

Koop bij bol.com (€18.5)

 

 

 

 

4. Dermarolling uv-lamp 36 watt nageldroger voor gel nagels

 

Dermarolling is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met lichaamsverzorging, gezichtsverzorging, nagel- en haarproducten. Dit toestel van Dermarolling is een goedkope en degelijke uv-lamp die zowel geschikt is voor professioneel als voor thuisgebruik. Hij kan bovendien gebruikt worden voor de voeten en de handen. 

Daarnaast beschikt het toestel over een vermogen van 36 Watt met 4 x 9 Watt lampjes die over het toestel verdeeld zijn waardoor je nagels op een gelijkmatige manier drogen of uitharden. Bovendien kunnen de uv-lampen vervangen worden via een ingebouwd klepje zodat je niet iedere keer een ander toestel moet aankopen als een lamp defect is.

Deze nageldroger heeft een timer die kan ingesteld worden op 120 seconden zodat je perfect weet wanneer je nagels klaar zijn. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn. Toch kreeg dit product een goede beoordeling van de klanten.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door zijn lichte gewicht kan hij gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen.

Vermogen: dit toestel beschikt over een capaciteit van 36 Watt die verdeeld is over 4 aparte lampen.

Aanbieding: bij aankoop van meerdere stuks komt dit toestel in de aanbieding.

 

Nadelen:

Kwaliteit: niet alle klanten zijn overtuigd van de kwaliteit van dit toestel.

Koop bij bol.com (€14.99)

 

 

 

 

5. 36W nageldroger met uv-/led-lamp voor gel nagellak en gelnagels

 

Met de lamp Panda Nails van het merk Sun uv kun je bij je thuis zelf je nagels verzorgen met gel nagellak. Deze professionele nageldroger heeft een vermogen van 36 Watt waardoor je op een snelle en eenvoudige manier tot een mooi resultaat komt. Bovendien is hij geschikt voor het drogen en uitharden van alle lakken en gels die moeten behandeld worden met een uv-lamp.

Door zijn gebogen vormgeving en de open onderkant kan het toestel gebruikt worden voor zowel de handen als de voeten. Daarnaast kan de timer ingesteld worden op 30, 60 of 90 seconden waarna het toestel zichzelf zal uitschakelen als de gekozen tijd verstreken is.

Deze uv-lamp dient aangesloten te worden op de netstroom en hij wordt bovendien geleverd met een netsnoer die een lengte heeft van 1 m. De adapter die nodig is, wordt jammer genoeg niet bijgeleverd. Deze lamp is overigens beschikbaar in de kleuren wit en roze. In de reviews zien we echter maar een gemiddelde tevredenheid over de kwaliteit en de prestaties van deze lamp.

 

Voordelen:

Functioneel: de lamp kan zowel gebruikt worden bij de behandeling van de vingernagels als de teennagels.

Vermogen: dit apparaat beschikt over een vermogen van 36 Watt.

Timer: de timer kan ingesteld worden op 3 verschillende tijden namelijk 30, 60 en 90 seconden.

Kleur: de uv-lamp is verkrijgbaar in het wit en het lichtroze.

 

Nadelen:

Ledlamp: de dubbele functie van uv-/ledlamp zou niet naar behoren werken met name dan de functie van de ledlamp.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 27.09.21

 

Beste pedicuresets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast een manicure is een pedicure minstens even belangrijk. Vaak worden de voeten verwaarloosd omdat we toch meestal sokken en schoenen dragen. Echter, tijdens de zomermaanden lopen we vaak met onze voeten bloot. Om het ganse jaar door verwende en verzorgde voeten te hebben kun je gebruik maken van een pedicureset. We hebben voor jou 3 sets uitgezocht om eens wat nader te bekijken. Je kunt zien dat de Medisana MP 815 een manicure- en pedicureset is die elektrisch werkt en een automatische stop heeft. Daarnaast is er de Pedicuresets van AlwaysCare die uit wel 8 verschillende onderdelen bestaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pedicuresets Koopgids

 

Wanneer je de verschillende pedicuresets gaat vergelijken zul je merken dat je enkele overwegingen moet maken. Durf je het aan om met een elektrisch toestel te werken of kies je liever voor een manuele set? Welke onderdelen in de set zijn zeker een aanbeveling en hoe geef je jezelf een pedicure? Soms zijn er aanbiedingen waarbij je zowel een manicure- als een pedicureset kunt aankopen voor een leuke prijs. Neem even een momentje om alles te bekijken en er daarna de beste set uit te kiezen die jou het meest geschikt lijkt.

Wat is een pedicureset en waarvoor wordt hij gebruikt

Een pedicureset bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je je voeten zelf kunt verzorgen en verwennen. De meeste sets zijn gemaakt uit roestvrijstaal dat je, om hygiënisch te kunnen werken, steeds goed kunt ontsmetten. Hij wordt vooral gebruikt om de nagels bij te snijden en eelt te verwijderen zodanig dat je voeten er gezond en verzorgd uitzien. Voetverzorging is een belangrijk onderdeel van de lichaamsverzorging waarmee veel problemen kunnen worden vermeden vooral als je diabetes hebt of wanneer je aan een reumatische aandoening lijdt.

We denken dan aan ingegroeide teennagels, kalknagels en een dikke eeltlaag waardoor je heel pijnlijke voeten kunt hebben. Daarnaast zijn verzorgde voeten nu eenmaal mooier om te zien. Door gebruik te maken van een pedicureset kun je dit zelf thuis doen. De meeste dames willen tijdens de zomermaanden graag mooi gelakte teennagels en dan kun je beter ook meteen voor een volledige pedicurebehandeling gaan. 

 

De soorten pedicuresets 

We merken dat er verschillende soorten pedicuresets op de markt zijn. Zo is er de basisset die eenvoudige gereedschappen bevat om een pedicure uit te voeren. Deze set is vrij compact en kan gemakkelijk worden meegenomen in de handtas of in de reiskoffer. Deze set bestaat meestal uit een clipper en een vijltje of verschillende vijltjes en een eeltschraper. Daarnaast zien we dat er ook een pedicurepakket is die volledig uit voetverzorgingsproducten is samengesteld en waarin je onder meer een scrub, een lotion en andere crèmes kunt vinden.

De elektrische pedicureset is de meest interessante omdat hij vaak heel uitgebreid is waardoor hij perfect is voor voeten die veel te verduren krijgen. Deze elektrische set bestaat uit meerdere tools om zowel de nagels als de voeten goed aan te pakken waardoor een stevig eelt probleem snel wordt opgelost. Tenslotte is er ook de Spa-set die zorgt voor een complete voetverzorging met een massagevoetbad waardoor je een echt wellnessgevoel hebt.

 

De verschillende onderdelen 

Een pedicureset is meestal ook geschikt om een manicure uit te voeren en bestaat uit verschillende gereedschappen. Zowel de manuele set als de elektrische set hebben gelijkaardige onderdelen. Zo zul je steeds verschillende nagelknippers en nageltangen terugvinden om de nagels mee te knippen en om scherpe hoekjes te verwijderen. Het schaartje dient om de nagelriemen bij te knippen en om eventueel wat harde huid rond de teennagel weg te knippen. De bokkenpootjes dienen om de nagelriemen wat terug te duwen zodat je je nagels mooi kunt lakken.

Verschillende vijltjes of vijlkegels worden gebruikt om de nagels te vijlen. Nagelpennetjes dienen om overtollige kalk onder de nagels te verwijderen waardoor het risico op kalknagels wordt verminderd. Vervolgens is er de puimsteen en de eeltschrapper om de voeten zacht te maken en eelt te verwijderen. Een nagelborsteltje wordt gebruikt om de nagels goed te reinigen en een teenspreider dient om de tenen uit elkaar te halen zodat je overal gemakkelijk bij kunt. Tenslotte wordt er soms ook een voetbad aan toegevoegd om de voeten te weken zodat de eeltlaag zachter wordt om deze gemakkelijk te verwijderen.

Hoe geef je jezelf een basis pedicure

Een pedicureset kan uit zoveel onderdelen bestaan dat je even niet goed weet hoe eraan te beginnen. Je kunt beter eerst de eventuele nagellak verwijderen om daarna de voetzolen te verzachten met de puimsteen zodanig dat de dode huidcellen verwijderd zijn. Doe dit vooral op de hiel, de bal van de voet en onderaan de tenen. Laat nu je voeten even weken om de huid zacht te maken en droog ze dan goed af. Vervolgens kun je het eelt verwijderen met de eeltschraper of met de speciale eelt kegeltjes op het elektrische apparaat.

Smeer nu je voeten goed in met een exfoliërende crème waarna je ze even gaat afspoelen en opnieuw drogen. Nu kun je aan de nagels beginnen werken door ze te knippen en te vijlen. Gebruik de pinnetjes om kalk of dode huid onder de nagels te verwijderen en de bokkenpootjes om de nagelriemen terug te dringen. Tenslotte zijn je nagels klaar om een kleurtje aan te brengen. Eindig steeds met een rustgevende en voedende voetcrème. 

 

5 beste pedicuresets (Reviews) van 2021

 

Wanneer de eerste lentestralen komen piepen denken we al aan blote benen en open schoenen en daar horen natuurlijk goed verzorgde voeten bij. Bij de aanschaf van een pedicureset kom je voor een groot aanbod te staan. Kies je voor een elektrische pedicureset of gaat je voorkeur uit naar de beste pedicureset die je manueel kunt gebruiken? Met het advies van enkele mensen die aan medische pedicure doen hebben we een selectie gemaakt met 5 topproducten. Neem rustig je tijd om alle sets eens goed te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

1. Medisana MP 815 manicure-en pedicureset links- en rechtsdraaiend

 

Medisana is producent en leverancier van medisch gecertificeerde producten die het leven een stuk aangenamer en gemakkelijker maken. Het wordt beschouwd als het beste merk voor mensen die om medische redenen zich tot gespecialiseerde hulpmiddelen moeten wenden.

De Medisana pedicureset is zowel geschikt voor manicure als voor pedicure waardoor je meteen volledig bent voorzien van alle nodige onderdelen om eksterogen, eelt en andere problemen aan te pakken. Hij wordt geleverd met 7 verschillende hulpstukken waaronder een grove saffieren kegel, een fijne saffieren schijf, een vlammenfrees, een viltkegel, een cylindervijl en een naaldfrees.

Bovendien kan deze elektrische set op 2 snelheden worden ingesteld. Daarnaast beschikt hij over een automatische stop die bij hoge druk het apparaat gaat uitschakelen zodat hij ook door diabetici veilig kan worden gebruikt. Het apparaat ligt heel comfortabel in de hand en is hij links- en rechtsdraaiend waardoor iedereen ermee overweg kan. In de reviews kunnen we merken dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelig: 

Medisch gecertificeerd: door het automatische stopsysteem dat stopt bij te hoge druk, kan deze pedicureset worden gebruikt door diabetici die absoluut geen voetwonden mogen hebben. 

Instelling: hij kan op 2 verschillende snelheden worden gebruikt zodat je hem voor elke persoon individueel kunt instellen.

Opzetstukken: deze pedicureset wordt geleverd met een naaldfrees, viltkegel, cylindervijl, saffieren grove kegel en een saffieren schijf waarmee je elke behandeling kunt uitvoeren.

Gebruiksvriendelijk: de set is heel gemakkelijk in gebruik en de opzetstukken kunnen eenvoudig worden veranderd.

 

Nadelen:

Kracht: hij zou onvoldoende krachtig zijn om efficiënt te werken waardoor sommige behandelingen echt niet lukken. 

Koop bij bol.com (€35.69)

 

 

 

 

2. Pedicuresets van AlwaysCare cadeau voor vrouw en man 8-delig

 

De pedicureset van AlwaysCare kan niet meteen als een aanbieding  worden beschouwd maar  krijgt een goedkope prijs bij aankoop van meerdere sets. De manicure- pedicureset kreeg bovendien een heel goede beoordeling in de reviews. De klanten zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

De roestvrije manuele set bestaat uit 8 verschillende gereedschappen waarmee je zowel je handen als je voeten optimaal kunt verzorgen om goed voor de dag te komen. Hij bestaat uit een nagelkipper met beschermkapje zodat de geknipte nagels niet in het rond vliegen en een eeltverwijderaar. Daarnaast krijg je ook een professionele vijl die samen met de nagellifter en de smalle vijl wordt gebruikt om ingegroeide teennagels te behandelen.

Bovendien  worden er ook een bokkenpootje en reinigingspennen bij de set geleverd om de nagelriemen terug te dringen en om onder de nagels te kunnen reinigen. Door wekelijks je voeten goed te behandelen en te verzorgen kunnen heel wat problemen worden voorkomen die pijnlijk en soms wel heel problematisch kunnen zijn  voor mensen met diabetes en reuma.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de complete set die uit 8 onderdelen bestaat heb je alles in huis om een manicure en pedicure uit te voeren.

Nagellifter: met de meegeleverde nagellifter kunnen ingegroeide teennagels worden vermeden en verholpen.

Medisch aangeraden: deze pedicureset wordt zeker aangeraden voor mensen die diabetes hebben of die aan een reumatische aandoening lijden.

Het prijskaartje: deze set valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Gebruiksaanwijzing: een klant merkt op dat het heel spijtig is dat er geen handleiding bij deze gereedschappen zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Luxe 12-delige manicureset & pedicureset voor (French) manicure & pedicure

 

Met deze luxe pedicure set voor thuis ben je volledig uitgerust om je handen en voeten perfect te verzorgen. De 12-delige set uit roestvrijstaal is compleet om een (French) manicure en pedicure te kunnen uitvoeren. Hij wordt bovendien geleverd in een mooi en handig etui waardoor je de set gemakkelijk kunt meenemen op vakantie.

Hij bestaat uit een nagel- en maar liefst 3 teennagelknippers waarvan eentje speciaal gevormd om  moeilijk bereikbare stukjes weg te knippen. Een nagelriemknipper en de nagelriemtrimmer zorgen ervoor dat je nagels mooi zijn om ze te lakken. De 2 bokkenpootjes en een nagelreiniger worden trouwens gebruikt om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk onder de nagels kunt reinigen.

Tenslotte werden ook een schaartje, een dubbelzijdige nagelvijl, een wenkbrauw pincet en een oorreiniger aan de set toegevoegd om meteen alles bij de hand te hebben. In de reviews zien we dat de meningen van de klanten verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Onderhoud: de set is gemaakt uit roestvrijstaal en kan gemakkelijk onder de kraan worden schoongemaakt.

Gebruiksvriendelijk: de verschillende gereedschappen worden geleverd in een handig etui zodat je hem ook op vakantie kunt meenemen.

Complete set: hij bestaat uit een schaar, wenkbrauw pincet, oorreiniger en nagelvijl. Daarnaast kun je er ook 3 verschillende types nagelknippers in vinden en een nagelriemknipper en –trimmer. Tenslotte zijn er ook 2 bokkenpootjes en een nagelreiniger aan het pakket toegevoegd.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn toch minder tevreden over de kwaliteit van bepaalde onderdelen die nogal kwetsbaar blijken te zijn.

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

4. Nagelfreesmachine set professioneel nagelfreesmachine motor 65 Watt

 

Deze professionele pedicureset is het populairste instrument bij ervaren voetverzorgers en mensen die manicures doen en gelnagels plaatsen. Het elektrische apparaat werkt met een motor die een vermogen heeft van 65 Watt waardoor alle behandelingen moeiteloos kunnen worden uitgevoerd.

De snelheid van het apparaat is instelbaar en het aantal omwentelingen kan op de handige display worden afgelezen. De frees kan trouwens zowel links- als rechts draaien waardoor hij door iedereen kan worden bediend. Bovendien wordt deze freesmachine geleverd met een set freesbitjes en een schuurrolletje zodat je onmiddellijk van start kunt gaan. De extra opzetstukken zijn ook apart verkrijgbaar. 

Daarnaast heeft de  frees heeft een ergonomische greep waardoor hij bijzonder comfortabel in de hand ligt. Het handstuk kan in de houder aan het toestel worden geplaatst of in een losse houder die ook wordt meegeleverd. Je krijgt er trouwens een voetpedaal bij om hem gemakkelijk te kunnen bedienen. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Capaciteit: dit instrument werkt met een krachtige motor van 65 Watt waarmee alle behandelingen vlot kunnen worden uitgevoerd.

Instellingen: de snelheid kan worden ingesteld zodat je hem voor elke verzorging kunt aanwenden. Bovendien kan de frees links en rechts draaien en kunnen het aantal omwenteling op de display worden afgelezen.

Gebruiksgemak: er hoort een voetpedaal bij dit apparaat dat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt bedienen.

Basisstation: dit apparaat is een basisstation dat je ook kunt meenemen als je klanten thuis gaat verzorgen.

 

Nadelen: 

Enkel professioneel gebruik: we zouden deze set niet aanraden aan iemand die niet gewoon is om met dergelijke apparaten te werken.

Koop bij bol.com (€129.95)

 

 

 

 

5. Professionele nagelschaar 3-in-1 set ingegroeide teennagel kalknagel normale nagel

 

De 3-in-1 set bestaat uit een stevige professionele nageltang, een kleine nagelschaar en een fijne nagelvijl waarmee je vlot je nagels kunt verzorgen. Bovendien is deze pedicureset voor kalknagels en ingegroeide teennagels de ideale oplossing. 

Daarnaast kan deze professionele nageltang moeiteloos verdikte nagels knippen zonder dat je hiervoor veel kracht moet gebruiken. Hij is zodanig ontworpen dat hij ook geschikt is voor linkshandigen en voor mensen die minder kracht in hun handen hebben. De nageltang heeft trouwens een gebogen bek waarmee je de nagels goed in model kunt knippen.

Met het kleine schaartje kunnen de nagelriemen worden bijgeknipt om er verzorgd uit te zien. Bovendien zorgt de nagelvijl ervoor dat je perfecte nagels hebt met een mooie vorm zonder spitse hoekjes. Er zijn voor deze set nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gevormde bektang: de professionele tang heeft een voorgevormde bek waarmee de nagels mooi in model kunnen worden geknipt.

Gebruiksvriendelijk: de nageltang kan ook door linkshandigen worden gebruikt en hij is daarnaast geschikt voor mensen met een verminderde kracht in de handen.

Toepassing: de nageltang is ideaal om ingegroeide nagels, kalknagels en verdikte nagels te behandelen.

Toebehoren: naast de nageltang wordt er ook een handige vijl en een klein schaartje meegeleverd om de nagelriemen weg te knippen.

 

Nadelen:

Onvolledige set: enkele belangrijke gereedschappen worden in deze set wel gemist waardoor je nog accessoires apart moet aankopen om een volledige verzorging te kunnen doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een pedicureset?

Eigenlijk is het goed om wekelijks je voeten te verzorgen maar toch zeker minimum éénmaal per maand. Wanneer je voetproblemen hebt kun je beter een professionele pedicure je voeten laten verzorgen. Heb je geen last aan je voeten dan kun je zelf aan de slag. Neem een teiltje met lauwwarm water met wat badzout of badolie in. Laat je voeten weken om vervolgens met een scrub de dode huidcellen te verwijderen. Nadat je voeten goed afgedroogd zijn kun je met een eeltschrapper de eeltlaag op de voetzool verwijderen.

De teennagels moeten recht worden afgeknipt om ze daarna bij te vijlen zodat er geen scherpe hoekjes in de huid kunnen prikken. Wees steeds voorzichtig met de vijlen om geen wondjes te veroorzaken die kunnen ontsteken. Kijk bij een elektrische set goed na welke opzetstukjes je het best kunt gebruiken. Er zijn opzetstukjes om de ruimte tussen de nagelriem en de huid wat breder te maken en er zijn ook smalle stukjes met een spitse punt waarmee je gemakkelijk een scherp stukje nagel kunt bijvijlen. Tenslotte kun je de voeten ontsmetten en insmeren met voetcrème.

Q2: Hoe werkt een pedicureset?

Er zijn pedicuresets die uit verschillende onderdelen bestaan zoals diverse soorten vijltjes, een eeltschraper, bokkenpootjes, kniptangen en dergelijke meer die je gewoon handmatig moet gebruiken. Daarnaast zijn er ook pedicuresets op de markt die elektrisch werken. Het apparaat wordt dan geleverd met verschillende opzetstukken die dezelfde functies hebben als de gewone handmatige set maar dit alles in één toestel. Deze apparaten zijn vaak voorzien van een automatisch stopsysteem om veilig te kunnen werken.

 

 

Laatste update: 27.09.21

 

Beste manicuresets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De meeste mensen onder ons willen graag met keurige handen voor de dag komen. Met een degelijke manicureset heb je alle nodige onderdelen bij de hand om de nagels van je handen en voeten een optimale verzorgingsbeurt te geven. We hebben voor jou alvast 3 setjes uitgezocht om eens met elkaar te vergelijken. Zo is er de Foocca Elektrische Nagelvijl met allerlei nagelfreesbitjes en schuurrolletjes om zowel een manicure als een pedicure uit te voeren. Daarnaast zou de Atv Perfectum luxe manicure set ook een uitstekende keuze kunnen zijn omdat je hem gemakkelijk kunt meenemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Manicuresets Koopgids

 

Wanneer je een manicureset in huis wilt halen om zelf de nagels van je handen en voeten te verzorgen, kunnen we de aanbeveling geven om de verschillende exemplaren eens grondig te bekijken. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een handmatig of elektrisch apparaat. Verder worden er ook allerlei extra tools aangeboden om je manicure set verder uit te breiden. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te vergelijken alvorens je een keuze maakt. Er zijn vaak ook interessante aanbiedingen van eindereeksen te vinden.

Wat is een manicureset en waarvoor wordt hij gebruikt

De manicureset dateert van meer dan 3000 jaar geleden uit het oude Egypte. Farao’s hadden toen bedienden die speciaal werden opgeleid om de handen van hun meester tot in de puntjes te verzorgen. Tegenwoordig kunnen we hiervoor terecht in een schoonheidssalon waar je al gauw een aardige som op tafel moet leggen. Door een manicureset aan te schaffen kun je gemakkelijk zelf de nagels van je handen en voeten verzorgen. Een dergelijke set bestaat uit een aantal tools die worden gebruikt om de nagels te knippen, bij te vijlen, nagelriemen te verzorgen en nog zo veel meer.

Een manicureset wordt vaak verkocht met onderdelen die je eveneens voor pedicure kunt gebruiken zodat je maar één setje nodig hebt. Hierdoor kun je er meestal ook eeltverwijderaars in terugvinden en hulpmiddelen om eksterogen te behandelen. Soms worden er nog extra onderdelen aan toegevoegd om bijvoorbeeld de vorm van je wenkbrauwen bij te houden of om oorsmeer te verwijderen. In de meeste gevallen wordt een manicureset geleverd in een compact hoesje zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

 

De verschillende soorten sets

We kunnen de manicuresets onderverdelen in twee groepen. De gewone manicureset voor manueel gebruik is meestal verpakt in een handig etui dat je gemakkelijk in je handtas kunt stoppen om overal mee naartoe te nemen. Deze eenvoudige set bestaat uit enkele basisbenodigdheden om je nagels netjes te houden. We denken dan aan verschillende nagelknippers, een nagelschaartje en een schuine nagelschaar, bokkenpootjes, nagelriemknipper en diverse soorten nagelvijltjes. Soms worden er ook nog accessoires aan toegevoegd om mee-eters te verwijderen en oorsmeer weg te halen.

Daarnaast is er de elektrische manicureset die over heel wat meer mogelijkheden beschikt. Bij een elektrische set worden allerlei opzetstukken geleverd zodat je de (kunst)nagels van zowel je handen als voeten kunt behandelen. Je kunt hiervoor zelf het aantal verschillende bits kiezen en eventueel verwisselbare schuurrolletjes om eelt op je voeten te behandelen. De meeste elektrische manicuresets zijn trouwens op verschillende snelheden instelbaar waardoor deze ook door diabetici veilig kunnen worden gebruikt.

 

De diverse opzetstukken en het gebruik

Een elektrische manicureset wordt bijna altijd geleverd met diverse praktische opzetstukken. Deze bieden je de mogelijkheid om allerlei behandelingen uit te voeren waarbij je meestal zowel de handen als de voeten kunt verzorgen. Zo zijn er verschillende bits, frezen, kegeltjes en schijven waarmee je de nagels en bijvoorbeeld ook de huid van je voeten kunt verzorgen . De grove- en lange slijpkop worden gebruikt om snel eelt te verwijderen op de voetzool en hiel, de vilt slijpkop dient dan weer om de nagelranden glad te maken en de nagels te polijsten.

Daarnaast zijn er kegels met een fijn of een grof slijpvlak om alle soorten nagels te vijlen. Een cilinderfrees wordt gebruikt om droge teennagels glad te maken en polijsten. De vlamvormige frees is dan weer de perfecte tool om ingegroeide teennagels te behandelen en met een ronde frees kun je voorzichtig likdoorns verwijderen. Zo zijn er nog een heleboel andere onderdelen die allemaal hun eigen nut hebben. Alle opzetstukken kunnen trouwens worden gereinigd of vervangen zodat je steeds op een hygiënische manier te werk kunt gaan.

De extra mogelijkheden en de veiligheid

Zoals we reeds hebben vermeld kun je een manicure set zo veel uitbreiden als jij dat wenst. Echter, sommige apparaten hebben diverse functies die het gebruik alleen maar efficiënter maken. Zo zijn er toestellen die je zowel met de richting mee als tegen de richting van de klok kunt laten draaien zodat ze voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Bovendien zijn deze apparaten uitermate geschikt voor links- en rechtshandigen. Daarnaast hebben enkele toestellen een ingebouwd ledlampje zodat je heel goed kunt zien wat je aan het doen bent. 

Bovendien draaien de opzetstukken met een aantal rotaties per minuut om op de meest efficiënte en snelle manier de nagels te vijlen of bijvoorbeeld eelt weg te halen. De meeste elektrische manicure sets kunnen dan ook traploos worden ingesteld om de rotatiesnelheid aan te passen. Zo komen we naadloos bij de veiligheid van dergelijke toestellen terecht. Voor het gebruik bij kinderen en diabetici kun je beter een laag toerental kiezen. Mensen met diabetes hebben vaak minder gevoel in de handen, voeten en de tenen waardoor ze niet snel zullen voelen wanneer er wondjes zijn wat voor heel wat problemen kan zorgen.

 

6 beste manicuresets (Reviews) van 2021

 

We willen allemaal graag goed verzorgde handen en voeten om er altijd piekfijn uit te zien. Ben je op zoek naar een French manicureset om thuis zelf je nagels te verzorgen? Of gaat je voorkeur uit naar een manicureset voor mannen zodat je wederhelft er ook tiptop uitziet? We kregen de hulp en het advies van enkele nagelstudio’s om deze lijst met verschillende topproducten te kunnen samenstellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en te vergelijken alvorens je er de beste manicureset uitkiest.

 

1. Foocca Elektrische Nagelvijl 12 Nagelfreesbitjes 58 Schuurrolletjes 

 

De Foocca elektrische manicureset is een tijdelijke aanbieding met een sterk verlaagde prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Deze manicure-/pedicureset blijkt tot de populairste aankopen te behoren uit onze selectie waardoor hij in de reviews meteen met een heel goede score van 4,4 sterren werd beloond.

De elektrische nagelfrees heeft een duurzame handgreep in gegoten aluminium met een poederroze afwerkingslaag waardoor hij er heel stijlvol uitziet. Bovendien wordt hij geleverd met 12 multifunctionele opzetstukken en 58 vervangbare schuurrolletjes zodat je een complete manicure- en pedicureset ter beschikking hebt om alle (kunst)nagels en hardnekkige eelt te behandelen.

Daarnaast zorgt de stille en krachtige motor met een vermogen van 12 Watt ervoor dat je in een mum van tijd de behandeling afwerkt. Dankzij de meegeleverde 1,7 m lange USB-kabel kun je de elektrische manicureset gemakkelijk overal gebruiken waar je een USB-poort ter beschikking hebt.

 

Voordelen: 

Vermogen: de krachtige en stille motor met een vermogen van 12 Watt zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk hardnekkige eelt en (kunst)nagels kunt behandelen.

Gebruiksvriendelijk: dankzij zijn lange USB-kabel met een lengte van 1,7 m is hij bijna overal bruikbaar waar je hem op een USB-poort kunt aansluiten.

Verpakking: deze handige set wordt geleverd met 12 verschillende opzetstukjes en 58 schuurrolletjes die vlot kunnen worden vervangen.

De prijs: het pakket is momenteel in de aanbieding met een heel scherpe prijs.

 

Nadelen:

Onvoldoende kracht: enkele klanten maken de opmerking dat hij over onvoldoende kracht beschikt om acrylnagels te verzorgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Atv Perfectum Luxe 18-delige Manicureset met Lederen Opbergetui

 

De Atv Perfectum manicureset voor de nagels wordt geleverd in een mooi roze lederen opbergetui zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Doordat deze complete verzorgingsset bestaat uit 18 verschillende onderdelen, is hij geschikt om zowel je handen als je voeten te behandelen.

Bovendien is deze set voorzien van een nagelknipper voor kinderen en eentje voor volwassenen, een nagelschaartje, een apart nagelmes, nagelriemknipper en nog veel meer attributen waardoor hij voor het ganse gezin kan worden gebruikt. Hij bevat trouwens enkele tools om de wenkbrauwen in vorm te houden, meeëters  weg te halen en oorsmeer te verwijderen.

Daarnaast is hij gemaakt uit roestvrij staal van een hoge kwaliteit waardoor alle onderdelen gemakkelijk in een sopje kunnen worden gereinigd, om steeds op een hygiënische manier te werken. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze mooie set.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze manicure-/pedicureset bestaat uit 18 onderdelen waarmee je de handen en voeten van het complete gezin kunt behandelen. Daarnaast zijn er ook nog materialen voorzien om meeëters en oorsmeer te verwijderen en om de wenkbrauwen te verzorgen.

Hygiënisch: alle attributen zijn gemaakt uit roestvrij staal waardoor ze gemakkelijk onder de kraan of in een sopje kunnen worden gereinigd.

Verpakking: de set wordt geleverd in een roze lederen etui zodat je hem gemakkelijk in je handtas kunt meenemen.

De prijs: doordat deze mooie manicureset een heel voordelige prijs heeft is het de ideale geschenkset om aan een vriendin cadeau te doen.

 

Nadelen: 

Onhandige verpakking: één klant had problemen om het etui te openen waardoor hij/zij de verpakking moest forceren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beurer MP60 Manicure-Pedicureset geschikt voor professioneel gebruik

 

Deze professionele manicureset kan voor de handen en voeten worden gebruikt. Doordat hij de mogelijkheid heeft om met de klok mee of tegen de klok in te roteren, is hij zowel voor rechts- als linkshandigen gemakkelijk te bedienen.

Bovendien werkt de Beurer manicure set op netstroom en kan hij traploos worden ingesteld tussen 2600 en 6100 rotaties per minuut zodat hij voor verschillende behandeling perfect kan worden aangepast. Omdat hij op een lage snelheid kan worden ingesteld, is hij trouwens ideaal voor mensen met diabetes die heel voorzichtig moeten zijn met wondjes aan de tenen, handen en voeten. 

Daarnaast is deze manicure-/pedicureset volledig uitgerust met 9 kwaliteitsvolle opzetstukken die gemaakt zijn uit gepolijst vilt of van een duurzame saffierlaag voorzien zijn. Hij wordt overigens geleverd in een handig opbergetui waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop, maar enkele merken op dat je er toch voorzichtig mee moet omgaan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat de nagelfrees ook tegenwijzerzin draait, kan hij zowel door links- als rechtshandigen worden gebruikt.

Instelbaar: de snelheid kan traploos worden aangepast tussen 2600 en 6100 toeren per minuut waardoor hij voor verschillende behandelingen anders kan worden ingesteld.

Verpakking: er worden bij dit apparaat 9 hoogwaardige opzetstukken geleverd die met een duurzame saffierlaag of vilt werden afgewerkt.

Veilig gebruik: doordat het toestel ook op een laag toerental kan worden ingesteld, is hij veilig voor diabetici.

 

Nadelen:

Kracht: een klant maakt de opmerking dat je voorzichtig moet zijn met de snelheid van het apparaat als je dit soort toestellen niet gewoon bent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Luvion Baby Manicureset 3-delig voor een veilig gebruik

 

De manicureset van Luvion is perfect om de minuscule nageltjes van baby’s en kleine kinderen bij te knippen. Bovendien is het noodzakelijk om de nagels van een baby goed te verzorgen om te voorkomen dat je kindje zich in het gezicht gaat krabben waardoor hij/zij kleine littekentjes kan krijgen.

De baby manicureset wordt trouwens geleverd in een pakket met 3 stuks en een extra beschermkapje zodat het nagelschaartje veilig kan worden opgeborgen. Verder bestaat de set uit een handige nagelknipper speciaal voor kleine nageltjes, een nagelvijltje om de scherp randjes wat bij te vijlen en een roestvrij stalen nagelschaartje met afgeronde punten om steeds heel veilig te werk te kunnen gaan.

Alle onderdelen kunnen overigens perfect met water of in een sopje worden gereinigd om de set op een hygiënische manier te gebruiken. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over dit babyartikel dat bovendien de laagste prijs heeft in onze lijst met toppers.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de manicureset is speciaal bedoeld om de nagels van baby’s te verzorgen zodat ze zichzelf niet kunnen krabben.

Verpakking: deze set bestaat uit 3 stuks waaronder een nagelschaartje met afgeronde toppen en een beschermkapje, een handige nagelknipper voor kleine nageltjes en een nagelvijltje om scherpe hoekjes weg te vijlen.

Hygiënisch: hij is gemaakt uit roestvrij staal en kunststof waardoor hij gemakkelijk kan worden schoongemaakt om de set hygiënisch te gebruiken.

Het prijskaartje: dit artikel heeft een goedkope en betaalbare prijs zodat hij door iedereen kan worden aangekocht.

 

Nadelen: 

Te uitgebreid: een klant is van mening dat deze set te uitgebreid is en enkele overbodige onderdelen bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Carmen NC2110 Manicureset Touch paneel Ledverlichting

 

Carmen wordt door velen als het beste merk beschouwd voor producten die bij elke schoonheids- en lichaamsverzorging worden gebruikt. Het merk heeft voor elk beautyritueel het geschikte apparaat in zijn collectie om snel en op een efficiënte manier resultaat te bereiken.

Dit blijkt ook met deze handige manicureset met verschillende opzetstukken waarmee je zowel je handen als je voeten van een uitgebreide verzorging kunt voorzien, zonder dat je daarvoor naar een schoonheidssalon moet gaan. De ergonomische vormgeving van het toestel zorgt er bovendien voor dat de basis heel prettig in de hand ligt zodat je op een ontspannen manier te werk kunt gaan.

Daarnaast kan zowel de snelheid als de draairichting gemakkelijk met de plus- en de min knop worden aangepast. Doordat de snelheid traploos kan worden ingesteld is dit apparaat dan ook bijzonder geschikt voor diabetici die moeten opletten dat ze zich niet verwonden. Het geïntegreerde ledlampje heeft trouwens voldoende licht om duidelijk te kunnen zien waarmee je bezig bent. In de reviews kunnen we zien dat dit product een goede waardering krijgt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de Carmen manicureset is heel gemakkelijk te bedienen met de plus- en  min knop waarmee je de snelheid en de draairichting kunt aanpassen.

Ledlamp: dankzij het ingebouwde ledlampje kun je goed zien wat je aan het behandelen bent zodat je minder kans hebt om jezelf te verwonden.

Veilig gebruik: doordat de snelheid van deze manicure set traploos kan worden ingesteld is hij ook geschikt om door diabetici veilig te worden gebruikt.

Verpakking: de set wordt geleverd met 7 opzetstukken en een netsnoer die allemaal mooi in een handig etui verpakt zitten.

 

Nadelen:

Uitgebreid: wanneer je dergelijke toestellen niet gewoon bent, vraagt het enige oefening om de uitgebreide set efficiënt te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Peter Bausch Manicure Pedicure Profi Set 0360 15 delig

 

De professionele manicure-/pedicureset van Peter Bausch wordt geleverd in een handige koffer zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen om bijvoorbeeld tijdens de thuisverpleging patiënten te verzorgen. Het toestel kan bovendien zowel naar rechts als naar links roteren waardoor hij door iedereen gemakkelijk kan worden gebruikt.

De uitgebreide set beschikt trouwens over 12 opzetstukken die je gemakkelijk kunt verwisselen om je nagels te vijlen en polijsten, kunstnagels te slijpen, eksterogen te behandelen en eelt te verwijderen. Door zijn krachtige motor kan hij daarnaast perfect worden ingezet om harde en dikke nagels zoals kalk- of schimmelnagels te verzorgen.

Doordat de transformator traploos kan worden ingesteld tussen 500 en 13500 rotaties per minuut, is dit apparaat dan ook bijzonder geschikt om diabetici te behandelen. Dankzij zijn lange netsnoer van 2,5 m heb je meer dan voldoende bewegingsvrijheid om op een comfortabele manier te werken. In de reviews hebben we gezien dat dit toestel een uitstekende score kreeg met het maximale aantal sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze elektrische manicure-/pedicureset is dankzij zijn professionele kwaliteit bijzonder geschikt om door thuisverplegers te worden gebruikt.

Opzetstukken: hij wordt geleverd met 12 opzetstukken waaronder 4 diamantfrezen, 2 keramische polijststiften, een polijstvilt en 5 slijpkapjes met slijpkaphouder zodat je uiteenlopende behandelingen kunt uitvoeren.

Instelbaar: de regelbare transformator kan traploos worden ingesteld om de rotatiesnelheid aan te passen tussen 500 en 13500 toeren per minuut.

Opbergkoffer: alles onderdelen zitten netjes opgeborgen in een handige koffer zodat je hem heel gemakkelijk op verplaatsing kunt meenemen.

 

Nadelen: 

De prijs: de volledige set heeft een duur prijskaartje waardoor hij voor niet-professionelen waarschijnlijk minder interessant zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 27.09.21

 

Beste nagelknippers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het eerste waar men op let als je je aan iemand voorstelt, zijn de al dan niet verzorgde handen en nagels. Met een nagelknipper kun je op een snelle en eenvoudige manier je nagels knippen en reinigen zodat je netjes voor de dag komt. Om je alvast wat te helpen bij het maken van een keuze, hebben we voor jou 3 nagelknippers geselecteerd en naast elkaar gezet om te vergelijken. Zo zou de Tweezerman Combo Nagelknipperset uit roestvrij staal met antisliplaag een goede optie kunnen zijn. Daarnaast staat de Nagelknipper- met Veersysteem waarbij je bijna geen kracht moet gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Nagelknippers Koopgids

 

Om je nagels goed te kunnen verzorgen, willen we je graag de aanbeveling geven om een nagelknipper te gebruiken. Met dit apparaatje kun je je nagels netjes in een mooie vorm knippen zodat je steeds verzorgd voor de dag komt. Maar hoe kun je hem het beste gebruiken? En zijn er ook verschillende soorten waaruit je kunt kiezen? Neem gerust even de tijd om onze koopgids te bekijken en alles goed te vergelijken. In de koopjeshoek zijn er trouwens bijna altijd leuke aanbiedingen te vinden.

Wat is een nagelknipper en waarvoor kun je hem gebruiken

Om je nagels netjes te verzorgen en goed in model te knippen, kun je een nagelschaartje of een nagelknipper gebruiken. Hoewel er in elke prijsklasse heel veel keuze is, kun je beter meteen voor een degelijke nagelknipper uit roestvrij staal kiezen. Een nagelknipper is eigenlijk een soort tangetje met 2 concave (naar binnen gebogen) snijranden die heel scherp zijn om de nagels in hun natuurlijke vorm te knippen. Echter, wanneer de snijranden niet scherp genoeg zijn, zullen de nagels eerder afbreken dan dat ze worden geknipt. 

Daarnaast is een nagelknipper vrij eenvoudig te gebruiken omdat je slechts met één clip de nagel kunt afknippen. De meeste apparaatjes werken trouwens met een hefboomsysteem en een veer zodat je maar heel weinig druk moet uitoefenen om de nagels door te snijden. Sommige exemplaren zijn eveneens voorzien van een praktisch nagelvijltje waarmee je de scherpe randen en hoekjes kunt bijwerken. Bovendien is een nagelknipper ook heel handig voor mensen die door omstandigheden, de fijne motoriek missen of minder kracht hebben.

 

De verschillende soorten in relatie tot hun formaat

Ongeacht voor welke nagelknipper je ook kiest, ze hebben allemaal dezelfde functie. Er is echter wel een onderscheid tussen de nagelknipper voor de teennagels en deze voor de vingernagels. Een nagelknipper voor de vingernagels is smaller en is meestal ook minder lang. Een dergelijke nagelknipper meet tussen 6 en 8 cm terwijl hij ongeveer 1 cm breed is. In deze nagelknipper is vaak een inklapbaar vijltje verwerkt zodat je na het knippen ook de scherpe randjes kunt wegvijlen of meteen kunt ingrijpen als je een gescheurde vingernagel hebt.

Daarnaast is er de nagelknipper voor de teennagels met een breedte van 1,2 tot 1,5 cm en een lengte van ongeveer 8 cm. Doordat een teennagel meestal harder en dikker is dan een vingernagel, heb je iets meer druk nodig om hem door te knippen. Dankzij de lange hefboom kun je meer kracht opbouwen zonder dat je daar zelf veel inspanning moet voor leveren. Er zijn trouwens ook speciale nagelknippers om gelnagels te knippen en er zijn mini nagelknippers om aan een sleutelhanger te hangen of om gemakkelijk in je handtas mee te nemen.

 

Het gebruik

De meeste mensen zullen het gebruik van een nagelknipper heel evident vinden. Toch is het belangrijk om er correct mee om te gaan. De nagels beschermen namelijk de vinger- en teentopjes zodat je je minder snel zult bezeren als je ergens tegenaan stoot. Wanneer je de nagels te kort gaat knippen, zullen je vingertoppen bijgevolg heel gevoelig zijn. Daarnaast heb je meer kans op een ingegroeide teennagel als je deze te kort afknipt, wat bijzonder pijnlijk is. 

Wanneer je een teennagel te kort afsnijdt zal de zachte huid van het teentopje, over de nagel krullen waardoor de nagel gaat ingroeien. Bovendien is het noodzakelijk om de teennagels regelmatig te knippen zodat de hoekjes van de nagels niet in de huid kunnen groeien. Een teennagel moet je mooi recht afknippen en mag dus absoluut niet rond worden afgesneden. Daarentegen mogen vingernagels wel rond worden geknipt omdat de zijkanten van de vinger veel harder zijn waardoor je ook zelden een ingegroeide vingernagel zult hebben.

Extra mogelijkheden

Sommige nagelknippers beschikken over een nagelvijltje om de zijkanten en de hoekjes te vijlen zodat deze niet in de nagel niet gaan groeien. Echter, er wordt door verschillende nagelstylistes aangeraden om hiervoor een ander vijltje te gebruiken. Deze inklapbare nagelvijl dient eigenlijk meer als noodoplossing omdat hij meestal een grove korrel heeft en daarom enkel geschikt is om een gescheurde vingernagel tijdelijk wat bij te vijlen zodat je nergens blijft haperen.

Daarnaast zijn er ook nagelknippers die voorzien zijn van een opvangbakje om de afgeknipte nagels te verzamelen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over nagels die in het rond vliegen wanneer je ze afknipt. Ze worden netjes in het bakje opgevangen en na gebruik kan dit gewoon worden geledigd.

 

6 beste nagelknippers (Reviews) van 2021

 

Om ervoor te zorgen dat je nagels er steeds verzorgd uitzien, moet je ze regelmatig knippen. We geven dan ook graag het advies om te kiezen voor een nagelknipper waarmee je je nagels kort en in model kunt knippen. Ben je op zoek naar een Trim nagelknipper die je gemakkelijk in je handtas kunt meenemen. Of kies je voor een professionele nagelknipper om je nagels te verzorgen. Neem rustig de tijd om alle producten te bekijken en er daarna de beste nagelknipper uit te kiezen. 

 

1. Tweezerman Combo Nagelknipperset roestvrij staal voor vinger- en teennagels

 

De Tweezerman nagelknipperset is vervaardigd uit roestvrij staal en afgewerkt met een antislipcoating zodat je een stevige grip op de hendel hebt. Doordat hij hele scherpe en concave snijranden heeft, zul je moeiteloos je nagels kunnen knippen.

Bovendien bestaat deze nagelknipperset uit een grote knipper om de teennagels praktisch te knippen en een kleiner formaat om de vingernagels bij te werken. Wanneer je eerst je nagels in een kommetje met lauw water laat weken, zullen deze heel soepel worden waardoor je ze makkelijker kunt knippen. 

Omdat de nagels na het weken zacht zijn, zul je bijna geen druk moeten uitoefenen om ze door te snijden en kun je ze ook veel beter in model brengen. In de reviews merken we dat deze nagelknipperset een heel goede score kreeg. De klanten zijn trouwens zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Verpakking: deze set bestaat uit een grote nagelknipper om de teennagels te knippen en een kleiner exemplaar om de vingernagels te verzorgen.

Materiaal: hij is gemaakt uit roestvrij staal waardoor hij zonder probleem in een vochtige omgeving kan worden gebruikt.

Antislip: de hendels van beide nagelknippers werden afgewerkt met een zwarte antislip coating zodat je ze met natte handen ook gemakkelijk kunt hanteren.

Gebruiksvriendelijk: de nagelknippers beschikken over zeer scherpe randen waardoor je moeiteloos harde nagels kunt doorknippen. Het kleine formaat is trouwens ideaal om voor kinderen te gebruiken.

 

Nadelen:

Geen nagelvijl: hoewel er in de beschrijving wordt vermeld dat deze nagelknippers over inklapbare vijlen beschikken, is dit niet het geval.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nagelknipper met veersysteem antislip handvat minder kracht nodig

 

De handige nagelknipper van Vitility heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. We merken in de reviews dat hij door alle klanten met het maximumaantal sterren werd beloond waardoor je vrij zeker bent van de degelijke kwaliteit van dit apparaat.

De Vitility nagelknipper van is een echte topper voor mensen die minder kracht hebben in de vingers en handen of voor personen die door omstandigheden een gebrek hebben aan fijne motorische bewegingen. Doordat hij voorzien is van een hendel met hefboom- en veersysteem, zal de nagelknipper vanzelf terug opengaan wanneer je er geen druk op uitoefent. Dit laat je toe om zelf je nagels te knippen zonder dat je je daarvoor extra moet inspannen. 

Daarnaast is deze nagelknipper voorzien van een antislip handvat om een zeer goede grip te hebben zodat hij niet uit je handen kan glippen. Deze nagelknipper heeft trouwens een licht gewicht van 100 g en een lengte van 9 cm waardoor hij heel comfortabel in de hand ligt. 

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze nagelknipper is voorzien van een antislip handvat waardoor je een goede grip hebt en hij dus ook gemakkelijk met natte handen kan worden gebruikt.

Veersysteem: door het handige veersysteem zal de nagelknipper automatisch terug opengaan.

Formaat: doordat hij slechts 100 g weegt en een lengte van 9 cm heeft, kun je hem heel comfortabel vasthouden.

De prijs: de nagelknipper heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten waardoor hij voor elk budget geschikt is.

 

Nadelen: 

Geen nagelvijl: we merken dat er ook bij deze nagelknipper geen nagelvijltje in verwerkt is wat normaal wel heel handig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Victorinox Nagelknipper met etui

 

Victorinox produceert sinds 1897 het originele “Swiss Army Knife” dat ook wel het “Zwitserse zakmes” wordt genoemd. Het label wordt door velen als het beste merk voor functionele en compacte zakmessen en nagelknippers beschouwd. Met een nagelknipper van Victorinox ben je er dan ook zeker van dat je een uitstekend exemplaar in handen hebt.

Doordat hij een compacte afmeting van 59 mm heeft en slechts 21 g weegt, kun je deze nagelknipper heel gemakkelijk in de handbagage meenemen of  in het meegeleverde hoesje in je handtas bewaren. Daarnaast beschikt hij over de mogelijkheid om hem aan een sleutelhanger vast te maken zodat je hem altijd bij de hand hebt.

Bovendien is de roestvrij stalen nagelknipper voorzien van een inklapbare vijl en een handige schroevendraaier waardoor dit multifunctionele apparaatje altijd goed van pas komt. In de reviews merken we dat één klant minder tevreden is over het meegeleverde hoesje.

 

Voordelen:

Kwaliteit: doordat deze nagelknipper door het Zwitserse bedrijf Victorinox wordt gemaakt, dat ook het “Zwitsers zakmes” produceert, ben je vrij zeker van de uitstekende kwaliteit.

Gebruiksgemak: de nagelknipper kan worden gebruikt als sleutelhanger en is daarnaast ook heel gemakkelijk om in de handbagage mee te nemen.

Formaat: hij heeft een licht gewicht van 21 g en meet 59 mm waardoor hij zeer compact is, maar toch handig om te gebruiken.

Materiaal: het apparaat is gemaakt uit roestvrij staal zodat hij probleemloos ook in een natte omgeving kan worden gebruikt zonder dat hij gaat roesten.

 

Nadelen: 

Het hoesje: deze nagelknipper wordt geleverd in een opberghoesje dat van mindere kwaliteit zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nagelknipper speciaal geschikt voor teennagels 8 cm. lang 1 stuks

 

De Trim nagelknipper is momenteel in de aanbieding met een goedkope en heel betaalbare prijs waardoor hij ook door mensen met een klein budget kan worden aangekocht. Deze nagelknipper is speciaal bedoeld om  de teennagels gemakkelijk in model te knippen.

Bovendien is deze zilverkleurige nagelknipper voorzien van een concave snijrand waarmee je je teennagels de perfecte vorm kunt geven. Dankzij zijn licht gewicht van slechts 100 g en lengte van 8 cm, heeft hij het perfecte formaat om hem op een eenvoudige en vlotte manier te hanteren. Hij beschikt trouwens over een inklapbare nagelvijl om de scherpe hoekjes wat bij te vijlen zodat je geen ingegroeide teennagels zult krijgen. 

Doordat er op de hendel een soort reliëf werd aangebracht, heb je een stevige grip waardoor je deze nagelknipper ook kunt gebruiken als je bijvoorbeeld je voeten aan het weken bent. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze nagelknipper heeft een gebogen bek waarmee je de teennagels heel gemakkelijk in het juiste model kunt knippen. Hij is ook voorzien van een inklapbare nagelvijl om de scherpe randjes weg te werken.

Formaat: de Trim nagelknipper weegt 100 g en heeft een lengte van 8 cm waardoor hij heel goed in de hand ligt.

Antislip: dankzij het reliëf op de hendel, kun je hem ook gemakkelijk met natte handen gebruiken zonder dat hij zal wegglippen.

Het prijskaartje: deze nagelknipper valt in de laagste prijsklasse zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Toepassing: hoewel je deze nagelknipper voor de teennagels ook gerust voor de vingernagels kunt gebruiken, zul je deze toch iets minder fijn kunnen afwerken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Zwilling 42422-001-0 Nagelknipper set met opvangbakje

 

De Zwilling nagelknipper behoort tot de beste nagelknippers in onze lijst met topproducten. Hij valt wel in de hoogste prijsklasse, maar je krijgt waar voor je geld. In de reviews merken we dan ook dat deze nagelknipper het maximum van 5 sterren kreeg en dat de klanten dit exemplaar zeker aanraden.

De Twinox nagelknipper is vervaardigd uit kwaliteitsvol roestvrij staal met een matte afwerking zodat je hem gerust in vochtige omstandigheden kunt bewaren. Hij is trouwens voorzien van een handig opvangbakje in zwarte kunststof waarin de afgeknipte nagels worden verzameld zodat ze niet in het rond springen. Doordat deze nagelknipper een heel scherpe snijrand heeft, kun je heel nauwkeurig je nagels knippen zodat ze er goed verzorgd uitzien.

Daarnaast zorgt deze concave kniprand er ook voor dat je je nagels meteen een natuurlijke vorm kunt geven. Daarenboven heeft hij een gewicht van 200 g en is hij slechts 65 mm lang waardoor hij vrij compact en toch goed hanteerbaar is. 

 

Voordelen:

Materiaal: hij is gemaakt uit mat roestvrij staal van een uitstekende kwaliteit waardoor hij zeker corrosiebestendig is.

Formaat: doordat de nagelknipper een lengte van 65 mm heeft en een gewicht van 200 g, is hij heel gemakkelijk om te gebruiken.

Verzamelbakje: dankzij het handige opvangbakje waarin de nagels allemaal netjes worden verzameld, moet je achteraf niet beginnen vegen of stofzuigen.

Gebruikscomfort: door de gebogen snijrand worden de nagels bijna meteen in de juiste vorm geknipt.

 

Nadelen: 

De prijs: deze nagelknipper valt in de hoogste prijsklasse waardoor hij niet voor elk budget geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Foocca Baby Nagelknipper Oplaadbare Elektrische Baby Nagelvijl 

 

De nagelknipper/manicureset van het merk Foocca is één van de populairste toestellen die door jonge mama’s worden gebruikt om de nagels van hun kleintje optimaal te verzorgen. Doordat deze nagelknipper voor baby’s op een zachte en veilige manier de nageltjes gaat vijlen zal je kindje zich trouwens heel gerust voelen.

Bovendien is deze elektrische nagelvijl bijzonder stil zodat je baby niet zal schrikken door onverwachte geluiden. Door de kleine en fijne nageltjes regelmatig te verzorgen voorkom je dat je kindje zichzelf gaat krabben en bijgevolg lelijke krassen in het gezicht heeft. De manicureset wordt trouwens geleverd met wel 9 verschillende opzetstukjes waardoor je voor elke leeftijd de gepaste vijlkop kunt uitkiezen.

Daarnaast kan de elektrische nagelvijl eenvoudig met de meegeleverde USB-kabel worden opgeladen waardoor hij quasi altijd gebruiksklaar is. Het geheel wordt overigens in een handige opbergdoos geleverd zodat je alles samen netjes kunt bewaren. In de reviews zien we dat dit product een zeer goede beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze elektrische nagelvijl maakt bijna geen geluid waardoor je baby niet zal schrikken.

Opzetstukken: hij wordt geleverd met 9 verschillende vijltjes en polijststukken die voor verschillende leeftijdsgroepen geschikt zijn.

Oplaadbaar: de manicureset is oplaadbaar en kan met de meegeleverde USB-kabel op het elektriciteitsnet of op een powerbank worden aangesloten.

Veiligheid: omdat baby’s en kleine kinderen meestal niet stil kunnen zitten is het gebruik van een nagelvijl veel veiliger dan wanneer je de nagels met een nagelschaartje gaat knippen.

 

Nadelen: 

Hanteerbaarheid: hoewel deze elektrische nagelvijl heel makkelijk te gebruiken is, vraagt het toch enige oefening voor je het onder de knie hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 27.09.21

 

Beste voetenbaden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Na een drukke werkdag kan een heerlijk voetenbad wonderen doen. Het zorgt er niet alleen voor dat je vermoeide voeten en benen ontspannen, maar je zult mentaal ook volledig tot rust komen. Zo zul je bij het bekijken van onze top 3 al gauw merken dat je met het Beurer FB50 – Voetenbad een uitstekende keuze maakt. Hij beschikt over 5 standen om het water te verwarmen en je kunt hem in 3 niveaus instellen om je voeten te masseren. Daarnaast blijkt het Medisana Comfort FS885 voetenbad hier zeker niet voor te moeten onderdoen. Dit exemplaar beschikt over 3 functiestanden en heeft een zeer ruim formaat waardoor mensen met grote voeten er eveneens gebruik van kunnen maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Voetenbaden Koopgids

 

Wanneer je een aangename manier zoekt om helemaal tot rust te komen en je voeten met een deugddoende massage wilt verwennen, willen we je graag de aanbeveling geven om in een degelijk voetenbad te investeren. Maar welke functies kan een voetenbad zo allemaal hebben? En bestaan er verschillende soorten? Door eens rustig onze koopgids te bekijken zul je meteen al een pak wijzer worden. Neem even de tijd om alle mogelijkheden in de testen te vergelijken en laat zeker de interessante aanbiedingen niet zomaar aan je voorbijgaan.

Het nut van een voetenbad

Doordat we vaak geneigd zijn om voor iedereen te zorgen, geef je veel van je energie weg aan anderen waardoor je jezelf al eens voorbij loopt. Door op regelmatige basis een eigen momentje in te lassen en van een relaxerend voetenbad te genieten, worden je batterijen terug opgeladen en kun je er weer tegenaan. Gun je voeten even wat rust en de broodnodige aandacht om je zowel fysiek en mentaal terug beter te voelen.

Een voetenbad is de perfecte manier om je voeten te verwennen en verzorgen zodat je ook tijdens warme dagen open schoenen kunt aantrekken. Daarnaast is een voetenbad eveneens bevorderlijk voor de gezondheid omdat je je lichaam op die manier kunt ontgiften, je ontspant volledig en hij kan helpen om bepaalde ontstekingen in je voeten aan te pakken wat vooral heel belangrijk is voor diabetici.

 

Het type voetbad

We merken dat er heel wat varianten zijn die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo is er het opblaasbare voetenbad dat heel handig is om bijvoorbeeld op vakantie mee te nemen. Zoals je wel al zult vermoeden, heeft een dergelijk voetenbad geen massagefuncties of verwarmingsstanden waardoor hij eigenlijk niet echt interessant is om gewoon thuis te gebruiken. Een houten voetenbad mag dan wel aangenaam aanvoelen en esthetisch heel mooi zijn, hij is bijzonder zwaar en bijgevolg minder goed hanteerbaar.

Vervolgens is er het elektrisch voetenbad dat over diverse mogelijkheden beschikt zodat je hem volledig naar eigen wens kunt laten functioneren. Zo kun je zelf de temperatuur instellen en diverse intensiteitsstanden van de waterdruk aanpassen. Tevens is hij voorzien van een thermostaat en led display waarop je alle instellingen en de tijd kunt aflezen. Dit type voetenbaden zijn vaak de duurste exemplaren, maar ze zullen je enorm veel voldoening bieden.

Tenslotte heb je nog het detox voetenbad waarmee je op een effectieve manier de giftige stoffen uit het lichaam kunt verwijderen. Het detox- of ionen voetenbad is een professioneel toestel dat op basis van elektrolyse werkt waardoor er een soort chemische reactie ontstaat die ervoor zorgt dat de toxische stoffen het lichaam verlaten. Honderden minuscule zweetkliertjes worden opengezet waarlangs de schadelijke stoffen worden afgevoerd.

 

De verschillende massage-instellingen

Voor de meeste mensen vormen de massagestanden de hoofdfuncties van een voetenbad. Sommige toestellen hebben er slechts 1 of 2 en andere apparaten bieden alle 3 de massagestanden aan. Met een vibratiemassage zal het voetenbad trillingen in het water veroorzaken die, in combinatie met het warme water, voor een ontspannend gevoel zorgen.

De bubbelmassage werkt eveneens relaxerend en daarenboven zorgen het geluid en gevoel van het opborrelende water voor een extra rustgevend effect. Een voetenbad dat tevens over voetreflexmassage beschikt kan je helpen om sommige gezondheidsproblemen op te lossen. De reflexpunten (uiteinden van de zenuwbanen) die zich onder de voetzolen bevinden, staan namelijk rechtstreeks in verbinding met al onze organen en ledematen.

Dit alles heeft te maken met voetreflexologie. Wanneer je bijvoorbeeld nekpijn hebt, ontstaat op de zenuwuiteinden van de nek een cumulatie van chemische stoffen. Met een voetreflexmassage worden deze zenuwpunten in de voetzool geprikkeld en zullen de toxische stoffen vrijkomen waarna ze tijdens het plassen samen met de urine worden afgevoerd. Daarnaast kun je bij de meeste voetenbaden de gewenste intensiteit en temperatuur van het water instellen zodat je het aangename aan het nuttige kunt koppelen.

De inhoud en het formaat van het voetenbad

Het watervolume kan bij de verschillende voetenbaden sterk verschillen. De goedkopere varianten zullen vaak minder diep zijn waardoor enkel je voeten onder water zitten. Duurdere exemplaren en professionele toestellen hebben meer inhoud zodat het water tot boven de enkels komt. De exclusieve voetenbaden zijn trouwens nog hoger waardoor het water tot aan de kuiten reikt. Bovendien bieden deze toestellen meestal de 3 soorten massages aan waardoor eveneens de onderbenen behandeld worden.

Vervolgens is het belangrijk om even het formaat te bekijken. De meeste voetenbaden zijn standaard ontwikkeld voor mensen die maximaal schoenmaat 44 hebben. Echter, het komt steeds meer voor dat mannen of vrouwen maat 46 of zelfs 48 hebben en hiervoor zijn er enkele toestellen ontwikkeld om deze klanten ook de mogelijkheid te bieden om van een heerlijk ontspannend voetenbad te genieten. 

 

5 beste voetenbaden (Reviews) van 2021

 

Wanneer je beslist om een voetenbad aan te schaffen, zul je al gauw merken dat er een heel ruim aanbod is. Ben je op zoek naar een medisch voetenbad met verschillende functies? Of gaat je voorkeur uit naar een exemplaar waarbij je de warmte en intensiteit kunt aanpassen? We kregen de hulp en het advies van enkele podologen om deze selectie met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle varianten te bekijken en kies er vervolgens het beste voetenbad uit dat aan al jouw wensen voldoet. 

 

1. Beurer FB50 – Voetenbad – XXL – 3 pedicure opzetstukken – Verwarming

 

Het voetenbad van Beurer is één van de populairste toestellen bij klanten die een grote voetmaat hebben. Hij heeft een extra groot formaat van 50 x 39 x 22 cm waardoor mensen met schoenmaat 46 eveneens van een rustgevende of verkwikkende voetmassage kunnen genieten. 

Dit toestel biedt 3 functiemogelijkheden waaronder bruis- en vibratiemassage en magneetveldtherapie zodat je zelfs niet naar een kuuroord moet om je lichaam en geest een boost te geven. Bovendien wordt hij met 3 verwisselbare voetverzorgingsonderdelen geleverd om je voetzolen terug heerlijk zacht te laten aanvoelen.

Verder beschikt dit uitstekende voetenbad over wel 5 standen om het water tussen 35 en 48°C te laten opwarmen waardoor je tevens warmtemassage met afwisselend koud en warm water kunt toepassen. Dankzij de handige display is het apparaat heel gemakkelijk te bedienen en kun je er trouwens ook de massageduur op aflezen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: dit voetenbad is geschikt voor mensen met schoenmaat 46 om comfortabel van een relaxerende of verkwikkende massage te genieten.

Formaat: het toestel meet 50 x 39 x 22 cm en beschikt over een vrij lang netsnoer met een lengte van 2,2 m zodat je zeker een aangenaam plekje kunt uitzoeken om hem op het net aan te sluiten.

Functies: naast de vibrerende- en bruismassage kan hij eveneens voor magneetveldtherapie en warmtemassages worden aangewend.

Temperatuurinstelling: hij heeft 5 warmtestanden om de watertemperatuur tussen 35 en 48°C op te warmen.

 

Nadelen: 

Massage: enkele klanten zijn minder tevreden omdat de magneetveldtherapie en voetzoolmassage niet elektrisch werken.

Koop bij bol.com (€89.99)

 

 

 

 

2. Medisana Comfort FS885 – Voetenbad – met 3 functiestanden – timer

 

Medisana wordt door velen als het beste merk beschouwd voor medisch gecertificeerde gezondheidsproducten die het leven een pak aangenamer maken. Het Medisana voetenbad is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij meteen heel wat toegankelijker is.

Doordat hij over 3 massagefuncties beschikt, kun je kiezen tussen een rustgevende bubbelmassage, massage met infrarood of een heerlijke vibratiemassage om je lichaam na een drukke werkdag volledig tot rust te laten komen. Bovendien zijn deze 3 functies gelijktijdig of elk apart bruikbaar zodat je voeten optimaal worden verwend. Hij heeft trouwens wel 10 verschillende warmtestanden om het water volgens eigen behoefte tussen 20 en 48°C te verwarmen. 

Daarnaast is dit apparaat heel eenvoudig te bedienen en met de handige timer kan hij tot 60 minuten worden ingesteld waarna hij zichzelf automatisch zal uitschakelen. Dankzij zijn ruime formaat van 38,6 x 24,3 x 45,9 cm is hij geschikt voor personen met schoenmaat 46. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen: 

Afmetingen: het voetenbad met een 2 m lange netsnoer meet 38,6 x 24,3 x 45,9 cm waardoor hij ook door mensen met schoenmaat 46 kan worden gebruikt.

Massagestanden: dit toestel beschikt over 3 functiestanden die samen of elk apart kunnen worden gebruikt. Je kunt kiezen tussen vibratiemassage, bubbel- of infraroodmassage.

Verwarming: het water kan in 10 warmtestanden worden ingesteld om het water tussen 20 en 48°C te verwarmen.

Timer: de geïntegreerde timer kan per 10 minuten tot maximaal 60 minuten worden geprogrammeerd waarna het toestel zichzelf zal uitschakelen.

 

Nadelen: 

Massagerollers: enkele klanten merken op dat de massagerollers niet automatische werken.

Koop bij bol.com (€62.95)

 

 

 

 

3. Knikker Voetenbad met Massage – Voetbad met Vibratie – Bubbelbad 

 

Het massage voetenbad van Knikker is een geweldig toestel om je voeten een optimale verzorging en ontspanning te bieden zodat je helemaal tot rust komt. Dit apparaat kan trouwens in combinatie met je favoriete badzout of -olie worden gebruikt waardoor je je meteen in een wellness waant.

Bovendien beschikt dit toestel over 14 verwijderbare Shiatsu massagerollers die de meridianen of acupunctuurpunten in het lichaam bewerken zodat je allerlei gezondheidsklachten kunt aanpakken. Doordat hij tevens over een bubbelbad-, vibratie- en verwarmingsfunctie beschikt, is dit een heel veelzijdig toestel om bepaalde ongemakken te behandelen.

Dankzij de 28 warmtestanden kan het water tot maximaal 48° worden opgewarmd waardoor je tijdens de koude wintermaanden je voeten kunt verwarmen en lekker genieten. Het Knikker voetenbad heeft trouwens een afmeting van 19,2 x 40 x 34 cm en een inhoud van 12 liter zodat het water zeker tot boven je enkels zal reiken. In de reviews merken we dat dit exemplaar een heel goede score van 4,6 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Inhoud: dit voetenbad heeft een inhoud van 12 liter zodat ook  je enkels onder water zitten.

Formaat: hij heeft een afmeting van 19,2 x 40 x 34 cm en werd voorzien van een netsnoer met een lengte van 1 m.

Shiatsu: de 14 verwijderbare Shiatsu massagerollers zorgen ervoor dat de acupunctuurpunten in de voetzolen worden bewerkt om eventuele gezondheidsproblemen te behandelen.

Functies: het toestel beschikt over een vibratiestand, bubbelmassage en verwarmingsfunctie zodat hij voor verschillende doeleinden kan worden aangewend.

 

Nadelen: 

Snoerlengte: we merken dat enkele klanten het netsnoer vrij kort vinden waardoor je vaak een verlengkabel nodig hebt.

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

4. Sanitas SFB07 – Elektrisch massage voetenbad – met massageoptzetstuk

 

Het elektrisch voetenbad van Sanitas is het ideale toestel om na een lange vermoeiende werkdag even te ontspannen. Dit apparaat heeft 3 instellingen waarmee je hem in vibratiemode kunt zetten, een bruismassage kunt selecteren en de watertemperatuur kunt regelen zodat je optimaal kunt genieten.

De bodem van het voetenbad fungeert trouwens als voetbedmassage en er is ook een massageopzetstuk voorzien om de reflexpunten in je voetzolen te bewerken om de doorbloeding extra te stimuleren. Bovendien beschikt hij over een afneembaar spatschild en handige afgiettuit zodat je het gebruikte water gemakkelijk kunt weggieten.

Daarnaast heeft het voetenbad een afmeting van 34,5 x 15 x 38 cm en dankzij de snoerlengte van 1,8 m heb je ruim voldoende reikwijdte om een comfortabel plekje uit te kiezen. Doordat het apparaat niet over voldoende vermogen beschikt, is het wel noodzakelijk om water te gebruiken dat vooraf werd opgewarmd. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over het formaat en de verwarmingsfunctie.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: dit voetenbad beschikt over een handige afgiettuit waarlangs je het water eenvoudig kunt afvoeren.

Formaat: hij heeft een compact formaat van 34,5 x 15 x 38 cm waardoor hij slechts een beperkte ruimte in beslag neemt. 

Functies: het toestel heeft 3 instellingen waaronder een vibratiemodus, bubbelmassage en je kunt de warmteregeling van de bodem inschakelen.

Opzetstuk: dankzij het massageopzetstuk kun je de reflexpunten in de voetzolen stimuleren om bepaalde gezondheidsklachten te behandelen en een betere doorbloeding te krijgen.

 

Nadelen: 

Geen waterverwarming: we merken op dat je in dit exemplaar reeds voorverwarmd water moet gebruiken.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

5. Lanaform Foot Spa – Voetenbad – Relaxapparaat – met extra massagepunt

 

Het Lanaform voetenbad heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij voor bijna iedereen toegankelijk is. Tijdens het gebruik van dit toestel zul je genieten van de weldaad die de trillingen en bubbels teweegbrengen om je vermoeide voeten tot rust te laten komen.

Het voetenbad simuleert bovendien op een ingenieuze wijze de massagetechnieken die tijdens thalassotherapie worden toegepast. Doordat het apparaat lucht in het water stuwt, zullen er zich luchtbellen vormen waardoor het water begint te bubbelen en trillen. Hierdoor worden de reflexpunten op de voeten gemasseerd om de bloedsomloop te stimuleren en je voeten helemaal te ontspannen.

Daarnaast beschikt hij over een massagepunt en diverse drukpunten op de bodem zodat je zelf je voetzolen kunt masseren. Hij zorgt er tevens voor dat het water op een constante temperatuur blijft om optimaal te kunnen genieten. In de reviews merken we dat dit voetenbad een zeer goede score van 4,6 van de 5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Relaxerend: doordat het toestel luchtbellen vormt zal het water beginnen trillen en bubbelen waardoor de voeten volledig relaxen en de pijn verdwijnt.

Massagepunt: door het extra massagepunt en de diverse drukpunten op de bodem van het voetenbad zullen de reflexzones worden bewerkt om een betere bloeddoorstroming te bekomen.

Temperatuur: dit apparaat zorgt ervoor dat het water op een aangename en constante temperatuur blijft.

Formaat: het compacte toestel meet 33,2 x 14 x 39,5 cm zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen.

 

Nadelen: 

Geluid: een klant merkt op dat dit voetenbad veel lawaai maakt waardoor de tv bijgevolg heel hard moet staan.

Koop bij bol.com (€29)