Laatste update: 26.01.21

 

Beste pedicuresets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast een manicure is een pedicure minstens even belangrijk. Vaak worden de voeten verwaarloosd omdat we toch meestal sokken en schoenen dragen. Echter, tijdens de zomermaanden lopen we vaak met onze voeten bloot. Om het ganse jaar door verwende en verzorgde voeten te hebben kun je gebruik maken van een pedicureset. We hebben voor jou 3 sets uitgezocht om eens wat nader te bekijken. Je kunt zien dat de Medisana MP 815 een manicure- en pedicureset is die elektrisch werkt en een automatische stop heeft. Daarnaast is er de Pedicuresets van AlwaysCare die uit wel 8 verschillende onderdelen bestaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pedicuresets Koopgids

 

Wanneer je de verschillende pedicuresets gaat vergelijken zul je merken dat je enkele overwegingen moet maken. Durf je het aan om met een elektrisch toestel te werken of kies je liever voor een manuele set? Welke onderdelen in de set zijn zeker een aanbeveling en hoe geef je jezelf een pedicure? Soms zijn er aanbiedingen waarbij je zowel een manicure- als een pedicureset kunt aankopen voor een leuke prijs. Neem even een momentje om alles te bekijken en er daarna de beste set uit te kiezen die jou het meest geschikt lijkt.

Wat is een pedicureset en waarvoor wordt hij gebruikt

Een pedicureset bestaat uit verschillende onderdelen waarmee je je voeten zelf kunt verzorgen en verwennen. De meeste sets zijn gemaakt uit roestvrijstaal dat je, om hygiënisch te kunnen werken, steeds goed kunt ontsmetten. Hij wordt vooral gebruikt om de nagels bij te snijden en eelt te verwijderen zodanig dat je voeten er gezond en verzorgd uitzien. Voetverzorging is een belangrijk onderdeel van de lichaamsverzorging waarmee veel problemen kunnen worden vermeden vooral als je diabetes hebt of wanneer je aan een reumatische aandoening lijdt.

We denken dan aan ingegroeide teennagels, kalknagels en een dikke eeltlaag waardoor je heel pijnlijke voeten kunt hebben. Daarnaast zijn verzorgde voeten nu eenmaal mooier om te zien. Door gebruik te maken van een pedicureset kun je dit zelf thuis doen. De meeste dames willen tijdens de zomermaanden graag mooi gelakte teennagels en dan kun je beter ook meteen voor een volledige pedicurebehandeling gaan. 

 

De soorten pedicuresets 

We merken dat er verschillende soorten pedicuresets op de markt zijn. Zo is er de basisset die eenvoudige gereedschappen bevat om een pedicure uit te voeren. Deze set is vrij compact en kan gemakkelijk worden meegenomen in de handtas of in de reiskoffer. Deze set bestaat meestal uit een clipper en een vijltje of verschillende vijltjes en een eeltschraper. Daarnaast zien we dat er ook een pedicurepakket is die volledig uit voetverzorgingsproducten is samengesteld en waarin je onder meer een scrub, een lotion en andere crèmes kunt vinden.

De elektrische pedicureset is de meest interessante omdat hij vaak heel uitgebreid is waardoor hij perfect is voor voeten die veel te verduren krijgen. Deze elektrische set bestaat uit meerdere tools om zowel de nagels als de voeten goed aan te pakken waardoor een stevig eelt probleem snel wordt opgelost. Tenslotte is er ook de Spa-set die zorgt voor een complete voetverzorging met een massagevoetbad waardoor je een echt wellnessgevoel hebt.

 

De verschillende onderdelen 

Een pedicureset is meestal ook geschikt om een manicure uit te voeren en bestaat uit verschillende gereedschappen. Zowel de manuele set als de elektrische set hebben gelijkaardige onderdelen. Zo zul je steeds verschillende nagelknippers en nageltangen terugvinden om de nagels mee te knippen en om scherpe hoekjes te verwijderen. Het schaartje dient om de nagelriemen bij te knippen en om eventueel wat harde huid rond de teennagel weg te knippen. De bokkenpootjes dienen om de nagelriemen wat terug te duwen zodat je je nagels mooi kunt lakken.

Verschillende vijltjes of vijlkegels worden gebruikt om de nagels te vijlen. Nagelpennetjes dienen om overtollige kalk onder de nagels te verwijderen waardoor het risico op kalknagels wordt verminderd. Vervolgens is er de puimsteen en de eeltschrapper om de voeten zacht te maken en eelt te verwijderen. Een nagelborsteltje wordt gebruikt om de nagels goed te reinigen en een teenspreider dient om de tenen uit elkaar te halen zodat je overal gemakkelijk bij kunt. Tenslotte wordt er soms ook een voetbad aan toegevoegd om de voeten te weken zodat de eeltlaag zachter wordt om deze gemakkelijk te verwijderen.

Hoe geef je jezelf een basis pedicure

Een pedicureset kan uit zoveel onderdelen bestaan dat je even niet goed weet hoe eraan te beginnen. Je kunt beter eerst de eventuele nagellak verwijderen om daarna de voetzolen te verzachten met de puimsteen zodanig dat de dode huidcellen verwijderd zijn. Doe dit vooral op de hiel, de bal van de voet en onderaan de tenen. Laat nu je voeten even weken om de huid zacht te maken en droog ze dan goed af. Vervolgens kun je het eelt verwijderen met de eeltschraper of met de speciale eelt kegeltjes op het elektrische apparaat.

Smeer nu je voeten goed in met een exfoliërende crème waarna je ze even gaat afspoelen en opnieuw drogen. Nu kun je aan de nagels beginnen werken door ze te knippen en te vijlen. Gebruik de pinnetjes om kalk of dode huid onder de nagels te verwijderen en de bokkenpootjes om de nagelriemen terug te dringen. Tenslotte zijn je nagels klaar om een kleurtje aan te brengen. Eindig steeds met een rustgevende en voedende voetcrème. 

 

5 beste pedicuresets (Reviews) van 2021

 

Wanneer de eerste lentestralen komen piepen denken we al aan blote benen en open schoenen en daar horen natuurlijk goed verzorgde voeten bij. Bij de aanschaf van een pedicureset kom je voor een groot aanbod te staan. Kies je voor een elektrische pedicureset of gaat je voorkeur uit naar de beste pedicureset die je manueel kunt gebruiken? Met het advies van enkele mensen die aan medische pedicure doen hebben we een selectie gemaakt met 5 topproducten. Neem rustig je tijd om alle sets eens goed te bekijken alvorens een keuze te maken.

 

1. Medisana MP 815 manicure-en pedicureset links- en rechtsdraaiend

 

Medisana is producent en leverancier van medisch gecertificeerde producten die het leven een stuk aangenamer en gemakkelijker maken. Het wordt beschouwd als het beste merk voor mensen die om medische redenen zich tot gespecialiseerde hulpmiddelen moeten wenden.

De Medisana pedicureset is zowel geschikt voor manicure als voor pedicure waardoor je meteen volledig bent voorzien van alle nodige onderdelen om eksterogen, eelt en andere problemen aan te pakken. Hij wordt geleverd met 7 verschillende hulpstukken waaronder een grove saffieren kegel, een fijne saffieren schijf, een vlammenfrees, een viltkegel, een cylindervijl en een naaldfrees.

Bovendien kan deze elektrische set op 2 snelheden worden ingesteld. Daarnaast beschikt hij over een automatische stop die bij hoge druk het apparaat gaat uitschakelen zodat hij ook door diabetici veilig kan worden gebruikt. Het apparaat ligt heel comfortabel in de hand en is hij links- en rechtsdraaiend waardoor iedereen ermee overweg kan. In de reviews kunnen we merken dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelig: 

Medisch gecertificeerd: door het automatische stopsysteem dat stopt bij te hoge druk, kan deze pedicureset worden gebruikt door diabetici die absoluut geen voetwonden mogen hebben. 

Instelling: hij kan op 2 verschillende snelheden worden gebruikt zodat je hem voor elke persoon individueel kunt instellen.

Opzetstukken: deze pedicureset wordt geleverd met een naaldfrees, viltkegel, cylindervijl, saffieren grove kegel en een saffieren schijf waarmee je elke behandeling kunt uitvoeren.

Gebruiksvriendelijk: de set is heel gemakkelijk in gebruik en de opzetstukken kunnen eenvoudig worden veranderd.

 

Nadelen:

Kracht: hij zou onvoldoende krachtig zijn om efficiënt te werken waardoor sommige behandelingen echt niet lukken. 

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

2. Pedicuresets van AlwaysCare cadeau voor vrouw en man 8-delig

 

De pedicureset van AlwaysCare kan niet meteen als een aanbieding  worden beschouwd maar  krijgt een goedkope prijs bij aankoop van meerdere sets. De manicure- pedicureset kreeg bovendien een heel goede beoordeling in de reviews. De klanten zijn zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

De roestvrije manuele set bestaat uit 8 verschillende gereedschappen waarmee je zowel je handen als je voeten optimaal kunt verzorgen om goed voor de dag te komen. Hij bestaat uit een nagelkipper met beschermkapje zodat de geknipte nagels niet in het rond vliegen en een eeltverwijderaar. Daarnaast krijg je ook een professionele vijl die samen met de nagellifter en de smalle vijl wordt gebruikt om ingegroeide teennagels te behandelen.

Bovendien  worden er ook een bokkenpootje en reinigingspennen bij de set geleverd om de nagelriemen terug te dringen en om onder de nagels te kunnen reinigen. Door wekelijks je voeten goed te behandelen en te verzorgen kunnen heel wat problemen worden voorkomen die pijnlijk en soms wel heel problematisch kunnen zijn  voor mensen met diabetes en reuma.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de complete set die uit 8 onderdelen bestaat heb je alles in huis om een manicure en pedicure uit te voeren.

Nagellifter: met de meegeleverde nagellifter kunnen ingegroeide teennagels worden vermeden en verholpen.

Medisch aangeraden: deze pedicureset wordt zeker aangeraden voor mensen die diabetes hebben of die aan een reumatische aandoening lijden.

Het prijskaartje: deze set valt in de laagste prijsklasse van onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Gebruiksaanwijzing: een klant merkt op dat het heel spijtig is dat er geen handleiding bij deze gereedschappen zit.

Koop bij bol.com (€18)

 

 

 

 

3. Luxe 12-delige manicureset & pedicureset voor (French) manicure & pedicure

 

Met deze luxe pedicure set voor thuis ben je volledig uitgerust om je handen en voeten perfect te verzorgen. De 12-delige set uit roestvrijstaal is compleet om een (French) manicure en pedicure te kunnen uitvoeren. Hij wordt bovendien geleverd in een mooi en handig etui waardoor je de set gemakkelijk kunt meenemen op vakantie.

Hij bestaat uit een nagel- en maar liefst 3 teennagelknippers waarvan eentje speciaal gevormd om  moeilijk bereikbare stukjes weg te knippen. Een nagelriemknipper en de nagelriemtrimmer zorgen ervoor dat je nagels mooi zijn om ze te lakken. De 2 bokkenpootjes en een nagelreiniger worden trouwens gebruikt om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk onder de nagels kunt reinigen.

Tenslotte werden ook een schaartje, een dubbelzijdige nagelvijl, een wenkbrauw pincet en een oorreiniger aan de set toegevoegd om meteen alles bij de hand te hebben. In de reviews zien we dat de meningen van de klanten verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Onderhoud: de set is gemaakt uit roestvrijstaal en kan gemakkelijk onder de kraan worden schoongemaakt.

Gebruiksvriendelijk: de verschillende gereedschappen worden geleverd in een handig etui zodat je hem ook op vakantie kunt meenemen.

Complete set: hij bestaat uit een schaar, wenkbrauw pincet, oorreiniger en nagelvijl. Daarnaast kun je er ook 3 verschillende types nagelknippers in vinden en een nagelriemknipper en –trimmer. Tenslotte zijn er ook 2 bokkenpootjes en een nagelreiniger aan het pakket toegevoegd.

 

Nadelen: 

Kwaliteit: enkele klanten zijn toch minder tevreden over de kwaliteit van bepaalde onderdelen die nogal kwetsbaar blijken te zijn.

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

4. Nagelfreesmachine set professioneel nagelfreesmachine motor 65 Watt

 

Deze professionele pedicureset is het populairste instrument bij ervaren voetverzorgers en mensen die manicures doen en gelnagels plaatsen. Het elektrische apparaat werkt met een motor die een vermogen heeft van 65 Watt waardoor alle behandelingen moeiteloos kunnen worden uitgevoerd.

De snelheid van het apparaat is instelbaar en het aantal omwentelingen kan op de handige display worden afgelezen. De frees kan trouwens zowel links- als rechts draaien waardoor hij door iedereen kan worden bediend. Bovendien wordt deze freesmachine geleverd met een set freesbitjes en een schuurrolletje zodat je onmiddellijk van start kunt gaan. De extra opzetstukken zijn ook apart verkrijgbaar. 

Daarnaast heeft de  frees heeft een ergonomische greep waardoor hij bijzonder comfortabel in de hand ligt. Het handstuk kan in de houder aan het toestel worden geplaatst of in een losse houder die ook wordt meegeleverd. Je krijgt er trouwens een voetpedaal bij om hem gemakkelijk te kunnen bedienen. Er zijn voor dit toestel nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Capaciteit: dit instrument werkt met een krachtige motor van 65 Watt waarmee alle behandelingen vlot kunnen worden uitgevoerd.

Instellingen: de snelheid kan worden ingesteld zodat je hem voor elke verzorging kunt aanwenden. Bovendien kan de frees links en rechts draaien en kunnen het aantal omwenteling op de display worden afgelezen.

Gebruiksgemak: er hoort een voetpedaal bij dit apparaat dat ervoor zorgt dat je hem gemakkelijk kunt bedienen.

Basisstation: dit apparaat is een basisstation dat je ook kunt meenemen als je klanten thuis gaat verzorgen.

 

Nadelen: 

Enkel professioneel gebruik: we zouden deze set niet aanraden aan iemand die niet gewoon is om met dergelijke apparaten te werken.

Koop bij bol.com (€159.95)

 

 

 

 

5. Professionele nagelschaar 3-in-1 set ingegroeide teennagel kalknagel normale nagel

 

De 3-in-1 set bestaat uit een stevige professionele nageltang, een kleine nagelschaar en een fijne nagelvijl waarmee je vlot je nagels kunt verzorgen. Bovendien is deze pedicureset voor kalknagels en ingegroeide teennagels de ideale oplossing. 

Daarnaast kan deze professionele nageltang moeiteloos verdikte nagels knippen zonder dat je hiervoor veel kracht moet gebruiken. Hij is zodanig ontworpen dat hij ook geschikt is voor linkshandigen en voor mensen die minder kracht in hun handen hebben. De nageltang heeft trouwens een gebogen bek waarmee je de nagels goed in model kunt knippen.

Met het kleine schaartje kunnen de nagelriemen worden bijgeknipt om er verzorgd uit te zien. Bovendien zorgt de nagelvijl ervoor dat je perfecte nagels hebt met een mooie vorm zonder spitse hoekjes. Er zijn voor deze set nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gevormde bektang: de professionele tang heeft een voorgevormde bek waarmee de nagels mooi in model kunnen worden geknipt.

Gebruiksvriendelijk: de nageltang kan ook door linkshandigen worden gebruikt en hij is daarnaast geschikt voor mensen met een verminderde kracht in de handen.

Toepassing: de nageltang is ideaal om ingegroeide nagels, kalknagels en verdikte nagels te behandelen.

Toebehoren: naast de nageltang wordt er ook een handige vijl en een klein schaartje meegeleverd om de nagelriemen weg te knippen.

 

Nadelen:

Onvolledige set: enkele belangrijke gereedschappen worden in deze set wel gemist waardoor je nog accessoires apart moet aankopen om een volledige verzorging te kunnen doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe gebruik je een pedicureset?

Eigenlijk is het goed om wekelijks je voeten te verzorgen maar toch zeker minimum éénmaal per maand. Wanneer je voetproblemen hebt kun je beter een professionele pedicure je voeten laten verzorgen. Heb je geen last aan je voeten dan kun je zelf aan de slag. Neem een teiltje met lauwwarm water met wat badzout of badolie in. Laat je voeten weken om vervolgens met een scrub de dode huidcellen te verwijderen. Nadat je voeten goed afgedroogd zijn kun je met een eeltschrapper de eeltlaag op de voetzool verwijderen.

De teennagels moeten recht worden afgeknipt om ze daarna bij te vijlen zodat er geen scherpe hoekjes in de huid kunnen prikken. Wees steeds voorzichtig met de vijlen om geen wondjes te veroorzaken die kunnen ontsteken. Kijk bij een elektrische set goed na welke opzetstukjes je het best kunt gebruiken. Er zijn opzetstukjes om de ruimte tussen de nagelriem en de huid wat breder te maken en er zijn ook smalle stukjes met een spitse punt waarmee je gemakkelijk een scherp stukje nagel kunt bijvijlen. Tenslotte kun je de voeten ontsmetten en insmeren met voetcrème.

Q2: Hoe werkt een pedicureset?

Er zijn pedicuresets die uit verschillende onderdelen bestaan zoals diverse soorten vijltjes, een eeltschraper, bokkenpootjes, kniptangen en dergelijke meer die je gewoon handmatig moet gebruiken. Daarnaast zijn er ook pedicuresets op de markt die elektrisch werken. Het apparaat wordt dan geleverd met verschillende opzetstukken die dezelfde functies hebben als de gewone handmatige set maar dit alles in één toestel. Deze apparaten zijn vaak voorzien van een automatisch stopsysteem om veilig te kunnen werken.

 

 

Laatste update: 26.01.21

 

Beste uv-lampen – Vergelijkingstest & Koop

 

Verzorgde handen en nagels zijn voor veel vrouwen een must. Wanneer je thuis zelf je nagels doet met gellak dan heb je een uv-lamp nodig om de lak te laten uitharden. We hebben voor jou 3 lampen geselecteerd aan de hand van de beoordelingen in de online reviews. De professionele led-/uv-lamp van Izgo heeft een vermogen van 48 Watt waardoor sommige toepassingen in wel 20 of 30 seconden klaar zijn. Daarnaast zie je dat de 54 W LifeGoods voor gelnagels  een professionele led-/uv-lamp is met bewegingssensoren die bovendien een hoog vermogen heeft zodat je snel resultaat hebt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Uv-lampen Koopgids

 

Voor de heel wat  vrouwen zijn verzorgde handen en dan vooral de nagels een belangrijk punt. Wanneer je beslist hebt om thuis zelf je nagels te behandelen met een gel nagellak heb je een degelijke uv- of ledlamp nodig. De sterkte van de lampen en het vermogen van het apparaat zullen de tijdsduur bepalen voor het uitdrogen of uitharden van je nagels. Ook de functionaliteit bij zo een toestel is belangrijk. We raden je aan om de verschillende toestellen goed te vergelijken. De aanbevelingen van ervaren nagelstylistes kunnen je helpen bij je beslissing.

De verschillen tussen een uv-lamp en een ledlamp

De keuze tussen een uv-lamp en een ledlamp is persoonlijk. Sommige mensen vinden een ledlamp beter omdat ze denken dat een uv-lamp schadelijke stralingen heeft voor de handen. Echter, de korte tijdspanne dat je handen aan de stralingen zijn blootgesteld, zijn verwaarloosbaar en de eventuele schade is dan ook zo goed als onbestaande. Daarnaast zijn uv-lampen goedkoper dan ledlampen die dan wel weer iets langer meegaan en sneller werken.

Niet alle gels kunnen uitgehard worden met een ledlamp, daarentegen kan een uv-lamp voor bijna alle gels worden gebruikt. Eigenlijk zijn ledlampen ook gewoon uv-lampen omdat ze een licht uitstralen dat binnen het uv-spectrum valt. Het verschil is dat de stralingen van een ledlamp een kleiner bereik hebben dan de uv-lampen die een compacte fluorescentie gebruiken.

 

Het vermogen

Het aantal Watt dat je nageldroger heeft, is bepalend voor de tijdspanne waarin je nagels zullen uitdrogen of uitharden. Een standaard uv-lamp heeft een vermogen van 36 Watt. Dit wil zeggen dat het toestel over 4 lampen beschikt van elk 9 Watt die de warmte gelijkmatig gaan verdelen zodat de nagels snel hard worden. Het totaalplaatje van 36 Watt is de energie die de lamp zal gebruiken wanneer hij ingeschakeld is.

Hoe hoger de Wattage is van je toestel, hoe sneller de nagels zullen uitharden. Voor professionele nagelstylistes kan dit een belangrijk gegeven zijn omdat ze op die manier sneller kunnen werken en dus ook meer klanten kunnen behandelen. Voor thuisgebruik is een toestel met een standaard vermogen meer dan voldoende.

 

Extra functies en de timer

Een uv-lamp kan voorzien zijn van meerdere functies. Zo zijn er nageldrogers die een spiegelreflectie hebben die het licht van de lampen zal weerspiegelen over de volledige lamp. Op die manier zal de gel op de meest efficiënte manier kunnen uitharden. Daarnaast zien we dat enkele lampen beschikken over een timer. Deze kan ingesteld worden om de perfecte tijdsduur te bepalen die de nagels nodig hebben om de gel nagellak voldoende te laten uitharden.

Professionele toestellen hebben meestal een timer die loopt tot 120 seconden omdat het overgrote deel van de gels deze tijdsduur nodig hebben om perfect hard te worden. Bij enkele toestellen kan de onderkant ervan afgehaald worden zodat het apparaat ook voor de teennagels kan gebruikt worden. Voor professioneel gebruik is het dan ook weer handig als het toestel aan beide zijden open is. Op die manier kun je goed volgen of alles perfect verloopt en of je niet even moet bijsturen.

De veiligheid

Uv-lampen simuleren een natuurlijk wit licht dat schade zal voorkomen aan je nagels en je huid. De meeste toestellen zijn half gesloten waardoor de huid en je ogen beschermd zijn tegen de stralingen van het uv-licht. Mensen die een gevoelige huid hebben of bij wie het gebruik van een nageldroger als pijnlijk wordt ervaren kunnen beter gebruik maken van een toestel met een low heat-functie. De droogtijd zal iets langer zijn maar de warmte wordt geleidelijk aan opgebouwd zonder dat er plotse warmtepieken zijn. 

Bij oververhitting zal het toestel ook automatisch overschakelen op deze functie tot het apparaat terug een normale warmte heeft en de temperatuur gedaald is. Tenslotte let je er best op of het toestel een CE-markering heeft. Deze toont aan dat de uv-lamp voldoet aan de veiligheidsnormen van de Europese Unie waardoor het gebruik van een veilig toestel gegarandeerd is.

 

De fabrikant van de lamp en het prijskaartje

Er wordt aangeraden om een uv-lamp aan te kopen van een merk of een fabrikant die ook andere nagelproducten verkoopt. Deze fabrikanten zijn dan ook thuis op het gebied van alles wat te maken heeft met gelnagels en kunstnagels. De lampen die aangeboden worden op de goedkope Chinese verkoopsites voldoen meestal niet aan de veiligheidsvoorschriften en hebben ook geen garantie in geval dat er iets stuk zou gaan. Bij de aankoop bij een gerenommeerd fabrikant zul je steeds 2 tot 3 jaar garantie krijgen op het toestel. Daar vallen uiteraard de uv-lampen zelf niet onder.

Het prijskaartje is afhankelijk van het vermogen en de materialen waaruit het apparaat is vervaardigd. Of het toestel al dan niet van een bekende fabrikant is, speelt ook een grote rol in de prijs. Voor een degelijk toestel voor thuisgebruik mag je rekenen op een aankoopprijs tussen 20 en 30 euro. Voor de toestellen met een hoger vermogen die dan ook meer geschikt zijn voor professioneel gebruik, betaal je tussen 35 en 60 euro. Bekijk ook even de aanbiedingen van de gewaardeerde merken voor een professioneel toestel aan een zacht prijsje.

 

5 beste uv-lampen (Reviews) van 2021

 

Een uv-lamp is onmisbaar wanneer je zelf je nagels lakt met gellak of wanneer je gelnagels plaatst. Zoek je een lamp waarmee je nagels in een mum van tijd droog zijn dan moet je zeker uitkijken voor een toestel dat sterke lampen heeft. Daarnaast is het vermogen van het toestel ook een belangrijk aandachtspunt als je iets sneller wilt werken. We geven je het advies om even rustig de verschillende mogelijkheden te bekijken en kies er vervolgens de beste uv-lamp uit die het meest aan jouw wensen voldoet .

 

1. Led-/uv-lamp professionele nageldroger voor gelpolish

 

De professionele led-/uv-lamp van Izgo is de populairste in onze top 5. Door de capaciteit van 48 Watt worden bijna alle soorten kunstnagels op een supersnelle manier uitgehard. Bij sommige toepassingen zijn de nagels in 20 tot 30 seconden al klaar. Daarom is deze led-/uv-lamp uiterst geschikt voor professioneel gebruik 

De lamp is gevormd in een boog van 180° waarin de leds rondom rond geplaatst zijn en op die manier zorgen voor een optimale droging. Daarnaast is hij aan beide zijden open waardoor de hand of de voet aan elke kant zichtbaar is. Bovendien kan hij aangesloten worden op het elektriciteitsnet door middel van een netsnoer van 1,50 m die voorzien is van een adapter.

De lamp kan ook ingesteld worden op een low heat-functie die bedoeld is voor klanten met gevoelige nagels. Het toestel heeft een display waarop de seconden af te lezen zijn zodat je exact weet wanneer de nagels klaar zijn. Daarnaast zien we dat het toestel kan bediend worden met knoppen waarmee je de tijd kunt instellen op 30 of 60 seconden. In de reviews merken we dat alle klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop en over de kwaliteit ervan.

 

Voordelen:

Vorm: de lamp heeft een gebogen vorm met ledlampen rondom rond voor een optimale uitharding van de nagels.

Vermogen: met een capaciteit van 48 Watt is het toestel zeer geschikt om op een snelle manier te kunnen werken.

Functioneel: doordat de lamp aan beide zijden open is zijn de nagels ook zichtbaar voor de nagelstyliste. Bovendien zijn de lampen zowel uv als led.

Gebruiksgemak: door de grote boog van 180° kan het toestel zowel gebruikt worden voor de handen als de voeten.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: het toestel blijkt aan de prijzige kant te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 54 W LifeGoods voor gelnagels professionele led-/uv-lamp 

 

De professionele lamp van LifeGoods voor gellak heeft een vermogen van 54 Watt met 36 sterke led-/uv-lampen waardoor de nagels in 30 tot 60 seconden zijn uitgehard. Dankzij de dubbele golflengte technologie worden alle lagen van gels en builder gels perfect bij elkaar gevoegd zodat ze samen één geheel vormen.

Deze led-/uv-lamp beschikt over bewegingssensoren die de nageldroger automatisch aan en uit gaat zetten zodat je niet met je natte nagels de knopjes moet bedienen. Daarnaast heeft deze nageldroger een low heat-functie en 4 timers die je in het geheugen kunt opslaan. De lamp kan bovendien aangesloten worden op de netstroom dankzij een bijgeleverd snoer met adapter.

Door de verwijderbare onderkant kun je deze nageldroger ook gebruiken om de teennagels te behandelen en hij is bovendien ook heel gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten. Daarnaast heeft de lamp een ruim ontwerp waardoor er voor mensen met kleine handen plaats genoeg is om beide handen samen te laten drogen. In de reviews merken we een zeer goede tevredenheid op voor de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de lamp heeft een memory functie waarin je je persoonlijke instellingen kunt opslaan.

Functioneel: hij kan zowel gebruikt worden voor de handen als de voeten.

Vermogen: dankzij zijn vermogen van 54 Watt worden nagels op een snelle manier uitgehard.

Bewegingssensor: de lamp gaat automatisch aan en uit door de bewegingssensor.

 

Nadelen: 

Kort netsnoer: het netsnoer zou wat te kort zijn.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

3. So! Soak Off nageldroger 36 Watt UV-lamp voor gelnagels

 

Soak Off is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat betreft manicurematerialen en toebehoren voor thuis. Het wordt dan ook door velen beschouwd als het beste merk op dat gebied. In de reviews kreeg deze lamp een goede beoordeling. Deze nageldroger valt in de laagste prijscategorie van onze top 5.

Deze uv-lamp heeft een vermogen van 36 Watt en hij beschikt bovendien over een timer van 120 seconden zodat je exact kunt bepalen hoelang je nagels moeten uitdrogen. Daarnaast is de nageldroger geschikt voor het uitharden van alle soorten gel nagellak en voor het drogen van andere nagelproducten die moeten worden behandeld onder een uv-lamp.

Deze lamp is geschikt om alle nagels van een hand in één keer te drogen. Echter, door de lage Wattage duurt de droogtijd wel iets langer dan bij een toestel met een hoger aantal Watt. Het apparaat is overigens makkelijk te onderhouden dankzij een plaatje onderaan het toestel dat er kan uitgeschoven worden om schoon te maken.

 

Voordelen:

Vermogen: dit toestel heeft een vermogen van 36 Watt en is geschikt voor het drogen en uitharden van alle nagelproducten waarvoor een uv-lamp nodig is.

Onderhoud: de lamp is heel gemakkelijk te reinigen door het uitschuifbare onderplaatje.

Het prijskaartje: dit apparaat valt in de laagste prijscategorie.

Gebruiksvriendelijk: de nageldroger is breed genoeg om 1 hand per keer uit te harden.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: de lampjes van dit toestel blijken heel gevoelig en kwetsbaar te zijn.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

4. Dermarolling uv-lamp 36 watt nageldroger voor gel nagels

 

Dermarolling is een merk dat gespecialiseerd is in alles wat te maken heeft met lichaamsverzorging, gezichtsverzorging, nagel- en haarproducten. Dit toestel van Dermarolling is een goedkope en degelijke uv-lamp die zowel geschikt is voor professioneel als voor thuisgebruik. Hij kan bovendien gebruikt worden voor de voeten en de handen. 

Daarnaast beschikt het toestel over een vermogen van 36 Watt met 4 x 9 Watt lampjes die over het toestel verdeeld zijn waardoor je nagels op een gelijkmatige manier drogen of uitharden. Bovendien kunnen de uv-lampen vervangen worden via een ingebouwd klepje zodat je niet iedere keer een ander toestel moet aankopen als een lamp defect is.

Deze nageldroger heeft een timer die kan ingesteld worden op 120 seconden zodat je perfect weet wanneer je nagels klaar zijn. In de reviews zien we dat de meningen over dit toestel verdeeld zijn. Toch kreeg dit product een goede beoordeling van de klanten.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: door zijn lichte gewicht kan hij gemakkelijk overal mee naartoe worden genomen.

Vermogen: dit toestel beschikt over een capaciteit van 36 Watt die verdeeld is over 4 aparte lampen.

Aanbieding: bij aankoop van meerdere stuks komt dit toestel in de aanbieding.

 

Nadelen:

Kwaliteit: niet alle klanten zijn overtuigd van de kwaliteit van dit toestel.

Koop bij bol.com (€16.84)

 

 

 

 

5. 36W nageldroger met uv-/led-lamp voor gel nagellak en gelnagels

 

Met de lamp Panda Nails van het merk Sun uv kun je bij je thuis zelf je nagels verzorgen met gel nagellak. Deze professionele nageldroger heeft een vermogen van 36 Watt waardoor je op een snelle en eenvoudige manier tot een mooi resultaat komt. Bovendien is hij geschikt voor het drogen en uitharden van alle lakken en gels die moeten behandeld worden met een uv-lamp.

Door zijn gebogen vormgeving en de open onderkant kan het toestel gebruikt worden voor zowel de handen als de voeten. Daarnaast kan de timer ingesteld worden op 30, 60 of 90 seconden waarna het toestel zichzelf zal uitschakelen als de gekozen tijd verstreken is.

Deze uv-lamp dient aangesloten te worden op de netstroom en hij wordt bovendien geleverd met een netsnoer die een lengte heeft van 1 m. De adapter die nodig is, wordt jammer genoeg niet bijgeleverd. Deze lamp is overigens beschikbaar in de kleuren wit en roze. In de reviews zien we echter maar een gemiddelde tevredenheid over de kwaliteit en de prestaties van deze lamp.

 

Voordelen:

Functioneel: de lamp kan zowel gebruikt worden bij de behandeling van de vingernagels als de teennagels.

Vermogen: dit apparaat beschikt over een vermogen van 36 Watt.

Timer: de timer kan ingesteld worden op 3 verschillende tijden namelijk 30, 60 en 90 seconden.

Kleur: de uv-lamp is verkrijgbaar in het wit en het lichtroze.

 

Nadelen:

Ledlamp: de dubbele functie van uv-/ledlamp zou niet naar behoren werken met name dan de functie van de ledlamp.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 26.01.21

 

Beste gel nagellakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We willen er allemaal graag goed uitzien en daarbij spelen verzorgde handen en mooie nagels een belangrijke rol. Gel nagellak is een beauty hype waarvoor je zelfs niet meer naar een nagelstyliste of studio hoeft te gaan. De gel nagellak is makkelijk zelf aan te brengen thuis en blijft langer goed zitten dan gewone nagellak. We zetten voor jou de 3 best beoordeelde gel nagellakjes even op een rij. Zo zien we dat de Miracle Gel Holiday van Sally Hansen droogt door middel van natuurlijk licht en de SensatioNail Pink Pawn gaat uitharden met behulp van een ledlamp.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gel nagellakken Koopgids

 

Tegenwoordig is een verzorgd voorkomen belangrijk. Mooie perfecte nagels spelen daarbij een grote rol. Heb je echter niet veel tijd of wil je het graag zelf doen, dan kan je al volledige starterspakketten en de uitbreidingen hiervoor verkrijgen in de online shops of de betere drogisterij. Maar wat is nu precies gel nagellak en hoe verwijder je hem het beste? Neem even rustig de tijd om alle informatie te bekijken en de verschillende producten te vergelijken. Als je de aanbevelingen volgt van de professionele nagelstylistes kom je zeker tot een goede keuze.

Wat is gel nagellak

Veel dames onder ons hebben soms niet de tijd of het budget om naar de nagelstyliste te gaan. Daarom hebben ze gel nagellak op de markt gebracht zodat dit zonder overdreven grote uitgaven en op een eenvoudige manier zelf kan gedaan worden. Gel nagellak is een combinatie van uv-gel en gewone nagellak waarvan de hoofdcomponent acryl is. De acryl zorgt ervoor dat de kleur langer op je nagels blijft.

De gel nagellak wordt aangebracht in verschillende lagen. Afhankelijk van het soort nagellak begin je normaal eerst met een basislaag of base coat. Daarna ga je verder met 2 laagjes van de door jou gekozen kleur en tenslotte eindig je met een topcoat of toplaag. Iedere laag moet je laten uitharden onder een uv-lamp of ledlamp. Dit is afhankelijk van welke soort gel nagellak je gekozen hebt. 

De verschillende lagen vormen na uitharding één geheel waardoor je nagels sterker worden. De gel nagellak is flexibel en hierdoor bestand tegen krassen met als resultaat dat je gedurende 2 à 3 weken mooie verzorgde nagels hebt. De duurzaamheid is natuurlijk wel afhankelijk van je dagelijkse bezigheden. 

 

Het starterspakket 

Om je nagels zelf thuis te lakken met gel nagellak heb je een aantal verschillende hulpmiddelen nodig. Zo moeten de nagels eerst gevijld worden en daarna ontvet. De nagelriemen moeten verzorgd worden en de nagels wat opgeruwd. Als je alle benodigde materialen apart moet gaan uitzoeken dan ben je wel even zoet. Daarom kun je bij de verschillende online winkels een starterspakket kopen waarmee je direct aan de slag kunt. 

Zo een starterspakket is wel aan de dure kant omdat je er meteen een uv-lamp of ledlamp bij hebt. De set bestaat meestal uit verschillende vijltjes, bokkenpootjes voor de nagelriemen, sjablonen, een base coat, top coat en enkele kleurtjes. Afhankelijk van welk pakket je kiest, kunnen er nog extra accessoires bij zitten waaronder stempels, penselen, cleanser doekjes, nagelriemolie en striping tape. Voor de samenstelling van je starterspakket is er een ruim aanbod aan keuze. 

 

Gel nagellak zonder lamp

Een tijdje geleden kwam de gel nagellak op de markt die je laat uitharden onder het natuurlijk licht. Deze methode gaat in 2 stappen en is vrij eenvoudig. Je begint met het vijlen en verzorgen van je nagels waarna je een eerste laag gaat aanbrengen in de speciale gel nagellak met kleur. Nadat je die goed hebt laten drogen mag je een tweede laag aanbrengen. Het is belangrijk dat je na iedere laag steeds voldoende tijd laat zodat deze iedere keer kan uitharden.

Als laatste ga je eindigen met een toplaag en deze vraagt soms nog wat extra droogtijd. Het aanbrengen duurt iets langer dan gewone nagellak maar met dit type gel nagellak ben je toch zeker meer dan een weekje goed. Deze soort van nagellak is goedkoper omdat je maar 2 producten nodig hebt en je geen lamp moet gebruiken.

Het verwijderen van gel nagellak 

Om gel nagellak te verwijderen heb je aceton nodig die geschikt is voor het type gel nagellak die je hebt gebruikt. Die is bovendien verkrijgbaar in alle drogisterijen. Om gel nagellak te verwijderen heb je wel wat meer tijd nodig dan bij gewone nagellak. Je kunt deze nagellak verwijderen op 2 verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld aceton in een kommetje gietjes waarna je hierin kunt je vingertoppen laat weken tot de gel nagellak begint los te komen, daarna kun je hem gewoon afwrijven.

Daarnaast kun je ook wattenschijfjes in aceton drenken en deze rond je vingertoppen wikkelen met aluminiumfolie zodat je afgesloten pakketjes krijgt. Na een 15-tal minuten zul je de gel gemakkelijk kunnen verwijderen.

 

De verzorging van je nagels en het prijskaartje

Nadat de nagellak is verwijderd is het belangrijk om iedere keer je nagels goed te verzorgen met serum en hydraterende olie. Gel nagellak is niet zo lief voor je nagels en daarom laat je ook beter enkele dagen rusttijd vooraleer je start met de volgende lakbeurt.

Gel nagellak is in verschillende prijsklassen te vinden. De prijs is vooral afhankelijk van het merk en de kwaliteit van het product. Je mag rekenen tussen € 10 en € 16 voor een flesje basis-, top- of kleurlaag. Vergeet de aanbiedingen op het einde van het seizoen niet waar soms kleurtjes zijn die met een mooie korting te verkrijgen zijn.

Let er wel op dat je de juiste gel nagellak (uv of led) koopt volgens de lamp die je thuis hebt. Voor een starterset betaal je, afhankelijk van het aantal hulpstukken, verschillende kleuren en welke lamp er is aan toegevoegd gemiddeld tussen € 40 en € 150.

 

5 beste gel nagellakken (Reviews) van 2021

 

Ben je op zoek naar de beste gel nagellak die lang mooi blijft op je nagels zonder daarvoor naar een nagelstyliste te moeten? Wij hebben voor jou 5 toppertjes geselecteerd aan de hand van het advies van klanten en van stylistes die deze gel nagellakjes voor jou uitgetest hebben. Je vindt gel nagellak die je aan het natuurlijk licht laat drogen en andere die je met een uv-lamp of ledlamp laat uitharden. Kies hier jouw favoriet uit en misschien is deze wel net in de aanbieding.

 

1. Sally Hansen Miracle Gel Holiday Decadence gel nagellak 063

 

Sally Hansen wordt gekenmerkt door haar innovatief geformuleerde en betaalbare schoonheidsproducten. Dames die liever niet steeds naar het salon gaan maar er toch verzorgd willen uitzien, beschouwen Sally Hansen als het beste merk. De Miracle Gel Holiday Decadence is een collectie van 6 party-proof kleurtjes, speciaal uitgebracht voor de feestdagen. Bovendien valt hij in onze laagste prijscategorie.

Deze gel nagellak is de allereerste die de speciale manicure nagellak combineert met hightech gel. De gepatenteerde Miracle Gel wordt in 2 stappen aangebracht en laat je uitharden aan het natuurlijk licht. Je brengt 2 laagjes Miracle Gel Color Coat aan gevolgd door een laag Miracle Gel Top Coat. Dit product laat zich gemakkelijk verwijderen met speciale daarvoor bestemde aceton die je kunt terugvinden bij elke drogisterij.

De gel nagellak kan makkelijk aangebracht worden dankzij het brede kwastje en bovendien is hij verkrijgbaar in een flesje van 14,7 ml. De volledige collectie van deze Miracle Gel nagellak bestaat uit een hele lijst verschillende kleuren waarin iedereen wel zijn favoriet kan terugvinden. In de reviews merken we een gemiddelde tevredenheid op over dit product. Enkele klanten vinden deze nagellak nogal prijzig.

 

Voordelen:

Houdbaarheid: de Miracle Gel nagellak heeft een lange duurzaamheid waarmee hij tot wel bijna 2 weken mooi blijft zitten zonder afschilferen en krassen.

Kleuren: de collectie Holiday Decadence bestaat uit 6 verschillende kleuren waaronder enkele met glitters. De volledige kleurencollectie van de Miracle Gel is een lange lijst met allemaal even mooie kleuren.

Gebruiksvriendelijk: bij deze gel nagellak heb je maar 2 producten nodig, namelijk een color coat en een top coat.

 

Nadelen:

Droogtijd: er zou toch wel een lange droogtijd nodig zijn om de 2de en de 3de laag te laten uitharden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. SensatioNail gel polish Pink Pawn gel nagellak 

 

Met de SensatioNailgel nagellak ontdek je een nieuwe manier van nagels lakken waarbij een uv-gel wordt gecombineerd met een gewone nagellak. Bovendien heeft deze nagellak een korte droogtijd omdat je hem moet laten uitharden in de speciale SensatioNail uv-lamp. Deze gel nagellak is verpakt in flesjes van 7,30 ml en heeft een speciaal borsteltje waardoor hij makkelijk en zonder strepen is aan te brengen. 

De nagellak is goed dekkend en belooft 2 weken superglans. Voor een perfect resultaat heb je naast de color gel polish ook nog een base coat en een top coat nodig. Deze gel nagellak laat zich makkelijk verwijderen door eerst de toplaag af te vijlen. Vervolgens ga je hem met speciale daarvoor bestemde aceton behandelen met de gekende methode. De aceton voor gel nagellak kun je bij elke drogisterij aankopen. 

De SensatioNail gel nagellak is verkrijgbaar in een uitgebreide waaier aan kleurtjes die elke persoonlijkheid die extra touch geven. In de reviews zien we een goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van deze gel polish. Wel merken we op dat klanten meermaals vermelden dat de kleuren lichter zijn dan op de kleurplaat wordt getoond.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de gel nagellak is makkelijk aan te brengen zonder strepen en hij is bovendien goed dekkend. 

Houdbaarheid: de SensatioNail gel polish blijft zeker 2 weken goed zitten zonder  afschilferen of krassen waardoor je nagels er mooi en verzorgd blijven uitzien.

Kleuren: er is een uitgebreid kleurenpalet waarin iedereen wel zijn gading zal kunnen vinden.

 

Nadelen: 

Moeilijk verwijderbaar: de gel polish moet met een speciale daarvoor bestemde aceton verwijderd worden en hier ben je toch wel een tijdje zoet mee. Je mag daarvoor toch zeker 15 min rekenen.

Koop bij bol.com (€14.99)

 

 

 

 

3. Uv gel starterspakket met Sun9 lamp, Starterkit set gelnagels

 

Dit starterspakket om gelnagels te plaatsen is een set voor beginnende nagelstylistes van Mega Beauty Shop. Deze set is heel fijn om te oefenen en een eerste keer gelnagels te zetten. De producten zijn makkelijk aan te brengen en de kleur blijft lang glanzend. Bovendien zorgen de bijbehorende verzorgingsproducten ervoor dat je sterke nagels krijgt en dat ze goed gehydrateerd blijven.

De starterset bestaat uit 26 stuks waaronder verschillende soorten vijlen, sjablonen, bokkenpootjes, een nagelborsteltje en striping tape. Daarnaast vind je ook nog gelpenselen, cleanser doekjes en nagelriemolie terug. Een base coat, builder, color cover en finish maar ook een sugar effect en een uv-lamp zijn aan dit uitgebreide starterspakket toegevoegd.

De gelnagels blijven ongeveer 3 weken zitten en kunnen daarna verwijderd worden door het afvijlen van de toplaag en met speciale aceton die verkrijgbaar is bij elke drogisterij. In de reviews zien we een goede beoordeling voor de prijs en de kwaliteit van deze starterset.

 

Voordelen:

Volledige set: deze set bestaat uit 26 stuks waardoor je onmiddellijk kunt starten om je eerste gelnagels te plaatsen.

Lange houdbaarheid: de gelnagels blijven zeker 3 weken mooi zonder krassen of afschilferen.

Verzorging: de bijgeleverde verzorgingsproducten zorgen ervoor dat je nagels er niet alleen mooi uitzien, ze worden ook verzorgd en sterk.

 

Nadelen:

Handleiding: een klant merkt op dat de handleiding niet zo duidelijk zou zijn voor een leek op het gebied van gelnagels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Essie Bridal 2018 Nagellak 493 Handmade of Honor Gel Couture

 

De Bridal gel nagellak van Essie is speciaal ontworpen voor het bruiloftsseizoen samen met de beroemde ontwerper Reem Acra. Deze limited edition reeks bestaat uit 6 kleuren waarvan de kleur Nude de populairste is. De Gel Couture nagellak zit in een mooi flesje met een inhoud van 13,5 ml.

De volledige collectie van Essie bestaat uit 53 kleuren, stuk voor stuk even mooi. De gel nagellak is goed dekkend en makkelijk aan te brengen dankzij de speciale brede kwastjes. Om tot een mooi resultaat te komen gebruik je een basis laag, 2 kleurlagen en een toplaag. Deze gel nagellak kun je gewoon door middel van natuurlijk licht laten drogen en blijft 2 weken zitten.

Je nagels voelen luxueus aan en je ziet er stralend en verzorgd uit op je speciale dag. De Gel couture kun je verwijderen met een speciale aceton voor gel nagellak. In de reviews zien we een goede tevredenheid over dit product. Echter, voor één klant voldoet deze gel nagellak niet aan de verwachtingen.

 

Voordelen:

Uitgebreide keuze: naast de 6 kleuren uit de Bridal Collection kun je nog kiezen uit 53 andere kleuren waaronder enkele met glitter.

Kleurvast en houdbaarheid: de kleur blijft gedurende zeker 2 weken mooi glanzend zonder krassen en afschilfering. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je dagelijkse bezigheden zijn.

Gebruiksgemak: dankzij de brede kwastjes is deze nagellak makkelijk en zonder strepen aan te brengen.

 

Nadelen:

Droogtijd: deze gel nagellak heeft een wat langere droogtijd nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Veronica Nail Products uv/led base coat bescherming beste base coat

 

De Veronica Nail base coat is een goedkope, maar kwaliteitsvolle basislaag voor gel nagellak. Deze transparante laag laat zich makkelijk aanbrengen en moet je laten uitharden met de hulp van een uv- of een ledlamp. Het uithardingsadvies voor deze basislaag bedraagt 120 sec om tot het beste eindresultaat te bekomen.

Deze base coat is de beste bescherming tegen verkleuring en beschadiging van je natuurlijke nagels en zorgt voor een goede hechting van de gel nagellak. De basislaag moet je eerst gebruiken voor de Veronica Nails Color coat die bestaat uit een combinatie van gewone nagellak en uv-gel. 

De base coat en de top coat zijn verkrijgbaar in flesjes van 15 ml. Samen zorgen ze voor een mooie glans en een houdbaarheid van 2 à 3 weken. In de reviews zien we een algemene tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. We zien echter dat één klant totaal niet tevreden is.

 

Voordelen: 

Duurzaam: door de goede basislaag blijft de gel nagellak gedurende 2 à 3 weken goed zitten met een mooie glans.

Gebruiksgemak: door het handige kwastje is dit product makkelijk aan te brengen zonder strepen.

Korte droogtijd: deze base coat moet net als de kleurtjes en de top coat uitgehard worden onder de uv-lamp waardoor hij snel droog is. Bij de collectie van Veronica Nails kan trouwens ook een ledlamp gebruikt worden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: een klant merkt op dat dit product nogal prijzig is.

Koop bij bol.com (€17.68)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is gel nagellak en hoe laat je hem drogen?

Gel nagellak is een duurzame manicure behandeling die om de 1 à 2 weken wordt uitgevoerd. De gel nagellak bestaat uit een combinatie van gewone nagellak en uv-gel. Deze wordt in verschillende lagen aangebracht en moet laag per laag uitharden. Dit kan gebeuren door het gebruik van een uv-lamp of ledlamp waarin je je handen moet stoppen. 

Er zijn nu echter ook gel nagellakjes op de markt die je gewoon kunt laten uitharden zonder lamp. De verschillende lagen vormen na uitharding 1 geheel waardoor de nagellak lang blijft zitten en je nagels steviger worden.

Q2: Hoe verwijder je gel nagellak?

Om je gel nagellak thuis te verwijderen, vijl je het bovenste laagje weg zodat de aceton makkelijk in de nagellak kan doordringen. Vervolgens drenk je enkele wattenschijfjes in aceton en wikkel je die om je nagels. Doe nu nog aluminiumfolie rond je vingertoppen zodat je als het ware gesloten pakketjes vormt en de aceton niet kan vervliegen. Laat deze ongeveer 15 minuten zitten waarna je de gel nagellak er gemakkelijk kunt afwrijven. Je kunt natuurlijk ook altijd bij een nagelstyliste langsgaan om je gel nagellak te laten verwijderen.

 

Q3: Wat is het verschil tussen gewone nagellak en gel nagellak?

Het belangrijkste verschil is dat gel nagellak langer blijft zitten dan gewone nagellak. Doordat er uv-gel is toegevoegd aan traditionele nagellak maakt het de gel nagellak veel weerbaarder. Hij zal minder snel slijten en je hebt ook minder snel last van krassen. De gel nagellak die je laat uitharden onder een uv-lamp of ledlamp is na 1 à 2 minuten droog.

De gel nagellak die je kunt laten uitdrogen zonder lamp heeft iets meer droogtijd nodig dan een gewone nagellak maar je hebt er ook langer genot van. Tegenover al deze voordelen staat dan wel dat de gel nagellak een stukje duurder is dan gewone nagellak en dat hij moeilijker te verwijderen is. 

 

Q4: Hoe duur is gel nagellak?

Voor gel nagellak zonder lamp zit de gemiddelde prijs rond € 14 voor een flesje. De gel nagellak die moet uitharden met een uv-lamp zit tussen € 10 en € 15 per flesje. Houd er wel rekening mee dat je ook nog een base coat en top coat moet aankopen en soms ook een uv-lamp of ledlamp om het perfecte resultaat te bereiken.

Voor een volledige set waarin alles inbegrepen is betaal je gemiddeld € 65. Het kost een stukje meer dan gewone nagellak, maar je hebt er wel langer plezier aan. Bovendien is het nog altijd goedkoper dan om de 3 weken naar de nagelstyliste gaan.