Laatste update: 03.02.23

 

Beste menstruatiecups – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We stellen vast dat steeds meer vrouwen kiezen voor het gemak en comfort van de menstruatiecup. Uiteraard is het belangrijk om niet zomaar de eerste de beste cup aan te kopen maar rekening te houden met verschillende factoren zoals materialen en formaat. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Bamboozy Set Menstruatiecup Maat L die geleverd wordt inclusief een degelijke sterilisator. Daartegenover staat de Phure Herbruikbare Menstruatiecup. Een volwaardige set die maar liefst 2 menstruatiecups telt en – net zoals het vorige product – geleverd wordt inclusief een sterilisator.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

11 beste menstruatiecups (Reviews) van 2023

 

De menstruatieperiode is voor heel wat vrouwen een periode die gelijkstaat aan krampen, pijnscheuten en heel wat mood swings. Toch kun je deze dagen draaglijker proberen maken door te gelijk te kiezen voor degelijke menstruatieproducten. Denk bijvoorbeeld maar aan de bekende menstruatiecups die tegenwoordig in allerlei formaten, kleuren en designs aan te kopen zijn. Bekijk de 6 beste menstruatiecups hieronder, rekening houdend met het advies van klanten vermeld in de online reviews. En indien je geluk hebt, zit er wel een leuke aanbieding of goedkope menstruatiecup tussen deze top 6.

 

1. Bamboozy Set Menstruatiecup Maat L + Sterilisator – Herbruikbare Menstruatie Cup

 

Al heel wat positieve menstruatiecup ervaringen gehoord/ gelezen en ben je bereid om het misschien ook even zelf uit te proberen? Dan kan deze Bamboozy menstruatiecup set misschien wel soelaas bieden. Uiteraard is het daarbij belangrijk om rekening te houden met je eigen lichaam, je geschiedenis en je ervaringen in verband met het inbrengen van een menstruatiecup. Zo is deze maat L bijvoorbeeld een goed idee voor vrouwen die al 1 of meerdere kinderen gebaard hebben en regelmatig gebruik maken van een menstruatiecup tijdens de menstruatieperiode.

Maar niet getreurd want de set van Bamboozy blijkt namelijk ook beschikbaar in een maat S en M waardoor hij door een breed vrouwenpubliek kan worden aangesproken. De cup is overigens gemaakt uit 100% medische kwaliteit siliconen en is volledig vrij van BPA en andere chemische bestanddelen, wat het gebruik alleen maar veiliger maakt. Bij aankoop wordt tevens ook een sterilisator meegeleverd waarmee je de cup na ieder gebruik kunt reinigen en steriliseren waarna hij gewoon opnieuw bruikbaar is.

Een blik op de online reviews toont gelijk heel wat positieve online reviews aan waarbij tal van klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding. Kortom, de moeite waard om een aankoop van deze – misschien wel populairste en beste merk – Bamboozy set op zijn minst te overwegen.

 

Voordelen:

Materiaal: de menstruatiecup van Bamboozy is gemaakt uit duurzaam medische siliconen die 100% vrij is van BPA en/ of andere chemische bestanddelen.

Maat: hoewel de set in een maat L wordt aangeboden, blijkt hij ook in een maat M en S beschikbaar waarbij S geschikt is voor tieners en M voor vrouwen van 25 à 30 jaar die nog geen bevalling achter de rug hebben.

Herbruikbaar: de cup kan met behulp van de meegeleverde sterilisator eenvoudig worden gereinigd en blijkt bijgevolg herbruikbaar.

Budgetvriendelijk: of je kiest voor de menstruatiecup met de laagste prijs, is misschien nog even af te wachten. Toch behoort hij volgens velen tot de goedkope beschikbare sets.

 

Nadelen:

Moeilijk: in het begin kan het misschien wel even geduld vragen om de cup zo goed mogelijk in te brengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Phure Herbruikbare Menstruatiecup – Large – 2 stuks – incl- Sterilisator – Paars

 

Net zoals het vorige toppertje, kies je ook met de Phure menstruatiecups voor een herbruikbaar alternatief voor de bekende tampons en maandverband. De verpakking telt daarbij 2 afzonderlijke cups inclusief een bijbehorende sterilisator waarmee de cups na ieder gebruik makkelijk kunnen worden schoongemaakt en gesteriliseerd. 

De (Kruidvat) menstruatiecups zijn vervaardigd uit duurzaam medische siliconen die niet alleen 100% BPA-vrij blijkt maar tevens ook vrij is van enige andere vorm aan chemische stoffen en bestanddelen. Eenmaal correct ingebracht, garanderen de cups een uitstekende bescherming tot wel 12 uren lang. Hoewel de cups worden aangeboden in een maat L, kun je ze tevens ook bestellen in een maat S die dan weer geschikt is voor vrouwen jonger dan 30 jaar die nog geen bevalling(en) achter de rug hebben.

Ook hier stellen we vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en dit meteen samenvatten in een mooie allesoverheersende eindscore van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de menstruatiecups zijn gemaakt uit duurzame medische siliconen en zijn daarbij niet alleen BPA-vrij maar tevens ook vrij van enige vorm van chemische stoffen en bestanddelen.

Bescherming: zodra de menstruatiecup correct is ingebracht, kan een ruime bescherming tot wel 12 uren worden geleverd.

Milieuvriendelijk: in tegenstelling tot de traditionele tampons en het populaire maandverband, zijn de menstruatiecups een milieuvriendelijk oplossing.

Onderhoud: de menstruatiecup schoonmaken? Geen enkel probleem dankzij de meegeleverde sterilisator.

 

Nadelen:

Spannend: de online reviews laten weten dat sommige vrouwen het best wel spannend vinden om de cup uit te proberen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. FitCup Duurzame Menstruatiecup – Herbruikbaar – Maat S / L 

 

Heb je al heel wat gehoord over de menstruatiecup als milieuvriendelijke oplossing tijdens de menstruatie? En wil je het misschien ook graag even zelf uitproberen zonder daarbij een heel fortuin kwijt te spelen? Dan raden wij jou aan om deze herbruikbare menstruatiecups van FitCup eens even grondiger te bekijken. 

Net zoals de meeste andere menstruatie cups, blijkt ook dit setje beschikbaar in een maat S of L waarbij de kleine maat wordt aangeraden voor vrouwen jonger dan 30 die nog niet bevallen zijn. Afhankelijk van het S dan wel L formaat kan een capaciteit worden gegenereerd van respectievelijk 20 dan wel 25 ml, wat nog altijd meer is dan de gemiddelde tampon.

Het zal je overigens niet verwonderen dat ook deze menstruatiecup uit duurzaam medische siliconen is vervaardigd en – indien correct aangebracht – een ruime bescherming van wel 12 uren garandeert. Voor velen is het dan ook één van de beste menstruatiecups uit het rijtje.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: wil je je ondergoed tijdens de menstruatie beschermen, dan is het gebruik van deze menstruatiecup een goede aanbeveling. De cup is makkelijk aan te brengen, zit comfortabel en lekt niet waardoor je de hele dag een veilig gevoel ervaart.

Prijskaartje: zijn vriendelijke prijskaartje maakt deze menstruatiecups bijzonder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

Materiaal: de menstruatiecup is vervaardigd uit duurzame medische silicone en bijgevolg vrij van enige vorm van chemische stoffen en/ of bestanddelen.

Verpakkingsinhoud: de set omvat een menstruatiecup, een biologisch beschermzakje en een grip-/ beschermzakje.

 

Nadelen:

Geen sterilisator: hoewel de cup herbruikbaar is, wordt standaard geen sterilisator meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. AmicaCup Herbruikbare Menstruatiecup Large geen chemicaliën en toxinen

 

Ben je ouder dan 25 jaar oud of ben je reeds bevallen van 1 of meerdere kindjes? Dan lijkt de menstruatiecup van Amica Cup met maatje L vast en zeker een goede optie voor jou. Deze unieke menstruatiecup is niet alleen vrij van enige vorm van chemicaliën maar evenzeer vrij van toxinen wat hem uitermate veilig maakt.

De cup is, net zoals heel wat andere menstruatiecups, vervaardigd uit medisch siliconen wat hem ook uitermate geschikt maakt voor vrouwen die te kampen hebben met endometriose. De vagina droogt helemaal niet uit en eventuele nare geurtjes kunnen dankzij de cup voorkomen worden. Doordat het een herbruikbare cup betreft, kun je hem tot wel 10 jaar lang gebruiken. Geen geldverspilling meer aan maandverband en tampons.

Een blik op de verschillende online reviews, door kopers bij het product geplaatst, toont aan dat het een topproduct betreft. Klanten reageren bijzonder tevreden en gaven unaniem een topscore van 5 sterren. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de cup geleverd wordt zonder sterilisator.

 

Voordelen:

Veilig: je hoeft je alvast geen zorgen te maken want je haalt een veilige menstruatiecup in huis die vrij is van chemicaliën en toxinen.

Materiaal: net zoals één van de andere producten hiervoor, blijkt ook deze menstruatiecup volledig uit duurzaam en kwalitatief medisch siliconen vervaardigd te zijn.

Duurzaamheid: je mag er zeker van zijn dat de cup 10 jaar kan meegaan dankzij het feit dat hij herbruikbaar is.

 

Nadelen:

Geen sterilisator: ook hier is het echter wel belangrijk om te beseffen dat je er bij de aankoop van de cup jammer genoeg geen sterilisator bij krijgt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beppy – Menstruatiecup – Sunrise 2 stuks + Lady to go – 1 rode & 1 oranje menstruatiecup

 

Heb je regelmatig te kampen met stolsels tijdens de menstruatie of ben je één van de vele vrouwen die toch wel meerdere menstruatie klachten ervaart? Dan kun je je maandelijkse tampon en/ of maandverband gebruik misschien even plaats laten maken voor de befaamde menstruatiecups. Neem nu bijvoorbeeld dit setje, jou aangeboden en geleverd door Beppy en bestaande uit 2 afzonderlijke cups, een bijpassend siliconen tasje en 2 handige katoenen zakjes waarin je de cups veilig kunt opbergen en/ of vervoeren.

Net zoals de vorige toppertjes, werden ook deze cups vervaardigd uit duurzame medische siliconen die vrij zijn van enige vorm van chemische bestanddelen en/ of stoffen. Dit maakt de cups huidvriendelijk, veilig en comfortabel in gebruik. De set “Beppy Cup Sunrise” kenmerkt zich overigens door een rode en oranje menstruatiecup in een maat M die uitermate geschikt is voor jonge vrouwen die nog geen bevalling achter de rug hebben.

Hoewel de cup een bescherming biedt van wel 12 uren lang, wordt toch wel aangeraden om deze na elke 8 uur te vervangen zodoende de kans op het Toxische Shock Syndroom te vermijden.

 

Voordelen:

Set: de Beppy Sunrise set omvat een rode en oranje menstruatiecup, een bijpassend siliconen tasje en 2 afzonderlijke katoenen zakjes waarin je de cups kunt opbergen/ bewaren.

Materiaal: de cups zijn gemaakt uit duurzaam medische siliconen en bijgevolg 100% veilig in gebruik.

Maat: de cups worden jou aangeboden in een maat M en zijn bijgevolg geschikt voor jonge vrouwen die nog geen bevalling achter de rug hebben.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van deze set, is het prijskaartje toch net iets hoger dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 6. FettleCup Herbruikbare Menstruatiecup – Maat M Menstruatiecups – Duurzame Siliconen

 

We sluiten het rijtje af met de bekende herbruikbare menstruatiecup van Fettle Cup die geleverd wordt in een maat M en daardoor uitermate geschikt is voor jonge vrouwen die tot op heden nog geen bevalling achter de rug hebben. De set wordt geleverd inclusief een bijbehorende sterilisator zodoende de cup na ieder gebruik correct te kunnen reinigen. Om het geheel nog net iets persoonlijker te maken kun je overigens kiezen uit verschillende kleurtjes gaande van groen en geel tot blauw en roze.

Qua materiaalkeuze zul je alvast niet verwonderd zijn te weten dat ook deze cup uit duurzame medische silicone werd gemaakt. Daardoor verkleint de kans op eventuele huidallergieën wat het gebruik alleen maar veiliger én comfortabeler maakt. Dit alles wordt jou bovendien aangeboden tegen een zacht en vriendelijk prijskaartje.

Hoewel heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop, blijkt een kleine minderheid dat jammer genoeg niet. Zo zou de cup volgens sommige vrouwen moeilijk te verwijderen zijn en hadden andere dames toch liever wat meer informatie ontvangen.

 

Voordelen:

Design: de Fettle Cup menstruatiecup springt meteen in het oog vanwege zijn unieke designmogelijkheden en is beschikbaar in een groen, blauw, geel of roze kleurtje.

Maat: de menstruatiecup wordt jou aangeboden in een maat M en is kan bijgevolg door een relatief groot publiek worden gebruikt.

Herbruikbaar: de cups zijn 100% herbruikbaar en worden overigens geleverd inclusief bijbehorende sterilisator.

 

Nadelen:

Moeilijk: volgens sommige vrouwen zou de cup behoorlijk moeilijk te verwijderen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. MyCup Herbruikbare Menstruatiecup

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke menstruatiecup dan kun je misschien dit product van MyCup eens rustig bekijken. Je zult het misschien niet meteen tussen de goedkope menstruatiecups kunnen spotten alhoewel het ook zeker niet het duurste product is.

De menstruatiecup is beschikbaar in 2 aangename kleurtjes en heeft maat L. Het is natuurlijk ook mogelijk om de menstruatiecup in een andere maat aan te kopen. De menstruatiecup is gemaakt uit siliconen en voelt heel aangenaam aan. Het is de ideale vervanger voor maandverband of tampons.

Niet alle vrouwen vinden het product handig en voor sommigen zit het niet meteen comfortabel. Toch is de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk wel tevreden. Zo geven velen positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. MyCup Sterilisator Steriliseren menstruatiecup

 

Net zoals het voorgaande product is ook deze menstruatiecup afkomstig van het bekende merk MyCup. Bovendien zul je versteld staan van de mooie prijs. Het zou zomaar eens een menstruatiecup aanbieding kunnen zijn.

Met deze menstruatiecup kun je het bloedverlies opvangen en het is bovendien hygiënischer dan maandverband of tampons. Bovendien is deze menstruatiecup ook herbruikbaar. Zo hoef je niet steeds opnieuw op zoek te gaan naar een nieuwe menstruatiecup.

Zodra we de vele online reviews raadplegen dan krijgen we meteen het gevoel dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. De kopers zijn allemaal heel tevreden en raden het product sterk aan. Zo zijn heel wat gebruikers tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van deze menstruatiecup.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Goodlife Products Herbruikbaar Menstruatiecup

 

Indien je op zoek ben naar een herbruikbare menstruatiecup dan is het zeker en vast de moeite waard om dit product van Goodlife products eens te bekijken. De cup is beschikbaar in maat S of L en is werkelijk ideaal voor vrouwen van alle leeftijden.

Doordat de cup uit siliconen gemaakt is, voelt deze aangenaam en comfortabel aan. In vergelijking met een tampon bijvoorbeeld kan deze menstruatiecup tot maar liefst 4 keer zoveel vocht gaan opvangen. Bovendien kun je de cup probleemloos gedurende 12 uur gebruiken.

Deze voordelen worden dan ook duidelijk gewaardeerd door de overgrote meerderheid van de kopers. Zo zijn heel veel vrouwen overtuigd van de uitstekende kwaliteit en voldoet het product volledig aan hun verwachtingen. Toch blijkt het in het begin best wel even wennen zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Fettle Cup Invouwbaar Herbruikbare Menstruatiecup

 

Volgens vele vrouwen haal je ook met deze Fettle Cup menstruatiecup een degelijk product in huis. Het is misschien niet meteen één van de goedkoopste modellen maar daar lijken de meeste kopers zich niet meteen aan te storen.

Deze menstruatiecup is gemaakt uit siliconen en is bovendien medisch goedgekeurd. In het begin zal het misschien even wennen zijn maar je zult al vlug merken dat de cup aangenaam en comfortabel aanvoelt. Bovendien kun je deze menstruatiecup steeds opnieuw gebruiken en na gebruik zelfs gewoon in elkaar vouwen.

Naast de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid zijn heel wat vrouwen ook tevreden over het design. De menstruatiecup is namelijk beschikbaar in 4 leuke en vrolijke kleurtjes. Kortom haast je naar de winkel en oordeel vooral zelf. Misschien is deze menstruatiecup wel precies waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. DivaCup Herbruikbare Menstruatiecup Type 2

 

Indien je je niet zo prettig voelt bij het gebruik van maandverband en tampons dan kun je misschien deze menstruatiecup eens proberen. De menstruatiecup is afkomstig van het merk Divacup en kun je meermaals herbruiken.

De Divacup voelt bijzonder aangenaam en comfortabel aan en kun je tot maar liefst 12 uur lang gebruiken. Verder is de cup gemakkelijk te onderhouden. Dit model is beschikbaar in 2 verschillende maten die worden aangeduid door type 1 en type 2.

Ondanks de vele voordelen merken we toch op dat de meningen van de kopers eerder verdeeld zijn. En dat hoeft op zich helemaal niet slecht te zijn omdat er op die manier iets meer ruimte ontstaat tot verbetering. Bekijk daarom het product eens rustig en wie weet voldoet het misschien wel helemaal aan jouw verwachtingen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

Menstruatiecups Koopgids

 

Wat is een menstruatiecup en welke pluspunten brengt het gebruik ervan met zich mee? Bestaan er verschillende types, formaten en materialen en heeft dit een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? In onze koopgids gaan we hier graag verder op in. Deze informatie kan het voor jou alvast makkelijker maken als je straks de verschillende menstruatiecups met elkaar gaat vergelijken. Daarnaast lijkt het ons ook geen goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan.

Wat is een menstruatiecup en welke voordelen biedt het

Een menstruatiecup is een handig hulpmiddeltje voor vrouwen om tijdens de menstruatieperiode te gebruiken. Het principe van de cup is gelijkaardig aan dat van tampons en maandverband en is dus bedoeld om bloedverlies op te vangen. Het menstruatiebloed dat je tijdens je maandelijkse periode verliest, wordt dus eenvoudigweg opgevangen met behulp van deze cup. Het is de bedoeling om de cup voorzichtig in de vagina in te brengen op een manier die gelijkaardig is aan het inbrengen van tampons.

Ondanks het feit dat het als een vrij recente methode kan worden beschouwd, merken we dat de menstruatiecup toch bijzonder populair is bij heel wat vrouwen. Zo bestaan ze in verschillende vormen, formaten en kleuren. Bovendien is het mogelijk om de cup te hergebruiken waardoor hij op termijn veel duurzamer blijkt dan de tampon en het maandverband. Uiteraard willen wij jou niet aansporen om met de eerste de beste cup huiswaarts te keren. Neem rustig de tijd en maak een weloverwogen keuze. Wij helpen jou daar alvast graag bij!

 

Het type menstruatiecup in verhouding tot het ontwerp

Het spreekt voor zich dat er wel degelijk verschillende soorten menstruatiecups op de markt zijn gebracht. Logisch ook aangezien elke vrouw op zich anders en uniek is. Zo zul je logischerwijze een ruime waaier aan materialen, kleuren, vormen en afmetingen de revue zien passeren. Kortom, voor elk wat wils!

De meest voor de hand liggende menstruatiecups zijn diegene die gekenmerkt worden door een beker-achtige vorm. Het ontwerp van dergelijke cups is bovenaan iets breder dan onderaan, vandaar de beker- of bel-achtige vorm. Echter bestaan er ook heel wat cups van het zogenaamde diafragmatype. Wat betreft het formaat heb je vaak keuze van S tot XL.

 

Materiaal en stevigheid

Eenmaal je bepaald hebt welke type menstruatiecup je wilt aankopen, is het belangrijk om ook even stil te staan bij het materiaal en de stevigheid ervan. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van flexibele materialen zoals bijvoorbeeld latex, siliconen en thermoplastische elastomeren – TPE – genoemd. In sommige gevallen kunnen niet-toxische kleurstoffen worden toegevoegd wat de verscheidenheid aan kleuren en designs kan verklaren.

Koop je menstruatiecups aan in één van bovengenoemde materialen, dan mag je zeker zijn van hun veiligheid. Ze bevatten geen allergene stoffen en blijken zelfs helemaal BPA-vrij te zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over mogelijke gevaarlijke chemische stoffen. De materialen zijn gekozen met respect voor de vaginale flora en zullen bijgevolg geen huidirritatie of droogte in de hand werken.

Wat de stevigheid van de cup betreft, kun je dan weer kiezen tussen een stevige of zachte cup. Hier kunnen we jou alleen maar de raad geven om aan te kopen waar jij jezelf het meest comfortabel bij voelt. Heb je sterke bekkenbodemspieren dan kan een stevige menstruatiecup misschien een voordeel zijn. Is je vagina gevoelig voor allerlei pijnen en dergelijke dan lijkt een zachte cup een betere aanbeveling.

 

De beste pasvorm

Naast het type, het materiaal en de stevigheid is het minstens even belangrijk om met de juiste maat naar huis te gaan. De cups zijn meestal aan te kopen in verschillende formaten variërend van S tot maximaal XL. Het spreekt voor zich dat het in het begin misschien wat zoeken en proberen zal zijn. Toch kunnen we jou een leidraad meegeven die jou op weg kan helpen in de zoektocht.

Als jonge vrouw onder de 25 jaar die nog niet bevallen is, kan een menstruatiecup met pasvorm S alvast een goede aanbeveling zijn. Ben je ouder dan 25 jaar en niet bevallen dan kies je beter voor een M of S. Ben je ouder dan 25 jaar en heb je bovendien ook al kinderen, dan kies je beter voor een iets groter formaat richting L of in sommige gevallen eventueel XL.

Het onderhoud van de menstruatiecup

Uiteraard blijft ook het onderhoud van de menstruatiecup een belangrijke rol spelen. Een optimaal onderhoud zorgt er namelijk voor dat je de cup meerdere jaren na elkaar kunt gebruiken. Kies bij voorkeur voor een product dat geleverd wordt inclusief een sterilisator. Op die manier kun je de cup na gebruik makkelijk reinigen en helemaal bacterie-vrij krijgen.

Indien er geen sterilisator wordt meegeleverd dan is het belangrijk om voor aanvang de bijsluiter even grondig door te nemen. Echter zijn de meeste cups makkelijk te onderhouden. Zo kun je ze tot wel 12 uur lang laten zitten en vervolgens leeg je de cup en spoel je hem grondig uit met water. Na je menstruatieperiode kun je de cup dan even laten koken op 180 graden Celsius.

 

Het prijskaartje in verhouding tot een pak tampons of maandverband

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het prijskaartje. De aanschaf van een degelijke menstruatiecup lijkt op het eerste zicht duur in vergelijking met een pakje tampons of maandverband. Echter, doordat je de cup jaren na elkaar kunt hergebruiken valt de prijs uiteindelijk echt wel goed mee. Bedenk daarom op voorhand hoeveel geld je er maximaal aan wilt besteden en ga vervolgens op zoek naar een geschikte menstruatiecup.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een menstruatiecup?

Het principe van een menstruatiecup is eigenlijk identiek aan dat van een tampon of maandverband. Een menstruatiecup breng je op ongeveer dezelfde manier in de vagina in zoals een tampon, alleen net iets minder ver. Je weet dat de cup goed zit wanneer je hem helemaal niet meer voelt. Vanaf dit moment is de cup in staat om al het menstruatiebloed op te vangen.

Bovendien kun je de meeste menstruatiecups tot wel 12 uur lang laten zitten terwijl je ondertussen verder doet met je dagelijkse taken. Studeren, werken, zwemmen, slapen; het is allemaal mogelijk. Na 12 uur haal je de cup eruit en leeg je hem waarop je hem vervolgens volledig schoon spoelt met water.


Q2: Menstruatiecup hoe diep?

Zoals reeds min of meer vermeld, is het de bedoeling om de menstruatiecup op dezelfde manier in de vagina in te brengen als ware het een tampon. Toch is er een verschil met betrekking tot waar je de cup moet inbrengen. Daar waar je een tampon zo ver mogelijk moet inbrengen, ligt het bij de menstruatiecup toch net iets anders.

Vouw de cup eerst en vooral samen zodanig dat je hem makkelijk kunt inbrengen. Eenmaal de cup zich op de perfecte hoogte bevindt, zal hij vrijwel automatisch openklappen en op die manier een vacuüm gaan creëren. Die perfecte hoogte blijkt zich iets lager te bevinden dan de hoogte die aangeraden wordt bij gebruik van tampons.

 

Q3: Welk merk menstruatiecup?

Net zoals er menstruatiecups in allerlei vormen, kleuren, afmetingen en materialen bestaan, bestaat er ook heel wat onderscheid op het gebied van merken. Welk merk je uiteindelijk kiest, blijkt vooral een persoonlijke keuze te zijn. Toch zijn er bepaalde tips en richtlijnen die je eventueel zou kunnen volgen. Zo blijken de cups van Lalicup alvast een goede aanbeveling te zijn voor mensen met een gevoelige blaas en/ of gevoelige vagina.

Ben je iemand die regelmatig intensief sport en heb je hierdoor een hoge spierspanning? Dan worden de cups van Yuuki Classic aangeraden. Dergelijke cups worden als zeer stevig en stug beschouwd en zijn dus ideaal voor mensen met sterke bekkenbodemspieren. Heb je vaak last van zware en/ of pijnlijke menstruatie? Dan kunnen wij jou aanraden om de cups van Mamicup L, LaliCup L en Merula Cup even grondig onder de loep te nemen.

 

Q4: Hoe lang menstruatiecup inhouden?

We hebben het al min of meer vermeld, maar in theorie is het mogelijk om de cup 12 uren lang in te houden. Besef wel dat 12 uren echt wel het maximum is. In de praktijk zien we dat de cup beter iets vroeger wordt geleegd en gespoeld. Indien je vaak last hebt van hevig bloedverlies dan wordt zelfs aangeraden om de cup ongeveer elke 2 uur te verwisselen en verschonen. Een beetje vergelijkbaar met het gebruik van maandverband of tampons dus.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste kokosoliën – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Kokosolie is een van de huidige superfoods, het heeft niets dan gezonde eigenschappen en duizend-en-één toepassingen. Zo kun je het gebruiken in plaats van boter of margarine, je kunt ermee bakken, wokken en frituren. En ongelofelijk maar waar; het is ook een schoonheidsproduct. Een haarmasker mengen met je shampoo of als hydratatie voor droge of geïrriteerde huid. Lijkt dit je wel interessant? Dan ga jij zeker de beste kokosolie vinden tussen de producten die we vergeleken hebben. Zo is er de Lucovitaal kokosolie voor mensen die willen genieten van de voordelen, maar zonder de typische kokosgeur- en smaak. Vind je dat echter geen probleem, dan raden we Royal Green aan, een 100% natuurlijke en biologische kokosolie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste Kokosoliën (Reviews) van 2023 

 

Zoek je een alternatief voor boter, margarine of olijfolie? Of zoek je misschien een product dat je kunt gebruiken als hydraterende lotion voor je huid, als haarmasker of zelfs als tandpasta? Lees dan zeker verder want kokosolie kan voor dit alles en meer dienen. Wij zetten de 5 beste kokosoliën op een rijtje. Ook als je gewoon beter op je gezondheid wilt letten is dit een goede optie want het is een natuurlijk en biologisch product dat je veel voordelen kan aanbieden. 

 

1. Lucovitaal Kokosolie Voedingssupplement 500 ml 

 

De kokosolie van Lucovitaal is zowel geschikt om mee te bakken en braden, als om mee te frituren. Ook kun je deze olie gebruiken als smeersel op de boterham in plaats van boter, of als basis voor een smoothie of koude snack. Er zijn ontelbare mogelijkheden om de olie in je dagelijkse leven te gebruiken. Deze olie wordt aangeboden in een kunststof pot van 500 ml.

De olie is ontgeurd en neutraal van smaak, je eten zal dus zeker niet naar kokos smaken. Met twee theelepeltjes van deze olie heb je meer dan genoeg om een volledige maaltijd mee voor te bereiden. Onder de 27 graden heeft het een gestolde vorm en bij verwarming wordt het vloeibaar. 

Lucovitaal is een bekend Nederlands merk voor gezondheidsproducten met een hoge garantie voor kwaliteit aan een goede prijs.  De kopers die deze olie reeds gebruikt hebben, vinden het een topproduct. Ze hebben het geprobeerd op huid en haar, en ze hebben ermee gekookt. Ze zijn allen zeer positief over de resultaten van al deze toepassingen. 

 

Voordelen: 

Toepassing: deze kokosolie kun je werkelijk overal gebruiken, zowel als schoonheidsproduct als om voedsel mee te bereiden. 

Gezondheid: de Lucovitaal kokosolie is een plantaardig vet dat voor meer dan de helft uit het verzadigde vetzuur laurinezuur bestaat. Deze olie laat dus geen schadelijke transvetten vrijkomen, wat het uiterst geschikt maakt om mee te koken op hoge temperaturen. 

Biologisch: dit product heeft een biologisch keurmerk. Dit wil zeggen dat het geteeld is zonder kunstmatige pesticiden en er wordt ook niets genetisch gemanipuleerd. 

 

Nadelen: 

Bewaren: het is mogelijk dat er bezinksel en kleurverschil optreedt, en hoewel dit natuurlijk is, kan het wel onaangenaam zijn en het idee geven dat het product slecht geworden is. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Royal Green Extra Virgin Coconut Cream Kokosolie 1400 ml 

 

Royal Green is een een Nederlands bedrijf dat opgestart is om natuurlijke producten op de markt te brengen. Zij strijden tegen de chemische en synthetische producten die verkocht worden alsof ze natuurlijk zijn. Ze hebben een onafhankelijk biologisch label dat bewijst dat hun producten 100% puur natuur zijn, en dus alleen maar positieve effecten hebben op je gezondheid. Ze zijn het beste merk als je al deze kenmerken in overweging neemt. 

Deze extra virgin kokosolie is dan ook een 100% gecertificeerde biologische olie, verkregen door koude persing. Ze is ook niet vermengd met andere producten, ze is volledig zuiver. Deze olie heeft wel een zacht kokossmaak, waarvoor ze een prijs gewonnen heeft voor beste smaak. Dit product wordt aangeboden in een glazen pot van 1400ml. Dit is beter voor langdurig bewaren en voor het milieu uiteraard.

Na het lezen van de reviews over dit product kunnen we besluiten dat de consumenten zeer enthousiast zijn. Ze hebben het gebruikt om mee te koken, op hun huid en haar, en zelfs om hun tanden mee te poetsen. Dit is dus echt een topproduct dat je overal in huis kan gebruiken. 

 

Voordelen: 

Toepassing: de kokosolie van Royal Green kan overal gebruikt worden. Van de keuken tot de badkamer, in allerlei verschillende toepassingen. We denken aan bakken en frituren tot hydraterende lotion voor de huid, als haarmasker en zelfs als deodorant. 

Gezondheid: de olie is suikervrij, is licht verteerbaar en verbetert de opname van vitamines en mineralen. 

Biologisch: dit product is 100% biologisch, met gecertificeerd label. 

 

Nadelen: 

Smaak: deze kokosolie heeft wel een kokossmaak. Hier moet je toch rekening mee houden bij het gebruik ervan, voornamelijk in koude bereidingen waar deze smaak meer tot uiting komt dan in warme bereidingen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Body & Fit Organic kokosolie extra virgin en biologisch 400 gram 

 

We komen bij het volgende merk, Body & Fit, die ook gespecialiseerd zijn in gezonde voeding en voedingssupplementen gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De kokosolie die zij aanbieden is 100% biologisch, ongeraffineerd en verkregen door koude persing. Je kunt ze perfect gebruiken om de traditionele vetten zoals boter, zonnebloemolie of margarine te vervangen. Deze olie wordt verkocht in een glazen pot van 400 gram.

Hun advies, en wij kunnen dat alleen maar beamen, is dat als je kiest voor een kokosolie dat je dan zeker moet letten op enkele specifieke kenmerken. De beste kokosolie is er eentje die natuurlijk is, extra virgin en niet ontbleekt of ontgeurd. Zo blijven alle voedingsstoffen behouden. Hoe minder de olie gemanipuleerd is, hoe beter de kwaliteit en hoe beter voor je gezondheid. 

Als we door de reviews lezen dan zien we vooral positieve reacties van mensen die de Body & Fit Organic kokosolie geprobeerd hebben. Als we alle kenmerken van dit product bekijken dan kunnen we besluiten dat dit een heel goede aanbieding is. Je krijgt goede kwaliteit voor een aangename prijs, dat maakt dit het populairste product van onze lijst. 

 

Voordelen: 

Toepassing: zoals de meeste kokosoliën kan ook deze gebruikt worden zowel om te koken als een schoonheidsproduct. Er zijn zelfs commentaren dat deze kokosolie huid problemen verhelpt in zeer korte tijd. 

Gezondheid: Body & Fit zweren bij virgin kokosolie verkregen door koude persing, niet onbleekt noch ontgeurd en dus 100% natuurlijk. Zo bieden zij de puurste en meest kwalitatieve kokosolie aan. 

Biologisch: ook deze kokosolie heeft het certificaat dat wijst op een 100% biologische product. 

 

Nadelen: 

Smaak: doordat ze niet ontbleekt en ontgeurd is, gaat deze kokosolie een lichte geur en smaak hebben van kokosnoot, voornamelijk bij koude bereidingen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Holy Flavours kokosolie Extra Virgin en koud geperst 500 ml 

 

Als voorlaatste product nemen we de extra virgin kokosolie van Holy Flavours onder de loep. Dit bedrijf werkt samen met plaatselijke boeren in Sri Lanka voor het oogsten van de kokospalmen en het verwerken van de kokosnoten. Ze hebben een bio keurmerk dat 100% garantie geeft dat dit een biologisch en betrouwbaar product is. Dit wil ook zeggen dat de kokosolie vrij is van toevoegingen zoals suikers en vetten. 

In vergelijking met andere kokosolies heeft deze olie maar 349 calorieën per 100 gr, dit is meer dan de helft minder dan de meeste andere kokosoliën op de markt. Dat maakt van deze olie een van de gezondere varianten. Holy Flavours biedt dit product aan in een glazen pot met 500 ml inhoud.

Er zijn nog geen reviews voor dit product, maar dit wil zeker niets over de kwaliteit van dit product zeggen. Als we deze kokosolie vergelijken met gelijkaardige producten op de markt, dan kunnen we besluiten dat ze goed is voor je gezondheid, ze is 100% biologische en natuurlijk. 

 

Voordelen: 

Toepassing: deze kokosolie van Holy Flavour is net zoals andere kokosoliën te gebruiken bij het bereiden van gerechten, koud of warm, en ze kan ook gebruikt worden als kokosolie huid- en haarverzorging. 

Gezondheid: met nog geen 350 calorieën per 100 gr is deze kokosolie de minst calorierijke olie op de markt. 

Biologisch: de kokosolie heeft het biologisch keurmerk en voldoet aan alle gezondheidsnormen opgelegd door de Europese Unie. 

 

Nadelen: 

Budget: in vergelijking met andere kokosoliën is deze veruit de duurste, daarvoor krijg je natuurlijk wel kwaliteit voor in de plaats maar ze is dus niet voor ieder budget weggelegd. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bio kokosolie koudgeperst en niet geraffineerd 900 ml 

 

Deze vijfde en laatste kokosolie is van het merk Bio. Deze olie komt van biologische teelt, dit wil zeggen dat minstens 95% van de ingrediënten afkomstig moeten zijn uit biologische landbouw. Ze wordt koudgeperst direct uit het vruchtvlees van de kokosnoot. Ze heeft ook geen toevoegingen van suikers of vetten. 

Hoewel aangeraden wordt de olie te bewaren op kamertemperatuur, en niet hoger dan 26 graden, is ze heel duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen. Vanaf 27 graden wordt ze vloeibaar en voor sommige toepassingen is ze dan moeilijker in gebruik. Ook deze kokosolie wordt aangeboden in een glazen pot van 900 ml.

Ook deze kokosolie heeft nog geen reviews van consumenten. Na ze te vergelijken met andere kokosoliën op de markt zien we dat deze olie een goedkope variant is en ze wordt dan ook aangeboden aan de laagste prijs. We kunnen dit product dan ook aanraden voor de kopers die iets meer op hun budget moeten letten maar toch van de voordelen van kokosolie willen genieten. 

 

Voordelen: 

Toepassing: huid, haar, keuken, noem maar op. De kokosolie kan overal gebruikt worden. 

Gezondheid: de koudgeperste kokosolie van Bio behoudt alle voedingsstoffen. Ze bevat geen oxidanten en ze heeft antibacteriële eigenschappen die alleen maar positieve effecten hebben op je gezondheid. 

Budget: als je nog niet met kokosolie werkt en je wilt het eens proberen zonder al te veel geld uit te geven, dan raden we aan dit product te kopen. 

Biologisch keurmerk: deze kokosolie heeft het Europees biologisch keurmerk. 

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: de fabrikant waarschuwt dat dit product verpakt wordt in dezelfde omgeving waar ook producten met gluten, noten, soja, etc. verpakt worden. Het is dus mogelijk dat ze sporen bevat van deze producten. Lees eerst goed het etiket om problemen met allergieën te vermijden. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kokosoliën Koopgids 

 

Je wilt graag kokosolie kopen om van alle voordelen te kunnen genieten, maar je weet niet goed waar je op moet letten of wat belangrijk is. Wij geven hier wat meer uitleg over de verschillende kwaliteitsmogelijkheden van de diverse soorten kokosoliën die je in de winkel kunt vinden. Er zijn namelijk ook wel wat merken op de markt die het product goedkoper willen aanbieden, maar dit gaat direct de kwaliteit verlagen. Dit is een product dat je consumeert en als schoonheidsproduct kunt gebruiken. De beste kwaliteit zoeken is dus een must.

Wat je moet weten over de samenstelling van kokosolie 

Kokosolie wordt gewonnen uit de kokosnoten van kokospalmen. Het is een tropisch product, verkregen door het vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm te persen. Ongeveer driekwart van het droge gedeelte van het kokosvlees bestaat uit kokosolie. 

Kokosolie bestaat uit ongeveer 85% verzadigde vetzuren, waarvan ongeveer 70% van de soort met een middellange keten, zoals Laurinezuur. Dit wil zeggen dat ze sneller verwerkt worden door de darmen en worden omgezet in energie zodra ze in de lever terechtkomen. 

 

Geraffineerde of ongeraffineerde kokosolie.

De ongeraffineerde kokosolie wordt ook wel virgin kokosolie genoemd. Er is een groot kwaliteitsverschil tussen deze twee mogelijkheden. De geraffineerde kokosolie is meestal ook gebleekt en ontgeurd. Dit wil zeggen dat deze soort minder natuurlijk en biologisch is, en dus iets minder gezondheidsvoordelen aanbiedt. De virgin variant garandeert voor 100% alle voordelen van de kokosolie vermits de olie niet bewerkt is en dus alle vetzuren intact blijven en niet oxideren. Een aanbeveling is zeker de virgin kokosolie in rekening te nemen, de anderen zijn gewoon minder gezond. 

Je moet opletten als je kokosolie in de gewone supermarkt koopt want de kans is groot dat ze daar de geraffineerde en geharde versie verkopen, ook wel copra kokosolie genoemd. Dit is jammer genoeg een ongezonde en goedkopere kokosolie die dus helemaal niet dezelfde gezondheidsvoordelen biedt. Ze gaat aangeboden worden aan een aantrekkelijke prijs, maar we raden toch aan de kokosoliën te vergelijken vooraleer je ze koopt. Ga zeker geen aanbiedingen uit de weg en we raden aan een grotere hoeveelheid te kopen. Dit verlaagt meestal de prijs en je zal zien dat je de olie overal gaat gebruiken. 

 

Gezondheidsvoordelen van kokosolie 

Wij zetten even de gezondheidsvoordelen van kokosolie op een rijtje zodat je kunt zien dat het werkelijk een topproduct is dat veel kan betekenen voor je gezondheid. Uiteraard moet je de regel toepassen dat teveel van hetzelfde nooit goed is, dus gebruik dit product op een normale manier zonder te overdrijven en je gaat enkel positieve resultaten verkrijgen. 

Kokosolie bestaat uit 80% verzadigde vetzuren zoals we hierboven al uitgelegd hebben. Veel mensen denken dat dit ongezond is, maar dit is niet waar. De vetten die wel slecht zijn voor de gezondheid zijn transvetten, en virgin kokosolie bevat absoluut geen transvetten. 

Kokosolie kan je helpen bij vetverbranding bijvoorbeeld, als je al eens gehoord hebt van het ketogeen dieet of koolhydraatarm dieet dan zul je dit zeker beamen. Maar hier gaan we niet ingaan op de verschillende soorten diëten. Het komt erop neer dat een gematigde consumptie kokosolie, tussen 15 en 30 gram, er voor zorgt dat je dagelijks tot 5% meer vet kunt verbranden. De middellange keten vetzuren die hiervoor verantwoordelijk zijn, gaan ook zorgen voor meer calorieverbranding. 

Je zou kunnen denken dat deze soort olie slecht is voor de cholesterol, maar niets is minder waar. Kokosolie verhoogt de ‘goede’ cholesterol (HDL) en behoudt de ‘slechte’ cholesterol (LDL), dit in tegenstelling tot andere vetten, die de HDL verlaagt en de LDL verhoogt. Het zijn voornamelijk de toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten die een negatief resultaat hebben op je cholesterolgehalte. 

Toepassingen van kokosolie in de keuken. 

Zoals we al zeiden, kokosolie heeft duizend-en-één toepassingen. Maar hoe kun je kokosolie nu eigenlijk gebruiken in de keuken? Je kunt ze gebruiken ter vervanging van boter of olijfolie op je boterham, of om gerechten mee klaar te maken. Je kunt er dus mee bakken, braden, wokken en frituren.

Het voordeel van kokosolie in warme bereidingen is dat deze olie niet te warm kan worden en daardoor dus gezonder is. Als je vreest dat je gerechten naar koko gaan proeven dan moet je je daar geen zorgen over maken. Bij het warm maken van de kokosolie verdwijnt de kokossmaak, enkel bij koude bereidingen wordt de kokossmaak behouden. Tenzij je de ontgeurde variant koopt, die is neutraal van smaak in zowel koude als warme bereidingen. 

 

Toepassingen van kokosolie als schoonheidsproduct

Je kunt kokosolie ook gebruiken als schoonheidsproduct. We denken dan aan gezicht, haar, lichaam, etc. Het is voor alles bruikbaar. Kokosolie helpt bij droge huid, acné en eczeem bijvoorbeeld. Ze verbetert aanzienlijk de vochtigheidsgraad van je huid. Omdat acné een bacteriële aandoening is, gaat de kokosolie er hier voor zorgen dat die specifieke bacterie gedood wordt dankzij het laurinezuur. Ook bij eczeem heeft kokosolie zeer goede resultaten. Proberen dus maar! 

Dit product kan ook gebruikt worden om je haren te verzorgen. Door het 2 tot 3 keer per week te gebruiken, kun je de natuurlijke oliën van je haar verbeteren en zo glanzend haar krijgen dat ook veel minder samenklit. Het zorgt er ook voor dat je haar sterker wordt en het voedt je hoofdhuid waardoor de algemene gezondheid van je haar erop verbeterd. Je kunt kokosolie ook gebruiken als haarmasker door het 20 minuten voor je gaat douchen aan te brengen, daarna was je je haar gewoon met shampoo.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Waar is kokosolie goed voor 

Kokosolie is goed voor alles. Je kunt het gebruiken ter vervanging van boter of margarine indien je deze niet meer mag of wilt gebruiken. In koude toepassingen laat kokosolie echter vaak een lichte kokossmaak na als je de ontgeurde variant koopt. Je kunt kokosolie ook gebruiken als basis voor smoothies , om mee te wokken, bakken, braden en zelfs frituren. 

Je kunt ze bovendien ook gebruiken als schoonheidsproduct. Ze kan dienen als hydraterende lichaamsolie of je kunt er een haarmasker mee bereiden. De positieve eigenschappen van dit product zijn goed tegen droge huid of eczeem bijvoorbeeld. Kortom, kokosolie kan gebruikt worden in de keuken en in de badkamer. 

Q2: Hoe gezond is kokosolie 

Als we de eigenschappen van kokosolie bekijken dan zien we dat ze voor 86% bestaat uit verzadigde vetzuren. Het merendeel van deze verzadigde vetzuren zijn middellange keten vetzuren, Dit wil zeggen dat ze goed door de darmen geabsorbeerd worden, ze gaan door het bloed direct naar de lever en worden zo omgezet in energie. 

Kokosolie bevat geen koolhydraten, eiwitten mineralen en bijna geen vitaminen. Ze is wel rijk aan calorieën. Verzadigde vetten mogen wel niet verward worden met transvetten. Kokosolie heeft geen transvetten want ze is verkregen door koude persing direct van de kokosnoot en de natuurlijke varianten worden nooit geraffineerd of verwerkt. 

 

Q3: Wanneer is kokosolie bedorven 

Kokosolie heeft een zeer lange houdbaarheidsdatum. Vermits het een natuurlijk product is dat niet verwerkt is, is het een zeer duurzaam product. Over het algemeen is de olie goed voor 2 jaar vanaf de productiedatum. Als je ze bewaart volgens de aanbevelingen dan gaat ze nog veel langer mee dan de houdbaarheidsdatum. 

Als de olie bedorven is dan gaat ze ranzig ruiken en smaken net zoals andere gelijkaardige producten als boter en margarine. Als je ervan proeft en ze smaakt zoals altijd, of je ruikt eraan en ze ruikt naar kokosnoot, dan is ze zeker nog goed om te gebruiken. Het feit dat ze misschien troebel wordt, dat er bezinksel is, of als er kleurverschil optreedt, wil niet meteen zeggen dat ze slecht geworden is. Ga verder op je zintuigen, laat de olie op kamertemperatuur komen en doe de geur- en smaak test. 

 

Q4: Wat is extra vierge kokosolie 

Extra vierge of gewoon vierge of virgen is hetzelfde bij kokosolie. Dit heeft alleen een andere betekenis bij olijfolie. Als we het hebben over (extra) virgin kokosolie dan wil dit zeggen dat ze koudgeperst is, direct van de kokosnoot. Dan is ze 100% biologisch gewonnen, ze wordt niet bewerkt en er worden geen andere producten toegevoegd zoals suikers en vetten. 

De (extra) virgin kokosolie in haar meest natuurlijke vorm is niet ontgeurd en niet ontbleekt. Hoe puurder en natuurlijker, hoe meer gezondheidsvoordelen. Je kunt eventueel de ontgeurde versie kopen als je niet heel erg van de kokos geur of smaak houdt, in dit geval is ze wel bewerkt maar nog steeds zijn er geen andere producten aan toegevoegd die de positieve kenmerken van de olie wijzigen.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste aloë vera gels – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Er zijn verschillende soorten aloë vera gels op de markt en producten waar aloë vera in is verwerkt. Elk product heeft zo zijn specifieke behandelingsmethodes. Zo heb je de  Cruydhof Pura Aloë Organic die vooral gebruikt wordt voor zijn verzachtende en herstellende werking. Daarnaast heb je ook de GoSmooth aloë vera gel die de huid kalmeert na een laserontharing. We hebben voor jou de 3 beste gels uitgekozen en even vergeleken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste aloë vera gels (Reviews) van 2023

 

Bij de aankoop van een aloë vera gel kun je kiezen uit een ruim aanbod. Wil je een product die je kunt meenemen op vakantie om je huid te verkoelen en te verzorgen na een dagje zonnen, maar die tegelijk ook een uitstekende haarconditioner is? Of ben je op zoek naar een aloë vera gel die je huid snel helpt herstellen na die geplande laserbehandeling? Welk product je ook nodig hebt, je zult het zeker terugvinden in ons lijstje van 5 topproducten die wij voor jou uitgekozen hebben. Volg het advies van de huidspecialisten en misschien raak je zo wel van wat huidkwaaltjes verlost.

 

1. Cruydhof Aloë Pura Organic Aloë Vera bodygel 200 ml

 

De Cruydhof Aloë Pura de Aloë Vera bodygel van het merk Optima, is een handgel met ontsmettende werking waarin 70% alcohol is verwerkt. Deze gel kan echter voor het ganse lichaam gebruikt worden door de helende en verzorgende werking ervan.

Deze 99.9% biologisch geteelde gel werkt vochtinbrengend en verzachtend. Door de handige flacon van 200 ml kan deze zo meegenomen worden in de handtas om ook onderweg je handen even te verfrissen of om je verbrande huid na een uurtje zonnen te verzorgen. De verfrissende en verkoelende werking evenals de ontsmettende werking voor de handen zijn een handige meevaller.

Door zijn wondherstellende eigenschap is dit een fantastisch product om als mama in huis te hebben. Schaafwondjes of andere niet open wondjes die je kind heeft opgelopen tijdens het spelen, zijn in een wip ontsmet en verzorgd. In de reviews zien we een algemene tevredenheid over deze bodygel. De klanten zijn blij met de prijs-kwaliteitverhouding en raden dit product zeker aan. 

 

Voordelen:

Huidtypes: deze aloë vera gel kan gebruikt worden voor alle huidtypes, ook de meest gevoelige en kwetsbare huid. Hij werkt verzorgend en verkoelend

Gebruiksgemak: de handige flacon zorgt er voor dat de gel makkelijk te doseren is. Bovendien smeert hij goed uit en trekt snel in de huid in.

 

Nadelen:

Brandwondenverzorging: het verzorgen van 2de graads brandwonden zou voor deze aloë vera gel wat te hoog gegrepen zijn en niet voldoende werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. GoSmooth Aloë Vera gel IPL laser nazorg behandeling

 

De GoSmooth aloë vera gel wordt beschouwd als de beste aloë vera gel op het gebied van nazorg na laserbehandeling. De gel is daarom ook speciaal samengesteld om de huid te herstellen die heel gevoelig en kwetsbaar is na zo een behandeling. 

De aloë vera gel gaat de huid afkoelen, verfrissen en hydrateren waardoor de roodheid en het trekkerig gevoel al snel verdwijnen. Bij een volgende sessie zul je al gauw opmerken dat je huid niet meer zo gevoelig is en je minder ongemakken ervaart. Deze aloë vera gel zit in tubes van 200 ml en kan samen aangekocht worden met een laser ontharingsapparaat waarmee je thuis aan de slag kunt. 

De gel is geschikt voor alle huidtypes en kan ook worden gebruikt voor de behandeling van acne. Door zijn voedende en kalmerende werking is hij de ideale aftersun. Bovendien is hij door zijn samenstelling van verschillende vitamines en hypoallergeen ook als gezichtsmasker te gebruiken, waardoor je een frisse en gezonde uitstraling krijgt. De reviews tonen ons een algemene tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Samenstelling: de gel bestaat enkel uit organische ingrediënten en vitamine C en E.

Werking: een rijk voedende gel die de huid snel herstelt en voedt na een laserbehandeling.

Gebruiksgemak: de gel smeert goed uit en wordt snel door de huid geabsorbeerd. Hij laat bovendien een mooie glans na.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg heeft deze aloë vera een wat hogere prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Betty’s Nature Aloë Vera gel 92% verzorgende organische gel

 

Deze aloë vera gel heeft de laagste prijs in het lijstje van producten die wij voor jou geselecteerd hebben. Een goedkope gel die volledig gemaakt is uit organische stoffen maar toch een meer dan degelijke kwaliteit heeft. Bovendien bevat hij geen alcohol, parfum of parabenen.

Dit product van Betty’s is verpakt in een leuke pot van 300 ml en is geschikt voor alle huidtypes. De aloë vera gel werkt vooral pijnstillend en werkt eveneens goed tegen jeuk van insectenbeten en planten zoals brandnetel. Hij zou bovendien een afdoend middel zijn om huidirritaties, verkregen door de processierups, snel te behandelen. Doordat hij een verzorgende en verkoelende werking heeft, is deze gel geschikt om te gebruiken na een scheerbeurt. 

De aloë vera gel heeft een lekkere frisse geur en dankzij zijn grote verpakking kan hij makkelijk door het ganse gezin gebruikt worden voor de dagelijkse verzorging. In de reviews zien we een matige tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product, de verpakking kan hiervan de oorzaak zijn. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze aloë vera gel van Betty’s smeert mooi uit op de huid en wordt makkelijk door de huid opgenomen.

Gezondheidsvoordelen: dit product bevat geen parabenen en is voor elk huidtype geschikt. Hij heeft een uitgebreide waaier aan verzorgende werkingen.

 

Nadelen: 

Onhandige verpakking: de aloë vera gel wordt geleverd in een pot die afgesloten is met een folie en een schroefdeksel. Een klant merkt op dat het nogal een geklieder werd om de pot voor gebruik te openen. 

Geen toebehoren: er werd geen spateltje bijgeleverd waardoor doseren soms wat moeilijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Fa Yoghurt & Care Aloë Vera douchegel voordeelverpakking

 

Fa is bij veel gezinnen het populairste merk voor doucheproducten. Deze douchegel van Fa heeft een unieke samenstelling van yoghurt proteïnen en kostbare aloë vera melk. Daardoor is hij geschikt voor zeer gevoelige huidtypes. De lichte crèmige formule maakt hem aangenaam in gebruik.

De combinatie van verzorging en zachte frisheid maakt dat deze douchegel een graag gebruikt product is voor het ganse gezin. Het is dan ook een aanbieding en is beschikbaar als voordeelverpakking van 6 x 250 ml. De lekkere frisse geur geeft je lichaam een opkikker en zorgt voor een frisse start van de dag.

De douchegel van Fa is dermatologisch getest en pH- huidneutraal. Door de knijpfles is deze douchegel handig in gebruik en kan hij mooi gedoseerd worden. Zijn milde en frisse formule zorgt ervoor dat de huid aangenaam zacht is. We zien een uitstekende tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding voor deze lekker geurende douchegel.

 

Voordelen:

Aanbieding: dit product wordt aangeboden in een voordeelverpakking van 6 x 250 ml.

Extra kenmerken: deze heerlijke geurende douchegel is een traktatie voor je huid en geeft je bovendien een fris gevoel.

 

Nadelen: 

Grote verpakking: als je graag eens van geur of van textuur van doucheschuim verandert, dan heb je wel een grote voorraad van dit product in je kast.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fruit of the earth 100% Aloë Vera gel

 

De aloë vera gel van Fruit of the Earth is een 100% pure gel. Fruit of the Earth wordt beschouwd als het beste merk voor huidverzorgingsproducten die geïnspireerd worden door moeder natuur. Alleen maar de beste natuurlijke ingrediënten worden hiervoor gebruikt.

Deze 100% natuurlijke gel bevordert de genezing van de zon gebrande of geïrriteerde huid. Hij werkt verkoelend en hydraterend en is daardoor de ideale aftersun. Door zijn verzorgende en helende werking is hij geschikt voor een droge en gevoelige huid. Bovendien kan hij door iedereen in het gezin gebruikt worden, omdat hij voor alle huidtypes actieve werkende stoffen heeft en alcoholvrij is.

De aloë vera gel van Fruit of the Earth is verkrijgbaar in tubes van 125 ml en je kunt ze ook per 2 of 3 bestellen. Voor dit product zijn nog geen reviews. Dit kan te verklaren zijn omdat het een vrij recent product is in het gamma van Fruit of the Earth.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de 100% pure aloë vera gel van Fruit of the Earth, wordt snel door de huid opgenomen en werkt verkoelend op de zon gebrande huid. Hij kan ook bij meerdere huidirritaties gebruikt worden zoals jeuk en irritaties na het scheren.

Aanbieding: de tubes kunnen in meerdere hoeveelheden worden besteld en komen dan met korting.

 

Nadelen:

Houdbaarheid: deze gel is minder lang houdbaar, omdat deze aloë vera gel 100% puur is zonder toegevoegde bewaarmiddelen. Hij moet in de koelkast bewaard worden en de houdbaarheidsdatum moet in het oog worden gehouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Aloë vera gels Koopgids

 

Aloë vera gel wordt geroemd om zijn uiteenlopende waaier aan verzorgende en herstellende werkingen bij huidaandoeningen. Voor je de verschillende aloë vera gels gaat vergelijken, neem dan eerst even een kijkje in onze koopgids. Er zijn best wel wat weetjes die je kunnen helpen om jouw keuze wat makkelijker te maken. Hoe hij gemaakt wordt, waarvoor je hem gaat gebruiken en welk budget je er wilt aan besteden zijn maar enkele van de puntjes die we samen bekijken. 

Wat is de aloë vera plant en waar komt hij vandaan

Aloë vera is een succulent oftewel vetplant. Hij groeit het best op een bodem die rijk is aan voedingsstoffen. Door het gunstige klimaat waar deze plant groeit, zit hij boordevol vitamines en gezonde voedingsstoffen. De aloë vera komt voornamelijk voor op de Balearen en groeit dan ook het best rond de Middellandse Zee, maar ook in Indië, Afrika en Zuid-Amerika komt de plant veelvuldig voor.

Hij wordt bij voorkeur op ecologische wijze geteeld zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Op deze manier komen er ook geen antibiotica en chemische beschermingsmiddelen In je lichaam terecht.

 

Wat zijn de eigenschappen van aloë vera

De aloë vera plant is een tropische vetplant die gebruikt wordt om haar medicinale werking. Hij wordt ook wel de Silent Healer genoemd. De Azteken gebruikten deze plant al om ziekten te genezen. Door zijn unieke samenstelling heeft de aloë vera een helend effect, het vermindert ontstekingen en bestrijdt de vrije radicalen. Bovendien heeft de plant een positief effect op het immuunsysteem.

De gel van de aloë vera stimuleert de huid bij de herstelling van brandwonden en zonnebrand. Allergische reacties op insectenbeten of afkomstig van planten zoals de brandnetel worden onderdrukt en de jeuk zal verminderen. Door de vitamines en de mineralen in de aloë vera zal je stofwisseling verbeteren. Dit zorgt er eveneens voor dat je bij het regelmatig drinken van aloë vera sap en een aangepast dieet, gewichtsverlies zal opmerken.

De ontgiftende werking zorgt er voor dat klachten zoals vermoeidheid, een doffe huid en futloosheid zullen afnemen. Daardoor krijg je een mooiere huid en merk je al snel de vermindering van huidproblemen zoals acne en psoriasis. Dit zijn slechts enkele voordelen die je verkrijgt bij het gebruik van aloë vera. Er is nog een hele lijst met gezondheidsvoordelen die we aan deze plant kunnen toeschrijven dankzij zijn uitgebreide geneeskrachtige eigenschappen.  

 

Hoe wordt aloë vera gebruikt

De aloë vera kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Het sap van de plant kan worden gedronken en heeft veel gezondheidsvoordelen waaronder ontgifting, het onder controle houden van diabetes en de verlichting van het prikkelbaredarmsyndroom. Als je de aanbevelingen volgt van experts op het vlak van natuurproducten in de gezondheidssector, raak je al snel van enkele kwaaltjes verlost.

Aloë vera kan eveneens gebruikt worden om de mond te spoelen, om zo tandvleesbloedingen en tandvleesontstekingen te verminderen. Als je dagelijks een kleine hoeveelheid sap neemt om te gorgelen zul je direct verlost zijn van een slecht ruikende adem. Bij huidproblemen zoals irritaties na het scheren of zonnebrand, breng je een dun laagje aan op de huid en ga je dat voorzichtig inmasseren, dit zal je huid voeden en verkoelen.

Ook make-up verwijderen doe je met wat aloë vera sap op een wattenschijfje, je wrijft voorzichtig de make-up er af. Bovendien is aloë vera voor mensen met acne, de ideale gezichtsreiniger. Op het internet zijn ontelbare receptjes te vinden, zoals bijvoorbeeld hoe je zelf een bodyscrub kan maken of een haarmasker. Ze helpen je verder om je aloë vera te verwerken in natuurlijke middeltjes voor je huid- en haarverzorging.

Hoe herken je echte aloë vera gel en het prijskaartje

Echte aloë vera gel kopen is niet goedkoop. Loop je wel tegen een goedkope gel aan, dan is hij meestal gemaakt van gedroogd poeder en is hij alle heilzame werkingen kwijt. Bij het kopen van aloë vera gel neem je best even de tijd om op het etiket de samenstelling te lezen. Als water als eerste of als hoofdingrediënt staat, dan bevat de gel meer water dan aloë vera.

Als je aan de gel kunt ruiken, zul je merken dat echte aloë vera allesbehalve lekker ruikt. De geur is dus een belangrijke indicator voor de kwaliteit van aloë vera. Bij goedkope gels zullen er kunstmatige geurtjes aan toegevoegd zijn. Tot slot, echte aloë vera is niet groen maar eerder kleurloos. 100% pure aloë vera gel bestaat niet, tenzij je hem zelf thuis klaarmaakt.

De producten die gemaakt zijn met een toevoeging van aloë vera komen gemiddeld rond de € 4. Hier spreken we dan voornamelijk over douchecrème, shampoo en bodymilk. Voor aloë vera gels die vermengd worden met andere voedende crèmes of etherische oliën mag je gemiddeld € 10 rekenen. Voor een tube met pure aloë vera gel betaal je rond de € 20. Laat zeker ook de aanbiedingen niet aan jou voorbij gaan.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Waar is aloë vera gel goed voor?

De aloë vera bevat een unieke combinatie van vitale eigenschappen en ingrediënten die voor een helend effect zorgen. De gel werkt verzorgend en herstellend bij brandwonden en zonnebrand. Hij kalmeert de huid en verzacht de jeuk bij insectenbeten. 

De aloë vera gel wordt ook wel gebruikt bij het verzorgen van schaafwondjes die niet open zijn. Acne en eczeem zijn ook enkele huidproblemen die kunnen behandeld worden met de gel net als psoriasis en schimmelinfecties. Verder kun je hem ook gebruiken als nachtcrème of haarconditioner en helpt hij de droge huid te herstellen en voeden.

Door zijn hulp bij de aanmaak van collageen wordt de huidveroudering vertraagd en verdwijnen eventuele rimpeltjes. Bij huidirritaties na het scheren of bij de behandeling van littekens en zwangerschapsstriemen is deze gel een ware hulp.

Q2: Hoe lang kun je aloë vera gel bewaren?

Zelfgemaakte aloë vera gel kan op verschillende manieren bewaard worden. Door de gel met gelijke delen rauwe 100% natuurlijke honing te mengen, kan de aloë vera gel tot 3 jaar bewaard worden. Rauwe honing bederft nooit dus als je hem gaat mengen met de gel zal deze ook een langere houdbaarheid hebben. 

Als je de aloë vera gel in een ijsblokjesvorm doet en zo invriest, kun je de gel tot 8 maanden bewaren in het vriesvak. Je doet, eenmaal de gel bevroren is, hem uit de vormpjes en in een plastic zakje. In de koelkast heeft rauwe aloë vera gel een houdbaarheid tot 10 dagen, je bewaart hem in een afgesloten voorraaddoos.

 

Q3 : Hoe maak je aloë vera gel?

Aloë vera gel is afkomstig uit het binnenste van de bladeren van de aloë vera plant. 

Nu gaan we het puntje van de bladeren snijden en de beide zijkanten. Als we nu het blad gaan doormidden snijden en de 2 helften open leggen, zien we een mooie gel tevoorschijn komen. Hou vervolgens het blad bij het puntje vast en schraap het binnenste van de bladeren voorzichtig leeg met een koffielepel.

De gel die je nu verkregen hebt, kun je het best in een maatbeker doen of in je foodprocessor en even mixen zodat je geen stukjes of klontjes in je gel hebt. Nu je gel klaar is, kun je hem bewaren in een afgesloten voorraaddoos in je koelkast gedurende 10 dagen. 

 

Q4: Hoe gebruik je aloë vera gel?

De aloë vera gel kun je puur op de huid gebruiken als dagcrème of vermengen met je dagcrème of bodymilk. Verder is de aloë vera gel ook ideaal om te gebruiken bij huidirritaties na het scheren doordat de gel een kalmerende werking heeft en de huid gaat hydrateren. Bij zonnebrand wordt de gel eveneens aangebracht om roodheid en het branderig gevoel te kalmeren. Kortom, de ideale aftersun dus.

Ga je de aloë vera gel gebruiken als masker, dan breng je een dikke laag aan op je huid en laat je deze 20 minuutjes inwerken. Op het haar wordt de gel gebruikt als hydraterende verzorging na het wassen of gewoon als gel om je kapsel te modelleren of krullen te maken.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste arganoliën – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer we moeten kiezen bij de aankoop van arganolie, zien we die in verschillende vormen terugkomen. Het pure “Marokkaanse goud” zoals arganolie ook wel wordt genoemd of de producten waarin arganolie is verwerkt. Zo blijkt de douchecrème van Kneipp met arganolie en vijgenmelk een heerlijke geur te hebben die lang blijft hangen of kies je voor het haarserum van Sevish met zijn 100% natuurlijke etherische oliën. Wat voor jou het beste product is, hangt af van wat je ervan verwacht en hoeveel je er wilt aan besteden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste arganoliën (Reviews) van 2023

 

Ben je op zoek naar een arganolie van goede kwaliteit of een product waar arganolie in is verwerkt, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je gewoon een goede douchecrème of zoek je een product om je tattoo te verzorgen maar twijfel je tussen de pure arganolie of een nazorg olie met een fijne geur? Bekijk en vergelijk dan zeker het lijstje met topproducten die wij voor jou hebben samengesteld. Ga daarbij zeker de aanbiedingen niet uit de weg, dit zou voor jou misschien wel eens de beste arganolie kunnen zijn.

 

1. Crème Douche Vijgenmelk arganolie 

 

Een heerlijke douchecrème van het merk Kneipp die meteen ook de aanbieding is in ons lijstje. Kneipp wordt door veel klanten beschouwd als het beste merk op het gebied van wellness producten en staat bekend om zijn natuurlijke producten die hun kracht vinden in de natuur en de wetenschap. Hij is dermatologisch getest en bevat 100% natuurlijke ingrediënten waaronder arganolie en vijgenmelk.

De douchemelk heeft een heel zachte structuur en een fris fruitige geur die niet overheerst. Hij houdt de natuurlijke balans van je huid in evenwicht en voedt en hydrateert de huid. De rijke arganolie beschermt de huid tegen uitdrogen. Tevens zorgt het hoogwaardige vijgenextract ervoor dat de huid zacht aanvoelt. Deze zijdezachte douchemelk is zuinig in gebruik en is verkrijgbaar in knijpflessen van 200 m.

Hij is geschikt om mee te nemen op vakantie aangezien hij de huid na een dagje zonnen of een duik in de zee goed verzorgt. De reviews tonen een algemene tevredenheid over deze douchemelk die bovendien ook nog zuinig is in gebruik. De meeste klanten raden dit product met de laagste prijs, zeker aan.

 

Voordelen:

Gebruik: de douchecrème van Kneipp is geschikt voor het ganse gezin en is goed voor dagelijks gebruik. Eveneens is hij zeepvrij en PH-neutraal zonder conserveringsmiddelen.

Aanvullende lijn: in dit gamma zijn ook de vijgenmelk met arganolie badcrème en de bodymilk te verkrijgen.

Extra: de producten van dr. Kneipp worden niet getest op dieren.

 

Nadelen:

Naspoelen: een klant merkt op dat de douchecrème niet goed afspoelt en er een vetlaagje op de huid achterblijft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sevisch 100% organische haarolie met arganolie

 

De Pure Argan haarolie van Sevisch wordt gemaakt van 100% pure arganolie uit Marokko, honing, vitamine E en andere extracten die een gezonde werking hebben op je haar en hoofdhuid. Dit topproduct van Sevisch is geschikt voor alle haartypes maar kan ook gebruikt worden als serum om de haargroei te bevorderen.

De haarolie van Sevisch is pH-neutraal, hypoallergeen en siliconenvrij. Enkele druppels op je haar en het is meteen zichtbaar verzorgd en makkelijk in model te brengen. De haarolie kan gebruikt worden op licht vochtig of op droog haar. Enkele druppels op de haarlengte en de toppen doen meteen wonderen. Voor de bevordering van de haargroei kan de olie het best lichtjes ingemasseerd worden op de hoofdhuid en haarwortels van licht vochtig haar. Het product moet niet uitgespoeld worden.

De haarolie van Sevisch is verpakt in een 20 ml flacon met een pipet om makkelijk de benodigde hoeveelheid te doseren. De heerlijke geur en de makkelijke gebruiksvorm maken dit haarverzorgingsproduct ook tot een mooi geschenk. In de online reviews zien we een grote tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding en het zuinig gebruik.

 

Voordelen:

Gebruik: deze haarolie is geschikt voor alle haartypes en maakt dof haar opnieuw levendig. Sevisch haarolie met arganolie helpt droog, beschadigd en ook vettig haar om zijn natuurlijke balans terug te vinden. De olie is geschikt voor dagelijks gebruik en kan ook worden gebruikt voor de baard.

Verpakking: de haarolie van Sevisch komt in een mooie flacon van 20 ml met een pipet om makkelijk de benodigde hoeveelheid te doseren.

 

Nadelen:

Test: houd er wel rekening mee dat deze haarolie niet dermatologisch werd getest.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Moroccan Gold Arganolie 100% biologische arganolie voor haar, huid en gezicht

 

De Moroccan Gold arganolie van het merk Fair Studios is de beste arganolie die op een volledig ecologisch verantwoorde manier geproduceerd wordt. Pure Moroccan Gold arganolie kan gebruikt worden op een droge huid om hem te voeden en te hydrateren. De vitamine E in arganolie zorgt voor een gezonde huid en de antioxidanten helpen het verouderingsproces te vertragen.

Deze arganolie kan ook gebruikt worden op het haar om dit terug levendig en glanzend te maken, om het haar te voeden maar ook om het te beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Fair Studios geeft het advies om deze arganolie ook eens te gebruiken als haarmasker. De olie zal je haar een onmiddellijke boost geven. De arganolie komt in een flacon van 100 ml en kan in meerdere eenheden aangekocht worden.

Door deze Pure Moroccan Gold arganolie van Fair Studios te kopen, steun je ook het milieu. Jaarlijks wordt door Fair Studios een deel van hun winst gebruikt om bomen aan te planten in Nederland of in het buitenland. In de reviews merken we een uitstekende tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de Pure Moroccan Gold arganolie kan gebruikt worden in de dagelijkse verzorging van huid, haar en gezicht. Het product is heel zuinig in gebruik dus je hebt slechts een paar druppels nodig. Deze arganolie kan door het ganse gezin gebruikt worden.

Gezondheidsvoordelen: pure arganolie wordt gebruikt om de symptomen van eczeem en psoriasis te onderdrukken.

 

Nadelen: 

Geen pipet: het enige minpuntje dat we hier kunnen opmerken is, dat de fles geleverd wordt zonder pipet en dus moeilijker te doseren is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Exclusieve Arganolie 100% puur en biologisch

 

Deze 100% pure arganolie van het merk Argana heeft een Biologisch Keurmerk. Hij wordt geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen, genetische modificatie of kunstmest in tegenstelling tot de verschillende goedkope versies van arganolie. Pure arganolie werd door de eeuwen heen gebruikt door de berberstammen rond het Atlasgebergte in Marokko. 

De olie laat de huid stralen, de huid voelt zacht aan en de arganolie vermindert de rimpels. Hij laat het haar glanzen en beschermt en verzorgt het haar van de wortels tot aan de puntjes. Pure arganolie wordt ook gebruikt bij de verzorging van de nagels, hij versterkt ze en laat ze glanzen en de nagelriemen worden gevoed.

Pure arganolie werkt ook effectief bij het voorkomen van zwangerschapsstriemen, vermindert littekens en acne en helpt bij eczeem en psoriasis. De olie is verkrijgbaar in een flacon van 100 ml en heeft een spray, wat heel handig is om te doseren.In de reviews zien we een uitstekende tevredenheid over deze arganolie van het merk Argana. Alle klanten raden dit product aan.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: de arganolie kan gebruikt worden voor dagelijks gebruik door het ganse gezin. De flacon is handig in gebruik en zuinig. De olie voelt niet vettig en plakkerig aan en dringt goed in de huid in.

Extra voordelen: je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat dit product voorzien is van een biologisch keurmerk.

 

Nadelen:

Test: deze olie is niet getest op hypo-allergenen. Mensen met een notenallergie kunnen last krijgen van een rode en geïrriteerde huid.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Premium Tattoo Oil met arganolie voor nazorg

 

De Premium Tattoo olie met arganolie van het merk Urban Nomads is de populairste olie bij tattoo-artiesten wat betreft de nazorg van hun kunstwerken. De tattoo-nazorg olie bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en is handgemaakt. De heerlijke geur is afkomstig van de combinatie van citroen, bergamot, sinaasappel, arganolie en amandelolie.

Deze 100% natuurlijke olie van Urban Nomads zorgt ervoor dat jouw tattoo tot diep in de huid verzorgd wordt dankzij zijn hydraterende en voedende werking. Deze olie op basis van arganolie zal niet alleen de levensduur van je tattoo verbeteren maar helpt ook het litteken te herstellen. Oudere tattoos krijgen door het gebruik van Premium Tattoo olie een boost en de kleuren leven weer op. De tattoo wordt weer alsof hij net gezet is.

Deze olie kan ook gebruikt worden om gespleten haarpunten te herstellen maar hij is tevens ook te gebruiken als baardolie dankzij zijn niet-vette formule en zijn heerlijke geur. De olie is verkrijgbaar in flacons van 30 ml en heeft een pipet wat hem makkelijk te doseren maakt. De reviews leren ons dat de klanten uiterst tevreden zijn over deze Premium Tattoo olie van Urban Nomads.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze geweldige olie ruikt heerlijk naar citrus en bergamot en smeert makkelijk en zacht op de huid. Hij blijft niet vettig en dringt mooi in de huid in. De olie kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen en is geschikt voor alle huidtypes.

Extra verzorgingstip: dit is een geweldig product om ook te gebruiken als baardolie.

 

Nadelen:

Flacon: het enige minpunt dat we kunnen opmerken is dat de flacon klein is waardoor je al na 6 weken een nieuwe moet bestellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Merkloos Organix Haarserum Moroccan Argan Olie

 

Als jij vaak last hebt van droog en misschien zelfs beschadigd haar dan is het heel belangrijk dat je dit gaat verzorgen. Dit probleem kun je gemakkelijk aanpakken met arganolie.

Arganolie heeft namelijk de uitzonderlijke gave dat het meteen doordringt tot in de haarschacht. Op die manier kun je je haar veel beter gaan beschermen tegen bijvoorbeeld zonlicht maar ook tegen de hitte van haardrogers. Bovendien voelt je haar daarna zijdezacht aan waardoor je niets anders meer zal willen.

Soms zijn er producten waarbij de meningen van de kopers verdeeld zijn. Bij dit product is dit ook het geval. Maar dit wil uiteraard niet zeggen dat het om een slecht product gaat want het is mogelijk dat dit product misschien wel volledig aan jouw verwachtingen voldoet. Sommige kopers vinden dat het haar veel sneller vet wordt terwijl andere kopers echt volledig overtuigd zijn van het product.

Ben je iemand die vaak te kampen heeft met beschadigd of misschien wel droog haar? Dan is het natuurlijk van groot belang dat je je haar net dat tikkeltje meer verzorging aanbiedt. Vandaar dan ook dit product dat werd aangevuld met de positieve eigenschappen van arganolie. Laten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: arganolie zal vrijwel meteen en geheel automatisch tot net in de haarwortel gaan doordringen.

Bescherming: dit product met arganolie zorgt niet alleen voor glanzend en stralend haar maar zal je haar ook gaan beschermen tegen de gevaarlijke UV zonnestralen en de warme haardrogers.

 

Nadelen:

Vet haar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het haar toch net een tikkeltje sneller vettig aanvoelt.

Matige kwaliteit: een aantal gebruikers is ook niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Argane Achifae Arganolie puur biologisch 50ml 

 

Met de arganolie van het merk Argane Achifae kun jij vanaf nu zonder problemen op een natuurlijke manier jouw huid en haar verzorgen. Dit komt omdat het bestaat uit vitamine E en belangrijke vetzuren zoals omega 3.

Dit product zal je helpen om je huid, haar en je nagels te voeden en te beschermen. Met dit product is het ook mogelijk om het probleem van een droge huid en droog haar aan te pakken en te verbeteren. Arganolie voelt helemaal niet vet aan doordat het snel wordt opgenomen door de huid. Als je vaak last hebt van acne bijvoorbeeld dan is dit product ook een echte aanrader.

Als we de beoordelingen van de kopers lezen dan kunnen we jou enkel aanraden om het product zo snel mogelijk in huis te halen. Werkelijk alle kopers zijn heel tevreden over dit product. Het heeft niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding maar is bovendien ook nog eens heel erg handig in gebruik en duurzaam.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor dit unieke product met arganolie dat geleverd wordt door het al dan niet bekende merk Argane Achifae. Ideaal om zowel de huid alsook het haar van een uitstekende verzorging te voorzien. Toch is het altijd een aanrader om op voorhand even een kijkje te nemen naar de mogelijkheden ervan.

 

Voordelen:

Natuurlijk: het product is vrijwel op een natuurlijke manier tot stand gekomen. Je kunt dus niet alleen genieten van een goede portie gezond arganolie maar ook van omega 3 en vitamine E.

Gebruiksgemak: of je nu te kampen hebt met een droge en gevoelige huid, of wanneer je nagels vaak scheuren of barsten, dan is dit product alvast een bijzonder goede aanbeveling.

 

Nadelen:

Te duur: opnieuw moeten we vaststellen dat slechts één koper dit product toch wel net iets te duur vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Arganoliën Koopgids

 

Meer en meer mensen gaan op zoek naar natuurlijke verzorgingsproducten. De producten die onze voorouders door de eeuwen heen gebruikten en waarvan hun doeltreffendheid werd bewezen. Ook de producten die daaruit afgeleid zijn, staan hoog op ons lijstje. Van waar de arganolie afkomstig is en hoe hij gemaakt wordt zijn misschien leuke weetjes. Hoe je de olie het best gebruikt en waarvoor de arganolie allemaal goed is, zijn belangrijke punten. Bekijk onze koopgids even voor je de verschillende arganoliën gaat vergelijken. 

Waar wordt arganolie gemaakt

Arganolie wordt gemaakt in de vrouwen coöperaties aan de rand van het Atlasgebergte in de Souss-Vallei in het zuidwesten van Marokko. Deze coöperaties werden niet alleen opgericht om de vrouwen te helpen over een eigen inkomen te beschikken maar ook om de arganboom, ook wel de Boom der schoonheid genoemd, te redden van uitsterving. De arganboom of Argania spinosa is nergens anders ter wereld te vinden, dit maakt de arganolie zo zeldzaam. Het gebied waar de arganboom groeit, valt sinds 1998 onder de bescherming van UNESCO.

Het verhaal over de geiten in de bomen die de argannoten eten, klopt. De geiten kruipen inderdaad in de bomen om de blaadjes te eten van deze bomen. Door de droogte in deze streek is dit soms het enige groen en vocht dat de geiten binnenkrijgen. 

 

Hoe wordt arganolie gemaakt

100% pure arganolie is een handgemaakt product, van oogst tot persing volledig door vrouwen vervaardigd. In de coöperaties zitten vrouwen op de grond met een stuk platte steen tussen hun benen, vervolgens gaan ze de gedroogde noten kapot slaan met een ander stuk steen om zo aan de pitten te raken. De pitten die ze uit de gedroogde noten halen worden daarna ontdaan van hun vliesje. 

Pitten, bedoeld voor de arganolie voor consumptie, worden eerst lichtjes geroosterd. De pitten voor gebruik in de cosmetica worden rauw verwerkt. Ze gaan in een stenen molen, type grote vijzel, waarin ze worden gemalen tot een pasta vergelijkbaar met pindakaas. De pasta wordt nu zo gekneed en vermengd met water om zo tot het eindresultaat, de arganolie, te komen. De olie wordt nog gezeefd en in flessen gedaan. Dit hele proces is een koude persing. 

 

Wat zijn de eigenschappen van arganolie

De vitamine E in de arganolie bevordert de natuurlijke haargroei en gaat haaruitval tegen. Het zorgt eveneens voor een beschermlaag tegen alle invloeden van buitenaf, zoals het weer en het gebruik van een haardroger en stijltang. De omega vetzuren helpen het haar herstellen en het sterker te maken van aan de wortel. Verder helpen ze gespleten haarpunten te herstellen en te voorkomen. De antioxidanten in de olie zorgen er voor dat je haar soepel en sterk is en glanzend wordt.

Arganolie trekt dankzij zijn fijne structuur goed in de huid in, zonder de poriën te verstoppen en een vetlaagje achter te laten. Het vocht in de huid wordt goed bewaard waardoor rimpeltjes minder kans krijgen om tevoorschijn te komen. De vitamine E en de antioxidanten beschermen ook de huid ook tegen weersinvloeden zoals kou, regen en zon en helpen de huidveroudering tegen te gaan. Van het eten van arganolie is bewezen dat het de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk kan verkleinen in combinatie met de juiste voeding.

Hoe wordt arganolie gebruikt

Arganolie kan op verschillende manieren aangebracht worden. De aanbeveling is, om hem aan te brengen op een goed gereinigde doch licht vochtige huid. Masseer de olie in je huid in door middel van je vingertoppen. Je kunt de arganolie ook aanbrengen over je dagcrème als extra bescherming. 

Voor het gebruik op het lichaam gelden dezelfde principes, masseer de olie in op een licht vochtige huid. Zo wordt de arganolie zo goed mogelijk opgenomen en wordt de vochtbalans gereguleerd. Je kunt ook enkele druppels vermengen met je bodycrème voor je hem aanbrengt.

Op het haar kan de arganolie zowel op droog als op nat haar gebruikt worden. Op vochtig haar masseer je de olie in vanaf de hoofdhuid tot aan de puntjes. Op droog haar gebruik je enkele druppeltjes om je weerbarstige haar te modelleren of de pluizige punten in toom te houden.

 

Het prijskaartje

De prijs van koudgeperste 100% pure arganolie schommelt rond de 350€ per liter. Dit is behoorlijk duur maar gerechtvaardigd door de intensieve handenarbeid die nodig is bij de productie en de schaarste van de olie. De olie wordt meestal in kleine flesjes van 100 ml verkocht aan de gemiddelde prijs van 34€ voor een goede kwaliteit. 

Producten waar arganolie in verwerkt is komen tussen de 8€ en de 18€, afhankelijk van wat de bijproducten zijn. Hou de aanbiedingen zeker in het oog, bij de aankoop van een prijzig flesje kan je hier misschien wel een koopje doen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is arganolie?

Arganolie is de schaarse olie die gewonnen wordt uit de pitten van de arganboom die alleen groeit ten zuiden van Marokko. De olie ontleent zijn bijnaam “Marokkaans goud” aan de tijdrovende manier waarop deze zeldzame olie wordt gewonnen maar ook op de wonderbaarlijke werking op de huid.

Het bewijs daarvan zijn de stralende goud getinte gezichten van de Berbers uit het Atlasgebergte waar deze bomen te vinden zijn. Arganolie biedt een natuurlijke verzorging en bescherming voor de huid en het haar maar is ook geschikt voor het verzorgen van nagelriemen, lippen en kleine ongemakken zoals stramme spieren.

 

Q2: Wat doet arganolie voor je gezicht?

Arganolie zorgt voor de hydratatie van de huid dankzij de essentiële vetzuren waardoor de huid soepel blijft. Daarnaast gaat de olie je huid verzorgen door de vitamine E. De antioxidanten gaan de strijd aan tegen de rimpeltjes en de huid wordt beschermd tegen natuurlijke invloeden van het weer. De omega-vetten geven je huid een boost en je krijgt een frisse uitstraling.

Mensen met gevoelige en droge huid hebben baat bij deze natuurlijke olie. Vette huid wordt er niet vetter van, omdat de arganolie voor balans zorgt in de natuurlijke productie van huidvetten en deze ook neutraliseert.

Q3: Waarom wordt arganolie gebruikt?

De unieke samenstelling van de olie zorgt voor een herstellende en hydraterende werking. Hij trekt diep in de huidlaag in zonder een vette laag achter te laten. De olie kan zowel op het gezicht als op het lichaam gebruikt worden. Zwangere vrouwen gebruiken arganolie om zwangerschapsstriemen te voorkomen. 

Arganolie wordt ook gebruikt bij de verzorging van dof en futloos haar en zou ook helpen haaruitval te verminderen. De olie helpt tegen eczeem, om de symptomen van psoriasis te onderdrukken en bij de verzorging van littekens. Door zijn ontstekingsremmende werking wordt arganolie ook gebruikt bij de massage van stramme of vermoeide spieren.

 

Q4: Hoe wordt arganolie verdund?

Arganolie is een schaars en gewild product die in zijn puurste vorm een navenant prijskaartje heeft. De olie wordt vermengd in crèmes, shampoo en andere cosmetische producten. Arganolie wordt ook verdund met andere etherische oliën waardoor de aankoop van een flesje direct een stuk goedkoper wordt.

Doordat arganolie zich slechts voor 2% laat mengen met andere producten buiten olie, bevatten de producten die arganolie bevatten of verdunde olie te weinig essentiële stoffen om effectief de werking van arganolie te garanderen. Hier geldt ook de regel goedkoop is niet beter koop.

 

Q5: Hoe wordt arganolie het best gebruikt? 

Arganolie kan op verschillende manieren worden gebruikt. Aangeraden wordt om enkele druppels van de pure olie lichtjes in te masseren op een gereinigde maar vochtige huid. Zo trekt de olie beter in de huidlaag in. Let wel, enkele druppels zijn 1 à 2. De olie kan ook gebruikt worden als eerste laagje onder de dagcrème of als serum voor de nacht.

Op fris gewassen en licht vochtig haar worden een paar druppels, naargelang de lengte van het haar, op de haarlengten en de haarpunten ingemasseerd. Het haar hoeft daarna niet gespoeld te worden. Naast het gebruik in de lichaamsverzorging wordt de arganolie ook gebruikt in de voedingswereld. Deze olie is heel lekker als brooddip, over een salade of gewoon om in te bakken.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste massageoliën – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wie kan nu niet genieten van een deugddoende massage na een zware inspanning of een vermoeiende dag op het werk. Je kunt een flacon massageolie aankopen zodat je hiervoor niet iedere keer naar een massagesalon of wellness hoeft te gaan. Zo kun je van een relaxerende, een erotische of een sportmassage genieten in de intieme omgeving van je eigen huis. We hebben 3 producten voor jou op een rijtje gezet. Zo zie je dat de Asha Body in Balance verkrijgbaar is in een fles van 500 ml en bovendien geschikt is voor elk huidtype. Daarnaast merk je dat de Weleda Arnica Sport een biologische massageolie is met verwarmend effect.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste massageoliën (Reviews) van 2023

 

Wil je graag genieten van een heerlijke ontspannen massage? Of kun je best wel een verkwikkende massage gebruiken na een intensieve sporttraining? Er zijn verschillende soorten massageoliën op de markt die allemaal hun specifieke werking hebben. We pikten er uit het enorme aanbod 5 toppers uit waarvan we denken dat ze je zeker wel kunnen bekoren. We raden je aan om het advies van ervaren masseurs en masseuse op te volgen om de beste massageolie uit te kiezen die het meest geschikt is voor jouw huid en past bij jouw wensen.

 

1. Asha Body in Balance 500 ml massageolie voor elk huidtype

 

De massageolie van Asha Body in Balance is geurloos, reukloos en kan zonder problemen onder de douche worden afgewassen. Hij is geschikt om op elk huidtype te gebruiken en bovendien is deze olie pH-neutraal waardoor hij de huid niet irriteert. 

Het product van Asha is een olie die zowel kan gebruikt worden voor ontspannende als verzorgingsmassages, voor verkwikkende sportmassages en voor erotische massages. Er wordt door de fabrikant aangeraden om voorzichtig te zijn met latex en rubber die wel kan aangetast worden met deze olie.

Dit product van Asha is bovendien een professionele massageolie die wordt verkocht in knijpflessen met een inhoud van 200 ml of 500 ml. In de reviews merken we dat de klanten zeer tevreden zijn over dit product en zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Huidtypes: deze massageolie is geschikt voor elk huidtype. Bovendien heeft de olie een aangenaam gevoel op de huid, plakt niet en hij is ook geurloos.

Afwasbaar: de olie kan onder de douche gemakkelijk worden afgewassen.

Gebruiksvriendelijk: dit product kan gebruikt worden voor verzorgende-, erotische- en sportmassages.

Het prijskaartje: de massageolie van Asha valt in de laagste prijsklasse van onze top 5.

 

Nadelen:

Verpakking: enkele klanten merken op dat de fles waar de massageolie in verpakt zit van slechte kwaliteit is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Weleda Arnica Sport massageolie 200 ml biologisch met verwarmend effect

 

Net zoals de massageolie van Kneipp bestaat de Arnica Sport massageolie uit 100% natuurlijke producten. Weleda is ondertussen al een eeuw bezig met het ontwikkelen van producten die een harmonie brengen tussen de mens en de natuur. Het merk maakt gebruikt van 100% biologische producten die op een duurzame manier geteeld worden. Met recht en reden wordt Weleda dan ook beschouwd als het beste merk voor verzorgingsproducten op natuurlijke basis.

Het gebruik van deze sport massageolie is ideaal na een zware inspannende training en voorkomt dat de spieren verkrampen na het sporten. Daarnaast zorgt het verwarmend effect dat spieren versoepelen en ontspannen waardoor hij bijvoorbeeld ook de stijfheid in de schouders en de nek zal wegnemen. De Weleda massageolie heeft een iets dikkere samenstelling dan de meeste oliën waardoor hij niet snel zal opdrogen op de huid.

Bovendien heeft deze massageolie een aangename natuurlijke geur zonder toevoeging van synthetische geur- en kleurstoffen. Dit product wordt trouwens verkocht in flessen van 200 ml. In de reviews zien we dat de klanten uiterst tevreden zijn over deze massageolie en hij kreeg daardoor ook 4,8 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Consistentie: door de dikkere consistentie van de vloeistof zal hij niet snel opdrogen op de huid.

Gevoel: de olie voelt niet plakkerig aan en heeft bovendien een warm en aangenaam gevoel na een zware krachtinspanning.

Afwasbaar: dit product kan gemakkelijk onder een warme douche worden afgewassen.

Het prijskaartje: deze olie is een aanbieding en heeft een korting van 30%.

 

Nadelen:

Verpakking: enkele klanten zijn niet tevreden over de glazen verpakking en de doseerdop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Jacob Hooy Arnica 1000 ml massageolie met therapeutische werking

 

Jacob Hooy begon ruim 275 jaar geleden met de verkoop van kruiden en specerijen. Zijn naam wordt na al die tijd nog steeds gelinkt aan producten die getuigen van kwaliteit en vakmanschap. Tegenwoordig worden zijn kruidenmengelingen ook gebruikt voor vele soorten thee, in superfoods en daarnaast in verzorgingsproducten waaronder deze massageolie.

De Arnica massageolie van Jacob Hooy zorgt voor een relaxerende werking die de geest en het lichaam in balans brengt door zijn aangename geur. Bovendien wordt de olie zeer goed opgenomen door de huid zodat je geen vettig en plakkerig gevoel krijgt en waardoor hij ook geschikt is voor gebruik bij erotische massages.

Door zijn uitstekende kwaliteit en de prima uitwerking op revaliderende patiënten, wordt dit product gebruikt in verschillende centra voor fysiotherapie in de lage landen. Echter, bij deze olie is gebruik gemaakt van chemische bestanddelen zoals Tocopherol en Ascorbyl palmitate wat de artificiële vormen zijn van vitamine E en C. De olie wordt verkocht in flessen van 1 liter aan een heel schappelijke prijs. In de reviews zien we dat het overgrote deel van de klanten dit 

 

Voordelen: 

Geur: deze massageolie heeft een heerlijke aangename geur die je een ontspannen gevoel zal geven.

Verpakking: dankzij de grote verpakking van 1 liter heeft deze olie een goedkope prijs gekregen.

Gebruiksvriendelijk: deze olie voelt niet vet en plakkerig aan en wordt bovendien goed door de huid opgenomen.

 

Nadelen:

Doseerdop: door de grote dop blijkt het doseren van de olie niet altijd vlot te verlopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Therme Saigon Pink Lotus 125 ml massageolie met lotus extracten

 

De producten van Therme geven je ook thuis het luxueuze gevoel dat je ervaart in een wellnesscenter. De inspiratie voor de samenstelling van de verzorgingslijn komt uit wat de rijke natuur te bieden heeft op de verschillende continenten. Zo krijg je bijvoorbeeld het gevoel dat je je in Bali waant door de weelderige geuren van tropische bloemen of je geniet met de geuren van eucalyptus net zoals in een Marokkaans badhuis.

Bovendien zorgen de geuren van de olie voor een romantische en luxueuze sfeer en dankzij de toevoeging van lotus extracten voelt je huid na de massage zijdezacht aan. De Therme massageolie is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die een weldaad zijn voor het lichaam. De olie is geschikt voor een relaxerende massage waardoor je je zowel mentaal als fysiek geheel zult ontspannen voelen. 

Daarnaast is dit product door zijn samenstelling ook geschikt voor erotische massages. De olie wordt verkocht in flesjes van 125 ml met een spraydop en hij wordt trouwens geleverd in een hele mooie doos. Uit de reviews leren we dat dit een product is die voldoet aan alle verwachtingen. Hij kreeg een zeer goede quotering.

 

Voordelen:

Gevoel: na de massage heeft je huid een zijdezacht gevoel waardoor je het gevoel hebt dat je uit een wellness komt.

Beleving: door zijn textuur en zijn rijke geur waan je je in een luxueus kuuroord.

Natuurlijk: het product is samengesteld uit 100% natuurlijke bestanddelen die een boost zijn voor je lichaam.

Gebruiksvriendelijk: doordat de flacon een spraydop heeft is hij makkelijk te doseren en heb je steeds de juiste hoeveelheid.

 

Nadelen:

Geur: voor enkele klanten blijkt de geur te sterk te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Durex Play Massage en Glijmiddel 2 in 1 Aloë Vera 200 ml

 

De massageolie en glijmiddel van Durex is het populairste en het meest bekende product voor erotische massages en seksuele ervaringen. Deze gel is gemaakt op waterbasis met natuurlijke extracten van de aloë vera die een verzorgende werking hebben. 

Deze Play Massage kan zowel gebruikt worden als glijmiddel voor vaginale, anale en orale seks als voor lichaamsmassages. Bovendien kan hij zonder probleem gebruikt worden in combinatie met een condoom. Daarnaast belooft dit product een verminderde vaginale droogheid en andere intieme ongemakken.

Dit product van Durex werkt niet stimulerend en is niet zaaddodend waardoor de nodige voorzichtigheid toch wordt aangeraden. Deze flacon heeft een inhoud van 200 ml en het product wordt gedoseerd met een handige spuitkop om steeds de gewenste hoeveelheid te hebben. In de reviews zien we dat de meningen over dit product verdeeld zijn.

 

Voordelen:

Verpakking: deze massagegel/glijmiddel is verpakt in een handige knijpfles met spuitkop.

Verzorgende werking: dankzij de toevoeging van aloë vera extracten heeft dit product een verzorgende werking.

Gebruiksvriendelijk: deze massagegel is geschikt voor vaginale, anale en orale seks.

Samenstelling: door zijn samenstelling op waterbasis en zonder toevoeging van parabenen kan dit product veilig worden gebruikt in combinatie met een condoom.

 

Nadelen:

Gevoel: enkele klanten merken op dat de gel nogal plakkerig aanvoelt en snel opdroogt bij massage.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Massageoliën Koopgids

 

Het aanbod aan verschillende soorten massageoliën is nogal uitgebreid en ze komen bovendien in verschillende prijsklassen. Door de diverse samenstellingen zijn er massageoliën op de markt die worden gebruikt voor therapeutische doeleinden en een genezend effect hebben. Daarnaast zijn er ook massageoliën te verkrijgen die door hun samenstelling een relaxerend effect hebben en andere kunnen worden gebruikt voor erotische massages. Elke soort olie heeft zo zijn typische eigenschappen die een weldaad zijn voor het lichaam en de geest.

Waarvoor en hoe wordt massageolie gebruikt 

Massageolie wordt gebruikt om de weerstand en de wrijving tijdens een massage te versoepelen zodat de huid minder stroef over elkaar gaat glijden. Met andere woorden, massageolie is een soort glijmiddel. Massageolie wordt bij voorkeur gebruikt op een gereinigde en schone huid. Het is niet de bedoeling om vuile stofjes in de huidcellen te gaan kneden en masseren dus je neemt best eerst een stevige douche of wanneer je een gezichtsmassage krijgt gebruik je vooraf een scrub .

Daarna ga je de olie verwarmen tot lichaamstemperatuur waarna  je het product gelijkmatig over het lichaam verdeeld door draaiende bewegingen te maken, net alsof je zou afwassen. Wanneer je te weinig olie gebruikt zal de intensieve werking niet voldoende tot zijn recht komen. Daartegenover staat bij een te veel aan massageolie dat alles nogal glibberig wordt. Bovendien is het een aanbeveling om te masseren met je blote handen, je kunt beter kneden en bewegingen maken dan wanneer je handschoenen zou dragen.

 

De samenstelling van massageolie

Wanneer je de verschillende massageoliën gaat vergelijken zul je merken dat er enorm veel verschillende variaties zijn qua gebruikte ingrediënten. Vooral de basisolie zal de kwaliteit van de massageolie bepalen. Een goede basisolie is niet te vet waarbij we dan voornamelijk denken aan bijvoorbeeld amandelolie, jojoba-olie en abrikozenpittenolie.

Daarnaast mag de olie niet plakkerig aanvoelen en geen overheersende geur hebben. De juiste viscositeit van de olie wordt bekomen door een bepaalde mix van ingrediënten die de stroperigheid gaan bepalen. Aan deze basisolie worden etherische oliën en/of plantenextracten toegevoegd die elk hun eigen werking hebben.

 

De verschillende soorten massageolie

Door de samenstelling van meerdere ingrediënten zijn er ook verschillende soorten massageolie die elk hun eigen toepassing hebben. Zo is er de neutrale massageolie die geurloos is en die bovendien meestal wordt gebruikt voor een verzorgende massage. Bij deze neutrale olie kun je overigens zelf etherische oliën gaan toevoegen, weliswaar met de correcte verhoudingen van de verschillende tonen. Dit zijn de toptonen, de hart – of middentonen en de basistonen van verscheidene etherische oliën in een verhouding van 3:2:1.

Daarnaast kun je ook kokosolie gebruiken als basisolie omdat deze goed in de huid trekt en een hydraterend effect heeft. Bij de neutrale olie kunnen verschillende geuren worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld lavendel die gekend is voor zijn kalmerende werking en Ylang-Ylang die vooral gebruikt wordt bij therapeutische massages. Massageolie met Arnica heeft dan weer een helende werking. Deze olie met verwarmend effect wordt vooral gebruikt voor sportmassages. Er zijn bovendien nog diverse andere samenstellingen mogelijk.

Het kiezen van de juiste massageolie

Een goede massageolie is te herkennen aan de structuur van het product. Het is belangrijk om steeds de ingrediëntenlijst goed te bekijken alvorens een olie aan te schaffen. Het is beter om te kiezen voor een product die samengesteld is uit 100% plantaardige ingrediënten. Deze zullen een positieve uitwerking hebben op je huid en bovendien ook een verzorgend effect hebben. Wanneer je enkele druppels olie tussen je vingers of op je handen smeert zul je al snel voelen of de structuur van de olie je een prettig gevoel heeft. De huid moet de olie goed opnemen zonder dat je handen plakkerig of vettig zijn.

Daarnaast zijn er de minerale oliën, die worden minder goed door de huid geabsorbeerd. Deze leggen een laagje op de huid waardoor de poriën zich gaan afsluiten. Dit type olie kan perfect gebruikt worden bij erotische massages. Producten waarin etherische oliën zitten verwerkt zijn bedoeld voor therapeutische massages waardoor je bij deze soort goed moet nagaan wat hun specifieke werking is en of deze aansluit bij jouw behoeften.

 

De houdbaarheid en het prijskaartje

100% plantaardige massageolie is te herkennen aan de houdbaarheid. Wanneer je massageolie op de juiste manier gaat bewaren, namelijk goed afgesloten in een donkere verpakking en op kamertemperatuur, dan kun je de olie tot 15 jaar na opening nog goed gebruiken. Echter, er kan een mengeling gemaakt zijn van diverse soorten olie die worden gemengd in een basisolie van mindere kwaliteit. Hierdoor kan de levensduur wel verkorten en dit kun je zien door de houdbaarheid te vergelijken met een gelijksoortig product van een concurrent.

Wanneer bij het eerste product de houdbaarheid 2 jaar is en bij het tweede product 1 jaar, dan heb je te maken met een mindere kwaliteit van het 2de product. Wat betreft de prijs zul je merken dat massageolie die samengesteld is uit natuurlijke oliën, een pak duurder is dan massageolie die gemaakt is op basis van minerale oliën. De gemiddelde prijs van massageolie ligt tussen 8 en 16 euro afhankelijk van de hoeveelheid en de samenstelling van het product. Misschien vind je bij de aanbiedingen wel jouw favoriete geur of merk, dus neem zeker ook daar even een kijkje.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe kun je best massageolie verwarmen?

Voor een goede en aangename massage is het nodig om de massageolie op te warmen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren waaronder de meest effectieve en traditionele manier, met de handen. Doordat je de olie in 20 tot 40 sec in je handen wrijft zal deze worden opgewarmd tot lichaamstemperatuur.

Wanneer je massageolie wil voorverwarmen dan kun je hem ook heel eenvoudig in een potje doen en in de microgolfoven plaatsen. Dit is een snelle manier, maar de olie koelt jammer genoeg ook terug snel af. Veel masseurs/masseuses werken graag met een warmhouder voor olie die bovendien speciaal bedoeld is voor massages. De olie wordt hierin op een constante en aangename temperatuur gehouden.

Q2: Hoe lang is massageolie houdbaar?

De houdbaarheid staat bijna altijd op het deksel of op het etiket van de massageolie vermeld. Deze begint van het ogenblik dat de fles of het potje wordt geopend. Vaak is de houdbaarheid na opening 12 maanden, echter de olie is meestal wel langer dan dat bruikbaar. De levensduur van zelf gemengde olie kan wel verkort worden als je een basisolie van mindere kwaliteit gebruikt. Wanneer massageolie op de juiste manier wordt bewaard, dan kun je de hem zelfs 15 jaar na opening nog gebruiken. Dit gaat dan wel over een olie die volledig op natuurlijke basis is gemaakt.

 

Q3: Hoe kun je etherische olie in massageolie mengen?

Een goede basisolie is heel belangrijk om etherische olie in te mengen. Je gebruikt best een neutrale olie die niet te vet is zoals amandelolie, jojoba-olie, abrikozenpitolie of rijstolie. Daarnaast maak je gebruik van etherische oliën op natuurlijke basis om de huid niet te beschadigen. Je hebt steeds de 3 tonen van de etherische olie nodig wanneer je olie gaat mengen. Dit zijn de top tonen, de harttonen en de basistonen in een verhouding van 3:2:1. Voor een fles van 150 ml zul je dus 18 tot 22 druppels etherische olie nodig hebben (top 9, hart 6 en basis 3).

Je zorgt dat alle benodigdheden op kamertemperatuur en steriel zijn. Daarna doe je eerst de etherische oliën in de fles met de correcte verhouding. Je voegt daarna de basisolie toe en je zorgt dat je 2 tot 4 cm onder de dop blijft. Je mag de fles zeker niet schudden. Vervolgens laat je de olie in de koelkast tot een temperatuur van 3° C tot 6° C komen. Wanneer je onder de 3° C gaat zal de olie schiften en is de olie kapot. Tenslotte zet je de olie in het zonlicht op kamertemperatuur gedurende 24 uur. Daarna pas is de massageolie klaar voor gebruik.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Zonnebranden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies de beste zonnebrand producten zijn. Indien je dringend op zoek bent naar een degelijke zonnebrand product dan hebben wij alvast goed nieuws. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met de gebruikerservaringen. Zo hebben we gemerkt dat de Nivea Sun Protect & Refresh zonnebrand alvast een schot in de roos is. Het zal je lichaam niet alleen beschermen tegen de gevaarlijke zonnestralen maar het zal de huid ook verzorgen. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Biodermal Zon SPF 50+ zonnebrand. De verpakking is voorzien van een flesje Biodermal zonnebrand met een maximaal volume van zo’n 200 ml.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 Beste Zonnebranden (Reviews) van 2023

 

Wanneer je op zoek gaat naar de beste zonnebrand dan zul je heel wat diverse soorten tegenkomen. Daarom is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Je zou kunnen beginnen met meerdere producten te vergelijken en ook het advies en de reviews van de kopers te bekijken. Wij zijn alvast even op zoek gegaan naar 5 topproducten zoals biodermal zonnebrand en eucerin zonnebrand. Bekijk de producten even rustig en kies er vervolgens voor jou de beste zonnebrand uit.

 

1. Nivea Sun Zonnebrand Protect & Refresh Transparante

 

Indien je op zoek gaat naar goedkope zonnebranden dan is het mogelijk dat je dit product tegenkomt. Dit Nivea zonnebrand product is voorzien van een zeer gunstig prijskaartje dat heel wat kopers dan ook sterk zullen waarderen. Het lijkt gewoon echt wel een zonnebrand aanbieding te zijn.

Deze zonnebrand spray kun je heel makkelijk en snel op het lichaam aanbrengen en biedt vrijwel meteen bescherming tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Bovendien zul je merken dat het ook een verzorgende werking heeft aangezien je huid er zachter door gaat aanvoelen. Het product trekt vrij snel in de huid in en is bovendien waterbestendig.

Deze voordelen zorgen er dan ook voor dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk positief reageren op dit product. Er zijn bovendien ook heel wat gebruikers die deze Nivea zonnebrand sterk aanraden. Neem alvast een kijkje en oordeel vooral zelf.

Als je binnenkort op reis vertrekt naar de zon dan is een degelijke en betrouwbare zonnebrand uiteraard geen overbodige luxe. Dit product behoort toe aan het bekende merk Nivea en is bovendien voorzien van de laagste prijs. Daardoor zou het wel eens één van de populairste zonnebrand producten uit de lijst kunnen worden.

 

Voordelen:

Werkwijze: de zonnebrand wordt aangebracht onder de vorm van een spray. De spray zorgt er in eerste instantie voor dat je beschermd bent tegen de gevaarlijke UV zonnestralen. Anderzijds biedt het ook een verzorgende werking.

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze betrouwbare zonnebrand.

Factor: het product is makkelijk aan te brengen en is zelfs waterbestendig. Je kunt dus zonder problemen het zwembad induiken.

 

Nadelen: 

Budget: slechts één enkele koper is van mening dat het laaggeprijsde product nog steeds veel te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Biodermal Zon Zonnebrand SPF 50+ 200ml

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een zonnebrand product van het bekende merk Biodermal. Deze zijn misschien iets duurder maar het is wel bewezen dat deze producten ook effectief bescherming bieden. Het flesje biedt bescherming factor 50 en heeft een totale inhoud van maar liefst 200 ml.

Deze zonnebrand van Biodermal wordt vooral aangeraden aan personen die over een gevoelige huid beschikken en sneller verbranden. De zonnebrand trekt snel in de huid en is bovendien ook nog eens waterbestendig. Ideaal wanneer je gaat zwemmen of naar het strand gaat.

Uit de verschillende online reviews blijkt alleen maar dat de kopers duidelijk tevreden zijn over dit product. De zonnebrand werkt niet alleen hydraterend maar zorgt ook voor een goede bescherming tegen de gevaarlijke stralen van de zon. Kortom voor velen is dit werkelijk een topproduct.

Indien je de neiging hebt om vrij vlug te verbranden dan is het beter om een zonnebrand product aan te kopen met een hogere beschermingsfactor. Deze zonnebrand wordt geleverd door het bekende merk Biodermal en heeft een vrij hoge beschermingsfactor van maar liefst 50+. Zo ben je goed beschermd tegen de gevaarlijke UV stralen.

 

Voordelen:

Effectiviteit: deze zonnebrand is wetenschappelijk getest en uit onderzoek is gebleken dat het product effectief bescherming biedt tegen de UV zonnestralen.

Verpakking: de verpakking telt 1 flesje Biodermal zonnebrand met een maximaal volume van 200 ml.

Waterbestendig: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken indien je graag eventjes wilt zwemmen of wanneer je een dagje naar zee gaat.

 

Nadelen: 

Budget: het is misschien niet meteen één van de goedkope zonnebrandproducten en dat kan voor sommige kopers wel als een minpuntje worden opgevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vision Every Day Sun Protection SPF 50 – 200 ml 

 

Staat er binnenkort een zonovergoten vakantie op de planning, dan kan deze Vision zonnebrand misschien wel goed van pas komen. Afkomstig uit de Vision Sensitive ++ Expert serie en gezegend met een vriendelijk prijskaartje, kan hij rekenen op heel wat positieve reacties wat leidt tot een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,9 sterren. De moeite waard om deze, misschien wel goedkope, zonnebrand toch even van naderbij onder de loep te nemen.

De Vision Every Day Sun Protection zonnebrand lotion valt met een op vanwege zijn hoge factor 50 wat hem uitermate geschikt maakt voor mensen met een gevoelige ietwat bleke huid. Door hem ongeveer 15 minuutjes voor het eerste contact met de zon aan te brengen en dit vervolgens regelmatig te herhalen, garandeert hij een optimale én overigens langdurige zonbescherming tegen zowel de uv A alsook uv B-stralingen.

Daarnaast blijkt de zonnebrand lotion met SPF 50 eveneens 100% parfumvrij te zijn alsook waterbestendig. Hij wordt jou aangeboden als een lotion hoewel ook de mogelijkheid bestaat om hem in spray vorm aan te kopen indien dusdanig gewenst.

 

Voordelen:

Parfumvrij: in tegenstelling tot heel wat andere zonnebrand lotions blijkt deze van Vision 100% parfumvrij te zijn.

Samenstelling: de aanwezigheid van liposomen zorgt niet alleen voor een langdurige bescherming tegen de zon maar maakt het product eveneens waterbestendig.

Gebruiksgemak: hoewel deze Vision zonnebrand wordt aangeboden als een lotion, bestaat eveneens de optie om hem in spray vorm aan te kopen. Bovendien trekt de lotion vrij snel in waardoor de huid allesbehalve vet noch plakkerig zal aanvoelen.

Inhoud: de zonnebrand lotion van Vision wordt jou aangeboden in een stevige tube met een inhoud van 200 ml.

 

Nadelen: 

Geen bronzer: in tegenstelling tot sommige andere zonnebrand producten, bevat dit exemplaar van Vision geen brons formule.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Australian Gold SPF 30 Spray Gel met Bronzer 237 ml

 

Als we de vele positieve reacties van de klanten op het product bekijken, dan lijkt het hier wel om een zonnebrand topproduct te gaan. Deze zonnebrand wordt jou aanbevolen door het bekende merk Australian Gold en heeft een beschermingsfactor van 30. Ideaal dus voor mensen met een gevoelige huid die snel verbrandt.

De zonnebrand wordt geleverd in een originele flacon met een maximale inhoud van 237 ml. Bovendien biedt de zonnebrand niet alleen een beschermende factor maar zorgt het er ook voor dat je sneller een kleurtje krijgt. De zonnebrand bevat heel wat natuurlijke extracten zoals aloë vera, en vitamine E. Dit alles zorgt voor een verzorgende werking.

De zonnebrand kun je door middel van de spraydop makkelijk op je huid smeren en is bovendien ook nog eens waterafstotend. We merken dat de meeste klanten echt bijzonder positief reageren en dat er slechts een enkele koper niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit.

Of je nu op reis gaat naar een zonnige bestemming, of je wilt in eigen land van de zomer genieten, een maximale bescherming is wel aan te raden. Op die manier wordt de kans op eventuele ziekten en verouderingskenmerken aanzienlijk kleiner. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van de Australian Gold zonnebrand gel.

 

Voordelen:

SPF: deze zonnebrand wordt gekenmerkt door een vrij hoge beschermingsfactor van 30 maar kun je ook nog in tal van andere SPF aankopen.

Bescherming: de zonnebrand helpt je huid niet alleen te beschermen tegen de gevaarlijke UV zonnestralen maar ook tegen UVB. Verder biedt het ook een verzorgende werking.

Flacon: je krijgt een flesje zonnebrand toegestuurd met een maximaal volume van ruim 237 ml.

Handig in gebruik: je zult merken dat je de zonnebrand in een soort van gel op je lichaam kunt spuiten door middel van het beschikbare spraydop. Verder is het product ook nog eens waterafstotend en bevat het bestanddelen om je lichaam snel van een kleurtje te voorzien.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een blik op de online beoordeling leert ons dat een enkele klant niet echt tevreden is met de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Eucerin Sun Allergy Gel-Crème SPF 50 150 ml

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de zonnebrand van Eucerin. Eucerin is een zeer bekend merk dat ook wetenschappelijk getest en goedgekeurd is. Het zal dan ook niet verwonderen dat het product vooral positieve online beoordelingen heeft gekregen.

Het is misschien niet één van de meest goedkope zonnebrand producten maar het is toch een echte aanbeveling volgens de gebruikers. Het is ideaal voor mensen die vaak verbranden en last hebben van een zonneallergie. Kortom als jij binnenkort een reisje naar de zon geboekt hebt, dan kun je maar beter deze zonnebrand met je meenemen.

Zoals we reeds hadden vermeld, zijn alle online reviews bij dit product volledig positief. Werkelijk alle kopers hebben deze zonnebrand een totaal van 5 sterren gegeven wat echt uitstekend is. Kortom het is een topproduct dat je zeker even moet bekijken.

Ook het merk Eucerin staat garant voor heel wat betrouwbare en degelijke zonnebrand producten. Je zult misschien net iets meer betalen, maar daartegenover staat wel dat het product niet alleen wetenschappelijk getest is maar bovendien ook is goedgekeurd.

 

Voordelen:

Beschermingsfactor: dit zonnebrand product van het bekende merk Eucerin heeft een maximale beschermingsfactor van maar liefst 50.

Gebruiksgemak: heb jij last van een gevoelige huid? Of ben je iemand die snel verbrandt en toch al wel wat last heeft gehad van zonneallergieën? Dan is dit product voor jou een echte aanrader.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: tegenover deze voordelen en de betrouwbaarheid staat natuurlijk een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Nivea Sun Zonnecrème Protect & Hydrate Zonnemelk SPF 30

 

Het bekende merk Nivea is de populairste producent van verzorgingsproducten in de lage landen. Het merk zorgt al meer dan 100 jaar voor een goed verzorgde huid voor elke leeftijd en met elke huidskleur. Deze Nivea Sun Protect is “waterproof” en bovendien PH-neutraal. 

De Nivea zonnebrand met SPF 30 zorgt voor een efficiënte bescherming tegen uvA- en uvB-straling waardoor je een pak minder kans maakt op zonnebrand. Daarnaast zal hij je beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering omdat de verzorgende formule ervoor zorgt dat je huid niet uitdroogt. Deze crème is waterafstotend zodat hij je ook tijdens het zwemmen bescherming biedt. Deze zonnebrand heeft een melkachtige substantie waardoor hij mooi egaal kan uitgesmeerd worden. 

Daarnaast wordt hij verkocht in handige verpakkingen van 200 ml om hem gemakkelijk naar het strand mee te nemen. Hij is trouwens ook verkrijgbaar met diverse beschermingsfactoren. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de kwaliteit en de prijs van dit product.

 

Voordelen:

Waterresistent: je kunt met deze zonnebrand veilig gaan zwemmen. Er wordt wel aangeraden om na een zwembeurt opnieuw te smeren.

Verzorgend: de crème heeft ook een verzorgende werking waardoor de huid niet zal uitdrogen en vroegtijdige huidveroudering wordt tegengegaan.

Gebruiksvriendelijk: deze zonnecrème met SPF 30 smeert gemakkelijk uit dankzij de melkachtige consistentie.

Geur: met de heerlijke geur waan je je zo op vakantie.

 

Nadelen: 

Gevoel: enkele klanten vinden deze zonnebrand nogal plakkerig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Vision Every Day Sun Protection Zonnecrème SPF 30

 

Vision blijkt voor veel klanten het beste merk te zijn voor zonnebrandproducten. Vision werkt met een gepatenteerde technologie waardoor de actieve bestanddelen van de ingrediënten diep in de huid dringen zodat je een ganse dag een goede bescherming hebt.

Daarnaast gaat deze waterresistente crème de huid ook voeden waardoor uitdroging en huidveroudering worden tegengegaan. De Vision zonnebrand heeft bovendien 2 uvA- en 2 uvB-filters zodat zelfs de meest gevoelige huid een goede bescherming krijgt. De zonnecrème is heel gemakkelijk uit te smeren en trekt al na 20 seconden in de huid waardoor je ook geen plakkerig gevoel hebt. 

Bovendien wordt deze zonnebrand verkocht in knijptubes van 200 ml en hij is makkelijk doseerbaar. Hij is beschikbaar met verschillende beschermingsfactoren en daarnaast kun je hem ook krijgen als zonnebrand voor het gezicht en aftersun. We merken dat alle klanten een uitstekende beoordeling gaven in de reviews. Het product wordt dan ook sterk aangeraden.

 

Voordelen:

Kwaliteit: deze zonnebrand werkt met een gepatenteerde technologie waardoor je een diepgaande bescherming krijgt.

Huidtype: de Vision zonnecrème werkt uitstekend voor zeer bleke huidtypes die bijna geen zon verdragen.

Verzorgend: naast de beschermende factor heeft deze crème ook een voedende werking die de huid hydrateert.

Verpakking: de knijptubes zijn heel handig om de juist hoeveelheid te bekomen.

 

Nadelen:

Houdbaarheid: één klant ondervindt problemen met de crème en heeft iedere keer een verbrande huid. Mogelijk heeft dit te maken met de houdbaarheid van de zonnebrand. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Biodermal Zonnebrand Anti Age Zonnecrème voor het gezicht SPF 50

 

Biodermal is een Nederlandse fabrikant van huidverzorgingsproducten die volledig zijn afgestemd op de behoeften van de blekere huidtypes die in onze contreien vaak voorkomen. De Biodermal producten beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door gebruik te maken van concentraties van huideigen ingrediënten,zoals bijvoorbeeld de olielaag in de opperhuid, zal de natuurlijke beschermende werking van de huid worden ondersteund.

De Anti Age gezicht zonnebrand heeft een beschermingsfactor 50 en bevat bovendien voedende bestanddelen zoals vitamine E, C en Q10 die helpen om de huid jong te houden. Deze zonnecrème heeft uvA- en uvB-filters die zorgen voor een geavanceerde bescherming van de huid.

Bovendien helpt deze Biodermal zonnebrand om rimpels en pigmentvlekken te voorkomen door het Triple Moist Complex dat zorgt voor een intensieve en langdurige hydratatie van de huid. Deze zonnebrand is beschikbaar in tubes van 178 gram en daarnaast heeft hij een gebruiksvriendelijke spraydop voor gemakkelijke dosering. De reviews tonen ons heel tevreden klanten.

 

Voordelen:

Huidtype: de zonnecrème met factor 50 is voornamelijk afgestemd op hele bleke huidtypes die zeer snel verbranden.

Anti-aging: de zonnecrème is bestemd voor het gebruik in het gezicht en hij heeft een anti age-werking die rimpels en pigmentvlekken voorkomt.

Voedende werking: de voedende bestanddelen van vitamine E, C en Q10 helpen de huid jong te houden en gehydrateerd.

Het prijskaartje: deze zonnebrand is een aanbieding en kreeg 50% korting.

 

Nadelen:

Irritatie: een tweetal klanten die een heel gevoelige huid hebben kregen last van huidirritaties.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+ Zonnebrand

 

Eucerin zonnebrand producten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder ook de zonnebrand voor baby’s en kinderen. De samenstelling van de ingrediënten gebeurt in samenwerking met wetenschappers die zich vooral toeleggen op de doeltreffendheid en de tolerantie voor mensen met een heel gevoelige huid.

De Sun Oil Control heeft een beschermingsfactor 50+ waardoor hij een zeer goede bescherming biedt tegen de sterke uvA- en uvB-stralen. Bovendien is deze zonnecrème voor het gezicht speciaal ontworpen voor de vette huid die bovendien ook gevoelig is voor acne. De crème heeft een unieke formule die een droge en matte finish op de huid achterlaat zelfs in een vochtig en warm klimaat.

Daarnaast is de Eucerin zonnebrand niet-comedogeen waardoor hij de ideale basislaag is voor make-up. De gel-crème is verkrijgbaar in een flacon van 50 ml die een handige doseerpomp heeft waardoor je steeds de correcte hoeveelheid product hebt. De klanten beoordelen dit product als uitstekend en sommigen noemen hem zelfs de beste zonnecrème die ze ooit hebben gebruikt.

 

Voordelen:

Huidtype: deze zonnebrand is speciaal ontworpen voor een vette huid die ook gevoelig is voor acne.

Make-up: de crème met SPF 50+ kan worden gebruikt als basislaag voor make-up.

Gevoel: hij laat een droge en matte finish achter op de huid, zelfs in een warm en vochtig klimaat.

Gebruiksvriendelijk: Eucerin heeft een uitgebreide lijn producten waardoor hij voor iedereen geschikt is.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: dit product blijkt nogal prijzig te zijn voor deze kleine verpakking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonnebranden koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste zonnebranden zijn. Je zult namelijk merken dat je met heel wat elementen en factoren rekening zult moeten houden. Denk maar aan de beschermingsfactor, het mogelijke prijskaartje en de merknaam maar uiteraard ook het huidtype. Probeer alvast zoveel mogelijk zonnebrandproducten met elkaar te vergelijken en hierbij ook rekening te houden met de mogelijke aanbiedingen. Wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke zonnebrand aanbieding tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

Wat is zonnebrand en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar het perfecte zonnebrandproduct dan ga je op zoek naar een product dat je huid beschermt tegen de gevaarlijke zonnestralen. Je zult in je zoektocht heel wat verschillende soorten zonnebrandproducten tegenkomen die worden aangeboden door verschillende merken en uitgevers. Probeer hierbij vooral rekening te houden met je wensen en je huidtype. Dit zal de zoektocht naar de perfecte zonnebrand meteen al een heel pak eenvoudiger maken.

Met de opwarming van het klimaat zijn er tegenwoordig ook in Nederland en België heel wat meer warme zomerdagen in aantocht. Een goed en degelijk zonnebrandproduct is dan alvast geen overbodige luxe. Ook wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt naar zonnige oorden, neem je maar beter één van de betere zonnebrandproducten mee. Kortom, je zult versteld staan van de enorme mogelijkheden die er zijn op het gebied van zonnebranden. Neem rustig je tijd om alles even te laten bezinken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt.

 

Mogelijke voordelen

In het voorgaande stukje werd het misschien al min of meer duidelijk dat een degelijk zonnebrandproduct echt wel een aanrader is. Zeker wanneer je binnenkort naar een tropisch eiland vertrekt en je de neiging hebt om vrij snel te verbranden. Maar ook wanneer je niet makkelijk verbrand, is bescherming alvast aangewezen. De meeste zonnebrandproducten doen namelijk veel meer dan je alleen maar beschermen tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon.

Ze bieden je op die manier ook indirect extra bescherming tegen allerlei belangrijke huidziektes zoals bijvoorbeeld huidkanker. Uiteraard willen we hier niet vermelden dat wanneer je zonnebrand producten gebruikt, je nooit huidkanker kunt krijgen. Maar het is wel wetenschappelijk bewezen dat de kansen op huidkanker er aanzienlijk door verminderen. En dat mag natuurlijk een belangrijke factor zijn om een degelijke zonnebrandproduct te gaan uitzoeken.

 

Welke type zonnebrand en de beschermingsfactor

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste zonnebrandproducten dan zul je merken dat er heel wat verschillende soorten op de markt worden aangeboden. Enerzijds is dat positief want dit wil dus zeggen dat er dus zeker voor elk wat wils is. Anderzijds zorgt het ruime assortiment er ook voor dat de keuze aanzienlijk lastiger wordt gemaakt. Toch zijn er een aantal factoren waarmee je bijvoorbeeld rekening zou kunnen houden bij de zoektocht naar het ideale zonnebrandproduct.

Probeer eerst en vooral rekening te houden met je huidtype. Ben je iemand met een lichte huidskleur en heb je de neiging vrij vlug te verbranden? Of heb je een gemiddelde tot donkere zelfs iets donkere huidskleur en verbrand je zelden tot nooit? Dit zegt dan meteen al een heel pak over het ideale zonnebrandproduct waar jij naar op zoek zal moeten. Als je vrij snel verbrandt dan is het natuurlijk niet meer dan logisch om je zo goed mogelijk tegen de schadelijke UV stralen te beschermen.

De mate waarin je beschermd wordt tegen de zonnestralen wordt aangeduid door de bekende beschermingsfactor. Dat is het getal dat vermeld wordt op het zonnebrandproduct. Dat kan variëren van een factor 5 of 8 tot een beschermingsfactor 10, 20 of zelfs 50+. Hoe hoger de beschermingsfactor is, hoe beter je beschermd zal zijn tegen de UV stralen van de zon. Met andere woorden, mensen met een lichte huidskleur die snel verbranden zijn gebaat bij een zonnebrandproduct met een hogere beschermingsfactor.

Merknaam en prijskaartje

Het zal je ondertussen ook wel al opgevallen zijn dat er tal van verschillende bedrijven een zonnebrandproduct op de markt hebben gebracht. Zo kun je kiezen voor zonnebrand van Nivea, Biodermal, Vision en noem maar op. Het spreekt voor zich dat er daardoor ook heel wat prijsverschillen kunnen optreden. Zo zul je heel wat goedkope zonnebranden hebben, net zoals er ook heel wat duurdere producten op de markt gebracht zijn.

Je beslist uiteraard zelf hoeveel je wenst uit te geven, maar toch is het een goede aanbeveling om in eerste instantie vooral te kijken naar de beschermingsfactor. Ook producten die wetenschappelijk getest en goedgekeurd zijn, zijn een echte aanrader. Zo mag een zonnebrandproduct van Biodermal misschien wel iets duurder zijn. Maar als je weet dat deze producten getest en zelfs goedgekeurd zijn, dan ben je meteen ook zeker van de ideale bescherming.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoelang blijft zonnebrand goed?

Zonnebrandcrèmes blijven in principe goed tot één jaar na opening. Daarna zal de werking van de filters die de uv-stralen absorberen sterk verminderen. In werkelijkheid valt dit echt wel mee. Wanneer je de crème goed kunt bewaren, dan zal bijvoorbeeld een product met factor 30 het jaar daarop nog steeds voldoende bescherming bieden en factor 25 of 27 hebben.

De houdbaarheidsdatum is meestal 12 tot 24 maanden. Daarna kan het product een andere consistentie krijgen en vies ruiken. Dit komt omdat de bewaarmiddelen die aan het product worden toegevoegd bacteriën aantrekken.

 

Q2: Wat kun je best doen bij zonnebrand?

Wanneer je verbrand bent door de zon, dan moet je onmiddellijk een plekje in de schaduw opzoeken. Zoals bij alle brandwonden is de regel “eerst water, de rest komt later”.  Je kunt het best je verbrande huid eerst afkoelen onder een lauwe douche. Nadat de huid is verfrist kun je hem insmeren met aftersun crème of -lotion. Wanneer je iets feller bent verbrand kan het nodig zijn om enkele keren per dag te smeren met hydrocortisoncrème. Er wordt aangeraden om vochtblaren niet open te prikken. Wanneer ze vanzelf opengaan gebruik je best een ontsmettend verband.

Q3: Welke zonnebrand gebruik je bij zonneallergie?

Zonneallergie wordt veroorzaakt door uvA-straling. De meeste producten hebben enkel een SPF (Sun Protection Factor) die de huid zal beschermen tegen uvB-stralen. Wanneer een product bedoeld is voor mensen met een zonneallergie zal dit aangeduid worden met een cirkeltje waar “uvA” in staat. Deze uvA-bescherming moet minstens altijd een derde van de SPF zijn die op het product staat vermeld. Hoe hoger de factor, hoe hoger ook de bescherming tegen uvA-straling zal zijn in dit specifieke product. Wanneer je zware allergische reacties hebt is het beter om uit de zon te blijven.

 

Q4: Hoe werkt zonnebrand?

Als je van plan bent om te gaan zonnen en je wilt vermijden dat je huid gaat verbranden, dan kun je beter een half uur vooraf smeren met zonnebrandcrème. Je gebruikt het best crèmes die je beschermen tegen uvB- en uvA-stralen omdat deze je huid een totale bescherming bieden. Deze crèmes werken op basis van titaniumdioxide en zinkoxide die samenwerken als een soort spiegel die het zonlicht gaat weerkaatsen. De factor geeft aan hoeveel langer je in de zon kunt blijven dan wanneer je geen product zou gebruiken. SPF 10 wil dus zeggen dat je 10 maal langer kan zonnen.

 

Q5: Hoe krijg je zonnebrand uit je kleding?

Zonnebrand kan lelijke vlekken op je kleding maken die er vaak met gewoon wassen niet uit gaan. Je kunt het best onmiddellijk de gemorste zonnebrandcrème verwijderen door hem weg te nemen met een lepel of een botermesje. Daarna kun je de vlek bestrooien met bakpoeder om de resten van de crème te absorberen en je laat dit 30 minuten intrekken.

Vervolgens schud je het bakpoeder weg en kun je de vlek behandelen met een vlekverwijderaar, groene zeep of glansspoelmiddel. Even schrobben met een borsteltje en daarna wassen in de wasmachine. Wanneer de vlek niet helemaal weg is kun je je kledingstuk in de felle zon hangen. De vlek zal verbleken waardoor hij uiteindelijk zal verdwijnen.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste zelfbruiners – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Veel zonnen is niet zo gezond maar om toch een zomerse tint te hebben, kun je een zelfbruiner gebruiken. We merken op dat er heel veel keuze is waardoor het niet zo gemakkelijk is om er eentje uit te pikken. Daarom hebben we er alvast 3 geselecteerd om aan jou voor te stellen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Collistar Magic Drops Zelfbruiner waarvan je slechts enkele druppels nodig hebt om een natuurlijke zonnige gloed te verkrijgen. Daarnaast zie je de Biodermal Sun Kissed body die ook een uitstekende keuze zou kunnen zijn omdat de lotion een geleidelijk kleurend effect geeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste zelfbruiners (Reviews) van 2023  

 

Velen voelen zich beter wanneer hun huid een mooie zomerse gloed heeft. Omdat te veel zonnen niet gezond is, kunnen we je het advies geven om te kiezen voor een zelfbruiner om je huid dat zomers tintje te geven. Aan de hand van de online reviews hebben we 6 toppers voor jou geselecteerd. Zoek je een zelfbruiner mousse om je volledige lichaam te behandelen? Of opteer je voor een zelfbruiner om enkel je benen een kleurtje te geven. Neem de tijd om alles even rustig te bekijken alvorens je er de beste zelfbruiner uitkiest.

 

1. Collistar Magic Drops Zelfbruiner 30 ml zonder vlekken en strepen

 

De Collistar zelfbruiner wordt in verschillende tinten aangeboden zodat je er eentje kunt uitkiezen die het dichtst bij jouw natuurlijke huidskleur aanleunt. Je kunt hem trouwens in verpakkingen van 30 of 50 ml aankopen waarmee je voor een tijdje voorzien bent.

Je hebt van deze zelfbruiner slechts enkele druppels nodig om je gezicht, hals en decolleté van een mooie bruine gloed te voorzien alsof je net een dagje naar het strand bent geweest. Bovendien kun je hem ook met je dagcrème mengen om een geleidelijk zelfbruinend resultaat te bekomen. Door zijn innovatieve formule van walnootdop extract en DHA Rapid, zul je na een uurtje al effect hebben en er stralend uitzien. 

Daarnaast biedt deze zelfbruiner de zekerheid op een egale en natuurlijke bruine tint zonder dat je vlekken of strepen hebt. Doordat je hem meerdere malen per dag kunt aanbrengen, zul je een intensere kleur bekomen. Gebruik hem steeds op een goed gereinigde huid die je eventueel eerst even scrubt om zo het beste resultaat te bekomen. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop en hem sterk aanraden. 

 

Voordelen:

Toepassing: deze zelfbruiner kan meermaals per dag worden aangebracht om de gewenste kleur te bekomen. Door hem met je dagcrème te mengen verkrijg je een geleidelijke zelfbruining.

Houdbaarheid: doordat je hem 2 à 3 maal per week kunt gebruiken, zul je je mooie teint lang blijven behouden.

Kleur: hij is verkrijgbaar in licht, medium en dark zodat je er een kleur kunt uitkiezen die het best bij jouw huid past.

Resultaat: de zelfbruiner van Collistar garandeert een vlekkeloos resultaat zonder strepen.

 

Nadelen: 

Huidtype: enkele klanten merken dat ze een allergische reactie hebben waardoor ze dit product niet kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Biodermal Sun Kissed body Zelfbruiner 200 ML geleidelijk resultaat

 

De Biodermal zelfbruiner is in verschillende tinten te verkrijgen zodat je hem op je natuurlijke huidskleur kunt afstemmen. Hij wordt bovendien in een handige flacon van 200 ml verkocht waarmee je hem perfect kunt doseren waardoor je niet te veel product ineens moet gebruiken.

Doordat hij voor een geleidelijk zelfbruinend effect zorgt, bekom je na verloop van tijd een mooie egale zomerse gloed alsof je net op vakantie bent geweest. De licht vloeibare structuur kan gemakkelijk worden uitgesmeerd waardoor je een vlekkeloos resultaat verkrijgt. Deze zelfbruiner zorgt trouwens voor een intensieve hydratatie zodat de huid ook wordt verzorgd en je er altijd stralend uitziet.

Daarnaast is hij dermatologisch getest waaruit blijkt dat hij voor alle huidtypes geschikt is en bijgevolg zonder probleem op een gevoelige huid kan worden aangebracht. Door zijn samenstelling zonder parabenen en parfum is hij eveneens allergenenvrij waardoor je minder kans hebt op een allergische reactie. In de reviews zien we dat dit product een heel goede beoordeling met 4,5 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze zelfbruiner is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huidstructuur van het gezicht om zo het mooiste effect te verkrijgen en een geleidelijk zelfbruining te bekomen.

Hydraterend: door het Triple Moist Complex wordt de huid intensief gehydrateerd waardoor je er altijd stralend en gezond uitziet. 

Structuur: de lichte melkachtige structuur van de lotion zal snel in de huid trekken waardoor je daarna gewoon je make up kunt aanbrengen.

Kleuren: hij wordt in verschillende kleuren verkocht zodat je er eentje kunt uitkiezen die het best bij jouw natuurlijke huidtint past.

 

Nadelen: 

Geur: de klanten blijken het niet eens te zijn over de geur van dit product. De ene persoon vindt dat hij heerlijk ruikt terwijl een ander er helemaal niet van houdt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Nivea Zelfbruiner Bronze Effect Body Lotion 400 ml

 

De populairste en bijgevolg meest verkochte producten zijn die van Nivea. Het merk bestaat reeds 130 jaar en staat bekend om zijn innovatieve en kwaliteitsvolle formules voor de huidverzorging. Deze Nivea zelfbruiner is bovendien tijdelijk in de aanbieding waardoor hij in elk budget past.

Deze zelfbruiner wordt verkocht in flacons van 400 ml en kan voor het ganse lichaam worden gebruikt om je huid een mooie natuurlijk gebruinde kleur te geven. Doordat je hem in verschillende tinten kunt aankopen, zul je zeker een product vinden die perfect bij je huidskleur past. Daarnaast werd er Ginkgo Bilbao en druivenpitolie in verwerkt waardoor deze formule een hydraterende werking heeft.

De bodylotion kun je dagelijks aanbrengen om een opbouwend resultaat te bekomen zodat je binnen de 5 dagen een zongebruinde huid hebt zonder dat je je lichaam aan schadelijke uv-stralen moet blootstellen. Bovendien heeft hij een frisse geur waardoor je hem gerust na het douchen kunt aanbrengen. In de reviews merken we dat de meningen over dit product wat verdeeld zijn.

 

Voordelen: 

Natuurlijk effect: doordat deze zelfbruiner een opbouwende werking heeft, zul je binnen de 5 dagen een egale bruine kleur hebben.

Voedend: de zelfbruiner heeft een formule die met Ginkgo Bilbao extract en druivenpitolie werd samengesteld om je huid intensief te hydrateren zodat hij heel zacht aanvoelt.

Geur: de bodylotion heeft een frisse en aangename geur waardoor je hem meteen na het douchen kunt gebruiken als vervanging voor je gewone bodycrème.

De prijs: deze zelfbruiner valt in de goedkope prijsklasse zodat hij voor iedereen toegankelijk is.

 

Nadelen:

Allergische reacties: enkele klanten klagen over allergische reacties en kunnen daardoor deze zelfbruiner niet meer gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. St. Moriz Love My 1 Hour Fast Tan Promo Pakket

 

St. Moriz wordt door vele klanten als het beste merk beschouwd voor zelfbruinende producten. Ze bieden dan ook een ruim assortiment aan van verschillende zelfbruiner sprays en mousses waardoor iedereen wel zijn gading zal vinden. 

Deze St. Moriz zelfbruiner biedt je het voordeel dat je op een heel snelle manier een mooie licht gekleurde teint krijgt zodat je meteen de deur uit kunt. Voor een diepere en meer intensere kleur kun je naar keuze de zelfbruiner 2 à 3 uur laten inwerken. Vervolgens ga je de zelfbruiner verwijderen om de kleur niet te donker te laten worden zodat het er natuurlijk blijft uitzien.

Bovendien heeft deze geurloze mousse een hydraterende formule die verrijkt is met olijfmelk en vitamine E waarmee de huid intensief wordt gevoed. De mousse kan trouwens gemakkelijk met de meegeleverde handschoen worden aangebracht om een egale huidskleur te verkrijgen. In de reviews merken we dat dit product een uitstekende score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de mousse kan met een meegeleverde handschoen egaal worden aangebracht zodat er geen product op je handen terechtkomt.

Voedend: dit product is verrijkt met vitamine E en olijvenmelk waardoor hij een hydraterend effect heeft en de huid er verzorgd uitziet.

Snel resultaat: met deze zelfbruiner heb je al in minder dan een uur een mooie gloed zodat je er meteen op uit kunt.

Kleurintensiteit: door de mousse 1, 2 of 3 uren te laten intrekken kun je zelf de kleur bepalen. Eenmaal je de gewenste teint hebt bereikt, dien je de zelfbruiner te verwijderen door hem gewoon af te spoelen.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: hoewel deze zelfbruiner in een promopack wordt verkocht, is hij best wel prijzig waardoor hij niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bondi Sands Self Tanning Foam Ultra Dark

 

Je hebt zeker al de mooi gebruinde surfers gezien die vaak op Australische stranden vertoeven. De Bondi Sands zelfbruiner is het populairste product om je lichaam de mooie zonnige gloed te geven alsof je dagelijks op het strand rondhangt en geniet van het effect dat de zon op je huid heeft.

Bovendien is deze zelfbruinende mousse verrijkt met aloë vera waardoor hij de huid gaat hydrateren om er stralend uit te zien. Dankzij de heerlijke kokosgeur waan je je trouwens meteen in zuiderse oorden. Doordat deze formule een lichte structuur heeft, kun je hem heel gemakkelijk opensmeren om een vlekkeloze egale kleur te bekomen en er piekfijn uit te zien.

Daarnaast heeft St. Moriz een compleet gamma aan kleuren waaruit je kunt kiezen om de meest natuurlijke gloed te bekomen die bij jouw huidskleur past. De mousse is verpakt in een mooie dispenser met een inhoud van 200 ml en voorzien van een handig pompsysteem zodat je hem goed kunt doseren om je volledige lichaam te behandelen. In de reviews zien we dat bijna alle klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen: 

Ruim assortiment: St. Moriz heeft een ruim aanbod van verschillende mousses zodat je er de perfecte kleur kunt uitkiezen.

Gebruiksvriendelijk: de handige flacon is voorzien van een pompsysteem waarmee je het product goed kunt doseren zodat je er niet te veel van gebruikt.

Hydraterend: deze zelfbruiner is verrijkt met aloë vera waardoor je huid ook intensief wordt gevoed.

Geur: de tropische kokosgeur zorgt ervoor dat je een instant vakantiegevoel hebt en laat je lichaam lekker ruiken.

 

Nadelen: 

De prijs: we merken dat hij in de hogere prijsklasse valt waardoor hij niet voor elk budget geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Dove DermaSpa Self-Tanning Body Mousse Summer Revived 

 

Deze Dove zelfbruiner valt in de laagste prijsklasse van onze lijst met topproducten waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Dit pakket bevat trouwens 2 handige dispensers elk met een inhoud van 150 ml zodat je meteen voor een tijdje bent voorzien.

De Dove Dermaspa Tanning Mousse is geschikt om je gezicht een medium- tot donker gekleurde huidskleur te geven alsof je dagelijks gaat zonnen. Bovendien kun je deze zelfbruiner gerust het ganse jaar door gebruiken omdat hij de huid gaat voeden en hij daarnaast ook een verzorgende werking heeft. Doordat deze zelfbruinende mousse heel snel in de huid trekt, kun je quasi onmiddellijk je make up aanbrengen. 

De lichte structuur zorgt er overigens voor dat je hem heel goed kunt uitsmeren om een vlekkeloos resultaat zonder strepen te verkrijgen. De mousse geeft je huid een geleidelijk kleurend effect waardoor het er heel natuurlijk uitziet. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruik: deze zelfbruiner kan het best in kleine hoeveelheden worden aangebracht om het mooiste resultaat te bekomen.

Kleurintensiteit: door de zelfbruiner enkele keren te gebruiken zul je een geleidelijk bruinend effect verkrijgen met een natuurlijke gloed.

Textuur: de mousse kan door zijn lichte structuur gemakkelijk worden opengesmeerd om geen vlekken en strepen te hebben zodat je een feilloze look bekomt.

Verzorgend: deze zelfbruiner werkt ook verzorgend en hydraterend waardoor je huid er stralend en gezond uitziet.

 

Nadelen: 

Toepassing: hij dient enkel voor het gezicht zodat je voor je volledige lichaam een ander product moet uitkiezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zelfbruiners Koopgids 

 

Wanneer je je huid een mooie bruine kleur wilt geven maar liever niet te veel in de zon zit, kunnen we je de aanbeveling geven om voor een degelijke zelfbruiner te kiezen. Maar hoe kun je nu een zelfbruiner goed aanbrengen? En welke zelfbruiner past er het best bij jouw huidskleur? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse mogelijkheden te vergelijken voordat je je keuze maakt. Verder willen wij jou graag de raad geven om de leuke aanbiedingen niet zomaar aan je te laten passeren.

De verschillende zelfbruiners

We verlangen allemaal naar de zomervakantie omdat we dan even van de zon kunnen genieten om een mooi gebruind kleurtje te krijgen. Echter, er zijn verschillende mogelijkheden om op een snelle en gezondere manier een prachtige zomerse gloed te bekomen. Zo zou je één van de vele Spray Tanning salons kunnen bezoeken waar je volledig met een zelfbruinend product wordt ingespoten om een zwoele zongebruinde huid te krijgen. Deze behandelingen zijn echter best wel prijzig en je hebt trouwens ook wat tijd nodig om de werkende stof goed in je huid te laten trekken.

Steeds meer mensen maken gebruik van een zelfbruiner die je in de drogisterij, het warenhuis of bij de schoonheidsspecialiste kunt aankopen. Deze zelfbruinende producten kun je thuis gemakkelijk aanbrengen waarbij je na de inwerktijd al meteen enig effect zult zien. Het uiteindelijke resultaat hangt af van de manier waarop je hem op de huid smeert en de kleurintensiteit van het product. Deze betaalbare zelfbruiners geven je een mooie zomerse gloed alsof je net op vakantie bent geweest.

 

Hoe moet je een zelfbruiner gebruiken

Om het mooiste resultaat te bekomen, moet de huid van je lichaam en/of gezicht eerst goed worden voorbereid. Door je gezicht te reinigen en eventueel met een peeling te behandelen worden alle onreinheden verwijderd zodat de zelfbruiner optimaal zijn werk kan doen om een mooi egaal resultaat te bekomen. Wanneer je een zelfbruiner voor je lichaam gebruikt kun je het best eerst even douchen en goed scrubben om alle dode huidcellen te verwijderen zodat je je kleurtje langer kunt behouden.

Sommige zelfbruiners kunnen gewoon onmiddellijk op de huid worden aangebracht en andere producten kun je met je bodymilk of dagcrème vermengen om een geleidelijk bruinend effect te bekomen dat dagelijks iets intensiever wordt. Je kunt er gerust een speciale handschoen voor gebruiken om de substantie perfect uit te smeren zodat je een vlekkeloos resultaat verkrijgt. Deze handschoenen zijn bovendien heel effectief om je handen te beschermen omdat het product op je handpalmen een oranje kleur kan achterlaten. 

De gepaste zelfbruiner uitkiezen

Als je een zelfbruinend product gaat uitkiezen kun je er het best eentje nemen dat het dichtst bij je natuurlijke huidskleur aanleunt. Een hele donkere zelfbruiner op een lichte huidteint zal onnatuurlijk ogen waardoor de kleur er heel gemaakt zal uitzien. Bovendien is het belangrijk om altijd even te kijken of je product enkel geschikt is voor je gezicht of dat hij voor het ganse lichaam kan worden gebruikt. De huid heeft een andere structuur op je gezicht waardoor een product voor het lichaam daar een heel ander effect zal geven.

Voor de textuur van de zelfbruiner kies je een materie waar jij je het prettigst mee voelt. De ene persoon gebruikt graag een mousse en de andere vindt de structuur van een crème iets beter aanvoelen. Er zijn daarnaast ook zelfbruiners in sprayvorm die je niet hoeft open te wrijven zodat je je handen niet moet gebruiken. Een zelfbruinende olie wordt vaak met een zonnebrandfactor gecombineerd waardoor je snel een kleurtje krijgt terwijl je ook van de zon geniet. Deze zijn iets vettiger om aan te brengen en trekken minder snel in de huid.

Tenslotte is de mate waarin de huid wordt gekleurd ook heel belangrijk. Kies je voor een product dat je instant een diepe bruine kleur geeft? Of gaat je voorkeur uit naar een zelfbruiner met een geleidelijk donker wordende kleur? Wanneer je voor een natuurlijke look gaat en een lichte huidskleur hebt, dan zal een geleidelijke zelfbruiner voor jou de beste optie zijn omdat het contrast niet meteen te groot zal zijn.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe werkt zelfbruiner?

Er zijn verschillende soorten zelfbruiners die op allerlei manieren een mooi bruin kleurtje geven. Sommige zelfbruiners zullen geleidelijk aan een bruine tint opbouwen en andere soorten zullen je huid meteen een donkere gloed geven. 

In een zelfbruiner zit de werkzame stof DHA (dihydroxyacetone), een kunstmatige suiker, die een reactie zal geven met de eiwitten en de aminozuren in de opperhuid waardoor je een bruine kleur krijgt.

Door de crème aan te brengen zal jouw huid geleidelijk donkerder worden. Je kunt het best een zelfbruiner uitkiezen die dicht bij jouw huidskleur aanleunt om een natuurlijk effect te bekomen.

Q2: Hoelang moet zelfbruiner intrekken en hoelang blijft hij zitten?

Als je een zelfbruiner aanbrengt kun je beter een paar minuten wachten voor je je kleding aantrekt. De werkzame stof DHA werkt namelijk op alle organische materialen en dus ook op katoen. Na circa 6 uur is de zelfbruiner uitgewerkt waardoor je even moet wachten om te gaan zwemmen of douchen zodat de stof voldoende zijn werk kan doen. Je gebruikt hem bij voorkeur zo’n 20 minuten voor het slapengaan omdat de meeste zelfbruiners een vreemd geurtje kunnen vrijlaten wat als storend ervaren wordt.

Wanneer je je dan ’s morgens doucht is de geur al heel wat minder aanwezig. Afhankelijk van de soort zelfbruiner die je uitkiest, zal hij enkele dagen, een week of een maand blijven zitten. Doordat de dode huidcellen afschilferen zal de meeste kleur automatisch na een paar dagen verdwijnen. Na een maand is het effect van de zelfbruiner zelfs volledig verdwenen.

 

Q3: Hoe haal je zelfbruiner van je huid?

De meeste zelfbruiners blijven nooit langer dan een week zitten omdat de opperhuid zich constant gaat vernieuwen. De bovenste laag schilfert af waardoor ook de kleurpigmenten gaan verdwijnen. Als je te veel zelfbruiner hebt aangebracht of je vindt de kleur niet mooi, dan zijn er enkele handige tips om de zelfbruiner te verwijderen. Door je lichaam vaak te scrubben, zullen de dode huidcellen sneller worden verwijderd zodat ook de kleur gaat vervagen. 

Als je enkele schoonheidsfoutjes wilt corrigeren, kun je een citroen doormidden snijden en hiermee over de plaatsen wrijven waar je te veel zelfbruiner hebt aangebracht. Je zou ook een scrub met citroensap en suiker kunnen maken om je volledige lichaam van de kleur te ontdoen. Een ander handig middeltje is baking soda met water vermengen en dit 20 minuten tot een half uur op je huid laten inwerken. Met babyolie of babydoekjes kun je eveneens de schoonheidsfoutjes van de zelfbruiner wegwerken.

 

Q4: Hoe vaak moet je zelfbruiner gebruiken?

Hoe vaak je een zelfbruiner moet aanbrengen hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken. Voor je start met de zelfbruiner, kun je beter even op een klein plekje proberen hoe het effect op je huid zal zijn. Elk huidtype reageert namelijk anders waardoor de zelfbruiner bij de ene persoon meer zal kleuren dan bij de andere.

Aan de hand van dit teststrookje kun je zelf bepalen hoeveel product je nodig zult hebben. Je kunt de intensiteit geleidelijk aan opbouwen door je bijvoorbeeld dagelijks of om de twee dagen in te smeren. Wil je steeds de mooie kleur blijven behouden, dan kun je de zelfbruiner om de 4 à 5 dagen gebruiken.

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Beste tea tree oliën – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijk middel om allerlei kwaaltjes te bestrijden, kunnen we de goede raad geven om voor tea tree olie te kiezen. Door even onze top 3 te bekijken, zul je al gauw merken dat je met de Jacob Hooy Tea tree olie kiest voor een meer dan degelijk product. De etherische olie biedt verlichting bij ontstekingen en bestrijdt infecties. Je zou ook kunnen gaan voor de Tea Tree Oil (Chi) die zeker niet moet onderdoen en een meer dan waardig alternatief is. Deze tea tree olie werd met pepermuntolie gemengd om de hoofdhuid te stimuleren en je een verkwikkend gevoel te geven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste tea tree oliën (Reviews) van 2023 

 

Ben je op zoek naar een pure tea tree olie die je zelf met etherische oliën kunt verdunnen? Of wil je liever een specifieke tea tree olie om op je gezicht te gebruiken? We kregen de hulp en het advies van enkele specialisten om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles goed te bekijken en kies er vervolgens de beste tea tree olie uit die jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Jacob Hooy Tea tree – 30 ml – Etherische Olie

 

De tea tree olie van Jacob Hooy is één van de populairste producten in onze selectie met topproducten. Wanneer er ervaringen over de behandeling van kalknagels en voetschimmel worden uitgewisseld, wordt tea tree olie vaak het beste middeltje genoemd.

Bovendien werkt deze olie bijzonder goed om het immuunsysteem te versterken en je algemene gezondheid te verbeteren. Doordat de Jacob Hooy tea tree olie gemakkelijk met een dragerolie kan worden vermengd, komt hij trouwens goed van pas om pijnlijke spieren en gewrichtspijnen met massages te verzorgen.

Deze olie wordt in een glazen flesje met druppelsysteem geleverd en kan met een inhoud van 30 of 100 ml worden aangekocht. De producent wil er trouwens graag nog eens op wijzen dat dit product niet geschikt is voor inwendig gebruikt. In de reviews merken we dat deze tea tree olie een zeer goede beoordeling kreeg met een score van 4,7 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze tea tree olie kan perfect met een dragerolie worden vermengd om hem voor allerlei spier- en gewrichtspijnen te gebruiken.

Toepassingen: hij kan met water worden vermengd om lichte mondinfecties en keelpijn te behandelen of je kunt hem met heet water vermengen om te stomen als je verkouden bent.

Inhoud: de Jacob Hooy tea tree olie wordt geleverd in glazen flesjes met een inhoud van 30 of 100 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien. 

Zuinig: het flesje olie heeft een handig druppelsysteem waardoor je heel zuinig met het product kunt omgaan.

 

Nadelen: 

De prijs: hoewel deze tea tree olie in de laagste prijsklasse valt, vinden enkele klanten hem toch te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tea Tree Oil (Chi) – met pepermuntolie voor haar- en hoofdhuidproblemen

 

De tea tree olie van het merk Chi is een 100% natuurlijk en werd met pepermuntolie verrijkt om een verfrissend en verkwikkend gevoel te geven. Chi biedt trouwens een volledig assortiment producten aan die natuurlijke tea tree olie bevatten waardoor je je volledige lichaam optimaal kunt verzorgen. 

Deze tea tree olie is specifiek bedoeld om de hoofdhuid te behandelen en allerlei haarproblemen op te lossen. Doordat het product met pepermuntolie werd gecombineerd, worden alle onzuiverheden op de hoofdhuid geëlimineerd zodat de talgproducties en het vochtniveau volledig terug in balans worden gebracht. 

Hierdoor zal je haardos veel voller en gezonder worden en heb je steeds een fris gevoel. Deze olie wordt in een verpakking van 20 ml verkocht en is best wel prijzig. Aan de andere kant heb je maar heel weinig van het product nodig om al snel effect te zien. In de reviews merken we dat de klanten deze tea tree olie een uitstekende score van 4,8 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Samenstelling: deze etherische olie bevat een samenstelling van tea tree olie en pepermuntolie waardoor hij heerlijk ruikt.

Toepassing: doordat de twee essentiële oliën met elkaar werden vermengd is dit product ideaal om hoofdhuid- en haarproblemen op te lossen. 

Inhoud: de Chi tea tree olie wordt in glazen flesjes aangeboden die een inhoud van 20 ml hebben. 

Gebruiksvoordeel: door zijn samenstelling geeft dit product je een verfrissend en verkwikkend gevoel.

 

Nadelen: 

Giftig: deze tea tree olie is niet geschikt voor inwendig gebruik en mag dus absoluut niet worden ingeslikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tea Tree olie – Reinigt de lucht – etherische olie – Mearome – 30ml

 

De Mearome tea tree olie is uiterst geschikt om puistjes en mee-eters te verzorgen zodat je er gauw vanaf bent. Deze olie heeft een antiseptische en ontstekingsremmende werking waardoor de huid niet geïrriteerd raakt.

 Bovendien bezit deze essentiële olie tevens schimmelwerende eigenschappen waardoor de tea tree olie een effectief middel is om schimmelnagels en voetschimmel te bestrijden. Door zijn antivirale werking zal een koortslip in een mum van tijd verdwijnen en zorgt hij ervoor dat de wonde snel geneest zodat je er geen littekens aan overhoudt.

Verder kun je deze olie met azijn mengen om de lucht in je woning te zuiveren en vieze geurtjes te elimineren. Hij wordt trouwens verkocht in donkergekleurde glazen flesjes van 30 ml met een handig druppelsysteem om het product zuinig te kunnen gebruiken. In de reviews merken we dat deze olie een uitstekende beoordeling kreeg. 

 

Voordelen: 

Ontstekingsremmend: de Mearome olie heeft een ontstekingsremmende en ontsmettende werking waardoor hij perfect op de huid kan worden aangebracht om puistjes en acne te verwijderen. 

Schimmelwerend: deze tea tree olie is het hulpmiddel bij uitstek om voetschimmel te voorkomen en behandelen.

Luchtverfrissend: door enkele druppels olie met azijn te vermengen kan dit product eveneens worden gebruikt om de lucht te zuiveren en vieze geuren weg te nemen. 

Verpakking: de olie is verpakt in een donker glazen flesje met een inhoud van 30 ml en tevens voorzien van een handig druppelsysteem.

 

Nadelen: 

Inhoud: doordat hij voor allerlei doeleinden wordt aangewend, maakt een klant de opmerking dat de verpakking te klein is

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Thursday Plantation – Orginal 100% puur Tea Tree Oil

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt deze Thursday Plantation olie een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt waardoor het heel wat voordeliger uitkomt.

Deze tea tree olie is 100% puur en kan bijgevolg bijvoorbeeld met dagcrème, bodylotion of dragerolie worden vermengd om hem voor allerlei toepassingen te gebruiken. Het product is trouwens vrij van parabenen en chemische toevoegingen waardoor hij zonder probleem op de huid kan worden aangebracht. 

Bovendien is deze etherische olie in een donker glazen flesjes verpakt zodat je hem optimaal kunt bewaren. Het druppelflesje heeft overigens een inhoud van 25 ml en kan ook in een klein zakformaat van 10 ml worden aangekocht. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over dit veelzijdige product.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze tea tree olie is een echt wondermiddel en kan voor diverse doeleinden worden aangewend.

Samenstelling: dit product is 100% zuiver zonder toevoeging van bewaarmiddelen en parabenen zodat hij op verschillende huidtypes kan worden aangebracht.

Gebruik: doordat dit een 100% pure tea tree olie is, kun je hem met diverse drageroliën, bodycrème en dag- of nachtcrème vermengen.

Efficiënt: de Thursday Plantation tea tree olie werkt effectief om acne te behandelen en zorgt ervoor dat de huid snel terug gaaf wordt.

 

Nadelen: 

Geur: enkele klanten vinden dat dit product nogal een sterke en indringende geur heeft waar je eerst moet aan wennen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tea Tree Olie 100% 10ml Pipetfles – Veelzijdige Theeboom, Tea Tree Etherische Olie

 

De tea tree olie van Butterfly Oil heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij bijna zeker in elk budget past. Je kunt hem trouwens nog voordeliger krijgen wanneer je meerdere verpakkingen aankoopt. 

Dit product wordt aangeboden in een bruinkleurig flesje waarop een mooie kleurrijke vlinder zit. De kleine glazen verpakking heeft een inhoud van 10 ml zodat je hem gemakkelijk in je handtas of jaszak kunt meenemen. Daarnaast is er in de dop een handig pipetje verwerkt waardoor je hem steeds met de gepaste hoeveelheid kunt druppelen.

Doordat deze etherische olie enorm veelzijdig is, kan hij voor allerlei huishoudelijke zaken, huidkwaaltjes en haarproblemen worden toegepast. Deze tea tree olie blijkt trouwens enorm daadkrachtig te werken om wratten te behandelen. We zien in de reviews dat de 100% pure olie een uitstekende score van 4,8 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Formaat: de Butterfly tea tree olie wordt verkocht in een klein flesje met een inhoud van 10 ml waardoor hij een handig formaat heeft om hem bijvoorbeeld in je handtas of make-uptasje mee te nemen.

Verpakking: het kleine donkergekleurde glazen flesje is voorzien van een pipet zodat je de olie met een precieze hoeveelheid kunt druppelen. Er werd een hele mooie en kleurrijke vlinder op de flacon gekleefd.

Toepassing: het product is 100% puur waardoor je hem voor diverse toepassingen kunt gebruiken. Echter, hij is enkel geschikt voor uitwendig gebruik.

De prijs: hoewel hij reeds de laagste prijs heeft, kun je hem bij aankoop van meerdere stuk nog een pak voordeliger krijgen.

 

Nadelen: 

Inhoud: deze dispenser in zakformaat dient eigenlijk enkel om mee te nemen. Voor dagelijks gebruik heb je een verpakking met meer inhoud nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. De Tuinen Tea Tree Dag- En Nachtcrème 120ml – Vegan 

 

De Tuinen wordt door velen als het beste merk beschouwd voor verzorgingsproducten die uit zuivere en natuurlijke bestanddelen zijn samengesteld. De tea tree olie dag- en nachtcrème van De Tuinen is dan ook het ideale product om de gezichtshuid te verzorgen.

Bovendien bevat deze crème extracten van groene thee waarbij de aanwezige antioxidanten de huid gaan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door de actieve werking van de tea tree olie wordt de gezichtshuid optimaal gezuiverd, gekalmeerd en verzacht wat enkel de regeneratie van de huidcellen ten goede komt. 

Dit product is geschikt om een vette huid met verstopte poriën dagelijks te behandelen zodat je er steeds stralend uitziet. De dag- en nachtcrème is trouwens verpakt in een mooi pot met een inhoud van 100 ml waardoor je voor een tijdje bent voorzien. We merken dat er voor dit vrij recente product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze tea tree olie is reeds in de dag- en nachtcrème verwerkt waardoor je hem onmiddellijk op de huid kunt aanbrengen.

Huidtype: hij is geschikt voor dagelijks gebruik om een vette huid met verstopte poriën te zuiveren en te verzorgen.

Samenstelling: deze crème bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is bijgevolg geschikt voor vegan gebruikers.

Verpakking: de mooie pot met zwart deksel heeft een inhoud van 100 ml zodat je gedurende een langere periode voorzien bent.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: de dag- en nachtcrème van De Tuinen heeft de hoogste aankoopprijs in onze lijst waardoor hij minder geschikt is voor mensen met een beperkt budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tea tree oliën Koopgids 

 

Ben je op zoek naar een degelijke tea tree olie, maar weet je niet goed waar je zoal op moet letten? Neem dan even de tijd om onze koopgids te bekijken en onze aanbevelingen ter harte te nemen. We zullen je precies uitleggen wat tea tree olie is en waarvoor je dit product kunt gebruiken. Kies je voor een goedkope variant of kun je beter de aanbiedingen in de gaten houden wanneer je de verschillende producten in de testen gaat vergelijken?

Wat is tea tree olie 

Tea tree olie is afkomstig van de Melaleuca alternifolia boom, die ook wel theeboom wordt genoemd. Deze boom heeft echter niks met thee te maken die eigenlijk gewoon aan kleine struikjes groeit. De Melaleuca alternifolia kwam oorspronkelijk enkel in Australië voor waar de Aboriginals reeds honderden jaren geleden, de bladeren van de boom in stoombaden deden om aandoeningen van de luchtwegen te behandelen.

De tea tree olie die we nu kennen is een essentiële olie die door koude persing uit de bladeren van de theeboom wordt gewonnen. De olie werd trouwens in de tweede wereldoorlog vooral gebruikt door zijn wondhelende en antibacteriële werking omdat er nog geen antibiotica voor handen was.

Na de introductie van antibiotica raakte de olie in de vergetelheid. Echter, doordat de mensen tegenwoordig weer meer in natuurlijke middelen interesse hebben, kwam de tea tree olie terug in de belangstelling. 

 

Waarvoor kun je tea tree olie gebruiken

Tea tree olie is door zijn antibacteriële en antiseptische werking een heel veelzijdig product. Je kunt de olie gebruiken om wonden en brandwonden sneller te laten genezen en om wratten te verwijderen. Doordat hij de productie van de talgklieren in de hoofdhuid reguleert, werkt de olie bijzonder goed om volledig van roos en schilfertjes af te geraken. Bovendien is het een uitstekend product om aan je shampoo toe te voegen en je vet haar te wassen.

Tea tree olie is trouwens ook heel goed om hoofdluis te behandelen. Daarnaast wordt het gebruik van deze olie aangeraden als je veel in zwembaden, sportscholen of op andere plaatsen vertoeft waar je vaak aan infecties bent blootgesteld. Bij opgezwollen tandvlees of als je keelpijn hebt, kun je je mond met water en tea tree olie spoelen om de ongemakken te verlichten.

Wanneer je enkele druppels olie in heet water oplost, werkt het middel heel efficiënt om van een verstopte neus of sinusitis af te komen. Bij acne, mee-eters, puistjes of andere huidaandoeningen kun je dagelijks tea tree olie aanbrengen om vlug terug een gave huid te krijgen. Eenmaal je tea tree olie op Google intikt, zul je een volledige reeks aandoeningen vinden die met deze essentiële olie kunnen worden behandeld.

 

Huishoudelijk gebruik

Naast het gebruik om lichamelijke ongemakken te behandelen, kan tea tree olie eveneens voor andere toepassingen worden ingezet. Het product is veilig om bij huisdieren bijvoorbeeld teken, vlooien of schurft te bestrijden. Daarnaast kan de olie ook bij huishoudelijke klusjes goed van pas komen. Als je in je badkamer of in andere vochtige ruimtes een schimmelprobleem hebt, is het voldoende om een mengeling met water te maken en dit vervolgens op de schimmel te laten inwerken.

Je kunt trouwens gewoon enkele druppels tea tree olie aan je wasproduct toevoegen om je kleding te wassen. Tea tree olie heeft een desinfecterende en reinigende werking waardoor hij ideaal is om in de keuken je werkblad schoon te maken. Verder kan hij ook worden gebruikt om make-up te verwijderen omdat hij de huid niet zal uitdrogen.

 

Hoe moet je tea tree olie gebruiken en bewaren

Tea tree olie kan beter niet rechtstreeks op de huid worden aangebracht, tenzij de therapie het anders vermeldt. Je kunt de olie met je dagcrème of bodycrème vermengen om hem dagelijks aan te brengen. Voor de behandeling van je hoofdhuid of als je hem voor massages wilt gebruiken, kun je de olie met een dragerolie zoals kokos-, amandel- of olijfolie mengen. Wees steeds voorzichtig wanneer je tea tree olie rond de ogen aanbrengt omdat het product irritaties en roodheid kan veroorzaken.

Het is trouwens echt wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed volgen en het product op de correcte manier te gebruiken. Zo wordt er aangeraden om vooraf altijd een gevoeligheidstest te doen om te zien of de huid niet geïrriteerd raakt. Bovendien is tea tree olie enkel geschikt voor uitwendig gebruik omdat hij na inname, de gezondheid ernstige schade kan toebrengen. Wanneer je pure tea tree olie aankoopt, kun je hem beter niet in een plastic verpakking bewaren. Je plaatst het glazen flesje bij voorkeur op een koele en droge plaats, buiten het bereik van kinderen.

Het prijskaartje

De aankoop van tea tree olie is in wezen niet zo duur omdat je er heel spaarzaam kunt mee omgaan. Doordat je slechts enkele druppeltjes nodig hebt, kan hij heel zuinig worden gebruikt. Je koopt het best een pure tea tree olie die je volgens eigen wens voor allerlei toepassingen kunt gebruiken. Je mag rekenen op een aankoopprijs tussen 10 en 20 euro voor een klein flesje tea tree olie van goede kwaliteit.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Wat is tea tree olie en waarvoor kan het worden gebruikt?

Tea tree olie wordt ook wel Melaleuca olie genoemd omdat de olie uit de bladeren van de Australische Melaleuca alternifolia boom wordt gewonnen. De essentiële olie staat vooral bekend om zijn antibacteriële, verzorgende en verzachtende eigenschappen waardoor dit een heel veelzijdig product is. Hij kan worden gebruikt om oppervlakkige huidinfecties, snij- en schaafwondjes en acne te verzorgen.

Daarnaast kan hij heel effectief zijn bij het behandelen van schimmelnagels en kan hij tevens worden aangewend om haarproblemen op te lossen en roos te bestrijden. Tea tree olie kan trouwens met een dragerolie worden gemengd waardoor hij ook voor massages kan worden ingezet om spierpijn en -krampen te behandelen. Tea tree olie is enkel geschikt voor uitwendig gebruik.

Q2: Waar kun je tea tree olie kopen?

Je kunt tegenwoordig in elke drogisterij tea tree olie aankopen. Zo is hij bijvoorbeeld bij het Kruidvat en Etos te vinden die overigens diverse merken tea tree olie in hun aanbod hebben opgenomen. Je kunt de olie ook in biowinkels of bij de apotheek aankopen. Daarnaast zijn er enkele webshops die essentiële en etherische oliën in hun assortiment hebben en waar je vast en zeker een kwalitatieve tea tree olie kunt bestellen.

Echter, wanneer je tea tree olie uitkiest, kun je maar beter goed nakijken of het product wel 100% puur is. Er wordt namelijk vaak tea tree olie verkocht waaraan allerlei andere ingrediënten werden toegevoegd waardoor hij zijn kracht verliest.

 

Q3: Hoe moet je tea tree olie gebruiken?

Als je tea tree olie voor de eerste maal gebruikt, doe je er goed aan om een klein druppeltje olie op je huid aan te brengen om te testen of het product geen huidirritaties opwekt. Daarnaast is het belangrijk om, tijdens de behandeling met medicinale crèmes of -zalven, vooraf even met je arts te overleggen of tea tree olie wel voor jou geschikt is.

Bij acne en insectenbeten of als je bijvoorbeeld met brandnetels in contact bent gekomen, kun je een kleine hoeveelheid pure olie op de huid aanbrengen om de pijn te verzachten en de jeuk te verminderen. De olie kan tevens in dagcrème of bodylotion worden vermengd of je kunt hem aan heet water toevoegen om te dampen wanneer je verkouden bent. Er zijn nog heel veel andere toepassingsmogelijkheden die allemaal uitgebreid op verschillende internetsites worden uitgelegd.

 

Q4: Hoe kun je tea tree olie verdunnen?

Voor sommige behandelingen is het beter om de tea tree olie niet rechtstreeks op de huid aan te brengen. Je kunt de olie dan verdunnen met een dragerolie zoals amandel-, kokos- of olijfolie om hem bijvoorbeeld als massageolie te gebruiken. Wanneer je enkele druppeltjes tea tree olie aan je bodymilk of dagcrème toevoegt, kun je hem dagelijks zonder probleem aanbrengen.

Wist je trouwens dat je door zo’n 20-tal druppeltjes tea tree olie aan 60 ml water en 120 ml gedistilleerde azijn toe te voegen, een efficiënte allesreiniger kunt maken? Hij werkt bovendien ook heel goed om schimmel te bestrijden. Doe 10 à 15 druppels van de olie bij 250 ml water en spuit het goedje vervolgens op de schimmel te spuiten. Na een inwerkperiode van 5 minuten is de schimmel gemakkelijk met een vochtige doek weg te nemen.

 

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Contactlenzen test van 2023

 

Ben je niet zo dol op het dragen van een bril en ben je daarom op zoek naar contactlenzen? Dan helpen wij jou graag even verder. Uiteraard is het belangrijk om eerst en vooral een oogarts te bezoeken. Eenmaal je naar lenzen op zoek kunt, is het aangewezen om met bepaalde kenmerkende eigenschappen net iets meer rekening te houden. Indien je echter dringend op zoek bent naar een paar degelijke lenzen, dan verwijzen wij jou graag door naar onze top 3. Zo zijn de Optie-Free PureMoist MPDS contactlenzen alvast een topproduct gebleken. Gedaan met droge en/of pijnlijke en rode ogen, dankzij deze unieke kwalitatieve lenzen. Heb je binnenkort een leuk themafeestje op de agenda staan? Kies dan voor deze Partylenzen Blue Out.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Contactlens Reviews – Top 5

 

Mensen die een bril dragen, durven op sommige momenten ook kiezen om contactlenzen te gebruiken. Toch is het belangrijk om hierbij goed op te letten of je wel de lenzen met de juiste sterkte kiest. Je kunt natuurlijk ook altijd multifocale contactlenzen aankopen. Dan heb je contactlenzen die over verschillende sterktes beschikken. We hebben voor jou even 5 topproducten geselecteerd door enerzijds rekening te houden met de online reviews en anderzijds met het advies van de klanten. Bekijk de lijst even rustig en kies er voor jou de beste contactlens uit.

 

 

1. Optie-Free PureMoist MPDS

 

Indien je op zoek bent naar degelijke contactlenzen dan hoef je dit product van het bekende merk Opti-Free zeker eens te bekijken. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je het vanwege de hoge prijs niet meteen tussen de goedkope contactlenzen zult hoeven te zoeken.

Met dit product is het mogelijk om je lenzen tot maar liefst 16 uur lang vochtig te houden. Zo krijg je geen last van droge of geïrriteerde en pijnlijke ogen. Je zult de hele dag kunnen genieten van een comfortabel en aangenaam gevoel. De set is voorzien van 3 flacons die elk een volume bezitten van ruim 300 ml. Daarnaast krijg je er ook nog een flesje met een vloeistof van 90 ml bij.

Ondanks het hogere prijskaartje blijken de meeste kopers wel degelijk overtuigd te zijn van de voordelen van dit product. De meesten geven dan ook een positief advies over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Partylenzen Blue Out

 

In vergelijking met het voorgaande product zou dit zomaar eens een contactlens aanbieding kunnen zijn zodra je de gunstige prijs ziet. Deze kleur contactlenzen zijn afkomstig van het merk Partylens en kun je bovendien in meerdere kleuren verkrijgen. Ideaal bijvoorbeeld tijdens een halloween feestje.

Je zult merken dat de lenzen bijzonder comfortabel en aangenaam zijn om te dragen doordat ze vervaardigd zijn uit bijzonder zachte materialen. De felle kleuren kunnen een halloween outfit net dat tikkeltje specialer maken.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze gekleurde lenzen jaarlenzen zijn en dus niet over een bepaalde sterkte beschikken. Dit zorgt ervoor dat de meningen over deze contactlenzen eerder verdeeld zijn. Voor sommigen is het een topproduct terwijl anderen toch hun twijfels hebben over de kwaliteit ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eye Fresh Voordeelverpakking

 

Wanneer je besluit om je bril te vervangen door contactlenzen dan is het wel belangrijk om ook aandacht te besteden aan een degelijke lenzenvloeistof. Deze vloeistof zorgt er namelijk voor dat je lenzen vochtig blijven en je dan ook geen last krijgt van pijnlijke of geïrriteerde ogen.

Deze lenzenvloeistof is afkomstig van het bekende merk Eye Fresh en is werkelijk ideaal in combinatie met zachte contactlenzen. De set bestaat uit maar liefst 6 flesjes die afzonderlijk elk een inhoud van ruim 240 ml bevatten. Verder kun je de vloeistof ruim 90 dagen bewaren zodra je het flesje hebt opengedaan.

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat de kopers enthousiast zijn over dit product. De meesten geven dan ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Anderen zijn dan weer overtuigd van de duurzaamheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Air Optix Aqua

 

In vergelijking met de voorgaande producten zul je voor deze contactlenzen misschien net iets meer hoeven te betalen. Toch lijken de meeste kopers daar niet meteen een probleem van te maken.

De lenzen zijn afkomstig van het bekende merk Air Optix en zijn vervaardigd uit een materiaal op basis van siliconen. Dit materiaal is bovendien ook uitgerust met het Aqua Moisture System waardoor het vocht wordt vastgehouden. Zo blijven de lenzen altijd mooi vochtig en glad aanvoelen zodat ze heel comfortabel op het oog blijven zitten.

De lenzen zitten volgens verschillende kopers bijzonder goed en bovendien kun je ook de juiste sterkte kiezen. Andere gebruikers geven daarnaast ook een positief advies over de uitstekende kwaliteit ervan. Kortom volgens hen gaat het hier wel degelijk om een topproduct.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Eye Fresh 3 maandlenzen

 

Net zoals één van de voorgaande producten zijn ook deze contactlenzen afkomstig van het bekende merk Eye Fresh. Ook hier is het mogelijk om zelf de sterkte van de lenzen te bepalen.

Deze verpakking bevat 4 contactlenzen dus dit komt overeen met 2 keer 2 stuks. De lenzen voelen bijzonder zacht aan waardoor de kans op irritatie veel kleiner wordt. Bovendien zijn de lenzen ook vrij dun en soepel en houden ze een groot gedeelte van het vocht vast. Daardoor blijft de lens altijd voldoende vochtig.

Doordat er momenteel nog geen online reviews zijn geplaatst is het voor ons niet eenvoudig om jou verder advies te geven over dit product. We vermoeden dat het hier om een vrij recent artikel gaat dus laat je hierdoor zeker niet afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Contactlenzen koopgids

 

Heel wat brildragers proberen vroeg of laat ook altijd even contactlenzen uit. Uiteraard is het belangrijk om hierbij alleen maar de beste contactlenzen met elkaar te vergelijken. Je zou eventueel kunnen letten op verschillende factoren zoals het nut, het mogelijke prijskaartje, de sterkte en de voordelen ervan. Om het jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn wij al even op onderzoek gegaan. Het is dan ook een goede aanbeveling om deze koopgids even rustig door te nemen en wie weet kun je zo wel een aantrekkelijke contactlens aanbieding tegenkomen. Het is in elk geval altijd leuk om een koopje te kunnen doen.

Het nut van degelijke contactlenzen

Contactlenzen of een bril, het komt steeds vaker voor. Zo heb je heel veel personen die resoluut kiezen voor een bril, terwijl anderen toch opteren voor een paar degelijke contactlenzen. En dat heb je ook nog personen die beide opties tot de mogelijkheden rekenen. Contactlenzen bieden namelijk iets meer vrijheid volgens verschillende personen. Je ziet de zijkant van je bril niet continue waardoor je kunt genieten van een ruimer gezichtsveld. Toch is het belangrijk dat je je niet zomaar tevreden stelt met het eerste het beste paar contactlenzen.

Het is belangrijk om rekening te houden met je ogen en de sterkte die je nodig hebt. Heb je bovendien enkel een paar lenzen nodig om ver te kunnen zien, of is het ook voor dichtbij? Het is daarom een goede aanbeveling om de contactlenzen bij een opticien aan te kopen. Die persoon kan je bovendien bijstaan met raad en daad. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je met een paar degelijke en duurzame lenzen naar huis gaat. En wie weet behoren ze wel tot de goedkope contactlenzen.

 

Welk budget hoef ik te voorzien

Wanneer je besluit om je bril te vervangen door een paar degelijke contactlenzen dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Sommige lenzen zullen echt een koopje lijken terwijl je voor andere contactlenzen dan weer net iets meer budget zult hoeven te voorzien. Uiteraard is de kwaliteit het belangrijkste, maar toch beslis je zelf hoeveel je wilt en maximaal kunt uitgeven aan een paar degelijke contactlenzen. Eigenlijk kan het prijskaartje van contactlenzen door een aantal factoren worden beïnvloedt.

Zo kan het type lens er alvast een bepaalde invloed op uitoefenen. Ook de sterkte en eventuele andere aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat het prijskaartje eventueel iets hoger ligt. In dat geval kan het best wel handig zijn om uit te kijken naar eventuele aanbiedingen. Het is altijd leuk indien je een promotie of korting tegenkomt zodanig dat je dat paar contactlenzen kunt aankopen. Neem rustig je tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken alvorens je besluit een keuze te gaan maken. Vroeg of laat zul jij het voor jou geschikte paar contactlenzen vast en zeker vinden.

 

De verschillende voordelen

We hebben het hiervoor al even kort vermeld, maar het dragen van contactlenzen gaat gepaard met een heleboel voordelen. Zo vinden heel wat gebruikers dat het gezichtsveld groter wordt. Als je een bril draagt, wordt het gezichtsveld toch altijd wat belemmerd doordat je vanuit je ooghoeken altijd een deeltje van de bril zult blijven zien. Dat ongemak valt bij contactlenzen helemaal weg. Een breder gezichtsveld staat dus voor heel wat kopers dan ook gelijk aan iets meer bewegingsvrijheid.

Daarnaast kunnen je lenzen niet bedampen, of kunnen er geen vervelende regendruppels of sneeuw opvallen. Wat wel het geval is bij een bril en waar heel wat brildragers zich dan ook aan ergeren. Als je zelf een bril draagt, dan zul je het wel herkennen dat je meermaals per dag de glazen van je bril moet schoonmaken. Bij lenzen hoef je daar alvast niet meer aan te denken en dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Het type contactlenzen

In je zoektocht naar de voor jou ideale contactlenzen zul je merken dat er heel wat mogelijkheden op de markt gebracht zijn. Zo kun je kiezen voor contactlenzen zonder sterkte en die enkel en alleen bedoeld zijn voor bepaalde gelegenheden of themafeestjes. Denk maar aan Halloween bijvoorbeeld, wanneer mensen op zoek gaan naar pikzwarte of witte contactlenzen om er toch maar wat enger uit te zien. Uiteraard hebben de meeste contactlenzen echter een belangrijkere functie, namelijk het zicht van iemand zoveel mogelijk proberen te herstellen.

Of je nu problemen hebt om dichtbij iets te zien of te lezen, of je hebt problemen om iets wat verder afstaat te zien, met contactlenzen is het mogelijk om deze problemen op te lossen. Je zult dus merken dat je ook hier rekening moet houden met de sterkte die je nodig hebt om te kunnen zien. Zijn er eventueel nog andere aanpassingen die moeten gemaakt worden, dan is ook dit mogelijk met contactlenzen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor een paar multifocale contactlenzen. Dergelijke lenzen zijn uitgerust met meerdere sterktes en daardoor extra praktisch om te gebruiken.

 

 

 

Laatste update: 03.02.23

 

Amandeloliën test van 2023

 

Er zijn heel wat verschillende soorten amandeloliën op de markt gebracht waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Amandelolie heeft dan ook heel wat positieve voordelen naar onze huid toe. Zo zorgt het er bijvoorbeeld niet alleen voor dat de huid er mooi en stralend uitziet, maar biedt het ook een voedende en zelfs verzorgende werking. Daarom vonden wij het toch wel aangewezen om even op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde amandeloliën. Zo hebben we gemerkt dat je met de Kneipp Amandelmelk Badschuim een waar topproduct in huis haalt. Het is de ideale unisex olie die dus zowel door heren alsook dames in de douche kan worden gebruikt. Je zou natuurlijk altijd nog kunnen kiezen voor de Nivea Vanille & Amandel Body. Deze unieke amandelolie combineert kwaliteit en design met een mooi en betaalbaar prijskaartje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Amandelolie Reviews – Top 5

 

Het is belangrijk om je huid zo goed mogelijk te verzorgen en te hydrateren. Amandelolie kan dan ook wonderen verrichten en is geschikt voor elk huidtype. Uiteraard is er niet één enkele soort amandelolie op de markt. Het ruimte aanbod maakt het daarom niet altijd eenvoudig om er het voor jou beste product uit te kiezen. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van 5 topproducten. Zo hoef jij er enkel maar de beste amandelolie uit te kiezen.

 

1. Kneipp Amandelmelk Badschuim

 

Met deze amandelolie van het merk Kneipp zit je eigenlijk altijd goed. De olie kun je gebruiken als badschuim en kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden.

Deze tube amandelolie heeft een volume van maar liefst 400 ml. Dit product zal je huid niet alleen extra verzorgen maar voelt ook nog eens heel zacht aan. Dit maakt het verwenmoment helemaal compleet. Daarnaast kun je genieten van een heerlijke milde geur. Bovendien bevat de amandelolie helemaal geen conserveringsmiddelen.

We kunnen duidelijk opmerken dat de overgrote meerderheid van de klanten helemaal tevreden is over het product. Ze waren dan ook bereid een positief advies te geven over de prijs-kwaliteitverhouding en de heerlijke geur van het product. Uit slechts één enkele review blijkt dat het product misschien toch net iets te prijzig is.

Ben je op zoek naar de voor jou perfecte amandelolie? Dan loont het alvast de moeite om dit product even wat beter onder de loep te nemen. Deze amandelolie wordt jou trouwens aangeboden door het bekende merk Kneipp dat door verschillende kopers veruit als het beste merk wordt beschouwd.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het is een degelijke olie die je zonder problemen als een soort van badschuim kunt gebruiken. Bovendien is het ideaal voor zowel volwassenen als kinderen; dames en heren.

Inhoud: de amandelolie wordt geleverd in een stevige verpakking met een maximale capaciteit van zo’n 400 ml.

Gebruiksvriendelijk: je zult merken dat de amandelolie gekenmerkt wordt door een bijzonder milde doch aangename geur. Bij het productieproces is er bovendien helemaal geen gebruik gemaakt van enige vorm van conserveringsmiddelen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: uit de online reviews kunnen we opmaken dat een enkele klant het toch wel behoorlijk jammer blijkt te vinden dat deze unieke amandelolie niet van de laagste prijs is voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nivea Vanille & Amandel Body

 

Als je liever niet teveel geld uitgeeft aan een degelijke amandelolie dan kan dit product van Nivea zeker en vast iets voor jou zijn. Dankzij de lage prijs zul je het zeker tussen de goedkope amandeloliën kunnen terugvinden.

Dankzij deze amandelolie kun jij een hele dag lang van een zachte huid genieten. Deze amandelolie wordt gecombineerd met een vleugje zachte vanille. Doordat het meer een soort van lotion is, is het product ideaal voor mensen met een droge huid. Je kunt het product ook gebruiken voor massages.

Ondanks het feit dat enkele personen de kwaliteit niet zo goed vinden, is de meerderheid wel helemaal overtuigd van deze amandelolie. Het is niet alleen een heel voordelige koop maar het heeft ook een degelijke kwaliteit. Dit doet ons vermoeden dat het hier wel eens om een amandelolie aanbieding zou kunnen gaan.

Je zou natuurlijk ook voor deze unieke amandelolie van Nivea kunnen kiezen. Nivea zal bij de meeste gebruikers wel een belletje doen rinkelen en staat bij velen bekend omwille van zijn kwaliteit en degelijkheid. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de populairste eigenschappen alvast even opgesomd.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van deze unieke amandelolie.

Gebruiksvriendelijk: de amandelolie verzorgt je huid niet alleen maar laat deze er ook zacht en glanzend uitzien. Bovendien kun je genieten van een heerlijke vanille geur.

Droge huid: indien je vaak te kampen hebt met een droge of geïrriteerde huid, dan is dit product alvast een bijzonder goede aanbeveling.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten die een reactie hebben geplaatst, is van mening dat de kwaliteit toch iets beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Weleda Verzachtende Olie

 

Met deze amandelolie van Weleda haal je volgens de vele kopers echt een topproduct in huis. Het is misschien niet de goedkoopste olie, maar het is ideaal om je gezicht te verzorgen en optimaal te hydrateren.

Dit product is werkelijk ideaal als jij ook af te rekenen hebt met een heel gevoelige huid. Je zult merken dat na gebruik van de amandelolie je huid terug wat zachter en soepeler geworden is. Je kunt het product zelfs gebruiken als oogmake-up remover doordat de olie zo puur is.

De lekkere geur en het verzorgende gevoel zorgen ervoor dat heel wat vrouwen overtuigd zijn van de kwaliteiten van dit product. Het product is bijzonder mild en zelfs ideaal om make-up te verwijderen. Dit neemt niet weg dat één enkele koper net iets minder overtuigd is van het gebruik van deze olie.

Je zou uiteraard ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke amandelolie, jou aangeboden door Weleda. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen voldoet, loont het de moeite om de voor- en nadelen even grondig op een rijtje te plaatsen. Hieronder alvast een korte selectie.

 

Voordelen:

Gezicht: deze amandelolie biedt niet alleen een verzorgende werking voor het gezicht maar zal de huid ook hydrateren en reinigen.

Gevoelige huid: indien je te kampen hebt met een vrij droge, gevoelige of licht geïrriteerde huid, dan raden wij jou zeker aan om deze amandelolie even uit te proberen.

Handig in gebruik: je zult merken dat dit product bijzonder handig te gebruiken is en zelfs dienst kan doen als efficiënte oogmake-up remover.

 

Nadelen:

Budget: indien je interesse mocht hebben in dit product dan zul je er jammer genoeg wel rekening mee moeten houden dat het prijskaartje iets hoger ligt.

Matige kwaliteit: een blik op de online reviews leert ons dat één klant toch wel wat twijfels heeft bij de aangeboden kwaliteit van deze amandelolie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Huile de Vie, 1000ml

 

Als je echt op zoek bent naar een puur product dan hoef je deze amandelolie van het merk Huile de Vie eens rustig te bekijken. Dit product is heel puur en zuiver. Er werden dus helemaal geen extra stoffen aan deze olie toegevoegd.

Deze olie is werkelijk geschikt voor alle huidtypes, alhoewel het echt aangeraden wordt wanneer je te kampen hebt met een droge huid. De olie zal het vochtgehalte in de huid stimuleren en kan rimpelvorming vermijden. De olie is ook ideaal voor heerlijke massages in de hals en het gezicht die helpen ontspannen.

Ondanks de ietwat hoge prijs merken we dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Werkelijk alle kopers zijn volledig overtuigd van deze olie en prijzen dan ook de goede kwaliteit ervan. De amandelolie voldoet volledig aan hun verwachtingen.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke amandelolie, die jou wordt aanbevolen door Huile de Vie. Ben je niet meteen bekend met dit merk, dan kan het helpen om de populairste kenmerkende eigenschappen eens even op een rijtje te zien staan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het grote pluspunt van dit product is dat er geen bijkomende stoffen of conserveringsmiddelen gebruikt zijn tijdens het productieproces. Dat maakt de olie dan ook bijzonder zuiver en buitengewoon puur.

Huidtype: of je nu last hebt van een droge, vettige of gevoelige huid; dit type olie kun je makkelijk gebruiken op eender welk type huid.

Handig in gebruik: de olie biedt niet alleen een verzorgende werking maar zal de huid ook hydrateren en eventuele rimpelvorming verminderen. Daarnaast kan de olie ook tijdens massages worden gebruikt.

 

Nadelen:

Budget: ook hier valt de hoge prijs wel op en zou dit een nadeel kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Jacob Hooy Bodyolie

 

Deze amandelolie is afkomstig van het merk Jacob Hooy is een huidvriendelijke olie die gebruikt kan worden door alle huidtypes. Toch wordt het net nog dat tikkeltje extra aangeraden voor mensen die te maken hebben met een droge huid.

De olie helpt de vochtbalans in de huid te herstellen en voedt de huid. Verder kan rimpelvorming door gebruik van deze amandelolie vermeden worden. Deze olie heeft een bleekgele kleur en is bijna zo goed als reukloos.

Ook hier kunnen we vaststellen dat de kopers werkelijk helemaal overtuigd zijn van het product. Zij vinden het absoluut de moeite om het product aan te kopen en raden het dan ook sterk aan. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien is dit wel iets voor jou.

We kunnen het rijtje afsluiten met deze unieke amandelolie van het bekende en sterk gewaardeerde merk Jacob Hooy. De olie wordt geleverd in een stevige en duurzame verpakking. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en kenmerken? Lees dan vast en zeker verder.

 

Voordelen:

Huidvriendelijk: dit type olie is ideaal voor eender welk type huid. Het maakt dus helemaal niet uit of je over een vette, droge of gevoelige huid beschikt.

Gebruiksvriendelijk: deze amandelolie wordt gekenmerkt door een vrij zoete geur en zorgt niet alleen voor een verzorgende maar tegelijk ook hydraterende werking van de huid. Eventuele rimpelvorming kan worden verminderd of voorkomen.

 

Nadelen:

Verpakking: tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij het product geplaatst. Alhoewel het design van de verpakking misschien net iets aantrekkelijker had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Amandeloliën koopgids

 

Het is niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken uit de beste amandeloliën die er op de markt gebracht zijn. Het is dan weer wel een feit dat amandelolie heel erg goed is voor de huid en het haar en daardoor echt een aanbeveling is. Toch is het belangrijk dat je probeert rekening te houden met meerdere elementen wanneer je de verschillende producten en aanbiedingen gaat vergelijken. Zo kun je letten op het type amandelolie, geraffineerd of ongeraffineerd, de voordelen en het mogelijke prijskaartje ervan. En wie weet spot je vroeg of laat wel een degelijke amandelolie aanbieding.

Wat is amandelolie

Zoals de naam het al doet vermoeden, wordt amandelolie gemaakt op basis van amandelen. Meer bepaalde rauwe amandelen die op een bepaalde manier tot olie verwerkt worden. Amandelolie is één van de weinige oliën die over heel wat mineralen en andere belangrijke vitamines beschikt. Dit is de reden dat amandelolie ook zoveel voordelen te bieden heeft op het vlak van gezondheid.

Amandelolie bestaat voor een bijzonder groot deel uit onverzadigde vetzuren. Dit wordt gecombineerd met vitamine E, kalium en verschillende soorten eiwitten. Daarbij komt ook nog een bepaalde hoeveel zink die ook een niet mis te verstane werking met zich meebrengt. Het is niet voor niets dat amandelolie je heel wat energie kan bezorgen en je tegelijk ook kan helpen om een beetje af te vallen.

 

De soort amandelolie

Het lijkt misschien heel vreemd maar toch bestaan er vandaag de dag verschillende soorten amandelolie. Om het jou wat gemakkelijker te maken, kunnen we de amandelolie gaan onderverdelen in 2 soorten. Zo heb je de keuze tussen zoet of bitter. Wanneer je kiest voor bittere amandelolie dan worden er eerst bittere amandelen geperst om vervolgens geëxtraheerd te worden. Bij zoete amandelolie worden er uiteraard ook amandelen geperst maar wordt er niet geëxtraheerd.

Het grote verschil is dus eigenlijk gewoon dat de zoete amandelolie gemaakt wordt op basis van eetbare amandelen. Met andere woorden, enkel de zoete amandelolie kun je dan ook effectief gaan innemen. Bittere amandelolie is echter niet gemaakt van eetbare amandelen en is dus vooral ideaal om bijvoorbeeld huidproblemen aan te pakken. Ook wanneer je meer glans en volume aan je haar wilt geven dan is de bittere amandelolie de oplossing.

 

Geraffineerd of ongeraffineerd

Naast het feit dat er zowel zoete alsook bittere amandelolie bestaat, kunnen we ook een onderscheid optekenen op het gebied van het productieproces. Zo bestaat er bijvoorbeeld geraffineerde amandelolie net als er ook heel wat ongeraffineerde amandelolie te koop wordt aangeboden. In beide gevallen worden de amandelen eerst en vooral geoogst waarna ze gepeld en meteen gedroogd worden. Vervolgens is het de bedoeling om de olie te gaan extraheren. En de manier waarop dit gebeurt, kan verschillen.

Op die manier kunnen we een onderscheid maken tussen geraffineerde en ongeraffineerde oliën. Wanneer we te maken hebben met geraffineerde amandelolie dan heeft men eigenlijk gebruik gemaakt van bepaalde warmtebehandelingen en chemicaliën om de olie eruit te halen. Geraffineerde olie is daardoor niet zo geschikt om als voedzame olie te gebruiken. Bij ongeraffineerde amandelolie komen er geen chemicaliën of hoge temperaturen aan te pas.

 

Het mogelijke kostenplaatje

Net doordat er zoveel verschillende soorten amandeloliën op de markt gebracht zijn, mag het ook niet verwonderen dat er verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. De prijs van amandelolie kan dan ook heel erg sterk variëren op basis van het volume of de capaciteit van de olie. Maar ook door middel van het specifieke merk of het toepassingsgebied. Op die manier kun je hele goedkope amandeloliën spotten van amper 5 euro. Maar er bestaan ook duurdere oliën waar je al gauw 20 euro of meer voor betaalt.

Het kan daarom een goed idee zijn om eerst voor jezelf duidelijk uit te maken waar je naar op zoek bent. Welke verwachtingen heb je en waarvoor wil je de amandelolie precies gebruiken. Indien je een bepaald budget hebt dat je maximaal wilt en kunt uitgeven, dan is het ook belangrijk om daar rekening mee te houden. Indien je toch blijft twijfelen omtrent een bepaald product dan kun je altijd even de online reviews van kopers nalezen. Daar staat vaak heel wat handig advies in en wat extra informatie in verband met de gebruikerservaring.

De voordelen van degelijke amandelolie

Het mag ondertussen wel al duidelijk wezen dat amandelolie dan ook heel wat voordelen met zich meebrengt. Indien je vaak last hebt van een doffe huid dan kan amandelolie de huid weer laten stralen en glanzen. Amandelolie zorgt voor een mooie warme gloed waardoor de huid er meteen weer een pak gezonder uitziet. Op dezelfde manier zal het ook vervelende ouderdomskwaaltjes zoals rimpels gaan verminderen.

Bepaalde amandeloliën kunnen bovendien ook eenvoudig dienst doen als een natuurlijk werkende zonnebrandcrème. Doordat amandelolie over vitamine E beschikt, worden de nadelige effecten van de schadelijke UV stralen aanzienlijk beperkt en verminderd. Verder zou je het ook kunnen gebruiken wanneer je je make-up op een eenvoudige manier wilt verwijderen. Amandelolie zal je ook veel meer energie bezorgen en kan zelfs op een bepaalde manier helpen tijdens het afvallen.