6 beste tea tree oliën Test van 2024

Laatste update: 13.04.24

 

Beste tea tree oliën – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijk middel om allerlei kwaaltjes te bestrijden, kunnen we de goede raad geven om voor tea tree olie te kiezen. Door even onze top 3 te bekijken, zul je al gauw merken dat je met de Jacob Hooy Tea tree olie kiest voor een meer dan degelijk product. De etherische olie biedt verlichting bij ontstekingen en bestrijdt infecties. Je zou ook kunnen gaan voor de Tea Tree Oil (Chi) die zeker niet moet onderdoen en een meer dan waardig alternatief is. Deze tea tree olie werd met pepermuntolie gemengd om de hoofdhuid te stimuleren en je een verkwikkend gevoel te geven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste tea tree oliën (Reviews) van 2024 

 

Ben je op zoek naar een pure tea tree olie die je zelf met etherische oliën kunt verdunnen? Of wil je liever een specifieke tea tree olie om op je gezicht te gebruiken? We kregen de hulp en het advies van enkele specialisten om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles goed te bekijken en kies er vervolgens de beste tea tree olie uit die jou het meest geschikt lijkt.

 

1. Jacob Hooy Tea tree – 30 ml – Etherische Olie

 

De tea tree olie van Jacob Hooy is één van de populairste producten in onze selectie met topproducten. Wanneer er ervaringen over de behandeling van kalknagels en voetschimmel worden uitgewisseld, wordt tea tree olie vaak het beste middeltje genoemd.

Bovendien werkt deze olie bijzonder goed om het immuunsysteem te versterken en je algemene gezondheid te verbeteren. Doordat de Jacob Hooy tea tree olie gemakkelijk met een dragerolie kan worden vermengd, komt hij trouwens goed van pas om pijnlijke spieren en gewrichtspijnen met massages te verzorgen.

Deze olie wordt in een glazen flesje met druppelsysteem geleverd en kan met een inhoud van 30 of 100 ml worden aangekocht. De producent wil er trouwens graag nog eens op wijzen dat dit product niet geschikt is voor inwendig gebruikt. In de reviews merken we dat deze tea tree olie een zeer goede beoordeling kreeg met een score van 4,7 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze tea tree olie kan perfect met een dragerolie worden vermengd om hem voor allerlei spier- en gewrichtspijnen te gebruiken.

Toepassingen: hij kan met water worden vermengd om lichte mondinfecties en keelpijn te behandelen of je kunt hem met heet water vermengen om te stomen als je verkouden bent.

Inhoud: de Jacob Hooy tea tree olie wordt geleverd in glazen flesjes met een inhoud van 30 of 100 ml zodat je voor een tijdje bent voorzien. 

Zuinig: het flesje olie heeft een handig druppelsysteem waardoor je heel zuinig met het product kunt omgaan.

 

Nadelen: 

De prijs: hoewel deze tea tree olie in de laagste prijsklasse valt, vinden enkele klanten hem toch te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Tea Tree Oil (Chi) – met pepermuntolie voor haar- en hoofdhuidproblemen

 

De tea tree olie van het merk Chi is een 100% natuurlijk en werd met pepermuntolie verrijkt om een verfrissend en verkwikkend gevoel te geven. Chi biedt trouwens een volledig assortiment producten aan die natuurlijke tea tree olie bevatten waardoor je je volledige lichaam optimaal kunt verzorgen. 

Deze tea tree olie is specifiek bedoeld om de hoofdhuid te behandelen en allerlei haarproblemen op te lossen. Doordat het product met pepermuntolie werd gecombineerd, worden alle onzuiverheden op de hoofdhuid geëlimineerd zodat de talgproducties en het vochtniveau volledig terug in balans worden gebracht. 

Hierdoor zal je haardos veel voller en gezonder worden en heb je steeds een fris gevoel. Deze olie wordt in een verpakking van 20 ml verkocht en is best wel prijzig. Aan de andere kant heb je maar heel weinig van het product nodig om al snel effect te zien. In de reviews merken we dat de klanten deze tea tree olie een uitstekende score van 4,8 sterren gaven.

 

Voordelen: 

Samenstelling: deze etherische olie bevat een samenstelling van tea tree olie en pepermuntolie waardoor hij heerlijk ruikt.

Toepassing: doordat de twee essentiële oliën met elkaar werden vermengd is dit product ideaal om hoofdhuid- en haarproblemen op te lossen. 

Inhoud: de Chi tea tree olie wordt in glazen flesjes aangeboden die een inhoud van 20 ml hebben. 

Gebruiksvoordeel: door zijn samenstelling geeft dit product je een verfrissend en verkwikkend gevoel.

 

Nadelen: 

Giftig: deze tea tree olie is niet geschikt voor inwendig gebruik en mag dus absoluut niet worden ingeslikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tea Tree olie – Reinigt de lucht – etherische olie – Mearome – 30ml

 

De Mearome tea tree olie is uiterst geschikt om puistjes en mee-eters te verzorgen zodat je er gauw vanaf bent. Deze olie heeft een antiseptische en ontstekingsremmende werking waardoor de huid niet geïrriteerd raakt.

 Bovendien bezit deze essentiële olie tevens schimmelwerende eigenschappen waardoor de tea tree olie een effectief middel is om schimmelnagels en voetschimmel te bestrijden. Door zijn antivirale werking zal een koortslip in een mum van tijd verdwijnen en zorgt hij ervoor dat de wonde snel geneest zodat je er geen littekens aan overhoudt.

Verder kun je deze olie met azijn mengen om de lucht in je woning te zuiveren en vieze geurtjes te elimineren. Hij wordt trouwens verkocht in donkergekleurde glazen flesjes van 30 ml met een handig druppelsysteem om het product zuinig te kunnen gebruiken. In de reviews merken we dat deze olie een uitstekende beoordeling kreeg. 

 

Voordelen: 

Ontstekingsremmend: de Mearome olie heeft een ontstekingsremmende en ontsmettende werking waardoor hij perfect op de huid kan worden aangebracht om puistjes en acne te verwijderen. 

Schimmelwerend: deze tea tree olie is het hulpmiddel bij uitstek om voetschimmel te voorkomen en behandelen.

Luchtverfrissend: door enkele druppels olie met azijn te vermengen kan dit product eveneens worden gebruikt om de lucht te zuiveren en vieze geuren weg te nemen. 

Verpakking: de olie is verpakt in een donker glazen flesje met een inhoud van 30 ml en tevens voorzien van een handig druppelsysteem.

 

Nadelen: 

Inhoud: doordat hij voor allerlei doeleinden wordt aangewend, maakt een klant de opmerking dat de verpakking te klein is

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Thursday Plantation – Orginal 100% puur Tea Tree Oil

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt deze Thursday Plantation olie een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt waardoor het heel wat voordeliger uitkomt.

Deze tea tree olie is 100% puur en kan bijgevolg bijvoorbeeld met dagcrème, bodylotion of dragerolie worden vermengd om hem voor allerlei toepassingen te gebruiken. Het product is trouwens vrij van parabenen en chemische toevoegingen waardoor hij zonder probleem op de huid kan worden aangebracht. 

Bovendien is deze etherische olie in een donker glazen flesjes verpakt zodat je hem optimaal kunt bewaren. Het druppelflesje heeft overigens een inhoud van 25 ml en kan ook in een klein zakformaat van 10 ml worden aangekocht. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over dit veelzijdige product.

 

Voordelen: 

Toepassing: deze tea tree olie is een echt wondermiddel en kan voor diverse doeleinden worden aangewend.

Samenstelling: dit product is 100% zuiver zonder toevoeging van bewaarmiddelen en parabenen zodat hij op verschillende huidtypes kan worden aangebracht.

Gebruik: doordat dit een 100% pure tea tree olie is, kun je hem met diverse drageroliën, bodycrème en dag- of nachtcrème vermengen.

Efficiënt: de Thursday Plantation tea tree olie werkt effectief om acne te behandelen en zorgt ervoor dat de huid snel terug gaaf wordt.

 

Nadelen: 

Geur: enkele klanten vinden dat dit product nogal een sterke en indringende geur heeft waar je eerst moet aan wennen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tea Tree Olie 100% 10ml Pipetfles – Veelzijdige Theeboom, Tea Tree Etherische Olie

 

De tea tree olie van Butterfly Oil heeft de laagste prijs in onze selectie waardoor hij bijna zeker in elk budget past. Je kunt hem trouwens nog voordeliger krijgen wanneer je meerdere verpakkingen aankoopt. 

Dit product wordt aangeboden in een bruinkleurig flesje waarop een mooie kleurrijke vlinder zit. De kleine glazen verpakking heeft een inhoud van 10 ml zodat je hem gemakkelijk in je handtas of jaszak kunt meenemen. Daarnaast is er in de dop een handig pipetje verwerkt waardoor je hem steeds met de gepaste hoeveelheid kunt druppelen.

Doordat deze etherische olie enorm veelzijdig is, kan hij voor allerlei huishoudelijke zaken, huidkwaaltjes en haarproblemen worden toegepast. Deze tea tree olie blijkt trouwens enorm daadkrachtig te werken om wratten te behandelen. We zien in de reviews dat de 100% pure olie een uitstekende score van 4,8 sterren kreeg.

 

Voordelen: 

Formaat: de Butterfly tea tree olie wordt verkocht in een klein flesje met een inhoud van 10 ml waardoor hij een handig formaat heeft om hem bijvoorbeeld in je handtas of make-uptasje mee te nemen.

Verpakking: het kleine donkergekleurde glazen flesje is voorzien van een pipet zodat je de olie met een precieze hoeveelheid kunt druppelen. Er werd een hele mooie en kleurrijke vlinder op de flacon gekleefd.

Toepassing: het product is 100% puur waardoor je hem voor diverse toepassingen kunt gebruiken. Echter, hij is enkel geschikt voor uitwendig gebruik.

De prijs: hoewel hij reeds de laagste prijs heeft, kun je hem bij aankoop van meerdere stuk nog een pak voordeliger krijgen.

 

Nadelen: 

Inhoud: deze dispenser in zakformaat dient eigenlijk enkel om mee te nemen. Voor dagelijks gebruik heb je een verpakking met meer inhoud nodig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. De Tuinen Tea Tree Dag- En Nachtcrème 120ml – Vegan 

 

De Tuinen wordt door velen als het beste merk beschouwd voor verzorgingsproducten die uit zuivere en natuurlijke bestanddelen zijn samengesteld. De tea tree olie dag- en nachtcrème van De Tuinen is dan ook het ideale product om de gezichtshuid te verzorgen.

Bovendien bevat deze crème extracten van groene thee waarbij de aanwezige antioxidanten de huid gaan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door de actieve werking van de tea tree olie wordt de gezichtshuid optimaal gezuiverd, gekalmeerd en verzacht wat enkel de regeneratie van de huidcellen ten goede komt. 

Dit product is geschikt om een vette huid met verstopte poriën dagelijks te behandelen zodat je er steeds stralend uitziet. De dag- en nachtcrème is trouwens verpakt in een mooi pot met een inhoud van 100 ml waardoor je voor een tijdje bent voorzien. We merken dat er voor dit vrij recente product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze tea tree olie is reeds in de dag- en nachtcrème verwerkt waardoor je hem onmiddellijk op de huid kunt aanbrengen.

Huidtype: hij is geschikt voor dagelijks gebruik om een vette huid met verstopte poriën te zuiveren en te verzorgen.

Samenstelling: deze crème bevat enkel natuurlijke ingrediënten en is bijgevolg geschikt voor vegan gebruikers.

Verpakking: de mooie pot met zwart deksel heeft een inhoud van 100 ml zodat je gedurende een langere periode voorzien bent.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: de dag- en nachtcrème van De Tuinen heeft de hoogste aankoopprijs in onze lijst waardoor hij minder geschikt is voor mensen met een beperkt budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tea tree oliën Koopgids 

 

Ben je op zoek naar een degelijke tea tree olie, maar weet je niet goed waar je zoal op moet letten? Neem dan even de tijd om onze koopgids te bekijken en onze aanbevelingen ter harte te nemen. We zullen je precies uitleggen wat tea tree olie is en waarvoor je dit product kunt gebruiken. Kies je voor een goedkope variant of kun je beter de aanbiedingen in de gaten houden wanneer je de verschillende producten in de testen gaat vergelijken?

Wat is tea tree olie 

Tea tree olie is afkomstig van de Melaleuca alternifolia boom, die ook wel theeboom wordt genoemd. Deze boom heeft echter niks met thee te maken die eigenlijk gewoon aan kleine struikjes groeit. De Melaleuca alternifolia kwam oorspronkelijk enkel in Australië voor waar de Aboriginals reeds honderden jaren geleden, de bladeren van de boom in stoombaden deden om aandoeningen van de luchtwegen te behandelen.

De tea tree olie die we nu kennen is een essentiële olie die door koude persing uit de bladeren van de theeboom wordt gewonnen. De olie werd trouwens in de tweede wereldoorlog vooral gebruikt door zijn wondhelende en antibacteriële werking omdat er nog geen antibiotica voor handen was.

Na de introductie van antibiotica raakte de olie in de vergetelheid. Echter, doordat de mensen tegenwoordig weer meer in natuurlijke middelen interesse hebben, kwam de tea tree olie terug in de belangstelling. 

 

Waarvoor kun je tea tree olie gebruiken

Tea tree olie is door zijn antibacteriële en antiseptische werking een heel veelzijdig product. Je kunt de olie gebruiken om wonden en brandwonden sneller te laten genezen en om wratten te verwijderen. Doordat hij de productie van de talgklieren in de hoofdhuid reguleert, werkt de olie bijzonder goed om volledig van roos en schilfertjes af te geraken. Bovendien is het een uitstekend product om aan je shampoo toe te voegen en je vet haar te wassen.

Tea tree olie is trouwens ook heel goed om hoofdluis te behandelen. Daarnaast wordt het gebruik van deze olie aangeraden als je veel in zwembaden, sportscholen of op andere plaatsen vertoeft waar je vaak aan infecties bent blootgesteld. Bij opgezwollen tandvlees of als je keelpijn hebt, kun je je mond met water en tea tree olie spoelen om de ongemakken te verlichten.

Wanneer je enkele druppels olie in heet water oplost, werkt het middel heel efficiënt om van een verstopte neus of sinusitis af te komen. Bij acne, mee-eters, puistjes of andere huidaandoeningen kun je dagelijks tea tree olie aanbrengen om vlug terug een gave huid te krijgen. Eenmaal je tea tree olie op Google intikt, zul je een volledige reeks aandoeningen vinden die met deze essentiële olie kunnen worden behandeld.

 

Huishoudelijk gebruik

Naast het gebruik om lichamelijke ongemakken te behandelen, kan tea tree olie eveneens voor andere toepassingen worden ingezet. Het product is veilig om bij huisdieren bijvoorbeeld teken, vlooien of schurft te bestrijden. Daarnaast kan de olie ook bij huishoudelijke klusjes goed van pas komen. Als je in je badkamer of in andere vochtige ruimtes een schimmelprobleem hebt, is het voldoende om een mengeling met water te maken en dit vervolgens op de schimmel te laten inwerken.

Je kunt trouwens gewoon enkele druppels tea tree olie aan je wasproduct toevoegen om je kleding te wassen. Tea tree olie heeft een desinfecterende en reinigende werking waardoor hij ideaal is om in de keuken je werkblad schoon te maken. Verder kan hij ook worden gebruikt om make-up te verwijderen omdat hij de huid niet zal uitdrogen.

 

Hoe moet je tea tree olie gebruiken en bewaren

Tea tree olie kan beter niet rechtstreeks op de huid worden aangebracht, tenzij de therapie het anders vermeldt. Je kunt de olie met je dagcrème of bodycrème vermengen om hem dagelijks aan te brengen. Voor de behandeling van je hoofdhuid of als je hem voor massages wilt gebruiken, kun je de olie met een dragerolie zoals kokos-, amandel- of olijfolie mengen. Wees steeds voorzichtig wanneer je tea tree olie rond de ogen aanbrengt omdat het product irritaties en roodheid kan veroorzaken.

Het is trouwens echt wel belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed volgen en het product op de correcte manier te gebruiken. Zo wordt er aangeraden om vooraf altijd een gevoeligheidstest te doen om te zien of de huid niet geïrriteerd raakt. Bovendien is tea tree olie enkel geschikt voor uitwendig gebruik omdat hij na inname, de gezondheid ernstige schade kan toebrengen. Wanneer je pure tea tree olie aankoopt, kun je hem beter niet in een plastic verpakking bewaren. Je plaatst het glazen flesje bij voorkeur op een koele en droge plaats, buiten het bereik van kinderen.

Het prijskaartje

De aankoop van tea tree olie is in wezen niet zo duur omdat je er heel spaarzaam kunt mee omgaan. Doordat je slechts enkele druppeltjes nodig hebt, kan hij heel zuinig worden gebruikt. Je koopt het best een pure tea tree olie die je volgens eigen wens voor allerlei toepassingen kunt gebruiken. Je mag rekenen op een aankoopprijs tussen 10 en 20 euro voor een klein flesje tea tree olie van goede kwaliteit.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Wat is tea tree olie en waarvoor kan het worden gebruikt?

Tea tree olie wordt ook wel Melaleuca olie genoemd omdat de olie uit de bladeren van de Australische Melaleuca alternifolia boom wordt gewonnen. De essentiële olie staat vooral bekend om zijn antibacteriële, verzorgende en verzachtende eigenschappen waardoor dit een heel veelzijdig product is. Hij kan worden gebruikt om oppervlakkige huidinfecties, snij- en schaafwondjes en acne te verzorgen.

Daarnaast kan hij heel effectief zijn bij het behandelen van schimmelnagels en kan hij tevens worden aangewend om haarproblemen op te lossen en roos te bestrijden. Tea tree olie kan trouwens met een dragerolie worden gemengd waardoor hij ook voor massages kan worden ingezet om spierpijn en -krampen te behandelen. Tea tree olie is enkel geschikt voor uitwendig gebruik.

Q2: Waar kun je tea tree olie kopen?

Je kunt tegenwoordig in elke drogisterij tea tree olie aankopen. Zo is hij bijvoorbeeld bij het Kruidvat en Etos te vinden die overigens diverse merken tea tree olie in hun aanbod hebben opgenomen. Je kunt de olie ook in biowinkels of bij de apotheek aankopen. Daarnaast zijn er enkele webshops die essentiële en etherische oliën in hun assortiment hebben en waar je vast en zeker een kwalitatieve tea tree olie kunt bestellen.

Echter, wanneer je tea tree olie uitkiest, kun je maar beter goed nakijken of het product wel 100% puur is. Er wordt namelijk vaak tea tree olie verkocht waaraan allerlei andere ingrediënten werden toegevoegd waardoor hij zijn kracht verliest.

 

Q3: Hoe moet je tea tree olie gebruiken?

Als je tea tree olie voor de eerste maal gebruikt, doe je er goed aan om een klein druppeltje olie op je huid aan te brengen om te testen of het product geen huidirritaties opwekt. Daarnaast is het belangrijk om, tijdens de behandeling met medicinale crèmes of -zalven, vooraf even met je arts te overleggen of tea tree olie wel voor jou geschikt is.

Bij acne en insectenbeten of als je bijvoorbeeld met brandnetels in contact bent gekomen, kun je een kleine hoeveelheid pure olie op de huid aanbrengen om de pijn te verzachten en de jeuk te verminderen. De olie kan tevens in dagcrème of bodylotion worden vermengd of je kunt hem aan heet water toevoegen om te dampen wanneer je verkouden bent. Er zijn nog heel veel andere toepassingsmogelijkheden die allemaal uitgebreid op verschillende internetsites worden uitgelegd.

 

Q4: Hoe kun je tea tree olie verdunnen?

Voor sommige behandelingen is het beter om de tea tree olie niet rechtstreeks op de huid aan te brengen. Je kunt de olie dan verdunnen met een dragerolie zoals amandel-, kokos- of olijfolie om hem bijvoorbeeld als massageolie te gebruiken. Wanneer je enkele druppeltjes tea tree olie aan je bodymilk of dagcrème toevoegt, kun je hem dagelijks zonder probleem aanbrengen.

Wist je trouwens dat je door zo’n 20-tal druppeltjes tea tree olie aan 60 ml water en 120 ml gedistilleerde azijn toe te voegen, een efficiënte allesreiniger kunt maken? Hij werkt bovendien ook heel goed om schimmel te bestrijden. Doe 10 à 15 druppels van de olie bij 250 ml water en spuit het goedje vervolgens op de schimmel te spuiten. Na een inwerkperiode van 5 minuten is de schimmel gemakkelijk met een vochtige doek weg te nemen.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE