9 beste Zonnebrand Test van 2024

Laatste update: 23.05.24

 

Zonnebranden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies de beste zonnebrand producten zijn. Indien je dringend op zoek bent naar een degelijke zonnebrand product dan hebben wij alvast goed nieuws. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met de gebruikerservaringen. Zo hebben we gemerkt dat de Nivea Sun Protect & Refresh zonnebrand alvast een schot in de roos is. Het zal je lichaam niet alleen beschermen tegen de gevaarlijke zonnestralen maar het zal de huid ook verzorgen. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de Biodermal Zon SPF 50+ zonnebrand. De verpakking is voorzien van een flesje Biodermal zonnebrand met een maximaal volume van zo’n 200 ml.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 Beste Zonnebranden (Reviews) van 2024

 

Wanneer je op zoek gaat naar de beste zonnebrand dan zul je heel wat diverse soorten tegenkomen. Daarom is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken. Je zou kunnen beginnen met meerdere producten te vergelijken en ook het advies en de reviews van de kopers te bekijken. Wij zijn alvast even op zoek gegaan naar 5 topproducten zoals biodermal zonnebrand en eucerin zonnebrand. Bekijk de producten even rustig en kies er vervolgens voor jou de beste zonnebrand uit.

 

1. Nivea Sun Zonnebrand Protect & Refresh Transparante

 

Indien je op zoek gaat naar goedkope zonnebranden dan is het mogelijk dat je dit product tegenkomt. Dit Nivea zonnebrand product is voorzien van een zeer gunstig prijskaartje dat heel wat kopers dan ook sterk zullen waarderen. Het lijkt gewoon echt wel een zonnebrand aanbieding te zijn.

Deze zonnebrand spray kun je heel makkelijk en snel op het lichaam aanbrengen en biedt vrijwel meteen bescherming tegen de schadelijke UV stralen van de zon. Bovendien zul je merken dat het ook een verzorgende werking heeft aangezien je huid er zachter door gaat aanvoelen. Het product trekt vrij snel in de huid in en is bovendien waterbestendig.

Deze voordelen zorgen er dan ook voor dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk positief reageren op dit product. Er zijn bovendien ook heel wat gebruikers die deze Nivea zonnebrand sterk aanraden. Neem alvast een kijkje en oordeel vooral zelf.

Als je binnenkort op reis vertrekt naar de zon dan is een degelijke en betrouwbare zonnebrand uiteraard geen overbodige luxe. Dit product behoort toe aan het bekende merk Nivea en is bovendien voorzien van de laagste prijs. Daardoor zou het wel eens één van de populairste zonnebrand producten uit de lijst kunnen worden.

 

Voordelen:

Werkwijze: de zonnebrand wordt aangebracht onder de vorm van een spray. De spray zorgt er in eerste instantie voor dat je beschermd bent tegen de gevaarlijke UV zonnestralen. Anderzijds biedt het ook een verzorgende werking.

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie prijskaartje van deze betrouwbare zonnebrand.

Factor: het product is makkelijk aan te brengen en is zelfs waterbestendig. Je kunt dus zonder problemen het zwembad induiken.

 

Nadelen: 

Budget: slechts één enkele koper is van mening dat het laaggeprijsde product nog steeds veel te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Biodermal Zon Zonnebrand SPF 50+ 200ml

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een zonnebrand product van het bekende merk Biodermal. Deze zijn misschien iets duurder maar het is wel bewezen dat deze producten ook effectief bescherming bieden. Het flesje biedt bescherming factor 50 en heeft een totale inhoud van maar liefst 200 ml.

Deze zonnebrand van Biodermal wordt vooral aangeraden aan personen die over een gevoelige huid beschikken en sneller verbranden. De zonnebrand trekt snel in de huid en is bovendien ook nog eens waterbestendig. Ideaal wanneer je gaat zwemmen of naar het strand gaat.

Uit de verschillende online reviews blijkt alleen maar dat de kopers duidelijk tevreden zijn over dit product. De zonnebrand werkt niet alleen hydraterend maar zorgt ook voor een goede bescherming tegen de gevaarlijke stralen van de zon. Kortom voor velen is dit werkelijk een topproduct.

Indien je de neiging hebt om vrij vlug te verbranden dan is het beter om een zonnebrand product aan te kopen met een hogere beschermingsfactor. Deze zonnebrand wordt geleverd door het bekende merk Biodermal en heeft een vrij hoge beschermingsfactor van maar liefst 50+. Zo ben je goed beschermd tegen de gevaarlijke UV stralen.

 

Voordelen:

Effectiviteit: deze zonnebrand is wetenschappelijk getest en uit onderzoek is gebleken dat het product effectief bescherming biedt tegen de UV zonnestralen.

Verpakking: de verpakking telt 1 flesje Biodermal zonnebrand met een maximaal volume van 200 ml.

Waterbestendig: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken indien je graag eventjes wilt zwemmen of wanneer je een dagje naar zee gaat.

 

Nadelen: 

Budget: het is misschien niet meteen één van de goedkope zonnebrandproducten en dat kan voor sommige kopers wel als een minpuntje worden opgevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Vision Every Day Sun Protection SPF 50 – 200 ml 

 

Staat er binnenkort een zonovergoten vakantie op de planning, dan kan deze Vision zonnebrand misschien wel goed van pas komen. Afkomstig uit de Vision Sensitive ++ Expert serie en gezegend met een vriendelijk prijskaartje, kan hij rekenen op heel wat positieve reacties wat leidt tot een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 4,9 sterren. De moeite waard om deze, misschien wel goedkope, zonnebrand toch even van naderbij onder de loep te nemen.

De Vision Every Day Sun Protection zonnebrand lotion valt met een op vanwege zijn hoge factor 50 wat hem uitermate geschikt maakt voor mensen met een gevoelige ietwat bleke huid. Door hem ongeveer 15 minuutjes voor het eerste contact met de zon aan te brengen en dit vervolgens regelmatig te herhalen, garandeert hij een optimale én overigens langdurige zonbescherming tegen zowel de uv A alsook uv B-stralingen.

Daarnaast blijkt de zonnebrand lotion met SPF 50 eveneens 100% parfumvrij te zijn alsook waterbestendig. Hij wordt jou aangeboden als een lotion hoewel ook de mogelijkheid bestaat om hem in spray vorm aan te kopen indien dusdanig gewenst.

 

Voordelen:

Parfumvrij: in tegenstelling tot heel wat andere zonnebrand lotions blijkt deze van Vision 100% parfumvrij te zijn.

Samenstelling: de aanwezigheid van liposomen zorgt niet alleen voor een langdurige bescherming tegen de zon maar maakt het product eveneens waterbestendig.

Gebruiksgemak: hoewel deze Vision zonnebrand wordt aangeboden als een lotion, bestaat eveneens de optie om hem in spray vorm aan te kopen. Bovendien trekt de lotion vrij snel in waardoor de huid allesbehalve vet noch plakkerig zal aanvoelen.

Inhoud: de zonnebrand lotion van Vision wordt jou aangeboden in een stevige tube met een inhoud van 200 ml.

 

Nadelen: 

Geen bronzer: in tegenstelling tot sommige andere zonnebrand producten, bevat dit exemplaar van Vision geen brons formule.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Australian Gold SPF 30 Spray Gel met Bronzer 237 ml

 

Als we de vele positieve reacties van de klanten op het product bekijken, dan lijkt het hier wel om een zonnebrand topproduct te gaan. Deze zonnebrand wordt jou aanbevolen door het bekende merk Australian Gold en heeft een beschermingsfactor van 30. Ideaal dus voor mensen met een gevoelige huid die snel verbrandt.

De zonnebrand wordt geleverd in een originele flacon met een maximale inhoud van 237 ml. Bovendien biedt de zonnebrand niet alleen een beschermende factor maar zorgt het er ook voor dat je sneller een kleurtje krijgt. De zonnebrand bevat heel wat natuurlijke extracten zoals aloë vera, en vitamine E. Dit alles zorgt voor een verzorgende werking.

De zonnebrand kun je door middel van de spraydop makkelijk op je huid smeren en is bovendien ook nog eens waterafstotend. We merken dat de meeste klanten echt bijzonder positief reageren en dat er slechts een enkele koper niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de kwaliteit.

Of je nu op reis gaat naar een zonnige bestemming, of je wilt in eigen land van de zomer genieten, een maximale bescherming is wel aan te raden. Op die manier wordt de kans op eventuele ziekten en verouderingskenmerken aanzienlijk kleiner. Hieronder alvast een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van de Australian Gold zonnebrand gel.

 

Voordelen:

SPF: deze zonnebrand wordt gekenmerkt door een vrij hoge beschermingsfactor van 30 maar kun je ook nog in tal van andere SPF aankopen.

Bescherming: de zonnebrand helpt je huid niet alleen te beschermen tegen de gevaarlijke UV zonnestralen maar ook tegen UVB. Verder biedt het ook een verzorgende werking.

Flacon: je krijgt een flesje zonnebrand toegestuurd met een maximaal volume van ruim 237 ml.

Handig in gebruik: je zult merken dat je de zonnebrand in een soort van gel op je lichaam kunt spuiten door middel van het beschikbare spraydop. Verder is het product ook nog eens waterafstotend en bevat het bestanddelen om je lichaam snel van een kleurtje te voorzien.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: een blik op de online beoordeling leert ons dat een enkele klant niet echt tevreden is met de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Eucerin Sun Allergy Gel-Crème SPF 50 150 ml

 

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de zonnebrand van Eucerin. Eucerin is een zeer bekend merk dat ook wetenschappelijk getest en goedgekeurd is. Het zal dan ook niet verwonderen dat het product vooral positieve online beoordelingen heeft gekregen.

Het is misschien niet één van de meest goedkope zonnebrand producten maar het is toch een echte aanbeveling volgens de gebruikers. Het is ideaal voor mensen die vaak verbranden en last hebben van een zonneallergie. Kortom als jij binnenkort een reisje naar de zon geboekt hebt, dan kun je maar beter deze zonnebrand met je meenemen.

Zoals we reeds hadden vermeld, zijn alle online reviews bij dit product volledig positief. Werkelijk alle kopers hebben deze zonnebrand een totaal van 5 sterren gegeven wat echt uitstekend is. Kortom het is een topproduct dat je zeker even moet bekijken.

Ook het merk Eucerin staat garant voor heel wat betrouwbare en degelijke zonnebrand producten. Je zult misschien net iets meer betalen, maar daartegenover staat wel dat het product niet alleen wetenschappelijk getest is maar bovendien ook is goedgekeurd.

 

Voordelen:

Beschermingsfactor: dit zonnebrand product van het bekende merk Eucerin heeft een maximale beschermingsfactor van maar liefst 50.

Gebruiksgemak: heb jij last van een gevoelige huid? Of ben je iemand die snel verbrandt en toch al wel wat last heeft gehad van zonneallergieën? Dan is dit product voor jou een echte aanrader.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: tegenover deze voordelen en de betrouwbaarheid staat natuurlijk een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Nivea Sun Zonnecrème Protect & Hydrate Zonnemelk SPF 30

 

Het bekende merk Nivea is de populairste producent van verzorgingsproducten in de lage landen. Het merk zorgt al meer dan 100 jaar voor een goed verzorgde huid voor elke leeftijd en met elke huidskleur. Deze Nivea Sun Protect is “waterproof” en bovendien PH-neutraal. 

De Nivea zonnebrand met SPF 30 zorgt voor een efficiënte bescherming tegen uvA- en uvB-straling waardoor je een pak minder kans maakt op zonnebrand. Daarnaast zal hij je beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering omdat de verzorgende formule ervoor zorgt dat je huid niet uitdroogt. Deze crème is waterafstotend zodat hij je ook tijdens het zwemmen bescherming biedt. Deze zonnebrand heeft een melkachtige substantie waardoor hij mooi egaal kan uitgesmeerd worden. 

Daarnaast wordt hij verkocht in handige verpakkingen van 200 ml om hem gemakkelijk naar het strand mee te nemen. Hij is trouwens ook verkrijgbaar met diverse beschermingsfactoren. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de kwaliteit en de prijs van dit product.

 

Voordelen:

Waterresistent: je kunt met deze zonnebrand veilig gaan zwemmen. Er wordt wel aangeraden om na een zwembeurt opnieuw te smeren.

Verzorgend: de crème heeft ook een verzorgende werking waardoor de huid niet zal uitdrogen en vroegtijdige huidveroudering wordt tegengegaan.

Gebruiksvriendelijk: deze zonnecrème met SPF 30 smeert gemakkelijk uit dankzij de melkachtige consistentie.

Geur: met de heerlijke geur waan je je zo op vakantie.

 

Nadelen: 

Gevoel: enkele klanten vinden deze zonnebrand nogal plakkerig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Vision Every Day Sun Protection Zonnecrème SPF 30

 

Vision blijkt voor veel klanten het beste merk te zijn voor zonnebrandproducten. Vision werkt met een gepatenteerde technologie waardoor de actieve bestanddelen van de ingrediënten diep in de huid dringen zodat je een ganse dag een goede bescherming hebt.

Daarnaast gaat deze waterresistente crème de huid ook voeden waardoor uitdroging en huidveroudering worden tegengegaan. De Vision zonnebrand heeft bovendien 2 uvA- en 2 uvB-filters zodat zelfs de meest gevoelige huid een goede bescherming krijgt. De zonnecrème is heel gemakkelijk uit te smeren en trekt al na 20 seconden in de huid waardoor je ook geen plakkerig gevoel hebt. 

Bovendien wordt deze zonnebrand verkocht in knijptubes van 200 ml en hij is makkelijk doseerbaar. Hij is beschikbaar met verschillende beschermingsfactoren en daarnaast kun je hem ook krijgen als zonnebrand voor het gezicht en aftersun. We merken dat alle klanten een uitstekende beoordeling gaven in de reviews. Het product wordt dan ook sterk aangeraden.

 

Voordelen:

Kwaliteit: deze zonnebrand werkt met een gepatenteerde technologie waardoor je een diepgaande bescherming krijgt.

Huidtype: de Vision zonnecrème werkt uitstekend voor zeer bleke huidtypes die bijna geen zon verdragen.

Verzorgend: naast de beschermende factor heeft deze crème ook een voedende werking die de huid hydrateert.

Verpakking: de knijptubes zijn heel handig om de juist hoeveelheid te bekomen.

 

Nadelen:

Houdbaarheid: één klant ondervindt problemen met de crème en heeft iedere keer een verbrande huid. Mogelijk heeft dit te maken met de houdbaarheid van de zonnebrand. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Biodermal Zonnebrand Anti Age Zonnecrème voor het gezicht SPF 50

 

Biodermal is een Nederlandse fabrikant van huidverzorgingsproducten die volledig zijn afgestemd op de behoeften van de blekere huidtypes die in onze contreien vaak voorkomen. De Biodermal producten beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door gebruik te maken van concentraties van huideigen ingrediënten,zoals bijvoorbeeld de olielaag in de opperhuid, zal de natuurlijke beschermende werking van de huid worden ondersteund.

De Anti Age gezicht zonnebrand heeft een beschermingsfactor 50 en bevat bovendien voedende bestanddelen zoals vitamine E, C en Q10 die helpen om de huid jong te houden. Deze zonnecrème heeft uvA- en uvB-filters die zorgen voor een geavanceerde bescherming van de huid.

Bovendien helpt deze Biodermal zonnebrand om rimpels en pigmentvlekken te voorkomen door het Triple Moist Complex dat zorgt voor een intensieve en langdurige hydratatie van de huid. Deze zonnebrand is beschikbaar in tubes van 178 gram en daarnaast heeft hij een gebruiksvriendelijke spraydop voor gemakkelijke dosering. De reviews tonen ons heel tevreden klanten.

 

Voordelen:

Huidtype: de zonnecrème met factor 50 is voornamelijk afgestemd op hele bleke huidtypes die zeer snel verbranden.

Anti-aging: de zonnecrème is bestemd voor het gebruik in het gezicht en hij heeft een anti age-werking die rimpels en pigmentvlekken voorkomt.

Voedende werking: de voedende bestanddelen van vitamine E, C en Q10 helpen de huid jong te houden en gehydrateerd.

Het prijskaartje: deze zonnebrand is een aanbieding en kreeg 50% korting.

 

Nadelen:

Irritatie: een tweetal klanten die een heel gevoelige huid hebben kregen last van huidirritaties.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+ Zonnebrand

 

Eucerin zonnebrand producten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waaronder ook de zonnebrand voor baby’s en kinderen. De samenstelling van de ingrediënten gebeurt in samenwerking met wetenschappers die zich vooral toeleggen op de doeltreffendheid en de tolerantie voor mensen met een heel gevoelige huid.

De Sun Oil Control heeft een beschermingsfactor 50+ waardoor hij een zeer goede bescherming biedt tegen de sterke uvA- en uvB-stralen. Bovendien is deze zonnecrème voor het gezicht speciaal ontworpen voor de vette huid die bovendien ook gevoelig is voor acne. De crème heeft een unieke formule die een droge en matte finish op de huid achterlaat zelfs in een vochtig en warm klimaat.

Daarnaast is de Eucerin zonnebrand niet-comedogeen waardoor hij de ideale basislaag is voor make-up. De gel-crème is verkrijgbaar in een flacon van 50 ml die een handige doseerpomp heeft waardoor je steeds de correcte hoeveelheid product hebt. De klanten beoordelen dit product als uitstekend en sommigen noemen hem zelfs de beste zonnecrème die ze ooit hebben gebruikt.

 

Voordelen:

Huidtype: deze zonnebrand is speciaal ontworpen voor een vette huid die ook gevoelig is voor acne.

Make-up: de crème met SPF 50+ kan worden gebruikt als basislaag voor make-up.

Gevoel: hij laat een droge en matte finish achter op de huid, zelfs in een warm en vochtig klimaat.

Gebruiksvriendelijk: Eucerin heeft een uitgebreide lijn producten waardoor hij voor iedereen geschikt is.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: dit product blijkt nogal prijzig te zijn voor deze kleine verpakking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zonnebranden koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste zonnebranden zijn. Je zult namelijk merken dat je met heel wat elementen en factoren rekening zult moeten houden. Denk maar aan de beschermingsfactor, het mogelijke prijskaartje en de merknaam maar uiteraard ook het huidtype. Probeer alvast zoveel mogelijk zonnebrandproducten met elkaar te vergelijken en hierbij ook rekening te houden met de mogelijke aanbiedingen. Wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke zonnebrand aanbieding tegenkomen die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

Wat is zonnebrand en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar het perfecte zonnebrandproduct dan ga je op zoek naar een product dat je huid beschermt tegen de gevaarlijke zonnestralen. Je zult in je zoektocht heel wat verschillende soorten zonnebrandproducten tegenkomen die worden aangeboden door verschillende merken en uitgevers. Probeer hierbij vooral rekening te houden met je wensen en je huidtype. Dit zal de zoektocht naar de perfecte zonnebrand meteen al een heel pak eenvoudiger maken.

Met de opwarming van het klimaat zijn er tegenwoordig ook in Nederland en België heel wat meer warme zomerdagen in aantocht. Een goed en degelijk zonnebrandproduct is dan alvast geen overbodige luxe. Ook wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt naar zonnige oorden, neem je maar beter één van de betere zonnebrandproducten mee. Kortom, je zult versteld staan van de enorme mogelijkheden die er zijn op het gebied van zonnebranden. Neem rustig je tijd om alles even te laten bezinken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt.

 

Mogelijke voordelen

In het voorgaande stukje werd het misschien al min of meer duidelijk dat een degelijk zonnebrandproduct echt wel een aanrader is. Zeker wanneer je binnenkort naar een tropisch eiland vertrekt en je de neiging hebt om vrij snel te verbranden. Maar ook wanneer je niet makkelijk verbrand, is bescherming alvast aangewezen. De meeste zonnebrandproducten doen namelijk veel meer dan je alleen maar beschermen tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon.

Ze bieden je op die manier ook indirect extra bescherming tegen allerlei belangrijke huidziektes zoals bijvoorbeeld huidkanker. Uiteraard willen we hier niet vermelden dat wanneer je zonnebrand producten gebruikt, je nooit huidkanker kunt krijgen. Maar het is wel wetenschappelijk bewezen dat de kansen op huidkanker er aanzienlijk door verminderen. En dat mag natuurlijk een belangrijke factor zijn om een degelijke zonnebrandproduct te gaan uitzoeken.

 

Welke type zonnebrand en de beschermingsfactor

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste zonnebrandproducten dan zul je merken dat er heel wat verschillende soorten op de markt worden aangeboden. Enerzijds is dat positief want dit wil dus zeggen dat er dus zeker voor elk wat wils is. Anderzijds zorgt het ruime assortiment er ook voor dat de keuze aanzienlijk lastiger wordt gemaakt. Toch zijn er een aantal factoren waarmee je bijvoorbeeld rekening zou kunnen houden bij de zoektocht naar het ideale zonnebrandproduct.

Probeer eerst en vooral rekening te houden met je huidtype. Ben je iemand met een lichte huidskleur en heb je de neiging vrij vlug te verbranden? Of heb je een gemiddelde tot donkere zelfs iets donkere huidskleur en verbrand je zelden tot nooit? Dit zegt dan meteen al een heel pak over het ideale zonnebrandproduct waar jij naar op zoek zal moeten. Als je vrij snel verbrandt dan is het natuurlijk niet meer dan logisch om je zo goed mogelijk tegen de schadelijke UV stralen te beschermen.

De mate waarin je beschermd wordt tegen de zonnestralen wordt aangeduid door de bekende beschermingsfactor. Dat is het getal dat vermeld wordt op het zonnebrandproduct. Dat kan variëren van een factor 5 of 8 tot een beschermingsfactor 10, 20 of zelfs 50+. Hoe hoger de beschermingsfactor is, hoe beter je beschermd zal zijn tegen de UV stralen van de zon. Met andere woorden, mensen met een lichte huidskleur die snel verbranden zijn gebaat bij een zonnebrandproduct met een hogere beschermingsfactor.

Merknaam en prijskaartje

Het zal je ondertussen ook wel al opgevallen zijn dat er tal van verschillende bedrijven een zonnebrandproduct op de markt hebben gebracht. Zo kun je kiezen voor zonnebrand van Nivea, Biodermal, Vision en noem maar op. Het spreekt voor zich dat er daardoor ook heel wat prijsverschillen kunnen optreden. Zo zul je heel wat goedkope zonnebranden hebben, net zoals er ook heel wat duurdere producten op de markt gebracht zijn.

Je beslist uiteraard zelf hoeveel je wenst uit te geven, maar toch is het een goede aanbeveling om in eerste instantie vooral te kijken naar de beschermingsfactor. Ook producten die wetenschappelijk getest en goedgekeurd zijn, zijn een echte aanrader. Zo mag een zonnebrandproduct van Biodermal misschien wel iets duurder zijn. Maar als je weet dat deze producten getest en zelfs goedgekeurd zijn, dan ben je meteen ook zeker van de ideale bescherming.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoelang blijft zonnebrand goed?

Zonnebrandcrèmes blijven in principe goed tot één jaar na opening. Daarna zal de werking van de filters die de uv-stralen absorberen sterk verminderen. In werkelijkheid valt dit echt wel mee. Wanneer je de crème goed kunt bewaren, dan zal bijvoorbeeld een product met factor 30 het jaar daarop nog steeds voldoende bescherming bieden en factor 25 of 27 hebben.

De houdbaarheidsdatum is meestal 12 tot 24 maanden. Daarna kan het product een andere consistentie krijgen en vies ruiken. Dit komt omdat de bewaarmiddelen die aan het product worden toegevoegd bacteriën aantrekken.

 

Q2: Wat kun je best doen bij zonnebrand?

Wanneer je verbrand bent door de zon, dan moet je onmiddellijk een plekje in de schaduw opzoeken. Zoals bij alle brandwonden is de regel “eerst water, de rest komt later”.  Je kunt het best je verbrande huid eerst afkoelen onder een lauwe douche. Nadat de huid is verfrist kun je hem insmeren met aftersun crème of -lotion. Wanneer je iets feller bent verbrand kan het nodig zijn om enkele keren per dag te smeren met hydrocortisoncrème. Er wordt aangeraden om vochtblaren niet open te prikken. Wanneer ze vanzelf opengaan gebruik je best een ontsmettend verband.

Q3: Welke zonnebrand gebruik je bij zonneallergie?

Zonneallergie wordt veroorzaakt door uvA-straling. De meeste producten hebben enkel een SPF (Sun Protection Factor) die de huid zal beschermen tegen uvB-stralen. Wanneer een product bedoeld is voor mensen met een zonneallergie zal dit aangeduid worden met een cirkeltje waar “uvA” in staat. Deze uvA-bescherming moet minstens altijd een derde van de SPF zijn die op het product staat vermeld. Hoe hoger de factor, hoe hoger ook de bescherming tegen uvA-straling zal zijn in dit specifieke product. Wanneer je zware allergische reacties hebt is het beter om uit de zon te blijven.

 

Q4: Hoe werkt zonnebrand?

Als je van plan bent om te gaan zonnen en je wilt vermijden dat je huid gaat verbranden, dan kun je beter een half uur vooraf smeren met zonnebrandcrème. Je gebruikt het best crèmes die je beschermen tegen uvB- en uvA-stralen omdat deze je huid een totale bescherming bieden. Deze crèmes werken op basis van titaniumdioxide en zinkoxide die samenwerken als een soort spiegel die het zonlicht gaat weerkaatsen. De factor geeft aan hoeveel langer je in de zon kunt blijven dan wanneer je geen product zou gebruiken. SPF 10 wil dus zeggen dat je 10 maal langer kan zonnen.

 

Q5: Hoe krijg je zonnebrand uit je kleding?

Zonnebrand kan lelijke vlekken op je kleding maken die er vaak met gewoon wassen niet uit gaan. Je kunt het best onmiddellijk de gemorste zonnebrandcrème verwijderen door hem weg te nemen met een lepel of een botermesje. Daarna kun je de vlek bestrooien met bakpoeder om de resten van de crème te absorberen en je laat dit 30 minuten intrekken.

Vervolgens schud je het bakpoeder weg en kun je de vlek behandelen met een vlekverwijderaar, groene zeep of glansspoelmiddel. Even schrobben met een borsteltje en daarna wassen in de wasmachine. Wanneer de vlek niet helemaal weg is kun je je kledingstuk in de felle zon hangen. De vlek zal verbleken waardoor hij uiteindelijk zal verdwijnen.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE