6 beste retinol serums Test van 2024

Laatste update: 15.07.24

 

Beste retinol serums – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om de tekenen van huidveroudering optimaal te behandelen en tegen te gaan, is het aangewezen om tijdig met een retinol serum te starten zodat je huid er steeds stralend en fris uitziet. We hebben alvast 3 huidige toppers voor jou uitgezocht om eens van nabij te bekijken. Zo zul je merken dat je met het Simia™ Original Active Retinol Serum een uitstekend product in huis haalt. Hij is namelijk verrijkt met vitamine E dat voor een actieve bescherming tegen vrije radicalen zorgt. Daarnaast blijkt de L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 een excellent middel om tijdens de nacht diepe rimpels doeltreffend aan te pakken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste retinol serums (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar een retinol serum dat je tijdens de nacht kunt laten inwerken om diepe rimpels te behandelen? Of gaat je voorkeur uit naar een specifiek product dat je op je gevoelige huid kunt aanbrengen? We vroegen de hulp en het advies van enkele dermatologen om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er het beste retinol serum uitkiest dat aan al jouw wensen voldoet.

 

Simia retinol serum

 

1. Simia™ Original Active Retinol Serum – Met Vitamine E & Hyaluronzuur 

 

Dit retinol serum van Simia blijkt één van de populairste producten te zijn om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Het serum wordt aangeboden in glazen flacons met een inhoud van 15, 30 of 60 ml en deze zijn voorzien van een handig pipet zodat je het product perfect kunt doseren. 

Doordat dit serum 2,5% actieve retinol bevat, zal hij tot in de diepste huidlagen doordringen om de celvernieuwing te stimuleren waardoor rimpeltjes en fijne lijntje vervagen. Zijn uitstekende formule werd nog verder uitgebreid met vitamine E dat voor een maximale bescherming tegen vrije radicalen zorgt. De aanwezigheid van hyaluronzuur helpt dan weer om het vocht in de huid vast te houden zodat hij optimaal wordt gehydrateerd.

Daarnaast wordt dit serum gekenmerkt door zijn een effectieve behandeling tegen puistjes en mee-eters waardoor je huid er terug stralend en egaal zal uitzien. In de reviews zien we dat dit retinol serum van bijna alle klanten een uitstekende score kreeg voor zijn doeltreffende werking.

 

Voordelen: 

Behandeling: dit product blijkt bijzonder efficiënt om puistjes en mee-eters tegen te gaan en tekenen van huidveroudering te voorkomen en behandelen.

Samenstelling: het serum bevat onder andere 2,5 % retinol, sterk hydraterend hyaluronzuur en vitamine E om de huid tegen vrije radicalen te beschermen. 

Inhoud: hij wordt aangeboden in glazen flacons met een inhoud van 15, 30 of 60 ml. Er is een handig doseerpipet voorzien zodat je hem zuinig kunt aanbrengen. 

Gebruik: het retinol serum wordt bij voorkeur ’s avonds op een goed gereinigde huid aangebracht om daarna met een vochtinbrengende crème af te werken.

 

Nadelen: 

Werking: enkele klanten merken op dat ze na 3 weken gebruik nog geen enkele verandering merken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

L’Oréal retinol serum

 

2. L’Oréal Paris Revitalift Laser X3 Retinol Night Serum – 30ml

 

Het retinol serum van L’Oréal kent de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. Dit serum komt in een mooie blauwe 30 ml flacon die voorzien is van een handig pipet om het product goed te kunnen doseren.

Hij wordt gekentekend door zijn efficiënte werking die gedurende de nacht diepe rimpels optimaal aanpakt en de huidstructuur zal verfijnen zodat je er stralend en fris uitziet. Het actieve nachtserum bevat 0,2% pure retinol en blijkt bijzonder doeltreffend om fijne lijntjes, rimpeltjes en donkere vlekjes te vervagen. Zijn krachtdadige formule belooft namelijk na één maand een fijnere huidstructuur en na 4 maanden is er een zichtbare vermindering van de diepe rimpels.

Dit hydraterende serum werd dermatologisch getest en is geschikt voor normale huidtypes. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over dit product, maar door de hoge concentratie van puur retinol moet het gebruik langzaam worden opgebouwd.

 

Voordelen: 

Toepassing: het actieve retinol nachtserum werd speciaal ontwikkeld om de huidstructuur te verfijnen en diepe rimpels aan te pakken zodat je huid er terug jong en stralend uitziet.

Verpakking: de mooie blauwe flacon van 30 ml is voorzien van een doseerpipet waarmee je het product zuinig kunt gebruiken.

Samenstelling: deze krachtige formule bevat 0,2% puur retinol waardoor hij een bijzonder efficiënte werking kent.

Huidtype: uit dermatologische testen blijkt dit retinol serum geschikt voor normale huidtypes. 

 

Nadelen: 

Gebruik: doordat dit serum 0,2% puur retinol bevat, moet het gebruik langzaam worden opgebouwd om huidirritaties te vermijden. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Remescar retinol serum

 

3. Remescar Retinol Serum – 30ml – stimuleert de collageenproductie

 

Remescar wordt door velen als het beste merk voor klinisch geteste cosmetische producten beschouwd. Dit merken we dan ook in de reviews waar klanten allemaal vermelden dat ze met dit retinol serum enkel positieve ervaringen hebben.

Het Remescar retinol serum wordt aangeboden in een witte flacon met een inhoud van 30 ml. Het product wordt getypeerd door zijn exclusieve formule met actieve ingrediënten die het vochtgehalte in de huid opnieuw in balans brengen. Door zijn specifieke concentratie aan retinol wordt de collageenproductie optimaal gestimuleerd zodat de huid er na een tijdje terug gladder en steviger uitziet.

Daarnaast zorgt zijn krachtige werking ervoor dat de huidcellen sneller vernieuwen waardoor het huidverouderingsproces zal vertragen en de rimpels, fijne lijntjes en grove poriën verminderen. Deze uitvoering werd overigens dermatologisch getest en blijkt geschikt voor normale huidtypes.

 

Voordelen: 

Samenstelling: het actieve serum kent een unieke samenstelling met retinol om de donkere huidvlekken, rimpels en fijne lijntjes doeltreffend aan te pakken.

Inhoud: de witte 30 ml flacon is voorzien van een pipet om het product gemakkelijk te kunnen doseren.

Werking: het serum zal de aanmaak van collageen bevorderen en de celvernieuwing stimuleren zodat de huid terug stevig en glad wordt.

Huidtype: dit retinol serum werd uitvoerig getest en blijkt geschikt voor normale huidtypes.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit product in een hogere prijsklasse valt waardoor niet iedereen hem kan aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Retinol serum The Ordinary

 

4. The Ordinary Retinoid 2% – Retinol – Gevoelige huid – Acne – Rimpels – Geen irritatie

 

Het retinol serum van The Ordinary is momenteel in de aanbieding en werd sterk afgeprijsd waardoor hij iets toegankelijker is. Deze variant komt in een glazen 30 ml flacon met een doseerpipet zodat je hem heel zuinig kunt gebruiken.

Het serum wordt gekentekend door zijn unieke samenstelling met 2% retinoïde moleculen die dankzij speciale innovatieve technieken ontstaan. Deze moleculen zorgen ervoor dat de tekenen van huidveroudering optimaal worden aangepakt zonder huidirritatie te veroorzaken. Zijn doeltreffende werking wordt nog verder uitgebreid door de toevoeging van squalene om acne en mee-eters doeltreffend te behandelen.

Uit recente onderzoeken is trouwens gebleken dat dit serum ideaal is om de huidirritaties ten gevolge van mondmaskers te genezen. Dit product is vrij van alcohol, parfum, parabenen en andere schadelijke stoffen en bijgevolg bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. Er werden voor dit vrij recente product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Toepassing: dit serum met 2% retinoïde moleculen kent een tweevoudige werking waarbij hij enerzijds acne behandelt en anderzijds tekenen van huidveroudering aanpakt.

Inhoud: de glazen flacon kent een inhoud van 30 ml en werd voorzien van een doseerpipet waarmee je het product zuinig kunt aanwenden.

Huidtype: dermatologische testen wijzen uit dat dit serum geschikt is voor mensen met een gevoelige huid.

De prijs: deze variant kreeg tijdelijk een goedkope prijs waardoor hij in bijna elk budget past.

 

Nadelen: 

Samenstelling: hoewel dit serum bijzonder efficiënt lijkt, kan zijn werking niet vergeleken worden met serums die retinol bevatten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

CeraVe retinol serum

 

5. CeraVe Retinol Serum tegen Acne| Poriënverfijning, resurfacing, verhelderend 

 

De flacon met retinol serum van CeraVe kent een inhoud van 30 ml en werd voorzien van een handig pompje om het product perfect te doseren. Het serum werd ontwikkeld onder toezicht van dermatologen en kent een vrij effectieve samenstelling die je huid een egale en gezonde teint bezorgt. 

Hij wordt getypeerd door zijn krachtige formule met retinol en zoethoutwortelextracten die de talgproductie verminderen wat ervoor zorgt dat zichtbare poriën tot een minimum worden herleid. Daarnaast werd dit serum verrijkt met 3 essentiële ceramiden, waaronder niacinamide, waardoor de huid wordt gekalmeerd én de natuurlijke huidbarrière zich herstelt.

Deze variant blijkt overigens bijzonder adequaat te werken om puistjes onder controle te houden en acnevlekken te verminderen zodat je er terug stralend en fris uitziet. Het lichte en snel absorberende serum kan dagelijks worden aangebracht op een gevoelige en onzuivere huid. We konden voor dit vrij recente product nog geen reviews terugvinden.

 

Voordelen: 

Samenstelling: dit serum bevat ingekapseld retinol, zoethoutwortelextracten en 3 verschillende ceramiden om de huid te zuiveren, kalmeren en herstellen.

Huidtype: het product werd dermatologisch getest en blijkt vrij van parfum en alcohol waardoor hij geschikt is voor gevoelige huidtypes.

Werking: door zijn krachtige formule zal hij de huidteint verhelderen, acne behandelen en de huid strakker en egaler maken. 

Verpakking: de 30 ml flacon is voorzien van een eenvoudig pompsysteem waarmee je het product spaarzaam kunt doseren.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken dat dit serum best wel prijzig is zodat hij niet door iedereen kan worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

The Inkey List retinol serum

 

6. The Inkey List Retinol Serum 30 ml – gezichtsverzorging

 

Het retinol serum van The Inkey List kent een unieke samenstelling die 1% gestabiliseerd retinol combineert met 0,5% actieve retinoïde moleculen om de fijne lijntjes en rimpels maximaal te bestrijden met minder kans op huidirritaties.

Dit product wordt heel goed door de huid opgenomen en werkt tot in de onderste huidlagen om de productie van collageen te stimuleren en de elasticiteit te bevorderen. Daarnaast zorgt hij voor een actieve verhoging van de celvernieuwing zodat verstopte poriën zich automatisch zuiveren en je huid er bijgevolg gladder en gezonder uitziet.

Zijn krachtdadige formule wordt nog een tikkeltje versterkt door de toevoeging van vitamine C en E die de huid zullen hydrateren en hem tegen vrije radicalen beschermen. Het huidverjongende serum wordt aangeboden in een tube met een inhoud van 30 ml. We merken dat er voor dit product nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen: 

Ingrediënten: deze formule combineert 1% ingekapseld retinol met 0,5% retinoïde moleculen. Daarnaast werd hij verrijkt met vitamine C en E om de huid te beschermen en hydrateren.

Werking: hij zorgt voor een verhoging van de collageenproductie en maakt de huid gladder met een gezonde teint. 

Anti-aging: dit serum is ideaal voor de rijpere huid om allerlei tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Huidtype: het product blijkt geschikt voor de normale, vette én rijpere huid.

 

Nadelen: 

Niet hypoallergeen: het serum is niet alcohol- en parfumvrij waardoor je beter vooraf even test of je huid geen allergische reacties vertoont.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Retinol serums Koopgids

 

Naarmate de tijd verstrijkt zal je huid enige tekenen van huidveroudering beginnen vertonen en het is dan ook een goede aanbeveling om tijdig met retinol serum te starten. Maar wat is dat nu eigenlijk retinol serum? En hoe moet je dit product gebruiken? Neem even rustig de tijd om alle informatie in onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken voor je een keuze maakt.

Wat is retinol serum

Als je een product zoekt om fijne lijntjes, rimpels en donkere vlekken te behandelen, blijkt retinol serum een bijzonder doeltreffend middel te zijn waarmee je een optimaal resultaat bekomt. Het element retinol is eigenlijk een derivaat van vitamine A dat wordt gebruikt om allerlei huidproblemen aan te pakken. Retinol zal na het aanbrengen door de huid-enzymen tot retinoïnezuur worden afgebroken waardoor er een een directe werking op de celstructuur ontstaat. 

Daarnaast zorgt dit zuur voor een verhoogde aanmaak van collageen zodat alle tekenen van huidveroudering vervagen en egaliseren. Zijn uitstekende vermogen om de huidtextuur te verbeteren zorgt voor een egale teint en gladdere look waardoor je er terug stralend en jeugdig zult uitzien.

Retinol serum wordt gekenmerkt door zijn vloeibare structuur die snel door de huid wordt geabsorbeerd waardoor het product tot in de onderste huidlagen kan doordringen om deze te hydrateren en de elasticiteit terug te winnen.

 

De actieve eigenschappen van retinol serum 

Naast het tegengaan van vroegtijdige huidveroudering kent retinol serum nog andere voordelen. Zoals we reeds vermeld hebben activeert het product de celvernieuwing waardoor je huid er terug jeugdig zal uitzien. Echter, retinol serum zal niet alleen de structuur van je huid gladder maken, hij werkt tevens bijzonder effectief om hyperpigmentatie en donkere wallen te vervagen.

Daarnaast zal retinol de functie van overactieve talgklieren verminderen waardoor de huidporiën verkleinen en niet meer verstopt kunnen raken. Hierdoor zul je al snel merken dat je veel minder last hebt van puistjes en acne. Wanneer je retinol serum in combinatie met acne bestrijdende producten of medicijnen gebruikt, zullen de actieve ingrediënten in deze middelen beter door de huid worden opgenomen zodat je sneller en betere resultaten bekomt. 

Retinol bevat essentiële antioxidanten die de huid voeden, hydrateren en de natuurlijke huidbarrière beschermen waardoor je minder kans hebt op huidbeschadiging van de zon. Tenslotte zal retinol serum de nefaste effecten van vrije radicalen omkeren en de beschadigde huid herstellen.

 

Hoe moet je dit product gebruiken

Doordat retinol serum vaak een hoge concentratie zuivere retinol bevat, moet het gebruik langzaam worden opgebouwd om huidirritatie te vermijden. Wanneer je met retinol serum start, wordt er aangeraden om het product eenmaal per week aan je huidverzorging toe te voegen zodat je huid aan dit ingrediënt kan wennen. Na ongeveer 3 à 4 weken kan het retinol serum 2, 3 en soms zelfs 4 keer per week worden aangebracht, maar dit is afhankelijk van de manier waarop jouw huid reageert. 

Bij voorkeur wordt retinol serum net voor het slapen gaan in de huid gemasseerd. Dit is voornamelijk omdat de retinoïden de huid bijzonder lichtgevoelig maakt waardoor de celstructuur beschadigd zou kunnen raken. Wanneer je het product toch ’s morgens wilt gebruiken, kun je beter een sterke zonnebrandcrème op je gezicht smeren om zonnebrand en brandwonden te vermijden. 

De meeste dermatologen raden aan om de dagelijkse huidverzorging in lagen aan te brengen en steeds met de meest vloeibare consistentie te beginnen. Je begint dus altijd met reinigingsmelk of micellair water om de huid te reinigen waarna je een toner aanbrengt om de achtergebleven onzuiverheden te verwijderen. Pas daarna kun je een kleine hoeveelheid retinol serum in je huid masseren om vervolgens met een voedende nachtcrème te eindigen. Laat elke laag goed in de huid dringen voor je het volgende product aanbrengt zodat de verzorgingsmiddelen optimaal hun werk kunnen doen. 

De huidtypes

De meeste mensen denken dat retinol serum enkel werd ontwikkeld om de rijpere huid te behandelen echter, niets in minder waar. De beste leeftijd om met retinol serum te beginnen is rond je 25ste levensjaar. Het is zelfs zo dat tieners, die last hebben van acne, gerust al rond de puberleeftijd met retinol serum kunt starten. Hieruit blijkt dan ook duidelijk dat retinol serum voor de meeste huidtypes geschikt is.

Het is gewoon belangrijk dat je een retinol serum kiest dat over het juiste percentage retinol beschikt en een aangepaste formule kent voor jouw huidtype. Deze informatie kun je steeds op de verpakking terugvinden en de verkoopster zal je zeker met veel plezier helpen. Er is een uitgebreid assortiment retinol serums op de markt voor de gevoelige, normale, onzuivere en vette huid zodat er voor elk huidtype een adequaat middel te vinden is.

Evenwel, zijn er enkele uitzondering waarbij het gebruik van retinol beter kan vermeden worden. Mensen met een extreem gevoelige huid die vatbaar is voor chronische huidaandoening zoals bijvoorbeeld rosacea of psoriasis kunnen beter eerst aan hun dermatoloog raad vragen. Daarnaast wordt retinol afgeraden voor dames die zwanger zijn of borstvoeding geven.

 

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE