10 beste Haarverven Test van 2024

Laatste update: 22.05.24

 

Beste haarverven – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Sommige dames veranderen graag wel eens van haarkleur of ze willen hun natuurlijke kleur accentueren. Andere vrouwen hebben misschien nood aan een haarverf die de grijze haren goed bedekt. We hebben voor jou 3 producten uitgekozen en ze naast elkaar gezet om de beste haarverf van 2024 te achterhalen. Zo heb je de Syoss Oleo Intense – Haarverf – 5-92 Stralend Rood die wordt gekenmerkt door zijn donkere tint en ammoniakvrije samenstelling. De vervangende Plex-in-Oil technologie zorgt voor zacht en glanzend haar. Daarnaast vind je L’Oréal Paris Excellence Age Perfect die 100% grijsdekking garandeert en speciaal gemaakt is voor ouder wordend haar dat moeilijk kleur opneemt.

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste haarverven (Reviews) van 2024

 

Haarverf wordt tegenwoordig niet alleen meer gebruikt om grijze haren te verbergen maar ook om je natuurlijke haarkleur te accentueren of gewoon om eens van look te veranderen. We hebben 6 toppertjes uitgekozen met het advies van kappers en klanten. Neem even de tijd om de verschillende producten te bekijken en kies er vervolgens de beste haarverf uit die past bij jouw haartype. Passeer ook even langs de koopjeshoek voor een eventuele aanbieding.

 

1. Syoss Oleo Intense – Haarverf – 5-92 Stralend Rood

 

De Syoss Oleo Intense is vanwege de prijs-kwaliteit verhouding op de eerste plaats in onze lijst. Het is niet alleen een haarverf zonder ammoniak, maar komt ook met een unieke olieformule waarbij de kleurpigmenten diep in het haar penetreren. Het gevolg is glanzend, zacht en gezond uitziend haar.

Het product bevat een unieke Plex-in-Oil technologie die ammoniak vervangt en zelfs betere resultaten biedt. Het geeft een natuurlijke glans aan je haar. En dat zonder schade aan je waardevolle haardos en de vieze geur van ammoniak. Het kleuren van het haar zelf is dan ook plezant. 

De haarverf is tevens handig in gebruik. De duidelijke instructies maken het de beste haarverf voor thuis. Hij wordt in pakjes van 3 geleverd, zodat je toch even kunt experimenteren met de kleurpigmenten en het kleurresultaat. In elk geval zijn 2 voldoende.

 

Voordelen:

Prijs-kwaliteit: voor de scherpe prijs krijg je een goede haarverf met een opvallende donkere tint. 

Ammoniakvrij: het product bevat geen ammoniak waardoor je niet met stug haar komt te zitten.

Unieke olieformule: de Plex-in-Oil technologie geeft meer glans aan je haar en zorgt ervoor dat het niet als stro aanvoelt.

 

Nadelen:

Grijsdekking: de meningen zijn verdeeld, maar het product blijkt voor sommige klanten niet voldoende grijsdekking te bieden.

Kleur: volgens sommige klanten komt de kleur niet overeen met de afbeelding op de verpakking.

 

 

 

 

2. L’Oréal Paris Excellence Age Perfect 7.31 permanente haarkleuring

 

De L’Oréal haarverf Excellence Age Perfect behoort tot de populairste kleuringen in onze top 6. L’Oréal wordt door velen beschouwd als het beste merk op gebied van haarverzorgingsproducten. Deze Age Perfect zorgt voor 100% grijsdekking en een natuurlijke kleur voor ouder wordend haar zodat je er alle dagen stralend uitziet.

Deze kleuring geeft je een rijke en levendige blonde haarkleur met een perfecte grijsdekking.  Daarnaast past de verf zich aan de mate van de vergrijzing aan. Bovendien voelen de haren sterk en zijdezacht aan en het heeft een mooie glans.

Met dit product zal de uitgroei vloeiend overlopen in de rest van het haar waardoor hij zo goed als niet zichtbaar is. Deze haarverf is zeer eenvoudig aan te brengen door gebruik te maken van de bijgeleverde borstel. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop. Ze raden dit product sterk aan.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze haarverf is heel eenvoudig te mengen en aan te brengen. 

Grijsdekking: Age Perfect is speciaal gemaakt zodat hij zich zal aanpassen aan elke mate van vergrijzing.

Kleuren: deze haarverf is te verkrijgen in de kleuren midden asblond en parelmoerblond.

Gebruiksgemak: dankzij een speciale formule zal de uitgroei zich vermengen met de rest van het haar zonder dat je hem apart moet behandelen.

 

Nadelen:

Inhoud: voor schouderlang haar wordt aangeraden om 2 verpakkingen te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Directions Cerise – Haarverf // Directions semi permanente haarverf

 

Op zoek naar een semi-permanente haarkleuring die makkelijk en snel eigenhandig kan worden aangebracht? Dan heeft Directions Colours van La Riche vast en zeker een pasklaar antwoord voor je klaar. Het is een semi-permanente haarkleuring die wordt aangeboden in een soort van pastavorm en te verkrijgen is in maar liefst 34 verschillende gekke kleurtjes. Let wel; de Directions haarverf is niet geschikt om wit of grijs haar te dekken.

De Directions Colours haarverf wordt steevast aangeboden in een stevige pot met praktische draaidop en kent een gewicht van ongeveer 110 gram waardoor je best wel even verder kunt. In tegenstelling tot heel wat andere soorten haarkleuringen, is dit product 100% vrij van ammoniak en waterstofperoxide en werd het niet getest op dieren. Hoewel de kleurspoeling het beste resultaat geeft op geblondeerd haar, kan het eveneens probleemloos worden toegepast op natuurlijk haar. Daarbij heb je zelfs de mogelijkheid om verschillende Directions Colours kleurtjes met elkaar te mengen tot een unieke persoonlijke tint.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de full coverage haarkleuring is niet alleen vrij van ammoniak maar tevens ook van waterstofperoxide en werd niet getest op dieren.

Kleurenpalet: de Directions Colours haarverf van La Riche is beschikbaar in maar liefst 34 verschillende gekke kleurtjes die onderling ook perfect met elkaar mogen/ kunnen worden gemengd.

Inwerktijd: laat de kleuring zo’n 15 tot maximaal 30 minuutjes inwerken alvorens het haar af te spoelen met warm water.

 

Nadelen:

Geen grijsdekking: ben je op zoek naar een haarkleuring die wit of grijs haar moeiteloos dekt? Dan is de Directions Colours van La Riche haarverf niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Henne Color Crème Colorante / uitwasbare haarkleuring op henna basis 90 ml

 

Door te kiezen voor de kleurcrème van Henné Color – ook wel gekend onder de noemer “Crème Colorante” – kies je voor een kwalitatieve en makkelijk aan te brengen uitwasbare haarverf. Hoewel dit product een prachtige zwarte kleur oplevert, is de Henna haarverf in maar liefst 7 verschillende tinten te verkrijgen waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

Deze haarkleuring van Henné Color is niet alleen geschikt om een full coverage tot een goed einde te brengen maar wordt daarnaast eveneens aangeraden om de uitgroei bij te werken. Het product kent daarbij een inwerktijd die varieert van 10 tot maximaal 45 minuten en verdwijnt na ongeveer 4 tot 6 wasbeurten. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangesterkt door het gebrek aan synthetische geurstoffen, zware metalen, ammoniak en tal van andere oxidanten.

Nemen we even een kijkje naar de online reviews dan stellen we vast dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit wat opnieuw een mooie eindscore van 5 op 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Inwerktijd: afhankelijk van je doelstelling – hetzij een full coverage dan wel het bijwerken van de uitgroei – geniet je een inwerktijd van 10 tot 45 minuten.

Kleur: de henna haarverf blijkt beschikbaar in maar liefst 7 verschillende kleuren.

Samenstelling: de haarverf kent een unieke samenstelling die steunt op het principe van organisch henna extract in combinatie met hybride lavendelolie en kokosolie extract.

Gebruiksvriendelijk: de uitwasbare haarkleuren is vrij van synthetische stoffen, zware metalen, ammoniak en oxidanten.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kis KeraCream Color 100ml professionele permanente kleuring

 

De KeraCream Color van het merk Kis is een professionele permanente kleuring die wordt aangeboden in 72 verschillende kleurnuances. Door zijn exact en betrouwbaar kleurresultaat met 100% grijsdekking wordt dit kleurproduct dan ook vooral aangeraden voor gebruik in kapperszaken. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden waarom er nog geen reviews zijn geplaatst.

De Kis haarverf is verrijkt met het Keratin Infusion System, waartoe ook de merknaam zich leende. Deze haarverf met baanbrekende formule werd ontwikkeld in Amerika die de koploper is op het gebied van haarproducten en haarverzorging. De productie van de KIS-producten gebeurt met uiterste zorg in Italië en bovendien bevatten alle producten het Keratin Infusion System waarbij zelfs tijdens een chemische behandeling het haar van binnenuit wordt hersteld. 

Deze formule heeft een verzorgend effect op het haar door gebruik van keratine zodat het gezond en glanzend is na een haarkleuring. De kwaliteit van dit product garandeert een intensieve kleur die langer mooi blijft en het haar daarnaast ook nog versterkt.

 

Voordelen:

Uitgebreid kleurengamma: het product is verkrijgbaar in 72 verschillende kleurnuances in natuurtinten en modekleuren zodat iedereen zeker wel zijn gading zal vinden.

Verzorgend: het Keratin Infusion System met keratine heeft een verzorgend en beschermend effect.

Kwaliteit: dit is een professioneel product met een uitstekende kwaliteit die vooral geschikt is voor kapsalons.

Het prijskaartje: bij aankoop van meerdere producten krijg je deze haarverf aan een goedkope prijs.

 

Nadelen:

Thuisgebruik: we merken op dat dit product beter kan gebruikt worden door professionelen want het moet heel correct gemengd worden met andere producten die apart moeten bijgekocht worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Khadi Ashbrown – Haarverf – Haarkleuring – Biologisch – Henna Mousse

 

In tegenstelling tot de vorige toppertjes, kies je met de Khadi haarverf voor een permanente doch 100% biologische haarkleuring op basis van henna. De ashbrown tint garandeert daarbij een prachtige mat – middenbruine kleur zonder enige vorm van rode reflecties of nuances. Let wel; de uiteindelijke kleur hangt grotendeels af van de aanvankelijke haarkleur.

De haarkleuring wordt jou aangeboden onder de vorm van een poeder dat je met een geringe hoeveelheid water van 50ºC dient te mengen zodoende een gladde crème te bekomen. Deze gladde crème kun je vervolgens – en met behulp van een borsteltje – over je haarlengten verdelen waarna je een inwerktijd van 30 tot 120 minuten respecteert. Werd je haar nog niet zo lang geleden voor het eerst gekleurd, kies dan voor een kortere inwerktijd van 15 tot 30 minuten.

Deze relatief natuurlijke haarverf werd bijzonder goed ontvangen door de klanten wat meteen de mooie gemiddelde eindscore van 5 op 5 sterren weet te verklaren.

 

Voordelen:

Kleur: de haarverf van Khadi is te verkrijgen in meerdere kleuren waaronder ashbrown, zwart, oranje-blond en bruin-lichtbruin.

Poeder: het betreft een poeder dat met een geringe hoeveelheid water van 50ºC moet vermengd worden zodoende een gladde crème te bekomen.

Inwerktijd: de inwerktijd is afhankelijk van een eerdere haarkleuring of niet en varieert van 30-120 minuten tot 15 à 30 minuten.

 

Nadelen:

Permanent: houd er rekening mee dat het hier een 100% permanente haarkleuring betreft op basis van henna.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

7. XP100 Intense Radiance haarverf Kleur: 11.1 super lichtblond/ as/ intensief – 100ML

 

Wil je je lichtblonde lokken nog wat extra in de kijker zetten, dan is de XP100 Intense Radiance haarkleuring misschien wel wat voor jou. Net zoals het vorige product betreft het ook hier een 100% permanente haarkleuring die te verkrijgen is in maar liefst 85 verschillende kleuren en nuances. Kortom, er is vast en zeker voor elk wat wils te vinden!

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles want verder kenmerkt de XP 100 Intense Radiance haarverf zich door een unieke samenstelling op basis van natuurlijke kruidenextracten enerzijds en etherische oliën anderzijds. Daardoor wordt je haar niet alleen gekleurd maar ook gevoed en wordt zelfs de hoofdhuid 100% beschermt. Ben je op zoek naar een haarkleuring die perfect je grijze/ witte haren dekt? Dan kun je evenzeer bij Radiance terecht door op zoek te gaan naar de haarkleuringen die eindigen op “.00”.

Hoewel het prijskaartje best wel hoger ligt dan het gemiddelde, lijken de meeste klanten duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat een mooie score van 4,9 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Inhoud: de haarverf wordt geleverd in een stevige tube met een inhoud van 100 ml die – afhankelijk van de behandeling – makkelijk 2 haarkleuringen meegaat.

Kleurenpallet: deze permanente haarverf is te verkrijgen in maar liefst 85 verschillende kleuren en nuances.

Grijsdekking: in tegenstelling tot heel wat andere soorten haarverf, is deze haarkleuring eveneens geschikt om een 100% grijsdekking aan te bieden.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje maakt het product minder toegankelijk bij een brede laag van de bevolking.

Oxycream: de kleuring dient met een XP100 oxycream te worden gemengd die apart verkrijgbaar is, wat een meerkost betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

8. Rode Wax – Kleuren Wax – Tijdelijke Haarverf – Direct natuurlijke haarkleur

 

Mag het eens wat gedurfder en ben je bereid om je natuurlijke lokken in een rode tint te verven? Kies dan bij voorkeur voor een tijdelijke haarverf zoals deze rode wax van het – al dan niet bekende – merk Lewis Paris. Bovendien kun je deze haarkleuring – indien gewenst – ook nog in het goud/blond of bruin/mahony aankopen wat de keuze net iets groter maakt.

De rode haarverf wordt geleverd in een stevige pot met bijbehorende draaidop en een royale inhoud van maar liefst 120 ml die – in principe – 2 behandelingen toelaat. Het product is samengesteld op basis van een reeks natuurlijke ingrediënten wat betekent dat het product ook makkelijk uitwasbaar is. Een meevaller indien het resultaat toch niet helemaal naar wens is.

Heel wat klanten melden dat het product bijzonder aangenaam en handig in gebruik is en een mooie kleurresultaat oplevert. Dat verklaart meteen de mooie eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Natuurlijk: het product is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten zoals onder meer water, bijenwax, aloë vera en thee-extracten.

Variatie: deze unieke kleurenwax is te verkrijgen in een ruim gamma aan verschillende kleuren en nuances.

Uitwasbaar: de aangebrachte kleuring kan makkelijk 2 tot 5 dagen in het haar blijven zitten indien gewenst maar kan ook met 1 wasbeurt weer volledig worden uitgewassen.

 

Nadelen:

Prijzig: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Manic Panic Semi permanente haarverf Blue Moon Classic

 

Heb je je haar geblondeerd en ben je niet enthousiast over het resultaat? Dan kan de Manic Panic Blue Moon Classic haarverf een uitkomst bieden. Deze haarverf is bestemd voor haar dat reeds geblondeerd is, omdat het product beter in het haar kan doordringen.

De Manic Panic semi-permanente haarverf is al jaren een favoriet onder de jongere dames. Ook hier is er sprake van een ammoniakvrije samenstelling. Tegelijkertijd bevat het product ook geen waterstofperoxide. Jammer genoeg geeft deze haarverf geen dekking op grijs of wit haar.

De haarverf wordt geleverd in een handig potje dat na verloop weer dichtgeschroefd kan worden. Zo kun je jezelf heel wat leed besparen. Niet alleen met nieuwsgierige kinderen, maar ook omdat het zijn kleur verliest wanneer het potje openstaat.

 

Voordelen:

Kleur: dit product geeft je een opvallende blauwe haardos—fel en vibrant.

Ammoniakvrij: de haarverf bevat geen ammoniak en is daarnaast vrij van waterstofperoxide en PPD.

Gebruiksgemak: de instructies zijn simpel waardoor de haarverf heel makkelijk aan te brengen is.

 

Nadelen:

Geeft af: helaas geeft de haarverf af en is er bij gebruik ervan wat extra voorzichtigheid.

Grijsdekking: helaas biedt hij geen dekking op grijs of wit haar.

Functionaliteit: het product kan op natuurlijk haar aangebracht worden, maar biedt de beste resultaten als het haar reeds geblondeerd is.

 

 

 

 

10. L’Oréal Paris Préférence 01 – Natuurlijk blond – Haarverf met Color extender

 

We sluiten het rijtje af met de LÓréal Paris Préférence 01 haarkleuring; een permanente haarverf die niet alleen geschikt is om natuurlijk haar te kleuren maar tevens ook in staat is om een perfecte grijsdekking af te leveren. De L’Oréal haarverf 01 staat garant voor een prachtige natuurlijk blonde kleur maar kan eveneens in een asblonde haarverf tint worden aangekocht.

In tegenstelling tot de standaard haarkleuring van L’Oréal omvat deze verpakking – naast de kleuring – eveneens een “color extender” waarmee je de intensiteit van de kleur na elke wasbeurt kunt herstellen. De haarkleuring is vrij eenvoudig op het haar in te brengen en geniet een inwerktijd variërend van 10 tot 30 minuten afhankelijk van de gewenste behandeling.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit en het uiteindelijke kleurresultaat. Niet te verwonderen dus dat het product met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren werd beloond.

 

Voordelen:

Inwerktijd: afhankelijk van de gewenste behandeling, kan de inwerktijd variëren van zo’n 10 tot maximaal 30 minuten.

Grijsdekking: de haarkleuringen zijn eveneens geschikt om een volwaardige grijsdekking uit te voeren.

Kleur: hoewel het hier om een natuurlijke blonde kleur gaat, biedt L’Oréal Paris Préférence toegang tot een uitgebreid kleurenpallet van maar liefst 30 nuances.

 

Nadelen:

Grijs haar: ben je op zoek naar een kleuring om de intensiteit van grijs haar aan te sterken, dan is dit product niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Haarverven Koopgids

 

Haarverf of haarkleuring is één van de best verkopende haarproducten in de warenhuizen en drogisterijen. Er is een heel groot aanbod van verschillende kleuren, merken en aanbrengmethodes. Je kunt bovendien ook kiezen tussen  verschillende soorten haarverf die al dan niet uitwasbaar zijn. We raden je aan om je goed te laten adviseren en volg zeker de aanbevelingen van de kappers op. Neem de tijd om de verschillende mogelijkheden even te vergelijken alvorens de haarverf te kiezen die het beste bij jouw haartype past.

Wat is haarverf en waarvoor wordt het gebruikt

Haarverf is een samenstelling van een aantal producten waarmee je je haar een andere haarkleur kunt geven of je natuurlijke haarkleur kunt accentueren. Het wordt vaak ook gebruikt om het verouderingsproces van het haar te verbergen. Ons haar wordt, net zoals onze huid, door de jaren heen ouder en krijgt daardoor een andere structuur en uitzicht. Door gebruik te maken van specifieke soorten haarverf kunnen de grijze haren voor 100% bedekt worden waardoor je terug een jongere uitstraling en een levendige kleur krijgt.

Haarverf wordt soms bestempeld als schadelijk voor de gezondheid en de haarstructuur. Echter, tegenwoordig worden de haarverven zodanig ontwikkeld dat er maar heel weinig of geen chemische producten in worden verwerkt. Er zijn bovendien ook haarkleuringen op de markt die een volledige natuurlijke samenstelling hebben zonder toevoegingen van chemische kleur- of geurstoffen en parabenen. Meestal heeft haarverf ook een verzorgende werking waarbij het haar zal gevoed worden en veel sterker zal zijn dan voor de kleuring.

 

De verschillende soorten haarverf

We onderscheiden verschillende types van haarkleuring. De tijdelijke haarverf is meestal te verkrijgen in felle of speciale modekleuren. Deze soort kun je gewoon uitwassen en is leuk als je voor een speciale gelegenheid of een gek feestje eens een heel flashy kleur wilt proberen. Daarnaast heb je de semi permanente haarkleuring die waterstofperoxide bevat en pigmenten. Deze haarverf is minder agressief dan de permanente kleuring en geeft bovendien wel een kleurtje maar zal de structuur van het haar niet veranderen. De semi permanente haarverf wordt vaak gebruikt wanneer je nog niet zeker bent van de kleurkeuze. Meestal kun je gemiddeld 4 tot 5 weken genieten van deze kleuring.

Dan heb je de permanente haarverf die in het haar blijft en niet zal vervagen bij het wassen. Dit product bevat meestal waterstofperoxide en ammoniak waardoor je grote kleurveranderingen kunt aanbrengen omdat deze haarverf veel van de natuurlijke pigmentatie gaat elimineren. Als laatste is er de natuurlijke haarverf. Dit product is samengesteld uit pigmenten die 100% natuurlijk zijn en die worden verkregen uit kruiden, planten en oliën. Deze haarverf accentueert meer de natuurlijke haarkleur en doet het haar opleven. Deze haarverf is echter niet volledig dekkend.

 

De verschillende kleurtechnieken

Wanneer je beslist om je haren thuis zelf te kleuren, kun je gebruik maken van verschillende technieken waardoor je telkens een ander resultaat zult verkrijgen. Zo heb je de eenvoudigste methode en dat is de volledige haarkleuring. Hier begin je steeds bij de haarwortel om een latere uitgroei te vermijden. Daarna moet je lok per lok behandelen met dezelfde hoeveelheid product tot je volledige haar klaar is. Wanneer alles goed is aangebracht, dan kun je het product goed inmasseren waarna de inwerktijd start.

Bij de highlight techniek worden smalle lokjes van het haar geblondeerd. Hiervoor moet je fijne haarstrengen van het haar behandelen met het product door middel van een speciale verfkwast. Door gebruik te maken van aluminiumfolie kun je de geblondeerde haarstrengen scheiden van de rest van het haar terwijl het product inwerkt. Tenslotte heb je de Dip style waarbij je enkel de haarpunten gaat kleuren. Je kunt dit doen door deze te dompelen in de haarverf. Een kleuring met deze techniek laat je beter door een professionele haarstylist(e) doen.

Voor welke haarverf kies je best

Graag willen we je adviseren om een haarverf te kiezen van een bekend merk. De grote merken zijn vaak gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met haarverzorging waardoor je zeker weet dat ze productkennis hebben. Een haarverf die gemaakt is uit natuurlijke en plantaardige producten is natuurlijk beter dan een kleuring waar chemische producten in verwerkt zitten. Echter, het doel heiligt niet altijd de middelen. Wanneer je een haarverf nodig hebt om je grijze haren te bedekken, dan ben je er met een natuurlijke haarverf aan voor de moeite.

Voor 100% grijsdekking kijk je beter uit naar haarverf waarbij dit specifiek op de verpakking vermeld staat. Daarnaast kies je best een kleurtje dat goed samengaat met jouw huidskleur. Te grote contrasten kunnen je uiterlijk veranderen en je gezicht een andere uitstraling geven. Wanneer je voor de eerste keer een haarkleuring gebruikt is het beter om even na te gaan of je niet allergisch bent aan het product. Dit doe je door een klein beetje aan te brengen op de binnenkant van je arm en een 5-tal minuutjes te wachten. Wanneer je geen reactie krijgt, dan kun je het product veilig gebruiken.

 

Het prijskaartje

Bij de aankoop van haarverf neem je beter niet het goedkoopste product uit de schappen. De samenstelling van het product en de gebruikte ingrediënten gaan hier toch wel voor een groot stuk de prijs bepalen. Bij haarkleuring wordt vaak gebruikt gemaakt van chemische producten waardoor je beter iets meer betaalt aan een merk dat weet waar ze mee bezig zijn. De gemiddelde aankoopprijs ligt tussen 15 en 25 euro. Soms zijn er aanbiedingen te verkrijgen van bekende merken die hun producten aan een mindere prijs geven bij aankoop van meerdere stuks.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoelang duurt een allergische reactie op haarverf?

Een allergische reactie is vaak te wijten aan de PPD of Paraphenylenediamine in haarverf. Deze stof komt het vaakst voor in permanente kleuringen en donkere haarverven. De stof komt gemiddeld 2% voor in de verf waarvan slechts een klein gedeelte via de hoofdhuid in het lichaam terecht komt.

Indien je een allergische reactie hebt, dan zal deze stof binnen de 24 uur alweer worden afgebroken door het lichaam, waarna ook alle symptomen verdwijnen. De meeste mensen hebben echter nergens last van. Wanneer je niet zeker bent is het beter eerst een beetje verf aan te brengen op je pols of op de binnenkant van je elleboog om zekerheid te hebben.

 

Q2: Hoelang moet haarverf intrekken?

De inwerktijd voor haarverf is meestal afhankelijk van het merk en de kleur die je gebruikt. Het is beter om steeds de gebruiksaanwijzing die bij de verf zit nauwgezet te volgen. Daarin wordt uitgelegd hoe je de verf moet aanbrengen en wat de inwerktijd is voor de betreffende kleur. De gemiddelde inwerktijd is 35 minuten. Echter, wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld een zeer lichte asblonde kleur, dan is de inwerktijd gemiddeld 45 minuten.

Dit is dan meteen ook de maximale tijd dat de verf werkzaam is. Een langere inwerktijd aanhouden dan 45 minuten heeft dus geen enkel effect. Houd precies de aangegeven inwerktijd aan want de verf heeft een minimum tijd nodig om zijn werk te doen. Het is zelfs zo dat bij enkele kleuren de kleurtint pas in de laatste momenten van het verfproces tot stand komt. De inwerktijd gaat in wanneer je volledig klaar bent met het aanbrengen van de verf.

Q3: Welke haarverf dekt het beste de grijze haren?

Een permanente haarverf dekt het best haar dat voor een groot gedeelte vergrijsd is. Donkere kleuren zullen beter pakken dan lichte kleuren. Kleuren die je haar lichter maken dan je natuurlijke haarkleur of producten die je haar blonderen zijn minder geschikt. Bij de kapster lukt dit wel omdat die gebruik maken van professionele producten en technieken. Een natuurlijke haarverf op grijs haar is niet dekkend.

De natuurtinten zijn beter omdat deze meer kleurpigmenten bevatten. Hier spreken we dan over kleuren als bruin, lichtblond en zeer lichtblond. Dit zijn niet de kleuren waar woorden zoals goud, parel, honing en as in de naam voorkomen die op de verpakking hebben. Natuurtinten zijn te herkennen omdat ze meestal de letter N voor het kleurnummer hebben staan. Kijk ook steeds uit naar producten die specifiek 100% grijsdekking op de verpakking vermeld hebben staan.

 

Q4: Hoe krijg je de haarverf van je handen?

Het komt wel eens voor dat er wat haarverf op je huid terechtkomt. Dit kan gemakkelijk verwijderd worden met een dotje shampoo of wat conditioner op een wattenschijfje. Ook een klein beetje aceton of azijn op een wattenschijfje doet al wonderen. Ben je verstrooid en vergeet je je handschoenen aan te trekken dan is de slimme kappers truc om je handen in te smeren met sigarettenas net alsof het zeep is. Wrijf de as goed in op je vochtige handen alsof je een scrub zou gebruiken. Daarna je handen goed wassen en alle verf zou weg moeten zijn.

 

Q5: Welke haarverf is niet schadelijk voor je haren?

Natuurlijke haarverf waaraan geen schadelijke producten zoals ammoniak, resorcinol en andere agressieve kleurstoffen zijn toegevoegd is beter voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Deze haarverf is veel milder waardoor je haar veel minder zal uitdrogen en je een natuurlijker kleurresultaat verkrijgt. 

In haarverf zit waterstofperoxide die nodig is om het haar te kunnen kleuren. De hoeveelheden die in de haarkleuring gebruikt worden zijn zo klein dat ze geen enkel gevaar vormen voor de algemene gezondheid. Producten met een EU-label die voor lichaams- en haarverzorging gebruikt worden zijn gekeurd volgens de EU-richtlijnen en zijn veilig voor gebruik.

 

 

KOMMENTAR VERFASSEN

0 KOMMENTARE