Laatste update: 30.06.22

 

Beste föhns – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Voor een belangrijke afspraak of een feestje wil je er op en top uitzien en niet iedereen heeft de tijd om daarvoor naar de kapper te gaan. Een föhn is daarbij een handig hulpmiddel om er zelf voor te zorgen dat je een fris kapsel hebt dat mooi in model is. Wij hebben voor jou 3 haardrogers uitgekozen die de beste beoordeling kregen in de online reviews. Zo is de Carmen Curlomatic CB3081 een föhn en krulborstel in één apparaat. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de Dyson Supersonic die het nieuwe paradepaardje is en een intelligente warmteregeling heeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste föhns (Reviews) van 2022

 

Een onverwacht feestje en net een bad hair day? Met de hulp van de beste föhn zorg je zelf voor een frisse en verzorgde look net alsof je pas van bij de kapper komt. We hebben voor jou de 5 populairste haardrogers uitgekozen die je zullen verbazen met hun mogelijkheden. We hebben deze lijst samengesteld met het advies van professionele kappers en aan de hand van de online reviews van klanten. Vergeet ook niet om even naar de aanbieding te kijken, misschien is deze wel net van het beste merk voor jou.

 

1. Carmen Curlomatic CB3081 Krulborstel met keramische coating kleine diameter

 

De Curlomatic van Carmen valt meteen in de laagste prijscategorie en is de goedkope föhn in onze lijst met toppers. De haardroger met een borstel die een diameter heeft van 18 mm heeft haren in kunststof en is ideaal om krullen te maken in kort haar.

De keramische coating op de buis van de borstel zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en geeft extra glans aan je haardos. Bovendien zorgt de ronddraaiende borstel ervoor dat je je haar mooi kunt uitrollen om op die manier perfecte krullen te bekomen in kort tot schouderlang haar.

Met zijn vermogen van 15 Watt bereikt de föhn op een snelle manier zijn maximumtemperatuur van 180°C. Daarnaast kun je hem aansluiten op dual voltage, dit wil zeggen 100 volt of 240 volt op om het even op welk elektriciteitsnet in de wereld. Door het meedraaiend snoer heb je voldoende bewegingsruimte om je haren te bewerken in alle comfort. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over hun aankoop en het apparaat daarom belonen met 4,7 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Keramische krulborstel: de keramische coating op de buis zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de hitte zodat het haar extra wordt beschermd en gaat glanzen.

Temperatuur: door de lage temperatuurstand van maximum 180º C is de krulborstel geschikt om te gebruiken op dun of beschadigd haar.

Gebruiksgemak: de borstel heeft een kleine diameter van 18 mm waardoor deze ideaal is voor kort of schouderlang haar.

Onderhoud: de afneembare borstelharen zorgen ervoor dat de buis eenvoudig en snel schoon te maken is.

 

Nadelen:

Niet antistatisch: dit toestel heeft geen ionentechnologie om statisch haar en pluis te voorkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dyson Supersonic föhn met 4 temperatuurstanden en 3 snelheden

 

De Supersonic haardroger is het nieuwe paradepaardje van het populaire merk Dyson. Dit innovatief toestel ziet er helemaal anders uit dan we van een föhn gewoon zijn. Voor een betere gewichtsverdeling en meer gebruikscomfort is de motor met een vermogen van 1600 Watt in het handvat geplaatst.

De nieuwe technologie van de intelligente warmteregeling meet de luchttemperatuur 20 keer per seconde en past deze aan om te hoge temperaturen te voorkomen. Op deze manier wordt het haar beschermd en blijft het zijn natuurlijke glans behouden. Bovendien kan de haardroger ingesteld worden op 4 temperatuurstanden en heeft het toestel 3 snelheden zodat je hem volledig kunt gebruiken volgens jouw haartype. Op die manier kun je je  coupe stylen of drogen op de temperatuur die jij wenst.

De verschillende opzetstukken die worden bijgeleverd kunnen door middel van een magneet gemakkelijk op de föhn worden vastgezet. Daarnaast zorgt het extra lange snoer van 2,7 m voor heel wat bewegingsruimte om je haar comfortabel te kunnen bewerken. De klanten laten in de reviews weten dat dit echt een top toestel is waar weinig op aan te merken valt.

 

Voordelen:

Vermogen: de föhn heeft een vermogen van 1600 Watt met een AC-motor die in het handvat zit voor de juiste balans.

Temperatuur: het toestel heeft 4 temperatuurstanden waarbij de warmte voortdurend gemeten wordt door de intelligente warmteregeling. Hierdoor zal je haar extra beschermd worden en zijn glans blijven behouden.

Accessoires: de haardroger wordt geleverd met een diffuser, een opzetstuk voor glad haar en een kleine blaasmond om de luchtstroom precies op één punt te richten. Daarnaast krijg je er ook nog een opberghanger en een antislipmatje bij.

Antistatisch: dit toestel heeft negatieve ionen af zodat statisch haar voorkomen wordt.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat dit toestel nogal prijzig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Moisture Protect HP8280/00 haardroger met thermoprotect temperatuurinstelling

 

De Philips haardroger heeft een infrarood technologie die zorgt voor een goede bescherming en een mooie glans op je haar. Deze functie zal je haar regelmatig analyseren om de temperatuur aan te passen zodat de natuurlijke vochtbalans behouden blijft.

De föhn heeft een DC-motor met een vermogen van 2300 Watt die een krachtige luchtstroom realiseert. Bovendien kan hij ingesteld worden op 6 snelheden en warmtestanden zodat je een perfecte controle hebt over je styling. De geïntegreerde ionenconditioner zorgt ervoor dat je haar glanzend blijft en bovenal pluisvrij. Met het 2,5 m lange snoer heb je voldoende bewegingsvrijheid om in alle comfort je haar te drogen of te stylen.

In de reviews zien we dat de klanten allemaal zeer tevreden zijn over de prijs en de kwaliteit van dit mooie apparaat. Echter, er wordt wel door een aantal personen de opmerking gemaakt dat het toestel nogal zwaar aanvoelt maar dat je dit na een tijdje wel gewoon wordt.

 

Voordelen:

Temperatuur: met de de thermoprotect temperatuurinstelling past de föhn de warmte aan om de natuurlijke vochtbalans te behouden.

Antistatisch: de ionenconditioner zorgt voor glanzend en pluisvrij haar.

Coolshot-functie: deze haardroger heeft een CoolShot-knop die gebruikt kan worden om na het stylen je coupe te fixeren.

Accessoires: het toestel wordt geleverd met een blaasmond en een diffuser.

 

Nadelen:

Levensduur: de basis DC-motor  gaat minder lang mee dan een duurzame AC-motor van hoge kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. BaByliss Le Pro Light Ionic 6609E haardroger met duurzame AC-motor

 

De Le Pro Light Ionic föhn heeft een sterke AC-motor met een vermogen van 2100 Watt om je haar snel te drogen en te stylen. Bovendien is deze haardroger van BaByliss door zijn kracht van 95 km/h  geschikt voor dik haar.

Het toestel heeft een ionengenerator die ervoor zorgt dat je haar zijn mooie glans blijft behouden en niet statisch wordt. Daarnaast versterken de ionen ook de werking van de verzorgingsproducten die je hebt gebruikt. Het toestel dat geleverd wordt met 1 blaasmond heeft bovendien een snoerlengte van 2,5 m om op een comfortabele manier te kunnen werken aan je coupe.

De 3 temperatuurstanden en de 2 snelheden laten je toe om je haar te behandelen met de gepaste warmte volgens jouw haartype. Een koude luchtstand zorgt er bovendien voor dat je je coupe kunt fixeren. In de reviews merken we dat er een goede tevredenheid is over het lichte toestel en dat de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit correct is.

 

Voordelen:

Duurzaamheid: deze föhn beschikt over een krachtige en duurzame AC-motor met 2100 Watt vermogen om op een snelle manier je haar te föhnen.

Gebruiksvriendelijk: door het lichte gewicht van dit toestel is hij zeer handzaam en ligt hij goed in de hand.

Antistatisch: de ionentechnologie zorgt ervoor dat je haar niet statisch is en mooi glanst.

Temperatuurregeling: de temperatuur kan ingesteld worden op 3 standen zodat het toestel voor elk haartype geschikt is.

 

Nadelen: 

Snoerlengte: enkele klanten maken de opmerking dat het snoer ondanks zijn 2,5 m toch nog te kort is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Remington Keratin Protect AC8820 haardroger met 5 temperatuurstanden

 

De haardroger van Remington heeft een verzorgende ring die verrijkt is met amandelolie en keratine om je haar sterk en gezond te maken. Daarnaast zorgt de keramische coating voor een gelijke verspreiding van warme lucht zodat je haar geen kans loopt op oververhitting. De föhn laat 90% meer ionen vrij dan een ander toestel waardoor je een pluisvrij en glanzend resultaat verkrijgt.

De professionele AC-motor van 2200 Watt zorgt voor snel resultaat zelfs bij dik haar. Bovendien heeft het toestel 5 standen en een Coolshot-knop om op een eenvoudige manier de gewenste temperatuur te kiezen en te fixeren. Verder heeft de haardroger een snoerlengte van 3 m die voor ruim voldoende bewegingsvrijheid zorgt om je haar op een efficiënte manier te stylen.

In de reviews lezen we dat er een grote tevredenheid heerst onder de klanten die dit toestel aangekocht hebben. Iemand maakt de opmerking dat de knopen in het handvat niet echt handig zijn maar dat het ook een manier van werken is die je moet gewoon worden.

 

Voordelen: 

Bescherming: door de keramische warmteverdeling zorgt deze haardroger voor een goede bescherming tegen te hoge temperaturen en oververhitting van het haar.

Verzorging: de 90% meer ionen die vrijkomen samen met de verzorgende keratine ring zorgen ervoor dat je haar niet statisch is en bovendien pluisvrij en mooi glanzend.

Onderhoud: dankzij het uitneembare rooster achteraan de föhn kan het apparaat snel en eenvoudig gereinigd worden.

Accessoires: de haardroger wordt geleverd met 2 blaasmonden van 7 mm en 11 mm en daarbij ook nog een diffuser.

 

Nadelen:

Gewicht: voor sommige klanten ligt dit apparaat wat zwaar in de hand

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Braun Satin Hair 5 PowerPerfection HD585 föhn met krachtige AC-motor

 

De föhn Satin Hair 5 is met zijn AC-motor met 2500 Watt vermogen de krachtigste in ons lijstje. Zijn compacte en elegante design met een ergonomische handgreep zorgen ervoor dat hij heel licht is in gebruik en goed hanteerbaar. In de reviews merken we dat alle klanten een zeer goede tevredenheid tonen over dit product al zijn ze niet allemaal overtuigd van de kwaliteit.

Het toestel heeft  2 warmtestanden en 2 snelheden om je haar op een snelle en efficiënte manier te kunnen stylen naar wens. Daarnaast heeft hij ook een Coolshot-knop om je kapsel te fixeren.  Het toestel wordt geleverd met een blaasmond en een diffuser zodat je ook krullend haar makkelijk in model kunt brengen.

De snoerlengte van 1,8 m is net genoeg om in de badkamer je kapsel te föhnen maar die had toch wel net iets langer mogen zijn om comfortabel te kunnen werken. De ionentechnologie zorgt voor een zichtbare vermindering van pluizig en statisch haar. Daarnaast heeft het toestel een infrarood verwarmingssysteem dat ervoor zorgt dat het toestel snel zijn ingestelde warmte bereikt om vlot te kunnen werken.

 

Voordelen:

Antistatisch: de negatieve ionen zorgen ervoor dat je haar niet statisch is en bovendien een mooie glans krijgt na het stylen.

Temperatuur: het toestel van Braun kan in meerdere warmtestanden worden ingesteld en heeft bovendien een Coolshot-knop om je kapsel te fixeren zodat het lang in model blijft.

Gebruiksvriendelijk: dit vrij compacte apparaat met ergonomische handgreep is zeer licht in gebruik en ligt goed in de hand.

Vermogen: de AC-motor van deze föhn heeft een vermogen van 2500 Watt waardoor hij zeer krachtig is en je haar snel gedroogd wordt.

 

Nadelen:

Achterkant: een terugkerende opmerking is toch dat de achterkant van het apparaat niet voldoende is afgeschermd waardoor lange haren naar binnen gezogen worden en bijgevolg komen vast te zitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. CHI Onyx Euroshine 3.0 föhn met negatieve ionen

 

De CHI OnyxEuroshine 3.0 Digital Hair Dryer heeft een mondstuk met een compact ontwerp zodat er heel weinig lucht verloren gaat. Bovendien zorgt dit ervoor dat je een sterke en meer geconcentreerde luchtstroom hebt voor een snellere styling. Daarnaast heeft de haardroger ook een Coolshot-knop om na het drogen de styling te fixeren.

De föhn met Onyx-Ceramic geïmpregneerd rooster zorgt ervoor dat hij negatieve ionen gaat verspreiden tijdens het drogen waardoor je een intensere glans krijgt en minder kans hebt op statisch haar. Op het digitale scherm kun je niet alleen aflezen in welke van de 3 warmtestanden hij staat ingesteld maar ook welke van de 3 snelheden gekozen is.

De DC-motor van dit toestel heeft een vermogen van 1800 Watt waardoor hij meer dan voldoende kracht heeft om de gewenste temperatuur te leveren voor elk haartype. De levensduur van deze basismotor is iets minder lang dan een AC-motor. Voor deze recent toegevoegde föhn hebben de klanten nog geen review gegeven.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze lichte haardroger heeft makkelijk verstelbare knoppen waarmee de warmte en de snelheid kunnen worden ingesteld en een digitaal scherm waarop alles kan afgelezen worden. Bovendien ligt hij heel comfortabel in de hand.

Antistatisch: de 2 punt ionengenerator zorgt ervoor dat het haar niet statisch is en een mooie glans heeft.

Bescherming: door de keramische coating is er een gelijke verdeling van de warmte zodat je haar niet oververhit wordt.

Coolshot: met de afkoelfunctie kun je je coupe fixeren.

 

Nadelen: 

Levensduur: een DC-motor heeft een minder lange levensduur omdat dit een basismotor is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Föhns Koopgids

 

Een föhn is het toestel bij uitstek om ‘s morgens na het douchen je haar te drogen en in model te brengen. Door de warme luchtstroom die het toestel voortbrengt, gaat dit vrij snel en zie je eruit alsof je net van bij de kapper komt. Het enige verschil tussen de soorten haardrogers zijn de opzetstukken en de technologieën die gebruikt worden om je haar te verzorgen tijdens het drogen. We raden je aan om ze allemaal eens te bekijken en te vergelijken. De aanbeveling van de kapsters en de klanten kunnen je helpen om de juiste keuzes te maken. Misschien valt jouw oog wel net op één van de aanbiedingen.

Het gebruik van de föhn

Door je haar dagelijks droog te blazen of te stylen kun je het makkelijk beschadigen. Daarom hebben verschillende merken föhns op de markt gebracht die de nieuwste technologieën hebben om je haar te beschermen en te verzorgen. Zo heb je bijvoorbeeld toestellen met ionen die ervoor zorgen dat je haar niet statisch wordt en niet gaat pluizen. Daarnaast heb je ook apparaten die via de warme lucht keratine of een verzorgende olie verspreiden voor extra glans en verzorging van je haar.

 

De verschillende opzetstukken

Bij de aankoop van een föhn zie je dat er verschillende opzetstukken worden bijgeleverd. Een toestel met een smalle blaasmond is geschikt om het kapsel te stylen omdat je met dit opzetstuk de luchtstroom beter kunt richten. Bovendien is deze ideaal om je pony in model te brengen. De brede blaasmond is dan weer beter om het haar gewoon droog te blazen en een meer natuurlijke look te creëren. 

Daarnaast heb je ook nog de diffuser die een opzetstuk is om je haar meer volume te geven. Bovendien is hij de ideale hulp als je krullend of golvend haar hebt. Doordat je je krullen als het ware in de diffuser legt, zal de hete luchtstroom deze ronddraaien zodat je mooie volle krullen krijgt die er verzorgd uitzien en bovendien niet gaan pluizen.

 

Het vermogen en de luchtstroom

De kracht van de luchtstroom is afhankelijk van het vermogen dat de motor van het toestel heeft. De tijdsduur voor het drogen en stylen van je haar is afhankelijk van deze kracht. Wanneer je dik en/of krullend haar hebt, dan heb je een föhn nodig met een hoge capaciteit. Dit komt omdat deze haartypes iets stugger zijn en moeilijker te bewerken dan fijn en sluik haar. Ook personen met lang haar hebben baat bij een toestel met een hoog vermogen, terwijl iemand met fijn of kort haar gerust een toestel kan gebruiken met een lagere capaciteit.

De warmtestanden en de snelheden

De meeste apparaten beschikken over minstens 2 tot 3 temperatuur- of warmtestanden. Je hebt de hete luchtstroom waarmee je je haar snel kunt drogen en die bovendien ook geschikt is om krullend haar glad te stylen. Wees hier wel voorzichtig mee want de hitte zou je haar kunnen beschadigen. Daarnaast heb je ook nog de gematigde en de koude luchtstroom die het meest geschikt zijn voor fijn en sluik haar omdat het minder snel zal beginnen pluizen of beschadigd raken.

Verder zijn er ook nog toestellen waarbij je de luchtsnelheid apart kunt instellen en ook dit gaat voor een deel de temperatuur van de luchtstroom bepalen. Hoe lager je de snelheid instelt, hoe warmer de luchtstroom zal zijn. Bij een hoge snelheid zal de temperatuur vrij laag blijven en op deze manier kun je ook nog schakelen in de gekozen warmtestand. Veelal heeft een föhn ook nog een Coolshot-knop die dient om je haar na het stylen af te koelen om je kapsel te fixeren.

 

De lengte van het snoer en het prijskaartje

Meestal gebruik je je föhn bijvoorbeeld in de badkamer voor de spiegel of in de slaapkamer. Anderen zullen hun föhn misschien ook gebruiken in de sportclub of in het kapsalon. Je hebt dus altijd een stopcontact nodig in de nabije omgeving en met een haardroger die een netsnoer heeft van minimum 1,8 m kom je al een eindje ver. Daarnaast zijn er ook toestellen die een snoer hebben van 2,5 m tot wel 3,5 m die voor heel wat bewegingsvrijheid zorgen en dan ook heel handig zijn als je kapster bent.

Er is een waaier aan toestellen op de markt, elk met hun eigen functies en aangepaste technologieën. Deze extra’s hebben natuurlijk wel een invloed op de prijs van je haardroger. Het is belangrijk om een degelijk apparaat aan te kopen dat niet alleen een lange levensduur heeft maar bovendien ook verschillende temperatuurstanden zodat hij door elk gezinslid kan gebruikt worden.

Bekijk even de aanbiedingen van de verschillende verkopers om een idee te krijgen welk toestel voor jou en je gezin geschikt is. Voor een toestel met verschillende opzetstukken en warmtestanden kun je kiezen in de prijsklasse tussen 20 euro en 120 euro. Wil je echt een toptoestel dat alle mogelijke technologieën en functies combineert dan mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 400 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe föhn je je haar in model?

Een makkelijke manier om je haar in model te brengen is om te starten met  je haar ondersteboven al half droog te föhnen. Vervolgens ga je je haar in vier verdelen en zet je deze delen vast met clips of spelden. Neem dan het eerste gedeelte onderaan in de nek en test of je borstel goed door het haar kan glijden, als dat niet zo is dan is de pluk haar te groot.

Blaas vervolgens met je haardroger langs het haar op de borstel, terwijl je deze door de pluk haar  naar boven toe laat glijden. Doe dit een keer of 3 per pluk en je krijgt glanzend mooi haar. Zo behandel je elk gedeelte van je haar dat je vooraf in 4 hebt gedeeld, pluk voor pluk. Als je klaar bent dan laat je je haar goed afkoelen voordat je erin gaat borstelen.

 

Q2: Welke föhn gebruiken de kappers?

De föhns die de kappers gebruiken hebben verschillende warmtestanden. Een lage temperatuur wordt gebruikt voor geverfd of fijn haar en ook voor droog of beschadigd haar. Voor gezond, normaal en dik haar kun je de hogere temperaturen gebruiken. Een föhn met verschillende warmtestanden is dus heel belangrijk. 

Kappers gebruiken ook steeds verschillende opzetstukken om je coupe in model te brengen. In de meeste kapsalons zien we dat er gebruik gemaakt wordt van een Dyson of Babyliss en ook de föhns van het merk Ghd of Braun worden vaak gebruikt.

Q3: Hoe gebruik je een föhn met diffuser?

Een diffuser wordt gebruikt voor krullend haar. Zorg er na het wassen voor dat je je haar goed kunt doorkammen en dat er geen klitten zijn. Bovendien is het beter dat je haar niet te droog is zodat je geen pluizig kapsel krijgt en dit kan voor een deel voorkomen worden door je haar regelmatig te behandelen met een hydraterende olie. 

Nu kun je je voorover buigen om een gedeelte van je haar in de diffuser te laten vallen. Om een mooi en pluisvrij resultaat te bekomen houd je de föhn met de diffuser het best stil. Zo kun je deel per deel je haar drogen. Als je je haar nu terug na achteren flipt kun je ook de onderste plukken van je haar föhnen. Werk nog even af door de zijkanten in te spuiten met haarlak en nog eens in de diffuser te plaatsen terwijl je je hoofd schuin gaat houden.

 

Q4: Hoe droog je je haar snel zonder föhn?

Het begint bij het gebruiken van een conditioner na het wassen zodat het water van je haren afglijdt. Terwijl je in de douche staat kun je je haar al even uitknijpen om het meest water te verwijderen. Vervolgens ga je met een goed absorberende handdoek je haar droog deppen. Zorg wel dat je eerst bij de wortels begint want als die droog zijn dan zullen de punten ook sneller drogen.

Eenmaal je haar is drooggedept kun je nog even je haren goed los schudden om alle knopen weg te krijgen die eventueel nog water vasthouden. Een andere manier om je haar snel te drogen is door je haren voor een tijdje in een handdoek te wikkelen zoals een tulband. 


Q5: Hoe föhn je je pony?

Om je pony te föhnen gebruik je best een ronde borstel. Voor een rechte pony houd je je föhn boven je hoofd en richt je naar je voorhoofd terwijl je hem borstelt tot hij droog is. Bij een schuine pony of een 70’s pony föhn je de voorste lokken in verschillende richtingen naar achteren met gebruik van de ronde borstel. Gebruik de borstel ook om volume in je pony te krijgen als je dit wenst. Het is een beetje zoeken in het begin om de juiste techniek te vinden voor de coupe die jij wilt. Na een tijdje loopt dit gesmeerd.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES